Találatok a következő kifejezésre: Ha babát akkor (1831 db)

Tatabányai kórházban szülés után együtt lehet az anya a babával? Ha igen akkor csak spontán szülésnél vagy császárnál is? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(

A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm a választ:-)!

Kopasz babák? Akinek még 1 évesen is alig volt pár szál, mikorra lett haja a babának?

Kétségbe vagyok esve!Kislányomnak csodaszép arca van,de szinte tök kopasz és elég nagy a buksija is.Ha lenne haja ez nem látszana annyira:)!Egyébként nagyon aranyos,meg tényleg csodaszép pofija van.Akinek 1 évesen még nem volt haja a babájának,mikorra lett????

Legjobb válasz: Bár nekem még nincs babám, de a saját példámból kiindulva megnyugtatlak titeket. A szüleim mesélték, hogy 1-1,5 éves koromig én is szinte tök kopasz voltam és õk is féltek, hogy "mi van ha nem lesz hajam". Nos, természetesen lett hajam, nem is akármilyen: erõs szálú és nagyon dús, sokan irigyelték már tõlem. Szóval ne aggódjatok, biztos a ti babáitoknak is kinõ majd a haja :). L/24

Bár nekem még nincs babám, de a saját példámból kiindulva megnyugtatlak titeket. A szüleim mesélték, hogy 1-1, 5 éves koromig én is szinte tök kopasz voltam és õk is féltek, hogy "mi van ha nem lesz hajam". Nos, természetesen lett hajam, nem is akármilyen: erõs szálú és nagyon dús, sokan irigyelték már tõlem. Szóval ne aggódjatok, biztos a ti babáitoknak is kinõ majd a haja :) . L/24
ez engem is érdekelne, nekem is 1 éves a babám, és kopasz, igaz nekem fiú:-)))
A göndörhajú vagyok! :) Igen SOKKAL lassabban nõ. Nekem is gyûrûs göndör hajam van, még orvoshoz is cipeltek a szüleim, hogy lassan 3 éves vagyok, és totál kopasz... :) Aztán bepótoltam. ne parázz, tutira, nem marad kopasz a babád! :)
Unokahúgom tar kopaszan született, 1 éves korára lett néhány szál haj a fején, és kb 3 éves korára volt neki valami haja. Utána az édesanyja legépezte kopaszra, és 3 hónap mulva már nagyon erõs hajszálai voltak. Az oviba már gyönyörû loknikkal ment.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm a válaszokat!De van gödörhajú!Konkrétan nekem van gyûrûgöndör hajam!:) ))Lassabban nõ?Én ezt még soha nem hallottam.
Nincs göndörhajú a családban. Az sokkal lassabban nõ. Rám ez igaz, 3 éves koromban látszott elõször a hajam!!
Júliusban lesz 2 éves a kislányom. A "hiányos" haja miatt mindenki fiúnak nézi. Most kezdett el nõni, de még mindig fiúsan néz ki. Az én lánykámnak is csoda szép az arca, nekünk a fület kellene eltakarni :) Üdv:2gyermekes, 24 h.km.
igaz, lányom mégcsak 10 hónapos lesz. de két hónappal született hamarabb, írnom sem kell hogy pár szál pihe volt csak a fején, az is kihullt. most bár látszik hogy van haja, de olyan kis kopasz. ha nincsen fülbevalója, fiúnak is néznék....de imádom mikor a kis kopasz buksijával vigyorog és csillog a szeme....persze azért én is örülnék ha végre kislányos haja lenne.
Nem lehet , hogy nagyon világos szõke a haja ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Remélem tényleg nõ egy kis haja, mert olyan szép kis arca van!

Mi lesz ilyenkor? Ha babám nem szívja ki az összes tejcsit és nem is fejem ki? Akkor elapad majd, vagy egy idő után csak annyi lesz benne, amit mindig kiszív? És ha egyszer majd több kellene neki, akkor hogy lesz több tejem?

Átlag 100 ml lehet egy mellemben, de van, hogy a babám (1 hónapos) csak 60-70et eszik ki bel?le. Van hogy lefejem, de néha már alig bírom, mert fájnak a cicijeim. Ha nem fejem ki, pedig érzem, hogy mondjuk kemény a cicim, tehát van még benne, akkor lesz valami baj?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj akkor sem, ha nem fejsz. Így pontosan annyi tejed lesz, amennyi a babádnak kell, se több, se kevesebb. ha idõvel majd több kell neki, akkor pár napig gyakrabban kéri a cicit/gyakrabban kell mellre tenni, és ettõl gyarapodni fog a tej mennyisége is. Pár hét múlva már nem lesz kemény a melled, fel fog puhulni, de nyugodj meg: akkor is lesz benne tej. Fejni csak annak kell, aki olyan szerencsétlen alkat, hogy becsomósodik a melle.

Nem lesz semmi baj akkor sem, ha nem fejsz. Így pontosan annyi tejed lesz, amennyi a babádnak kell, se több, se kevesebb. ha idõvel majd több kell neki, akkor pár napig gyakrabban kéri a cicit/gyakrabban kell mellre tenni, és ettõl gyarapodni fog a tej mennyisége is. Pár hét múlva már nem lesz kemény a melled, fel fog puhulni, de nyugodj meg: akkor is lesz benne tej. Fejni csak annak kell, aki olyan szerencsétlen alkat, hogy becsomósodik a melle.
Begyulladhat a melled, és drasztikusan csökkenhet a tejed mennyisége. Nem biztos, de esélyes. Napi 1-2x minimum fejd ki üresre.
Ha egyszerre nem eszi ki teljesen a melled (újszülöttnél még sanszos), akkor, ha nem fejed ki, legközelebb újra arra tedd vissza, hogy õ dolgozzon meg a hátsó tejért. Ezzel a melledet is megfelelõen stimulálod és eddzed, illetve a babáddal is gyakoroltatod az erõteljes szopizást. (Ez késõbb lesz majd fontos, hogy idõvel megtanuljon elég hatékonyan szopni.) Ha még keményedsz (=túltelítõdés), arra azért figyelj, hogy ne legyen nagyon kellemetlen, tényleg "kemény", mert kezdhet megpangani a tej, amibõl elzáródás, még tovább gyulladás lehet. Ilyenkor szoptass vagy fejj, hogy felpuhuljon a mell. Egyebekben egyetértek az elõzõvel.

Ha a fizetös kombinált teszt tökéletes és az afp is akkor genetikai uh-n is minden rendben lesz? Ugyértem ha valami baj lenne a babával akkor jelezné valami?

18+6 hetes kismami

Legjobb válasz: A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km

A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: igen pont ez alött állok. mozogni nem tudom érzem e a picurt mert nem tudom pontosan milyen...érzek valamit a pocimba de nem tudom mit vgaykit...csak néha érzem szoval nem állandoan.semmi panaszom nincs se vér se görcs semmi. csak félek hogy ne legyen baj a babucimmal. köszi a választ.

Ha üres a gyomrom és nagyon rugdosnak a babák, akkor az azért van, mert éhesek?

Tudom, hogy a magzatvizet eszik, de ha üres a gyomrom, akkor nagyon rugdosnak és miután ettem, akkor abbahagyják. Van összefüggés az éhség és az akkori nagyon intenzív mozgásnak?

Legjobb válasz: Szia!A babák ugyanazt érzik amit Te!!!Ha éhes vagy éhesek!!!Ha félsz azt is érzik,ha megijedsz õk is megijednek!Tudomásom szerint nem magzatvizet esznek, ez butaság!A méhlepényen keresztül táplálod õket,a méhlepény pedig a köldökzsinórral kapcsolódok a babákhoz!!!És a te általad bevitt tápanyagok táplálják õt!Isznak a magzatvízbõl,de nem azt eszik!!!

Szia!A babák ugyanazt érzik amit Te!!!Ha éhes vagy éhesek!!!Ha félsz azt is érzik, ha megijedsz õk is megijednek!Tudomásom szerint nem magzatvizet esznek, ez butaság!A méhlepényen keresztül táplálod õket, a méhlepény pedig a köldökzsinórral kapcsolódok a babákhoz!!!És a te általad bevitt tápanyagok táplálják õt!Isznak a magzatvízbõl, de nem azt eszik!!!
Nem tudom, nekem evés után rugdos inkább. De azt nem hiszem, hogy éhesek, mert ami kell nekik azt az anya szervezetébõl vonják el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szerintetek 25 hetesen elmehetek búcsúi bálba? Nem árt a hangos zene a babómnak? Nagyon szeretnénk menni, de ha veszélyes akkor inkább kihagyom

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nyugodtan elmehetsz. Én is kb. ennyi idõsen mentem el egy farsangi bálba. Jól is éreztük magunkat mindketten. (Mármint a babóca a hasamban és én is) De ha elmész, akkor is érezni fogod, jó egy a babának, mert ha hevesen rugkapál, akkor bizti nem érzi nagyon jól magát, s akkor is még haza tudsz menni. Az enyém ugyanúgy viselkedett mint máskor.

Szia! Szerintem nyugodtan elmehetsz. Én is kb. ennyi idõsen mentem el egy farsangi bálba. Jól is éreztük magunkat mindketten. (Mármint a babóca a hasamban és én is) De ha elmész, akkor is érezni fogod, jó egy a babának, mert ha hevesen rugkapál, akkor bizti nem érzi nagyon jól magát, s akkor is még haza tudsz menni. Az enyém ugyanúgy viselkedett mint máskor.
A hasadban sincs csend, hisz van bélmozgás, ott a szíved is, a hangod is lejut oda, stb, szóval szerintem nyugodtan menj. Ahogy az elsõ írta, majd jelez, ha nem jó.
A magzatvíz tompítja a külvilág hangjait, így azok "szûrve" kerülnek hozzá. Ha õt zavarja valami, úgyis jelezni fogja. Ahogy írták, a bab körül amúgy sincs néma csend, rengeteg zaj veszi körül. Ha megszületik majd, rá fogsz jönni, hogy az elsõ hetekben annyira mélyen tudnak aludni, hogy semmiféle zaj nem zavarja õket, akár porszívózni is lehet mellettük :) )) Érezd jól magad, ami Neked jó, az általában a babádnak is!
Nyugodtan, én 22 hetes voltam, amikor koncertre mentünk a 32 hetes, amikor lagziba. Nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, akkor azt hiszem elkezdem keresgetni hogy mibe mejek :) Köszi a válaszokat

Ha babám mászásból kiül oldalra és támaszkodva ül, akkor már ültethetem a babakocsiban 90fokban? Ill. most 8700gramm, ha eléri a 9kg-t, akkor rakhatom őt rendes gyerekülésbe?

Olyat fogunk venni, ami dönthet? (Cybex).

Legjobb válasz: Szerintem igen,persze ne hosszú órákra mert hamar elfáradnak még.Az üléseken tájékoztató adat szerepel. Ha már 10kg de még nem ül értelemszerû,h Nem rakod bele. De ha ha teszem azt pici a babád és késõbb éri el azt a súlyt attól még használhatod. Szép napot!

Szerintem igen, persze ne hosszú órákra mert hamar elfáradnak még.Az üléseken tájékoztató adat szerepel. Ha már 10kg de még nem ül értelemszerû, h Nem rakod bele. De ha ha teszem azt pici a babád és késõbb éri el azt a súlyt attól még használhatod. Szép napot!

Ha Cerazette és 3 hónapos baba mellett teherbe esnék, és nem tudnám megtartani a babát, akkor mi történne?

ilyen esetben támogatják a terhességmegszakítást, és mennyi idő?

Legjobb válasz: Nem támogatják, mert ezt nem lehet bizonyítani. Akár el is felejthetted beszedni a gyógyszert, ill. attól, hogy 3 hónapos a babád, még teherbe eshetsz újra. Gondolj bele, ha ilyen indokkal támogatnák, akkor mindenki azt mondaná, hogy gyógyszer mellett esett teherbe, azok is, akik valójában nem. Amúgy elméleti a kérdés vagy tényleg terhes vagy?

Nem támogatják, mert ezt nem lehet bizonyítani. Akár el is felejthetted beszedni a gyógyszert, ill. attól, hogy 3 hónapos a babád, még teherbe eshetsz újra. Gondolj bele, ha ilyen indokkal támogatnák, akkor mindenki azt mondaná, hogy gyógyszer mellett esett teherbe, azok is, akik valójában nem. Amúgy elméleti a kérdés vagy tényleg terhes vagy?
Nem támogatják. Körülbelül két hét.
A kérdező hozzászólása: hogy érted, hogy 2 hét? a kórház?
Ja, hát az ügyintézés. Elmész orvoshoz, ad egy papírt, onnan családsegítõ, ott egy hét várakozási idõ, utána vizsgálatok, és utána a mûtét, ami egy nap sincs a legtöbb helyen.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget, azért érdekes, hogy a drága bogyó mellett még drága és fájdalmas beavatkozás is elõfordulhat, hogy nincs garancia
A kérdező hozzászólása: csak elméleti, mert annyi helyen olvasom, hogy teherbe estek mellette, nekem meg most nagyon nem hiányzik, amúgy rendesen szedem, egyszer késtem 3 órát
A szülés után a hormon háztartás még eléggé labilis, ezt a szoptatás is befolyásolja. Elõfordulhat, hogy az addig "jól bevált" hormonmennyiség nem fejti ki a remélt hatást - mint tudjuk a mai fogamzásgátlók hormontartalma minimális. Ezért ajánlott mellette valamilyen más védekezési forma is, pláne az elsõ hónapokban.
Én is szedtem a dokim azt mondta hogy nem igazán jo a hatásfoka, havonta menjek uh-ra hogy nem sikerült-e baba... hát örültem neki nagyon.
Én is ezt szedtem a kislányom 1 éves koráig, nem estem mellette teherbe, pedig a menstruációm szülés után 8 héttel visszatért, és rendszeresen jött meg. Ahogy abbahagytam a Cerazette-t, egybõl terhes lettem (már kistesót akartunk), de két hét múlva megjött a menstruációm mégis (pozitív teszt ellenére). 2 hónapra rá sikerült teherbe esni. :-) Na mindegy, csak azt akarom mondani, hogy nekem teljesen megbízható volt. Elsõ babára sem kellett várnunk, csak 2, 5 hónapot, hogy megfoganjon, szóval eléggé összepasszolunk a férjemmel, a Cerazette nekem mûködött rendesen.

Van olyan anyuka aki 3 hónapos 1 hetes babának próbált répát adni? Ha igen akkor mivel keverte össze? Az én babám tápszeres.

Legjobb válasz: Várj még 3 hetet. Ha tápszeres, akkor is csak 4 hónaposan szabad elkezdeni a hozzátáplálást.

Várj még 3 hetet. Ha tápszeres, akkor is csak 4 hónaposan szabad elkezdeni a hozzátáplálást.
Nem tudom, mi indokolhatja a hozztátplálás 2 és fél hónaposan, de szerintem egy védõnõ és doki sem mondhat(na) ilyet.
Hát indokolja vagy nem bármi is a korai hozzátáplálást. Vagy bárki mondhatja hogy nem mondhat ilyent egy védõnõ vagy gyerekorvos, én azért jobban örülök hogy nem akarták egybõl gyógyszerekkel tömni. Én nem vagyok híve ennek hogy a csecsemõt minden szóra gyógyszerrel tömjünk. Nálunk az alma bevált 2 és fél hónaposan és hangsúlyozom ennek semmi köze nem volt a hozzátáplálással, ez csak kóstoltatás volt. :) Nálam a 2 kiskanál alma még nem jelent hozzátáplálást. :)
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Nálunk is napi egy kiskanál almalé oldotta meg a székrekedést, hasfájást, és az ezzel járó minden kínlódást. Mások infacolt, espumisant, gripe watert, sb simplexet, stb adtak a babának, vagy ezeket keverve. Nem hiszem, hogy az a kanál almalé károsabb lenne a babára nézve, mint ezek a gyógyszerek. És nem értem, hogy egyesek miért akadnak ki annyira ezen, és miért jönnek rögtön azzal, hogy "akkor már miért nem tömöd kolbásszal". Egy kolbász és egy kanál almalé között azért van némi különbség, de ez persze csak az én véleményem.
Tök mindegy, hogy miylen, a gyomra akkor sem alkalmas rá: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955
Én védõnõ és gyerekorvos tanácsára kezdtem almával 2-2 és fél hónaposan. Nem is tudom pontosan. Tápszeres volt a babám és nagyon szorulásos lett mikor már abszolút nem volt anyatej. Ezért úgy döntöttek próbáljuk ki ezt a gyógyszer helyett.... És onnantól kezdve folyamatosan növeltük az adagot. Elõször csak 2 kiskanálnyit kapott aztán egyre többet. Szépen beállította a napi 1 kakit! :) Szerintem megkóstoltathatod vele a répát, fõzd meg keverj hozzá egy pici tápszert, de elõször ne minden nap, 1 héten 1-2 alkalommal, aztán mikor már olyan 4 és fél 5 hónapos lesz adhatod sûrûbben, jöhet majd a krumpli hozzá. Bár ha tényleg csak kóstoltatni szeretnéd adj neki egy fél kanál alma levet elõször. Aztán 1 hónap múlva mehet a reszelt alma, utána a krumpli, répa. :)
Szerintem inkább almával kezdd. A hozzátáplálás elején nem kell keverni a dolgokat, hanem az alap élelmiszereket (alma, sütõtök, barack, répa, majd krumpli, stb), elõbb magában kell adni a kicsinek, hogy egyrészt hozzászokjon, másrészt, ha allergiás valamire, akkor világosan kitûnjön, hogy mi az. Elõbb almalével kell kezdeni (véleményem szerint nem boltival), az elsõ napokban kb napi 1-2 kiskanállal. Ha ezt megszokta, akkor következik napi 1-2 kiskanál almapép. Ezután lehet bevezetni a következõ gyümölcsöt, szintén így. Aztán ha már jópárat evett, akkor összekeverheted õket, és késõbb nem kell levet adni az újakból, hanem egybõl lehet a péppel kezdeni. Szerintem 4 hónapos koráig bõven elég, ha adsz neki napi 1-2 kiskanál almalét.
elsõ vagyok nekem sem volt tejem, de nem kezdhettem el 4 hónapos kora elõtt a hozzátáplálást. Nem érett még rá a gyomra, belei egyszerûen.
A gyomra, bélrendszere nem érett rá, aminek késõbb lehetnek következményei. De mindenki maga tudja csak nem értem minek az nagy sietség.

Ha tápszeres és anyatejes vegyesen a babám, akkor kell mellé vizet adni? Mert úgy hallottam a tápszeres babáknak kell mellé folyadék, de így is?

Legjobb válasz: Mivel a hozzátáplált babáknak nem kell folyadék pluszban, ezért szerintem így sem kell, ha elég anyatejhez jut a baba.

Mivel a hozzátáplált babáknak nem kell folyadék pluszban, ezért szerintem így sem kell, ha elég anyatejhez jut a baba.
Engem is ez érdekel. Egész nap szopizik 3 óránként viszony éjjel többet eszik mint amennyit adni tudok neki ezért 2x hozzá kell pótolnom. Én is hallottam hogy a tápszeresenkenk kell víz.
Az én kisfiam is anyatejes és tápszeres, mert sajnos kevés a tejem.Én minden nap adok neki teát(200-400ml).Most 4 hónapos és 6400g.ha szomjas akkor bizony adni kell neki.
3 hósok vagyunk, anyatejes, én teáztatom napi 2-3 decit. Azóta sokkal nyugodtabb, mosolygósabb, mióta teát is kap.
Mi is 3 hósak vagyunk. Az én kisfiam jelzi amikor szomjas. Két étkezés között, ami olyan 3-4 óránként van, ha sír tudom, hogy szomjas, akkor adok neki vizet. Meg este fürdés után, nálunk rögtön alvás van, de elõtte megint vizet kér, aztán a cumit.
Ja azt lehagytam, hogy úgy eszünk mint ti. 30-40 gr tejcsi utána tápi, mert nincs elég tejem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!