Találatok a következő kifejezésre: Ha büncselekményt el az apa köteles (1 db)

Ha büncselekményt követett el az apa köteles vagyok beengedni a közös házunkba? Köteles vagyok a gyerekeket odaadni neki?

Legjobb válasz: Ha arra a lakcímre van bejelentkezve nem zárhatod ki,ha nincs tiltás ellene,nem kértél a bíróságtól felügyeleti jogot,nem is volt tárgyalás akkor nem tehetsz semmit.A bûncselekmény nem függ össze azzal,hogy láthatja-e a gyerekét,ha nem azzal kapcsolatos. Nem leszel tettes társ,mert akár bújtathatod is családtagot nem büntetnek ez a törvény(v.ki elõttem írta az ellentettjét),nem vagy köteles feldobni!!!Láthatást úi.fognak ítélni neki! Ennek a menete válás,vagyonmegosztás,gyerekfelügyelet(neked ítélik),láthatás,így gyerektartást is kell fizetnie,ha nem mond le róluk.

Ha arra a lakcímre van bejelentkezve nem zárhatod ki, ha nincs tiltás ellene, nem kértél a bíróságtól felügyeleti jogot, nem is volt tárgyalás akkor nem tehetsz semmit.A bûncselekmény nem függ össze azzal, hogy láthatja-e a gyerekét, ha nem azzal kapcsolatos. Nem leszel tettes társ, mert akár bújtathatod is családtagot nem büntetnek ez a törvény(v.ki elõttem írta az ellentettjét), nem vagy köteles feldobni!!!Láthatást úi.fognak ítélni neki! Ennek a menete válás, vagyonmegosztás, gyerekfelügyelet(neked ítélik), láthatás, így gyerektartást is kell fizetnie, ha nem mond le róluk.
Ha bûncselekményt követett el, akkor gondolom, kapott büntetést is érte. Úgy gondolod, hogy te még külön megbünteted valamivel? Erre nincs jogod. Bemehet a közös házba amikor akar (ha nem váltatok el), és találkozhat a gyerekkel vagy veled, amikor csak jónak látja. Ha viszont a gyerekedet félted tõle - NEM a bûncselekmény miatt ugye, hanem mondjuk a természete miatt - akkor válj el tõle. De a gyereket akkor is láthatja kéthetente - hacsak meg nem próbálta már elrabolni. Sajnos Magyarországon még nincs igazi távoltartás sem. Ami van, az egy bohózat. A rendõrség akkor lép közbe, ha MÁR vér FOLYT.
Bírósági határozat, ítélet vagy végzés van a láthatásról és a közös ingatlan használatáról?
Ha abíróság máshogy nem rendelkezett, még ott is lakhat veletek, ugyanis jogilag ha nincs tiltás, akkor minden joga megmaradt. Ellenben, ha tudomásod van bûncselekményrõl, akkor jelentened kell a rendõrségen, különben bûnrészes leszel és ugyanazt a bûntetést kaphatod, mint õ, ráadásul a gyereket is elvehetik. Ha pedig már a rendõrség tudomásán van az ügy kezdeményezheted a válás, vagy a tiltást, demindenképp vagyonmegosztást kell csinálni ügyvéden keresztül..Keresd fel a kerületi gyámhatóságot és ott a gyermekvédelmi osztályon biztosan segtenek, ha ezt nem találod, elvileg a körzeti orvos vagy a gyermek ovodája-iskolája tud segíteni hova fordulj. Itt ráadásul minden függ a bûncselekmény súlyosságától.
soha nem vagy köteles a gyereket oda adni. a törvény szerint ha ezt ítélik meg akkor láthatási jogot biztosítanod kell ami azt jelenti hogy te is ott lehetsz, ez lehet nálatok egy parkolóban akár hol, de azt nem mondhatod hogy nem láthatja. ha büntettett és félsz töle, esetleg félted a gyermekedet, akkor erre külön kell a bíroságot megkérni hogy tiltsa el az apát. de ezt nagyon gondold meg.
Ha bûncselekményt követett el akkor nem vagy köteles odaadni neki a gyerekeket.Viszont ha be van jelentve a házba, akkor nem tudsz semmitsem tenni akármikor besétálhat.De ha nincs bejelentve nyugodtan kizárhatod a lakásból.De szerintem is bírósági ügy.
A láthatást megtámadhatod, de azt ügyvéd által kell kérvényezni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell jól feldolgozni a "válást"?

Úgy értem, hogyan lehet rá felkészülni, vagy ha már megtörtént és beüt a magány, hogyan kell kezelni? Van egy gyermekem, nem tehetem meg, hogy egész nap zokogok és csokit zabálok, és szomorú zenéket hallgatok, meg persze nem is tartom ezt túl jó ötletnek. Együtt élünk évek óta, tehát kicsit félek ( na jó nagyon félek ), hogy hogyan fog érinteni amikor már nem lesz a fogason a pulóvere, nem találom a sarokban a zokniját, nem teregetem ki a pólóját. Nem szedegetem össze a fogpiszkálót utána és nem lesznek a polcon a "mütyűrjei". Eddig csak olyan szakításom volt ,mikor családdal laktam. Tehát ez egy új dolog lesz nekem az anyagi problémákkal együtt. Hogyan kell kezelnem? Hogyan lehet túltenni magam rajta? Legszívesebben egész nap zokognék, de nem tehetem meg a gyermekem miatt.

13

A szüleim elváltak és nem tudom mit tegyek, nem tudom hogy dolgozzam fel, mi legyen? /többi lent/

Van 2 bátáym ők már kb 4 évvel idősebbek nálam, én 14 éves vagyok. A szüleim bejelentették kb 1 hete hogy elválnak és hogy már több mint 1 éve elakartak válni csak nem volt pénz hogy tudjanak házat venni. Mi először nem akartuk elhinni. Az egyik tesóm már tudta, de én és a másik tesóm nem. A bátyáim nem annyira mutatták ki az érzéseiket, de én azonnal ahogy befejezték a mondandójukat befutottam a szobámba mert nem akartam elhinni, és sírni kezdtem... A lényeg hogy mióta bejelentették azóta folyton veszekednek de ha rájuk szólunk akkor nem vallják be hogy veszekedtek és amint végre elfelejtem az egészet és úgy tekintek rá mint egy rémálomra azonnal felhozza valaki és rám tör a sírhatnék... Nem akarok anyámmal maradni még 4 évig, folyton szemétkedik velem de ő ezt nem veszi észre, folyton a tesóimmal kivételezik, és csodálja azt hogy apámat jobban szeretem, apám az egyetlen aki megért. Mióta bejelentették ezt az egészet azóta legalább a tesóimmal jóba vagyok de anyám egyre kiállhatatlanabb velem, úgy kezel mintha nem is a lánya lennék csak mint akit örökbe fogadott volna és muszáj hogy adjon nekem ételt szobát stb... Nem bírom ki pedig még apám el se ment, azt hogy fogom kibírni? Segítsetek..:'(

14

Nem fogadja el a gyerekemet új párom. Volt már hasonló helyzetben valaki? Lehet megoldás?

5 éves a lányom, elváltem én is, a párom is, az ő gyemeke már nagyobb, 15 éves. Szerinte teljesen különbözik a nevelési elvünk, és ez nem egyezik az ő elképzeléseivel. Õ katonásabb, szigorú minden téren, én meg engedékenyebb vagyok. mondta, hogy ez őt zavarja, mert hisztis stb... meg lehet nem fogadja el a lányom és azért ilyen vele, és ezért lehet jobb lenne a gyerek miatt inkább szakítani,nehogy törés legyen benne. Ezt nem mondta ki, de éreztem. Én tudom, hogy a lányom szereti, mindig ilyen volt. Megviselhette a válás is, új ovi, lakhely, stb... az apukáját is nagyon szereti, sokszor találkoznak. De most nagyon elszomorodtam. Van-e értelme így, ha azt érzem nincs mellettem ebben. Ha azt látnám, hogy a gyerekem tényleg nem fogadja el, megérteném. De így nem.

17

Gépelt levél és e-mail. Felhasználható bírósági perben bizonyítékként?

Válóper van folyamatban, van egy közös gyermekünk, 3 éves. Párom el akarja perelni tőlem a gyermeket. Előző felesége kapcsán és velem kapcsolatban is férjem testi - lelki terrorral élt. Előző felesége ezt 2 évig, én 8 évig bírtam. Birtokomban vannak levelek és e-mailek, amiket férjem nekem írt és bevallotta bennük, hogy valóban alkalmazott testi - lelki terrort ellenem és előző felesége ellen is.
Fel lehet használni ezeket a dokumentumokat bizonyítékként? Úgy tudom, hogy az e-mail hivatalos formának minősül.
Kérem, aki tud érdemben segíteni ebben a kérdésben, az segítsen!
Köszönettel: Brigitta

4

Válásnál mikor kérdezik meg a gyerekeket hogy kinél akarnak maradni? Hány éves kortól? Vagy hogy működik ez?

8

Most tudtam meg a szüleim válni akarnak!?

Mi a fenét tegyek? :( Apám nem rég elvesztette az állását, Anya jól keres, de ha külön mennek apával mi lesz? :( Nagyon szomorú vagyok hogí beszéljem őket rá hogy együtt maradadjanak? 12/f

7

Szakítani akarok a párommal, de egyedül nem tudom fenntartani a házat. Az együtt töltött idő alatt teljesen eladósodtam (naiv voltam). Hazaköltöznék a szüleimhez. De mit csináljak a házzal és a közösen, de mégis az én nevemre felvett hitelekkel?

5

Barátnőmék válnak. Ilyen helyzetben mi a teendő?

a ferjenek volt elotte lakasa sajat neven...annak viheti a felet? bnom nagyon csunyan bant a ferjevel :-( es nem szeretnem ha ki is hasznalna a valast is. neki elotte semmije nemvolt (bnom). pasinak auto,lakas,penz. hogy megy ez?

5

Mit tanácsoltok?

Olyanok történetét várom, akik kiléptek egy kapcsolatból, de az anyagi helyzetük miatt kénytelenek voltak hazaköltözni a szülői házba. Milyen volt a szakítás? Hogy fogadták a szülők? Egyenesbe jött-e az életetek azóta?

2

Ki volt, aki már megbocsátott egy megcsalást? Érdemes volt?

Férjem megcsalt. Egy alkalom, és az is fizetős.... No comment, de hát csak kiderült a dolog.

Érdemes egy ilyen esetet megbocsátani? Több dologtól félek:
1. megteszi legközelebb is, amikor sokat dolgozok.
2. nem tudok vele úgy lefeküdni, hogy ne gondoljak erre az esetre.

Viszont ez egy 10 éves kapcsolat, és egyszerűen képtelen vagyok kiszakítani a gondolataimból is...

49

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!