Találatok a következő kifejezésre: Ha babát és az (871 db)

Ha szeretnék 2. babát és azt akarom hogy a GYED alapján számolják ki a juttatásokat, ne a minimlbér alapján és az első babám 2013 január 14. -én lesz 2 éves, tehát onnét van a GYES, mikor kéne hogy megszülessen a második baba?

Illetve ha eközben megszűnik a cég ahol dolgoztam ilyen esetben mi történik?

Legjobb válasz: 2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.

2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.
Akkor sincs baj ha gyes alatt születik csak arra kell figyelni, hogy vagy ne legyen hat hónapnál több gyes vagy ha van akkor tgyás elõtt legyen legalább 12 nap táppénz vagy szabi. Ezek közül és az elõzõ válaszoló által leírtak összes variációja alapján a szerzõdés szerinti béred az alap tgyás és gyed esetében is csak a minimálbér kétszerese korláttal. Viszont ha megszûnik a háttér vagyis a munkaviszony nem kaphatsz a másodikra semmit csak gyest. A gyedet kapni fogod az elõre ha tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony mert arra a jogot már megszerezted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a váaszokat, még annyiz kérdeznék, tehát ha a 2.babám 2013 májusában születne, akkor is GYED alapján számolnának, mert az elõzõ évben több mint 6 hónapig GYEDen voltam?
Második vagyok. Nincs olyan hogy gyed alap, a szerzõdés szerinti béred lesz az ellátások alapja ha nincs jövedelmed a két baba között. Mivel 2012 ben végig gyeden leszel is bõven nem a minimálbér lesz a gyeded alapja. Írtam hogy akkor sincs semmi baj ha gyesen is leszel mert ha van 12 nap táppénz vagy szabi gyes után már jó vagy. A gyed alap-ot meg azzal kecerheted, hogyha a második babával táppénzre mész akkor azt a táppénzt abból az éves alapból számolják amibõl a gyedet az elsõ babára. De ez a jelenlegi jogszabály addig még minden megváltozhat.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi most már értem azt hiszem, tehát a bér alapján számolnak jó esetben ha megvan a 6 hónap.Mégegyszer összefoglalva ha GYES alatt szülnék 2013 ban, arra kell figyelni hogy a 2012 évben több mint hat hónapot GYEDen töltöttem e, mert az elõzõ évet veszik figyelmeb?Bocs az értetlenkedésért...Mégegyszer köszi a válaszokat.
:) Vegyük elõlrõl: 2011 január 14.-én szültél ekkortól tgyás jár egészen 168 napig júliustól gyeden vagy egészen 2013 január 14-ig tehár a 2012-es éved végig gyed 12 hónap. 2013 január 14-tõl gyest kapsz ha akkor még nincs baba tegyük fel júniusban jön össze akkortól táppénzen vagy tehát szülsz 2014 márciusában akkor igényled a tgyást 2013-as év az alapja az ellátásoknak abban az évebn így lesz 14 nap gyed 150 nap gyes és 210 nap táppénz. A kedvezmény szabály úgy szól hogyha azért nincs az anyának jövedelme mert táppénzben tgysban vagy gyedben részesült akkor az alapja az ellátásoknak a szerzõdés szerinti bér a 14 nap gyed +210 nap táppénz bõven több mint a 6 hónap. Húú nem tudom érthetõbben leírni:) Egyetlenegy szerencsétlen eset van mikor a minimálbérbõl számolják a gyedet az ha anyuka gyes után egybõl tgyásra megy tehát se szabi se táppénz nincs közte legalább 12 nap mert a tgyás 168 nap + 12 az már 6 hónap tehát jogosult lenne a kedvezményszabályra. Remélem érthetõ:)
A kérdező hozzászólása: Most már teljesen, köszönöm szépen!!:) ))A türelmedet és a kitartásod is!!!
Nincs mit:) Szívesen.

én nyugtatokat szedek és szeretnék babát! Ha teherbe esnék az árthat a babának hogy gyogyszert szedtem?

fokozatosan leállnék a gyogyszerrel és ugy probálkoznánk!mert félek nehogy a babának baja legyen!

Legjobb válasz: Ha még a tervezett terhesség elõtt "kitisztulsz" akkor nem ártasz a babának.

Ha még a tervezett terhesség elõtt "kitisztulsz" akkor nem ártasz a babának.
ezt inkább gyógyszerésztõl mint fórumozótól kérdezd, számít a nyugtató márkája is
Az elsõvel a dokival írattam ki nyugtatót a páromnak. Az asszisztens meg majd leharapta fejem, és a lelkemre kötötte, hogy nehogy szedjem! Amíg szeded, addig védekezzetek, amikor leálltál Vele, akkor próbálkozhattok! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: xanax-ot szedek meg rivotrilt!menyi idõ mig kitisztulok szerintetek?és köszönöm a válaszokat!
Ezt inkább egy dokitól kérdezd. Mondjuk aki fel szokta írni. Sajnálom, hogy nem tudok Neked ebben segíteni!

Hátról hasra vagy hasról hátra könnyebb forogni a babának? És az baj ha csak egyik oldalra csinálja eleinte?

5 hónapos volt a fiam tegnap,2napja megtanult forogni végre. De csak egyik irányba csinálja, illetve hasról hátra nem ,csak fordítva én azt hittem fordítva könnyebb, és csak jobbra, ez jelent valamit?

Legjobb válasz: Szia! Kislányom 6 és fél hónapos az elején csak hasról hátra fordult mint a te kisfiad,hisz úgy nagyobb a lendület és könnyebb a babának.Kb egy hónapja kezdett hátról hasra is.Persze mindegy gyerek más de ne aggódj ha csak egyiket csinálja elõször!:)

Szia! Kislányom 6 és fél hónapos az elején csak hasról hátra fordult mint a te kisfiad, hisz úgy nagyobb a lendület és könnyebb a babának.Kb egy hónapja kezdett hátról hasra is.Persze mindegy gyerek más de ne aggódj ha csak egyiket csinálja elõször!:)
pont jól csinálja a babád. gyereke legtöbbsége (persze kivétel mindig van) hátról hasra fordul. ezt azzal éri el hogy huzkodja a lábait fel, és ezzel a hasizma is erösödik, majd kap egy olyan lendületet amitöl felhúzott állapotban kidobja a lábát és ezzel a csipöje is elfordul, akkol már csak a vállaknak kell utánna mennie. persze csak egy irányba fordul. próbáld meg tegyél a kedvenc irányba egy keljfel jancsit (az egy óriási talámány ennyi idöseknek) vagy más érdekes dolgot. majd elfordul érte. ha ezt többször megteszi mert érdekes, akkor tedd a másik irányba hogy ösztökélje. hasról hátra kb 1 hónap elteltével tud majd fordulni. itt a legnagyobb ellenfél a saját keze, amihez az agynak elég érettnek kell lenni arrébb rakni. a gyermekek minden mozgását egy év alatt az agy irányít (persze késöbb is), a mozgás fejlödése függ az agy fejletségétöl. de ez nem jelenti azt ha valamit késöbb csinál a gyereked akkor butább lenne, csak az agy akkor abban az idöben nem a mozgásfejlödésre koncentrál hanem pl gagyogni tanítja a gyereket.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi szépen!! Elsõ: na de nekem fordítva csinálja szóval elõbb hátról hasra pedig elég sokat volt /van hason tartva :) Eddig úgy tûnt az a könnyebb de lehet hogy nem. A második amit leírt úgy van nálunk is hogy emelgeti párosan a lábát kidobja oldalra majd megy a válla feje is:)
Elsõ vagyok!Bocsi félreolvastam persze így is jó majd megtanul fordítva is!:)
Szerintem is könnyebb hasról hátra, na de a te babádnak pont a másik megy jobban :) Nem baj, hogy csak az egyik irányba csinálja, majd fogja a másikba is :)
utolsónak nem nem könnyebb hasról hátra. a legtöbb gyerek aki így fordul vagy hasfájos vagy nagyon szeret hason így nincs esélye háton tornáztatni a lábait. ez sem baj egyébként. hasfájosoknak egy olyan izom össze húzást csinálnak hasonfekvés közben ami a fordulásra ösztönzi öket. de normál esetben hátról hasra fordul elöször.

Mar regota probalkozunk a babaval es az egyik ismerosom mondta hogy szedjek fogamzas gatlot. Tobb esetett hallot mar errol hogy utana konnyebb teherbe esni. Igaz ez? Es ha egy honapig szedem az eleg vagy egy honapig nem erdemes?

Meg soha nem szedtem fogamzasgatlot! A valaszokat koszonom

Legjobb válasz: Ha nem szedtél, hát ne is szedjél.Ha babát szeretnél, akkor próbálkozz hátha minden hókusz-pokusz nélkûl is sikerûl-ez lenne a természetes nem?

Ha nem szedtél, hát ne is szedjél.Ha babát szeretnél, akkor próbálkozz hátha minden hókusz-pokusz nélkûl is sikerûl-ez lenne a természetes nem?
Én is hallottam ilyenrõl sõt néha nõdokik javasolják. De ha már régóta próbálkoztok akkor mindenképpen érdemes lenne egy nõgyógyászt felkeresned és kideríteni hogy mi a gond, ha van vmi gond. Van egyáltalán peteérésed? Rendszeresek a ciklusaid? Szerintem egy dokival elõrébb lennél!!
Bocsi a válaszodról lemaradtam de egyetértek az elõttem szólóval. Ha eddig nem szedtél ne szedjél!
A kérdező hozzászólása: talan igazad van de az orvosok mindent rendben talaltak de tobb mint ket ev sikertelen probalkozas utan csak sok
szia teljesen eggyüttérzek mert mi is lassan 2 éve küzdünk. nálam is mindent rendben talált kivéve mikor hormonvizsgálatra küldött. azt tudnod kell hogy atol még hogy megnézett nemtudja megallapitani hogy van e peteérés hacsak nem a 13 nap körül voltál. milyen vizsgálatod volt pontosan?
Én sem próbálkoznék ilyennel a helyedben. Viszont nem nõgyógyászt keresnék fel, hanem egy meddõségi központot. Persze csak ha nem akarsz még éveket várni. Én ugyan ebben a cipõben jártam. Csak mentek az évek, szedtem a gyógyszereket, hüvelyi uh-ra jártam állandóan. Gyakorlatilag ennyi. Gondold meg!
Az a fogamzásgátló nem akármilyen fogamzásgátló. Ezt kimondottan arra írja fel a nõgyógyászod. Errõl inkább vele konzultálj. 21 hetes kismama
Szia! Én is azt mondom, hogy NE kezd el fogamzásgátlót szedni, nem szabad. A legbiztosabb az, hogy ha elmész egy vérvételre, ahol megnézik a hormonszintedet. Nekem is így derült ki, hogy nincs is peteérésem. Kaptam rá gyógyszert, ami teljesen rendbe hozott és meg is fogant a babánk:-) Nõgyógyászhoz mentem el elõször és Õ utalt be endokrinológiára ahol ez a gond kiderült és ott kezeltek/kezelnek, sikeresen:-)

Gyermekápolási táppénz jár e akkor ha a feleségem a kórházba szüli a 2. babát, és az első babával otthon maradjak addig?

GYERMEKÁPOLÁSI TÁPPÉNZ

Legjobb válasz: NEM!Az eleve beteg gyermek esetén jár.Ráadásul,ha a feleséged már igénybe vesz utána valamilyen támogatást(GYED,GYES,GYET)abban az esetben sem,mert egy háztartásban élõ szülõk ugyanazon gyerekre nem igényelhetnek 2 fajta támogatást.

NEM!Az eleve beteg gyermek esetén jár.Ráadásul, ha a feleséged már igénybe vesz utána valamilyen támogatást(GYED, GYES, GYET)abban az esetben sem, mert egy háztartásban élõ szülõk ugyanazon gyerekre nem igényelhetnek 2 fajta támogatást.
Te szeretnél otthon maradni táppénzen a nagyobbikkal? Ha alapesteben jogosult vagy a táppénzre, akkor megteheted.
Kedves elsõ, olvasd el a kérdést, nem ugyanazon gyerekrõl van szó. Ha meg a gyerekorvos hajlandó kiírni, akkor megteheti.
Az 1. vagyok.Elolvastam, csak hirtelen nem vettem számításba, hogy a szüléskor valószínûleg már TGYÁS-on van.Ám akkor csak a gyerekorvos jóindulata marad, mert egészséges gyerekkel nem mehet.
:) Igen, alapesetben nem mehetne, de gyerekorvosa válogatja, hogy mihez járul hozzá:)
A kérdező hozzászólása: És ha valaki már igénybe vett ilyet akkor csak addig jár amíg a feleségem kórházban van??NEM UGYANAZON GYERMEKRE VENNÉM IGÉNYBE.Mivel a második baba után jár majd a tgyás.

Ha ülök és az ölemben van a laptop és úgy netezek, azzal ártok a babának? Mármint a laptopból nem sugárzik ki valami, ami ártalmas lehet a babának?

Legjobb válasz: Tipikusan olyan szülõ leszel, aki egy légytõl is óvja majd szegény gyereket. Pontozz le bátran, de mikor fogják majd felfogni kedves anyukák, hogy a gyerekvállalás nem egyenlõ a hülyeséggel?

Tipikusan olyan szülõ leszel, aki egy légytõl is óvja majd szegény gyereket. Pontozz le bátran, de mikor fogják majd felfogni kedves anyukák, hogy a gyerekvállalás nem egyenlõ a hülyeséggel?
Kedves elsõ! Nem hinném, hogy egy kismamában felmerülõ kérdés hülyeség lenne! Pláne, hogy ha vifi-vel használja a laptopot, akkor tényleg sugárzik belõle valami. Kedves kérdezõ: szerintem nem ártalmas kis mértékben, én is laptopztam pocakkal és egészséges kisfiam van. Boldog babavárást!
Ne figyelj az elsõre!Ezt már én is meg akartam kérdezni, mert jelenleg is így netezek.És nem vagyok a széltõl is óvó szülõ, mert már van egy 4 évesem.Szóval várom veled a válaszokat, ha nem baj :)
Utolsó! Idézek tõled, ha nem gond. "tényleg sugárzik belõle valami" "Kedves kérdezõ: szerintem nem ártalmas" Hangsúlyoznám, hogy nem bunkó vagyok, hanem normális. Kikészít ez a sok felesleges aggodalom.
d, jpt L! Nem azt mondtam, hogy bunkó vagy, csak nem értem miért hülyeség (Te írtad), ha valaki olyat kérdez, amire nem tudja a választ, de a babája miatt érdekli! És ha Téged bosszant, akkor miért válaszolsz??? Ja, és a vifi-laptop rádiófrekvenciás, tehát sugárzik, de nem ártalmas ekkora mennyiségben.
Nyilván ebben igazad van, (én sem vitatkozni akarok)hogy ésszerûen kell gyereket nevelni, nem kell agyonóvni, de amikor terhes voltam bennem is felmerültek ezek és pl. nem álltam nagy pocakkal a mûködõ mikró elé, mert úgy gondolom az nem egészséges, és a fiamat sem állítom oda. És sajnos, vagy szerencsére ez is nézõpont kérdése régen fele ennyi káros anyag nem volt, mint most. További szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Nem vagyok az, aki mindentõl félti a gyerekét, van már 2.5éves kislányom.DE a pocaklakóm az más dolog, szerintem. Egy fáradt nap után jó felpocolt lábbal netezni, azért kérdeztem.Szerintem ez nem agyon aggódás, ahol tudunk, vigyázzunk a gyerekeinkre!

Üdvözlöm Doktor Úr! Szeretnénk harmadik babát, és az a kérdésem, hogy rendszertelen ciklusomra jó lenne ha szedném a premens tablettát? Előző két terhességemnél sem volt egyszerű összehozni, mivel van, hogy 35, 28, de van, hogy 40 napos a ciklus. Köszönöm

Üdvözlöm Doktor Úr! Szeretnénk harmadik babát, és az a kérdésem, hogy rendszertelen ciklusomra jó lenne ha szedném a premens tablettát? Előző két terhességemnél sem volt egyszerű összehozni, mivel van, hogy 35, 28, de van, hogy 40 napos a ciklus. Köszönöm segítségét. Brigitta

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Bizonyos vérzészavarok esetében a Premens tabletta is segíthet. Azt sajnos nem tudom megállapítani, hogy az Ön esetében pontosan milyen hormonális problémáról van szó, ezt csak ilyen jellegű kivizsgálással lehetne tisztázni. A Premens tablettát legalább 3 hónapig javasolt szedni ahhoz, hogy a hatást le lehessen mérni. Ezen idő alatt védekezés javasolt, mert a várandósság …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Bizonyos vérzészavarok esetében a Premens tabletta is segíthet. Azt sajnos nem tudom megállapítani, hogy az Ön esetében pontosan milyen hormonális problémáról van szó, ezt csak ilyen jellegű kivizsgálással lehetne tisztázni. A Premens tablettát legalább 3 hónapig javasolt szedni ahhoz, hogy a hatást le lehessen mérni. Ezen idő alatt védekezés javasolt, mert a várandósság … Olvass tovább »

Üdvözlöm Doktor Úr! Szeretnénk harmadik babát, és az a kérdésem, hogy rendszertelen ciklusomra jó lenne ha szedném a premens tablettát? Előző két terhességemnél sem volt egyszerű összehozni, mivel van, hogy 35, 28, de van, hogy 40 napos a ciklus. Köszönöm

Üdvözlöm Doktor Úr! Szeretnénk harmadik babát, és az a kérdésem, hogy rendszertelen ciklusomra jó lenne ha szedném a premens tablettát? Előző két terhességemnél sem volt egyszerű összehozni, mivel van, hogy 35, 28, de van, hogy 40 napos a ciklus. Köszönöm segítségét. Brigitta

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Bizonyos vérzészavarok esetében a Premens tabletta is segíthet. Azt sajnos nem tudom megállapítani, hogy az Ön esetében pontosan milyen hormonális problémáról van szó, ezt csak ilyen jellegű kivizsgálással lehetne tisztázni. A Premens tablettát legalább 3 hónapig javasolt szedni ahhoz, hogy a hatást le lehessen mérni. Ezen idő alatt védekezés javasolt, mert a várandósság …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Bizonyos vérzészavarok esetében a Premens tabletta is segíthet. Azt sajnos nem tudom megállapítani, hogy az Ön esetében pontosan milyen hormonális problémáról van szó, ezt csak ilyen jellegű kivizsgálással lehetne tisztázni. A Premens tablettát legalább 3 hónapig javasolt szedni ahhoz, hogy a hatást le lehessen mérni. Ezen idő alatt védekezés javasolt, mert a várandósság … Olvass tovább »
persze! tökéletes!
persze :)
Teljesen jó. Az én babám 2 hónapos, és annyira szeret a friss levegõn aludni, hogy képtelenség lenne napi több órát sétálgatni, így a séta után még 2-3 órát kint alszik az erkélyen.

Két hetes babám, kitehetem ha nem esik az erkélyre? Csak éjszaka esett.

Legjobb válasz: jól beöltöztetve egy kis idõre szerintem igen! kell neki a levegõ!

jól beöltöztetve egy kis idõre szerintem igen! kell neki a levegõ!
Szerintem is nyugodtan tedd ki, csak legyen szélvédett. Kupolával és lábzsákkal pl simán megoldható.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!