Találatok a következő kifejezésre: Ha babám alszik nem (124 db)

16 hetesen ártok-e a babának ha hason alszok? Nem nyomom nagyon?

Általában oldat alszok el, de volt, hogy arra ébredtem, hogy hason fekszem.

Legjobb válasz: nem ártasz, mert még van bõven helye, és a magzatvíz védi, amikor már nagyobb lesz a pocód, hidd el akármilyen mélyen is alszol nem fogsz hason ébredni:) tapasztalat:):)egy 4 hós baba anyukája

nem ártasz, mert még van bõven helye, és a magzatvíz védi, amikor már nagyobb lesz a pocód, hidd el akármilyen mélyen is alszol nem fogsz hason ébredni:) tapasztalat:) :) egy 4 hós baba anyukája
Deh is.Addig aludj úgy, ameddig tudsz és élvezd is ki, mert utána egy jó darabig le kell róla mondanod.Elõször, mert nagy a pocid, utána, mert nagy a melled:) Én olyan 28 hetes lehettem, amikor álmomban hasrafordultam.Azt a kétségbeesett rúgkapálást, amit odabent levert a kisasszony.Nem lett semmi baja.Hidd el, védve van odabent nagyon!
Nem ártpttál neki, de ha teheted, ne feküdj már hason.
Nyugodj meg, artani nem arthatsz vele...a babo ugy sem engedi h hason aludj ha neki sem kenyelmes... En 24 hetes vagyok es meg van h hason alszom, marmikor az urfi engedi...attol fugg h o is odabent h helyezkedik...van mikor az oldalamon fekszem es az sem tetszik neki... Nyugi, erezni fogod mikor mar egyiotoknek sem lesz jo es kenyelmes!

Babám 3hetes, két napja elég nyűgös! Fájt a hasa, melege volt, , nem volt elég tejcsim stb. Ha nyugodtan alszik, de nem volt meg a napi 3 kakis pelusa, akkor éhesen aludt el?

A fáradság nyomta el?Vagy ha éhes lenne nem aludna semmiképp hiába fáradt?kétségbe vagyok esve!

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, semmi baj nincs. Még a felnõtt embert is megviseli a mostani idõjárás!:) Ha csak anyatejet kap a babád, akkor ne számolgasd a kakis pelusokat, mert olyan is lesz, hogy napokig nem is kakál. (ha jól hasznosít, mivel az anyatejben nincsenek rostok). Egy 3 hetes csöppség nem alszik ha éhes!!! Ne stresszelj, mert az nem tesz jól a tejtermelésnek! Igyál nagyon sok folyadékot és szénhidrát dús ételeket egyél. A picurnak pedig hasfájásra jót tesz ha felügyelet mellett hasra fordítod egy idõre és ha naponta többször megtornáztatod picit (a bokájánál fogd össze a lábát és nyomd behajlítva nyomd a térdeit a pocakjához) Nekem ezek beválltak. Az én kisfiam most lesz 13hónapos és eddig szopizott. Jó egészséget kívánok nektek!

Szia! Ne aggódj, semmi baj nincs. Még a felnõtt embert is megviseli a mostani idõjárás!:) Ha csak anyatejet kap a babád, akkor ne számolgasd a kakis pelusokat, mert olyan is lesz, hogy napokig nem is kakál. (ha jól hasznosít, mivel az anyatejben nincsenek rostok). Egy 3 hetes csöppség nem alszik ha éhes!!! Ne stresszelj, mert az nem tesz jól a tejtermelésnek! Igyál nagyon sok folyadékot és szénhidrát dús ételeket egyél. A picurnak pedig hasfájásra jót tesz ha felügyelet mellett hasra fordítod egy idõre és ha naponta többször megtornáztatod picit (a bokájánál fogd össze a lábát és nyomd behajlítva nyomd a térdeit a pocakjához) Nekem ezek beválltak. Az én kisfiam most lesz 13hónapos és eddig szopizott. Jó egészséget kívánok nektek!
Szerintem sem aludna el, ha éhes lenne!Tudtam nincs elõírva egy nap hány kakis pelus kell legyen. Nekünk azt hiszem 3nál eddig soha nemvolt több, ált. kettõ, néha egy, de egyik ismerõdöm mindig mondja, az is norma ha 2-3 napig nincs kaki.

22 hetes leszek. Ha alszok a babám is alszik. Nem mocorog. Nektek is igy van? Ez igy fog maradni vagy csak most? Többnyire ha ülök vagy fekszem akkor érzem mocorogni, rugdalozni (de csak finoman, nem erösen).

Nektek hogy mozog?Éreztétek már csuklani?Én még nem.Uh-on láttuk pont hogy nyelt a magzat vizböl de nem éreztem még csuklani.Vagy majd a késöbiekben ha nagyobb?

Legjobb válasz: Ha alszol, akkor honnan tudod, hogy õ is alszik? Nem biztos, csak nem ébredsz föl rá, hisz nem erõs a mozgása. Én 25 hetes vagyok. Hamarosan már állva is fogod néha-néha érezni. Nekem nagyon sokat van egész lent, ilyenkor a hólyagomat is sokszor nyomja és kevsébé érezni a mozgását. Ha följebb van, a köldököm magasságában, akkor erõsebb a mozgás, de ez ritkábban van. Csuklását késõbb érezhetjük majd. Két hete UH-n (tehát 23 hetesen) mozgott, de azt pl.egyáltalán nem éreztem, pedig ugye feküdtem. Még sok helyük van.

Ha alszol, akkor honnan tudod, hogy õ is alszik? Nem biztos, csak nem ébredsz föl rá, hisz nem erõs a mozgása. Én 25 hetes vagyok. Hamarosan már állva is fogod néha-néha érezni. Nekem nagyon sokat van egész lent, ilyenkor a hólyagomat is sokszor nyomja és kevsébé érezni a mozgását. Ha följebb van, a köldököm magasságában, akkor erõsebb a mozgás, de ez ritkábban van. Csuklását késõbb érezhetjük majd. Két hete UH-n (tehát 23 hetesen) mozgott, de azt pl.egyáltalán nem éreztem, pedig ugye feküdtem. Még sok helyük van.
A kérdező hozzászólása: Csak gondolom hogy nem mocorog mert nagyon éberen alszok és a kezem legtöbször a hasamon van ahogy oldalt alszok!De örülök hogy tudok még aludni!:-)
SZia! 23 hetes vagyok, nekem most is még csak gyengéden rugdos. Fõleg lent érzem, a köldököm alatt jóval, de szerintem azért, mert a lába van lent. Éjjel én is úgy gondoltam eddig, hogy alszik, ma éjjel viszont én nem tudtam, és úgy fél 4 körül õ is mocorgott. LEhet csak nem érzem, amikor alszom, hiszen nem rúg akkorákat. A csuklást még nem érzem, bár nem tudom, mi a különbség a rugdosás és csuklás között.. (elsõ baba...) Szép várakozást!
Szia! Én is 23 hetes vagyok és bizony már volt olyan hogy hajnalban felkeltett a kisfiam mert nem tetszett neki ahogy feküdtem:DD! Át kellett fordulnom a másik oldalamra! Én elég sokat felkelek éjjel wc-re és bizony sokszor érzem rugdosni:) ! Csuklani még én sem éreztem de én ugy olvastam hogy azt késöbb fogjuk érezni! Boldog babavárást neked;)! 23 hetes kismama
Szia! én most 21 hetes mami vagyok, és a picim úgy rugdos, hogy elég erõsen látszik a pocakomon mikor fekszem:) Éjszaka általában nem érzem, csak félálomban, de akkor nagyon. Tegnap nem tudtam tõle elaludni, úgy bukfencezett a drágám:) Csuklás és rugdalózás között fogalmam sincs mi a különbség:) De remélem minél elõbb megtapasztalom! Boldog babavárást!


Ha babám pont fürdés előtt 1-2 órával alszik el, ébresszem fel fürdeni, vagy nem baj, ha későbbre tolódik? 1 hetes babáról van szó.

Legjobb válasz: Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.

Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.
2 hónaposan lett csak napirendje, elõtte nem tartottam olyan eget rengetõen szükségesnek. Sõt nem is fürdött minden nap, azt sem tartom szükségesnek. Csak 2 hónapos korától, a napirend miatt. Nem volt semmi gond a napirend bevezetésével. Én tuti nem kelteném fel.
Persze, hogy kell némi rendszeresség, de itt most egy 1 hetes ici-pici babáról van szó. Én törekedtem a rendszerességre, de mindig figyeltem az õ jelzéseit, igényeit is. Lányomnál elég hamar kialakult a "menetrend", de az elsõ hetekben még csak az összeszokást gyakoroltuk és figyeltük, hogy nagyjából mit csinál a nap bizonyos szakaszaiban. Ehhez alkalmazkodtunk, és közben mi is alakítottunk a rendszeren. Szerintem az elsõ hetekben egyáltalán nem baj, ha eltolódnak a fürdetések. Idõvel be fog állni egy rendszer, erõltetni nem lehet úgysem és felesleges is.
a 20:27-essel értek egyet Mióta haza jöttünk a kórházból (3 naposan) mi7 kor fürödtünk, óraátállításkor toltuk ki fél 8ra. Ez nem változik és akkor is így van, ha vendégeink vannak. utána szopi és alszik a picim. Szerintem ébreszd fel. És ha minden nap ugyan abban az idõben fürdeted, akkor egy idõ után már várni fogja a fürdést, és nem fog aludni.
jajj, nehogy felébreszd, hagyd pihenni, a fürdés ráér, igazodj a Pici ritmusához:-)
Egyáltalán nem baj, ha késõbbre tolódik. Igazodj a baba igényeihez. Mi nem is minden nap fürdettük amíg néhány hetes volt, mert nem tetszett neki a fürdés. Most 10, 5 hónapos és imád fürdeni. :-) Jó babázást!
Ne ébreszd fel a babád! Úgy is felébred ha éhes lesz. Próbáld meg belõni az idõpontot a fürdéshez. Ha nem igény szerint szoptatsz, hanem három óránként, akkor kb ugyanakkorra esik mindig az etetés egy kis csúszásokkal. Szerintem fontos hogy minden este legyen fürcsi, fõleg amíg ilyen kicsi. Nem azért mert koszos, hanem mert neki is kell egy rendszer és a fürdés segít abban, hogy elválassza a nappalt az éjjszakától. Eleinte nehéz volt nálunk is tartani az idõt. Ki kellett ismernem a fiam szokásait. Kb 1 hónapos volt, mire igazán lett rendszerünk. Aztán jött egy fejlõdési ugrás, és borult az egész és új rendszert kellett kialakítani. Most 1 éves és még mindig sokszor változik a napirend.
A kérdező hozzászólása: Még nincs kialakult menetrend, mert szopik is, de tápit is kap, mert nagyon kevés a tej. Így amikor csak tudom cicire teszem, hogy serkentsem, szóval nem tudok a 3 óránkénti etetéshez igazodni. Most írom egy füzetbe, hogy mikor mennyit evett, mikor aludt, hátha így átláthatóbb lesz egy-két héten belül. Aludni is, valamikor csak két órát alszik, de van, amikor 4-5 órát. Eddig fél7-kor, vagy fél8-kor fürdettük, ahogy éppen kijött. Szeretnék rendszert kialakítani, de azt hiszem akkor ehhez még idõ kell.
Így van, idõ kell, de ne aggódj, lesz napirendetek. Egyrészt most még figyeled a babád jelzéseit, másrészt te is elkezdhetsz kialakítani egy napirendet. Aztán majd alakultok egymáshoz és végül lesz rendszeresség. De most még nagyon pici a babád.

Miért van az, hogy babám nappal nem alszik ha Apa itthon van?

Apa olyan beosztásba dolgozik,hogy 2-3 napot melózik utánna 2-3 napot szabad!Amikor szabadnapos,a 11 hónapos kisfiúnk nem akar aludni pedig már majd meghal az álmosságtól,fáradságtól!Amikor meg dolgozik akkor általában 2x 2 órát alszik!Ma is pl délelött aludt b? 1,5 órát délután meg 2,5 órát,akkor is már úgy nyitottam be hozzá,hogy mi van már,él-e még a gyerek??persze mondanom sem kell,hogy ma dolgozott Apa!Ez megy kb 1 hónapja mire rájöttünk,hogy ezeken a napokon nem alszik!Mondjuk az látszik is,hogy olyankor majd kicsattan a boldogságtól mikor mindkett?nket együtt lát!

Legjobb válasz: nálunk ugyanez a helyzet.. ha apa itthon van jó ha 2Xfél órát alszik nap közben 10hós fiunk, ha nincs itthon másfél-2órákat... hát én nemtudok vele mit kezdeni, és nem is akarok, mert legalább ilyenkor az apjával van, és játszanak, meg elvannak, nem lehet észrevenni a fáradtságot rajta. mert pl ezena héten is 5 napot melózik (reggel9tõl hajnal1ig), és 2 napot lesz velünk...

nálunk ugyanez a helyzet.. ha apa itthon van jó ha 2Xfél órát alszik nap közben 10hós fiunk, ha nincs itthon másfél-2órákat... hát én nemtudok vele mit kezdeni, és nem is akarok, mert legalább ilyenkor az apjával van, és játszanak, meg elvannak, nem lehet észrevenni a fáradtságot rajta. mert pl ezena héten is 5 napot melózik (reggel9tõl hajnal1ig), és 2 napot lesz velünk...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Igen végül is érdekes, hogy ilyenkor nemnagyon vesszük észre mi sem, hogy fáradtabb lenne, mondjuk azért már késõ délután jól le kell foglani mert már akkor nyûgösködik meg persze ezeken a napokon hamarabb el is kell vinni fürdetni, altatni mert már teljes hulla addigra! igazából ilyenkor csak olyan jó volna összebújni Apával, egy filmet megnézni vagy csak beszélgetni egy kicsit úgy, hogy nem nyüzsög körülöttünk a gyerkõc!No sebaj majd kialakul valahogy!
nalunk is hasonlo a helyzet a 8 honapos kisfiamnal.ha Apa itthon van egyudt mokaznak, mindig nagyon orul ha munkabol is hazajon.de hetvegen amikor nem dolgozk a kicsi sem alszik annyit.ha meg neha neha vendegeink vannak allig akar elaludni.biztos felnek hogy lemaradnak valami izgalmas erdekes dologrol szerintem! :)

21 hos babak alszanak napkozben? Ha nem akkor miert nem?

Csak azert kerdezem mert baratnom kislanya neha strajkol es nem alszik neki napkozben.Vajon miert...?

Legjobb válasz: Szia! Kisfiam is 21 hónapos,minden nap alszik,nincs olyan,hogy nem álmos.Legtöbbször 2,5-3 óra után úgy kell felébresztenem! Ebédel,és kéri a cumiját,1 perc alatt elalszik. Lehet,hogy a barátnõd kislánya túlpörög,fáradt,de nem tud aludni

Szia! Kisfiam is 21 hónapos, minden nap alszik, nincs olyan, hogy nem álmos.Legtöbbször 2, 5-3 óra után úgy kell felébresztenem! Ebédel, és kéri a cumiját, 1 perc alatt elalszik. Lehet, hogy a barátnõd kislánya túlpörög, fáradt, de nem tud aludni
Az én fiam is van, hogy kihagyja. De akkor 6 körül beájul /szó szerint/ fél órára. Túlpörög, ennyi. Aludniuk kellene amúgy, kell az idegrendszeri fejlõdéshez.
Igen, 6 éves korukig alszanak a gyerekek napközben, amikor jön a suli, akkor szûnik meg a jó lét. Az én kislányom 23 hónapos, olyankor szokott az alvás ellen lázadni, amikor esetleg nem volt olyan tartalmas napunk és nem fáradt el ebéd utánra. Én nem szoktam hagyni, hogy egész nap fent legyen, addig simizem a hátát míg el nem alszik.

Rosszul alvó babák anyukái, hogyan bírjátok? Az én kisfiam 18 hónapos lesz, de még egy éjszakát sem aludt át, sőt napközben is nagyritka ha legalább 1x nem kell fel alvás közben. Vagy cicin alszik vissza, vagy énekelni kell neki. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hónapos de van hogy katasztrófák az éjszakáim. A legszörnyûbb hogy fogalmam sincs miért nem alszik egyhuzamban végig, nem cicizik már 3 hónapos kora óta. Teát adok neki éjjel úgy altatom vissza. Én megbolondulok ha 18 hónaposan is ezt fogja csinálni :(

Szia! Nekem 10 hónapos de van hogy katasztrófák az éjszakáim. A legszörnyûbb hogy fogalmam sincs miért nem alszik egyhuzamban végig, nem cicizik már 3 hónapos kora óta. Teát adok neki éjjel úgy altatom vissza. Én megbolondulok ha 18 hónaposan is ezt fogja csinálni :(
Nálunk is ez a helyzet, õ is 10 hónapos!
14 hónapos kisfiammal ugyanez a helyzet, este alszik egyhuzamban kb 3 órát, utána egyszer vagy kétszer még biztosan felébred, de van, hogy többször is. Õ még szopizik, de nem mindig alszik vissza vele. A nappali alvásideje nagyon változó, ált. 1-1, 5 órát alszik. Most sajnos beteg, így már 2, 5 órája alszik, de az éjjelünk nagyon zûrös volt. Amúgy a védõnõ és a gyerekorvos szerint, ilyen típusú a gyerek, majd kinövi:)
A kérdező hozzászólása: Kb. 11 hónapos kora óta már csak 1x alszik. Mindennap kinn vagyunk de. és du. is 1-1, 5 órát, ahogy az idõ engedi. Reggel 7 körül kel, ebéd után 12-12.30 felé, majd este legkésõbb fél 10-10 órakor alszik. Este a saját ágyába teszem le, de napközben ott nem hajlandó elaludni. Mi is bevezettünk egy rutin, hogy pl. vacsora, fürdés, olvasás, alvás, délben is ebéd, egy kis mese és alvás. Próbáltam, hogy hagyom sírni, de nem ment, az nem nekem való.
Szia! Együtt érzek veled, bár az én kislányom még csak 11.hónapos, de még õ sem aludt végig 1 éjszakát sem.Hol többször, hol kevesebbszer ébred, enni már nem adok neki éjjel.Ha megébred csak a mellkasomon alszik vissza(a derekam, hátam már kivan).Ha leteszem és megébred újra kezdjük az egészet.Sajnos elég sokat beteg, úgy, hogy én sírni egyáltalán nem hagyom.Ha a fogával kínlódunk még rosszabb, mert csak forgolódik a kiságyban és rajtam is. Ilyenkor szoktam neki adni Germicid-C kúpot, abban van egy kis nyugtató is, és akkor kevesebbszer kel fel.De ezt max.2x lehet csak egy héten.Ilyenkor alszom én is egy keveset.Kitartás, remélem lesz ez még jobb is!

A babám ha hason alszik mindig csak egyik felére fordítja a fejét (jobb arca van alol), ez nem baj?

9hónapos.Ha alszik mindig így van,jobbra nem halandó fordítani a fejét...:-(

Legjobb válasz: Ha belegondolok, hogy én 32 évesen a fal felé fordulva alszom mindig, akkor gondolom, hogy neki is így kényelmes.

Ha belegondolok, hogy én 32 évesen a fal felé fordulva alszom mindig, akkor gondolom, hogy neki is így kényelmes.
Ha amúgy nem preferált napközben a jobb oldal akkor nincs gond. Ha akkor is inkább jobbra forog lehet h le van tapadva kicsit a nyakizma, de ezen kis speciális tornával könnyen segíthetõ.

Nem baj, ha tejcsivel alszik el a 7 hónapos babám?

Kétszer alszik nappal. Két órát délel?tt és kb. ugyanennyit délután. Volt egy id?szak, amikor magától elaludt, ha leraktam az ágyikójában (hason alszik). De amióta vissza tud fordulni a hátára hiába teszem le nem alszik. Most az a menet, hogy kb. 50-70 ml tápszerrel szépen elszundizik a kezemben, és aztán leteszem az ágyikójába. Kés?bb nem lesz ebb?l gond, hogy most tejcsivel alszik el? Tapasztalatok???

Legjobb válasz: Dehogy lesz baj? Elõbb utóbb minden gyerek leszokik róla, úgy ahogy minden gyerek megtanul járni, WC-be kakilni, írni-olvasi stb. A legkisebb nálunk 10 hós és szintén tejcsin alszik el, majd kinövi, ne aggódj! 5 gyermekes anyuka

Dehogy lesz baj? Elõbb utóbb minden gyerek leszokik róla, úgy ahogy minden gyerek megtanul járni, WC-be kakilni, írni-olvasi stb. A legkisebb nálunk 10 hós és szintén tejcsin alszik el, majd kinövi, ne aggódj! 5 gyermekes anyuka
az én babóm 10 hós múlt...csak cicin hajlandó elaludni:)
Az én babám is egy ideig szépen elaludt egyedül, most viszont csak cicivel hajlandó. 7, 5 hós
7 hós és cici :)
Az én gyerekem meg cicivel alszik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :-)))

Probléma ha hason alszom 28 hetesen? Sehogy sem kényelmes csak majdnem teljesen hason Ez nem bántja a babát?

Legjobb válasz: Szia!Nem!A babának is az a jó ami neked!Ha bántaná úgyis jelezne!Nem lesz semmi baja!:-)26 hetes kismama

Szia!Nem!A babának is az a jó ami neked!Ha bántaná úgyis jelezne!Nem lesz semmi baja!:-)26 hetes kismama
Én majdnem a végéig félig hasrafordulva aludtam, a doki azt mondta, a babának nem árt, ami nekem kényelmes. Éreztem is, hogy hasra forduláskor bevackolódott a sarokba, és ott "aludt", ha hátra, vagy oldalra fordultam, õrülten rugdosott. ҝ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!