Találatok a következő kifejezésre: Ha bár kerülök, (7 db)

Ha bár listára kerülök, de a lakásomon van jelzálog amit rendesen fizetek akkor is vihetik a lakást?

Legjobb válasz: ne keverd a szezont a fazonnal. a bar lista egy nyilvántartás a rossz adósokról. ennyi és nem több. az, hogy van egy tartozásod, amit nem tudsz fizetni, de közben van egy másik tartozásod amit meg fizetsz, az egész más kérdés. erre ennyibõl nem lehet válaszolni.

ne keverd a szezont a fazonnal. a bar lista egy nyilvántartás a rossz adósokról. ennyi és nem több. az, hogy van egy tartozásod, amit nem tudsz fizetni, de közben van egy másik tartozásod amit meg fizetsz, az egész más kérdés. erre ennyibõl nem lehet válaszolni.

BAR listára kerülök, hogy ha apehnál van illetéktartozásom?

Az egyik illetéktartozásom elkeveredett 3 éve, a másik meg csak úgy let a nevem alatt és késedelmi kamatozik magában ott, amíg ki nem vizsgálják.

Legjobb válasz: Az APEH nem tagja a KHR-rendszernek, így õ a tartozásból eredõen referenciaadatot nem közvetít a rendszernek, vagyis az illetéktartozásod okán nem leszel negatív adós, adataid nem kerülnek átadásra a "BAR-listára". Azonban megjegyzendõ, hogy APEH-tartozásból is lehet valaki "BAR-listás", ugyanis, ha az APEH végrehajtást foganatosít és banki inkasszót használ, akkor amennyiben az inkasszó mértéke az 1.000.000,- Ft-ot meghaladja, és teljesülés nélkül 30 napig sorban van tartva, akkor az inkasszó fedezetlen teljesülés miatti visszaadásával egy idõben a BANK a KHR rendszerbe a referenciaadatokat továbbíthatja.

Az APEH nem tagja a KHR-rendszernek, így õ a tartozásból eredõen referenciaadatot nem közvetít a rendszernek, vagyis az illetéktartozásod okán nem leszel negatív adós, adataid nem kerülnek átadásra a "BAR-listára". Azonban megjegyzendõ, hogy APEH-tartozásból is lehet valaki "BAR-listás", ugyanis, ha az APEH végrehajtást foganatosít és banki inkasszót használ, akkor amennyiben az inkasszó mértéke az 1.000.000, - Ft-ot meghaladja, és teljesülés nélkül 30 napig sorban van tartva, akkor az inkasszó fedezetlen teljesülés miatti visszaadásával egy idõben a BANK a KHR rendszerbe a referenciaadatokat továbbíthatja.
Addig nem kapsz vissza tõlök pénzt (pl. szja) ameddig tartozást látnak az apeh-os folyószámládon. Ide tartozik minden adónem, illeték és jérulék meg az adók módjára behajtandõ köztartozások. Ha rendezõdik a dolog a 0917-es átvezetési kérelmen tudod az szja-t átvezetni illetékre, tehát abból kifizeted kvázi vagy vissza is tudod kérni ha már ninc startozásod.

Kerülni jó? Ha valakibe beleszeretünk, akit el akarunk felejteni, de viszonylag sokat vagyunk együtt (egy barát) akkor elfelejtésképpen jó ha egy darabig kerüljük az illetőt?

Legjobb válasz: mindenképpen könnyebb ha egy ideig nem találkoztok, ha gyakran vagytok együtt csak még fájdalmasabb lesz a dolog... de ha esetleg az illetõ nem tudja, hogy szereted, akkor azért figyelj rá, hogy ne tûnjön fel neki, mert rosszul értelmezheti, hogy kerülöd és megbánthatod...

mindenképpen könnyebb ha egy ideig nem találkoztok, ha gyakran vagytok együtt csak még fájdalmasabb lesz a dolog... de ha esetleg az illetõ nem tudja, hogy szereted, akkor azért figyelj rá, hogy ne tûnjön fel neki, mert rosszul értelmezheti, hogy kerülöd és megbánthatod...
Igen.:S Ilyenkor jobb kerülni, és tisztázni magadban, hogy nem lesz köztetek semmi.
Hát ha barát akkor könnyen megsértõdhet. De én akkor is kerülném. Tényleg így lehet leggyorsabban elfelejteni. Én is próbálok most kiverni vkit a fejembõl, másfél két hete az illetõ közelébe sem mentem. Mondjuk õ nem barát.Ez a szerencsém.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen


Ha szerelmes vagyok egy lányba és a tudtára is adom valamilyen módon, viszont külsõre nem tetszem neki, biztosan a Barát-zónába kerülök?

Vagy erre a célra van fenntartva egy Ú-ba­szdmeg-hagyjál-békén-zóna is?

Legjobb válasz: Ja, ha jóban vagytok barátzóna, de ha nem vagytok jóban, és NORMÁLIS módon adod a tudtára, akkor az "Ú-ba­szdmeg-hagyjál-békén-zóna" nem ilyen formában jelenik meg, hanem õ is kulturáltan fog elküldeni a túróba! :)

Ja, ha jóban vagytok barátzóna, de ha nem vagytok jóban, és NORMÁLIS módon adod a tudtára, akkor az "Ú-ba­szdmeg-hagyjál-békén-zóna" nem ilyen formában jelenik meg, hanem õ is kulturáltan fog elküldeni a túróba! :)
Pontosan, erre a célra van egy külön fiók:D
Sajnos igen. Ha jóba vagytok akkor a barát zóna, ha nem akkor a második :D
A szerelmed miatt kizárt a pinás zónába kerülés. :-)

Hogyan intézitek a borravaló-kérdést, ha egy bárban 990 forintba került az italotok?

Odaadtok egy ezrest? Vagy kerestek nagyobb címletet, és mondjátok, hogy 1100-ból kértek? És ha mondjuk csak ezreseitek vannak meg egy húszezresetek? Vagy odaadtok az ezres mellé még egy százast? Más, ha a pultnál fizettek, mint ha kihozzák a számlát?

Legjobb válasz: ha kihoznák, akkor 1100-bõl kérnék vissza. Ha a pultnál lennék a kiszolgálástól függ, hogy 1000 vagy 1100

ha kihoznák, akkor 1100-bõl kérnék vissza. Ha a pultnál lennék a kiszolgálástól függ, hogy 1000 vagy 1100
Én ilyen esetben 1000 Forinttal fizetek, és mellé adok még 100 forintot.110 forint borravaló az nem rossz szerintem:) vagyis több mint a semmi.....
Úgy ahogy egy kedves válaszoló írta 10 százalék a borravaló, sõt még ha a játékgépen nyersz akkor is szoktak a nyereménybõl 10 %-ot adni, bár nagyon ritka. Én pultos voltam régen, és még 10 Ft-nak is örültem, mert hát sok kicsi sokra megy, de ha valaki nem mondta, hogy ad, akkor magamtól soha nem vettem el még 5 Ft-ot sem.
menjetek el nyugodtan egy elit helyre és nézzetek meg, hogy mi van feltüntetve a számlátokon.20%borravaló.A kocsmákban igen, 10%kb., mert ennél nem igen szoktak többet adni.
Szerintem az átlag borravaló 10%, nem 20%. Én nem adnék 1200 Ft-ot. Jó hogy nem már több a borravaló, mint maga az ital...végülis ez csak 1 ital, nem is egy vacsora, ahol a pincérnek azért többet kell csinálnia, mint egyszer letenni eléd egy poharat. Ha elmentek a boltba, a pénztárosnak is fizettek a kiszolgálásért?
Hazánkban 10% az elfogadott borravaló, nem 15-20%. Meg még mit nem... Az étel-ital árába busásan bele van kalkulálva a kiszolgálás és a pincér díja is. Az meg nem az én bajom, hogy éhbérért dolgoztatják szerencsétlen pincéreket...
Nem azért, de ahol egy ezrest kérnek egy üccsiért, én ott nem adok borravalót és többet nem is megyek. :)
ha borravalót adsz, akkor kb.15-20%-ot illik adni.ha ennyit nem szánsz rá, akkor inkább ne adj egy forintot sem.jobb helyeken vissza is adják ezeket a pár forintokat.úgy gonolom, hogy ilyen esetben 1200ft-ot illik adni, de hangsúlyozom nem kötelezõ.a nagyon elit helyeken pedig már eleve bele van számolva a 20% borravaló.pl. Visegrádon a Reneszánsz étteremben találkoztam ilyennel elõször.a blokkon az is fel volt tüntetve, ott viszont már egy forintot sem szoktak elfogadni pluszban.ami visszajár az visszajár, még ha 10ft.akkor is. tehát nem baj, ha nem adsz bórravalót, az nagyobb gáz, ha pár forinttal szúrod ki a szemüket.ezt szerintem megalázónak tartják.egy kocsmában viszont egy tizesnek is nagyon örülnek:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az említett eset, amit példának hoztam fel, egy pubban történt, és nem üccsi volt az az ital, hanem rumoskóla. Fõleg arra voltam kíváncsi, hogy ciki-e egy ezrest és még egy százast adni mellé, ha, tegyük fel, nincs ezresnél nagyobb címletem. De úgy látom, nem ciki :)

Két hitelem van két különböző banknál. Ha az egyiket már nem tudom fizetni és BAR listára kerülök mi lesz a másik hitelemmel amit még fizetni tudnék? Gépjárműről van szó, esetleg leveszik róla a rendszámot?

Legjobb válasz: amíg a másik banknak rendesen fizetsz, addig azzal gond nem lesz. az a bank viszont, amelyiknek nem fizetsz, egy idõ után a te neveden lévõ dolgokat fogja elvenni ami lehet az autód is. ez persze bankfüggõ, meg tapasztalatom nem nagyon volt még, de így tudom.

amíg a másik banknak rendesen fizetsz, addig azzal gond nem lesz. az a bank viszont, amelyiknek nem fizetsz, egy idõ után a te neveden lévõ dolgokat fogja elvenni ami lehet az autód is. ez persze bankfüggõ, meg tapasztalatom nem nagyon volt még, de így tudom.
Ha végrehajtási eljárás indul ellened, akkor az felmondási ok lehet a másik hitelnél is, illetve magát az autót is elvehetik.
A kérdező hozzászólása: Ha az egyik hitellel BAR listara kerultem akkor a masik gepjarmuvemet hitelatvallalassal eladhatom? ( hogy megmenekitsem a masik bank elol)
A másik kérdéssel is összhangban: amennyiben a gépjármû tulajdonodban van, akkor arra végrehajtás kezdeményezhetõ. A végrehajtási jog az elidegenítési és terhelési tilalmat IS felülírja, vagyis minden további nélkül foglalható az az eszköz, amely máshol fedezet. Ebben az esetben a másik hiteled is bedõl, merthogy a fedezetre végrehajtást kértek, ez pedig bontási ok. Ha az elsõ hiteled végrehajtásra kerül, az elsõk között fog a tulajdonodban lévõ gépjármû végrehajtás alá kerülni, ezzel van a "legkevesebb" dolga a végrehajtónak, így élni is fog vele. A másik, ha eladod a gépjármûvet azért, hogy menekítsd, akkor kvázi fedezetelvonást követsz el. Ez pedig bûncselekmény. Igaz, nem túl sok "precedens" van arra, hogy az ilyenbõl ügy lett.

Két hitelem van két különböző banknál. Ha az egyiket már nem tudom fizetni és BAR listára kerülök mi lesz a másik hitelemmel amit még fizetni tudnék? Motorról van szó esetleg leveszik róla a rendszámot?

Legjobb válasz: Felmondja a másik bank is a hitelt és végrehajtanak... egyeztess inkább a bankkal, esetleg adósságrendezõ hitellel váltsd ki a mostani kettõt

Felmondja a másik bank is a hitelt és végrehajtanak... egyeztess inkább a bankkal, esetleg adósságrendezõ hitellel váltsd ki a mostani kettõt
Leveszik róla a rendszámot. Aranyos vagy. Ami azt illeti, bámulatos ez a naivitás. A való életben az történik, hogy a motorodat pár jól megtermett ember felrakja egy kocsira, elviszik elárverezni, ahol fû alatt eladják pár hosszúorrúnak kb 60 ezer Ft-ért, és annyit levonnak a tartozásodból. A hosszúorrú vagy furikázik a motoroddal, vagy eladja, a bank pedig továbbra is követeli rajtad a tartozásod minusz 60 ezer Ft-ot, amit pl levonat a munkabéredbõl. Szóval inkább add el a motort magad.
A kérdező hozzászólása: De az egyik bank elveheti a masik bank fedezetet? Egy kocsirol es egy motorrol van szo.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!