Találatok a következő kifejezésre: Ha babás és (91 db)

A spirál feltétele mennyire fáj? és amikor leveszik? Másképp veszik le, ha babás lettem?

Legjobb válasz: Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Megnézték uh-n, hogy le tudják-e venni. IGEN. Felültem a szokásos vizsgálóasztalra, mivel nagyon optimális volt a helye, nem is a doki, hanem az asszisztens vette le. Lábak szét, lazulj el, pici húzó érzés volt, és már dobták is ki. Utána kaptam egy tisztasági betétet, mert lehet, hogy egy kicsit vérezni fogok. Szerencsére nem volt semmi. Aznap fekvés. A vesz. terhesség nem került szóba, mert amúgy is otthon voltam a "naggyal". De pl. a barátnõmnek elmozdult a spirál, õ ugyan nem lett babás, de neki csak mûtétileg tudták eltávolítani. Szóval ez abszolút egyedi. Azért csinálják az uh-t, hogy biztosak legyenek benne, hogy mi a jó megoldás (ab., levétel, bent hagyás).

Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Megnézték uh-n, hogy le tudják-e venni. IGEN. Felültem a szokásos vizsgálóasztalra, mivel nagyon optimális volt a helye, nem is a doki, hanem az asszisztens vette le. Lábak szét, lazulj el, pici húzó érzés volt, és már dobták is ki. Utána kaptam egy tisztasági betétet, mert lehet, hogy egy kicsit vérezni fogok. Szerencsére nem volt semmi. Aznap fekvés. A vesz. terhesség nem került szóba, mert amúgy is otthon voltam a "naggyal". De pl. a barátnõmnek elmozdult a spirál, õ ugyan nem lett babás, de neki csak mûtétileg tudták eltávolítani. Szóval ez abszolút egyedi. Azért csinálják az uh-t, hogy biztosak legyenek benne, hogy mi a jó megoldás (ab., levétel, bent hagyás).
Nem tudom. Neki nem volt baba, "csak" elmozdult a spirál és beékelõdött a méh falába. Altatásban, kis mûtéttel távolították el, plusz egy eü. kaparást is csináltak. Azért érdeklõdsz, mert spirál mellett kisbabát vársz?
Feltétele: Nekem a szülés után 8 héttel rakták fel, egyáltalán nem fájt, aznap egy kicsit görcsöltem, de semmi más. Még egy kis vérzés is normális - állítólag. Levétel: Ez még ennyire sem volt kellemetlen. Baba mellett: Nekem így vették le, de ez nem törvényszerû. Alapeset az, hogy minden attól függ, hogy milyen a spirál és a baba helyzete. Ha összeérnek, akkor sajnos megszakítják a terhességet. Ha úgy el tudják távolítani, hogy közben nem sérül a baba, akkor simán leveszik. Ha nem tudják eltávolítani, akkor fokozott orvosi felügyelet mellett a szülõszobáig elkísér titeket.
A kérdező hozzászólása: és hogy történik amikor leveszik? Mi mit követ? Utánna feküdni, pihenni kell? Veszélyezetett leszek tõle?
A kérdező hozzászólása: és a mûtéti beavatkozással milyen a levétel? Hogy történik? Akkor a babának nincs is esélye?
A kérdező hozzászólása: Még nem biztos, de félek, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Azt a kérdést nem én írtam ki. De köszönöm! A jelek meg vannak, de a teszt negatív lett. Bár egyik terhességemet sem mutatta ki a teszt, csak jóval késõbb. Amikor futok a vonathoz igen erõs hányingerem lesz. Ez mindegyik terhességemre jellemzõ volt. 2 hét múlva megyek. Akkorra van kontroll idõpontom.
Mióta van spirálod? Majd írd meg az eredményt.

Egy héttel nem várt előtt fájdogálhat e a hasam alja és a derekam ha babás vagyok?

Vagy ez tuti, hogy a menszi miatt van? Nekem el?tte nem szokott így fájni. Valaki el tudja magyarázni, hogy ha a menstruáció miatt fáj már egy héttel el?tte, akkor az miért van?

Legjobb válasz: Én úgyanígy voltam amikor babás voltam!Fel voltam puffadva mint egy lufi és úgy görcsöltem mintha bármelyik percben megjöhetne!!!De nem jött meg azóta 2 éves az én gyönyörû fiam!!!

Én úgyanígy voltam amikor babás voltam!Fel voltam puffadva mint egy lufi és úgy görcsöltem mintha bármelyik percben megjöhetne!!!De nem jött meg azóta 2 éves az én gyönyörû fiam!!!
A kérdező hozzászólása: Hol helyezkedik el pontosan a méh?
1 héttel mensi elött ez még bármi lehet. Vagy mensi, mert annak is ezek a tünetei, de baba is lehet. Tehát senki nem fogja tudni ezt megmondani Neked. :(
Elsõ vagyok !A hasad alján!!!pl most ahol érzed hogy görcsölsz!Vagy nem ott érzed?És a derékfájás is jó jel!Mikor tesztelsz?
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a nem várt napján tesztelek. Próbálom nem beleélni magam, de elég nehéz. Fura, hogy most nem kifejezetten a mellem érzékeny mint máskor, hanem inkább a mellbimbóm. Ez normális?
Elsõ vok igen normális sztem baba van a dologban!Drukkolok:) :) :) )
Nekem is detto ezek a tüneteim, de sajnos 2 tesztem negatív:(
Ez még mind kettõ lehet. Megy a drukk hogy babás légy.

Fájdogál a mellem, és érzek a petefészkemben pici szúrkálásokat. Múlt héten csináltam teszetet ami negatív lett. Ettől függetlenül még lehetek babás? Mennyire jó az ovus mikroszkóp? Ha babás vagyok akkor az mit mutat?

Legjobb válasz: Azt nem írtad meg mikor volt a mensid.Lehet h az vagy lehet h nem.Az ovus mikroszkóp nekem bevált, de a tájékoztatón le van írva mit kell látni. Szóval nem kell pánikolni csak lazán.. Üdv 15 hetes kismama

Azt nem írtad meg mikor volt a mensid.Lehet h az vagy lehet h nem.Az ovus mikroszkóp nekem bevált, de a tájékoztatón le van írva mit kell látni. Szóval nem kell pánikolni csak lazán.. Üdv 15 hetes kismama

24hetes vagyok első babás, és kb 3órája folyamatosan mozog a babám ez normális? Teljesen befészkelte magát a jobb oldalamra ez mennyire sűrű ügye nincs baj? Csak annyi mindent hallok, ha sokat mozog az a baj, ha keveset az.

Legjobb válasz: Na, remélem, lehiggadt mindenki... A kérdésedre a válasz, hogy nagyon is örülj, ha ennyit mozog! Én ugyanígy voltam, mint te! Az én kisfiam is nyomta a rizsát egész álló nap, reggeltõl estig! Bárhol jártam, akármikor meg tudtam mutatni másoknak, hogy milyen érzés az, mikor rúgdos! Csak megfogtam a kezüket, rátettem a hasamra és 2 percen belül már fel is jajdultak örömükben, hogy "de jóóóó, rúgdal!!!" Egy kismama a terhesség végére teljes mértékben ismerni fogja a babája napi ritmusát, hangulatát és Te is ki fogod õt ismerni. Nálam a baba rossz hangulatának az a jele, ha nem mozog... Akkor tudom, hogy vagy front van, vagy nem kapott "ismerõs" kaját... Ha vendégségben eszem, nem reagál a kajcsira... Más fûszerezés, más állag, és elképesztõ, hogy különbséget tesz már anya fõztje és a másoké közt. Örülj, ha mocorog, jól érzi magát! Boldog babavárást! 35 hetes kismami

Na, remélem, lehiggadt mindenki... A kérdésedre a válasz, hogy nagyon is örülj, ha ennyit mozog! Én ugyanígy voltam, mint te! Az én kisfiam is nyomta a rizsát egész álló nap, reggeltõl estig! Bárhol jártam, akármikor meg tudtam mutatni másoknak, hogy milyen érzés az, mikor rúgdos! Csak megfogtam a kezüket, rátettem a hasamra és 2 percen belül már fel is jajdultak örömükben, hogy "de jóóóó, rúgdal!!!" Egy kismama a terhesség végére teljes mértékben ismerni fogja a babája napi ritmusát, hangulatát és Te is ki fogod õt ismerni. Nálam a baba rossz hangulatának az a jele, ha nem mozog... Akkor tudom, hogy vagy front van, vagy nem kapott "ismerõs" kaját... Ha vendégségben eszem, nem reagál a kajcsira... Más fûszerezés, más állag, és elképesztõ, hogy különbséget tesz már anya fõztje és a másoké közt. Örülj, ha mocorog, jól érzi magát! Boldog babavárást! 35 hetes kismami
Sziasztok! Én 22 hetes vagyok és nekem is biztos csak a jobb oldalon van mert arra eláll a hasam.és látom amikor rugdos szinte a mellem alatt..Ami rossz hogy pont ott szúr valamiért(biztos felnyomja a szerveket).
Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy inkább ne válaszoljon ha értelmesen nem tud. Egy elsõ babáját várónak igenis minden új és itt annyi hülyeséget kérdeznek a kismamák amikre meg senki nem ad lehurrogó választ. Én is elsõ babámat várom és amikor nekem elõször órákig ugrált a baba én is feltettem magamban a kérdést, hogy nem azért mozog e ennyit mert most meg valami nem jó neki. Sokan írják, hogy éjjel ha x oldalukra fekszenek a baba annyira rugdal, hogy el kell fordulniuk mert hogy az nem jó a babának. ebbõl kiindulva a kérdést feltevõ kismami is gondolhatta, hogy esetleg vmi nem oké odabent. Üzenem neked kedves kérdezõ, hogy tényleg hallgass az ösztöneidre és amíg látható jele nincs a bajnak addig csak a jóra gondolj. ha nagyon ugrálj, örülj neki és beszélgess vele. Sok boldogságot! 31 hetes km
Mi lenne, ha a sok sületlenség helyett inkább az öszöneidre hallgatnál?? Kevesebb marhaságot kellene olvasnod..
ne légy felháborodva, kedves kérdezõ, a válaszolónak igaza van. Örüljünk, hogy mozog, mert ha nem mozog, az sokkal rosszabb. Én csak akkor esek kétségbe, ha már fél napja nem mozgott. 25 hetes szintén elsõ babás
A kérdező hozzászólása: Milyen kedves vagy válaszoló!!!!!!Mivel elsõ babás vagyok természetes szerintem, hogy mindent elolvasok!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és tudom, hogy az a jó ha mozog de úgy gondolom ezért van az oldal hogy kérdezzen aki nem tapasztalt!!!Csak annyi mindent hallani és még ilyen nem volt, de persze nagyon élvezem, imádom ahogy ficánkol!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó válaszoló nagyon kedves vagy erre volt szükségem:) )!!!!!!Boldog babázást majd neked és könnyû szülést:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok:) )!!!akkor jól érzi magát ott:) )!!!mindenkinek sok boldogságot!!!!!!

Megmértem a hőmet most este szájban 37, 0, hüvelyben 37, 3. Tudom nem hiteles, mivel nem vezetek hőgörbét és nem is reggel mértem. Csak kíváncsi lennék hogy egy átlagos menszesz előtt is ilyen magas a hő, vagy ha babás valaki akkor ilyen?

Kb 3 napom van a nem vártig menstruációig.

Legjobb válasz: Felesleges meregetned, mert szamodra nem ad pontos adatot, hogy most terhes vagy, esetleg netan megfaztal?! Egyebkent is reggel ebredes elott kell merni, 5 percen keresztul. Legalabb 2-3 havi gorbe kell egy normal kiertekeleshez, ha vmiert nem jon a baba. Tesztelj es megtudod, hogy terhes vagy-e. Egy jobb teszt ilye.kor mar kimutatja.

Felesleges meregetned, mert szamodra nem ad pontos adatot, hogy most terhes vagy, esetleg netan megfaztal?! Egyebkent is reggel ebredes elott kell merni, 5 percen keresztul. Legalabb 2-3 havi gorbe kell egy normal kiertekeleshez, ha vmiert nem jon a baba. Tesztelj es megtudod, hogy terhes vagy-e. Egy jobb teszt ilye.kor mar kimutatja.
Egyebkent nem mindenkinek 37, 0 a hoje. Nekem spec 36, 7-36, 9 kozott mozgott, majd 5-6 het korul beallt 36, 8ra.
Nekem menzeszkor mindig leesett. Az átlag hõm 36, 5-37, 0 fok között volt, peteéréskor 36, 0-36, 5-ig visszaesett, majd mikor babás lettem beállt 37, 2-re. De ez én vagyok, az én görbém :) Így ez rám igaz. Azt hogy nálad mi lehet... az majd kiderül. Hõmérõzés mindig reggel, felkelés és mozgás elõtt, ugyanazzal a hõmérõvel, kb. ugyanabban az idõpontban (pár perc eltéréssel). Ha most esetleg nem jön össze próbáld ki! Sajnos nem mindenkinél mûködik ennyire jól, de megismered vele a szervezetedet.
3 nappal a mensi elõtt még simán lehet magas, van akinek csak az 1., 2. napon esik le. Ha terhes vagy, akkor valóban nem fog leesni, de mint már írták elõttem, nincs viszonyítási alapod, így nem tudhatod mit jelent ez a hõ érték. Ha ez biztat téged: én most 9 hetes vagyok, és stabilan 37, 2 a hõm mióta megfogantam.

Ha babás vagyok, a nem várt előtt milyen állagú és mennyiségű a hüvelyváladék?

Legjobb válasz: Nincs egyfajta folyás ilyenkor! Mindenkinek más és más! Valakinek krémes, valaki száraz ilyenkor, és van aki vizes folyásról számol be. Az már gyanus, ha más, mint amilyen lenni szokott. Nekem mindig krémes volt mensi elõtt, amikor terhes lettem vizes lett, most 6 hetes vagyok, és már krémes :)

Nincs egyfajta folyás ilyenkor! Mindenkinek más és más! Valakinek krémes, valaki száraz ilyenkor, és van aki vizes folyásról számol be. Az már gyanus, ha más, mint amilyen lenni szokott. Nekem mindig krémes volt mensi elõtt, amikor terhes lettem vizes lett, most 6 hetes vagyok, és már krémes :)
Bármilyen állagú és bármilyen mennyiségû. Ebbõl nem lehet levonni sok következtetést. Esetleg akkor, ha amúgy Neked mindig azonos menstruáció elõtt, és most teljesen más, de még ez sem garancia...
Szia! Ez teljesen egyénfüggõ!nekem mindig krémes fehér volt, peteérés után meg olyan száraz voltam mint a sivatag!akkor már sejtettem h baba van! 30hkm
"babás".. de furcsa megfogalmazás

Ha elég gyenge az immunrendszerem (hirtelen fogyás miatt) akkor nehezebb lesz teherbeesnem? És ha babás leszek akkor nagyobb az esélye, hogy beteg lesz a baba?

Sok légúti megbetegedésem van és elég gyakran lesz hólyag hurutom is!Mivel antibiotikumot kell szednem rá nem tudom,hogy mi lesz ennek a vége!Annak ellenére fázok fel,hogy sosincs kint a derekam,mamuszt hordok otthon,a talaj nem hideg!

Legjobb válasz: Szia! Miért nem szedsz valamilyen immunerõsitõt,annyi félét lehet már kapni!Legjobb az Immuno,de jó még a SupradynF is!A párom rendelkezik ilyen tünetekkel,mint te,neki a Supradyn nagyon bevált és mikor szedi,semmi baja nincs!A gyerekeimnek az Immuno kidet szoktam venni,õk 1 évben 1x fáznak meg! Jó egészséget!

Szia! Miért nem szedsz valamilyen immunerõsitõt, annyi félét lehet már kapni!Legjobb az Immuno, de jó még a SupradynF is!A párom rendelkezik ilyen tünetekkel, mint te, neki a Supradyn nagyon bevált és mikor szedi, semmi baja nincs!A gyerekeimnek az Immuno kidet szoktam venni, õk 1 évben 1x fáznak meg! Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!Szeretnék már felépülni, mert nagyon rossz, hogy mindig beteg vagyok és így félek babát vállalni is!Olyat szeretnék, amit nem kell életem végéig szedni és azért hamar rendbe tesz!Már megbántam a fogyást!Annyit kínlódok miatta!Pedig ettem zöldséget és gyümölcsöt is sokat!De köszönöm szépen!megpróbálom valamelyiket!Nagyon szépen köszönöm még egyszer!

4 nappal menzi előtt kimutatja a teszt ha babás vagyok? Már eléggé feszülnek és fájnak meg viszketnek a cicieim, és 1-2 ér is megjelent rajta. Nekem nem szokott fájni. Megjön érzésem is van. Stb.

Legjobb válasz: Teszteknél általában a csúszásnál mutatja ki a terhességet.Én is vettem mensi elött,de nem jelezte a két csíkot.Legyél kicsit türelmessebb (tudom nehéz ennek lenni)ha már csúszik akkor már reménykedhetsz a babavárásban.Megjön érzésed meg természetes nekem is ilyen volt :) 20hetes kismama

Teszteknél általában a csúszásnál mutatja ki a terhességet.Én is vettem mensi elött, de nem jelezte a két csíkot.Legyél kicsit türelmessebb (tudom nehéz ennek lenni)ha már csúszik akkor már reménykedhetsz a babavárásban.Megjön érzésed meg természetes nekem is ilyen volt :) 20hetes kismama

Lombik után Duphastont írtak fel. Ha nem vagyok babás, és szedem a gyógyszert, akkor nem jöhet meg a vérzésem?

Legjobb válasz: Szia!De megjöhet.Nekem az orvosom azt mondta addig szedjem míg teherbe nem esem,8 hónap után abba hagytam mert annyira szenvedtem menzesz alatt hogy az elsem mondható.Rá két évre spontán estem teherbe.

Szia!De megjöhet.Nekem az orvosom azt mondta addig szedjem míg teherbe nem esem, 8 hónap után abba hagytam mert annyira szenvedtem menzesz alatt hogy az elsem mondható.Rá két évre spontán estem teherbe.

3. -ra nem várom. Lehet, hogy buta kérdés, de lehetnek már tüneteim? (ha babás vok) Csak mert hányingerem van és sokat szédülök. Szerintem ezek a tünetek csak később jönnek.

Inkább a sok melónak gondolom,de hátha tévedek, és volt valaki hasonló cip?ben,azért kérdem.

Legjobb válasz: Ha harmadikán menstruálnál, akkor még csak most van a peteérésed. De beágyazódás végképp nem volt.

Ha harmadikán menstruálnál, akkor még csak most van a peteérésed. De beágyazódás végképp nem volt.
Az elsõ válaszadónak igaza van. Ezek a tünetek biztosan nem terhességtõl vannak, mert még nem is jöhetett létre terhesség. talán most van peteérésed. A terhes tünetek, pedig már a beágyazódás után jönnek. Sõt inkább a kimaradt mensi után.
így van!Ez még nem lehet terhesség!
Nekem az elsõ enyhe émelygés két nappal a nemvárt elõtt érkezett. te attól még nagyon messze vagy, kb félidõben, amikor még nins terhesség, hanem próbálkozás van a teherbeeséssel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!