Találatok a következő kifejezésre: Ha babám alszik (252 db)

Babám 3hetes, két napja elég nyűgös! Fájt a hasa, melege volt, , nem volt elég tejcsim stb. Ha nyugodtan alszik, de nem volt meg a napi 3 kakis pelusa, akkor éhesen aludt el?

A fáradság nyomta el?Vagy ha éhes lenne nem aludna semmiképp hiába fáradt?kétségbe vagyok esve!

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, semmi baj nincs. Még a felnõtt embert is megviseli a mostani idõjárás!:) Ha csak anyatejet kap a babád, akkor ne számolgasd a kakis pelusokat, mert olyan is lesz, hogy napokig nem is kakál. (ha jól hasznosít, mivel az anyatejben nincsenek rostok). Egy 3 hetes csöppség nem alszik ha éhes!!! Ne stresszelj, mert az nem tesz jól a tejtermelésnek! Igyál nagyon sok folyadékot és szénhidrát dús ételeket egyél. A picurnak pedig hasfájásra jót tesz ha felügyelet mellett hasra fordítod egy idõre és ha naponta többször megtornáztatod picit (a bokájánál fogd össze a lábát és nyomd behajlítva nyomd a térdeit a pocakjához) Nekem ezek beválltak. Az én kisfiam most lesz 13hónapos és eddig szopizott. Jó egészséget kívánok nektek!

Szia! Ne aggódj, semmi baj nincs. Még a felnõtt embert is megviseli a mostani idõjárás!:) Ha csak anyatejet kap a babád, akkor ne számolgasd a kakis pelusokat, mert olyan is lesz, hogy napokig nem is kakál. (ha jól hasznosít, mivel az anyatejben nincsenek rostok). Egy 3 hetes csöppség nem alszik ha éhes!!! Ne stresszelj, mert az nem tesz jól a tejtermelésnek! Igyál nagyon sok folyadékot és szénhidrát dús ételeket egyél. A picurnak pedig hasfájásra jót tesz ha felügyelet mellett hasra fordítod egy idõre és ha naponta többször megtornáztatod picit (a bokájánál fogd össze a lábát és nyomd behajlítva nyomd a térdeit a pocakjához) Nekem ezek beválltak. Az én kisfiam most lesz 13hónapos és eddig szopizott. Jó egészséget kívánok nektek!
Szerintem sem aludna el, ha éhes lenne!Tudtam nincs elõírva egy nap hány kakis pelus kell legyen. Nekünk azt hiszem 3nál eddig soha nemvolt több, ált. kettõ, néha egy, de egyik ismerõdöm mindig mondja, az is norma ha 2-3 napig nincs kaki.

A babám olyan, hogy kézben alszik el és ha nem alszik elég mélyen felébred ha le akarom tenni. Ha az ágyába teszem sír. Tippek?

Legjobb válasz: http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=0 innen letöltheted az Aludj jól gyermekem címû könyvet - szerintem nagyon hasznos http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=40 ez pedig Gina Ford: kiegyensúlyozott mamák, nyugodt babák kézikönyvét (ez nem csak az alvással kapcsolatban tartalmaz hasznos tippeket)

http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=0 innen letöltheted az Aludj jól gyermekem címû könyvet - szerintem nagyon hasznos http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=40 ez pedig Gina Ford: kiegyensúlyozott mamák, nyugodt babák kézikönyvét (ez nem csak az alvással kapcsolatban tartalmaz hasznos tippeket)
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket mindenkinek, a suttogóról én is csak rosszakat hallottam. Ranschburg Jenõ is ellenzi, aki sztem elég nagy szaktekintély.
Én is olvastam a suttogót, nem teljesen értek mindenben egyet vele, de a rendszerre tanítása elég jó. Szerintem 5 hetesen korai még a szoktatás. Én ilyenkor még bõszen ringattam. Kb. 10 hetes korban kezdtük el bevezetni, hogy a saját ágyában aludjon el. Elõször ott játszottam vele (ágy feletti zenélõke), vagy ami éppen lefoglalta. Kicsivel több idõt töltött a kiságyban. Aztán jött a cumi és az alvás. Ha kiesett a cumi, mindig visszatettem, nem hagytam sírni. Aztán egyre kevesebbszer ejti ki és egyre hamarabb aludt el. Nekünk ez nagyon bevált. Mára eljutottunk odáig, ha vagyunk valahol és álmos, elalszik magától a mózesben és nincs hiszti és álmatlanság. Sok sikert! 4 hós kisfiú anyukája
Szia! Az én lányom is ilyen baba, rengeteget olvastam ez után. Azt a tanácsot kaptam, hogy ha másképpen nem megy, akkor altassam így, kézben. Rendszerint úgy altatom, hogy közben olvasok, tévét nézek vagy én is alszom vele együtt. Lehet hogy sokan bolondnak tartanak, de nem zavar. Persze megpróbálom letenni, néha sikerül is. Hidd el csak az elején fárasztó, mi már 4 és fél hósak vagyunk, a napirendünk klasszul kialakult, éjjel altatás nélkül alszik és egy boldog, kiegyensúlyozott baba! Sok sikert és jó babázást!
Hello, a miénk is ilyeneket csinál:) én megvettem a suttogó titkait, de semmi olyan nincs benne amit ne gondolnál józan ésszel, és ne tanulnál meg, ha figyelsz a babára. Én nem a könyvben hiszek. Szerintem öt hetesen még nagyon nem kell rendszerre szoktatni, egyébként is kialakul majd a saját rendszeretek, mert a TE igényed is fontos, hogy te hogy szeretnéd hogy legyen. Csak türelem, alakul majd. A miénk cicin alszik el este, mikor kiveszem a cicit a szájából bedugok egy cumit, majd a férjem alányúl és mozdulatlanul tartva átviszi a szobájába. Mostanában összehajtjuk nap közben a takaróját, és arra fektetem, majd a karomba veszem, úgy hogy felülök az ülõgarnitúrára, és ringatom a lábammal, közben cumizik. Igy nagyon jókat alszik, és ha már elég mélyen alszik, le tudom tenni. REmélem tudtam segíteni... boldog karácsonyt!
szia suttogó titkai....olvasd el hasznos lesz.-meg kell tanítanod h egyedül aludjon el kiságyában....ezt ott leírja h hogy, nekünk sikerült, sok sikert nektek is mennyi idõs??
A kérdező hozzászólása: öt hetes lesz holnap:-)

Baj, ha cicin alszik el a babám?

És az baj, ha a mi ágyunkban szeret aludni? Az ? ágyában is szoktam altatni, de ott nehezebben alszik el. Nem idegenkedik t?le, jól érzi magát benne.

Legjobb válasz: Az én lányom 3 hónapos.Az elején többet aludt a mi ágyunkban,de mostanában egyre kevesebbet.Az elején nekem is szükségem volt a közelségére nem csak neki az enyémre.Mostanában is van olyan,h nappal a mi ágyunkon alszik,vagy a hajnali/reggeli szopi után hagyom mellettünk aludni. A cicin elaltatás bajos dolog.Barátnõmnek szintén 3 hós a lánykája szinte csak cicin alszik el a babája.Az én lányomnak mikor milyen kedve van.De õ is gyakran beájul szopi végére.Ha úgy látom,h evett eleget,akkor hagyom aludni,ha nem kegyetlenül felkeltem.

Az én lányom 3 hónapos.Az elején többet aludt a mi ágyunkban, de mostanában egyre kevesebbet.Az elején nekem is szükségem volt a közelségére nem csak neki az enyémre.Mostanában is van olyan, h nappal a mi ágyunkon alszik, vagy a hajnali/reggeli szopi után hagyom mellettünk aludni. A cicin elaltatás bajos dolog.Barátnõmnek szintén 3 hós a lánykája szinte csak cicin alszik el a babája.Az én lányomnak mikor milyen kedve van.De õ is gyakran beájul szopi végére.Ha úgy látom, h evett eleget, akkor hagyom aludni, ha nem kegyetlenül felkeltem.
Szerinem nem baj ha a cicin alszik el a baba, ugyanis szopi közben nemcsak hogy elfárad, hanem teljesen ellazul, megnyugszik és persze el is alszik. Ez így természetes.
Az én kisfiam még sokszor most is cicin alszik el(14és 1/2hós).Császárral született így kényelmesebb volt nekem is ha mellettem aludt.A mai napig a mi ágyunkban van az Õ helye is.Majd eljön az ideje amikor külön akar aludni.A kiságy nálunk is csak dekoráció.


Ha babám pont fürdés előtt 1-2 órával alszik el, ébresszem fel fürdeni, vagy nem baj, ha későbbre tolódik? 1 hetes babáról van szó.

Legjobb válasz: Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.

Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.
2 hónaposan lett csak napirendje, elõtte nem tartottam olyan eget rengetõen szükségesnek. Sõt nem is fürdött minden nap, azt sem tartom szükségesnek. Csak 2 hónapos korától, a napirend miatt. Nem volt semmi gond a napirend bevezetésével. Én tuti nem kelteném fel.
Persze, hogy kell némi rendszeresség, de itt most egy 1 hetes ici-pici babáról van szó. Én törekedtem a rendszerességre, de mindig figyeltem az õ jelzéseit, igényeit is. Lányomnál elég hamar kialakult a "menetrend", de az elsõ hetekben még csak az összeszokást gyakoroltuk és figyeltük, hogy nagyjából mit csinál a nap bizonyos szakaszaiban. Ehhez alkalmazkodtunk, és közben mi is alakítottunk a rendszeren. Szerintem az elsõ hetekben egyáltalán nem baj, ha eltolódnak a fürdetések. Idõvel be fog állni egy rendszer, erõltetni nem lehet úgysem és felesleges is.
a 20:27-essel értek egyet Mióta haza jöttünk a kórházból (3 naposan) mi7 kor fürödtünk, óraátállításkor toltuk ki fél 8ra. Ez nem változik és akkor is így van, ha vendégeink vannak. utána szopi és alszik a picim. Szerintem ébreszd fel. És ha minden nap ugyan abban az idõben fürdeted, akkor egy idõ után már várni fogja a fürdést, és nem fog aludni.
jajj, nehogy felébreszd, hagyd pihenni, a fürdés ráér, igazodj a Pici ritmusához:-)
Egyáltalán nem baj, ha késõbbre tolódik. Igazodj a baba igényeihez. Mi nem is minden nap fürdettük amíg néhány hetes volt, mert nem tetszett neki a fürdés. Most 10, 5 hónapos és imád fürdeni. :-) Jó babázást!
Ne ébreszd fel a babád! Úgy is felébred ha éhes lesz. Próbáld meg belõni az idõpontot a fürdéshez. Ha nem igény szerint szoptatsz, hanem három óránként, akkor kb ugyanakkorra esik mindig az etetés egy kis csúszásokkal. Szerintem fontos hogy minden este legyen fürcsi, fõleg amíg ilyen kicsi. Nem azért mert koszos, hanem mert neki is kell egy rendszer és a fürdés segít abban, hogy elválassza a nappalt az éjjszakától. Eleinte nehéz volt nálunk is tartani az idõt. Ki kellett ismernem a fiam szokásait. Kb 1 hónapos volt, mire igazán lett rendszerünk. Aztán jött egy fejlõdési ugrás, és borult az egész és új rendszert kellett kialakítani. Most 1 éves és még mindig sokszor változik a napirend.
A kérdező hozzászólása: Még nincs kialakult menetrend, mert szopik is, de tápit is kap, mert nagyon kevés a tej. Így amikor csak tudom cicire teszem, hogy serkentsem, szóval nem tudok a 3 óránkénti etetéshez igazodni. Most írom egy füzetbe, hogy mikor mennyit evett, mikor aludt, hátha így átláthatóbb lesz egy-két héten belül. Aludni is, valamikor csak két órát alszik, de van, amikor 4-5 órát. Eddig fél7-kor, vagy fél8-kor fürdettük, ahogy éppen kijött. Szeretnék rendszert kialakítani, de azt hiszem akkor ehhez még idõ kell.
Így van, idõ kell, de ne aggódj, lesz napirendetek. Egyrészt most még figyeled a babád jelzéseit, másrészt te is elkezdhetsz kialakítani egy napirendet. Aztán majd alakultok egymáshoz és végül lesz rendszeresség. De most még nagyon pici a babád.

Ha kezemben alszik be este a babám néha ha mélyen alszik be akkor horkol mitõl lehet ez?

11hónapos.

Legjobb válasz: de csak addig míg le nem teszem a kiságyba ott abba hagyja. igaz hason fekszik ott kezemben meg a hátán. (apja is horkol ha a hátán fekszik)

A kérdező hozzászólása: de csak addig míg le nem teszem a kiságyba ott abba hagyja. igaz hason fekszik ott kezemben meg a hátán. (apja is horkol ha a hátán fekszik)
Ellazulnak a garatizmok, egy kicsit hátracsúszik a nyelv, ezek okozhatnak horkolást, nincs ezzel gond.Esetleg lehet kicsit szûkebbek az orrjáratai, az én babámnak az volt, hamarabb el is dugult az orra ha náthás volt.
A kérdező hozzászólása: köszike :) csak olyan furcsa mert eddig nem csinálta csak most pár napja
Az én kisfiam 17 hónapos. kicsit nagy az orrmandulája, õ emiatt horkol.

2, 5 hónapos babám egy percig sincs el magában. Ha nem alszik, akkor folyamatosan ott kell lenni mellette, játszani, énekelni neki, ölben fogni. Változik ez a késõbbiekben?

Nap közben alig alszik, így szinte egész nap vele kell lennem. Ha nem vele foglalkozok, már üvöltve ordít. Egyedül babakocsiban van el, de ha megáll alatta, akkor megint megy a sírás. Nem ártok a fejlõdésének, ha folyamatosan vele vagyok? Fel tudja így is fedezni a világot maga körül, így is jó lesz a mozgásfejlõdése? Nem korlátozza a jelenlétem?

Legjobb válasz: Minimálisan javul. Fiam is ilyen volt, most 16 hónapos de nincs el egyedül 10 percnél tovább csak ha alszik. Mozgásfejlõdést nem befolyásolt nálunk, 1 évesen már járt.

Minimálisan javul. Fiam is ilyen volt, most 16 hónapos de nincs el egyedül 10 percnél tovább csak ha alszik. Mozgásfejlõdést nem befolyásolt nálunk, 1 évesen már járt.
természetesen nem ártasz neki. Van pihenöszékek? lehetöleg rezgös kéne abban lehet el is lenne, vagy hintában. Vannak ezek a speckó hinták amiben már ujszülöttként is bele lehet tenni, azt nagyon szokták szeretni. Jókat tudnak benne aludni is.
A kérdező hozzászólása: Pihenõszékben is csak úgy , marad meg, ha ott vagyunk mellette, beszélünk hozzá, éneklünk neki, csörgõket mutogatunk neki, mert az sem elég, ha csak simán ülünk mellette, illetve az sem jó, ha játékhídjára felrakjuk a játékokat. A rezgést nem szereti, rémült arcot vág, ha rezeg alatta.
akkor a hinta még jó megoldás lehet.
Szia, nem igazán, legalábbis nem gyökeresen. Amúgy nem ártasz azzal, ha sokat foglalkozol vele, sõõõõt! A fejlõdésében nagy segítségére vagy, mert több a kontaktus. Állandóan hallja a hangod, a beszédet, több az érintkezés, és a mondókák nagyon hasznosak! Ugyanilyen a lányom. Lassan 1 éves lesz, de csecsemõ korától igényelte a foglalkozást. 9 hónapos kora óta jár, elõtte 2 hónapig mászott, mindenre kíváncsi, mindent megért. Csak el kell fogadni, hogy a te gyermeked az aktívabb kategóriába tartozik, és ha így kezeled, könnyebb lesz mindkettõtöknek. Hajrá! :)

A babám ha hason alszik mindig csak egyik felére fordítja a fejét (jobb arca van alol), ez nem baj?

9hónapos.Ha alszik mindig így van,jobbra nem halandó fordítani a fejét...:-(

Legjobb válasz: Ha belegondolok, hogy én 32 évesen a fal felé fordulva alszom mindig, akkor gondolom, hogy neki is így kényelmes.

Ha belegondolok, hogy én 32 évesen a fal felé fordulva alszom mindig, akkor gondolom, hogy neki is így kényelmes.
Ha amúgy nem preferált napközben a jobb oldal akkor nincs gond. Ha akkor is inkább jobbra forog lehet h le van tapadva kicsit a nyakizma, de ezen kis speciális tornával könnyen segíthetõ.

Baj ha cumisüveggel alszik el 10 és fél hós babám?

Sose ringattam,saját ágyában alszik,de az elején nagyon simán ment aztán a fogzás és a mozgásfejl?dések miatt katasztrófa lett az altatás.Képes volt 40 percet is sírni mire elaludt.Persze folyamatosan bementem kapott cumit,simit,de nagyon nehezen aludt el.Egyszer csak rászokott,hogy cumisüveget odaadom,víz van benne,megissza,befordul alszik.Ez gond?Másnál is van,hogy így alszik el a baba?Én örülök,hogy végre el lehet altatni,de nem tudom,hogy ez jó-e így?Köszi.

Legjobb válasz: Az én kislányom nem cumival alszik el, de én 4 éves koromig azzal aludtam el :) Ráadásul kakaó volt benne... Normális lettem és nincs egy lyukas fogam sem :)Szerintem semmi baja nem lesz tõle, ne aggódj.

Az én kislányom nem cumival alszik el, de én 4 éves koromig azzal aludtam el :) Ráadásul kakaó volt benne... Normális lettem és nincs egy lyukas fogam sem :) Szerintem semmi baja nem lesz tõle, ne aggódj.
Ha víz van benne és nem tea vagy más cukros lötty, akkor sztem nincs nagy különbség, mintha cumizna. Esetleg ha nagyobb lesz, megbeszéled vele, hogy aludjon cumival, és ha éjjel szomjas lesz, szóljon, és ihat vizet (pohárból).
Szerintem nincs ezzel semmi gond, ugyanolyan mintha cicin szopizás közben aludna el!Egyszerûen megnyugszik tõle!csak tényleg mindíg vízet adj neki!
Lanyom 1 eves , o is mar reg iszakos:) ) sok vizet megiszik es cumizik is melle elalvashoz, ejjel is 2 szer toltom fel az uveget ez csak azert rossz mert ujra peluscsere van mint kicsi koraba
Az én kisfiam is cumisüveggel alszik el. Máshogy nem megy sajnos egy ideje. :( Eddig tápszer volt benne, most kezdem átszoktatni. A délutáni alvásnál most teát kap, aztán áttérünk a vízre. Eddig simán megy. Az esti meg marad a tápszer egyelõre. Legalábbis ez a terv. Kb 2 hónapja jött a babámnál, hogy csak cumisüvegen hajlandó elaludni. De nem izgulok, mert nem az a ragaszkodó fajta. 5 hónaposan szépen befejezte a cumizást is, egyszer csak már kiköpte amikor odaadtam neki. Remélem így fogunk leszokni errõl az új õrületrõl is. :)

Miért baj, ha zenén alszik el a babám?

Nem hangos és természetesen Neki való (Enya) zenére gondolok. Azért szoktattam, így, hogy ne kelljen csendben lenni teljesen amíg alszik. Becsukom az ajtót és addig mosogatok, vasalok stb amíg alszik a szobájaban. Anyósom mindig mondogatja, hogy így nem tudja kipihenni magát.Csendben és sötétben lehet jót aludni.... Termeszetesen éjszaka csend és sötét van az egész házban.

Legjobb válasz: Nálunk megy a TV mikor alszik...36nm-en nehéz megoldani, hogy tök csönd legyen.Semmi baja nem lesz, csak megtanul zajban aludni:)

Nálunk megy a TV mikor alszik...36nm-en nehéz megoldani, hogy tök csönd legyen.Semmi baja nem lesz, csak megtanul zajban aludni:)
Szerintem nem baj. Az én lányom csak babakocsiban alszik el, ha ringatom, akkor már inkább a saját kiságya és halk, nyugtató zene. lehet ki is próbálom. :-)
Szerintem sem baj, sõt... Nálunk ugyan viszonylag ritkán szól zene (pedig szeretjük), viszont nekünk is fontos volt, hogy szokja a napközbeni zajokat. Ezzel is megtanulja elkülöníteni egymástól a nappalt és az éjszakát. Most éppen itt alszik mellettem a nappaliban a kis pihenõszékében már majdnem 2 órája, közben kint fúrnak a lépcsõházban sajnos, ráadásul világos van, és én meg pötyögök a klaviatúrán. Lehet hogy ez hülyeség, de szerintem jobb így neki, mintha beraknám a kiságyába, besötétítenék és kizárnék minden zajt. Egyrészt mert felnõtt korában sem fog tudni könnyen alkalmazkodni a különbözõ zavaró körülményekhez, másrészt meg talán jobb is így neki, hogy mindig velem egy helyiségben van, talán megnyugtatja, hogy lát-hall engem. És egyébként egy ritka kiegyensúlyozott baba, alig-alig sír, és akkor is csak okkal. Úgyhogy szerintem jót teszel vele. Jó alvókája lesz késõbb is, õ lesz az a tipikus "ágyút is el lehet sütni mellette" . :-)
szerintem sem baj söt még akár fejlesztheti is a zenei érzékét:-) bár nekem a nagyobbak megoldják a dolgot szal csendben csak éjszaka vannak .-)))
Szerintem sem baj, akkor, ha más zenére IS el tud aludni és ha zene nélkül IS el tud aludni. Mert nem lesz mindig mindenhol ez a zene. Egyébként ki mondta, hogy baj? A védõnõ? (Bocsánat, hogy visszakérdezek, csak kíváncsiság....)
A kérdező hozzászólása: Nem mindig ugyan az a zene megy :) alváshoz relaxációs zenét szoktam betenni, mert nagyon szeretem :) már 15 hónapos múlt a Dragám :) anyósom szokta mondani mindig, hogy aludni csendben kell..... ha a babakocsibal alszik, akkor az utcan legyen csend és sötét???a hivatalok nem alkalmazkodnak a gyerekem napirendjéhez, és van, hogy alvás idõben kell menni valahova..... akkor is szépen elalszik :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!