Találatok a következő kifejezésre: Ha babát és (2289 db)

Ha szeretnék 2. babát és azt akarom hogy a GYED alapján számolják ki a juttatásokat, ne a minimlbér alapján és az első babám 2013 január 14. -én lesz 2 éves, tehát onnét van a GYES, mikor kéne hogy megszülessen a második baba?

Illetve ha eközben megszűnik a cég ahol dolgoztam ilyen esetben mi történik?

Legjobb válasz: 2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.

2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.
Akkor sincs baj ha gyes alatt születik csak arra kell figyelni, hogy vagy ne legyen hat hónapnál több gyes vagy ha van akkor tgyás elõtt legyen legalább 12 nap táppénz vagy szabi. Ezek közül és az elõzõ válaszoló által leírtak összes variációja alapján a szerzõdés szerinti béred az alap tgyás és gyed esetében is csak a minimálbér kétszerese korláttal. Viszont ha megszûnik a háttér vagyis a munkaviszony nem kaphatsz a másodikra semmit csak gyest. A gyedet kapni fogod az elõre ha tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony mert arra a jogot már megszerezted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a váaszokat, még annyiz kérdeznék, tehát ha a 2.babám 2013 májusában születne, akkor is GYED alapján számolnának, mert az elõzõ évben több mint 6 hónapig GYEDen voltam?
Második vagyok. Nincs olyan hogy gyed alap, a szerzõdés szerinti béred lesz az ellátások alapja ha nincs jövedelmed a két baba között. Mivel 2012 ben végig gyeden leszel is bõven nem a minimálbér lesz a gyeded alapja. Írtam hogy akkor sincs semmi baj ha gyesen is leszel mert ha van 12 nap táppénz vagy szabi gyes után már jó vagy. A gyed alap-ot meg azzal kecerheted, hogyha a második babával táppénzre mész akkor azt a táppénzt abból az éves alapból számolják amibõl a gyedet az elsõ babára. De ez a jelenlegi jogszabály addig még minden megváltozhat.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi most már értem azt hiszem, tehát a bér alapján számolnak jó esetben ha megvan a 6 hónap.Mégegyszer összefoglalva ha GYES alatt szülnék 2013 ban, arra kell figyelni hogy a 2012 évben több mint hat hónapot GYEDen töltöttem e, mert az elõzõ évet veszik figyelmeb?Bocs az értetlenkedésért...Mégegyszer köszi a válaszokat.
:) Vegyük elõlrõl: 2011 január 14.-én szültél ekkortól tgyás jár egészen 168 napig júliustól gyeden vagy egészen 2013 január 14-ig tehár a 2012-es éved végig gyed 12 hónap. 2013 január 14-tõl gyest kapsz ha akkor még nincs baba tegyük fel júniusban jön össze akkortól táppénzen vagy tehát szülsz 2014 márciusában akkor igényled a tgyást 2013-as év az alapja az ellátásoknak abban az évebn így lesz 14 nap gyed 150 nap gyes és 210 nap táppénz. A kedvezmény szabály úgy szól hogyha azért nincs az anyának jövedelme mert táppénzben tgysban vagy gyedben részesült akkor az alapja az ellátásoknak a szerzõdés szerinti bér a 14 nap gyed +210 nap táppénz bõven több mint a 6 hónap. Húú nem tudom érthetõbben leírni:) Egyetlenegy szerencsétlen eset van mikor a minimálbérbõl számolják a gyedet az ha anyuka gyes után egybõl tgyásra megy tehát se szabi se táppénz nincs közte legalább 12 nap mert a tgyás 168 nap + 12 az már 6 hónap tehát jogosult lenne a kedvezményszabályra. Remélem érthetõ:)
A kérdező hozzászólása: Most már teljesen, köszönöm szépen!!:) ))A türelmedet és a kitartásod is!!!
Nincs mit:) Szívesen.

Kérdésem a következő:babám 10 hetes elég sokat nyög erőlködik nyügös. Anyatejes de kevés a tejem igy potolni kell neki. Orvos irt fel humana ha 1-es tápszert de bukós babáknak ezért olyan grizszerü a kész tápszer. Lehet ettöl nyög?

Legjobb válasz: Kedves Anyuka! Nem valószínû, hogy a tápszer "sûrûsége" miatt nyög a baba, bár lehet, hogy furcsa neki a jólill. könnyen folyó anyatej után. Egyébként, ha megfigyeli, akkor szopás közben is szoktak nyögni a babák. Az erõlködés és a nyûg pedig sajnos attól adódhat, hogy fáj a pici hasa. Ami baba korban elég gyakori. Tévhittel elletétben lányoknál is elõfordul nem csak kisfiúknál. Én három gyerekes most más 4 unokás nagyi vagyok. De ha úgy gondolja, hogy zavaró az állapota, akkor nyugodtan mondja el az orvosnak, aki felírta a tápszert, vagy a védõnõnek. Hát ha jobb tanácsot tudnak adni. Jóegészséget kívánok és szép Boldog Ünnepeket az egész családnak.!

Kedves Anyuka! Nem valószínû, hogy a tápszer "sûrûsége" miatt nyög a baba, bár lehet, hogy furcsa neki a jólill. könnyen folyó anyatej után. Egyébként, ha megfigyeli, akkor szopás közben is szoktak nyögni a babák. Az erõlködés és a nyûg pedig sajnos attól adódhat, hogy fáj a pici hasa. Ami baba korban elég gyakori. Tévhittel elletétben lányoknál is elõfordul nem csak kisfiúknál. Én három gyerekes most más 4 unokás nagyi vagyok. De ha úgy gondolja, hogy zavaró az állapota, akkor nyugodtan mondja el az orvosnak, aki felírta a tápszert, vagy a védõnõnek. Hát ha jobb tanácsot tudnak adni. Jóegészséget kívánok és szép Boldog Ünnepeket az egész családnak.!

Ha babát várok, és önbarnítót használok (Dove), ártok-e a vele a picimnek?

Legjobb válasz: "Kérdés: Lehet-e közvetlen terhesség elõtt, illetve terhesen önbarnító készítményt használni? Pl.a Nívea önbarnítója Dihydroxyacetone-t (DHA)tartalmaz,ami a keratinnal lép reakcióba, és így lesz több hétig "bronzos" barna a bõr. Ezzel elkerülhetném a "napot", de mégis egészséges színem lenne, csak nem tudom nem ártana-e a babának ez a módszer. Válasz: Õszinte leszek, szerintem semmiféle konkrét vizsgálat nem történt arra vonatkozólag, hogy terhesek használták az önbarnító készítményt, és esetleg történt-e valami gond. Nem hiszem egyébként, hogy problémát okozhatna, ha így lenne, akkor a gyártó cég biztosan feltüntetné a csomagoláson, már csak önvédelembõl is. De visszakérdeznék: miért kellene kerülnie a napot? Az biztosan nem árt a babának. Dr. Ács Nándor" Egyébként napozni szabad, csak ne a tûzõ napra feküdj ki, hanem keress védett, árnyékos helyet. Szórt fényt így is kapsz, barnulni is fogsz, csak a leégést és a magzatvíz felmelegedését nem kockáztatod.

"Kérdés: Lehet-e közvetlen terhesség elõtt, illetve terhesen önbarnító készítményt használni? Pl.a Nívea önbarnítója Dihydroxyacetone-t (DHA)tartalmaz, ami a keratinnal lép reakcióba, és így lesz több hétig "bronzos" barna a bõr. Ezzel elkerülhetném a "napot", de mégis egészséges színem lenne, csak nem tudom nem ártana-e a babának ez a módszer. Válasz: Õszinte leszek, szerintem semmiféle konkrét vizsgálat nem történt arra vonatkozólag, hogy terhesek használták az önbarnító készítményt, és esetleg történt-e valami gond. Nem hiszem egyébként, hogy problémát okozhatna, ha így lenne, akkor a gyártó cég biztosan feltüntetné a csomagoláson, már csak önvédelembõl is. De visszakérdeznék: miért kellene kerülnie a napot? Az biztosan nem árt a babának. Dr. Ács Nándor" Egyébként napozni szabad, csak ne a tûzõ napra feküdj ki, hanem keress védett, árnyékos helyet. Szórt fényt így is kapsz, barnulni is fogsz, csak a leégést és a magzatvíz felmelegedését nem kockáztatod.
Dehogy ártassz! Ha testápolóval , terhességi csíkok elleni krémmel kened magad vagy hajat festessz, vagy kilakkozod a körmöd sz sem árt! Mindent ugyan úgy csinálhatsz mint ezek elõtt, nem kell mindentõl félni!
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon köszönöm a válaszokat! Egyébként napra nem megyek, mert nagyon fehér-, szeplõsbõrû vagyok, sosem barnulok, csak leégek, majd lehámlok.
Én használtam dove-ot, tavaly nyáron, semmi baja nincs a gyerekemnek, 13hónapos. Még csak meg sem fogta:D valaki azzal piszkált, hogy barna lesz a baba is. Napozni nem tudtam, én is leégek, még árnyékban is, kenhetem magam 50es naptejjel akkor is:S aztán meg én is lehámlok, és szenvedtem napokig a semmiért.


Az hogy akkor boldog egy baba, ha nevet és nem sír az érvényes az egy hónapos babákra is? Akkor én valamit nagyon nem jól csinálok, mert az én babám néha még a karomban sem akar megnyugodni, csak cumival. Éhes nem lehet, szerintem a hasa sem fáj.

Lehetséges, hogy a kiságyát nem szereti? És borzasztó nehezen alszik el. Minden kis pisszenetre felébred és kezdhetem el?r?l az altatást.

Legjobb válasz: Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)

Szerintem ez még nagyobb babákra sem érvényes kijelentés. Vannak sírósabb babák, egy hónaposan meg aztán pláne. Sok baba nyûgösebb ebben a korban, még két három hónap és teljesen más lesz. Addig megbarátkozik a világgal.:)
Az én fiam, 1 hónapos kora után kezdett el mosolyogni, azóta egyfolytába gyakorolja. :) Szerintem ez a mondat nem ilyen pici babákra lett kijelentve. Ne aggódj, a Te babád is egyre sûrûbben fog, csak még meg kell tanulnia. Különben is ebben a korban még csak szociális mosoly van.
Nem lesz mindig így, nyugi, nemsokára anniyt fog mosolyogni, hogy alig gyõzöl visszavigyorogni rá:-)))) A lelkiállapota lehet hogy csak kólikás, magyarán szomorú. Az alvás is javulni fog, mi is így voltunk, frászt kaptam mert nem tudtam semmit csinálni, mikor aludt...most meg már felmosok, takarítok stb. Kitartás, türelem, sok sikert!
Az én babám két hónapos koráig egyáltalán nem mosolygott, sõt akkor is csak nagy ritkán, utána mind sûrûbbé vált ez a dolog. Most hat hónapos és ha már ránézek, mosolyog, hangosan kacag, szóval kitartás. Egy egy hónapos pici baba még próbálja megszokni a világot, nem is lát nagyon messzire, mitõl mosolyogna? Próbáld néha a hasadon altatni, csak hogy biztonságban érezze magát, aztán ha kicsit nagyobb lesz, fokozatosan szoktasd a kiságyhoz. Én legalábbis így csináltam, ma már szinte végigalussza az éjszakát a kiságyában, tévézni is lehet mellette, nem zavarja.

Tudom, hogy tápszeres babák hozzátáplálását 4hós korban már el lehet kezdeni. Ha 3 és fél hónapos, elkezdhetem?

Nem vagyok biztos benne hogy 4 hónapos kora elött elakarnám kezdeni a hozzátáplálást, csak anyukám görcsöl a témán, hogy próba képpen kínáljam meg almával, fél hónap nem számít. Nem akar ám rosszat anyu, csak a kisfiam annyira nézi az ételt és rágó mozdulatokat csinál, és ebből gondolja anyu hogy akár már elkezdhetném a hozzátáplálást. Mi a véleményetek? Mindenképpen várjuk ki a 4. hónapot vagy 3 és fél hónaposan elkezdhetem óvatosan kóstoltatni?

Legjobb válasz: A WHO ajánlása szerint a tápszeres babáknak is 6 hónapig kizárólag tápszert kellene adni, mert a babák bélrendszere addig nem zár jól, és nem tudja megemészteni a szilárdat, átfut rajta minden. Csak sajnos a bébiétel lobbi miatt ez nem ment át. 3,5 hónaposan tutira nem kezdeném el. Itt minden hét számít! Ezzel az erõvel egy hónaposan is megkezdhetnéd, hogy az a másfél hónap már nem számít... Tudom, jól lehurrognak a válaszom miatt, de attól még ez a helyzet, hogy nagymamáink és szüleink máshogy csinálták. Mindhárom gyerekemmel kivártam, és ettõl még jó evõk lettek.

A WHO ajánlása szerint a tápszeres babáknak is 6 hónapig kizárólag tápszert kellene adni, mert a babák bélrendszere addig nem zár jól, és nem tudja megemészteni a szilárdat, átfut rajta minden. Csak sajnos a bébiétel lobbi miatt ez nem ment át. 3, 5 hónaposan tutira nem kezdeném el. Itt minden hét számít! Ezzel az erõvel egy hónaposan is megkezdhetnéd, hogy az a másfél hónap már nem számít... Tudom, jól lehurrognak a válaszom miatt, de attól még ez a helyzet, hogy nagymamáink és szüleink máshogy csinálták. Mindhárom gyerekemmel kivártam, és ettõl még jó evõk lettek.
Szerintem várd meg, azért 2 hetet ki lehet bírni. :) Nem véletlen lett a 4. hónap meghatározva, az egy dolog, hogy a baba kiváncsi, de a kis gyomrának is meg kell érnie rá.
Számít fél hónap, legalábbis ilyenkor még. Nézd meg, mennyire sokat fejlõdik, akár hetek alatt. Én biztosan a szívemre hallgatnék (és megkínálnám :D).
gyümölcsleveket elkezdhetsz adni, pár kiskanállal. Én 8 hetesen kezdtem, mert nem tudott kakilni. Öszilevet, sütõtöklevet adhatsz neki. Az alma savanyú, de azt is megpróbálhatod. Inkább akkor már jó édes õszit reszelj le neki és kínáld meg.
Hát én kivártam a hetedik hónap elsõ napját, mivel anyatejes volt, addig csak azt kapott. Semmi baja nem lett ettõl, sõt bízok benne, hogy jót tettem neki. Ez az én és a férjem közös döntése volt, ami mellett kiálltunk a család többi csupán "jót akaró" tagjaival szemben. Neked is a saját utadat kell járnod és azt kell tenned, ami szerinted a legjobb a kicsidnek. Ha egyetértesz anyuddal, akkor kezd el a kóstoltatást, ha várni szeretnél, tedd azt :-) A lényeg, hogy a Te döntésed legyen...

Most akkor hogy is van ez: a fiú babák szeretnek tovább bent lenni, de a második babák meg szeretnek előbb jönni, akkor mi van ha második és fiú babát várok?

Melyik téren er?sebbek a tapasztalatok? Melyik a dominánsabb, az hogy második szülés lesz és így el?bb jön majd (és egyúttal esetleg könnyebb és gyorsabb lesz), vagy pedig az hogy fiam lesz, és így akkor ? majd szépen elid?z odabent, és esetleg túl is hordom?

Legjobb válasz: Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.

Mindkét babám fiú. Az elsõ 37+4-re született meg, a második 36+5-re.
Nekem kislányom van.A 42.héten indítottak.
elsõ fiam napra pontos volt a második is fiú õ ráhúzott négy napot, akkor is csak azért jött mert indították a szülést.
ja és három rokonom és egy barátnõm fiai is mind elõbb születtek két héttel a vártnál.
Nekem a lányom a 41.héten lett meg.Az ismerõsöm mind a 3 gyermekét túlhordta, ott van fiú és 2 lány. Körülöttem túlhordások voltak. :)
Az én eseteimben mérvadó volt:P
A harmadik lányunknál én is pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, mégis a védõnõ elszámolása szerint 1 nappal késõbb, a ciklusom szerint viszont 1 nappal hamarabb jött... Tehát a fogantatás idõpontja sem mérvadó.
1. fiam 40+4 napon lett indítva 2. fiam 42+0 napon indították, mert nem akart kibújni:) Mindkét esetben biztos volt a fogantatás napja, így elszámolás sem történt. A 2.nál ráadásul már az elsõ trimeszterben 1111 lett a cg értékem.
Nekem mind2 gyerekem pontosan érkezett, mert pontosan tudtam a fogantatás idõpontját, szerintem ez választ is ad.
3 lányom van. Az elsõt túlhordtam +9 nap 2. hamarabb jött -2 nap 3. még hamarabb -11 nap
3 lányom van, az elsõt a kiírthoz képest +3 nappal szültem, a másodikat 1 héttel hordtam túl, a harmadik született a kiírt idõre. A szülés ideje, nem a baba neme és a terhesség számától függ!! Üdv:3 lányos
én mindkettõt túlhordtam, az egyik kisfiú a másik kislány :) mondjuk a kisfiamhoz (41.) képest a kislányom 2 nappal korábban jött (40+5) :) )
1. lány 39+3 2. lány 40+6 jól túlhordtam az elsõhöz képest :) (hozzá képest 10 nappal...) pedig futottam utána, mint a nyúl, a nagy pocakommal, emelgettem, stb, mégse indult be elõbb a szülés (22 hó különbség)

én nyugtatokat szedek és szeretnék babát! Ha teherbe esnék az árthat a babának hogy gyogyszert szedtem?

fokozatosan leállnék a gyogyszerrel és ugy probálkoznánk!mert félek nehogy a babának baja legyen!

Legjobb válasz: Ha még a tervezett terhesség elõtt "kitisztulsz" akkor nem ártasz a babának.

Ha még a tervezett terhesség elõtt "kitisztulsz" akkor nem ártasz a babának.
ezt inkább gyógyszerésztõl mint fórumozótól kérdezd, számít a nyugtató márkája is
Az elsõvel a dokival írattam ki nyugtatót a páromnak. Az asszisztens meg majd leharapta fejem, és a lelkemre kötötte, hogy nehogy szedjem! Amíg szeded, addig védekezzetek, amikor leálltál Vele, akkor próbálkozhattok! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: xanax-ot szedek meg rivotrilt!menyi idõ mig kitisztulok szerintetek?és köszönöm a válaszokat!
Ezt inkább egy dokitól kérdezd. Mondjuk aki fel szokta írni. Sajnálom, hogy nem tudok Neked ebben segíteni!

Menjek abortuszra, ha csak én akarom megtartani a babát, és nem támogat senki a megtartásban?

20 éves múltam, most májusban fogok érettségizni. Teherbe estem, és bár szeretném megtartani a babát, sem a barátom, sem anyukám nem támogatja az ötletet, mert hogy fiatalok vagyunk még, meg hogy később megbánnánk. Viszont félek, ha elvetetem, az abortusz miatt soha többé nem lehet gyerekem, mivel vannak kockázatai, ráadásul elég gyenge szervezetű vagyok, ki tudja, mikor lehetne esélyem egy újabb babára. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Eltartani el tudod magad és a babát? Gondolom nem. Gondold végig van-e hova menned,van-e aki segit felnevenni a babát,és úgy dönts.

Eltartani el tudod magad és a babát? Gondolom nem. Gondold végig van-e hova menned, van-e aki segit felnevenni a babát, és úgy dönts.
Ha te szeretnéd megtartani akkor tartsd meg. Így biztos nagyon nehezen tudnád feldolgozni ha elvetetnéd. Beszélj anyukáddal és a pároddal lehet megenyhülnek késõbb õk is.
Ha még téged is a szüleid tartanak el, akkor felelõtlenség megtartani. De ez csak a te döntésed kell, hogy legyen. Te látod csak a saját helyzeted, csak te tudsz dönteni.
Kérdezõ, alaposan égig kell gondolni pro és kontra. A #3-as válaszoló állításával ellentétben "és miegymás" az nincs, az apának kizárólag az a behajtható kötelessége, hogy gyermektartást fizessen az apaság megállapítása után, ennyi. Mivel a szülés elõtt leérettségizel, a szüleid csak akkor kötelesek eltartani, ha oktatási intézmény nappali tagozatán tanulsz tovább, a gyerekeddel kapcsolatban meg nincs semmiféle kötelezettségük. A leírt dolgokból az is biztosnak látszik, hogy csak GYES-re leszel jogosult az egyszeri szülési segélyen túl. Szóval ezek a tények, kérdés, hogy te látod-e a "hogyan tovább"-ot...
Én nem tartanám meg. Nincs munkád, amit így kapsz gyerek után az semmi, ha apuka nem ismeri el sajátjának, akkr csak hoszadalmas bírósági úton tudod elrni, hogyfizessen gyt-t, feltéve ha van bejelentett munkája, ha nincs, akkor nem tud mibõl, hvatalosan így nem kapsz. Baromi szar dolog egy abortusz, én is tudom (tabi mellett lettem terhes), szar érzés volt. De rosszabb egy kisgyereknek, ha senki nem szereti, lehet nélkülöznie kell....
Csak TE dontheted el egyedul. Senki nem szolhat bele. Emlekszem amikor en alltam ertetsegi elott es meg volt 2 hetunk es elkisertem a baratnomet abortuszra. Azota sem tudta feldolgozni es mar fel eve probalkoznak a babaval sikertelenul. O nagyon megbanta amit tett, mert igy minden nap csak azon ragodik, hogy az abortusz miatt nem sikerul.
Ha elveteted lehet hogy egész életedben bánni fogod hogy a gyermekednek nem adtál lehetöséget az életre, annyi nö van akik bármit megadnának hogy gyermekük lehesse és mégsem sikerül, ne add fel ilyen könnyen!!
Semmi nem lehet fontosabb, mint egy megfogant kis élet!!! Szüleidnek nem kötelessége segíteni, de a barátodnak igen, õ az apa, gyerektartás és miegymás, ugye...
Nézd Kérdezõ (#18), ez egy tiszta helyzet, tisztességtelennek sem mondható, nyilván most átgondolod, meghozod a döntésed, és elmondod neki, miben kérsz tõle segítséget. Csak arra kell ám vigyázni ebben a helyzetben, hogy ilyenkor szoktak elõkerülni a "természetesen csak jót akaró" beleszólók, csak, hogy mindent elrontsanak, már ahogy az lenni szokott. Na, ezt ne hagyjátok, erre vigyázzatok kínosan, alapfeltétel ahhoz, hogy tényleg megmaradjon közöttetek a segítõ, normális emberi viszony.
Szia! Mély szomorúsággal olvasom azon hozzászólásokat, melyek az új élet halálra ítélésével rokonszenveznek. Nem szeretnék mélyreható filozofálásba bocsátkozni, csupán leírom azt, amit TUDOK. Nem sokkal ezelõtt váltam mélyen hívõ emberré, legfõképpen a számtalan közvetett, tudományosan megalapozott bizonyítékok hatására Isten létezését illetõen. Mára már semmi kételyem sincs felõle, hogy Õ létezik, és mérhetetlen szeretettel teremtett meg minket. Isten szemében minden ember egyelõ, az átlagember, a kormányfõ, az iszákos hajléktalan, az afrikai bennszülött és a fogantatáskor születõ csodálatos új élet is. Az emberi élet a fogantatás pillanatában kezdõdik és ugyanolyan teljes értékû ember, mint bárki más. Isten szemében az abortusz az egyik legsúlyosabb, legförtelmesebb bûn, a népirtás legális fajtája. Naponta a világban több mint 126000 legális abortusz történik, nem beszélve a feltételezhetõen legalább ugyanennyi illegálisról. Vallásosnak sem kell lenni, hogy belássuk: minden Igaz ember mélységesen elítéli a gyilkosságot. Végül annyit, a Szentháromság;pokol;menny ugyanúgy létezik, függetlenül attól, hogy hiszünk-e bennük, vagy sem. "A legnagyobb hiba amit elkövethettek, hogy azt feltételezitek, hogy csak a megátalkodott bûnösök vettetnek a pokol tüzébe"
Egy kis filozofálás Kicsit az abortusz olyan, mint az eutanázia (leszámítva, hogy ez utóbbi nálunk nem engedélyezett). Vajon hol kéne meghúzni a határt? Miért nagyobb bûn az, ha embriót, ki még nem érez (szervei fejlõdésnek indultak, de nincsenek még idegi összekötései) eltávolítanak. Igen. Megölik, így is lehet mondani. Szomorúnak hangzik. De ki biztosítja, hogy az élet jobb lenne neki? Csonka családban, nélkülözve, egy anyával, aki mindig szomorú, sosincs ideje, mert dolgozik, tanul. És hány ilyen gyerek van?!?! Rengeteg. Egyébként persze késõbb meg mindenki szidja a GyES-en lévõ, segélyt igénylõ anyákat, mert mért vár többet, hisz nem adózott semmit, nem érdemel többet, és egyébként is minek szül az ilyen?! Ugyanazok szidják, akik elõtte arra biztatták, hogy szüljön nyugodtan. Ez vajon fair? Szóval hol a határ? Az eutanáziával párhuzamba állítva, ha már ahhoz hasonlítottam. Miért tilos? Miért jobb hetekig, hónapokig kínlódni hagyni, mondjuk egy tüdõrákban szenvedõ beteget? Ne ölj. Inkább nézze az ember, ahogy szenved? Melyik a jobb? A halál sosem annak fáj, aki elmegy, neki már mindegy.
Elozo ez nem filozofalas ez hulyeseg.Az eutnazianak semmi koze az abortuszhoz ott egy szenvedest fejezunk be a beteg keresere ugye Az abortusznal egy egeszseges eletrol dontunk megoljuk a gyilkossag alanya nem egyezik bele ebbe .Egesz mas dolog. Filozofia az lenne mit hivunk eletnek es ki donthet egy artatlan eletrol.
Csak szólnék, hogy Kérdezõ döntési jogát egyfelõl a saját véleménye, meggyõzõdése, másfelõl a magyar törvények korlátozzák, itt a döntési jog határa. A hittérítést meg abba lehet fejezni, ez nem a vallás-filozófia rovat. (no meg felesleges is, egy mélyen vallásos hívõ nem tenné fel ezt a kérdést, egy ateistát vagy a maga módján hívõt a pokolra mutogatással meg legfeljebb eltaszítani lehet, nem meggyõzni)
Tökmindegy, vallásos-e vagy sem valaki, TÉNY, hogy a kisbabánál (igenis az!) 8 hetesen már kimutathatók az agyhullámok, spontán mozdulatai vannak, a májában már zajlik a vérsejtképzés, kezdenek elkülönülni a könyökei, a keze... 9 hetes korára már csuklani is tud, szíve 167 körül ver percenként, a kislányok petefészkei kialakulnak, rugdos a lábacskáival és megfigyelhetõ az ijedségreflex is. 12 hetes korig engedélyezett az abortusz, holott 12 hetesen már kialakult az arca, szopizza az ujjacskáját, minden szerve mûködik, kortyol a magzatvízbõl, nagyokat tornázik odabenn, már tud ásítani, van körme és ujjlenyomata... akárhogy is nézzük, egy élõ és érzõ egész ember!!! 3 gyermekem van, életem egyik legszebb élménye volt õket a z ultrahangon figyelgeni, ahogy mocorognak, jól érzik magukat, igazi kis emberkék....
"TÉNY, hogy a kisbabánál (igenis az!)" - a helyzet az, hogy attól, mert egy tojásra makacsul az kezdem mondogatni, hogy "kiscsibe, kiscsibe", attól az még egy tojás marad... pont ahogy egy embrió is embrió marad, akárhogy is ismételgetik bárkik, hogy "kisbaba, kisbaba". A szubjektív érzés az egy másik kör, mert az meg szubjektív érzés, az pont azért szubjektív, mert az emberbõl magából jön, tehát annyiféle, ahány ember van. Az ember a döntéseiben meg általában figyelembe veszi az objektív tényeket is, meg a szubjektív elemeket is... Kérdezõ meg egy relatív szerencsés ember, hisz tiszta helyzetben, zsarolás nélkül, szabadon dönthet akár így, akár úgy. Tök jó lenne, ha ez így is maradna, és senki nem akarná lelki terror alá venni se erre, se arra - ha már az ex párja sem tesz ilyen csúnya dolgot.
Szia Kérdezõ! Végül hogy döntöttél?
Amíg a "normális" emberek abortuszra mennek, mert szerintük különleges körülmények kellenek egy kisbabához, addig egy bizonyos réteg túlreprodukálja magát. Az arány... A boldog, kiegyensúlyozott gyerekkorhoz nem kell nagy egzisztenciális háttér, a legfurcsább kifogás, amit a gyerekvállalás ellen felhoznak. Aztán ha mégis lesz gyerek, megvásárolják a neki a legújabb, legmenõbb játékot, csak szeretetet, odafigyelést, és nevelést nem kap. Majdnem ugyanaz, mint amit az a megvetett réteg mûvel. Átlagos, normális körülmények között is lehet becsületes, és boldog embert nevelni, a "mindent megadok majd a gyerekemnek, ezért megyek most abortuszra" elképzelés nem biztos azt fedi, amire a gyereknek valóban szüksége lenne. (Arra végképp nincs szüksége, hogy meg legyen gyilkolva.)
Tudom, hogy iszonyúan rossz, nehéz, és sokáig fog fájni, de jobb neki, ha nem marad. Ráadásul késõbb egyedülálló szülõként munkát is nehezen találsz- ismerek néhány fiatal anyukát, és tudom miben vannak. Épp, hogy megélnek, anyuka nem eszik rendesen, mert nincs mibõl, 10- szer varr meg ey nadrágot....
A kérdező hozzászólása: bocsánat, elírtam: segít *
...illetve hát a férfiaknál prsze van egy harmadik eset is, az, hogy nem "beparáztak" hanem az van, amit mondanak, hogy nem akarnak most gyereket...
Akarja vagy sem, ö is ott volt a fogantatásánál, és az ö felelösége is ez a pici baba, ahelyett hogy melléd állna egy férfihoz méltö módon inkább gyereknek statuállja magát és azt hiszi ezzel minden el van rendezve, te meg hozz meg egy ekkora áldozatot..
Hát, azon azért talán el lehet vitatkozni, hogy melyik a nagyobb áldozat, elmenni egyszer egy terhesség-megszakításra, vagy felvállalni egy nem kívánt gyereket egy élethosszra... Az biztos, hogy egyik se kicsi, meg az is biztos, hogy nagy mértékben egyéni...
Egyébként, ha a srác egyenesen ellene van, hiába volt ott, szerintem szemétség elvárni tõle bármit, ha megszületik a baba. Direkt mondja, hogy nem akarja. Kettõn áll a vásár. Viszont ha nem akar apa lenni, akkor az abortusz felét (minimum) õ fizesse. Legyen ott támogasson.
Nem szabad egyedül meghozni egy ilyen döntést. Kivéve ha anyuka egyedül is tudná vállalni. De ez nem az az eset....
#13, férfiként egyetértek, ez valóban alap kell, hogy legyen.
Kedves 20éveslàny! Nehéz helyzetben vagy, és biztos, hogy nem könnyü most mérlegelned, érzelmileg nagyon érintve vagy a babàval valo viszonyodban, a baràtoddal valo kapcsolatodban, az anyukaddal kapcsolatosan és persze magaddal meg a jövöddel szembenézve. Ez egy nagyon nagy döntés és bàrhogy is döntesz, meghatàrozo lesz egész életedben. Hogy melyik a könnyebb ut, vagy melyik a jobb ut arra magad kell hogy ràjöjj. Érdemes màsok élettörténetét elolvasni, akik hozzàd hasonlo helyzetben voltak. Az interneten, blogokon talàlsz ilyet, tudok ajanlani is, amit én atolvastam és nagyon megmozgatott. Amit nagyon ajanlok, (bar ez elsöre nagyon nehéznek tünhet a rohano mindennapokban), tölts mindennap egy fél oranyi idöt csendben, igyekezz nyugalomba kerülni és mindenképpen igy hozz döntést, mert igy van a legnagyobb esély arra, hogy olyan döntést hozol, ami a belsödböl jön. Nagy döntések elött mindig érdemes idöt adni magadnak, ha most ugy érzed sürget az idö, nagy érzelmek dulnak és indulatok mindenkiben és sok a vihar körülötted. Sok eröt kivanok Neked! Orsi
Tényleg nehéz ez most bárhogy is nézzük.de én is 20évesen lettem terhes (nem terveztük) a barátommal.nem volt munkám szüleimmel éltem, de én azt mondtam majd felnõ valahogy éhen nem lesz, nem volt szívem elvetetni!!és nem bántam meg, boldog anya vagyok!!és mai napig velem maradt a párom is. Remélem ilyen jol fog neked is sikerülni!és megoldodik minden!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az apuka tegnap közölte velem, hogy nem szeret, elhagy, hogy jobbat érdemlek, hogy õneki mások a tervei, õ még nem akart gyereket, és hogy bárhogy döntsek, õ ott lesz és segítek, de köztünk vége van mindennek :( :'(
Nem attól lesz boldog és kiegyensúlyozott a gyerek hogy új játékai vannak. Ez korrekt. Attól hogy nem jön a bácsi elzárni a közmûvet, hogy a családjával együtt étkezik, hogy az anyuka nem kap sírógörcsöt, mikor egy növekedési ugrásnál a teljes ruhatárat cserélni kell.

Ha babát várok és a kisfiam bárányhimlős. Árt a babának?

Ma megyünk orvoshoz.Nem biztos,hogy bárányhiml?.Én 17 hetes terhes vagyok,voltam gyerekkoromban bárányhiml?s.Kisfiam kétszeresen oltva van ellene,de azt hallottam,hogy így is lehetnek tünetek ha elkapja.Ha ez tényleg bárányhiml? árt a babának?Vagy rajtam keresztül Õ is védett?

Legjobb válasz: Ha te voltál már, akkor nincs gond, mert a babáig el sem jut a vírus, az immunrendszered legyûri.

Ha te voltál már, akkor nincs gond, mert a babáig el sem jut a vírus, az immunrendszered legyûri.
Nem lesz baja a babádnak, ha a fiad mégis az!
Akkor lenne gáz, ha még nem lettél volna bárányhimlõs és elkapnád. Így nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.Ha a kisfiam kétszeresen van oltva elvileg 1-2 pöttynél több nem lehetne rajta ugye?Rajta meg van vagy 30.Kis piros udvarú hólyagocskák, szabályos széllel.

Van itt olyan aki látta már A felhők fölött három méterrel című film második részét? Ha igen, miről szól? Mi történik Babival és Hachevel a filmben?

Legjobb válasz: igen,,én láttam, de csak spanyolul... nem soklat értettem belõle. Õszintén nincs jó vége, sajnos,nem ezt vártam. eléggé feltúrbózták a forgatókönyvet, lesz benne sok szex jelenet Hache meg az új csaj között, és Babi és Hache között is. Õk is össze jönnek a tengerparton, lefekszenek a kisház mellett. de ennyi. nem lesz folytatása a kapcsolatuknak. Állítólag babi férjhez megy, Hache meg az új csajjal marad :(( tudom tudom... engem is megrázott :(

igen, , én láttam, de csak spanyolul... nem soklat értettem belõle. Õszintén nincs jó vége, sajnos, nem ezt vártam. eléggé feltúrbózták a forgatókönyvet, lesz benne sok szex jelenet Hache meg az új csaj között, és Babi és Hache között is. Õk is össze jönnek a tengerparton, lefekszenek a kisház mellett. de ennyi. nem lesz folytatása a kapcsolatuknak. Állítólag babi férjhez megy, Hache meg az új csajjal marad :(( tudom tudom... engem is megrázott :(
Sziasztok!Nekem nagyon tetszett a "A felhõk fölött három méterrel" címû film, sõt, imádója lettem, nagyon sokszor megnéztem már, és még meg is fogom!Rettenetesen a film hatása alatt voltam, még a megnézése után több nappal is, sokat sírtam, és mindig a filmre tudtam csak gondolni!Ennyire a hatása alatt voltam, amit nem is csodálok, és tudom, hogy senki nem fog ezért hülyének nézni, mert nem csak én voltam vele így!Egyszóval, gyönyörû film, fantasztikus színészi játékokkal, ez az a film(romantikus-dráma kategóri)amiben minden benne van számomra!Kedvenc romantikus filmem lett! Aztán utánanézegettem és láttam, hogy lesz második része!Nagyon örültem neki, mert mikor még nem volt elõzetese, akkor teljesen abban a hitben éltem, hogy úgyis összefognak jönni!Még jobban utánanéztem a dolgoknak, spanyol hozzászólásokat fordítottam le, stb, és azokból jöttem rá a dolgokra...ennek a csodálatos filmnek van egy 2004-es olasz változata, (Tri metri sopra il cielo)és van második része is(Ho voglia di te)!Kb.ugyanarról szól, mint a mi imádott filmünk, ott is Babinak hívják a csajt, meg a második részbe Ginnek, csak ott nem Hugo(Hache)van, hanem Step(Stephano)!És ott sem jön össze a második részbe Babi&Step!Azért, mert így van megírva...a könyvben nem jönnek össze, ezért a filmben sem fognak! Elõször énis nagyon csalódott voltam, az a Gin sem volt szimpi az elõzetesbe, és tény, hogy reménykedtem, hátha összefognak jönni!Aztán kijött a film, én nem néztem meg, mert megvárom a magyar feliratot, esetleg magyar szinkront!Nem tagadom, bele-bele tekergettem, a végét megnéztem, és láttam, hogy H és Babi tényleg nem jönnek össze!De, mivel nem értettem semmit a filmbõl, mert nem tudok spanyolúl, ezért nem akarok véleményt alkotni!Hidjétek el, ha megnézzük magyar felirattal, vagy szinkronosan, akkor fogjuk érteni az egészet!Nem hinném, hogy így elbaltáznának egy jó filmet, biztos, hogy van mondanivalója, csak mi nem értjük!:) Biztosan megfogjátok nézni feliratosan, szerintem fog változni a véleményetek, ha nem is, akkor is hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy nem minden happy end!!! Engem "vígasztal" az, hogy Babi hagyta el H-t, ezért valahogy nem is bánom, hogy nem jönnek össze, és amúgy is azt írják a spanyolok, hogy Gin sokkal normálisabb, mint Babi, mert õ olyan lett kb, mint az anyja! Nagyon várom már a magyar feliratot, tûkön ülök, hogy megtudjam nézni, kiváncsi vagyok mit alkottak össze, ezek a drága spanyolok!:P Reménykedem, hogy fog annyira tetszeni, mint az elsõ...báár annyira biztos nem, azt a filmet nem tudja nálam semmi felûl múlni! Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam! Szép napot Nektek!
egyébként a twitteren, miután megvolt Spanyolországban a filmbemutató, rengetegen fel voltak háborodva, a végkifejlet miatt. mindenki követelte a harmadik részt, ahol Babi és H együtt lesznek. Sajnos nem tudom, szerintem ennek itt a vége, nem hinném lenne harmadik rész is. Amúgy a filmben nem mutatják h Babi férjhez megy, hanem Babi mondja H-nak, miután lefeküdtek, és mind a kettõjükön látszott, hogy mintha megbánták volna a dolgot, s ekor vallotta be Babi, hogy 2 hét múlva férjhez fog menni.Vagy legalábbis valami ilyesmi! Aztán már több közös jelenetük már nem is volt, ha jól emlékszem. Szivesen a válaszokat :) bármi érdekel, nyugodtan írj :) jó éjt!
Az elõzõ vagyok megint. Amikor Gin-t megerõszakolják akkor is akar Katina mondani valamit Hache-nek. És utána valahova leülnek és beszélgetnek. De mit akart annyira elmondani neki? vagy mit mondott el?
A kérdező hozzászólása: Erre én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy Katina mit akart mondani Hugonak, ahogy arra is, hogy miután megcsókolták egymást, mit mondtak egymásnak, mert sajnos azt sem értem. Már nagyon jó lenne magyar felirattal.
Mario Casasért én is élek halok :D Csak még annyit, hogy sajnos a könyv így volt megírva, ezért lett ilyen vége az elsõ, és a második résznek is. Az olasz verzióban sem jöttek össze a második részben. :(
Én láttam, meg olvastam az eredeti, olasz verziót. A film szerint Steph (H) visszatéra kétéves angliai útjáról, egybõl megy a haverokhoz "bandázni", ott találkozik Pallinaval (Katia?). Elmegy a benzinkúthoz, hogy a motorjába olajat töltsön, de azt vki lelakatolta, megvárja, hogy ki az. A "tolvaj" Gin, akit utána kényszerít, hogy vigy eel egy összejöveteli vacsira. Steph munkát kap egy tévénél, ahová keresnek embereket a mûsorba, s itt is találkozik Ginnel, majd a sarki fagyizóban egymása botlanak újra. Babi eközben egyetemre jár, és az esküvõjére készül. Dani az egyik buliban észreveszi, hogy Steph visszatért, de Babi alig hiszi el. A lényee annyi, hogy Steph összejön Ginnel, jól megvnnak együtt, még lakatot is tesznek az egyik hídra. Ezután Steph is és Babi is hivatalosak egy partyra, ahol összefutnak, beszélgetnek, legvégül pedig a tengerparton a kastélynál (háznál) sjol elõször lefeküdtek újra szexelnek. Mikor Step visszaér a tévéstúdióhoz Gin totálisan ki van akadva rá, és elküldi, hogy nem is akarja látni többé. Egy kis idõ elteltével Ginnél csengetnek, nem talál az ajtóban mást, csak egy papírfecnit. Elindul ki a lakásból, házból, át az udvaron, ki az utcára, be a sarkon és akkor megpillantja Stephet, aki az utcára ragasztatta a közös fényképüket, és mondja, hogy Ho voglia di te!!! Nagyon röviden és tömören ennyi a film.
angol felirat már van! itt:****** Automatikusan eltávolított tartalom.
van magyar felirat iiis!!! :D
A végén 90-95 perc fele Katina mit akar elmondani Hache-nek? Mert amikor a Gin fellép akkor párszor mutatják Katina-t meg amikor Hache motor versenyezik elõtte utána rohan Katina . Akkor mit akar neki mondani? Meg ott a vége fele mit mond neki?
Szia! Én vagyok az aki utoljára írt, aki elkanyarodott az eredeti témától!Ne haragudj ezért, kérlek, de szerintem megkaptad a választ bõven, hogy mi lesz Babival és H-val a második részben!Véleményem szerint már nem sokan fognak ide írni, újat nem tudnának mondani! Az olasz verziót én csak youtubon találtam meg, olaszul föl van töltve az elsõ része, máshol nem láttam a filmet!De azért sok szerencsét kívánok hozzá, jó filmezést!:) Másik válaszoló, ha gondolod privátban folytathatjuk a "beszélgetést"!:) Szép napot Neked kedves kérdezõ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat és annak különösen örülök, hogy egyikõtök szólt az olasz változatról is, amit hamarosan megkeresek és letöltök, hogy megnézhessek, kíváncsi vagyok, lehet lesz olyan jó, mint a Spanyol variáció, ha nem, akkor nem, veszíteni semmit sem veszítek. Viszont kérlek Titeket ne kanyarodjatok el az eredeti témától, mert még mindig az érdekel, hogy mi történik Babival és Havhevel a második részben és hátha van valakinek még errõl valami információja.
Jaa, még annyit akartam, hogy te szereted a táncos filmeket?Tegnap néztem meg a Footloose(2011)címû filmet és nagyon jó volt!:) Láttad már? (A 3MSC nyomába sem ér, és nem is hasonló, de azért jó film!)
hát, bizony én szeretnék harmadik részt, de abban igazad van, hogy egyenlõre ez a vég is jó, emiatt hibáztatom kicsit Babit. El is magyarázom miért. Az elsõ részben konkrétan lépésrõl lépesre vezettek minket a színészek, ahhoz az érzés felé, amit mi is átéltünk, vagy legalábbis én, nem tudom ti milyen idõsek vagytok, túl vagytok-e az elsõ szerelmen. Annyira szépen felvezették a storyt, hogy valóságos pofon-ként ért minket a film vége. Amint Hache megütötte Babit, azzal egyidõben valahogy nekünk is fájt az a pofon. Én abban a pillanatban éreztem, hogy ebbõl bajok lesznek még. Nem volt szép a pofon, ugye ez senkinek nem tetszett, sõõt, én mikor elsõnek láttam a filmet, abban a pillanatban amint Hache megcsapta Babit, felkiáltottam, hogy: "a hülyeeeeee!!!" Viszont késõbb láttam csak be, hogy Babi kiérdemelte azt a pofont, hiszen emlékezzünk csak vissza, Mit mondott H-nak, miután szerencsétlen fiú elvesztette a legjobb barátját. Oké, Hache ezután romokra törte a motort, de Istenem, ha én is elveszíteném bárki hozzám közel állót, ott feküdne elõttem holtan a földön, s mellette a halálának az okozója, akár ember, akár jármû, akár bármi is legyen az, én is szétverném, amennyire erõm engedné. EZ természetes viselkedés trauma és tragédia esetén. Sokan értenek velem egyet, miszerint Babinak nem kellett volna olyanokat mondania H-nak, hogy õ ölte meg Csirkét. De tényleg, miért is? hogyan? szerintem Nekki semmi köze nem volt Pollo halálához. H abban volt bûnös, hogy nem bírta kontrollálni magát, s dühét így adta ki. Én Babi helyébe, egy percre nem hagytam volna egyedül azt a férfit, akit örülten szeretek, mikor tudom, mennyire össze van törve a bánattól. A második részt ahogy láttam, s amennyit értettem belõle, Babi meg változik, s kezd olyan lenni mint az anyja. A harmadik részre vissza térve, ha lesz, ha nem lesz, tök mindegy, a fejemben úgyis van egy harmadik rész ;)) Viszont egy harmadik részt megvalósítani, úgy hogy az ne legyen elcsépelt, ne legyen mégse a megszokott menetrend: a két fiatal ismét találkozik, s rájönnek hogy mégiscsak egynmásnak vannak teremtve. Igen, ez tényleg olyan lenne, amit max 10 percben elõ tudnának adni, s aztán mindenki hatalmas vigyorral hagyná el a mozit, mert Hache és Babi újra együtt vannak. Én egy olyan mindent elsöprõ utolsó fejezetet akarok, amitõl kiráz a hideg minden 5 percben, miközben nézem, amit megnlznék 3 szor is egymás után... valamit, aminek nem adott, hogy mi lesz a vége. Ezek a spanyolok elég jó filmeket csinálnak, néha a hideg kiráz egy egy jelenettõl, s nem csak olyan filmekrõl beszélek, amikben Mario vagy Maria szerepel. Na de hát ha lenne is 3.rész, az nem idén s nem is jövõre lenne. S talán mire kijönne a 3.dik rész, elmúlna ez a nagy örület az egész 3MSC és a TGDT -vel. Még két dolog, aztán befejezem, mert már kezdenek fájni az újjaim :P egy: Katina, vagyis Marina Salas... borzasztóan szeretem. Szerettem meg a 3mscben is, és a Bárkában talán még jobban. És gyönyörû színésznõ. Annyira természetes õ is, külsõre és tehetségre értendõ. Nagy kedvencem lett õ is. 2 pedig: új közös film Marioval és Maiával?????? hát én le vagyok maradva!!!!!! pont a tegnap láttam egy képet, ami egy film borítójának nézett ki, Mario és maria is rajta voltak, nem emlékszem a címére, de ahogy láttam, úgy mentem is tovább, mert azt hittem, hogy valami reklám plakátja. :P És igazából nem is hallottam, sem pedig láttam, hogy új filmjük készül. Majd mesélj errõl picikét, ha lesz idõd. :) Kellemes hétvégét!!!!
A kérdező hozzászólása: Csak egyszer fekszenek le egymással, és nem beszélnek soha a békülésrõl? Gin, hogy, hogy megbocsátja Hachenek, hogy Babival volt? Én is követelem a harmadik részt, akár a twitteren is. :'(
A kérdező hozzászólása: Pontosan ezzel vigasztalom magam most is, ma is megnéztem két spanyol riportot velük, amibõl ugyan semmit sem értettem, de legalább láttam Õket egymás mellett. Soha nem gondoltam volna, hogy egy film ilyen nagy hatással lesz rám, és ennyire foglalkoztatni fog filmbeli karakterek sorsa. Nagyon szomorú vagyok. Titokban abban reménykedem, hogy lesz még a filmnek harmadik része, ahol Babi talán elválik és végre együtt lesznek, örökké, de úgy gondolom, erre már semmi esély nincs. Nem tudok mit írni, csak megint azt, hogy nagyon szomorú vagyok. Neked viszont köszönöm a válaszokat, felpontoztalak.
A kérdező hozzászólása: De nem értem, ha lefekszenek egymással, akkor Babi csak szereti még Õt. Miért nem ébred rá erre? Hogyhogy mégis férjhez megy valaki máshoz? Miért nem marad vele? A készítõk tudták, hogy mind ezt szeretnénk, miért nem ez valósul meg?
A kérdező hozzászólása: Istenem. Nem akarom, hogy így legyen, annyira jó volt az elsõ rész, nagyon nagy hatással volt rám, rázott a hideg utána is sokáig, sírtam nagyon, mikor felfogtam az utolsó percekben, hogy itt már nem lesz idõ arra, hogy kibéküljenek, és nem is lett. Annyira akartam, hogy a második részben újra együtt legyenek. :'(
hol hol hol hol hol?????? :D:D:D kérlek majd küldd el, hol találhatom meg a magyart. Az angolért pedig köszönet az elõttem válaszolóknak :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!