Találatok a következő kifejezésre: Ha babát akkor a (1628 db)

Ha mindkét mellből szoptatom a babámat, akkor a másodikként "használt" ciciben vajon lesz elegendő tej a következő szoptatásra?

Azért érdekel, mert néha szinte egész nap a cicimen van, és bizonytalan vagyok, hogy elég termel?dik e a következ? etetésre. A pisis pelenka elég jele, hogy elég neki a tej?

Legjobb válasz: Betti válasza: A tej folyamatosan termelõdik,úgyhogy lesz elég.Ha megelégedett a babád,van sok pisis pelusa,akkor biztos elég neki.

Betti válasza: A tej folyamatosan termelõdik, úgyhogy lesz elég.Ha megelégedett a babád, van sok pisis pelusa, akkor biztos elég neki.
Szerintem se lesz gond! Én is minden szoptatásnál mindkét cicit odaadtam, de úgy, hogy amivel befejezte, azzal kezdtem a következõt. Ez azért jó, mert így mindig ki lesz ürítve rendesen. A másodikat már nem mindig szokták teljesen lecsapolni, ha esetleg közben jól laknak, vagy elalszanak.
attól lesz sok a tej, ha sokat van mellen a baba. tehát nem kiissza, hanem szól, hogy többre van szükség, így többet fog termelni.
Igen elég lesz a tej, mert szoptatás közben indul meg a tejtermelés, minél többet szoptatsz, annál több tej lesz. Lesznek majd olyan napok (3-5 nap), mikor kevesebbnek tûnik, de ezek csak a növekedési fázis miatt, ilyenkor megnõ a babád étvágya. A tejtermelõdés pedig követni fogja ezt. Én igény szerint szoptattam, plusz "üresre" fejtem minden szopizás után tejleadás miatt mindkét mellem, és volt, hogy a fejés befejezése után már egy óra múlva újra szoptattam. (és újra volt mit fejni is :) ) Sok pisis pelus és jó kedélyû baba a jele annak, hogy elég - és tápláló is - a tejed.

Ha majd fejem a tejet, mibe fejjem le, és utána miben tároljam. Amit lefejek rögtön a fagyasztóba rakjam? Ha nem akkor a hűtőben meddig áll el, mikor adjam oda a babának?

Legjobb válasz: Én széles, öblös poharat használtam, mert kézzel fejtem. De vannak olyan szerkentyûk (pl. Avent), aminek a "fejõrésze" a cumisüveghez van csatlakoztatva. Lehet kapni mércével ellátott zacsikat, amiben le tudod fagyasztani. Én fehér mûanyag poharakat vettem (védõnõ tanácsolta) alkoholos filccel ráírtam a dátumot, alufóliával lefedtem és úgy tettem a tiszta fagyasztóba. A babának pedig akkor adhatod, ha pl. nem érsz rá, más vigyáz rá, akkor pohárból szépen meg tudja inni (mert a cumisüveg cumizavart okozhat), én késõbb azzal sürítettem a fõtt zöldségeket neki, amikor már ehetett fõzeléket. Ja, és magától kell felengednie a tejcinek, nem szabad melegíteni,nekem legalábbis ezt mondták.

Én széles, öblös poharat használtam, mert kézzel fejtem. De vannak olyan szerkentyûk (pl. Avent), aminek a "fejõrésze" a cumisüveghez van csatlakoztatva. Lehet kapni mércével ellátott zacsikat, amiben le tudod fagyasztani. Én fehér mûanyag poharakat vettem (védõnõ tanácsolta) alkoholos filccel ráírtam a dátumot, alufóliával lefedtem és úgy tettem a tiszta fagyasztóba. A babának pedig akkor adhatod, ha pl. nem érsz rá, más vigyáz rá, akkor pohárból szépen meg tudja inni (mert a cumisüveg cumizavart okozhat), én késõbb azzal sürítettem a fõtt zöldségeket neki, amikor már ehetett fõzeléket. Ja, és magától kell felengednie a tejcinek, nem szabad melegíteni, nekem legalábbis ezt mondták.
Én kis decis müanyagpoharakba fagyasztottam(olyanba amibe régen adták a feleseket a kocsmákban:d)Zsugorfoliával lefedtem, befõzõgumit tettem rá, majd ment a fagyiba.
Az én védõnõm azt mondta sterilizáljak ki egy jégkockatartót, és abba öntögessem a tejet. Fagyasszam le, és az egy napi kockákat egy tiszta nejlon zacskóba öntsem bele, írjam rá a dátumot. A felolvasztásról: tegyél meleg vizet egy edénybe, és abba állítsd az üveg pohárkát, amibe a tejcikockákat tetted. Közben lötyögeted, akkor elõbb kiolvad. Egyszer akartam megvárni, míg saját magától felolvad a hûtõben, de mire felolvadt savanyú is lett. Mindig ellenõrizd le a hõmérsékletét és az ízét mielõtt a babának adod! Nehogy forró vagy romlott legyen!! Sok sikert! Mia

Ha még gyeden vagyok, és nemsokára igényelni fogom a tgyást a másik babámra, akkor a fizetésemet automatikusan emelik és a 2009-es évet fogják nézni vagy még a 2006 évi bejelentettemre kapok mindent?

Tudom,hogy azóta volt fizetésemelés,csak nem tudom,hogy ezt kérni kell,hogy emeljék meg a fizumat vagy ahogy a többieknek emelik(akik dolgoznak)ugyanúgy emelik nekem is?

Legjobb válasz: Szia! A fizetésemelés csak akkor jár, amikor visszamész dolgozni. A második babával a tgyást az aktuális szerzõdésed szerinti bérbõl fogják számolni, de a "jó hír", hogy ebben az esetben ugyanúgy maximalizálva van, mint a gyed.

Szia! A fizetésemelés csak akkor jár, amikor visszamész dolgozni. A második babával a tgyást az aktuális szerzõdésed szerinti bérbõl fogják számolni, de a "jó hír", hogy ebben az esetben ugyanúgy maximalizálva van, mint a gyed.
A kérdező hozzászólása: És ha valaki 3 vagy több babát szül, akkor még 6 év múlva is ugyanannyi gyedet kap mint az elsõ babával?Hát furi az biztos.Csak az oepnél mondták hogy kérdezzek rá a munkahelyemen.Köszönöm a válaszod.
Nem biztos, hogy ugyanannyit kap, lehet, hogy kevesebbet. A gyed alapja normál esetben az elõzõ naptári év átlagkeresete (ebbe beleszámolják pl. a jutalmat), ha nincs az elõzõ naptári évben 180 bérezett nap, akkor a szerzõdés szerinti bérbõl számolják. Igen, furi, de ez van. Egyébként vicces, hogy az oep-tõl irányítottak a munkahelyedre, hiszen az oep-nek kéne jobban tudnia... Egyébként a fizetésemeléses résznél van egy lehetõség: azt mondod a munkahelyeden, hogy visszamész dolgozni, megemelik a fizudat, kiveszed a szabikat, majd elmész tgyás-ra. Ekkor a tgyásod alapja már a megemelt fizetésed lesz, de ugyanúgy maximalizálva van, mint a gyed, vagyis a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a a plafon, amit kaphatsz.


Ha 22. uh-n minden rendben volt a babával, akkor a 30 heti uh-n találhatnak még valamit?

Aggódós kismama

Legjobb válasz: Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.

Hát, ha aggódni akarsz, akkor igen, találhatnak bármikor bármit. Bármikor történhet bármi. Próbálj ne erre gondolni.
Igaza van az elõttem szólónak. Nekünk 20. héten minden oké, 24.-en már voltak eltérések. Én is para mami vagyok, de próbálom nyugtatni magam, mert a stressz és aggódás sem tesz jót. Nyugi, gondolj arra, hogy miért találnának bármit is. 29+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Megvolt az Uh és minden rendben. Az elsõ hozzászólónak meg üzenem, hogy azért lehetett volna kedvesebb Köszönöm
1. vagyok. Lehet, hogy csúnyán fogalmaztam. Én is rettegek minden vizsgálat elõtt és sajnos utána is olvasok, hogy milyen bajok lehetnek. Én most voltam a 30. heti uh-on, de féltem, nehogy baj legyen. Én most leginkább a koraszüléstõl félek és attól, hogy a köldökzsínórt elnyomja a baba. Szóval én akkor leszek nyugodt, ha kint lesz az egészséges kisbabám. 2. baba Próbáljunk együtt nem aggódni, jó?!!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor ne aggódjunk. :) Én is most voltam és minden rendben volt. Én is a koraszüléstõl félek picit, meg hát a köldökzsinór tekeredéstõl, ahogy te is. Ne hari azért te se. :) Minden rendben lesz a babánkkal!

Mi van akkor, ha babám belekakil a magzatvízbe?

Honnan tudom,észre lehet venni.Mostanában nagyon aggódom ez miatt,36 hetes kismama vagyok,egyre többször aggódom vmi miatt,nehogy vmi fert?zést kapjon.

Legjobb válasz: Nem tudod észre venni,ha csak nem folyik el a magzatvized- a magzatvíz normál esetben víztiszta színû,nyoma sem marad akárhol folyik el. A laguno-val szennyezett magzatvíz azonban enyhén zöldes árnyalatú- ezt nem lehet könnyedén kiszedni a dolgokból! Próbálj lehiggadni,mert ha Te ideges vagy,akkor a Baba is az!! Ha rendesen jársz a vizsgálatokra,akkor nem lehet gond,a dokid szólna,ha valami gigszer lenne!! Boldog babavárást,könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos,12hkm

Nem tudod észre venni, ha csak nem folyik el a magzatvized- a magzatvíz normál esetben víztiszta színû, nyoma sem marad akárhol folyik el. A laguno-val szennyezett magzatvíz azonban enyhén zöldes árnyalatú- ezt nem lehet könnyedén kiszedni a dolgokból! Próbálj lehiggadni, mert ha Te ideges vagy, akkor a Baba is az!! Ha rendesen jársz a vizsgálatokra, akkor nem lehet gond, a dokid szólna, ha valami gigszer lenne!! Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 12hkm
Bocs, kevertem a szezont a fazonnal, a laguno az a kis pihe a testén! :-) Bocsi!! Szóval ha bele kakál a vízbe, akkor a magzatvíz világosabb, zöldes árnyalatú.
A meconiumos magzatvíz zöld! Ha meglátnád, felismernéd! Nekem is meconiumos volt a magzatvíz, és egybõl felismertem ahogy megláttam, hogy az az.
És az se laguno, hanem lanugo.... Bocsi :)

Ha az apa nem akarja elvállani a babát, akkor a terhesség alatt lehet valahogy dns-tesztet csinálni, vagy csak szülés után?

Ugy értem hogy magzatvíz vételb?l vagy valahogy...!

Legjobb válasz: Én úgy tudom lehet, de elég veszélyes. Olvastam egy oldalon, de hiába is keresem, nem találom úgyhogy többet sajna nem tudok segíteni. De ha a dokidat megkérdezed akkor õ biztosan többet tud errõl mondani neked.

Én úgy tudom lehet, de elég veszélyes. Olvastam egy oldalon, de hiába is keresem, nem találom úgyhogy többet sajna nem tudok segíteni. De ha a dokidat megkérdezed akkor õ biztosan többet tud errõl mondani neked.
majd ha megszuletik!
Lehet terhesen is.A hasadba szúrnak egy nagyon hosszú tût és úgy vesznek DNS-mintát a babádból.A babának se kellemes, neked meg kimondottan fáj!!!
Én azt olvastam, hogy lehet, de csak akkor csinálják meg, ha más okból is szükséges a magzatvíz vizsgálata. "Csak úgy" nem csinálják meg.
szia, nekeünk is volt, de csak szülés után amikor a babám 1 éves lett.

Ha a joghurtoktól nem lett baja a babámnak akkor a tejtől sem lesz? És ha mégis akkor mikor jelentkezik valami tünet?

Allergiára gondolok.

Legjobb válasz: Sajnos lehet. Ugyan kisfiam nem a tejre, hanem házi sajtra lett allergiás, csalánkiütései lettek.

Sajnos lehet. Ugyan kisfiam nem a tejre, hanem házi sajtra lett allergiás, csalánkiütései lettek.
A kérdező hozzászólása: és miután megette mennyi idõ után lettek rajta kiütések?
Kora délután kapta és estére már kiütéses lett, szóval elég hamar kijött rajta. De úgy tudom, hogy 1 napon belül bármikor kijöhet, ha allergiás rá.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor ha holnap délutánig nem lesz gond akkor valószínû minden rendben lesz :)

Szerintetek, ha a tejberizspépet már kóstoltattam a babámmal, akkor a tejpépet is kell? Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha a glutén miatt kérdés, akkor nincs közük kapcsolat, mert a rizsben nincs glutén, a tejpépben (ha olyan az alapanyaga) igen. Nem kell, de megteheted. 6-7 hónapos kor között ajánlott a glutént bevezetni.

Ha a glutén miatt kérdés, akkor nincs közük kapcsolat, mert a rizsben nincs glutén, a tejpépben (ha olyan az alapanyaga) igen. Nem kell, de megteheted. 6-7 hónapos kor között ajánlott a glutént bevezetni.
kell? Inkább azt mondanom kostoltathatod, de nem kell csak ha akarod.:D
A kérdező hozzászólása: a fokozatosságra gondoltam.

Letezik olyan h valaki nem vette eszre h elfolyt a magzatvize? Es ha elfolyt akkor a babaval mi tortenik?

mar a 39.hetben jarok a pocakom szerintem mar lejjebb ment es eleg sokat kemenyedik es folyasom is szokott lenni de volt hogy folyott volna,feher szinu,annyira nem volt sok .a magzatviz az szivarog? vagy milyen erzes,nem olyan mind a pisi es azt en leallitani vagy nyomni nemtudom mind a pisit?lehet butasagot kerdezek

Legjobb válasz: ha igazán elfolyik azt észre fogod venni, ha picit szivárog az még nem okoz gondot a babánál. Egyébként én tudok egy olyan esetet akinél nem folyt el és hiába repsztettek akor sem volt viz az orvos sem értette hova lett a viz, de nem volt. szegény baba feje össze is volt kicsit karistolva a burokrepesztés miatt mivel többször probálta több orvos is. Végül arra jutottak az orvosok hogy mivel nagyon vizes volt a barátnöm, tényleg a végén már szinte járni sem tudott akkora vaolt a lába igy lehet egyéb módon felszivodott a magzatviz. A duzzanat teljesen szülés után 6-8 héttel ment csak le. Tehát vannak ilyen érdekes dolgok is amit az orvosk sem értenek.

ha igazán elfolyik azt észre fogod venni, ha picit szivárog az még nem okoz gondot a babánál. Egyébként én tudok egy olyan esetet akinél nem folyt el és hiába repsztettek akor sem volt viz az orvos sem értette hova lett a viz, de nem volt. szegény baba feje össze is volt kicsit karistolva a burokrepesztés miatt mivel többször probálta több orvos is. Végül arra jutottak az orvosok hogy mivel nagyon vizes volt a barátnöm, tényleg a végén már szinte járni sem tudott akkora vaolt a lába igy lehet egyéb módon felszivodott a magzatviz. A duzzanat teljesen szülés után 6-8 héttel ment csak le. Tehát vannak ilyen érdekes dolgok is amit az orvosk sem értenek.
Hétfõn folyt el a vizem. Hidd el, egybõl tudtam, hogy mi folyik a lábam között. Jó meleg volt és akaratomtól függetlenül folyt. Raadásul nem maradt abba, folyamatosan csordogált. Ez este hatkor volt és kedd délelõtt lett belõle baba : ) Nekem teljesen átlátszó volt.
Én is nagyon féltem, hogy nem veszem észre, ha elfolyik :) )) de észre lehet. Meleg, es nem lehet visszatartani, illetve folyamatosan csordogál. Nekem átlátszó volt, es hat olyan semmihez sem hasonlítható fura érzés, amikor folyik. Hidd el, észre fogod venni :)
Ha nem szivárog hanem elfolyik, azt tuti észreveszed :D Picit véreztem elsõ babával, megijedtem, hogy mi ez, mentünk be kórházba hogy megnézzenek, felértünk a kórház ajtaja elé, erre durr, elment a vizem, olyan tócsa lett alattam, hogy már is is kérdeztek semmit, amikor ajtót nyitottak :D
Ismerek olyat, akinek teljesen elszivárgott, de az orvos a kórházban is csak annyit mondott, hogy kicsit több a folyása. Sürgõsségi császár lett a vége, a baba 300 grammal született. Tavasszal lesz egy éves.
Azt biztosan észre fogod venni. Nekem is elfolyt a magzatvíz rá 4 órára már a karomban volt a picim.

Most várom a 3dik babám. Ha megszülök akkor a családit, gyedet kel igényelnem azt tudom. Meg jár egy egyszeri szülési. De mivel 3dik gyerek. Jár a föállásu anyasági azt is akkor kel igényelni mikor mikor megszületik a baba?

Szóval ha megszülök egyszere jár a családi a 3gyerekre,kicsire a gyed és a 3gyerek után anyasági?Vagy az anyaságit csak a gyed és gyes lejárta után lehet igényelni?

Legjobb válasz: fõállású anyasági csak a kicsi 3 éves korától fog járni.

fõállású anyasági csak a kicsi 3 éves korától fog járni.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak a családit és gyedet kel igényelnem a lejárta utan gyest és ha az is lejárt akor az anyaságit?Ami 3gyerek után jár?
igen
Tgyást igényelsz elõször, nem gyedet. Ezenkívül családit, és egyszeri anyaságit. A tgyás 168 nap, ezután kell a gyedet kérni a kicsi 2 éves koráig. Majd 1 évig gyes, és utána lehetsz fõállású anyaságin.
A kérdező hozzászólása: De ezeket a munkahelyen tudják nem?Hogy mikor mit kell intézni és utalniuk?Mert ezt a munkahely fogja fizetni szülés után ahonan a tápénzt kapm ugye?És papirt kikell náluk tölteni vagy kérni kel az álamkincstártol és elvini?Vagy elég nekik szólni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!