Találatok a következő kifejezésre: Ha babát és minden nap (51 db)

Nem baj, ha szoptatok és minden nap eszek édességet? Mindig is édesszájú voltam és most is nagyon kívánom. Már 8 hós a babám, nem lehet tole baja?

Legjobb válasz: Utolsó! Olyan jó ilyet olvasni!! Köszi!!! Én is imádom az édességet, babámon nem látok semmi külit, azon kívül, hogy én ugyanolyan szépen gömbölyödök, mint õ!

Utolsó! Olyan jó ilyet olvasni!! Köszi!!! Én is imádom az édességet, babámon nem látok semmi külit, azon kívül, hogy én ugyanolyan szépen gömbölyödök, mint õ!
Szerintem biztos nem. Mi 3 hósak vagyunk és én is eszek édességet minden nap többször is. Eszembe se jutott, hogy baj lehet azon kívül, hogy meghízok.
Világéletemben nagyon édesszájú voltam, mindhárom terhességem alatt és a szoptatások idején is sok csokit ettem. A cukrokat nem szeretem, de a táblás csokit simán megeszem egyedül is;-) 55 kg vagyok. Szerintem nem árt a babának sem.
Nekem egyenesen a védõnõ ajánlotta, hogy minden nap egyek valami édességet(pl habos süti), mert táplálóbb, zsírosabb lesz tõle a tej!! Persze csak mértékkel! :) ))

38 hetes vagyok, és az baj ha babám szinte egész nap mozog? Talán még többet van ébren mint eddig? Nem fordítva kellene h legyen? Most illeszkedett be pár napja, mennyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben,mint eddig.Szerintem nem baj,a lényeg,hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést

Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben, mint eddig.Szerintem nem baj, a lényeg, hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést
Szia!Én is 38 hetes vagyok, nállam is pont igy van.A szülésznõ ctg-n azt mondta még jól érzi bent magát a baba.Nekem 2hete mondta az orvosom, hogy teljesen lent van, bármikor kibujhat, hát a méhszájam még mindig zárt már én is várom mikor akar kibujni.Kitartás, könnyû szülést!

Ha babát szeretnék és minden nap együtt vagyok a párommal és nem esek teherbe az azt jelenti, hogy valami gond van?

Legjobb válasz: Szia! Nem feltétlenül jelent problémát. Nem irtad mióta szeretnétek kisbabát. Mi is 8 hónapig probálkoztunk amikor sikerült. Az elején nagyon görcsösen akartam, hõmérõztem, számoltam a napokat, aztán elhatároztam,hogy nem figyelek ezekre akkor jön a baba amikor Õ akar. Ez a módszer bevált. Kitartást és sok sikert!

Szia! Nem feltétlenül jelent problémát. Nem irtad mióta szeretnétek kisbabát. Mi is 8 hónapig probálkoztunk amikor sikerült. Az elején nagyon görcsösen akartam, hõmérõztem, számoltam a napokat, aztán elhatároztam, hogy nem figyelek ezekre akkor jön a baba amikor Õ akar. Ez a módszer bevált. Kitartást és sok sikert!
talán pont ez a baj nem szabad minden nap.A peteérésed elött kb.3 nappal sem szabad.A kis fickoknak kell ám 3 nap mire megerösödnek...Egy jo akaro, és ugyancsak probálkozo.
egy ev hiaba valo probalkozas utan jonnek csak a meddosegi vizsgalatok.igaza van az elottem ironak, ne gorcsolj, es az sem jo ha minden nap egyutt vagytok, mert a spermaknal mennyisegi es minosegi csokkenes all fennt.ugy olvastam 2-3 naponta idealis, ennyi ideig ami bejutott el is, es apukanal pedig ujak termelodnek.


Ha babát szeretnénk és az aktuális napokon minden nap szeretkezünk a párommal az árthat a babának?

Vagyis úgy értem, hogy a spermák ugyanolyanok, mint amikor mondjuk 2-3 naponta szeretkezünk? Vagyis lehet minden nap szeretkezni, ha babát szeretnénk?

Legjobb válasz: Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb,mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.

Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb, mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.
Mi mindennap sot volt hogy egy nap 2szer is csinaltuk..a masodik honapban mar teherbe is estem...en szerintem ahogy jol esik!
Egyetértek az elõttem szólóval. Mi is folyton együtt voltunk két hónap múlva már laktak a pocakban.:) 30 hetes kismami
Miért ártana, ne viccelj!

Mi van olyankor, ha a TGYÁST 28 nappal szülés előtt igényelem, és mondjuk túlhordom a babát 1 héttel és így több mint 28 nap lesz?

Legjobb válasz: Semmi nem lesz. A terhes gyermeágyi segély a várható szülés elõtt 28 nappal már folyósítható, tehát ha túlhordod a babát akkor is megy folyamatában amíg le nem jár a 168 nap.

Semmi nem lesz. A terhes gyermeágyi segély a várható szülés elõtt 28 nappal már folyósítható, tehát ha túlhordod a babát akkor is megy folyamatában amíg le nem jár a 168 nap.
Ó, erre én is kíváncsi voltam, köszönöm, hogy megkérdezted!
Mivel a T.gyás fix ideig jár, így mindegy, hogy a kiírás elõtt 20 nappal, vagy a kiírás után 14 nappal születik meg a baba.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha megigénylem és letelik a 28 nap, de még nem születik meg a baba, akkor nem probléma?Mert attól tartok, hogy túl viszem a kicsit és nehogy probléma legyen a munkahelyen, hogy már 35 napja vagyok TGYÁS-on és még nem született meg.Október 20-án jár le a gyesem és a másik baba november 15-re van kiírva, tehát 25 nappal lennék elvileg szülés elõtt hogy megigényeljem.De szerintem nem születik meg addig.
Mivel fix ideig jár a T.gyás, így mindegy, hogy 20 nappal elõbb, vagy 2 héttel késõbb születik meg a kicsi! Nem befolyásol semmit! Ha október 20-án lejár a gyes-ed, 21-i dátummal megigényled a T.gyás-t, de csak nov. 31-én szülsz, akkor sem lesz gond, mert a 168 nap az 168 nap akár esik, akár fúj! -remélem érted mit akarok mondani! Mivel 168 napig jár a T.gyás, így mindegy, hogy Te az elsõ napon szülsz e meg, vagy a 29. napon! Az egy fix idõintervallum! Hogy el is hidd végre, megírom, hogy 41 hétre született a 2. kicsi, június 25-re voltam kiírva, májusban megigényeltük a T.gyást, július 2-án született meg a leányzó, és rendesen kaptam a T.gyást, ahogy kell, ameddig kell! Nálunk annyi volt a probléma, hogy nekem lemondó nyilatkozatot kellett írnom a M.Á.K. -nak, mert a nagyobb lányunk után még kaptam a gyes-t. A lemondó idõben beérkezett, nekem küldték is a papírt, hogy x.év x hónapjának x napjától nem kapom, de a Mep-nek nem küldték a papírt, így a Mep. rajta ült a pénzen 2 teljes hónapig, amíg nem közölték velem, sokadik felkeresésemre, hogy amit nekem küldött a MÁK, azt ha lefénymásolom, és elküldöm nekik, akkor vissza menõlegesen megkapom az összeget. Most is 28 nappal elõtte igényeltem, 1 hete adtam fel. Nyugodj meg, nem érdekli õket mikor szülsz! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:3. válaszadó (2gyerkõcös, 37hkm.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyakorlatias választ.Értem.Akkor megnyugodtam. És kell valamit kitöltenem hozzá?Vagy majd akkor ha megvan a kicsinek a TAJ száma?Az elsõvel táppénzen voltam és a születés után igényeltem TGYÁS-t, ezért nem tudtam hogy most mi van.
Most nem kell semmi, csak a dokitól kért rózsaszín papír- nem tudom ennek mi a neve. Akár tb.kifizetõ hely a munkáltatód, akár nem, Neked a T.gyás igénylõt kell kitöltened, és a rózsaszín orvostól kapott "igazolással" együtt a munkáltatónak benyújtani. Ha megszületett a kicsi, akkor a születési anyakönyvi kivonat fénymásolatát kell elküldeni-ez biztos, a taj kártya fénymásolata hogy kell e arra már nem emlékszem- a munkáltatónak.

20 hetes kismama vagyok, kb egy hete érzem a babát mozogni, főleg délután és este, de akkor is csak ha nyugalmi állapotban vagyok. Minden nap kell már érezzem?

Első baba. Ma még nem éreztem, bár mozgalmas is volt a napom, de egy ideje már pihenek és semmi. Van köze az esős időhöz? Vagy csak nem vettem még észre, mert ma nem mozgott olyan erősen, hogy érezzem? Picit aggódom, mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nem minden nap mozognak a babák erôteljesebben,van,hogy csak lustálkodnak.Amikor gyengébben mocorog,azt te nem érzed,viszont ha ultrahangon akkor néznéd,látnád a mozgását.Ne izgulj,semmi probléma nincs.

Nem minden nap mozognak a babák erôteljesebben, van, hogy csak lustálkodnak.Amikor gyengébben mocorog, azt te nem érzed, viszont ha ultrahangon akkor néznéd, látnád a mozgását.Ne izgulj, semmi probléma nincs.
Nyugi nincs gond! Nekem is így volt, az idõjárás is befojásolja!A frontok. Volt ugy 2-3napig semmit se èreztem aztán bepörgött.Most se mozog csak keveset.26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Akkor ez még nem vészes :) Miután semmi tapasztalatom nincs e téren, így kicsit mindent túlaggódok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy! :) Csak elég ijesztõ, hogy egyik nap még érzem a délután nagy részében, másik nap meg semmi. Köszi még egyszer mindenkinek :)

Hét hetes anyatejes babám nem kakil minden nap sőt van úgy hogy csak négy öt naponta! És ha kakil akkor is olyan híg mintha hasmenése lenne! Ez baj? Vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: szia én úgy tudom, hogyha anyatejes a baba, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap, mert az anyatej majdnem 100 %-ban hasznosul a szervezetében, mert csak olyat tartalmaz,amire a babának szüksége van, minimális a salakanyag. Meg ugy tudom, hogy aranybarna a széklete tõle. Én csak 3 hónapig szoptattam, de sok pótlás kellett.

szia én úgy tudom, hogyha anyatejes a baba, akkor nem baj, ha nem kakál minden nap, mert az anyatej majdnem 100 %-ban hasznosul a szervezetében, mert csak olyat tartalmaz, amire a babának szüksége van, minimális a salakanyag. Meg ugy tudom, hogy aranybarna a széklete tõle. Én csak 3 hónapig szoptattam, de sok pótlás kellett.
vedono azt mondta 10napig nem kakil az anyatejes babuci az is normalis
Ne aggódj!Az én kislányom is így volt. Nekünk azt mondta a dokinénink hogy ez anyatejes babáknál természetes mivel a tej 100%-át hasznosítja a szervezete és így nem tud képzõdni salakanyag..Nálunk is volt hogy 5-7 napig nem volt kaki...Mikor pótlásra került a sor akkor már volt minden nap a tápszertõl....
Atya ééééég!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Utolsonak csak annyit ha ennyire zavarnak hogy vannak itt aggódó anyukák akkor szerintem ne gyere fel erre az oldalra!
JÓ!!De csak azért mert te írtad:P nem jövök többször:P

Mit jelent ha 17-20 hetes vagyok pontosan nem tudják és sokat mocorog a babám? Pár napja elkezdte és mindig érzem

Persze nekem ez jó!De esetleg nincs e valami rossz jelentése...hogy nyugtalan vagy ilyesmi? vagy természetes?

Legjobb válasz: Szia Ne felj amig az orvosok rendben talalnak mindent addig minden oke.Az viszont,h sokat mocorog a babod nagyon jo,de szerintem akkor Te inkabb a 20 hethez lehetsz kozelebb,h tenyleg ennyire erzed Ot. Gratulalok a babahoz.

Szia Ne felj amig az orvosok rendben talalnak mindent addig minden oke.Az viszont, h sokat mocorog a babod nagyon jo, de szerintem akkor Te inkabb a 20 hethez lehetsz kozelebb, h tenyleg ennyire erzed Ot. Gratulalok a babahoz.
Szerintem is közelebb lehetsz a 20hoz, és az a jó, ha mocorog. http://www.timmermann.hu/ nekem ez napra pontosan(UH alapján is ue jött ki)kiszámolta.
A "sokat mocorog" relatív dolog mert valószínûleg nincs viszonyítási alapod. Vannak aktívabb és lustább gyerkõcök már ilyenkor is. És függ attól, hogy tapadt me, milyen hasfalad meg ilyenek. Én betöltött 18. hét után kezdtem érezni és onnan minden nap egyre többször. Aztán vannak nyugisabb napjai, amikor csak egy-egy döf. De volt, hogy UH-n látszott, hogy mocorog és egyáltalán nem éreztem.

Miért bukik a babám többször is egy nap? Pedig szépen fejlődik, nő, nem beteg. Legalábbis a doki ezt mondta. Azt mondta ez előfordul. Én féltem és mindig nézegetem ha alszik nehogy félre nyeljen.2 hetes baba. Jártatok már így? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.

Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.
Még gyenge a gyomor záróizma, ezért is jön könnyen vissza, nem kell aggódni! Reflexszerûen oldalra hajtják a fejüket, így nem nyel félre ;)
Szia! A kisfiam olyan mohón és gyorsan szopizott, hogy hamar tele is lett a pocija, aztán meg bukott és bukott. Ne aggódj, be fog állni a normális adagjára néhány héten belül és akkor majd nem eszik majd többet a kelleténél és nem fog kijönni a felesleg. A legjobbakat!

11 hetes vagyok és még mindig megvannak a roszulléteim. Nagyon hányingeres vagyok és többször is hányok. Az orvos Dedalonette kúpot írt. Ha minden nap használom nem ártok vele a babának? És kb meddig tartanak ezek?

Legjobb válasz: én az elsõ 5 hónapot végighánytam reggeltõl estig, aztán mintha nem is lett volna sosem el is mult.ha azt mondta a doki hogy minden nap használhatod akkor nem lesz baj, ha nem mondta milyen gyakran használhatod akkor hívd fel.

én az elsõ 5 hónapot végighánytam reggeltõl estig, aztán mintha nem is lett volna sosem el is mult.ha azt mondta a doki hogy minden nap használhatod akkor nem lesz baj, ha nem mondta milyen gyakran használhatod akkor hívd fel.
Szia! Én mindegyik terhességemnél nagyon sokat hánytam (volt, hogy napi 30-szor. )Igazából a 17. hétre lettem teljesen jól. A 14. hét körülre kicsit már enyhülni szokott. Én nem szedtem semmit, mert még rosszabbul voltam, ha nem hánytam ki magamat. a dedalon kicsit erõs, de ha a doki mondta, s jó neked, akkor használd. Én bármit csináltam, csak az idõ oldotta meg! Most járok a 18. héten, s már!!! 3 napja nem hánytam! Sok kitartást, türelmet, nagyon átérzem a helyzetedet!!! Én már 4-szer csinálom végig.
Szrintem a 12-14. hétre elmúlik, ha szerencséd van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.De az is természetes, hogy minden kijön?A fejem egyfolytában csak fáj és nincs erõm felkellni és kiülni egy kicsit a levegõre?
Szia! 2.válaszoló vagyok. Sajnos belõlem is kijött még a víz is. Se enni, se inni nem tudta, volt olyan terhességem amivel hetekig kórházban infúzióztak. Többnyire a 17. hétig még élni sem volt kedvem. Kitartás azért a 14. héttõl már kicsit jobb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást és a válaszokat.Nagyon remélem én is hamarosan túljutok ezeken, csak még nem látom az alagút végét, de remélem az is eljön hamarosan:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!