Találatok a következő kifejezésre: Ha babát és nem (917 db)

Az hogy akkor boldog egy baba, ha nevet és nem sír az érvényes az egy hónapos babákra is? Akkor én valamit nagyon nem jól csinálok, mert az én babám néha még a karomban sem akar megnyugodni, csak cumival. Éhes nem lehet, szerintem a hasa sem fáj.

Lehetséges, hogy a kiságyát nem szereti? És borzasztó nehezen alszik el. Minden kis pisszenetre felébred és kezdhetem el?r?l az altatást.

Legjobb válasz: Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)

Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)
Az én fiam, 1 hónapos kora után kezdett el mosolyogni, azóta egyfolytába gyakorolja. :) Szerintem ez a mondat nem ilyen pici babákra lett kijelentve. Ne aggódj, a Te babád is egyre sûrûbben fog, csak még meg kell tanulnia. Különben is ebben a korban még csak szociális mosoly van.
Nem lesz mindig így, nyugi, nemsokára anniyt fog mosolyogni, hogy alig gyõzöl visszavigyorogni rá:-)))) A lelkiállapota lehet hogy csak kólikás, magyarán szomorú. Az alvás is javulni fog, mi is így voltunk, frászt kaptam mert nem tudtam semmit csinálni, mikor aludt...most meg már felmosok, takarítok stb. Kitartás, türelem, sok sikert!
Az én babám két hónapos koráig egyáltalán nem mosolygott, sõt akkor is csak nagy ritkán, utána mind sûrûbbé vált ez a dolog. Most hat hónapos és ha már ránézek, mosolyog, hangosan kacag, szóval kitartás. Egy egy hónapos pici baba még próbálja megszokni a világot, nem is lát nagyon messzire, mitõl mosolyogna? Próbáld néha a hasadon altatni, csak hogy biztonságban érezze magát, aztán ha kicsit nagyobb lesz, fokozatosan szoktasd a kiságyhoz. Én legalábbis így csináltam, ma már szinte végigalussza az éjszakát a kiságyában, tévézni is lehet mellette, nem zavarja.

Menjek abortuszra, ha csak én akarom megtartani a babát, és nem támogat senki a megtartásban?

20 éves múltam, most májusban fogok érettségizni. Teherbe estem, és bár szeretném megtartani a babát, sem a barátom, sem anyukám nem támogatja az ötletet, mert hogy fiatalok vagyunk még, meg hogy később megbánnánk. Viszont félek, ha elvetetem, az abortusz miatt soha többé nem lehet gyerekem, mivel vannak kockázatai, ráadásul elég gyenge szervezetű vagyok, ki tudja, mikor lehetne esélyem egy újabb babára. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Eltartani el tudod magad és a babát? Gondolom nem. Gondold végig van-e hova menned,van-e aki segit felnevenni a babát,és úgy dönts.

Eltartani el tudod magad és a babát? Gondolom nem. Gondold végig van-e hova menned, van-e aki segit felnevenni a babát, és úgy dönts.
Ha te szeretnéd megtartani akkor tartsd meg. Így biztos nagyon nehezen tudnád feldolgozni ha elvetetnéd. Beszélj anyukáddal és a pároddal lehet megenyhülnek késõbb õk is.
Ha még téged is a szüleid tartanak el, akkor felelõtlenség megtartani. De ez csak a te döntésed kell, hogy legyen. Te látod csak a saját helyzeted, csak te tudsz dönteni.
Kérdezõ, alaposan égig kell gondolni pro és kontra. A #3-as válaszoló állításával ellentétben "és miegymás" az nincs, az apának kizárólag az a behajtható kötelessége, hogy gyermektartást fizessen az apaság megállapítása után, ennyi. Mivel a szülés elõtt leérettségizel, a szüleid csak akkor kötelesek eltartani, ha oktatási intézmény nappali tagozatán tanulsz tovább, a gyerekeddel kapcsolatban meg nincs semmiféle kötelezettségük. A leírt dolgokból az is biztosnak látszik, hogy csak GYES-re leszel jogosult az egyszeri szülési segélyen túl. Szóval ezek a tények, kérdés, hogy te látod-e a "hogyan tovább"-ot...
Én nem tartanám meg. Nincs munkád, amit így kapsz gyerek után az semmi, ha apuka nem ismeri el sajátjának, akkr csak hoszadalmas bírósági úton tudod elrni, hogyfizessen gyt-t, feltéve ha van bejelentett munkája, ha nincs, akkor nem tud mibõl, hvatalosan így nem kapsz. Baromi szar dolog egy abortusz, én is tudom (tabi mellett lettem terhes), szar érzés volt. De rosszabb egy kisgyereknek, ha senki nem szereti, lehet nélkülöznie kell....
Csak TE dontheted el egyedul. Senki nem szolhat bele. Emlekszem amikor en alltam ertetsegi elott es meg volt 2 hetunk es elkisertem a baratnomet abortuszra. Azota sem tudta feldolgozni es mar fel eve probalkoznak a babaval sikertelenul. O nagyon megbanta amit tett, mert igy minden nap csak azon ragodik, hogy az abortusz miatt nem sikerul.
Ha elveteted lehet hogy egész életedben bánni fogod hogy a gyermekednek nem adtál lehetöséget az életre, annyi nö van akik bármit megadnának hogy gyermekük lehesse és mégsem sikerül, ne add fel ilyen könnyen!!
Semmi nem lehet fontosabb, mint egy megfogant kis élet!!! Szüleidnek nem kötelessége segíteni, de a barátodnak igen, õ az apa, gyerektartás és miegymás, ugye...
Nézd Kérdezõ (#18), ez egy tiszta helyzet, tisztességtelennek sem mondható, nyilván most átgondolod, meghozod a döntésed, és elmondod neki, miben kérsz tõle segítséget. Csak arra kell ám vigyázni ebben a helyzetben, hogy ilyenkor szoktak elõkerülni a "természetesen csak jót akaró" beleszólók, csak, hogy mindent elrontsanak, már ahogy az lenni szokott. Na, ezt ne hagyjátok, erre vigyázzatok kínosan, alapfeltétel ahhoz, hogy tényleg megmaradjon közöttetek a segítõ, normális emberi viszony.
Szia! Mély szomorúsággal olvasom azon hozzászólásokat, melyek az új élet halálra ítélésével rokonszenveznek. Nem szeretnék mélyreható filozofálásba bocsátkozni, csupán leírom azt, amit TUDOK. Nem sokkal ezelõtt váltam mélyen hívõ emberré, legfõképpen a számtalan közvetett, tudományosan megalapozott bizonyítékok hatására Isten létezését illetõen. Mára már semmi kételyem sincs felõle, hogy Õ létezik, és mérhetetlen szeretettel teremtett meg minket. Isten szemében minden ember egyelõ, az átlagember, a kormányfõ, az iszákos hajléktalan, az afrikai bennszülött és a fogantatáskor születõ csodálatos új élet is. Az emberi élet a fogantatás pillanatában kezdõdik és ugyanolyan teljes értékû ember, mint bárki más. Isten szemében az abortusz az egyik legsúlyosabb, legförtelmesebb bûn, a népirtás legális fajtája. Naponta a világban több mint 126000 legális abortusz történik, nem beszélve a feltételezhetõen legalább ugyanennyi illegálisról. Vallásosnak sem kell lenni, hogy belássuk: minden Igaz ember mélységesen elítéli a gyilkosságot. Végül annyit, a Szentháromság;pokol;menny ugyanúgy létezik, függetlenül attól, hogy hiszünk-e bennük, vagy sem. "A legnagyobb hiba amit elkövethettek, hogy azt feltételezitek, hogy csak a megátalkodott bûnösök vettetnek a pokol tüzébe"
Egy kis filozofálás Kicsit az abortusz olyan, mint az eutanázia (leszámítva, hogy ez utóbbi nálunk nem engedélyezett). Vajon hol kéne meghúzni a határt? Miért nagyobb bûn az, ha embriót, ki még nem érez (szervei fejlõdésnek indultak, de nincsenek még idegi összekötései) eltávolítanak. Igen. Megölik, így is lehet mondani. Szomorúnak hangzik. De ki biztosítja, hogy az élet jobb lenne neki? Csonka családban, nélkülözve, egy anyával, aki mindig szomorú, sosincs ideje, mert dolgozik, tanul. És hány ilyen gyerek van?!?! Rengeteg. Egyébként persze késõbb meg mindenki szidja a GyES-en lévõ, segélyt igénylõ anyákat, mert mért vár többet, hisz nem adózott semmit, nem érdemel többet, és egyébként is minek szül az ilyen?! Ugyanazok szidják, akik elõtte arra biztatták, hogy szüljön nyugodtan. Ez vajon fair? Szóval hol a határ? Az eutanáziával párhuzamba állítva, ha már ahhoz hasonlítottam. Miért tilos? Miért jobb hetekig, hónapokig kínlódni hagyni, mondjuk egy tüdõrákban szenvedõ beteget? Ne ölj. Inkább nézze az ember, ahogy szenved? Melyik a jobb? A halál sosem annak fáj, aki elmegy, neki már mindegy.
Elozo ez nem filozofalas ez hulyeseg.Az eutnazianak semmi koze az abortuszhoz ott egy szenvedest fejezunk be a beteg keresere ugye Az abortusznal egy egeszseges eletrol dontunk megoljuk a gyilkossag alanya nem egyezik bele ebbe .Egesz mas dolog. Filozofia az lenne mit hivunk eletnek es ki donthet egy artatlan eletrol.
Csak szólnék, hogy Kérdezõ döntési jogát egyfelõl a saját véleménye, meggyõzõdése, másfelõl a magyar törvények korlátozzák, itt a döntési jog határa. A hittérítést meg abba lehet fejezni, ez nem a vallás-filozófia rovat. (no meg felesleges is, egy mélyen vallásos hívõ nem tenné fel ezt a kérdést, egy ateistát vagy a maga módján hívõt a pokolra mutogatással meg legfeljebb eltaszítani lehet, nem meggyõzni)
Tökmindegy, vallásos-e vagy sem valaki, TÉNY, hogy a kisbabánál (igenis az!) 8 hetesen már kimutathatók az agyhullámok, spontán mozdulatai vannak, a májában már zajlik a vérsejtképzés, kezdenek elkülönülni a könyökei, a keze... 9 hetes korára már csuklani is tud, szíve 167 körül ver percenként, a kislányok petefészkei kialakulnak, rugdos a lábacskáival és megfigyelhetõ az ijedségreflex is. 12 hetes korig engedélyezett az abortusz, holott 12 hetesen már kialakult az arca, szopizza az ujjacskáját, minden szerve mûködik, kortyol a magzatvízbõl, nagyokat tornázik odabenn, már tud ásítani, van körme és ujjlenyomata... akárhogy is nézzük, egy élõ és érzõ egész ember!!! 3 gyermekem van, életem egyik legszebb élménye volt õket a z ultrahangon figyelgeni, ahogy mocorognak, jól érzik magukat, igazi kis emberkék....
"TÉNY, hogy a kisbabánál (igenis az!)" - a helyzet az, hogy attól, mert egy tojásra makacsul az kezdem mondogatni, hogy "kiscsibe, kiscsibe", attól az még egy tojás marad... pont ahogy egy embrió is embrió marad, akárhogy is ismételgetik bárkik, hogy "kisbaba, kisbaba". A szubjektív érzés az egy másik kör, mert az meg szubjektív érzés, az pont azért szubjektív, mert az emberbõl magából jön, tehát annyiféle, ahány ember van. Az ember a döntéseiben meg általában figyelembe veszi az objektív tényeket is, meg a szubjektív elemeket is... Kérdezõ meg egy relatív szerencsés ember, hisz tiszta helyzetben, zsarolás nélkül, szabadon dönthet akár így, akár úgy. Tök jó lenne, ha ez így is maradna, és senki nem akarná lelki terror alá venni se erre, se arra - ha már az ex párja sem tesz ilyen csúnya dolgot.
Szia Kérdezõ! Végül hogy döntöttél?
Amíg a "normális" emberek abortuszra mennek, mert szerintük különleges körülmények kellenek egy kisbabához, addig egy bizonyos réteg túlreprodukálja magát. Az arány... A boldog, kiegyensúlyozott gyerekkorhoz nem kell nagy egzisztenciális háttér, a legfurcsább kifogás, amit a gyerekvállalás ellen felhoznak. Aztán ha mégis lesz gyerek, megvásárolják a neki a legújabb, legmenõbb játékot, csak szeretetet, odafigyelést, és nevelést nem kap. Majdnem ugyanaz, mint amit az a megvetett réteg mûvel. Átlagos, normális körülmények között is lehet becsületes, és boldog embert nevelni, a "mindent megadok majd a gyerekemnek, ezért megyek most abortuszra" elképzelés nem biztos azt fedi, amire a gyereknek valóban szüksége lenne. (Arra végképp nincs szüksége, hogy meg legyen gyilkolva.)
Tudom, hogy iszonyúan rossz, nehéz, és sokáig fog fájni, de jobb neki, ha nem marad. Ráadásul késõbb egyedülálló szülõként munkát is nehezen találsz- ismerek néhány fiatal anyukát, és tudom miben vannak. Épp, hogy megélnek, anyuka nem eszik rendesen, mert nincs mibõl, 10- szer varr meg ey nadrágot....
A kérdező hozzászólása: bocsánat, elírtam: segít *
...illetve hát a férfiaknál prsze van egy harmadik eset is, az, hogy nem "beparáztak" hanem az van, amit mondanak, hogy nem akarnak most gyereket...
Akarja vagy sem, ö is ott volt a fogantatásánál, és az ö felelösége is ez a pici baba, ahelyett hogy melléd állna egy férfihoz méltö módon inkább gyereknek statuállja magát és azt hiszi ezzel minden el van rendezve, te meg hozz meg egy ekkora áldozatot..
Hát, azon azért talán el lehet vitatkozni, hogy melyik a nagyobb áldozat, elmenni egyszer egy terhesség-megszakításra, vagy felvállalni egy nem kívánt gyereket egy élethosszra... Az biztos, hogy egyik se kicsi, meg az is biztos, hogy nagy mértékben egyéni...
Egyébként, ha a srác egyenesen ellene van, hiába volt ott, szerintem szemétség elvárni tõle bármit, ha megszületik a baba. Direkt mondja, hogy nem akarja. Kettõn áll a vásár. Viszont ha nem akar apa lenni, akkor az abortusz felét (minimum) õ fizesse. Legyen ott támogasson.
Nem szabad egyedül meghozni egy ilyen döntést. Kivéve ha anyuka egyedül is tudná vállalni. De ez nem az az eset....
#13, férfiként egyetértek, ez valóban alap kell, hogy legyen.
Kedves 20éveslàny! Nehéz helyzetben vagy, és biztos, hogy nem könnyü most mérlegelned, érzelmileg nagyon érintve vagy a babàval valo viszonyodban, a baràtoddal valo kapcsolatodban, az anyukaddal kapcsolatosan és persze magaddal meg a jövöddel szembenézve. Ez egy nagyon nagy döntés és bàrhogy is döntesz, meghatàrozo lesz egész életedben. Hogy melyik a könnyebb ut, vagy melyik a jobb ut arra magad kell hogy ràjöjj. Érdemes màsok élettörténetét elolvasni, akik hozzàd hasonlo helyzetben voltak. Az interneten, blogokon talàlsz ilyet, tudok ajanlani is, amit én atolvastam és nagyon megmozgatott. Amit nagyon ajanlok, (bar ez elsöre nagyon nehéznek tünhet a rohano mindennapokban), tölts mindennap egy fél oranyi idöt csendben, igyekezz nyugalomba kerülni és mindenképpen igy hozz döntést, mert igy van a legnagyobb esély arra, hogy olyan döntést hozol, ami a belsödböl jön. Nagy döntések elött mindig érdemes idöt adni magadnak, ha most ugy érzed sürget az idö, nagy érzelmek dulnak és indulatok mindenkiben és sok a vihar körülötted. Sok eröt kivanok Neked! Orsi
Tényleg nehéz ez most bárhogy is nézzük.de én is 20évesen lettem terhes (nem terveztük) a barátommal.nem volt munkám szüleimmel éltem, de én azt mondtam majd felnõ valahogy éhen nem lesz, nem volt szívem elvetetni!!és nem bántam meg, boldog anya vagyok!!és mai napig velem maradt a párom is. Remélem ilyen jol fog neked is sikerülni!és megoldodik minden!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az apuka tegnap közölte velem, hogy nem szeret, elhagy, hogy jobbat érdemlek, hogy õneki mások a tervei, õ még nem akart gyereket, és hogy bárhogy döntsek, õ ott lesz és segítek, de köztünk vége van mindennek :( :'(
Nem attól lesz boldog és kiegyensúlyozott a gyerek hogy új játékai vannak. Ez korrekt. Attól hogy nem jön a bácsi elzárni a közmûvet, hogy a családjával együtt étkezik, hogy az anyuka nem kap sírógörcsöt, mikor egy növekedési ugrásnál a teljes ruhatárat cserélni kell.

Babakötvény mit kell tennem ha megszületett a babám és nem akarok star számlát nyitni? Ha nem nyitok akkor ha betölti a babám a 18. életévét hogy jut a pénzéhez?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz nyitni akkor semmilyen teendõd nincs. A Magyar Államkincstárnál automatikusan megnyílik, errõl majd kapsz egy tájékoztatót. A gyermeked majd ott tudja felvenni.

Ha nem akarsz nyitni akkor semmilyen teendõd nincs. A Magyar Államkincstárnál automatikusan megnyílik, errõl majd kapsz egy tájékoztatót. A gyermeked majd ott tudja felvenni.


Ha tegnap adtam egy pici almát a babámnak, és nem fájt a hasa tőle, és nem is fogta meg, akkor ma már adhatok neki nagyobb mennyiséget is?

Nagyon ízlet neki, amikor elfogyott a kiskanálról, még nagyon szeretett volna enni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád?

Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos.
Persze fokozatosan növelheted az adagot ha semmi probléma, aztán pár nap múlva próbálkozz egy másik ízzel.

Sürgősen tüdőszűrésre kell mennem, de már hónapok óta szeretnénk babát és nem tudom, hogy ebben a hónapban sikerült e. Ez csak jövőhét végén vagy az után derül ki. Ha mégis babát várok ez a sugár mennyiség árt neki?

Vagy kell szólni és adnak valamilyen kötényt?

Legjobb válasz: Ne menj tüdõszûrésre, amíg nem tudod van-e baba vagy nincs! Én dettó ebben a cipõben járok, holnap kéne szûrésre mennem, de csak hétfõn derül ki, terhes lehetek-e. Ne kockáztass, mert a röntgen bizony árthat! A munkahelyen én is füllentek, mert elõre nyilván nem jelentem be, hogy esetleg terhes vagyok...

Ne menj tüdõszûrésre, amíg nem tudod van-e baba vagy nincs! Én dettó ebben a cipõben járok, holnap kéne szûrésre mennem, de csak hétfõn derül ki, terhes lehetek-e. Ne kockáztass, mert a röntgen bizony árthat! A munkahelyen én is füllentek, mert elõre nyilván nem jelentem be, hogy esetleg terhes vagyok...
Szia! A barátnömnek nem csinálták meg a tüdöszüröt ez ok miatt ö is azt hitte hogy lehet baba van elküldték az orvoshoz hogy csináltasson ultrahangot és csak uttánna csináltak neki üdöszürést .Ez az ö esete volt lehet nálad nem csinálnák ezt , de szerintem ha megkérdeznéd nálad sem csinálnák meg.
Szerintem se menj, jobb kerülni a kockázatot. A tudomány mai állása szerint az a kevés sugármenyiség ami az embert éri nem károsítja a magzatot, de ki meri ezt bevállalni? (Egyébként ha károsítja, magzatelhalást, és fejlõdési rendellenességet okozhat) Én amikor babát vártam, megkérdeztem a tüdõszûrõt, és nem engedték, hogy menjek.

Mi lehet vele? Babám 10 hetes és 2 napja rettentően sír ha leteszem és nem tud elaludni. Ha a vállamon van 2 perc alatt elalszik, amint leteszem felébred.

Eddig nyugis baba volt nagyon, anyatejes.

Legjobb válasz: Én is így voltam, csak nekem este is csinálta. Jöttek a kell a közelség szöveggel (ami persze tényleg így van),jaj meg hogy el lesz kényeztetve, meg a testem melegét szereti. Aztán kiderült 1-2 hét után, hogy õ nem szeretne háton aludi, hanem inkább hason szeretne. Innentõl kezdve sokkal jobban aludt. Persze vannak idõszakok amikor nehéz letennem, meg ráznom kell a kispopsiját. Szóval próbáljátok meg más pozicióba letenni.

Én is így voltam, csak nekem este is csinálta. Jöttek a kell a közelség szöveggel (ami persze tényleg így van), jaj meg hogy el lesz kényeztetve, meg a testem melegét szereti. Aztán kiderült 1-2 hét után, hogy õ nem szeretne háton aludi, hanem inkább hason szeretne. Innentõl kezdve sokkal jobban aludt. Persze vannak idõszakok amikor nehéz letennem, meg ráznom kell a kispopsiját. Szóval próbáljátok meg más pozicióba letenni.
hát ezek a babák már csak ilyenek ;) neki is meg kell tanítani, hogyan tud egyedül elaludni. sok baba csak nagyon sokára érik meg erre, enyémet 10 hónapos koráig kellett altatni, van, aki még a 3 éves mellett ül elalvásnál, szóval ezzel semmi baj sincs szerintem. az meg, hogy ha leteszed, felébred... ezt ki kell tapasztalni, de kb. 20 perc alatt jutna el a babák a mély alvásig, addig hagyd a válladon. vagy pont így tudod egyedül elalvásra szoktatni, hogy mindig korábban teszed le, így végül már ébren ágyba kerül :)
Enyém ugyanezt csinálja hetek óta. Most 12 hetes. Még én sem találtam meg rá a megoldást.
Elsõ vagyok. Nekem este is és éjjel is egyedül alszik el. Csak napközben csinálja ezt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Éjjel velem alszik és semmi baja sincs, csak nappal csinálja ezt 2 napja. Izgulok, hogy mi lehet vele.
Nappal én sokszor kendõben altatom, közben teszek-veszek, fõzök, takarítok, stb.
Különben szerintem nagy valószínûséggel semmi nincs vele. Kisbabáknak vannak idõszakaik, amikor felvesznek szokásokat nagy hirtelen, majd nagy hirtelen abbahagyják. Legalábbis a két és féléves fiam és az öthónapos lányom mellett ezt tapasztalom. Lehet, hogy eddig túl kicsi volt, alig értek el hozzá ingerek, most már kicsit többet fog fel a világból, azért nyugtalanabb.

Anyukák! Holnap megyek szemöldök tetoválásra, ugye nem fog tőle elapadni a tejem? Lassan 6 hónapos a babám és nem lenne baj ha még szopizna.

Legjobb válasz: "Mindenkinél alkalmazható az eljárás? Nem, terhesség és szoptatás alatt szigorúan tilos." Innen idéztem: http://www.szekszardtattoo.hu/sminktetovalas.html

"Mindenkinél alkalmazható az eljárás? Nem, terhesség és szoptatás alatt szigorúan tilos." Innen idéztem: http://www.szekszardtattoo.hu/sminktetovalas.html
SOK ELLENJAVALLATA VAN A TETOVALASANK, AZ EGYIK A SZOPTATAS!! Ha normalis a kozmetikus/tetovalo szakember NEM csinalja meg Neked!! egy elektrokozmetikus es sminkes
szintén kozmetikus Üdvözlöm a "kolléganõt" , aki megcsinálja Neked szoptatás alatt... Jobb ha visszaadja a bizonyítványát!!!
Nekem 18 hónapos volt a kisfiam, mikor kitetováltattam a szemöldökömet(sajnos szülés után szinte teljesen kihullott az összes szemöldököm). Ekkor még szopizott, de már csak napi 1x. Tetoválás után (rossz esetben) begyulladhat és elfertõzõdhet a "seb" és ez szoptatás alatt ugye nincs jó hatással a babára. Nálam szerencsére ilyen gond nem volt. Mondjuk a Te esetedben meggondolandó a tetoválás, mivel még csak 6 hónapja szültél és szoptatsz is, ebbõl kifolyólag a hormonjaid még eléggé "meg vannak zavarodva " és lehet hogy éppen ez miatt nem fog tökéletesen sikerülni a tetoválás.

Ha nincs autónk, és valami gond van a babámmal, és nem rendel a dokim, nappal milyen ügyelet hívható, vagy ilyenkor mentőt kell hívni?

A Heim Pál kórház honlapján az van írva, hogy munkanap 20-08ig, illetve ünnepnap, hétvége. De ha hétköznap nappal van szükségem ügyeletre, mert nem tudom elvinni a babámat, akkor kit értesítsek?

Legjobb válasz: a gyerekorvosi rendelõt, ott mindig van kijáró ügyeletes, ha éppen a dokitok rendel ,akkor más megy ki

a gyerekorvosi rendelõt, ott mindig van kijáró ügyeletes, ha éppen a dokitok rendel , akkor más megy ki
A mentõ velünk közölte, hogy õk nem taxiszolgálat. Azért mert pár órája hány a gyerek, õk nem jönnek ki. Kiküldték az ügyeletet, õk azonnal hívtak mentõt, és sürgõsen bevittek minket a bethesdába. Akkor még X. kerben laktunk. Ez amúgy este/éjszaka volt. http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=28 Ha meg nem olyan súlyos, akkor bkv-val, vagy taxival tudjátok bevinni.
ez autóval is nehéz dolog. ha sûrgõs, nagy baj van, akkor mentõt kell hívni!!! ha van autód, ha nincs! ha mondjuk beteg a babád és a körzeti orvoshoz vinnéd de épp nem rendel akkor az õ rendelõjüket kell hívnod, reggeltõl estig van rendelés, ilyen esetben a másik, épp rendelõ orvoshoz kell levinned. velünk pont most történt halottak napján, hogy babámnak nagyon magas láza volt és hasmenése, kórházba nem akartam vinni még, csak meg akartam kérdezni mikor kell bevinni, mennyi folyadék pótolja a hasmenést, stb, órákig hívogattam a budai gyermek kórházat (nekünk az az ügyelet) de nem vették fel! végül a védõnõvel beszéltem, õ mondta, hogy ne hívjuk az ügyeletet, 5-6 óra mire kiérnek, ha olyan van, menjünk mi
Nem, 104, bocs, tiszta lökött vagyok, gyakrabban kéne ismételnem...
Ja, 105-re gondoltam.
Kedves harmadik! Mentõ alatt a 104-et érted? Gyerekhez is hívható?
Ez attól is függ, mi baja van. Hogy kórház kell-e úgy értem. Lányom elvágta úgy a kezét, hogy dõlt a vér, és nem tudtam elállítani. (Szegénykém megbotlott egy tányérral.) A mi orvosi rendelõnket hívtam fel, ami ugye itt van nagyon közel, de tudtam, hogy nem a mi orvosunk rendel, hanem egy másik. Nagyon pozitív élmény volt, két perc múlva ott volt a doktornõ és egy védõdõ (ott hagyták a rendelést), és ellátták. Szerencsére nem volt olyan nagy a baj, csak én rosszul vagyok a vértõl, inkább engem kellett pátyolgatni... (Ja és közben egy pár hónapos kicsi is volt otthon). Viszont másik esetben, amikor kórház kellett volna, hiába hívtuk éjjel az ügyeletet, hogy nehéz légzése van a lányomnak és magas láza, nem jöttek ki, mondták, hogy csináljuk ezt meg azt vele. Másnap reggel annyira rosszul volt, hogy bevittük (apósom értünk jött kocsival, csak éjjel nem akartuk hívni), az ügyeletes orvos ránk ordított, hogy miért nem jöttünk elõbb, meg is halhatott volna, annyira súlyos az állapota. Utána 5 nap kórház volt... Szóval tapasztalatom, ha ilyen van, akkor a telefonba azt kell mondani, hogy "FULLAD A GYEREK", mert különben nem jönnek ki. Sajnos telefonon nekik is nehéz eldönteni, hogy egy beteg gyerekkel, vagy egy "hisztis szülõvel" van dolguk. De szerintem inkább egy téves riasztás legyen, mint egy katasztrófa...
Taxi?
A Heim Pál Kórház ügyeletére viheted nappal is. (Én is oda vittem a fiamat a nyáron, mert a mi dokink csak este rendelt, viszont nagyon magas volt a láza és nem bírtam addig várni.)
surgos esetben mentot barmilyen napszakban, meg akkor is, ha lenne auto, mert gyorsabban ellatashoz jut a gyerek
Nem írod, hogy hol laksz, de gondolom, Budapesten. Hogy ott hogyan mennek a dolgok, de szerintem ott is létezik kerületenként orvosi ügyelet, akiket bármikor fel lehet keresni, akár ki is lehet hívni. Mentõt csak sürgõs esetben ajánlott hívni, egy kisebb hõemelkedés, láz nem hinném, hogy az õ kompetenciájuk lenne, fõleg, hogy ha kisebb dolog miatt hívod ki, akkor lehet, hogy olyan helyre nem tudnak idõben kiérni, ahol valóban sürgõs segítségre lenne szükség. Nézz körül vagy kérdezd meg az orvosotokat, hogy hol van a közeletekben orvosi ügyelet!
Ja, amúgy háromszor telefonáltam vissza nekik. Mert azt mondták vigyem be a heim pálba, nekünk sincs autónk... Pedig 6 hetes volt, és a hányás akkor még igen veszélyes a kiszáradás miatt. Meg amúgy is, hiszen csak úgy nem hány a baba. Meg is kérdezték h hányszor telefonálok még? Mondom annyiszor, ameddig nem küldenek valakit.

Ha ma turmixoltam barackot a babámnak és nem sokat evett belőle, ha hűtöbe teszem, holnap még odaadhatom neki?

Legjobb válasz: Én kis ételesbe lezárva teszem a hûtõbe és max 1 napig tárolom.

Én kis ételesbe lezárva teszem a hûtõbe és max 1 napig tárolom.
Igen, odaadhatod neki, de jól zárd le. Valamennyire így is meg fog barnulni a teteje, de azt max. lekanalazod róla, amúgy annak sincs semmi baja, csak oxidálódik, mint az alma. Én úgy szoktam banánt adni, hogy barackkal vagy más gyümivel kevertem össze, vagy csak villával törtem, mert úgy is tökéletesen pürés lesz.

Ha már egy 25ös teszt kimutatja a babát, és nem is olyan halvány pozi, akkor kb mennyi hcg lehet a szervezetemben?

Ma van a nemvárt napja (lekopogom) :) Ma reggel csináltam egy 25ös tesztet, és tisztán lehet látni a második vonalat, még nem olyan erős mint a kontroll, de nagyon szépen látszik. Pár árnyalatnyival halványabb, mint a kontroll. Most csináltam még egyet délután, az ugyanolyan lett, csak egy kis halvány csík benne már olyan erős mint a kontroll. Ha egy 25ös teszt így kimutatja, akkor már több mint 25 mIU/ milliliter van a véremben? :) Csak kiváncsiságból kérdezem :)

Legjobb válasz: Hát attól nyilván több, azért mutatja. :) Hogy pontosan mennyi, az körülbelül 700-800 mIU eltérést is mutathat nõ és nõ között, lehetetlen megmondani. Gratulálok! 37 hetes km

Hát attól nyilván több, azért mutatja. :) Hogy pontosan mennyi, az körülbelül 700-800 mIU eltérést is mutathat nõ és nõ között, lehetetlen megmondani. Gratulálok! 37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) ) A háziorvosommal küldettem be pisit, azért õ is erõsítsen meg, hogy a labori teszt is pozi :) ) Sajna vért nem tudott levenni, mert már nem engedélyezik nekik, csak a nõgyógyászoknak :/ Pedig kiváncsi lennék nagyon :)
Kérlek, rakd fel a tesztedet!!!! Köszi :) És gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Itt a tegnapi reggeli, kb 2 perc alatt kijött a csík. Itt még nedves állapotban :) ( 2öt csináltam inkább, nehogy becsapjon, nem hittem el, hogy két csíkos ) http://kepfeltoltes.hu/view/120424/kepfeltoltes_www.kepfelto.. És még van ez is: Itt az elsõ kettõ a tegnap reggeli, már száradtan, meg a következõ 2 a ma reggeliek. Szerintem már picit erõsödtek tegnap óta :) ) http://kepfeltoltes.hu/view/120425/IMG_2481_www.kepfeltoltes..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!