Találatok a következő kifejezésre: Ha azt rólam (1468 db)

Melyik a rosszabb, ha az emberek tudnak róla, hogy diktatúrában élnek, vagy ha vakok és nem veszik észre?

Legjobb válasz: Az attól függ. Ha relatíve jók az életkörülmények (mert azért a diktatúrát is lehet jól csinálni), akkor az ember hajlamos szemet hunyni a diktatúra fölött. Ha viszont a körülmények is rosszak, akkor csak idõ kérdése, hogy észrevegyék. Viszont ha tudnak is róla, de tenni nem tudnak ellene, akkor meg végeredményben édesmindegy, hogy tudnak-e róla, vagy sem.

Az attól függ. Ha relatíve jók az életkörülmények (mert azért a diktatúrát is lehet jól csinálni), akkor az ember hajlamos szemet hunyni a diktatúra fölött. Ha viszont a körülmények is rosszak, akkor csak idõ kérdése, hogy észrevegyék. Viszont ha tudnak is róla, de tenni nem tudnak ellene, akkor meg végeredményben édesmindegy, hogy tudnak-e róla, vagy sem.
Hagyjuk már ezt a "diktatúrában élünk" dumát.Nem unalmas?Honnan veszed , hogy diktatúra van?
Mirõl lehet felismerni azt, hogy most diktatúrában élünk?
Ha tudnak róla, de az életük nem rossz, elviselhetõ, akkor nem olyan rossz. Ha viszont értik is a hatását a minden napjaikban, akkor az rosszabb. Rákosi diktatúrája elviselhetetlen volt, azért tört ki a forradalom. A Kádár-rendszeré viszont nem volt annyira rossz
Az utóbbi
A kérdező hozzászólása: ez benne volt a kérdésben?
A kérdező hozzászólása: írtam ilyet? nem emlékszem ez egy kérdés volt, és válaszokat várok, nem pedig belelátott szavakat

Beperelhet-e egy családtagom, ha az önéletrajzi regényemben olyat írok róla (név nélkül), ami szerinte nem igaz?

Legjobb válasz: Igen. Ha egyértelmûen bizonyítható, hogy róla van szó, akkor igen. Hiáûba írod név nélkül, ha rá lehet ismerni egyértelmûen az emberre, akirõl írsz és azonosítani lehet, akkor fix, hogy megnyeri a pert. Egyébként nem írj önéletrajzi regényt, csak ha már befutott és sikeres író vagy, akkor is inkább vénebb korodban és csak síma önéletrajzot. Ha kellõen sokáig élsz, akkor nagyon kevés hozzátartozód marad, aki beperelhet bármiért is és addigra meg fogod tanulni, hogy hogyan írj másokról úgy, hogy ne legyen bajod miatta.

Igen. Ha egyértelmûen bizonyítható, hogy róla van szó, akkor igen. Hiáûba írod név nélkül, ha rá lehet ismerni egyértelmûen az emberre, akirõl írsz és azonosítani lehet, akkor fix, hogy megnyeri a pert. Egyébként nem írj önéletrajzi regényt, csak ha már befutott és sikeres író vagy, akkor is inkább vénebb korodban és csak síma önéletrajzot. Ha kellõen sokáig élsz, akkor nagyon kevés hozzátartozód marad, aki beperelhet bármiért is és addigra meg fogod tanulni, hogy hogyan írj másokról úgy, hogy ne legyen bajod miatta.
Be, amennyiben kiadásra kerül és a személye felismerhetõ.
"Névtelenül" nem lehet kiadni könyvet. Minimum a kiadónak ismernie kell téged. Bírósági per esetén pedig kötelezni fogják a kiadót, hogy adják ki a te személyazonosságodat. Amúgy megfordult már a fejedben, hogy nem hazudozol össze vissza a rokonságodról egy önéletrajzi könyvben? Másik kérdés, ami felmerült bennem, hogy tán valami celeb vagy híresség vagy? Mert vii. Lakatos Eszmeralda önéletrajzi könyvére a kutya nem lesz kíváncsi...
Kétlem. Esetleg ne önéletrajzinak írd, hanem sima regénynek, ami kitaláció.
Mostanában volt az az úszó aki valami gyúróról írt így, és abból is bírósági ügy lett.
Szabály szerint MINDEN irodalmi mû fikció, teljesen függetlenül attól, hogy mennyi valóságalapja van. De ha ez nem elég, akkor esetleg írd bele az elejébe, hogy "A történet szereplõi kitaláltak, minden hasonlóságuk/egyezésük a valósággal csupán a véletlen mûve." Vagy ajánld egyenesen neki a mûvet...
szerintem nem, mivel egyrészt gondolom elsõsorban magadnak írod nem akarod kiadni másrészt meg névtelen
gondolom egy 13 véves ambíciókkal teli tini vagy. Akkoriban én is azt hittem, h könyvet tudok írni. De senkit sem érdekel egy ismeretlen valakinek az önéletrajza, ahhoz rendes marketing sok sok kapcsolat kell.
A kérdező hozzászólása: És ha névtelenül adom ki?
Ahogy írták, ha bizonyítható, hogy kirõl van szó, akkor jogi útra lehet terelni a dolgokat, jogosan. Akár rossz hír keltésért, rágalmazásért. Mostanában pont volt ebbõl botrány, ha figyelted a híreket, egy úszónõ írt egy könyvet, amelyben sokan ráismertek egy "névtelen" alakra és hatalmas botrány is lett belõle, hogy most ki mond igazat, ki nem.
Kedves 7-es válaszoló, igenis tisztában vagyok a dolgokkal, nem kell utánanéznem, hiszen a szakmában dolgozom. A REGÉNY önmagában fiktív mûfaj. Az önéletrajzi is. Bocsi.

Milyen eszközt kell beszereznem ha az autóba a szivargyujtóról szeretnék pendrive-ról zenét hallgatni?

Csak rádió van az autóban,de szeretnék mp3-akat hallgatni.

Legjobb válasz: nos, ha jól értelmeztem a kérdésed, akkor a szivargyújtót szeretnéd használni, mint bemenetet. ki kell, hogy ábrándítsalak, mivel a szivargyújtó nevébõl adódóan is nem "fejegység bemeneti nyílás". abban igazad lehet, hogy áram alatt van, de hogy a rádióddal nem áll összeköttetésben, az is biztos. legkönnyebben úgy tudsz pendrive-ról zenéket hallgatni, ha kicseréled a fejegységed. remélem tudtam segíteni.

nos, ha jól értelmeztem a kérdésed, akkor a szivargyújtót szeretnéd használni, mint bemenetet. ki kell, hogy ábrándítsalak, mivel a szivargyújtó nevébõl adódóan is nem "fejegység bemeneti nyílás". abban igazad lehet, hogy áram alatt van, de hogy a rádióddal nem áll összeköttetésben, az is biztos. legkönnyebben úgy tudsz pendrive-ról zenéket hallgatni, ha kicseréled a fejegységed. remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Hallottam valami fm transzmitterrõl, az nem járható út?
USB-bemenetes fm-transzmitterre lenne szükséged. De gyakoribb az olyan fm-transzmitter, amibe nem pendrive-ot, hanem memóriakártyát (általában SD-t, vagy microSD-t) tudsz tenni, amin rajta vannak az mp3 fájlok. Az fm-transzmitter a szivargyújtóról mûködik rádió-adóként. A rádiót beállítod a megfelelõ frenkvenciára, majd a transzmitterrel tudod irányítani a zenelejátszást. Úgy mint pl. elõre/hátra, lejátszás/megállítás.
A kérdező hozzászólása: Köszi Gaba. Próbálok nem sd kártyásat, mert nem akarok venni olyat, pendrive meg van.
http://www.argep.hu/trend/FMTR/Fm-transzmitter-usb.html Jók ezek a megoldások amúgy, meg költségkímélõek. Én a Trabantomban szivargyújtó híján mp3-lejátszóról hallgatok zenét a régi kazettás magnón keresztül kazetta-adapterrel. Ahogy elnézem ezek az fm-transzmitterek is nagyon barátságos árban vannak.

Miért utálják az emberek a Lokit, ha az ország legeredményesebb csapata? (Lenne róluk még néhány kérdésem? )

Én szoktam NB1et nézni, de nincs kedvenc csapatom. Egyedül a Videotonnal nem szimpatizálok, de feltûnt több portálon is folyamatosan olvasom, hogy mindenki utálja a DVSC-t. Nekem elég szimpatikus a játékuk és örülök, hogy bajnokok lettek.

Legjobb válasz: Nem civíl város, hanem civisváros :D Nem tudom miért énekli, de nekem tetszik... Nem tudok róla, hogy a YNWA az indulójuk, nekem valami " mi indulunk ha kell, mert bennünk a vér piros-fehér " rémlik. Azért utálják, mert nem pesti csapat. Újpesti léttemre megvallom nekem is vannak onnan olyan játékosok, akiket szivesen látnék itt. Pl. Bouadlát, Szakályt, Bódit, Korhutot, meg van, akinek a nevét nem tudom.

Nem civíl város, hanem civisváros :D Nem tudom miért énekli, de nekem tetszik... Nem tudok róla, hogy a YNWA az indulójuk, nekem valami " mi indulunk ha kell, mert bennünk a vér piros-fehér " rémlik. Azért utálják, mert nem pesti csapat. Újpesti léttemre megvallom nekem is vannak onnan olyan játékosok, akiket szivesen látnék itt. Pl. Bouadlát, Szakályt, Bódit, Korhutot, meg van, akinek a nevét nem tudom.
Több dologban is helyretennélek: - azok utálják akik egy másik csapatnak szurkolnak, mert ugye ellenfél - nem civilváros, hanem cívisváros - nem a legeredményesebb csapat, csak az elmúlt években erõsödtek meg. Ha a bajnoki vagy a kupagyõzelmeket nézzük akkor mindkét esetben a Fradi a legeredményesebb, utána MTK, Újpest, Honvéd, és a Debrecen csak ötödik. És kell még pár évtized amíg a legeredményesebb lesz. Ráadásul a Fradi az egyetlen magyar csapat akinek volt aranylabdás játékosa és nyert nemzetközi kupát. Akkor miért is a Debrecen a legeredményesebb?
A kérdező hozzászólása: Az elmúlt évekre gondoltam. A Fradi olyan, mint az angol foci.. dicsõ múlt , semmi jövõ. Pedig szeretem azt a játékot is, amit õk játszanak, de a Loki valahogy "csapatosabb". Jobban összetudnak játszani, mint a többi magyar klub. Ezért én a jelenlegi helyzetben õket tartom az ország legeredményesebb csapatának.
Annak ellenére hogy a Fradinak nincs semmi jövõje van egy 9 meccses gyõzelmi szériájuk a bajnokságban. És a Fradi még ma is nagy csapat, jövõje mindig is lesz.

Miért van az ha ncor-ról szeretnék tölteni azt irja hogy ''finding peers'' de nem indul meg a töltés? Viszont ha pratebay-ról töltök akkor megy simán!

Legjobb válasz: Talán nem nCore kompatibilis torrent klienst használsz. A WiKi -ben megtalálod milyen kliensek elfogadottak.

Talán nem nCore kompatibilis torrent klienst használsz. A WiKi -ben megtalálod milyen kliensek elfogadottak.
Az x86 32-bites az x64 meg 64-bites változat. Mivel neked nincs valami combos géped, így egy 32-bites Home premium SP1 bõven elég rá.
A kérdező hozzászólása: és sp 1-es belül van ultimate, home premium, professional,
A kérdező hozzászólása: na jolvan..van 4 millio féle:D elösszöris x86 vagy x64-es? van több sp1-es az nemtudom mi.de sp1-es kell?
A kérdező hozzászólása: ja igen a partició usb készitö program megvan csak az usb maga ami szar.de akkor veszek usb-t fizukor:) felrakom a 7-est és azért majd leirom h jolette a hdmi hang.köszi szépen még1X mindent.csao
Újabb Windows verziót nem frissíthetsz régebbire. Tehát a Windows alóli telepítés nem fog elindulni. Mindenképp tiszta telepítés kell! Azzal csináld amelyik mûködik. Lehet hogy az alaplap túl régi, hogy támogassa az USB boot -ot, de meg kell próbálni. Egy új optikai meghajtó se olyan drága már, használtam meg gombokért lehet venni mûködõképeset. Az nCore -ról MSDN -es Windows 7 -et keress. Benne van a torrent nevében hogy MSDN. Ezzel a programmal tudod pen drive -re rakni: [link]
A kérdező hozzászólása: végre már tudom mi a probléma :) hát akkor simán visszatérek win 7 re nekem azis jo.viszont feltudom telepiteni cd és müködö usb nélkül simán a rendszerböl?mer cd olvasom sz..r a pinadrivom meg azt irja h irásvédett.formázni simán nemengedi csak partition tools-al törlöm ujraformázom akkor jo kicsi fájlokat rátudok rakni de win7-et pl már nem mert visszazárolja magát.ha lehet rendszerböl is akkor mejiket ajánlod?mit szedjek le az ncor-ról? hihetetlen 1 hete szenvedek a hanggal meg az ncorralis erre 1 nap alatt választ adsz mind2-re..10002948 hála :)
Azért nem látja az eszközkezelõ, mert nincsenek rendesen telepítve az illesztõprogramok, csak azok amit a Windows 8.1 telepítõ magtól hozzárendelt. Pl. a videokártyánál: (Microsoft Corporaton - VDDM v1.1) itt ebbõl látszik hogy nem teljes értékû, csak hozzárendelt, "butított" a driver. De ott, a sárga felkiáltójeles "High Defonition Audio hangvezérlõ", aminek telepítése elégedhetetlen a probléma megoldásának érdekében. Ez a videokártyához tartozik, hogy szoftveresen tudja átvinni a hangot az integrált hangkártyáról a videokártya HDMI -jére. A 8.1 már sajnos nem támogatja HD4xxx kártyákat. És a Realtek honlapján se találtam kompatibilis HDMI drivert. Szóval vagy veszel Windows 8.1 kompatibilis videokártyát, vagy visszatérsz Windows 7-re.
A kérdező hozzászólása: ezeket jelenti a hardver konfigurácio?: [link] [link] [link] [link] amugy az aida látja a tv-m illetve a videokártyám pontos nevét adatait viszont az eszközelö nem :S
Kéne a pontos hardver konfig! Számos esetben, az HDMI -n történõ hangátvitelhez külön drivert kell telepíteni.
A kérdező hozzászólása: ezaz:) tökéletesen megy.köszönöm szépen.a 3.1.3 as verziót felraktam és jo is lett. és ha már megjelent 1 segytökész emberke feltennék még 1 kérdést amiben ismét lehetnél a segitségemre. lg smart tv-m re kötöttem a pc-m hdmi kábellel.kép tökéletes viszont hang csak a beépitett hangkártyára dugott hangfalból jön, a tv bõl viszont nemjön hang.és én azt szeretném ha a tv szolna.lejátszó eszközöknél csak a hangfalakat látja hdmi hangot nem.bios-bol letiltottám már a beipitett hangkártyát de ugysem.eszközelökben a rendszereszközök között lát high definition hangvezérö eszközt de azt irja hogy az eszköz nem talál elég használhato eröforrást ha használni akarja az eszközt a rendszerböl tiltson le valami másik eszközt.erre esetleg lenne valami megoldásod?
Én az NCore saját WiKi -jérõl beszéltem. "Támogatott kliensek Az alábbi lista azon kliensek nevét, verziószámát tartalmazza, melyek használata AJÁNLOTT! Minden ettõl eltérõ verziószám, klienstípus megnöveli a kockázatát a félrejelentésnek. BitTorrent 7.2.1, 7.5.0 btgdaemon 0.9.x btpd 0.13 Enhanced CTorrent (dnh3.2) libtorrent 0.12.6 (rTorrent 0.8.6) uTorrent for Windows 2.0.4, 2.2.1, 3.0, 3.1.3 uTorrent for MAC 1.5.11 (legújabb stabil kiadások) Libtorrent-rasterbar alapú kliensek: Deluge 1.3.3 Halite 0.3.3 qBittorrent 2.9.2, 2.9.3 Transmission 2.82 (libtorrent-rasterbar >= 0.15.x) Ismert, hibás verziók: qBittorrent 2.8 széria: Használata nem javasolt. Memóriát eszik, elfogyasztja amit lehet. Ezen kivül fals I/O hibákat szór. Amint érkezik javitás, frissitve lesz a wiki lap. Vuze: 4.6.0.2; 4.9 bugos, rosszul számol. Használata, kirúgást eredményezhet! uTorrent 3.3 verzó: Folyamatosan szétkapcsol, aktivitás nem mûködik rendesen. Operációs rendszer szerint: (Kiteszteltségi sorrendben.) Windows: uTorrent, BitTorrent, qBittorrent, Vuze, Halite Linux: rTorrent, Deluge, qBittorrent, Vuze MAC: Transmission, Vuze Telefonok/tabletek: Jelenleg nincs ajánlott kliens. Felhívjuk figyelmeteket, hogy beta, alpha, git/svn verziójú kliensek használata sosem volt és soha nem is lesz támogatott az oldalon. Az ilyen klienseket csakis saját felelõsségre használjátok, mivel nagy a valószínûsége, hogy hamis adatokat küldhet. A régebbi verziókat, melyek már ki lettek írva erre a lapra, lehet használni, amennyiben azok kifogástalanul mûködnek."
A kérdező hozzászólása: hihetelen noob vagyok, beirtam gugliba h utorrent wiki de nemlátom h irna kliensekröl.esetleg 1 linket kérhetnék?
A kérdező hozzászólása: win7 fennt van vidi karinak már nem a butitott drivere van fennt de továbbra sincs hdmi hang a tv-n:(win 7 et tudtam aktiválni loaderrel.viszont win update-ba van 147 fontos frissités rámegyek hogy nzomassa csak de csak álldigál nulla százalékon:S

Ha T-home-os vagyok, de úgy van megoldva, hogy az antennakábel nem a dekóderbe, hanem az amelletti modembe megy, és az van összekötve a dekóderrel, akkor ez IPTV? Ha az, akkor hogy tudok adásokat rögzíteni róla? DVB-C vagy -S tunerrel?

Azért szeretném külön, mert ahogy gyárilag fel lehet venni, azokat ugye nem lehet külön külső meghajtóra rátenni... Bár a DVB-C kábeles adáshoz jó, a DVB-S pedig műholdas felvételhez. Az IPTV-nél most hogy is van ez!?

Legjobb válasz: A másik kérdésednél már megválaszoltam: az IPTV egy internet-alapú technológia, nem része a DVB szabványnak, DVB eszközzel nem lehet róla felvételt készíteni. Amikor az IPTV boxszal felvételt készítesz, az nem helyben a boxban készül, hanem a szolgáltató szerverén.

A másik kérdésednél már megválaszoltam: az IPTV egy internet-alapú technológia, nem része a DVB szabványnak, DVB eszközzel nem lehet róla felvételt készíteni. Amikor az IPTV boxszal felvételt készítesz, az nem helyben a boxban készül, hanem a szolgáltató szerverén.

Facebook-on látja az illető, ha leiratkozom róla?

Meg a másik kérdés,h hol lehet beállítani,h ne tudjanak ismer?snek jelölni?

Legjobb válasz: Értesítést nem kap róla, de ha manuálisan nyilvántartja a feliratkozóit akkor elõbb utóbb észreveszi. Az adatvédelmi beállításokban, jobb felsõ sarokban van egy szép ikon, onnan mindent elérsz. :)

Értesítést nem kap róla, de ha manuálisan nyilvántartja a feliratkozóit akkor elõbb utóbb észreveszi. Az adatvédelmi beállításokban, jobb felsõ sarokban van egy szép ikon, onnan mindent elérsz. :)
A kérdező hozzászólása: Upsz! Bocs, h még kérdezek:) , de mennyire kell ehhez körül tekintõnek lennie? Hol láthatja meg, ha nagyon akarja? Köszi!!
Idõvonaláról egy kattintással eléri a feliratkozók listáját. Ahogy te is a sajátjaidét. :)
A kérdező hozzászólása: Hû, az akkor ciki lesz, m rengeteg emberrõl leiratkoztam. Na de ez már az én bajom marad.:) Abban még segítenél, h megtaláltam azt a beállítást, h ki jelölhet engem ismerõsnek. De itt csak 2 opció van: "mindenki" és "ismerõsök ismerõsei". Akkor hol van az a lehetõség, h senki? Hogy lehet beállítani, h ne jelöljenek? Unom már, h minden második ember az utcáról ismerõsnek jelöli a másikat.:S
Hát ha csak ez 2 opció van, akkor nincs mit tenni: egész egyszerûen nem igazolod vissza azt akit nem akarsz.

Valóban bannolhatja a Microsoft az Xbox 360 Slim-emet az Xbox Live-ról, ha az Ebay-ről rendelt kínai 60/120/250 GB-os merevlemezt rakom bele? Miben más az, mint egy "eredeti"?

Az utólag onnan vett vagy hdd beépítő keretbe rakott bármilyen SATA-s vinyók csak flashelt gépekkel működnek? Az áruk töredéke a hivatalosan a Microsoft által forgalmazottakénál.

Legjobb válasz: Szerintem ha nem eredeti vinyót raksz bele attól még nem bannolnak,a gépnek kell tisztának lennie, a többit nem tudom.

Szerintem ha nem eredeti vinyót raksz bele attól még nem bannolnak, a gépnek kell tisztának lennie, a többit nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Rendeltem egy 120 GB-osat. System Error E68 és piros led... :((( Mit tehetek???
Jelzem, hogy vettem egy ilyen 250GB-os "utángyártott" vinyót, 3 hét alatt ért ide Szingapúrból. Tökéletesen mûködik.
Érdeklõdök, hogy sikerült-e a projekt? ;)
Persze, hogy ugyanaz a forrásuk. Csak õk megtehetik, hogy bevásárolnak 50 db-ot jó nagy kedvezménnyel aztán 3x-os áron eladják. Én most kérdeztem rá pont egy ilyen ebay-es kínainál, hogy mennyiért adna nekem 20db 250GB-os XBOX vinyót, és darabonként 11.600.- Ft-ra jött ki az ajánlatuk, amibe már a szállítási költség is benne van. Viszont megnyugtató, hogy a konzolboltok is merik árulni. Szerintem, nyugodtan rendeld meg ebay-rõl, aztán ha nem ismerné fel a konzol, akkor házilag még mindig meg tudod berhelni... ;) Tele van ehhez való szoftverekkel a net.
A kérdező hozzászólása: Azért is bosszantó ez, mert a napokban felvettem a kapcsolatot a Konzolvilággal, a Gameshoppal, a Konzolstúdió.hu-val és mindegyik forgalmaz kínai vinyót OEM címszóval és õk pedig bátran ajánlják, mondván nem kaptak még negatív visszajelzést. És ha náluk egy 60 GB-os hdd 13990 Ft például, az tuti, hogy az Ebay-es cumó. A négy ujjam rá, hogy ezeknek sincs ennél konkrétabb kínai "beszállítói" kapcsolatuk, csak megy a nyerészkedés... A dobozos 250-es és 320-as vinyójuk eredeti csak, de az 20 ezer Ft. :S Tanácstalan vagyok...
Igen, jól értelmezted. Vagy látja a konzol és akkor nincs para, vagy nem, és akkor van egy plusz vinyód a PC-hez... ;)
A kérdező hozzászólása: Hmm.. Értem. Akkor elvileg ha bízom az eladó kicsi kínaiban, hogy ezzel õ is tisztában van, akkor az általa hirdetett hdd-nek megfelelõen elõkészítettnek kell lennie, különben nem is látja a konzol, ha jól értelmezem. Ekkor max van egy kicsi hdd-m, amit max berakhatok a pc-mbe, de ha látja, nem tilthatnak... ??? Köszönöm! (olvastam blogokat, fórumot és azért ott megemlítik, hogy semmiért nem vállalnak felelõsséget :) , ezért érdeklõdöm, mert tartok tõle. Van bannolt offline konzolom is, erre vigyáznék)
Több kapcsolódó youtube videóban is említették, hogy nem bannolnak azért, ha saját vinyót raksz a gépbe (pl kínai összeállítás) viszont az a vinyó megfelelõen kell hogy legyen "felkészítve". Errõl szintén nagyon sok infó van fent a neten (kompatibilis vinyómárkák, formatáló progik, stb.) Ha nem akarsz hackelt dashboard-ot használni (amiért viszont bannolhatnak) akkor érdemes utánanézni ezeknek. Ha mûködik úgy az új vinyó, hogy nem kell az XBOX alapszoftveréhez nyúlnod, akkor nincs mitõl tartanod.
A kérdező hozzászólása: Kiderült, hogy hibás a vinyó. A visszaposta 2, 5-szer annyiba kerülne, mint a vételár, úgyhogy a gari felejtõs, a kínai eladó jóindulatán múlt, hogy visszakönyörögtem a vételár felét, amit vissza is utalt, így csak 5-6 ezer forint lett a tanulópénz.

"Az apja része önnek. Mindig. Ha megtud róla valamit, önmagát ismeri meg jobban. Ezért nem számít hol van vagy mit tett (meg kell őt találnia) " Ez igaz lehet?

(Egy filmben hallottam a fent írtakat). Elváltak a szüleim. Apám hagyott ott minket. Még egészen kicsi voltam. Azóta meghalt. Tehát megtalálni már nem tudom. Viszont ha ez valóban ennyire lényeges, az sok mindent megmagyarázna. Például hogy miért nem ismerem igazán önmagam a mai napig sem.

Legjobb válasz: én három és fél voltam, mikor apukám meghalt, semmit nem tudok róla...

én három és fél voltam, mikor apukám meghalt, semmit nem tudok róla...
vagy erre:) legalabbis nekem ez volt az elso, ami eszembe jut "a fal"-rol, mint filmcim. bocs, hogy keretlenul belepofaztam.
A kérdező hozzászólása: Melyikre gondolsz? Erre? : http://www.port.hu/a_fal_die_wand/pls/w/films.film_page?i_fi..
Bizony hogy igaz! A valóságban élõ vagy már nem élõ apád és a kisgyermekkortól fogva a személyiségbe épült APA nem teljesen ugyanaz, de ennek a képnek az édesapád kisebb vagy nagyobb részét képezi, akkor is, ha egy napos voltál, amikor eltûnt vagy meghalt. Láttad A fal c. filmet? Javaslom, nézd meg!
Ez szerintem hülyeség. Gondolom, nem dokumentumfilm volt, hanem a sztorit vitte elõre.
Bizony-bizony... Van bennünk egy apai és egy anyai rész vagy örökség is. Van, hogy az egyiket nem bírjuk megélni, kibontaoztatni, hanem megtagadjuk, szõnyeg alatt tartjuk, mert azzal a szülõvel van valami problémánk. Neked az, hogy elhagyott. Leegyszerûsítve ebbõl az következik, hogy nem fogadod el magadban mindazt, amiben rá hasonlítasz... Nagyon-nagyon fontos egy intenzív önismereti munka a felnõtté válásban vagy felnõtt korban. Pszichológus vagy pszichodráma csoport tud ebben segíteni. Hogy megismerd és integráld az apai részt önmagadban. Sok sikert!
Nekem mindket szulom el meg, es megsem ismerem magam, sokszor ra kellett mar erre jonnom. Holott oket azert mar sokkal jobban ismerem. szerintem nem ezen mulik. Te Te vagy es ha ismerned is az joapadat, onismeret kellene ahhoz, hogy rajojj, hogy mit orokoltel tole es mit nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Talán igazatok van. Talán tényleg nem függ az, hogy ki vagyok attól, hogy kitõl származok. Csak azt nem tudom miért érzem mégis így. Ezért is akadtam meg ezen a mondaton a film nézése során. De az is lehet, hogy ösztönösen próbálom a könnyebb utat választani, és mást hibáztatni a saját sikertelenségeimért. Az biztos hogy egy jó apa rengeteget lendít a gyermeke fejlõdése során. Érzem, és tudom mindezt akkor is, még ha sohasem voltam ebben a szerepben. Egy jó apa az erõt szimbolizálja. A becsületet. A harcokat, melyeket nap mint nap meg kell vívnunk önmagunkért, és egymásért. Nem tudom hogy érezhetem-e mindezt akkor is, ha nem volt aki átadja mindezt a számomra. Ha rájöttem hogy így van, akkor talán igen. Legalábbis szeretném hinni.
Nekem nem lépett le az apám, és nagyon szeretõ, törõdõ, lelkiismeretes ember DE!!! Az esetek többségében mégsem jövök ki vele mert rámerölteti az akaratát, és nem tudok vele megbeszélni semmit , így sokszor inkább olyan mintha a fõnököm lenne. Rá nem támaszkodhatok, ezt nem rovom fel neki mert õ is így volt az õ apjával és így tovább.... Szóval persze sokkal jobb az ha van az embernek apja, ismeri, tud vele beszélni, de szerintem nélküle is teljes életet élhet, és megtalálhatja önmagát.
Nekem az anyám lépett le mikor 1 éves voltam, de szerintem lényegtelen melyik szülõ. Lehet vannak bennünk hasonlóságok, rossz tulajdonságai amiket magamban is felfedeznék ami változásra sarkalna stb. De úgy gondolom önálló ember vagyok. Saját magamat kell "megtalálnom", és ez megy nélküle is. Én soha nem akartam megismerni, teljesen feleslegesnek tartom ennyi idõ után. Hogy nekem mennyire részem nem tudom, de a szívemnek nem.
elsõ vagyok: igazából nem tudom, mert nem tudom, hogy a hiánya mit okoz. azt viszont, hogy helyette lett egy borzalmas mostohaapám, az egyértelmûen kihat. én ismerem magam, de ez csak harminc felett sikerült, és az önbizalmam is csak mostanra jött normál állapotba.
a "hogyan éljük túl a családot" címü könyv is segíthet, se biztos vannak még jobb könyvek, ami ilyen téren elõre visz, de felkereshetsz egy családfakutatót is, esetleg pszichológust, ha arra vagy kíváncsi, milyen kihatással van ez és lesz az életedre, bár azt szerintem bárki megmondhatja, hogy biztosan befolyásoló "tényezõ"
Fontos, de nem kell megtalálnod szó szerint. Keressél rokonokat, akik mesélnek róla. Úgyanigy fontosak a nagyszüleid is.Az fontos, hogy "honnan jöttél", mert az ember történelmi lény, és szüleid, nagyszüleid folytatója vagy. Tudj meg róluk minél többet, ahogy arról ahol és ahogy felnõttél. Iskola, környék, barátok, gyerekkor, szomszédok, stb. Ez mind számit és közrejátszik. Az apád megtalálását nem kell szó szerint érteni.
A kérdező hozzászólása: És ez hogyan hat ki a jelenedre? Kihat egyáltalán? Látsz összefüggést?

Melyik a jobb fülhallgató hogy ha az egyik 8hz -ről indul és a másik meg 20hz-ről?

Legjobb válasz: Ebbõl nem derül ki hogy jó e , márka? típus? ár? 8 herc lol ilyen baromságot annak semmi értelme ráadásul fülhallgató?

Ebbõl nem derül ki hogy jó e , márka? típus? ár? 8 herc lol ilyen baromságot annak semmi értelme ráadásul fülhallgató?
A kérdező hozzászólása: ajjj te bu zi xD én nem arról ugatok hanem hogy melyik tud mélyebbet...-.-" hüly e pöc s..
U de szájbaba**nálak te Márk csicska :D
Idióta gyökér gyerek nem azt kérdezted melyik a mélyebb hanem melyik a jobb! Egyébként ha ilyen ostoba vagy hogy magadtól sem tudod melyik a mélyebb a 8 vagy a 20 akkor meg is érdemled hogy átbässzanak a eladók. Ha egy picit is jártál volna iskolába akkor tudnád melyik a mélyebb, ha meg lila fingod is volna az emberi hallás és hifi témából akkor fel se tetted volna ezt az értelmetlen kérdést magadnak de elmondom a buta fejed kedvéért hogy a 20 at sem hallod fülhallgatóval nem hogy a 8 at téged csúnyán átbäsztak.
amelyik 20hz-20000hz-ig van az normál hangzású. Amelyik pedig pl: 8hz-22000hz-ig az már jobb kategória. Nem csak a márkától függ hogy jó-e a a füles.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!