Találatok a következő kifejezésre: Ha babát és nem össze (10 db)

Ha szeretnék kis babát és nem jön össze, és elmegyek dokihoz igazából mit mondjak neki?

Legjobb válasz: Mondjuk azt, hogy szeretnél kisbabát, de nem jön össze... :)

Mondjuk azt, hogy szeretnél kisbabát, de nem jön össze... :)
Mióta próbálkoztok?
Azt mindenképpen, hogy mióta nem védekeztek, hány napos a ciklusod, és volt-e valamilyen korábbi nõgyógyászati gond. Ezek ismeretében - egy kézi vizsgálat és rákszûrõ után - gondolom, tud valamit mondani. Lehet, hogy egy egyszerû gyulladás akadályozza a teherbeesést, de az is lehet, hogy semmi szervi baj nincs. Sok sikert a pocakosodáshoz!
Nem akarok senkit megsérteni, de egy nõ aki gyereket akar és nem jön a bébi, csak tudja már hogy mit kell mondani az orvosnak. Nem? Vagy ez komoly?
Ezt tényleg kérdezed? Nem tudod elmondani a dokinak, hogy szeretnél babát, de hiába próbálkoztok? Hány éves vagy amúgy? Azé ne sértõdj meg...
Mindent: Mikor volt az utolso mensi miota probalkoztok hany naposak a ciklusaid, hany napot tart barmit, aminek koze lehet szerinted, ahoz, hogy nem jott edig ossze a baba Sok sikert!
Bocsi hany napot tart a verzes
A kérdező hozzászólása: Rendszertelen a ciklusom és 3-4 napig szokót tartani. 4-hónapja!! Csak már nem merek elmenni mert lehet, hogy már hülyének fog nézni a doki! Mert már annyiszor voltam.. Meg olyan ami nem szokót lenni mindig szúr minden hol.. Pénteken jött meg....Szerintetek mit csináljak???? Köszönöm a válaszokat

Ha babát szeretnénk és nem össze egy ideje, akkor a nődokitól kérhetem, hogy nézze UH-on a peéim ebben a ciklusban, hogy biztosra menjünk?

Elvileg van pé-em, LH pozi szokott lenni, h?m is jó, csak már "nem érünk rá gatyázni tovább"...

Legjobb válasz: Igen, kérheted. Sõt, nekem a doki ajánlotta, hogy menjek.Én például ma nézettem meg. De a múlt hónapban is elmentem. Kétszer is, két egymást követõ héten. A második alkalommal azt is meg tudta mondani, hogy a pete kilökõdött. De sajnos abban a hónapban nem jött össze, mert nem tudtunk együtt lenni a férjemmel.

Igen, kérheted. Sõt, nekem a doki ajánlotta, hogy menjek.Én például ma nézettem meg. De a múlt hónapban is elmentem. Kétszer is, két egymást követõ héten. A második alkalommal azt is meg tudta mondani, hogy a pete kilökõdött. De sajnos abban a hónapban nem jött össze, mert nem tudtunk együtt lenni a férjemmel.

A babámnak (5 és fél hós) szeretnék főttkrumplit adni. Az nagy baj lenne, ha csak villám törném össze és nem turmixolnám le?

Legjobb válasz: Bajnak nem baj, csak új lesz és szokatlan. A legtöbb baba ilyenkor nem tudja, mit kell kezdenie a darabos ételekkel, öklendezik tõle. Próbálkozhatsz, de a darabos ételek fogyasztását is meg kell tanulniuk, úgyhogy ne ess kétségbe, ha nem lesz sikeres, legfeljebb turmixolod. :)

Bajnak nem baj, csak új lesz és szokatlan. A legtöbb baba ilyenkor nem tudja, mit kell kezdenie a darabos ételekkel, öklendezik tõle. Próbálkozhatsz, de a darabos ételek fogyasztását is meg kell tanulniuk, úgyhogy ne ess kétségbe, ha nem lesz sikeres, legfeljebb turmixolod. :)
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam. Villával törném össze. :)
Nem lenne baj. Régen nem volt turmix, akkor is csak villával törték össze a zöldségeket, és egyéb ételeket.
Persze hogy nem baj.
Bajnak nem baj, csak kérdés, hogy elfogadja-e a baba a számára ismeretlen dolgot. Eddig gondolom szopizott, vagy tápszert kapott, ami folyékony, most hirtelen valami darabossal próbálkoznál. Lehet, hogy öklendezni fog és elutasítja. Egyébként régen szûrõn passzírozták át az ételeket, nem csak villával törték össze.
A kérdező hozzászólása: Kapott már krumplit. Csak arra voltam kíváncsi, hogy az nem baj-e ha kicsit darabos.
Villaval is jo, de en adnek hozza egy kis tejet, hogy jobban csusszon (ne legyen olyan fullasztos), meg az iz sem lesz annyira uj a babanak.

3 műszakos munkarenben dolgozom. Hogyan osszam be mikor van reggeli. Ebéd, vacsora idő? 175cm magas és 60 kilo vagyok. 5kg-t szeretnék leadni. Lassan szeretnék majd babát. Nem teszek kárt magamba ha elkezdem és közben teherbe esek?

Legjobb válasz: az az 5 kg ha jól csinálod 2 hónap alatt lemegy aztán már csak oda kell figyelni az étkezésre. Bár a diéta ajánlott terhesség alatt, azért ott sem szabad mindent befalni. Én is 3 müszakban dolgozom. Az éjszakás müszak kavar be kicsit. A (1) reggeli mindíg felkelés után van kb. du. 3-kor. (2) Aztán edzés után egy turmix 17-kor 3. étkezés 18h-kor. 4.este 9-kor ez az ebéd:) 5.kaja hajnali 2-kor 6. pedig 7kor valami könnyed étel. Aztán alvás.

az az 5 kg ha jól csinálod 2 hónap alatt lemegy aztán már csak oda kell figyelni az étkezésre. Bár a diéta ajánlott terhesség alatt, azért ott sem szabad mindent befalni. Én is 3 müszakban dolgozom. Az éjszakás müszak kavar be kicsit. A (1) reggeli mindíg felkelés után van kb. du. 3-kor. (2) Aztán edzés után egy turmix 17-kor 3. étkezés 18h-kor. 4.este 9-kor ez az ebéd:) 5.kaja hajnali 2-kor 6. pedig 7kor valami könnyed étel. Aztán alvás.
jav: terhesség alatt a diéta nem ajánlott
Én is váltózom, nehéz betartani, mert felborul az ember bioritmusa is. Én nem foglalkoztam vele, mielõtt lefeküdtem éjszakás után gyümölcs, délben és este az adott napnak megfelelõ koszt. Szerintem, ha terhes akarsz maradni, a terhesség elõtt 1-2 hónapig azért nomrálisan kajálj.
A reggeli logikusan felkelés után nem?:O
a nõk nagy része hízik a terhesség alatt...nem látom igazán haszznát ha most két hónap alatt fogysz 5 kilót, aztán a terhesség miatt visszahízod neadjisten a többszörösét:D sztem bõven jó a testsúlyod, és majd szoptatás után ráérsz az alakoddal foglalkozni:) addig figyelj az egészségedre:)

Anyukák, egy hét mulva lesz 2 honapos a babám és ha velveszem ossze-vissza nyaklik a fejecskéje. Nem kellene még neki tartania?

Ha hasra teszem akkor néha, nagyon szépen felemeli. Eléggé aggodom. Kérlek írjatok, koszi

Legjobb válasz: az,hogy tartsa a kis fejét 3hónaposan "követelmény",ne aggódj még van ideje,sokat tedd hasra mert így erõsödnek a nyakizmai...ha sokat lesz hason hamar belejön...sok sikert

az, hogy tartsa a kis fejét 3hónaposan "követelmény", ne aggódj még van ideje, sokat tedd hasra mert így erõsödnek a nyakizmai...ha sokat lesz hason hamar belejön...sok sikert
Ne aggódj. Még picike hozzá. Majd megerõsödik. Az én lányom sem tartotta 2hónapos korában biztosan a fejét.
Nálunk sem tartotta meg a fejét a fiam ilyen idõsen. Mivel nem szeretett hason lenni, kevesebb lehetõsége volt gyakorolni, így késõbb is jutott el idáig. De majd tartja, ne izgulj :)
Nekünk a kórházban nyaki hipotóniát állapítottak meg, amit a gyógytornászom is megerõsített és tornára jártunk 5 hetes korától. Orvos!!!!! úgy nézte meg, hogy fekvésbõl lassan ülésbe húzta, egy ponton emelni kellett volna a fejét, de neki végig hátra volt ejtve. Nézesd meg dokival én ne hagyd magad lerázni. Ha nem tartja a fejét a nyaki izmok miatt, az azért is lehet gond, mert a mozgásfejlõdése ki fog tolódni.
ugy ahogy az utolso irja.Nekünk 6 hetesen vissza kellett menni a neonatologiara ott drnõ szep lassan felhuzta ülésbe és végig tartania kellett a fejét.Ezt te is megnézheted otthon.Megfogod a két kis kezét és lassan felhúzod.Ha ugy látod rögtön hátra csuklik keressétek fel a háziorvost. 10 hetes anyukája
2 hónapos babának még nem kell tartania a fejét. 3 hónaposan kell hason fekvésben 45 fokban megemelnie, 4 hónaposan pedig 90 fokban. Az én lányom 3 hónaposan nem tudta megemelni 45 fokban a fejét, csak 1 héttel késõbb. Már 1 éves és semmi baja nincs, mindent megcsinált utána idõben. Csak most nagy divat, hogy minden babát tornára küldenek, mert nagyon nagy pénz van benne. Ha aggódsz kérdezz rá a gyerekorvosnál és a védõnõnél, úgyis mentek majd 2 hónaposan oltásra.

Erőszakból fogant babát megtartanál, ha már évek óta próbálkoztok és nem jön össze a baba?

Bizonyos szempontból elméleti kérdés, nem én vagyok ebben a helyzetben, de érdekel, hogy ti mit gondoltok.

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
Ja, majd pont ha van párkapcsolatom és mellette megerõszakolnak és ebbõl teherbe esnék, akkor megtartanám...... IStenem mennyire unatkozhatsz! Egy idegen, agresszív, elmebeteg ember gyerekét hordjam ki hogy aztán az a gyerek folyton arra a napra emlékeztessen engem és a páromat is?! Beteg az, aki ezt vállalná!
Nem. Ha a szerelmemtõl nem sikerült a baba (mert ugyebár elméletileg, ha vele nem jött össze, ellenben az erõszak során igen, akkor miatta nem sikerült a baba), akkor nem egy olyan féregtõl akarok gyereket, aki ilyen módon bántalmazott. Örökké az jutna eszembe, ha a gyerekre nézek, meg a párom is hogy érezne ezek után??? Õ nem tudott gyereket csinálni, egy férfi meg erõszakkal magáévá tesz én meg megtartom a "gyümölcsét"? Kizárt!
Az eutanázia és az abortusz után feltetted a 3. legnehezebb erkölcsi kérdést ami létezhet (szerintem) Válaszom: nem tudom, jelen helyzetemben azt mondom meg.
Így, hogy nem vagyok ebben a helyzetben, azt mondom, hogy megtartanám, nálam lelkiismereti okokból nem opció az abortusz, még ilyen esetben sem, viszont azt is megértem, ha valaki ilyen helyzetben nem tartaná meg. Mondjuk azt nem tudom, hogyan és mennyire sikerülne feldolgoznom a történteket.
Én még az én életemet is kioltanám, nemhogy a magzatét. Tény, h õ nem tehetett róla, de én nem lennék képes az emlékekkel élni.
igen az én vérem nem vetetném el az biztos
Szerintem meg. Az a gyerek ugyanúgy megérdemli az életet, mint a többi. Nem tehet róla.
Nem, mert aki nõket erõszakol az nem normális és soha nem szülnék a világra egy gyereket, aki ezt örökölheti. Így is éppen elég beteg ember van a világon, nem kell még több.
Nem, egyedülállóként sem, úgy meg pláne nem, hogy még a páromat is folyton emlékeztessem arra, hogy mi történt velem, meg arra, hogy neki bezzeg nem sikerüt teherbe ejtenie.
Soha.
A kérdésre a válaszom, hogy kizárt, hogy megtartanám. Viszont. Anyukám falujában él egy nõ. 2 tündéri fia van, és olyanok, mint 2 tojás, szinte mindenben hasonlítanak. Azt nem tudom, hogy a férjével együtt voltak-e már, mikor megerõszakolták, de a nagyobbik gyermek az erõszak következménye. Nem látszik meg a gyerekeken, szeretik mindkettõt. Én nem tudnám ezt csinálni. Akit meg megerõszakolnak, sokk hatása alatt áll, akkor is, ha nem volt túl brutális a támadás. Értem ez alatt azt, hogy csak simán közösültek vele, és viszlát. Akit meg még össze is vernek, és/vagy késsel, miegymással fenyegetik elõtte, alatta, utána, azon van, hogy elfelejtse a szörnyûségeket, és nem a 72 órás tabletta fog az eszében járni. Eszembe jutott még valaki. A szomszédasszonyomat 8 évig!!!! szinte minden nap megerõszakolta a nevelõapja. 2 gyereke lett tõle, mert nem engedte abortuszra. A gyerekeket hol engedte az anyjukhoz, hogy elszakította tõle, addig a lány anyjánál voltak, aki a nevelõapuka felesége. ( ja, neki is volt egy a kisebbik fiúval egykorú fia ugyanattól a hapsitól) A lányt addig bezárta egy sufniba. A gyerekek mára idegbeteget, és kezelhetetlenek. Nem hallgatnak az anyjukra. Talán ez is számít, hogy anyuka csupán 15 éves volt, mikor az elsõ gyereket szülte. 17, mikor a másodikat. Õ nem kérte, nem akarta azokat a gyerekeket. Mégis meg kellett, hogy tartsa õket.
Elkeserítõ a válaszadók többsége milyen sivár lelkületû, és ostoba! Így beszélni egy ilyen nehéz témáról! Remélem idõvel felnõnek, és belátják mennyire szánalmasak! Ha nem, akkor csak sajnálni tudom õket! Nehéz kérdés! Bennem annyi gyûlölet lenne, hogy az elkövetõ iránt, hogy elsõdleges célom az lenne, hogy megbûnhõdjön. Ha lenne elég lélekjelenlétem biztos eseményutáni tablettát vennék be... Gondolom ezt az opciót a kórházban is felajánlanák. Így végülis meg sem tudnám megfogant-e a baba vagy sem. Ez valahol ettõl a nehéz döntéstõl megkímélne. A válasz 89%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad. A hozzászólásom elsõ fele azokra a válaszokra vonatkozott, melyeket szerencsére már töröltek, mert felháborítóan gusztustalanok voltak! Csak azért írtam ezt meg, nehogy valaki, aki késõbb csatlakozik a témához félre értse!
nem tartanám meg
szerintem normális embernek ez nem kérdés. annyi lélekjelenlét kell, hogy legyen, hogy elmenjen kórházba, kérjen 72 órásat. egyébként a statisztikák szerint nagyon ritkán idegen ember az erõszaktevõ. fenti példák is mutatják, hogy lehet ez egy nevelõapa, szomszéd, nagybácsi, vagy akár a nõ élettársa, férje. vagy ha mégis idegen, akkor ott a nõ is ludas.
Biztos, hogy nem..már bocs de aki itt fröcsög, hogy igy meg úgy gyilkosok hát szerintem nagyon huzza meg magát, és örüljön , hogy sosem volt ilyen helyzetben.Biztosíthatom, hogy nem tartanátok meg, se ti se más normális ember sem. Jó, ha fel tud idõvel valaki dolgozni egy ilyen szörnyû élményt. És -már bocs- de egy úszkáló sejtcsomó vagy embrió nem ér ennyit. Aki ráadásul egy undoritó agresszív állattól van, aki esetleg még ismerõs vagy ne adj isten rokon is! Sírva szaladnátok a mûtõasztalra , hiába nagy itt a szátok..és ez kegyetlenül fog hangzani, de ki a fenét érdekel, hogy szerintetek az egy kis élet, meg a gyerek nem tehet semmirõl blablabla? Nem kell mártírkodni.én ahogy lehet rögtön elvetetném, mert undorító a feltételezés is, hogy nekem egy élõ inkubátornak kéne lennem egy olyan gyerek számára, ami erõszakból fogant.Miért lenne fontosabb, mint egy húsvér felnõtt ember, ezt nem értem. Én is ellene vagyok az abortusznak , mint "fogamzásgátló eszköz"nek, a felelõtlen szexnek ..de egy pár válasz itt nagyon felnyomta az agyvizemet.Szerintem fogalmatok sincs mirõl beszéltek, és örüljön is inkább aki itt játsza az erkölcscsõszt.
szerintem normális embernek ez nem kérdés. annyi lélekjelenlét kell, hogy legyen, hogy elmenjen kórházba, kérjen 72 órásat. egyébként a statisztikák szerint nagyon ritkán idegen ember az erõszaktevõ. fenti példák is mutatják, hogy lehet ez egy nevelõapa, szomszéd, nagybácsi, vagy akár a nõ élettársa, férje. vagy ha mégis idegen, akkor ott a nõ is ludas. A válasz 37%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad. Bocs, de mi van?!!! Ha idegen, akkor a nõ is ludas?!!!! Jól értem amit írtál? Hány eset van, mikor úgy támadnak meg nõket, kislányokat, vagy idõs néniket, hogy belép a liftbe, vagy sétál hazafelé. Miben ludas? Abban, hogy rosszkor volt rossz helyen? Már bocsánat, de volt az az eset, ahol szerencsétlen anyuka pici babájával hazaért, és a támadó belökte az ajtón. A saját lakásában támadtak rá! De én azt mondom, ha a nõ meztelenül sétál végig a városon, az sem jogosít fel senkit a nemi erõszakra!!!
A nemi erõszak alapvetõen nem is a szexrõl, hanem a hatalomvágyról, uralkodásról szól. Semmit nem jelent ha valaki például kihívóan van felöltözve. Ezek az állatok nem eszerint válogatják az áldozatokat.
ellenzem az abortuszt, 100%-ban biztos vagyok benne, hogy nem tartanám meg. Nem tudnám szeretni azt a gyereket. 17 hos kislány anyukája
Nagyon szépen köszönöm, hogy lepontoztatok! :)
Biztos, hogy nem..már bocs de aki itt fröcsög, hogy igy meg úgy gyilkosok hát szerintem nagyon huzza meg magát, és örüljön , hogy sosem volt ilyen helyzetben.Biztosíthatom, hogy nem tartanátok meg, se ti se más normális ember sem. Jó, ha fel tud idõvel valaki dolgozni egy ilyen szörnyû élményt. És -már bocs- de egy úszkáló sejtcsomó vagy embrió nem ér ennyit. Aki ráadásul egy undoritó agresszív állattól van, aki esetleg még ismerõs vagy ne adj isten rokon is! Sírva szaladnátok a mûtõasztalra , hiába nagy itt a szátok..és ez kegyetlenül fog hangzani, de ki a fenét érdekel, hogy szerintetek az egy kis élet, meg a gyerek nem tehet semmirõl blablabla? Nem kell mártírkodni.én ahogy lehet rögtön elvetetném, mert undorító a feltételezés is, hogy nekem egy élõ inkubátornak kéne lennem egy olyan gyerek számára, ami erõszakból fogant.Miért lenne fontosabb, mint egy húsvér felnõtt ember, ezt nem értem. Én is ellene vagyok az abortusznak , mint "fogamzásgátló eszköz"nek, a felelõtlen szexnek ..de egy pár válasz itt nagyon felnyomta az agyvizemet.Szerintem fogalmatok sincs mirõl beszéltek, és örüljön is inkább aki itt játsza az erkölcscsõszt. Teljesen igazad van:)
Egyrészt az elsõ utam nem a rendõrségre, hanem az ügyeletes orvoshoz vezetne. Másrészt, biztosan nem lennék képes megtartani, még olyan áron sem, ha így már sosem lehet gyerekem. Ha valakinek nehezen jön össze a baba, akkor egy abortusz nem valószínû, hogy rásegít. Nekem minden áldott nap az jutna eszembe, hogy megerõszakoltak, a páromnak pedig az, hogy nem volt képes megtermékenyíteni, míg egy erõszaktevõ igen.. Szóval nem, nem tartanánk meg.
pedig a 72 órás tablettás válasz egyáltalán nem hülyeség. olyan megerõszakolásról még nemigen hallottam, hogy a nõt utána még 3 napig fogva tartották, márpedig ha velem (ne adj' Isten) ilyesmi történne, az elsõ utam biztosan a kórházba vezetne, és természetesen kérnék 72 órás tablettát. teljesen logikus, és magától értetõdõ, és így nincs abortusz-dilemma, mert meg sem fogan a gyermek.
A kérdező hozzászólása: Párom férfiként azt mondj, õt valószínûleg nem az zavarná, hogy nem az õ vére, hanem már alapból bántaná a tudat, hogy nem tudott megvédeni, tõle nem lettem terhes és félne, hogy ezeket a kudarcokat látná a gyerekben. Elgondolkodtatott...
A kérdező hozzászólása: Igazából azt a részét teljesen megértem, ha valaki nem tartaná meg az átélt trauma miatt. De az apa személyével kapcsolatos dolgok esetében (erõszakos, söpredék, stb.) honnan tudom, hogyha örökbe fogadok egy babát, neki milyen az apja, vagy akár az anyja?
A baba nem tehet semmirõl, tényleg képes lennél kioltani az életét? Miért nem akkor gondolkoztál ezen amikor még tehettél volna valamit idõben?Nem hallottál még a 72 órás esemény utánni tablettáról?
Megtartanám. Az is elég szörnyû, ha megerõszakoltak, minek még gyilkossággal is tetézni? Másrészrõl ha évek óta nem jön össze a baba, ott komoly gondok lehetnek, és az abortusz nem hat épp jótékonyan a szervezetre. Az nem kizárt, hogy a gyereket inkább örökbe adnám, de meg nem ölném. Másrészrõl szerintem évek múltán az erõszak emléke elhalványul a gyerekhez képest, hiszen egyszer volt és régen, a gyerek meg együtt élne velünk. Szóval valószínûleg nem is adnám örökbe, csak ha kiderül, hogy tévedtem :)
Jah! 20 asnál a pont! 3. hónapig meg még simán ki is szippantják! meg van oldva a gordiuszi csomó!
Mennyi itt a válaszológ átlagéletkora? 16 év kb?
Én nem, félnék, hogy olyan természete lenne, mint az apjának.
Képtelen lennék rá. Akit már megerõszakoltak, tudja, hogy mit érez az áldozat: rettegést, gyûlöletet. Nem lennék képes szeretni azt a kisbabát. Sajnálom, de ez van. 21n
Elkeserítõ a válaszadók többsége milyen sivár lelkületû, és ostoba! Így beszélni egy ilyen nehéz témáról! Remélem idõvel felnõnek, és belátják mennyire szánalmasak! Ha nem, akkor csak sajnálni tudom õket! Nehéz kérdés! Bennem annyi gyûlölet lenne, hogy az elkövetõ iránt, hogy elsõdleges célom az lenne, hogy megbûnhõdjön. Ha lenne elég lélekjelenlétem biztos eseményutáni tablettát vennék be... Gondolom ezt az opciót a kórházban is felajánlanák. Így végülis meg sem tudnám megfogant-e a baba vagy sem. Ez valahol ettõl a nehéz döntéstõl megkímélne.
Nem tartanám meg. Ha nem lehetne gyerekem, egy erõszakos féregtõl akkor sem kellene. Az erõszakot, örül az ember, ha fel tudja dolgozni. Sokszor egy életen át se sikerül. Hát még, ha konkrét emlék is marad utána: egy gyerek. Nem segítene elfelejteni az esetet, az biztos. Akik meg itt dobálóznak a gyilkosság, meg megölni a babát szavakkal, azok gondolkozzanak már el! Itt nincs szó babáról, embrióról van szó, és nem gyilkosságról, hanem felelõs döntésrõl egy tragédia után! 28L
nem.
Nem tartanám meg!
Azért gondoljuk már végig? Fõleg azok, akik megtartanák és még kardoskodnak is, hogy jaj de ne legyél gyilkos meg hasonlók! Az erõszak bûncselekmény, ennek következtében lett terhes valaki. Szerintem ilyen csak a filmeken létezik, hogy még ennek ellenére is megtartja. Vannak esetek, amikor nem elítélendõ az abortusz! ez egy ilyen eset! Ne beszéljünk már itt gyilkosságról! Az egy teljesen más tényállás!!!!
Miért van lepontozva az, aki megtartaná?

Pco-m van. Az eredményeim jók, nincs túlsúlyom. Még csak CTB-t szedek. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy nagyon félek a későbbi szövődményektől, főleg a cukorbetegségtől. Meglehet előzni? És a babára, már ha össze jön nem veszélyes a metformin?

Legjobb válasz: Regelj be az index fórumra, keresd meg a pco szindróma topickot. A napokban találtam meg õket, minden kérdésemre válaszolnak. Ismeretlenül is nagyon kedvesek! Vannak közöttük olyanok akiknek már van babájuk, olyanok is akik most várnak babát! Nekem nagyon jó, hogy látom más is ebben a cipõben jár és igenis van remény !

Regelj be az index fórumra, keresd meg a pco szindróma topickot. A napokban találtam meg õket, minden kérdésemre válaszolnak. Ismeretlenül is nagyon kedvesek! Vannak közöttük olyanok akiknek már van babájuk, olyanok is akik most várnak babát! Nekem nagyon jó, hogy látom más is ebben a cipõben jár és igenis van remény !
Szia! Léteznek cseppek, amik segíthetnek neked!
A kérdező hozzászólása: Cseppek? Milyen cseppek?
Szia Kedves!Írj privit, és megírom neked.

1 évig próbálkoztunk babával, nem jött össze. Most végetért a kapcsolatom, és újra elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Ha valamikor ismét aktuális lesz, már biztos, hogy nehézségeim lesznek a teherbeeséssel?

Ciklusom, hormonszintem rendben, mást nem vizsgáltak. A volt páromnál is minden rendben volt.

Legjobb válasz: nem tuti. én ugyan így voltam abba hagytam kb 3 éve a gyógyszert. még nem próbálkoztunk, de nem is volt rendbe velem minden, pl nem volt menstruációm majndem egy évig. szerintem peteérésem sem volt. aztán elváltam, és elkezdtem szedni a gyógyszert. egy fél éve hagytam abba, de érzem az elsö perctöl van peteérésem, és ilyen pontos mensim még a gyógyszer elött sem volt. most kezdjük élesben.

nem tuti. én ugyan így voltam abba hagytam kb 3 éve a gyógyszert. még nem próbálkoztunk, de nem is volt rendbe velem minden, pl nem volt menstruációm majndem egy évig. szerintem peteérésem sem volt. aztán elváltam, és elkezdtem szedni a gyógyszert. egy fél éve hagytam abba, de érzem az elsö perctöl van peteérésem, és ilyen pontos mensim még a gyógyszer elött sem volt. most kezdjük élesben.
Szerintem lehet, hogy a volt pasiddal volt a problema. Mert neked sincs semmi bajod, neki sincs semmi baja, hat akkor hogy is van ez? Akkor en azt mondom, hogy inkabb lehet, hogy eleg alapos vizsgalatokon meg nem eshetettek at, es lehet, hogy vele van a baj. Vagy, nem volt 100 %ig perfekt a kapcsolat, sok volt benne a stressz, es a stressz miatt nem jott ossze. Szerintem ne felj, igazabol nincs is recept!
Több olyan barátnõm is van, akik éveket próbálkoztak egy pasival, nem sikerült, pedig orvosi vizsgálatok szerint mindketten egészségesek voltak. Aztán összejöttek egy másik pasival, és szinte azonnal teherbe estek. Szóval van, hogy két ember egyszerûen nem stimmel. Lehet, hogy inkább lelki magyarázata van a dolognak, lényeg, hogy elvileg hiába nemzõképesek, egyetlen születendõ baba sem "akarja" õket szülõpárnak, külön-külön mással meg simán összejön.
Egyáltalán nem biztos, sõt.Volt párommal 2 évig nem jött össze, mostanival meg abbahagytam gyszert, és egybõl terhes lettem.Van amikor a saját szervezet reagál úgy tudat alatt hogy nem jön össze a baba, és van amikor nem velünk nõkkel van a baj, szval ne is gondolkodj ezen, sikerülni fog.
Egy petevezeték-átmosást javasolnék még. Minél elõbb, annál jobb. Ez nem nagy mûtét: nem fáj, és talán még úgy is elvégzik, hogy nincs párod. (nem kell mondani). Közben kiderül az is, hogy ez volt-e a probléma.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: akkor amikor a volt pároddal abbahagytátok a próbálkozást, te is elkezdtél fogamzásgátlót szedni?
Igen, amikor jött az új( mostani) kapcsolat elkezdtem szedni a gyszert, 2 évig szedtem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!