Találatok a következő kifejezésre: Ha babát és minden (222 db)

Nem baj, ha szoptatok és minden nap eszek édességet? Mindig is édesszájú voltam és most is nagyon kívánom. Már 8 hós a babám, nem lehet tole baja?

Legjobb válasz: Utolsó! Olyan jó ilyet olvasni!! Köszi!!! Én is imádom az édességet, babámon nem látok semmi külit, azon kívül, hogy én ugyanolyan szépen gömbölyödök, mint õ!

Utolsó! Olyan jó ilyet olvasni!! Köszi!!! Én is imádom az édességet, babámon nem látok semmi külit, azon kívül, hogy én ugyanolyan szépen gömbölyödök, mint õ!
Szerintem biztos nem. Mi 3 hósak vagyunk és én is eszek édességet minden nap többször is. Eszembe se jutott, hogy baj lehet azon kívül, hogy meghízok.
Világéletemben nagyon édesszájú voltam, mindhárom terhességem alatt és a szoptatások idején is sok csokit ettem. A cukrokat nem szeretem, de a táblás csokit simán megeszem egyedül is;-) 55 kg vagyok. Szerintem nem árt a babának sem.
Nekem egyenesen a védõnõ ajánlotta, hogy minden nap egyek valami édességet(pl habos süti), mert táplálóbb, zsírosabb lesz tõle a tej!! Persze csak mértékkel! :) ))

Ha a nyakiredő tökéletes és mindán más adatom jó akkor lehet azért más baj a babával? Most voltam a 16-heti vizsgálatokon de ugy félek az eredménytöl! és lehet az, hogy azért nem érzem a babát mert az én hasam igy is nagy és kövérke?

Legjobb válasz: Szia! Azért nem érzed még a babát,mert csak 18-20-22 hetesen lehet érezni a mozgását.Azért írtam 3 adatot,mert ez is mindenkinél más.2 hét múlnva lesz a 18 hetes UH,akkor majd megnyugszol,ha újra látod.De addig is ne idegeskedj,mert nem teszel vele jót a babának.Nyugi, biztos minden rendben van!

Szia! Azért nem érzed még a babát, mert csak 18-20-22 hetesen lehet érezni a mozgását.Azért írtam 3 adatot, mert ez is mindenkinél más.2 hét múlnva lesz a 18 hetes UH, akkor majd megnyugszol, ha újra látod.De addig is ne idegeskedj, mert nem teszel vele jót a babának.Nyugi, biztos minden rendben van!
Én 17 hetesen "éreztem" elõször a babámat, azért tettem idézõjelbe mert nem voltam-vagyok biztos benne pedig én soványnak számítottam még akkor.Azt szokták mondani hogy aki az elsõt várja nehezen tudja megkülömböztettni a bélmozgástol azt a picike mocorgást amit a babó 15-19 hét között csinál. Nem kell izgulni rendben lesz minden.:) ) 32 heteske
Szerintem sincs semmi baj a picivel. A mozgást pedig tényleg csak késõbb fogod érezni. Nem biztos, hogy amiatt nem érzed, mert ilyen a hasad. Én elég vékony vagyok és a 19.heti uh-on.mondta az orvosom, hogy milyen kis virgonc a baba alig tudja lemérni a combcsont hosszát.Én pedig egyáltalán nem éreztem, hogy mozogna. :) Szóval ennyit errõl.

Szerintetek ha a babam tobb mint 3, 600 erdemesebb lenne ha csaszarral szulnem meg? Nagyon aggodom h nem birom megszulni, es a vege ugyis mutet lesz, vagy hogy valami baja eshet szules kozben a babanak. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: 13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!

13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!
szerintem nem. A 3600 az ma már egy átlagos súly. Én mindenképpen természetesen próbálnám. Aztán ha van valami majd az orvosok közbelépnek. Ez a dolguk. Nálunk is így volt. Meg az hogy mennyire saccolják nem sokat számít. Én fiamat 3000grammra tippelték. És 3950-el született. :)
Szia! Én is ezen aggódom, hogy túl nagy lesz, de mindenképpen normálisan szeretném megszülni. Pont ma kezdem el inni a málnalevélteát, hátha segít majd egy picit. Abban is bízom, hogy Õ a második gyerkõc lesz, és talán könnyebb lesz megszülni mint az elsõt. Legalább is ez a tapasztalat. Ne gondolj ilyenekre, mert csak idegesebb leszel tõle, és azzal ártasz jobban a babának. A szülés alatt állandó orvosi felügyelet alatt leszünk, és ha bármi bajt észlelnek, úgyis azonnal közbelépnek!! Könnyû szülést kívánok!!! 38 hetes kismama
Én 4500 grammos babát szültem meg simán, gátmetszés nélkül. Ne izgulj, a kórházban vigyázni fognak Rátok, ha nem tudod megszülni, ha szükséges, császároznak.
Az orvos el tudja dönteni, ha császárra lesz szükség. Mindenesetre a 3600-as méret miatt biztos nem. Ez teljesen átlagos súly, de egyébként sem ezen múlik, hogy nehéz lesz -e megszülni. A fejkörfogat a meghatározó, a fejecskét kell megszülni, a baba többi része már gyakorlatilag kicsusszan. Ne félj, nem lesz gond! A málnalevél-teát én is javaslom, nekem legalábbis bevált.
Én a 3600 g-os kisfiamat simán és könnyen, hüvelyi úton szültem. Semmi gond nem volt, ne félj, meg tudod majd szülni! A császár egy nagymûtét, nehezebben épülsz fel, mint egy hüvelyi szülés után. Ha nincs életveszély részedrõl, sem a baba részérõl, akkor ne kérd (és úgy tudom, nem is kérheted). Én csak különösen indokolt esetben értem meg a császáros anyukákat (életveszély és sérülések elhárítása), az orvos tudja, hogy mik ezek, és hogy nálad indokolt lesz-e a beavatkozás. A 3600-as testsúly önmagában nem indok, ez teljesen normális. Nem 6 kilós az a gyerek! :o)
Ez a saccolás vagy bejön vagy nem. Az én fiamat a szülés elõtti napon 3850g-ra saccolták és 3230g-mal született. Próbáld meg a sima szülést!
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz: NE IZGULJ! Nekem azt mondták, hogy 3400 grammos a fiam, a végén 4170 gramm lett... de természetes úton szültem! Azt olvastam, hogy az anya medencéje hozzá igazodik a kicsihez szüléskor, így egy átlagos súlyú babánál biztos nem lesz gond. Élvezd ezt a nyugodt idõszakot és pihenjetek sokat, mert lassan eljön az idõ amikor már ilyen formában nem lehet. :) ))
160 cm magas vagyok, 58 kg-val kezdtem, 73 kg-val mentem szülni, 3750 gr lett a lányom és simán megszültem. Szerintem menj neki a sima szülésnek, aztán ha menet közben alakulnak át a dolgok, azt majd az orvos eldönti. Ha nincs orvosi oka, akkor minek egy mûtét? Mégiscsak egy komoly hasi mûtét...

Mit jelent ha 17-20 hetes vagyok pontosan nem tudják és sokat mocorog a babám? Pár napja elkezdte és mindig érzem

Persze nekem ez jó!De esetleg nincs e valami rossz jelentése...hogy nyugtalan vagy ilyesmi? vagy természetes?

Legjobb válasz: Szia Ne felj amig az orvosok rendben talalnak mindent addig minden oke.Az viszont,h sokat mocorog a babod nagyon jo,de szerintem akkor Te inkabb a 20 hethez lehetsz kozelebb,h tenyleg ennyire erzed Ot. Gratulalok a babahoz.

Szia Ne felj amig az orvosok rendben talalnak mindent addig minden oke.Az viszont, h sokat mocorog a babod nagyon jo, de szerintem akkor Te inkabb a 20 hethez lehetsz kozelebb, h tenyleg ennyire erzed Ot. Gratulalok a babahoz.
Szerintem is közelebb lehetsz a 20hoz, és az a jó, ha mocorog. http://www.timmermann.hu/ nekem ez napra pontosan(UH alapján is ue jött ki)kiszámolta.
A "sokat mocorog" relatív dolog mert valószínûleg nincs viszonyítási alapod. Vannak aktívabb és lustább gyerkõcök már ilyenkor is. És függ attól, hogy tapadt me, milyen hasfalad meg ilyenek. Én betöltött 18. hét után kezdtem érezni és onnan minden nap egyre többször. Aztán vannak nyugisabb napjai, amikor csak egy-egy döf. De volt, hogy UH-n látszott, hogy mocorog és egyáltalán nem éreztem.

Miért bukik a babám többször is egy nap? Pedig szépen fejlődik, nő, nem beteg. Legalábbis a doki ezt mondta. Azt mondta ez előfordul. Én féltem és mindig nézegetem ha alszik nehogy félre nyeljen.2 hetes baba. Jártatok már így? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.

Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.
Még gyenge a gyomor záróizma, ezért is jön könnyen vissza, nem kell aggódni! Reflexszerûen oldalra hajtják a fejüket, így nem nyel félre ;)
Szia! A kisfiam olyan mohón és gyorsan szopizott, hogy hamar tele is lett a pocija, aztán meg bukott és bukott. Ne aggódj, be fog állni a normális adagjára néhány héten belül és akkor majd nem eszik majd többet a kelleténél és nem fog kijönni a felesleg. A legjobbakat!

5 hós babám szinte mindig csuklik. Általában akkor ha evés előtt vagyunk és pelenkázom vagy csak úgy is. Ez normális?

Olyan is van hogy a büfivel kezd el csuklani és nem áll el magától csak ha hagyjuk sírni vagy szoptatom, de akkor sem mindig. Mikor növik ezt ki?

Legjobb válasz: Az én babám is sokat csuklik,már pocakban is csuklós volt. a védönõ és a doktornõ is azt mondta,hogy normális.Vannak ilyen babák.Azt nem tudom mikorra múlik el vagy növik ki.A babáknak ez nem okoz semilyen problémát.Én is sokat aggódtam e miatt.Pohárból egy kis forralt víz,testhelyzet változtatás(hasra teszem) vagy a szopizás szokot rajta segíteni!

Az én babám is sokat csuklik, már pocakban is csuklós volt. a védönõ és a doktornõ is azt mondta, hogy normális.Vannak ilyen babák.Azt nem tudom mikorra múlik el vagy növik ki.A babáknak ez nem okoz semilyen problémát.Én is sokat aggódtam e miatt.Pohárból egy kis forralt víz, testhelyzet változtatás(hasra teszem) vagy a szopizás szokot rajta segíteni!
Elözõ vagyok:az én babám is 5 hos.

Ha babát szeretnénk és az aktuális napokon minden nap szeretkezünk a párommal az árthat a babának?

Vagyis úgy értem, hogy a spermák ugyanolyanok, mint amikor mondjuk 2-3 naponta szeretkezünk? Vagyis lehet minden nap szeretkezni, ha babát szeretnénk?

Legjobb válasz: Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb,mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.

Ha babócát akartok akkor a kétnaponti szeretkezés a legjobb, mert ha minden nap csináljátok nem tud annyi egészséges spermium termelõdni. Ezt tapasztalatból írom. De ha kívánjátok egymást akkor ne mondjatok le a sexrõl.
Mi mindennap sot volt hogy egy nap 2szer is csinaltuk..a masodik honapban mar teherbe is estem...en szerintem ahogy jol esik!
Egyetértek az elõttem szólóval. Mi is folyton együtt voltunk két hónap múlva már laktak a pocakban.:) 30 hetes kismami
Miért ártana, ne viccelj!

Ha az anyatejben minden szükséges dolog benne van, ami a babának kell, akkor miért szedetnek minden babával Vigantolt és Káliumot?

Legjobb válasz: Elméleti az ötletem, de nem lehet, hgoy az anyukák elégtelenül táplálkoznak, ezért mégsincs benne minden az anyatejben, holott amúgy benne lenne?

Elméleti az ötletem, de nem lehet, hgoy az anyukák elégtelenül táplálkoznak, ezért mégsincs benne minden az anyatejben, holott amúgy benne lenne?
mert most épp ez a divat. angliában, mikor össze voltak nõve a házak, a szennyvíz a sikátorokon folyt le, és az iparosodás miatt borzalmas szmog volt, na akkor nem jutott le a napfény és rengetek csontosodási probléma volt (angol kór). azóta is ezt megelõzendõ kell adni a D-vitamint...
Kérdezõ K vitaminra gondolt szerintem. A K-vitamin azoknak a vérben lévõ anyagoknak a képzéséhez szükséges, melyek a véralvadás normális lefolyását, az elvérzéssel szembeni védelmet teszik lehetõvé. Az anyatejben legtöbbször nincs meg a megfelelõ mennyiség, amire a csecsemõnek szüksége van. D-vitamin hiány esetén angolkór alakulhat ki, mert a D-vitamin speciális összefüggésben van a kalciummal és foszforral, melynek alacsony jelenléte a csontozat elpuhulását és hajlékonyságát idézi elõ, legjellemzõbb a lábszárcsontok elhajlása. Az angolkór okán szívelégtelenség és légzési rendellenesség is felléphet. Ezért nagyon fontos a D-vitamin pótlása a csecsemõknél.
Az egy dolog, hogy mennyire tápláló az anyatej, de gondolom azért mikroszkóp alatt nem nézted meg te sem, hogy pontosan mi van benne :)
Káliumot?? ezt még én sem hallottam! D-vitamint nekem azért írtak fel csak az elsõ idõben mert téli baba volt! mondta is a dokim hogy ha tavasz lesz nem kell adnom már neki tovább! Viszont!!! - való igaz hogy nem minden anyatej kellõ összetételû a baba számára! - nálam is ez volt - momentán nem volt elég "zsíros" így a kicsi hiába szopott elég sokat, olyan soványka volt hogy csak na. pedig rendesen -változatosan étkeztem! a barátnõmnél meg pont fordítva volt neki túl zsíros volt a teje ezért a baba nagyon hasfájós lett és amint azt javasolták hogy a végét már ne adja oda neki inkább a másikból szoptassa máris javult a helyzet!
Nem minden országban ennyire , , divat" a D és a K vitamin. A külön adott vitaminok kora elõtt is felnõttek a gyerekek. Én nem Mo-n élek, és kizárt hogy bármi mást beletegyek a gyerekem szájába míg nem lesz 6 hónapos. Minden benne van a tejemben amire szüksége van.
Megelõzésképp - ki merné vállalni a kockázatot?! - , mert sosem lehet tudni milyen anyuka táplálkozása, életmódja. A D-vitamin a kálcium felszívódásához, fõleg a téli babáknak kell, amikor kevés a napfény. A K-vitamin fõleg a leveles zöldségekben van/lenne, a véralvadást segíti. Valószínûleg manapság kevés babának lenne baja, ha nem kapja ezeket, mert az anyukák többsége szed vitamint, eszik zöldséget és kiviszi a gyereket legalább pár percre naponta a napra. Viszont létezik olyan, hogy anyukának nem jó a teje. Egy barátnõm kisfiánál a 3 hós kontrollon (azt hiszem, akkor volt?) még nem találták meg a babája csípõjében a csontmagot. Valószínûleg kevés volt az õ szervezetében a kálcium vagy már nagyon kifogytak a raktárai terhesség-szoptatás alatt. Ezért aztán neki is kellett D-vitamint meg kálciumot is innia és bevált (sõt az õ hajhullásán is segített).
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam, és a K vitaminra gondoltam! Nekem mindig jó volt a tejem a gyerekeinknek, nem voltak hasfájósak, és szépen híztak. Ezért sem értettem soha, hogy miért szükséges adni, ha mindig azt hangoztatják, hogy az anyatejben minden szükséges dolog benne van ami a babának kell..
Valószínûleg annyira azért mégsincs benne minden, vagy nem mindenkinek egyformán. Megelõzés. De tényleg nem kálium, hanem K-vitamin.
Valószínûleg azért, mert kevesebb K, és D-vitamin van a tejben a kelleténél.
Káliumot??? 2 gyerekem van, úton a harmadik, de hogy káliumot kéne szedni gyerekeknek, errõl még nem hallottam. A Vigantol meg csak D vitamin, télen kevés a napfény, a kisbabák csontnövekedése meg igen intenzív, ezért kell.
Nem hiába kell a babáknak ezeket a vitaminokat szedni.A k vitamint azért kell szedni havonta egyszer mert újszülött kórban a bélbaktériumok csekély száma miatt elõfordulhat k vitaminon alapuló vérzékenység.A D vitamin elõsegíti a kalcium és foszfor felszívódását.Ultraibolya sugárzás hatására a bõrben keletkezik.Hiánya gyermek kórban angolkórt okozhat.Már pedig napra nem igen szoktuk kirakni az újszülött babákat tehát igenis tanácsos adni nekik.

Sajnos nem bírom cérnával! Babám 15-napos és ha fent van mindig sír! Mit csináljak? Hogyan nyugtassam meg?

nagyon hamar felmegy a pumpám,sajna türelmem kevés!de nem tudom mi a baja,semmi jelét nem látom,már az apját is kezdi kiborítani,pedig neki van türelme!

Legjobb válasz: Ezer tuti százalék h a pocakja fáj...ez az egyik dolog a másik meg h nem szabadna idegesnek lenne dmert TÉNYLEG megérzi a babád és akkor azért sír!Nekem is hamar elfogy a türelmem de próbálom tûrtõztetni magam mert cak a babámnak ártok,azt meg senki nem akarja! Pocakfájásra sok módszer van de pl nekünk semmi nem vált be!Férjemmel felváltva ringattuk babusgattuk próbálkoztunk és sajn a sok stressztõl 4 hós koráig tudtam csak szoptatni!

El tudom képzelni, hogy milyen nehéz Neked. Arra gondolj, hogy neki még nehezebb, és ha Te ideges vagy, õ még jobban megijed és még jobban sírni fog. Senki másra nem számíthat csak Rád, az egész élete Tõled függ. Nagyon nagy dolog ez és nehéz feldolgozni, tudom, van amikor az ember kiemrültségében és tehetetlenségében olyan csúnyákat gondol és lehet, hogy mond is, amit megbán és lelkiismeretfurdalása lesz. A kisbabádnak idõ kell, és meglátod, egyre kevesebbet fog sírni és többet hálásan mosolyogni. Addig is ha tudsz, kérj segítséget a nagyszülõktõl, barátnõtõl, akitõl tudsz és megbízol, Te pedig menj ki a levegõre sétálni minél többet egyedül. Arra gondolj, hogy minden nappal közelebb kerültök egymáshoz, jobban megismeritek egymást. És arra, hogy a kisbabád nagyon fél és Benned bízik, Tõled vár segítséget, simogatást, babusgatást.
Ezer tuti százalék h a pocakja fáj...ez az egyik dolog a másik meg h nem szabadna idegesnek lenne dmert TÉNYLEG megérzi a babád és akkor azért sír!Nekem is hamar elfogy a türelmem de próbálom tûrtõztetni magam mert cak a babámnak ártok, azt meg senki nem akarja! Pocakfájásra sok módszer van de pl nekünk semmi nem vált be!Férjemmel felváltva ringattuk babusgattuk próbálkoztunk és sajn a sok stressztõl 4 hós koráig tudtam csak szoptatni!
Nagyon kevés infót írtál! Így nehéz segíteni! Tej van? Hasa nem fáj? Neki még sokat kell az anyukája mellett lenni! Írj bõvebben!
igen meztelen hasra téve nyugszik meg (nem mesztelen tényleg :o) - köszi a korrekciót a 16:35-nek)
Bocsi a 16.30-as és a 16.35-ös ugyanaz a válaszoló
Az is lehet, hogy fáradt, kimerült, még nem tudott alkalmazkodni.Néha én is vonyítani tudnék.:) az enyém már nyolc hónapos, és azóta kialvatlan vagyok, ezért néha ingerlékeny.De nem tudok rá haragudni, hiszen nem tehet róla.Neki csak te vagy, egyedül van a világban, védtelen, apró kis teremtmény.Nekem az szokott még használni, hogy belenyugszom, hogy idõvel javulni fog a helyzet, de most EZ VAN.Légy vele türelmes.Te vagy az édesanyja.:)
Fogd fel úgy, hogy ez most a normális. Ez egyenlõre ilyen dolog. Ha szoptatod hagyd minél többet csak úgy cumizgatni a melleden etetéskor. Az nekik a legmegnyugtatóbb és a legnagyobb élvezet. Éjjel vedd magad mellé. Ahogy nagyobb lesz ezt fokozatosan elhagyhatod, de javaslom még, hogy aludj/aludjatok egy szobában vele, hogy éjjel is érezze a közelségeteket. Persze nem muszáj vele egy idõben feküdni, bár én ilyen idõs korában már hétkor kidõltem.
Elõzõ vagyok: miért kell a tápszer kiegészítés? Nem kell minden etetéskor ugyanannyit ennie, nem hízómalacka. Te sem eszel mindig ugyanannyit, viszont szeretsz akkor enni amikor megéhezel. Hagyd el a pótlást, különben néhány héten belül nem lesz elég a tej már, a baba meg esetleg cumizavaros lesz és nem lesz hajlandó szopni. Tedd mellre ha sír és hagyd sokáig rajta. Kérlek tájékozódj a szoptatás mibenlétérõl, különben a tévhitek miatt hamar elfogy a tejed, a védõnõk sem mindig elég jók ebben: http://www.lll.hu vagy http://www.szoptatasert.hu
Vannak babák, akik sokat sírnak, nem békélnek meg elsõre a méhen kívüli világgal. Maximum 3 hónapos korukra meg szoktak nyugodni a babák. Addig a te feladatod, mivel te vagy az anyukája, hogy neki jó legyen. Etesd, altasd, ringasd, fürdesd, stb... Ha te ideges vagy, azt õ megérzi és még jobban fog sírni. Már elnézést, de ha már 15 naposan kiborít a babád, mi lesz késõbb?? Próbálj megnyugodni!!! Pár hét és a babád mosolyogni fog, te attól elolvadni, és máris megbocsátasz neki mindent :)
Amit az utolsó írt, hogy a testedre, vagy apa meztelen(és nem mesztelen) testére teszitek, ott megnyugszik az nálunk is bevált.
Ha úgy érzed a babának semmi baja ( pelu, kaja stb.rendben), akkor szeretgesd sokat. Igen, lehet õ nehezebben alkalmazkodik a külvilághoz. Feküdj mellé, olvass neki hangosan. Elég ha érez téged és hallja a hangod. Ne foglalkozz most mással csak vele. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: nem vettem észre hogy fájna a hasa, vagyis nincs jel.
A kérdező hozzászólása: igen van tejem, ha esetleg kevesebbett enne, kap tápszert!utánna egy picit elvan és utánna sír, és sokáig tart míg elringatjuk!csak hasaon szeret aludni, máshogy nem is.nem tudom mi lehet, de éjszaka se tudok pihenni, se nappal.napi 3-órákat alszok.
Ez csak egy idõszak, de fontos, hogy nyugodj meg, bár ezt könnyû mondani :-( egy kialvatlan szülés után álló gyerekágyas anyának, akinek az elmúlt néhány hónapban felfordult az élete. Nekem sokat használt a szülés után a Flavon Kids lekvár (egy természetes táplálék-kiegészítõ/vitamin), pótolta a vitaminokat, segít a tejtermelésben, a vér javításában és hihetetlen jót tesz az idegrendszernek és átmegy a tejbe, így a baba is megkapja, ami kell neki. Kicsit drágának tûnik, de nagyon megéri!
Próbáld ki a hordozókendõt vagy babaerszényt! Nálunk is ez volt, amint beletettem, elhallgatott és aludt is én közben tudtam tenni-venni. Mivel egész nap szó szoros értelmében velem volt, este is nyugodtabb volt, többet aludt és én is tudtam pihenni.

Mi lesz ilyenkor? Ha babám nem szívja ki az összes tejcsit és nem is fejem ki? Akkor elapad majd, vagy egy idő után csak annyi lesz benne, amit mindig kiszív? És ha egyszer majd több kellene neki, akkor hogy lesz több tejem?

Átlag 100 ml lehet egy mellemben, de van, hogy a babám (1 hónapos) csak 60-70et eszik ki bel?le. Van hogy lefejem, de néha már alig bírom, mert fájnak a cicijeim. Ha nem fejem ki, pedig érzem, hogy mondjuk kemény a cicim, tehát van még benne, akkor lesz valami baj?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj akkor sem, ha nem fejsz. Így pontosan annyi tejed lesz, amennyi a babádnak kell, se több, se kevesebb. ha idõvel majd több kell neki, akkor pár napig gyakrabban kéri a cicit/gyakrabban kell mellre tenni, és ettõl gyarapodni fog a tej mennyisége is. Pár hét múlva már nem lesz kemény a melled, fel fog puhulni, de nyugodj meg: akkor is lesz benne tej. Fejni csak annak kell, aki olyan szerencsétlen alkat, hogy becsomósodik a melle.

Nem lesz semmi baj akkor sem, ha nem fejsz. Így pontosan annyi tejed lesz, amennyi a babádnak kell, se több, se kevesebb. ha idõvel majd több kell neki, akkor pár napig gyakrabban kéri a cicit/gyakrabban kell mellre tenni, és ettõl gyarapodni fog a tej mennyisége is. Pár hét múlva már nem lesz kemény a melled, fel fog puhulni, de nyugodj meg: akkor is lesz benne tej. Fejni csak annak kell, aki olyan szerencsétlen alkat, hogy becsomósodik a melle.
Begyulladhat a melled, és drasztikusan csökkenhet a tejed mennyisége. Nem biztos, de esélyes. Napi 1-2x minimum fejd ki üresre.
Ha egyszerre nem eszi ki teljesen a melled (újszülöttnél még sanszos), akkor, ha nem fejed ki, legközelebb újra arra tedd vissza, hogy õ dolgozzon meg a hátsó tejért. Ezzel a melledet is megfelelõen stimulálod és eddzed, illetve a babáddal is gyakoroltatod az erõteljes szopizást. (Ez késõbb lesz majd fontos, hogy idõvel megtanuljon elég hatékonyan szopni.) Ha még keményedsz (=túltelítõdés), arra azért figyelj, hogy ne legyen nagyon kellemetlen, tényleg "kemény", mert kezdhet megpangani a tej, amibõl elzáródás, még tovább gyulladás lehet. Ilyenkor szoptass vagy fejj, hogy felpuhuljon a mell. Egyebekben egyetértek az elõzõvel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!