Találatok a következő kifejezésre: Ha büncselekményt el (24 db)

Ha büncselekményt követett el az apa köteles vagyok beengedni a közös házunkba? Köteles vagyok a gyerekeket odaadni neki?

Legjobb válasz: Ha arra a lakcímre van bejelentkezve nem zárhatod ki,ha nincs tiltás ellene,nem kértél a bíróságtól felügyeleti jogot,nem is volt tárgyalás akkor nem tehetsz semmit.A bûncselekmény nem függ össze azzal,hogy láthatja-e a gyerekét,ha nem azzal kapcsolatos. Nem leszel tettes társ,mert akár bújtathatod is családtagot nem büntetnek ez a törvény(v.ki elõttem írta az ellentettjét),nem vagy köteles feldobni!!!Láthatást úi.fognak ítélni neki! Ennek a menete válás,vagyonmegosztás,gyerekfelügyelet(neked ítélik),láthatás,így gyerektartást is kell fizetnie,ha nem mond le róluk.

Ha arra a lakcímre van bejelentkezve nem zárhatod ki, ha nincs tiltás ellene, nem kértél a bíróságtól felügyeleti jogot, nem is volt tárgyalás akkor nem tehetsz semmit.A bûncselekmény nem függ össze azzal, hogy láthatja-e a gyerekét, ha nem azzal kapcsolatos. Nem leszel tettes társ, mert akár bújtathatod is családtagot nem büntetnek ez a törvény(v.ki elõttem írta az ellentettjét), nem vagy köteles feldobni!!!Láthatást úi.fognak ítélni neki! Ennek a menete válás, vagyonmegosztás, gyerekfelügyelet(neked ítélik), láthatás, így gyerektartást is kell fizetnie, ha nem mond le róluk.
Ha bûncselekményt követett el, akkor gondolom, kapott büntetést is érte. Úgy gondolod, hogy te még külön megbünteted valamivel? Erre nincs jogod. Bemehet a közös házba amikor akar (ha nem váltatok el), és találkozhat a gyerekkel vagy veled, amikor csak jónak látja. Ha viszont a gyerekedet félted tõle - NEM a bûncselekmény miatt ugye, hanem mondjuk a természete miatt - akkor válj el tõle. De a gyereket akkor is láthatja kéthetente - hacsak meg nem próbálta már elrabolni. Sajnos Magyarországon még nincs igazi távoltartás sem. Ami van, az egy bohózat. A rendõrség akkor lép közbe, ha MÁR vér FOLYT.
Bírósági határozat, ítélet vagy végzés van a láthatásról és a közös ingatlan használatáról?
Ha abíróság máshogy nem rendelkezett, még ott is lakhat veletek, ugyanis jogilag ha nincs tiltás, akkor minden joga megmaradt. Ellenben, ha tudomásod van bûncselekményrõl, akkor jelentened kell a rendõrségen, különben bûnrészes leszel és ugyanazt a bûntetést kaphatod, mint õ, ráadásul a gyereket is elvehetik. Ha pedig már a rendõrség tudomásán van az ügy kezdeményezheted a válás, vagy a tiltást, demindenképp vagyonmegosztást kell csinálni ügyvéden keresztül..Keresd fel a kerületi gyámhatóságot és ott a gyermekvédelmi osztályon biztosan segtenek, ha ezt nem találod, elvileg a körzeti orvos vagy a gyermek ovodája-iskolája tud segíteni hova fordulj. Itt ráadásul minden függ a bûncselekmény súlyosságától.
soha nem vagy köteles a gyereket oda adni. a törvény szerint ha ezt ítélik meg akkor láthatási jogot biztosítanod kell ami azt jelenti hogy te is ott lehetsz, ez lehet nálatok egy parkolóban akár hol, de azt nem mondhatod hogy nem láthatja. ha büntettett és félsz töle, esetleg félted a gyermekedet, akkor erre külön kell a bíroságot megkérni hogy tiltsa el az apát. de ezt nagyon gondold meg.
Ha bûncselekményt követett el akkor nem vagy köteles odaadni neki a gyerekeket.Viszont ha be van jelentve a házba, akkor nem tudsz semmitsem tenni akármikor besétálhat.De ha nincs bejelentve nyugodtan kizárhatod a lakásból.De szerintem is bírósági ügy.
A láthatást megtámadhatod, de azt ügyvéd által kell kérvényezni.

Ha valaki egy tudomására jutott (állítólagos) bűncselekményt nem jelent be, azzal ő maga követ el bűncselekményt?

Tehát indirekt módon van egy olyan gyanúm (csak más elmondásából), hogy nagy összeg? csalás történt, és én ezt nem jelentem a rend?rségre, akkor elmulasztom ezzel a bejelentési kötelezettségemet, és még engem csesznek meg?

Legjobb válasz: A feljelentési kötelezettség a tudomásodra jutott bûncselekményre vonatkozik, nem az "indirekt módon hallottam valakitõl, hogy van egy olyan gyanúm"-ra... Egyébként természetesen te is felmerülsz tanúként (mivel te jelented be az egészet), azt is el kell mondanod, hogy honnan tudod, és mi támasztja alá szerinted, hogy történt valami... ("a szomszéd kiskutyája hallotta a zöldségesnél" nem jó válasz)

A feljelentési kötelezettség a tudomásodra jutott bûncselekményre vonatkozik, nem az "indirekt módon hallottam valakitõl, hogy van egy olyan gyanúm"-ra... Egyébként természetesen te is felmerülsz tanúként (mivel te jelented be az egészet), azt is el kell mondanod, hogy honnan tudod, és mi támasztja alá szerinted, hogy történt valami... ("a szomszéd kiskutyája hallotta a zöldségesnél" nem jó válasz)
A kérdező hozzászólása: hát nézd, magát az ügyet nyilván nem akarom leírni, de ennél azért jóval konkrétabb a dolog, mint a sarki zöldséges Na az nyugtat meg, hogy eddig 2 jogász se tudott erre válaszolni, van amelyik szerint kellene jelenteni, van amelyik szerint pedig csak egyes bûncselekményeknél van ez meghatározva. Na legyek okos ...
Vannak olyan bûncselekmények, amelyeknél a feljelentés elmulasztása is külön bûncselekmény (pl. állam elleni, terror). A sarki zöldségest példának írtam arra, hogyha "csak úgy" hallottad valakitõl... Szerintem menj, és bejelentést (ne feljelentést) tegyél róla, (be szeretném jelenteni, hogy azt hallottam, hogy...) és majd utánanéznek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi utolsó, na ez így akkor megnyugtató.

Ha valaki fát vág ki erdőből és elkapják, rendőrt hívnak, és az ílletőt előállítják, mert bűncselekményt követett el és eljárás indul De mivan ha, ?

Ha nem fát vágni megy az erdőbe,mert az falopás és télen ilyenkor az mindennapi,de,nem vágni akar ki fát,hanem vannak azok a lehullott száraz fa gyallyak és azokat akarja összeszedni.Az is lopás és bünteti a rendőr vagy azt nyugodtan össze lehet szedni?

Legjobb válasz: Épp tegnap bírságoltam meg 3 cigányt, mert összeszedték a gallyakat egy magánterületen. Nem bûncselekményi értékben, ezért csak szabálysértési bírságot kaptak. A lopás az minden értékre értendõ, ami nem a te tulajdonodban van. Ha 1db ágat viszel el, az is lopás a szabálysértési törvény szerint. Sõt a törvény a kísérletét is bünteti. Ha én arra járõrözök, és meglátom, hogy egy ember megy oda fûrésszel a fához, engedélyt a tisztításra nem tud felmutatni, akkor az is szabálysértés. Annyit kell tudni a tulajdon elleni szabálysértésekrõl, hogy elzárással is sújtható. Ha az illetõ nem tudja kifizetni a bírságot, akkor mehet be elzárásra.

Épp tegnap bírságoltam meg 3 cigányt, mert összeszedték a gallyakat egy magánterületen. Nem bûncselekményi értékben, ezért csak szabálysértési bírságot kaptak. A lopás az minden értékre értendõ, ami nem a te tulajdonodban van. Ha 1db ágat viszel el, az is lopás a szabálysértési törvény szerint. Sõt a törvény a kísérletét is bünteti. Ha én arra járõrözök, és meglátom, hogy egy ember megy oda fûrésszel a fához, engedélyt a tisztításra nem tud felmutatni, akkor az is szabálysértés. Annyit kell tudni a tulajdon elleni szabálysértésekrõl, hogy elzárással is sújtható. Ha az illetõ nem tudja kifizetni a bírságot, akkor mehet be elzárásra.
Az attól függ, hogy kinek a tulajdonában van az erdõ. Lehet állami, önkormányzati vagy magán erdõ. Ha állami vagy önkormányzati, akkor az erdész vagy erdõkerülõ engedélyével el lehet vinni a száraz fát. Ahol nincs erdész, ott a vezetõség dönthet. A magán erdõben meg nincs mit keress, ha csak a tulajdonos meg nem engedi
A kérdező hozzászólása: Tehát bármilyen erdõ valami engedélye kell kérni, hogy ott motozgasson az ember a száraz gallyakat. Szerintemis. Mert egy okos azt mondta, hogy azt lehet csak úgy. De szerinem is engedély kell. És ahhoz is kell, ha valaki trágyaföldet akar szedni egy zsákba az erdõböl, mert kell neki palánta földnek?
sõt akár gombát akar szedni, vagy tõzeget, vagy mohát, ahhoz is engedélyt kell kérni a tulajdonostól! De általában nem ezek a problémák, nem is a száraz gally szedése, hanem az élõ fák kivágása, a falopás :( Egyszer volt a tv hiradóban egy riport, hogy két zsák moha miatt letartóztattak egy nõt, a zsákokat meg elkobozták, ami kissé túlzásnak tûnik
igen engedély kell pl: önkörmányzat, és azt is meghatározhatják mely idõpontban. (adott napon, esetleg mettõl meddig)
Van erdész ismerösöm, és náluk rendszeresen szokott olyan lenni hogy elvihetik az emberek az ágakat (kb akkora területet kapnak amivel egy-két ifát tele lehet rakni fával) de cserébe össze kell takarítani.

Ha valaki bűncselekményt követ el, akkor mennyi idő elteltéig lehet ellene feljelentést tenni? (vagy akárhány év múlva is lehetne)?

Legjobb válasz: Szinte minden bûncselekménynek van elévülési ideje. A háborús és emberiség elleni bûntettek nem évülnek el. Ha jól tudom az elévülési idõn belül megújított nyomozás újra indítja az elévülési idõt.

Szinte minden bûncselekménynek van elévülési ideje. A háborús és emberiség elleni bûntettek nem évülnek el. Ha jól tudom az elévülési idõn belül megújított nyomozás újra indítja az elévülési idõt.
elévülési idõ meg az adott tettre kiszabbhatû legnagyobb büntetés tehát ha lopásért legfeljebb 2 év kapható, akkor 2 év múlva már nem lehet büntetni és amelyik cselekmény maximális büntetése az életfogytig, ott is ez az elévülés ideje
Pontosítanék. Az elévülési idõ bûncselekményekre a kiszabható legnagyobb büntetés, de minimum három év, maximum 20 év. Kivéve azokat a cselekményeket, amelyek nem évülnek el, ezeket felsorolja a Btk.

Résztulajdonom van a közös házunkban. A "párom" zárat cseréltetett. Ha betöretem bűncselekményt követek el? Vagy csak pereskedni lehet ilyenkor?

Legjobb válasz: Elõször is remélem megkérdezted, hogy miért tette. Elképzelhetõ, hogy elromlott a régi zár. Ha kizár a tulajdonodból, az magánlaksértés.

Elõször is remélem megkérdezted, hogy miért tette. Elképzelhetõ, hogy elromlott a régi zár. Ha kizár a tulajdonodból, az magánlaksértés.
Semmiképp se töresd be, vigyél magaddal két tanút, hogy õk igazolják és azt hiszem hívni kell a rendõrséget, feljelentheted. Viszont lehet tényleg csak zárat cserélt, de ha valóban kicseréltette, hogy ne juss be, akkor azt nem teheti meg, ez jogsértõ.
Ha mindketten ott laktok (hivatalosan is), akkor nincs joga kizárni a közös lakásból. Ha te hiatalosan ki vagy tiltva, illetve elváltatok, és te máshol laksz, akkor neked nincs jogod a házba bemenni - függetlenül a tulajdonjogtól.
De miért akarod feltöretni?
Hogy köcsögösködjön kicsit... Hihetetlen, hogy az ember mindig ott akar ártani a másiknak ahol tud. Ha be akarsz menni, kérj tõle kulcsot, és ne egybõl azt nézd, hogy hogy tudod megszivatni amiért olyan "pofátlan" volt, hogy zárat cseréltetett...
Ezek szerint te nem laksz ott.Ugye? ha betöreted, akkor az magánlaksértés, amiért feljelenthet.
Ha együtt éltek, akkor lakatossal kinyittathatod a zárat, bár inkább telefonálnék, és elmennék kulcsért, lehet a zár ment tönkre, és még nem volt alkalom kulcsot adni. Ha nem éltek együtt, de eddig szabad bejárásod volt a házba, akkor is telefon, hogy ugyan miért nem tudsz bemenni, és leültök megbeszélni. Ha nem hajlandó, akkor pedig jogi út. És bontani a tulajdonjogot.

Miért nézik el sokan, a bűncselekményeket, ha azt romák követik el?

Legjobb válasz: Mert nekik ugye csak jogaik vannak, ergo õk még ezt is, azt is megtehetik. Éljen a "demokráczia".

Mert nekik ugye csak jogaik vannak, ergo õk még ezt is, azt is megtehetik. Éljen a "demokráczia".
Csak a liberálisok nézik el. De manapság a liberalizmus uralja a világ politikai életét ezért ez számít main stream-nek. Világ kisebbségei összefogtak ugyibár... Ügyesen csinálják kérdés csak az hogy meddig tudnak elmenni ezzel az álszent szemlélettel a többség ellenében.
Mc Hámmer mi rendesek vágyunk, Gázsi. :) Ná gyere ide fákábát, hád ággyák egy borítékot izibe'...! (Ettõl függetlenül léteznek rendes romák is, pl egyes ismerõseim, akikkel pont azért ismerkedtem, mert kivételesen kulturáltak, egyéniségek.)
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy vannak több roma ismerõsöm és barátom van, õket is zavarja ez a hozzáállás.
Egy csomószor azért, mert félnek. Manapság már a rendõr sem mer lassan letartóztatni egy romát, mert 50 jön rá vissza késsel...

Ha kábelt fektetek valakinek a háza elé, az bűncselekmény? Mit kaphatok érte?

Legjobb válasz: Egy jó nagy valagon rúgást. Vagyis csak azt az egyet nem ☻. De hogy beleverik az orrod a termékbe az meglehet. Én egyébként úgy oldottam meg, hog csak hanyat löktem a mukit gugolásában bele a trutyiba és utána lábonfogva meghúztam 1 métert. (a lépcsõházban a lift elé tojt)

Egy jó nagy valagon rúgást. Vagyis csak azt az egyet nem ☻. De hogy beleverik az orrod a termékbe az meglehet. Én egyébként úgy oldottam meg, hog csak hanyat löktem a mukit gugolásában bele a trutyiba és utána lábonfogva meghúztam 1 métert. (a lépcsõházban a lift elé tojt)
ha nem látnak meg nem amúgy rádfoghatnak közszemérem-sértést ha látják a pucér hátsód úgyhogy, ha valakit nagyon utálsz, szärj egy papírba, vidd a háza elé, azt ha nem látják rakd le az gyorsabb, egyszerûbb
Vagy tekerd be papírba, vidd az ajtaja elé, gyújtsd meg és kopogj be....hatásos lehet XDDDDDD
mustafa: de megnéztem volna! :D

Ha az apa arra akar rávenni, hogy időn túl, vagyis nem legálisan végezzek abortuszt külföldön, azzal bűncselekményt követ el?

Az apa már a negyedik hónaptól kezdve egyfolytában azzal gyötör, hogy menjek el külföldre abortuszt végezni, és mindennek elmond, hogy én ezt nem vállalom. Végig mondja, hogy én csak megyek a magam feje után, és hogy nem tartom tiszteletben az ő döntését, hogy ha "egyedül" "döntök", akkor csináljam magam az egészet, hogy hihetetlen mennyire nem gondolkozok racionálisan, meg hogy nem is szeretem ha nem teszem meg, és a többi. Hiába mondtam neki, hogy akármit is akarnék, már késő, és hogy ezzel én bűncselekményt követnék el, ez lepereg róla és végig azt hangoztatja, hogyha én ezt így mondom, csak kifogásokat keresek, és az agyamat játszom. Én ezt egyszerűen nem bírom tovább, már lassan a 6 hónapos leszek, és ez így megy egyfolytában. Csinált már itt valaki időn túl abortuszt külföldön? Tényleg csak én vagyok ilyen "maradi"? Ha az apa ezt csinálja azzal követ el valami törvénybe ütközőt? Mit tudok tenni ellene? Felvettem az egyik telefon beszélgetésünket, ahogyan kb. 5 hónaposan az abortuszt "szorgalmazza", érek vele valamit? Vagy felhasználhatom? Vagy használjam fel? És mire?

Legjobb válasz: Elõször is egy ilyen nem apa! Másodszor pedig sürgõsen hagyd ott!!

Elõször is egy ilyen nem apa! Másodszor pedig sürgõsen hagyd ott!!
Arra, hogy ha majd a gyerek felnõ, mutasd meg neki, mennyit ér a kedves "apukája". Garantáltan szemen fogja köpni. Amúgy bûncselekmény valóban, sajnos konkrétabbat nem tudok, de ezt a pasit ki kéne golyózni :S.
Utolsó! Miért írsz és hogy írhatsz ilyet a kérdezõnek? Hatalmas és állandó nyomás alatt van, õ nem akarja elvetetni a babát, de szerintem borzasztóan össze lehet zavarodva. Nem kellene rontanod a helyzetén, állapotán ilyen lekezelõ válaszokkal. Kérdezõ! Gondolom nem könnyû ott hagyni ezt az embert, lehet nincs is hova menned, de ha van, akkor tényleg költözz el tõle, mert a saját gyerekével (6 hónaposan már nagyon is emberi a baba) ezt képes tenni, az egy kegyetlen ember lehet és nem hiszem, hogy veled is jobban bánna.
Kedves kérdezõ! Hát én nemtudom mi lenne a helyes... Én értem hogy te véded magad, és a babád. És tisztellek is ezért. Hiszen ö már kész emberke. Biztos rugdos, talán azt is tudod hogy kisfiú/kislány. Tarts ki mellette! Az apja tényleg nem ember. Ilyennel kár foglalkozni. Hagyd a francba, ezt érdemli. Kerüld! Semmit nem veszítesz. Ne félj, találsz majd olyat, aki saját gyerekeként fogja szeretni. Mivel lenne jobb különben is ha elvetetnéd? Egy hogy veszélyes. Kettõ én utána nem tudnék ezzel az emberrel maradni. Akkor meg? Lesz egy pici babád, akinek te leszel a legfontosabb. :-) Szép napot!
ilyen emberrel ne is foglalkozz! Csak te es a baba szamitson mas ne. Amugy pontosan hany hetes vagy ? Kisfiu /kislany?En 26hetes kislany
És te egy ilyennel vagy?!Hogy vagy képes egy ilyen undorító emberrel lenni?
BTK: 3. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a belföldön elkövetett bûncselekményre, valamint a magyar állampolgár külföldön elkövetett olyan cselekményére, amely a magyar törvény szerint bûncselekmény. Ha az apa magyar állampolgár, akkor õ ebben az esetben felbujtó, a hangfelvétel pedig bizonyítja ezt.
http://about-uk-work.blog.hu/2011/11/29/megelozes_es_tanacsa.. Lehet, hogy 2 db Anglia van, az egyik helyen van, sõt akár ingyenes a fogamzásgátló, és széleskörû a terhesség megszakításához fûzõdõ jog, a másik Angliában meg elitélik az abortuszt és nincs fogamzásgátló??? Érdekes...
én a tegnap esti 22:41es vagyok és nem azt írtam hogy nincs félretett pénzem hanem hogy nyilván kevesebb mint Neked hiszen idõsebb is vagy és külföldön dolgozol.viszont azt nem írtad hogy az apa milyen állampolgár mert így rá lehet nem vonatkoznak a törvények.a telefonon való zaklatásra fogalmam sincs milyen jogszabályok vonatkoznak mivel az ember egyszerûen fel se kell hogy vegye vagy ki is nyomhatja...de ha elmegy a lakásodhoz és ott zaklat az mindjárt más, de akkor próbáld úgy intézni hogy legyen rá tanúd vagy felvételed.és hidd el fiatal vagy és fogsz találni sokkal különb apát a kisfiadnak akit megérdemeltek. az utánam kommentelõ nemtudom mihez gratutált ilyen hangnemben de köszönöm nekem megvan mindenem amire szükségem van és a kislányom is meg fog kapni mindent :)
12 36 Attól még, hogy értetlenkedik, hogy végezhetnék el neki, mint magyar állampolgárnak, amikor a magyar tv.-k szerint nem szabadna, az nem jelenti, hogy õ el akarná vetetni, vagy ezen gondolkodna. Csak fennakadt valamin, amit nem ért. Ezerszer leírta már, hogy NEM veteti el. Csak éppen neki az átlagosnál kicsit több gondja van a gyerekvárással. Ki lehet oktatni, meg lehet bélyegezni, amiért a terhessége puszta lététõl nem képes egy rózsaszínû mennyországban érezni magát, hanem szorong a jövõ miatt. Az ilyenek, mint te, nem fogjátok soha megérteni, miért fogy a népesség. Tessék tudomásul venni, hogy a gyerek nem jelent mindenkinek minden életszakaszában csupa boldogságot, márha felelõsségteljesen gondolkozik, és fontos neki, hogy a gyereke ne putrilakóként végezze.A jövõ miatti aggodalom tök természetes ebbe a helyzetben.
Kérdezõ, ne idegeld magad a beszólogató bunkókon, õk nyilván itt élik ki a témával kapcsolatos frusztráltságukat, ennyi. A témával kapcsolatban pedig annyi, hogy ez egy komplex terület, egy kérdés preciz megválaszolásához ismerni kell az érintett országokban lévõ jogszabályokat és a köztük lévõ egyezményeket is. Vegyünk egy egyszerû de hasonló példát, mondjuk valaki kimegy Ausztriába, megszakíttatni egy 14. hetes terhességet... a magyar jog szerint vétséget követ el, amit a Btk maximum 1 évig terjedõ szabadságvesztéssel rendel büntetni. Viszont olyanról sem hallottál még, akit emiatt megbüntettek a gyakorlatban, nem azért, mert ne lenne ilyen eset, hanem azért, mert miután Ausztriában 16. hétig legális a mûvi abortusz, az osztrák hatóságok nyilván nem indítanak semmiféle eljárást az ügyben, tehát az osztrák nyõgyógyász nyilván nem ad ki semmi infót, ergo bizonyíthatatlan a dolog, kb akkor lenne esély a felelõsségrevonásra, ha a nõ maga menne be a yardra, és önmaga ellen tanuskodva kérné... Ebbõl leveheted, hogy a felbujtással való vád sem jutna kb. semeddig se, nem tudna vele senki semmit kezdeni. Ellenben maga a zaklatás, az bizony törvénybe ütközõ, nálunk is, meg a környezõ országokban is, tehát ha úgy érzed, hogy az illetõ zaklat, és ezt bizonyítani tudod, azzal leállítható. Egyébként meg ha nem hiszi el, hogy a magyar állampolgárra külföldön is vonatkozik a magyar jog, el kell olvastatni vele a Btk-ból a "területi hatály"-ról mondottakat, asszem a 3. vagy 4. paragrafus... Egyébként én ugyan "abortusz párti" - hülye kifejezés, valójában szabad döntés-párti - vagyok, de azt tudni kell, hogy az abortusz kockázata a terhességi kor elõreheledtával jelentõsen növekszik, szóval, egy 16. hét utáni mûvi abortuszról (nyomós egészségügyi ok nélkül) erõsen lebeszélnélek. Az illetõnek meg meg kell mondani, hogy meg volt kérdezve idõben, akkor nem szólt a terhesség kihordása ellen, akkor most már kussoljon.
A kérdező hozzászólása: Hát ja... Tudod, részben errõl szól a kérdés. Nem tehet fel mindenki lélekemelõ kérdéseket, valakinek a "piszkos munkát" is el kell végeznie.
Te jó ég!!! Te még mindig az abortuszról beszélsz? Felejtsd már el végre, és a gyerekedre koncentrálj! Undorító "nõ" vagy!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, végre valaki a konkrét kérdésre válaszol. Az világos, hogy rám külföldön is ugyanaz vonatkozik mint Magyarországon. Ez az útlevélben is benne van, világosan le van írva, külön lapra. Azt én sem tudom, hogy viszont rá mi vonatkozik. Mint ahogyan azt sem értem, hogy az hogy mûködik nemzetközi szinten, hogy a klinika elvégzi az abortuszt legálisan, holott nekem ugyanez illegális.... De köszi szépen még egyszer!
Még egy részlet a BTK-ból. 21. § (1) Felbujtó az, aki mást bûncselekmény elkövetésére szándékosan rábír. Mivel pedig a mûvi abortusz a magyar jog határain túl (tehát pl. ennyi idõs magzatnál) bûncselekmény, õ ebben felbujtó, tehát õt is sújthatja az elõzõ válaszomban említett büntetés. Az viszont nem egyértelmû, hogy mi van akkor, ha külföldön, más állam joga szerint történik. Ez jogértelmezési kérdés, aminek a válasza egy próbaper során derülhetne ki. De ettõl még azért talán rá lehet ijeszteni vele. Egyébként ami az õáltala emlegetett "racionalitást" illeti - hát persze, nem "ésszerû" az, ami egy önzõ ember érdekeit sérti, pl. hogy valamikor majd esetleg tartásdíjat kell fizetnie, vagy hogy valaha is foglalkoznia kelljen a tettei következményeivel és felelõsséget kelljen vállalnia értük... Neki "nem racionális", neki ez teljesen érthetetlen... Következmények? Felelõsség? Mi az?
A kérdező hozzászólása: Nem a gyerektartást akarom belõle kiszedni, és nem feltétlenül feljelentéssel, hanem azt szeretném, hogy hagyjon békében már végre kihordani a gyerekemet. Én is megmondtam már neki, hogy nem vetetem el. Örülök neki, hogy ilyen ügyes vagy, hogy 40e.-bõl kijössz segítség nélkül és még félretett pénzed sincsen. Tanulnom kellene tõled, hogy csinálod?
Gratula az utolsónak! A kérdezõ meg... nagyon zavaros az egész, már teljesen belezavarodtál, itt vmi nem stimmel. Remélem a pici babád egészségesen és idõre fog születni, és jó helyre kerül, ha már te képtelen vagy felnevelni õt. Ahelyett, hogy itt siránkoznál, összeszednéd magad, és megtanulnál a jég hátán is megélni. Sok hozzád hasonló szegényes anyagi körülmények között élõ nõ, kiscsalád van, ha õk élnek és virulnak, te sem fogsz belepusztulni. Ezt csináltad magadnak, ezt szánta neked a sors, nem tehetsz mást, minthogy ebbõl a helyzetbõl a legjobbat kihozd. A baba az elsõ fél évben nem sokba kerül. Sok sikert hozzá!
Kedves kérdezõ, az én gyermekem apja sem akarja a gyermekünket, és sokszor annyira megbánt lelkileg majdnem mint téged, de én a 20éves fejemmel meg tudtam mondani neki hogy NEM VETETEM EL a babámat, akár lehet külföldön akár nem és utána sem néztem. Ez pedig egyszerûen szánalmas hogy feljelentéssel akarod kiszedni belõle a gyerektartást. Nekem is van egy kevés félretett pénzem, nyilván kevesebb mint Neked és havi 40ezret fogok kapni de mégis meg fogok tenni mindent a kislányomért. Amúgy az én szüleim sem tudnak segíteni annyi tartozásuk van és még el is váltak. 20 hkm
Megérti az apa vagy nem, ha nem lehet elvetetni akkor nem lehet...akár rendõrséghez is fordulhatsz zaklatás miatt, és az ilyen apától az elsõ adandó alkalommal meg kell szabadulni.
BTK 3. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a belföldön elkövetett bûncselekményre, valamint a magyar állampolgár külföldön elkövetett olyan cselekményére, amely a magyar törvény szerint bûncselekmény. Ha az apa nem magyar állampolgár, akkor felbujtóként bûncselekményt követ el, a tettét a hangfelvétel bizonyítja. Ennek alapján a magyar törvények alapján feljelenthetõ a rendõrségen.
A zaklatás bûncselekményét is elköveti az apa. Ezt több telefonhívás felvételével tudod bizonyítani. A zaklatásról a BTK 176/a paragrafusa ír, és ezen a linken olvashatsz róla részletesen: http://hu.wikipedia.org/wiki/Zaklatás_a_magyar_jog_szerint
Ha zaklatás miatt is fel akarod jelenteni, nemcsak felbujtás miatt, akkor még hagyjad, hogy néhányszor felhívjon, és vedd fel azokat is!
A kérdező hozzászólása: De egyébként beszéltünk is az abortuszról. Nekem volt egy balesetem, amiben egészen véletlenül nem haltam bele. A párom nagzon jól tudta, hogy úgy vélekedek a dologról, hogy bármi is legyen, ha valakinek, de nekem, aki kétszer kaptam esélyt az életre, nem azért kaptam, hogy egy másikat elvegyek. Szóval ezt még a terhesség elõtt is jóval tisztáztuk. Egyébként a linkelt videó, az elsõ azért nem nyálas, mert tényleg nagyon durva ami történt. Ez az egyetlen eset a világon, ami így végzõdött. Az anya szintén valamikor kb 6 hónaposan ment el abortuszra, ez ebben a szakaszban már rendes szülésként mûködik, csak éppen halott gyereket szül meg a nõ mert elõtte savat "itatnak vele", vagy mi. Nagyon brutális eljárás. Ez a gyerek viszont élve jött a világra, ráadásul az orvosok erre annyira nem számítottak, hogy órákon keresztül észre sem vették, hogy az a gyerek életben van. vagyis nem kapott sem koraszülötti sürgõsségi ellátást, se inkubátort, ráadásul éppen savat nyelt. Végül ez a gyerek az a nõ felnõtt korában most, aki elõad. Vagyis tényleg durva a történet, de kevesen ismerik, pedig tényleg nem ártana. vagyis nem az én helyzetemben kellene az ilyesmit mutogatni a férfinak tényleg, de mondjuk a fiatalabb korosztálynak suliban lehetne. Mert pinknek nem pink az biztos.
Kedves utolsó NÕ, nagyon egyszerû, egy nõ (vagy akár a férfi, ha rá igaz) közölje korrektül egy kapcsolat kezdetén, hogy õ elvbõl ellenzi a mûvi abortuszt. És akkor a férfinek (vagy a nõnek) is lehetõsége van eszerint felvállalni, vagy éppen nem felvállalni ezt a kapcsolatot, és az efféle durva családi konfliktusok is minimalizálhatóak. Ez ilyen rohadt egyszerû. (mellesleg fel nem foghatom, amikor több éves kapcsolatban tör ki az "abortusz-háború" - ezek az emberek nem beszélgettek soha ilyen témáról???) És mindennek persze semmi köze a t. kérdezõnek a fenti kérdéséhez, mert az õ esetében a férfi változtatott utólag a saját álláspontján egyfelõl, a terhessége meg rég elõrehaladottabb a nem eü mûvi abortuszra szóba jövõ kornál.
Kedves nagyon okos utolsó FÉRFI! Akkor meg védekezni kell, és nem lesz mirõl beszélni itt. Ne a nõk oldják meg mindig a dolgot, húzzanak f.rkukra gumit.
Kedves Kérdezõ, két dolgot azért el lehet különíteni. Az egyik az, hogy számodra már nyilván már nem létezõ alternatíva a mûvi abortusz, és a t. apuka meg talán méltóztatott volna idõben gondolkodni... ezt én, mint abortuszt elfogadó is így vélem. A másik, hogy szerintem épeszû férfinak az elõzõ "magzatvédõs" pink nyáltengertõl felfordul a gyomra, és ha maga éppen ilyen döntési szituban van véletlenül éppen, gyomorból behúz nehány strigulát a magzat megtartása ellenében... mi férfiak sem vagyunk alapvetõen bûnözõk, hogy büntibõl ezt a manipulatív xart érdemeljük... ez kb ugyanaz megfordítva, mint ahogy téged nyom a te ex pasid... A "magzatvédõ õsanyucik" eljuthatnának végre annak a felismeréséhez, hogy ha egy férfit (általában) valami fele nyomnak, akkor az ellenkezõ irányba fog reagálni, és az ilyen magzatkanaplós némasikolyos, szívhanghallgatásra rángatós akciózás az esetek többségében tök ellentétes hatást fog kiváltani. Sõt, idõnként nõkbõl is...
A kérdező hozzászólása: Igen, ismerem a Giannának a történetét, sõt, majdnem úgy neveztem volna el a lányomat, csak aztán átvert a gyerek és kukija nõt :) . Nos, legalább lesz egyetlen egy férfi a világon, aki õszintén és feltétel nélkül szeret. Az apát az ilyesmi nem hatja meg, csak felbosszantja, hogy "játszom az agyam", és "nélküle, helyette döntök".
Magyarázd meg a gyerek apjának, mit jelent az egy gyereknek ha ennyi idõsen elvetetnék. Bármilyen idõsen brutális gyilkosság, de ennyi idõsen még brutálisabb a módszer! Próbálj hatni a lelkivilágára, biztos van ilyen neki is, és nézesd meg vele az elõzõ filmet is (180 fokos fordulat, és ezt is: Gianna Jessen, abortusztúlélõ http://www.youtube.com/watch?v=43rCjxuiW0I
Egy meg nem született gyermek naplója! október 5. Ma elkezdõdött az életem. A szüleim még nem tudják, de én már itt vagyok. Kislány vagyok, szõke hajam lesz és nagy kék szemem. Éppen most dõl el az a tény, hogy én nagyon szeretni fogom a virágokat. október 19. Néhányan azt mondják, hogy én még nem vagyok igazi ember még, csak a mamám. De én egy igazi személy vagyok, mint egy icipici morzsája a kenyérnek, az is egy igazi kenyér. A mamám él és én is élek. október 23. A szám éppen most nyílik ki. Csak gondolom, hogy egyévesen kacagni fogok és késõbb beszélni. Jól tudom, hogy az elsõ szavam az lesz, hogy: MAMA. november 2. Minden nap növök egy icipicit. A kezeim és a lábaim elkezdtek formálódni. De még sok idõt kell várnom, hogy ezeket a pici lábakat a mamám a kezeibe vegye, és ezek a kicsi kezek képesek legyenek virágot szedni é megölelni az apukámat. november 12 Elkezdtek formálódni az apró ujjaim. Vicces milyen kicsik. Képes leszek cirógatni a mamám haját velük. november 20. Ma a doktor elmondta a mamámnak, hogy itt vagyok a szíve alatt. Óh milyen boldog lehet most. Boldog vagy mama? november 25. Anyukám és apukám talán most azon gondolkoznak, hogy milyen nevet adjanak nekem. De õk még nem tudják, hogy lány vagyok. Én Kathy szeretnék lenni. Én már nagyon szeretném ezt a nevet megkapni. december 10. A hajam is elkezdett nõni. Sima fényes és csillogó. Szeretném tudni, hogy milyen haja van a mamámnak. december 13. Én most már képes vagyok látni. Milyen sötétség van körülöttem. Amikor világra jövök minden napfényes és virágos lesz. De amit már nagyon szeretnék, az az, hogy lássam a mamámat. december 24. Néhány gyerek úgy jön a világra, hogy egy kicsit beteg. De az én szívem erõs és egészséges. Egyenletesen ver, így: tup-tup, tup-tup. Mama, egy egészséges kicsi lányod lesz. december 28. Ma a mamám megölt engem -Anonymus
Ezt nézesd meg a gyerek apjával, hátha õ is másképp fogja látni ezek után, bár ettõl függetlenül hogy õ hogy látja, te csak tarts ki továbbra is abban hogy nem ölöd meg a saját gyermekedet semmilyen áron!!! 180 fokos fordulat: http://www.youtube.com/watch?v=CFePE-DST-8
A kérdező hozzászólása: Utolsó, még azt szerettem volna kérdezni, hogy a gyerek születésérõl tudott az apa? vagy arról tájékoztattad?
A kérdező hozzászólása: Koszi a kiadós vélaszt! Ahogy írtad ti még egyszer beszéltetek. Nekem az volt a bajom, hogy õ többször is megkeresett "abortuszügyben", mindennek elmondott, és közben teljesen összezavart, hogy már nem tudtam, hogy én vagyok a hülye, vagy tényleg "szégyellnivaló" hogyha egy anya nem végez illegálba ráadásul abortuszt, vagy akkor hogy vanez. Azert tudott ram ilyen hatással lenni, mert fontos volt nekem, vele akartam leélni az életem. Ezzel õ teljesen tisztában volt, és így próbált meg ezzel visszaélve engem lelkilek érzelmileg kikészíteni, számítva arra, hogy végül fásultan mégis az abortuszt választom akár illegálba.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, még emésztem õket, de egyik-másik rengeteget segített!!
Ja, és ha nem is pont ebbõl a felállásból, de valamennyire ismerem az ilyen történetet a másik oldalról, a férfi szemszögébõl... (nekem eleve a 3. hónap után szólt a kedves ex-párom, és az utána jövõ elsõ hetek nálam is a "szürke-megoldások" keresésével teltek)... szóval hidd el, a késõbbi valamilyen szintû normálisabb viszony irányába akkor van a legnagyobb esélyed, ha pusztán aról szól a dolog, hogy a férfi úgymond "becsajozott" - ahogy pár napja vélted... ez az elvileg létezhetõ legpozitívabb eshetõség hosszú távon számodra ebben a felállásban. Sokkal rosszabb, ha szó sincs semmiféle "csajról", egyszerûen a magzatot tartja privát ellenségének, konkurrenciájának... akkor lépni kell mihamarabb, mert az az idõvel csak rosszabbodik.
Izé, mielõtt nagyon beleéli valaki ebbe a felbújtás-dologba, ahhoz, hogy valakit egy bûncselekmény kapcsán felbujtóként felelõsségre vonjanak, ahhoz kell a bûncselekmény is, vagy legalább a megkísérléáse... (illetve, ahol már az elõkészület is bûntett, mint a gyilkosság, hazaárulás, stb, ott az elõkészülete)... Attól, mert X azt mondja Y-nak, hogy "menj, és rabold ki a bankot" még nem lesz felbujtóként felelõsségre vonható, ha nincs búncselekmény, felbujtó sincs, gondolatbûn nem létezik... A zaklatás viszont megállhat.
A kérdező hozzászólása: A fentit 20:10esnek írtam. Amúgy köszönöm mindenkinek a válaszokat, tényleg.
A kérdező hozzászólása: Az egy teljesen más sztori, ami teljesen másról szól, és fölösleges idevenned. Mellesleg abban a kérdésben több sztori is van, szóval éppen melyiket aggattad rám? Az én környezetemben elõfordult már pár "terhességes sztori" tekintve, hogy bõven a családalapítás korában vagyok, az összes ismerõs és barát, testvér, rokon, lakótárs a gyerek vagy nem gyerek, házasság vagy járás vagy együttélés, vagy semmi körül forog, szóval láttam ezt is, azt is, közelrõl is, távolról is, és itt van még a saját sztorim is. Ez itt ni. Mondd csak, te nem láttad még a barátok köztet? Hogy ott hányszor volt már szó vetélésrõl, abortuszról, párkapcsolatról, megcsalásról, bal kézrõl sikerült gyerekrõl az évek során különbözõ emberekkel. Ha ezt mindet egy ember mondaná el, feltételezem, hogy azt gondolnád, hogy mindez egy emberrel fordult elõ, csak egyszer 1. személyben, egyszer 3. személyben mondja el. Ebben az esetben az az ember egy szupermen. Anyiszor teherbe se tudnék esni, ahány látott, hallott, végigkövetett sztorit el tudnék mondani, úgyhogy nem kell illetve fölösleges mindent rám vonatkoztatni amit itt-ott olvasol. Vagyis vagy a kérdésre válaszolj, vagy ne offolj.
Hát ennek megítélését bízzuk az olvasókra! Attól, h ott 3. személyben mondod el a sztorit, meg több részletben, még rá lehet ismerni, fõleg, ha a szóhasználat is ugyanaz. Na de nekem mindegy is.
Értjük mi az érveket az örökbeadás ellen és mellett. De kint kifizeted az albérletért havonta a rengeteg pénzt. Ha hazaköltöznél, gondolom a szüleid nem kérnének albérletet. Igaz, csak a gyes marad meg az csp, de a tartalékaidat nem élnéd fel. Az apa ha akar tud támogatni téged akkoris, ha itthon vagy. Lehet, hogy kevesebb dolgot tudnál biztosítani a gyermekednek anyagilag, ha hazajönnél. Viszont egy dolgot biztosan, ez pedig a szeretet. Itthon nyugalomban tudnád nevelni, kevesebb pénzbõl. Ha most így áll az apuka a dologhoz, mi lesz késõbb? Mivel nem vagytok házasok, neki el kell ismernie az apaságot ahhoz, hogy a nevére kerüljön. Nem hiszem, hogy megtenné. Akkor a kicsi a te nevedre kerül. És mi van, ha késõbb nemcsak téged, a kicsit hibáztatna mindenért, mert neki nincs elég pénze, mert a gyerekének kell adnia? Nagyon gondold meg a dolgot. Én is 26 éves vagyok, második fiunkat várjuk. De az anyagiak miatt biztosan nem maradnék a férjemmel, ha így viselkedne. Az elsõt is nagyon várta, de igazi agglegény típus. Nagyon nehéz volt neki megszoknia azt, hogy nem õ az elsõ. Tervezett baba mindkettõ. Így is rengeteget veszekedtünk, sokat változott. Soha fel sem merült bennünk az abortusz gondolata. Változhatnak az emberek, de nem hiszem, hogy a te párod annyit fog változni szülésig, hogy bízni tudj benne. Szerényebben élnétek itthon a gyermekeddel, de biztonságban és szeretetben, nyugalomban. 27hkm
A kérdező hozzászólása: Ezen kívül már nem is vagyok éppen túl fiatal sem. 26 vagyok. Basszus, elsõ gyerek. Adjam örökbe az elsõszülött fiamat? Mi van, ha nem lehet több? Majd örökbefogadok én is egyet? Idáig lakásra gyûjtöttem volna, most azt élem fel albérletekben. Hát ezt nem így képzeltem el kislányként. A szülõk idõsek, segítenének, de nem tudnak. Ráadásul õk már tisztességesen felneveltek két gyereket, inkább még nekem kéne õket támogatnom idõs korukra. Sporton kívül máshoz nemigen értek, abból Magyarországon nem lehet megélni, már próbáltam. Magyarországon csak a gyest kapnám, utánanéztem. Najó, meg családi pótlék, nagyszerû... Lehet, hogy még 40 ezer is összejönne egy hónapban...
A kérdező hozzászólása: Õszintén megmondom, eszembe jutott az örökbeadás. Jobban mondva átfutott az agyamon a pici érdekében. Már minden átfutott az agyamon. A magzatot nem hinném, hogy elvetettem volna a 12 hét elõtt sem, bár ezt nem tudhatom, mert akkor még nem voltam olyan helyzetben, hogy ilyenen kelljen gondolkoznom. Dehát az a baba már 8 hetesen is ugyanazt érzi fizikailag, mint mi felnõttek. Ekkorra alakul ki az idegrendszere. Érzi ahogy anyu kitépeti a karját, lábát a helyérõl, vagy kettévágják a gerincét, hogy "könnyebben kijöjjön"... Na jó. Ez elég morbid... Nem hinném, hogy nekem ehhez lett volna gyomrom. "racionalitás" ide vagy oda. De az örökbeadás meg annyira nem fer sem a gyerekkel szemben, sem velem szemben. És ha az apa ugyanezt-vagy hasonlót akkor játsza el, amikor a gyerek már fél éves mondjuk, és akkor találja ki, hogy neki "mégsem kell gyerek" akkor hanyatt homlok rohanok örökbeadni a gyerekemet akit szeretetben kihordtam és megszültem? Hát nem tudom elhinni, hogy ez lenne a legmegfelelõbb megoldás. Kell, hogy legyen valami más. Egyenlõre még ezért nem tettem 100%osan lapátra az apát. Mert õ anyagilag ugyanúgy megteheti, hogy eltart, mint ahogyan készségesen és nagylelkûen fizetné az abortuszt, félek akár legyen az Ausztráliában...
14-es vagyok. Nem gondoltam volna, hogy tényleg legális :( Gyere haza, szökj meg elõle ha úgy tetszik, szüld meg itthon, és add örökbe. Nem tudja meg soha az a szemét.
Nem tudnál hazajönni? Kint élsz Angliában? Családod tud a dologról? Biztosan segítenének! 27hkm
szia, sajnálom a helyzetedet...de lenne egy kérdésem. Te elvetetnéd a babát? Meg tudnád tenni, csakhogy a baba apja békén hagyjon? Gondolkoztál már az örökbeadáson? Mert, ha jól értem egyedül nem tudnál gondoskodni róla, az apa nem akar segíteni és nagyon úgy érzem, hogy az abortuszra nem lennél képes. Sokan vágynak kisbabára...és az a kis csöppség megérdemel egy szeretõ családot, ha te nem tudnád neki megadni.
A kérdező hozzászólása: De, sajnos egészséges babát is abortálnak a 24. hétig Angliában, elég a szociális faktor.... Ha úgy tetszik, "az anya mentális egészsége". Szörnyû. Itt van róla link, bár angolul: http://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_the_United_Kingdom http://www.netdoctor.co.uk/health_advice/facts/abortion.htmh.. Én is hitetlenkedtem, és felmentem chatre egy USAbeli klinikának a "segély-chat vonalára", ahol erre képzett szakemberek fogadják a jelentkezõket. Az USAban is 24 hét a limit. Ott a hölgynek elmondtam, hogy magyar vagyok, még azt is, hogy a magyar törvények szerint csak a 12. hétig lehet elvetetni, és megkérdeztem tõle, hogy náluk, az õ klinikájukon elvégeznék-e akár a 24. hétig is. A válasz az volt, hogy "persze, minden további nélkül"..... :S És akkor most mondok egy még durvábbat: Ausztráliában a 28. hétig legális az abortusz. Szintén szociális faktor alapján is. Remélem ezt az apa nem tudja, mert ha nekem még 28 hetesen is azt kell majd hallgatnom, hogy "tessék szépen elmenni abortuszra, ha jót akarsz", szerintem helyben megszülök....
Ha nem vagytok együtt, akkor meg kit érdekel mit mond.Ne vedd fel a telefont és annyi.Magadnak ártasz vele, hogy még beszéltek.
Én abszolút nem vagyok abortusz ellenes, de 5 hónapos terhesen?!?!?!?!?!?!? Õ már egy ember!!!!!! Amúgy kit érdekel akár az is, ha csak kifogást keresel?! Ne menj bele semmibe sem.
Én a te helyedben hazajönnék, Magyarországra, bemennék egy anyaotthonba, amirõl nem tudna ez az állat, megszülném a kisgyereket, és utána döntenék róla, hogy hogyan tovább. Én attól rettegnék, hogy megszülöm, és akkor végez vele. Ilyen retteneteset még nem is hallottam, mint amit leírtál. Okosabbat nem tudok neked mondani! Szerintem pedig ez nem igaz, hogy Angliában legális az abortusz 24 hetes korig. Szerintem csak genetikai sérült gyermek esetében. !!! Magyarországon is asszem a 22. hétig, vagy valahogy így :( Egészséges magzatot világszerte 12 hetes korig lehet abortálni! Legálisan!
Nagyon sajnállak! Én is 6 hónapos leszek, és szoktam nézegetni a neten 6 hónapos magzatokról videókat. Hát nem tudom, de én semmi képpen nem mennék bele ilyesmibe, szerintem én belerokkannék! Annyi lehetõség van ma már, annyi segítség, nézz utána, és a babára gondolj csak, ne arra a kreténre!
A kérdező hozzászólása: 22-23 hetes vagyok, a baba kisfiú.
A kérdező hozzászólása: Sajnos Angliában pl. legális a 24. hétig. Az apa ki is nézett nekem egy klinikát, ahol megcsinálnák. Nekik ez nem bûncselekmény, mert nekik megvan a licenszük hozzá, hogy csinálják, csak nekem az, mint magyar állampolgárnak, akit külföldön is kötnek a magyar törvények. Nem vagyok már együtt az apával, de tényleg nagyon nehéz, szinte lehetetlen helyzetbe kerültem a babával. Most még megvagyok nagy nehezen, de anyagilag nem tudom vállalni egyedül a babát, és nem tudom, hogy mi lesz. A munkahelyem a terhességemmel együtt mehszûnt a veszélyessége miatt. A félretett pénzemet élem fel, aztán az majd egyszer el fog fogyni... Az apára számítottam az anyagiak fedezésében, amíg nem hülyült meg. Amióta meghülyült azóta pedig csak azzal tudok foglalkozni, hogy hogyan tudom megtartani a maradék ép eszemet és azt csinálni, ami helyes és lehetséges.
Költözz haza Mo-ra, gyerektartást így is fizetnie kell majd az apának. Nem csak gyes-t + csp-t fogsz kapni, ott van még a szociális segély is, azt is megigényelheted. Ha nincs más, vissza kell menni a szülõkhöz. A kicsit 1 éves kora után bölcsibe adhatod, s elmehetsz dolgozni, jó az angolod, próbálkozz a titkárnõi állással.
Szerintem az anyaotthon lenne a megoldás.Védõnõdtõl kérj tanácsot.:)
A kérdező hozzászólása: 15:10 es te milyen múltkori kérdésrõl beszélsz? Milyen tervezetlen babáról? Tényleg nem volt egészen tervezve, de nem is tartottuk katasztrófának (még annak idején), ha összejön. Annak a kérdésnek, amit 15:10 kor te belinkeltél, semmi köze nincs ehhez a kérdéshez. Egészen másról szól.
Az a baj, hogy magát a kérdést sem úgy tetted fel, hogy mit csináljak ebben a helyzetben, hogy bûncselekmény-e az idõntúli abortusz és hogy a hangfelvételt mire tudnád felhasználni. Te vállalod a gyermekedet, az apa meggondolta magát. Ezt te már nem teheted. Sajnos vannak ilyen helyzetek. Gondolkodj el azon, hogy mi lesz a legjobb a gyermeked számára. A gyermektartást természetesen kérd tõle, mert az nektek jár. Ha nem akarja adni, ki kell kérni egy ügyvéd tanácsát. Kívánom a legjobbakat!
15:10-es vagyok Azt írtad a múltkori kérdésedben, tervezetlen baba. Már a kérdés vastagított részében benne van. Biztos, h én vagyok a hülye? Mert nekem úgy tûnik, te ferdítgeted a tényeket.
Ja, és tökéletesen igaza van, hogy az apa fizessen gyerektartást! A farkát tudta használni, vállalja a következményeket! Még a végén õt kell majd sajnálni...aki semmibe veszi a többi embert, csak õ számít.
Utolsónak: A kérdezõ már nincs együtt az "apával." Továbbá, ne várd tõle, hogy repessen a gyerekvárás feletti örömében, amikor ilyen helyzetbe került. Így nem az a rózsaszín csupa öröm dolog a gyerekvárás, mint normál esetben. Ettõl még biztos örülni fog neki, meg szeretni fogja, de felelõsségteljes szülõként aggódik is, hogy meg tudja-e adni neki, amire szüksége van, és igen, bevallja, hogy ennél többet szeretett volna a gyerekének.A lényeg, hogy megtartja, nem veteti el. A védekezésrõl meg: apuci a 4. hónapban hülyült meg, addig akarta a gyereket. Ezt te sem tudnád kivédeni, ha te fognál ki ilyen párt.
1. Ha én nem akarom elvetetni a gyerekemet, nem fogok utánanézni, hogy külföldön mi a helyzet, nem fogok segélyszolgálatokkal chatelni, hogy meddig végzik el. 2. Kis lakás: tudod hányan nevelnek gyereket 35m2en? Lesz valami bajuk azoknak a gyerekeknek? Van fedél a fejük felett, nem egy átmeneti anyaotthonban nõnek fel. Mire mennél az anyaotthonnal? Az átmenetileg van biztosítva. Ha nem ilyen életet terveztél a családodnak, akkor miért nem védekeztél? Akkor miért nem védekeztél megfelelõen addig, míg legalább a saját lakásod megveszed? 3. Igen, van átmenet. Épp magad mondtad, hogy van félretett pénzed, most abból élsz. Mennyi kint az albérlet? Mennyibe kerül az élet naponta? Mennyit fizetsz egészségbiztosítást? Mert kint ezek a dolgok nagyságrendekkel többe kerülnek, mint itthon. Tudnak a szüleid arról, hogy milyen pasid van? Tudnak róla, hogy mire akar téged rávenni? Szerintem el sem mondtad, nehogy felajánlják, hogy költözz haza hozzájuk. A te életed, a te gyereked. Saját magadat fogod tönkretenni, meg a gyerekét. Láthatod, hogy itt mindenki azt javasolta, hagyd a pasit, nem lehet rá számítani. Gyere haza, add örökbe, vagy kérj segítséget. De te ragaszkodsz hozzá, hogy a pasid fizessen a gyerek után. Addig leléphetnél, míg van egy kis félretett pénzed.
A kérdező hozzászólása: 1. Nem fogom elvetetni a gyereket. Nem is akarom, nem is akartam. De hála az apának, már vagy 2 hónapja az abortusz "bûvöletében" élek, és hát ja, tényleg utána néztem akkor már. 2. kis lakás = szoba, étkezõ egy panel lakásban. Annál lehet (valószínû), hogy többet érek egy anyaotthonnal, és nem, tényleg nem ilyen élethez szoktam, és nem ilyen életet terveztem a családomnak. 3. Van némi átmenet a havi 40 ezer és a "degeszre keresem magam" között. A "feladom a karrierem a gyerekemért" és a "nyomorgok a gyerekemmel együtt, ha egyáltalán megengedhetem magunknak, hogy megtartsam" között.
A kérdező hozzászólása: Te nagyon értelmes utolsó!!! Meg volt beszélve az elején, hogy marad!!! Az apa a 4. hónapban gondolta másképp!
A kérdező hozzászólása: Ja igen, a szülõk kis lakásban élnek. Saját tulajdon, és ketten kényelmesen elférnek, de négyen..., ráadásul egy csecsemõvel, hát elég nehéz elképzelnem, akárhogy is...
A kérdező hozzászólása: Szerintem becsajozott.
Jól értem, hogy az elején õ is akarta a babát? Mi történt, hogy változott a véleménye?
Te jó ég, ilyen tapló férfit! Szóba sem állnék vele. Költözz haza, mond el a szüleidnek, azért nem hiszem, hogy ha hazamennél akkor nem tudnának segiteni neked! Ha akarod azt a babát akkor tegyél róla, hogy nyugodt körülmények között szülhesd meg, akár a szüleidnél is. Nekem a válaszaidból nem tûnik egyértelmûnek az, hogy a babát valóban akarod. Ajánlom figyelmedbe a 24. Hét cimû filmet. Rám olyan hatással volt, hogy nem tudtam észhez térni. Párodnak is megmutatnám (bár ilyen férfit talán még ez sem hatna meg). De neked egyértelmûen segitene a döntésben!
Ha nem akarsz abortuszt, akkor miért nézted meg még az Ausztráliai lehetõségeket is? Tulajdonképpen mit szeretnél? Pereld be az "apát", köteles gyerektartást fizetni, ha nem fizet, a bíróság helyette kifizeti, majd behajtják rajta.
A kérdező hozzászólása: Kösz, hogy mindenki ilyen segítõkész és megértõ. Hát mondhatom, gyönyörûek vagytok. Azt is az okos pszichiáterek mondják, hogy aki kétségbe van esve és segítséget kér, abba még külön bele kell rúgni, és ha lehet még jól földbe is döngölni? Nem értitek, hogy én pont a gyereket és magamat próbálnám védeni, miközben az apa lelkileg, mentálisan kikészít? éppen ehhez kérek segítséget, tanácsot, hogy mit kell csinálni! nem vagyunk együtt az apával. Többnyire telefonon osztja a vádaskodásokat.

Egy igazoltan klausztrofóbiás embert is símán börtönbe zárnak, ha olyan bűncselekményt követ el?

Vagy valami más alternatívája is van a dolognak?

Legjobb válasz: Igen elõre kellett volna gondolkodni,ezt levelezõn csak a politikusok és haverjaik tudják le.

Igen elõre kellett volna gondolkodni, ezt levelezõn csak a politikusok és haverjaik tudják le.
Hát ha nincs elég pénze tejelni becsukják.
maximum nem börtönbe, hanem börtönkórházba viszik. egyetlen esetben fogadható el az orvosi igazolás. az emberek egy nagyon kevés részénél a legkisebb mennyiségû alkohol is nagyon durva agressziót okoz. ez nem a szokásos verekedõs részeg, hanem egy nagyon komoly betegség, ami igazolható objektíven. na aki ebben szenved, az az elsõ esetben megúszhatja.
Igen. Az említett állapot nem büntethetõséget kizáró ok. NEM KELL BÛNÖZNI!!
Ha nem így lenne, akkor mindenki beszerezne egy papírt klausztrofóbiáról, hogy ne kelljen börtönbe mennie. Mintha valami sorkatonaságot úszna meg vele.

Miért baj az ha kimondjuk hogy kik követik el a bűncselekményeket?

Ha azt mondom hogy "a b?ncselekmények nagy részét cigányok követik el"-az miért rasszizmus vagy diszkrimináció? Ezzel nem sértettem meg ?ket csak megállapítottam egy egyébként nyilvánvaló tényt. Nem azt mondtam hogy "azok a büdös szemét retek cigányok lopnak csalnak hazudnak". Nem sértegettem ?ket az el?bb lév? megállapításommal hanem mondtam róluk egy tényt.

Legjobb válasz: De ha az illetõre rámondod, hogy cigány, csak azért, mert barna a bõre, az már vehetõ rasszizmusnak, mert származás alapján különböztetsz meg. Viszont ha õ is cigánynak vallja magát, akkor ennyivel még no problemo. A probléma ott kezdõdik, ha már azt mondod, hogy a cigányok ezt csinálják. Vagyis ez egy jellemzõ cigány tulajdonság, tevékenység. Az már igen erõsen rasszizmus.

De ha az illetõre rámondod, hogy cigány, csak azért, mert barna a bõre, az már vehetõ rasszizmusnak, mert származás alapján különböztetsz meg. Viszont ha õ is cigánynak vallja magát, akkor ennyivel még no problemo. A probléma ott kezdõdik, ha már azt mondod, hogy a cigányok ezt csinálják. Vagyis ez egy jellemzõ cigány tulajdonság, tevékenység. Az már igen erõsen rasszizmus.
Szal én fehér vagyok, de ha egyszer utcára kerülnék, és nem lenne mit ennem, meg hol aludnom én is ugyanúgy betörnék a pénzért bárhova.
Ha csak ezt mondod, az nem feltétlen rasszizmus. De ha azt mondod, hogy minden cigány bûnözõ, az már az, mert faji alapon általánosítasz.
Szerintem meg mindenki elköveti, ha rá van kényszerülve mert csóró, ha cigány ha nem. Elvégre éhen nem halhat senki sem, és meztelenül sem járhat.
Mert ha nem ad lehetõséget az élet (azaz a többi ember) arra, hogy megszerezd becsületesen is, akkor kénytelen vagy elvenni, ha túl akarsz élni.
> Nem sértegettem õket az elõbb lévõ megállapításommal > hanem mondtam róluk egy tényt. Egy olyan tényt, amit egyesek nem akarnak hogy kimondj. Hogy miért?...
"Ha azt mondom hogy "a bûncselekmények nagy részét cigányok követik el"-az miért rasszizmus vagy diszkrimináció?" Azért, mert származás alapján különböztetsz meg. Viszont ha az illetõ is cigánynak vallja magát, akkor hivatalosan, a jog szerint nem az. Max. akkor, ha ez alapján azt mondod, hogy a cigányok bûnözõk. Az elõbbit csak a demagóg szókifacsarók szokták rasszizmusnak titulálni.
A kérdező hozzászólása: Nem csak a lopás számít bûncselekménynek... Naponta kötnek bele csoportosan minden ok nélkül cigányok más emberekbe csak hogy jól elverhessék... Velem is volt hasonló... Vagy ha valakit a visszapillantó tükröddel súrolsz vezetés közben mert nem volt rá képes hogy körül nézzen és a kiccsalád meglincsel miközben megnézed hogy megsérült-e az sem étellopás...
""a bûncselekmények nagy részét cigányok követik el"-az miért rasszizmus vagy diszkrimináció? " Mert fehérgalléros bûnözés is van. Kár, hogy nem veszed észre, hogy ezek a gallérosok a szemed is kilopják és mindeközben te ehhez még asszisztálsz is adó formájában. Egyébként nyugodtan mond ki, hogy van cigány bûnözés. Mást sem hallani a médiából, mint hogy azon vitatkoznak, hogy hogyan lehet ezt nevezni. Ahelyett, hogy tenni próbálnának ellene. UI: egyébként megvetem a szélsõjobboldalt.
Me beletaposol vele szegínromákok galamblelkébe :) ))
17:55 Ehh inkább nem mondok semmit. Legfeljebb csak annyit, h az én elõdeim is ilyen helyzetben voltak mégsem csinálták. Igaz, nem is tartoztak a fent nevezett kisebbséghez.
18:38 "Mert fehérgalléros bûnözés is van." És ez a tény szerinted felmenti a romákat? Amúgy mi a véleményed a roma "fehérgalléros bûnözésrõl"? (Farkas Flórián, Kolompár Orbán és társaik)
"Roma fehárgalléros bûnözés: különösen súlyosan büntetném, mivel ezzel még inkább [email protected] a társaikkal. "És ez a tény szerinted felmenti a romákat? " Hol írtam ilyet? baj van a szövegértéssel? Mondtam: van cigány bûnözés!
21:01 "Mondtam: van cigány bûnözés!" Fúj de rászístá lettél :) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!