Találatok a következő kifejezésre: Ha babát akkor (1810 db)

Tatabányai kórházban szülés után együtt lehet az anya a babával? Ha igen akkor csak spontán szülésnél vagy császárnál is? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(

A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm a választ:-)!

Kopasz babák? Akinek még 1 évesen is alig volt pár szál, mikorra lett haja a babának?

Kétségbe vagyok esve!Kislányomnak csodaszép arca van,de szinte tök kopasz és elég nagy a buksija is.Ha lenne haja ez nem látszana annyira:)!Egyébként nagyon aranyos,meg tényleg csodaszép pofija van.Akinek 1 évesen még nem volt haja a babájának,mikorra lett????

Legjobb válasz: Bár nekem még nincs babám, de a saját példámból kiindulva megnyugtatlak titeket. A szüleim mesélték, hogy 1-1,5 éves koromig én is szinte tök kopasz voltam és õk is féltek, hogy "mi van ha nem lesz hajam". Nos, természetesen lett hajam, nem is akármilyen: erõs szálú és nagyon dús, sokan irigyelték már tõlem. Szóval ne aggódjatok, biztos a ti babáitoknak is kinõ majd a haja :). L/24

Bár nekem még nincs babám, de a saját példámból kiindulva megnyugtatlak titeket. A szüleim mesélték, hogy 1-1, 5 éves koromig én is szinte tök kopasz voltam és õk is féltek, hogy "mi van ha nem lesz hajam". Nos, természetesen lett hajam, nem is akármilyen: erõs szálú és nagyon dús, sokan irigyelték már tõlem. Szóval ne aggódjatok, biztos a ti babáitoknak is kinõ majd a haja :) . L/24
ez engem is érdekelne, nekem is 1 éves a babám, és kopasz, igaz nekem fiú:-)))
A göndörhajú vagyok! :) Igen SOKKAL lassabban nõ. Nekem is gyûrûs göndör hajam van, még orvoshoz is cipeltek a szüleim, hogy lassan 3 éves vagyok, és totál kopasz... :) Aztán bepótoltam. ne parázz, tutira, nem marad kopasz a babád! :)
Unokahúgom tar kopaszan született, 1 éves korára lett néhány szál haj a fején, és kb 3 éves korára volt neki valami haja. Utána az édesanyja legépezte kopaszra, és 3 hónap mulva már nagyon erõs hajszálai voltak. Az oviba már gyönyörû loknikkal ment.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm a válaszokat!De van gödörhajú!Konkrétan nekem van gyûrûgöndör hajam!:) ))Lassabban nõ?Én ezt még soha nem hallottam.
Nincs göndörhajú a családban. Az sokkal lassabban nõ. Rám ez igaz, 3 éves koromban látszott elõször a hajam!!
Júliusban lesz 2 éves a kislányom. A "hiányos" haja miatt mindenki fiúnak nézi. Most kezdett el nõni, de még mindig fiúsan néz ki. Az én lánykámnak is csoda szép az arca, nekünk a fület kellene eltakarni :) Üdv:2gyermekes, 24 h.km.
igaz, lányom mégcsak 10 hónapos lesz. de két hónappal született hamarabb, írnom sem kell hogy pár szál pihe volt csak a fején, az is kihullt. most bár látszik hogy van haja, de olyan kis kopasz. ha nincsen fülbevalója, fiúnak is néznék....de imádom mikor a kis kopasz buksijával vigyorog és csillog a szeme....persze azért én is örülnék ha végre kislányos haja lenne.
Nem lehet , hogy nagyon világos szõke a haja ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Remélem tényleg nõ egy kis haja, mert olyan szép kis arca van!

Mi lesz ilyenkor? Ha babám nem szívja ki az összes tejcsit és nem is fejem ki? Akkor elapad majd, vagy egy idő után csak annyi lesz benne, amit mindig kiszív? És ha egyszer majd több kellene neki, akkor hogy lesz több tejem?

Átlag 100 ml lehet egy mellemben, de van, hogy a babám (1 hónapos) csak 60-70et eszik ki bel?le. Van hogy lefejem, de néha már alig bírom, mert fájnak a cicijeim. Ha nem fejem ki, pedig érzem, hogy mondjuk kemény a cicim, tehát van még benne, akkor lesz valami baj?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj akkor sem, ha nem fejsz. Így pontosan annyi tejed lesz, amennyi a babádnak kell, se több, se kevesebb. ha idõvel majd több kell neki, akkor pár napig gyakrabban kéri a cicit/gyakrabban kell mellre tenni, és ettõl gyarapodni fog a tej mennyisége is. Pár hét múlva már nem lesz kemény a melled, fel fog puhulni, de nyugodj meg: akkor is lesz benne tej. Fejni csak annak kell, aki olyan szerencsétlen alkat, hogy becsomósodik a melle.

Nem lesz semmi baj akkor sem, ha nem fejsz. Így pontosan annyi tejed lesz, amennyi a babádnak kell, se több, se kevesebb. ha idõvel majd több kell neki, akkor pár napig gyakrabban kéri a cicit/gyakrabban kell mellre tenni, és ettõl gyarapodni fog a tej mennyisége is. Pár hét múlva már nem lesz kemény a melled, fel fog puhulni, de nyugodj meg: akkor is lesz benne tej. Fejni csak annak kell, aki olyan szerencsétlen alkat, hogy becsomósodik a melle.
Begyulladhat a melled, és drasztikusan csökkenhet a tejed mennyisége. Nem biztos, de esélyes. Napi 1-2x minimum fejd ki üresre.
Ha egyszerre nem eszi ki teljesen a melled (újszülöttnél még sanszos), akkor, ha nem fejed ki, legközelebb újra arra tedd vissza, hogy õ dolgozzon meg a hátsó tejért. Ezzel a melledet is megfelelõen stimulálod és eddzed, illetve a babáddal is gyakoroltatod az erõteljes szopizást. (Ez késõbb lesz majd fontos, hogy idõvel megtanuljon elég hatékonyan szopni.) Ha még keményedsz (=túltelítõdés), arra azért figyelj, hogy ne legyen nagyon kellemetlen, tényleg "kemény", mert kezdhet megpangani a tej, amibõl elzáródás, még tovább gyulladás lehet. Ilyenkor szoptass vagy fejj, hogy felpuhuljon a mell. Egyebekben egyetértek az elõzõvel.


Ha üres a gyomrom és nagyon rugdosnak a babák, akkor az azért van, mert éhesek?

Tudom, hogy a magzatvizet eszik, de ha üres a gyomrom, akkor nagyon rugdosnak és miután ettem, akkor abbahagyják. Van összefüggés az éhség és az akkori nagyon intenzív mozgásnak?

Legjobb válasz: Szia!A babák ugyanazt érzik amit Te!!!Ha éhes vagy éhesek!!!Ha félsz azt is érzik,ha megijedsz õk is megijednek!Tudomásom szerint nem magzatvizet esznek, ez butaság!A méhlepényen keresztül táplálod õket,a méhlepény pedig a köldökzsinórral kapcsolódok a babákhoz!!!És a te általad bevitt tápanyagok táplálják õt!Isznak a magzatvízbõl,de nem azt eszik!!!

Szia!A babák ugyanazt érzik amit Te!!!Ha éhes vagy éhesek!!!Ha félsz azt is érzik, ha megijedsz õk is megijednek!Tudomásom szerint nem magzatvizet esznek, ez butaság!A méhlepényen keresztül táplálod õket, a méhlepény pedig a köldökzsinórral kapcsolódok a babákhoz!!!És a te általad bevitt tápanyagok táplálják õt!Isznak a magzatvízbõl, de nem azt eszik!!!
Nem tudom, nekem evés után rugdos inkább. De azt nem hiszem, hogy éhesek, mert ami kell nekik azt az anya szervezetébõl vonják el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szerintetek 25 hetesen elmehetek búcsúi bálba? Nem árt a hangos zene a babómnak? Nagyon szeretnénk menni, de ha veszélyes akkor inkább kihagyom

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nyugodtan elmehetsz. Én is kb. ennyi idõsen mentem el egy farsangi bálba. Jól is éreztük magunkat mindketten. (Mármint a babóca a hasamban és én is) De ha elmész, akkor is érezni fogod, jó egy a babának, mert ha hevesen rugkapál, akkor bizti nem érzi nagyon jól magát, s akkor is még haza tudsz menni. Az enyém ugyanúgy viselkedett mint máskor.

Szia! Szerintem nyugodtan elmehetsz. Én is kb. ennyi idõsen mentem el egy farsangi bálba. Jól is éreztük magunkat mindketten. (Mármint a babóca a hasamban és én is) De ha elmész, akkor is érezni fogod, jó egy a babának, mert ha hevesen rugkapál, akkor bizti nem érzi nagyon jól magát, s akkor is még haza tudsz menni. Az enyém ugyanúgy viselkedett mint máskor.
A hasadban sincs csend, hisz van bélmozgás, ott a szíved is, a hangod is lejut oda, stb, szóval szerintem nyugodtan menj. Ahogy az elsõ írta, majd jelez, ha nem jó.
A magzatvíz tompítja a külvilág hangjait, így azok "szûrve" kerülnek hozzá. Ha õt zavarja valami, úgyis jelezni fogja. Ahogy írták, a bab körül amúgy sincs néma csend, rengeteg zaj veszi körül. Ha megszületik majd, rá fogsz jönni, hogy az elsõ hetekben annyira mélyen tudnak aludni, hogy semmiféle zaj nem zavarja õket, akár porszívózni is lehet mellettük :) )) Érezd jól magad, ami Neked jó, az általában a babádnak is!
Nyugodtan, én 22 hetes voltam, amikor koncertre mentünk a 32 hetes, amikor lagziba. Nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, akkor azt hiszem elkezdem keresgetni hogy mibe mejek :) Köszi a válaszokat

Ha babám mászásból kiül oldalra és támaszkodva ül, akkor már ültethetem a babakocsiban 90fokban? Ill. most 8700gramm, ha eléri a 9kg-t, akkor rakhatom őt rendes gyerekülésbe?

Olyat fogunk venni, ami dönthet? (Cybex).

Legjobb válasz: Szerintem igen,persze ne hosszú órákra mert hamar elfáradnak még.Az üléseken tájékoztató adat szerepel. Ha már 10kg de még nem ül értelemszerû,h Nem rakod bele. De ha ha teszem azt pici a babád és késõbb éri el azt a súlyt attól még használhatod. Szép napot!

Szerintem igen, persze ne hosszú órákra mert hamar elfáradnak még.Az üléseken tájékoztató adat szerepel. Ha már 10kg de még nem ül értelemszerû, h Nem rakod bele. De ha ha teszem azt pici a babád és késõbb éri el azt a súlyt attól még használhatod. Szép napot!

Ha a fizetös kombinált teszt tökéletes és az afp is akkor genetikai uh-n is minden rendben lesz? Ugyértem ha valami baj lenne a babával akkor jelezné valami?

18+6 hetes kismami

Legjobb válasz: A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km

A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: igen pont ez alött állok. mozogni nem tudom érzem e a picurt mert nem tudom pontosan milyen...érzek valamit a pocimba de nem tudom mit vgaykit...csak néha érzem szoval nem állandoan.semmi panaszom nincs se vér se görcs semmi. csak félek hogy ne legyen baj a babucimmal. köszi a választ.

Ha tápszeres és anyatejes vegyesen a babám, akkor kell mellé vizet adni? Mert úgy hallottam a tápszeres babáknak kell mellé folyadék, de így is?

Legjobb válasz: Mivel a hozzátáplált babáknak nem kell folyadék pluszban, ezért szerintem így sem kell, ha elég anyatejhez jut a baba.

Mivel a hozzátáplált babáknak nem kell folyadék pluszban, ezért szerintem így sem kell, ha elég anyatejhez jut a baba.
Engem is ez érdekel. Egész nap szopizik 3 óránként viszony éjjel többet eszik mint amennyit adni tudok neki ezért 2x hozzá kell pótolnom. Én is hallottam hogy a tápszeresenkenk kell víz.
Az én kisfiam is anyatejes és tápszeres, mert sajnos kevés a tejem.Én minden nap adok neki teát(200-400ml).Most 4 hónapos és 6400g.ha szomjas akkor bizony adni kell neki.
3 hósok vagyunk, anyatejes, én teáztatom napi 2-3 decit. Azóta sokkal nyugodtabb, mosolygósabb, mióta teát is kap.
Mi is 3 hósak vagyunk. Az én kisfiam jelzi amikor szomjas. Két étkezés között, ami olyan 3-4 óránként van, ha sír tudom, hogy szomjas, akkor adok neki vizet. Meg este fürdés után, nálunk rögtön alvás van, de elõtte megint vizet kér, aztán a cumit.
Ja azt lehagytam, hogy úgy eszünk mint ti. 30-40 gr tejcsi utána tápi, mert nincs elég tejem.

Ha tüdőgyulladása van 11 hós babának, akkor milyen tünetei vannak? Lázzal jár?

Csak mert köhög de nagyon,ezen kívül minden ok vele!Ált.ban akkor köhög leteszem aludni,ill fekszik,alszik!

Legjobb válasz: Szia!A tüdõgyulladást leginkább a röntgen tudja kiszûrni,úgyhogy ha ott nem találtak semmit,akkor nagy a valószínûsége,hogy nem ez a baja a babádnak. Kisfiamnál is felmerült a gyanú,hogy esetleg tüdõgyulladása van,akkor mindent kikérdeztem a dokitól.Azt mondta,hogy általában magas lázzal jár,a mellkasfájdalom és a nehézlégzés is a tünetek közé tartozik. Viszont ez így nem jó....Nem küldött az orvos további kivizsgálásokra?Nem normális (még ha más probléma nincs is vele) hogy egy kisbaba köhög.

Szia!A tüdõgyulladást leginkább a röntgen tudja kiszûrni, úgyhogy ha ott nem találtak semmit, akkor nagy a valószínûsége, hogy nem ez a baja a babádnak. Kisfiamnál is felmerült a gyanú, hogy esetleg tüdõgyulladása van, akkor mindent kikérdeztem a dokitól.Azt mondta, hogy általában magas lázzal jár, a mellkasfájdalom és a nehézlégzés is a tünetek közé tartozik. Viszont ez így nem jó....Nem küldött az orvos további kivizsgálásokra?Nem normális (még ha más probléma nincs is vele) hogy egy kisbaba köhög.
Ha a röntgenen nem látszott, akkor nem tüdõgyulladás. Miért az ágyában köhög?...paplan, párna anyaga?...nem tudom. Pár napra mindent cserélj ki neki.
A kérdező hozzászólása: Mident kipróbáltunk már!Kicseréltem, kimostam, kiráztam kiszellõztettem stb... párásítottam, de semmi!Most éjjel volt az elsõ h nem köhögött!Meg most délelõtt sem! Mindig akkor köhög mikor elalvási fázisban van, v éjjel mikor kicsit megébred v éberebb!Ill.van amikor felébr4dés után köhincsel párat! Lehet allergia?Már nem tudom!

Lehet hogy azért van ritkán széklete a babámnak (5 hetes), mert Elevitet szedek? Nem székrekedés, mert ha kakil akkor híg a kakija, de csak sok naponta van és akkor is többnyire csak ha segítek neki kakilni.

Onnan jut eszembe a kérdés, hogy a terhességem alatt is ett?l volt székrekedésem, illetve most is ett?l van újra a szoptatás alatt, pedig rengeteg folyadékot iszok, csak a rostokat nem tudom most fogyasztani, mert felfújnak engem is meg a babát is.

Legjobb válasz: Szia.Az teljesen normális, ha egy anyatejes babának csak több naponta van széklete.A szervezete a lehetõ legjobban hasznosítja az anyatejet ezért nincs minden nap kaki.Nem kell semmilyen praktikát bevetned.Ha vidám és nem zavarja, ne sürgesd.Ha egy héten 1x van az is belefér.Az elevit pedig biztosan nincs ilyen hatással!

Szia.Az teljesen normális, ha egy anyatejes babának csak több naponta van széklete.A szervezete a lehetõ legjobban hasznosítja az anyatejet ezért nincs minden nap kaki.Nem kell semmilyen praktikát bevetned.Ha vidám és nem zavarja, ne sürgesd.Ha egy héten 1x van az is belefér.Az elevit pedig biztosan nincs ilyen hatással!
Nálunk is volt ilyen, hogy napokig nem volt kakija a fiamnak. Normális ez az anyatejes babánál, de figyeld a kedélyét! Ha azt látod, hogy nyugtalanabb, olyan, mintha küzdene a kakilással, érdemes közbelépni! Mi a 4. nap hõmérõztük meg, mert már nem bírtuk hallgatni, ahogy nyomott, és semmi! Elõtte persze sokat tornáztatuk, meg mindent kipróbáltunk. A kijött kaki híg volt. Azóta semmi baj, rendesen kakil. Nem az Elevit okozza, ha megtudod mi, légyszi oszd meg velem is, mert akkoriban már mindent próbáltam, hátha segít! Meg én is még jobban figyeltem, mit eszek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!