Találatok a következő kifejezésre: Ha azt nem ihatok (14 db)

Ihatom a palástfű teát a 2. ciklusban ha az elsőben nem ittam a cickát?

Legjobb válasz: Szerintem ihatod! Én úgy tudom, hogy a palástfû a beágyazódást segíti, tehát rosszat biztos nem tesz.

Szerintem ihatod! Én úgy tudom, hogy a palástfû a beágyazódást segíti, tehát rosszat biztos nem tesz.
Én pénteken teszteltem pozitívat, elsõ felében cicka+málnalevélteát, majd palástfûteát ittam.Nem tudom hogy ez segített e vagy sem, de ártani biztosan nem ártottam vele, sõt...:)

Ihatom a ciklus második felében a palástfű teát, ha az elsőben nem ittam a cickafarkot?

Két hónappal ezelőtti ciklusnál a 21. napi hormonlabor eredményem alacsony progeszteron szintet mutatott (6.1) Mutattam az eredeményem orvosnak, ő csak annyit mondott, hogy abban a hónapban valószínűleg nem volt peteérésem; előfordul az ilyen... Nem adott rá semmit, viszont engem azóta sem hagy nyugodni a dolog. Gondoltam, legalább a palástfű teát kipróbálnám... (1 éve próbálkozunk sikertelenül.)

Legjobb válasz: Nyugodtan idd,ha 28 napos a ciklusod,akkor a 15. naptól!Aztán majd folytatod a cickafarkfû teával,ami amúgy szerintem fontosabb a ciklust illetõleg,szóval a palástfû teával nem tudsz bajt csinálni,ha elötte nem ittad a másikat!

Nyugodtan idd, ha 28 napos a ciklusod, akkor a 15. naptól!Aztán majd folytatod a cickafarkfû teával, ami amúgy szerintem fontosabb a ciklust illetõleg, szóval a palástfû teával nem tudsz bajt csinálni, ha elötte nem ittad a másikat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot!

Ha a 1, 5 %-os zsírtartalmú tejes dobozra az van írva, hogy fogyasztható: 2-6 C között tárolva, akkor az azt jelenti hogy a konyhámban nem ihatom?

Csak azért mert ott 20-22C fok van. Be kell mennem egy ipari hűtőbe, vagy csak bedugni a fejem? Ha ez a variáns jó, akkor viszont az a baj, hogy nem tudom megdönteni, szívószállal meg utálom. És még azt is szeretném tudni, hogy a somogyi szarvasmarhákat hogyan különböztetik meg, hogy melyik adjon 1,5%-os és melyik 2,8%-os tejet? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: "Be kell mennem egy ipari hûtõbe, vagy csak bedugni a fejem?" Sajnos te csak télen ihatsz tejet. De csak akkor, ha nincs túl hideg. És kérjük áttenni a humor rovatba!

"Be kell mennem egy ipari hûtõbe, vagy csak bedugni a fejem?" Sajnos te csak télen ihatsz tejet. De csak akkor, ha nincs túl hideg. És kérjük áttenni a humor rovatba!
trololo
35 éves léttedre egy ilyen jellegü kérdésre futja, Lacika? Ejnye-ejnye!
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat. de akkor sem értem :DDDDDD De NEEEE magyarázzátok meg. Csak szívozok. De azért édesek vagytok. PUSZICUKOOOOR
Semmi köze a hõmérséklethez, hogy lehetsz ilyen buta?! Kivágsz papírból 2-6 db C betût (mûanyag is jó, csak fa ne legyen), és ha azok között tárolod a tejet, akkor nem romlik meg. Minél több C-t raksz köré, annál tovább lesz jó a tej! A másik téma: a sovány tehén 1, 5%-os tejet ad, a kövér 2, 8-ast. Szerintem Te nagyon rossz voltál biológiából, ha még ennyit se tudsz.
Tárolva: azaz dobozostól ráadásul!
Szerintem neked elment otthonról. Nem FAKE kérdés, akkor komolya gondok vannak nálad.
a "tárolva" szónak szerinted mi a jelentése? http://lmgtfy.com/?q=t%C3%A1rolni
a somogyi marhákat a tögye alapján különböztetik meg : 1, 5kg töggyel rendelkezõ adja 1, 5% tejet .és ugyan igy 0 2, 5 % .
Csak télen ihatsz tejet. A 28%-os tejet a tehén adja. Az 1, 5%-os pedig az a lötyi, amivel kimosták a tejeskannát.


Ha nem ihatok alkoholt a májam és az epém miatt, akkor ha füvezek, az is károsítja a májat meg az epét? Normális válaszokat pls!

Legjobb válasz: Nem. A fû hatóanyaga, a Tetra-Hidro-Cannabiol nem toxikus vegyület, a kellõ hatás eléréséhez pedig minimális mennyiség is elegendõ. Kötelességemnek tartom azonban figyelmeztetni téged, hogy a THC (fû és hasis) nagyon sokaknál okoz mentális zavarokat.

Nem. A fû hatóanyaga, a Tetra-Hidro-Cannabiol nem toxikus vegyület, a kellõ hatás eléréséhez pedig minimális mennyiség is elegendõ. Kötelességemnek tartom azonban figyelmeztetni téged, hogy a THC (fû és hasis) nagyon sokaknál okoz mentális zavarokat.
Természetesen úgy értettem, hogy hosszabb távon.
Mivel a máj feladata kiszûrni a mérgeket, és a fû nem éppen odavaló, így a válasz igen.
olvass utána a neten!!!!!! suttyo paraszt vagy!!!!!! használd a k*rva googlet!!!!!!
Akinél meg nem az nem szivott eleget de pl ha én szivok mindig ilyen tüneteim lesznek:)

Milyen hatásos módszerek vannak arra az esetre, ha majdnem elájulok az álmosságtól, de nem aludhatok, mert nyűgös napja van a babámnak? Félek, hogy elejtem a fáradtságtól. Kávét nem ihatok, mert azt reggelente szoktam egyet.

Legjobb válasz: Arra gondolok, hogy egy kisbaba volt minden álmom, mert nincsen szebb dolog az anyaságnál... :D Viccet félretéve, én is nagyon nehezen térek magamhoz, ha fél-1 órával korábban kel a fiatalúr és ráadásul még nyûgös is. Hidegvizes arcmosás, vagy kiállok az erkélyre, szívni egy kis friss hideg levegõt. Próbálom gyakran cicire rakni, hogy hátha megnyugszik, elalszik és akkor én is tudok kicsit pihizni. Aztán déltõl már egyre jobban várom haza apát, hogy hátha õ egy kicsit tud a gyerkõccel lenni és én vehetek egy fürdõt, vagy pihenhetek kicsit. Szerencsére ilyen napok ritkán vannak és a párom szerint igen birka türelmem van, így egész jól átvészelem. Amikor mosolyog rám az én életem napsugara igyekszem magam feltölteni energiával! Boldog babázást!

Arra gondolok, hogy egy kisbaba volt minden álmom, mert nincsen szebb dolog az anyaságnál... :D Viccet félretéve, én is nagyon nehezen térek magamhoz, ha fél-1 órával korábban kel a fiatalúr és ráadásul még nyûgös is. Hidegvizes arcmosás, vagy kiállok az erkélyre, szívni egy kis friss hideg levegõt. Próbálom gyakran cicire rakni, hogy hátha megnyugszik, elalszik és akkor én is tudok kicsit pihizni. Aztán déltõl már egyre jobban várom haza apát, hogy hátha õ egy kicsit tud a gyerkõccel lenni és én vehetek egy fürdõt, vagy pihenhetek kicsit. Szerencsére ilyen napok ritkán vannak és a párom szerint igen birka türelmem van, így egész jól átvészelem. Amikor mosolyog rám az én életem napsugara igyekszem magam feltölteni energiával! Boldog babázást!
én tornászni szoktam, meg zenét hallgatni az elején, mikor nagyon fáradt voltam. Valahogy felélénkített. Ha csak pár percre is, letettem a kiságyba, akár ha sírt akkor is, átmentem a másik szobába és valami pörgõs zenét hallgattam, meg átmozgattam magamat. Persze ez nem mindenkinek segít, de nekem bejött. szerencsére amúgy is kicsit az alvásigényem, nagyon sokat éjszakáztam elõtte, így nem volt annyira megterhelõ a szervezetemnek, ha csak 3-4 órát aludtam. nekem az 5 óra már elég átlagban. a ritka szerencsések közé tartozom, tudom:-)
Ha a vérnyomásod rendben van, gyenge kávét nyugodtan ihatsz. 21 hetes kismama
Igyál tejeskávét, attól nem lesz semmi baj! 18 hetes kismami
én napi 1-2 tejeskávét iszom, ujjnyi kávé 2 dl tejjel.
Napi 1, max. 2 bögre 3in1 kávét én is elfogyasztok. Nyugodt szívvel! De volt sok hasonló témájú kérdés, nézz utána hogy megnyugodj...
Mennyi idõs terhes vagy???LEhet vérszegény vagy.attól lehet , hogy aluszékony vagy.Én pl.mindjárt szülök 8nap..és egyszerûen állandóan aludnék, pedig semmi baj a vérképemmel, ez állítólag szülés elõtt elõjön..Biztos így készül a szervezetem fel a megpróbáltatásokra...Én nem innék kávét.Sztem a koffein felpörgeti a babát is, és sztem õk sokkal érzékenyebbek rá szervezetileg mint mi, de a te babád te döntsd el.39hetes kismama
Szia! Ha a két tesz negatív lett akkor valószínû nemvagy terhes.. van hogy téved a teszt de szerintem nemvagy terhes
bocsánat ha " rosszkedvet " írtam.
A kérdező hozzászólása: Persze én is tudom hogy valószínûleg nem, csak sok olyat olvastam, hogy csak késõbb mutatja ki, sokaknak csak a 6. héttõl. Szóval csak nem akarok ártani, ha netán igen. :)
Szerintem még korai volt tesztelned. Nekem sosem mutatott ki terhességet ilyen korán terhességet teszt, fõleg nem délutáni vizeletbõl (a reggeli elsõ a legjobb!!). És azért 5-6 napos késés, már jelenthet valamit, ha nem szokott késni....
Bocs... terhességi teszt. Kissé elírtam.....
na szerintem sem vagy.De ha babás lennél mégis akkor sem ártana meg 1-2 pohár pezsgõ.De többet ne igyál

Ha lejárt egy hónapja a Cappy narancs, de nem volt felbontva viszont hűtve sem, az még iható?

Szagra meg ízre nem gondolom h van baja ...

Legjobb válasz: amennyi tartósító van benne, nincsen gondja

amennyi tartósító van benne, nincsen gondja
Ha nem érzed rossz ízét mi baja lehetne? Szerintem 50% ráhagyással dolgoznak, szal ha egy év szavatosság bontatlanúl akkor extra fél évig simán el áll.
Italdiszkontom volt és sokszor hazavittem a lejárt szavis üdítõket, soha, semmi bajunk nem volt tõle. Azok sem voltak hûtve és felbontva sem. Én megpróbálkoznék vele...:-)
Kóstold meg, ha nem jó, kiköpöd.
A kérdező hozzászólása: Hát nincs baja ízre semmi ahogy kóstoltam ... de attól félek h majd megy tõle a hasam vagy ilyenek ... nem lehetséges? :D
Szerintem emiatt ne aggódj, ha erõs a gyomrod és nem gyakori, hogy megy a hasad "mindentõl", akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Nem amúgy nem szokott :D köszi a válaszokat :D
kóstold meg, ha ízre jó akkor igyad:) ) én is múltkor ettem másfél hetes joghurtot és semmi bajom nem lett:)

Ha azt mondják, nem ihatok vajúdás alatt, akkor azt tényleg be kell tartani?

Most ezt nagyon hülyén fogalmaztam meg, de máshogy nem tudtam. Szóval. Én már egyszer szültem a pécsi klinikán, és akkor nem engedtek inni vajúdás alatt, pedig nagyon szomjas voltam. S?t, még a szülés után, az egy órás megfigyelés alatt sem. Ha a mostani szülésemnél azt mondom, hogy márpedig én szomjas vagyok, és hoztam magammal vizet, szeretnék inni egy kicsit bel?le, akkor konkrétan megtilthatják, hogy igyak? Nem vagyok ilyen belázadós fajta, nagyon együttm?köd? vagyok, csak emlékszem rá, mennyire ki voltam száradva legutóbb, és már attól voltam rosszul.

Legjobb válasz: Szia.Nekem azt mondták a nõvérek mikor szültem azért nem szabad,hogy igyak mert hányni fogok.

Szia.Nekem azt mondták a nõvérek mikor szültem azért nem szabad, hogy igyak mert hányni fogok.
SZIA.MIKOR ÉN SZÛLTEM A FIAMAT 2 ÉVE AKKOR A DOKI AZT MONDTA HA NAGYON SZOMJAS VAGYOK KORTYONKÉNT IHATOK DE KEVESET!
Öblögetni lehet. Az is segít. De ne igyál, mert ha mûtétre kerül a sor, gond lehet. Amúgy konkrétan megtilthatják, mint ahogy olyan mûtétre is kötelezhetnek, amit nem akarsz. Pl. hiába nem akarod a császárt, akkor is megcsinálják, mert a babának is vannak jogai. A terhes nõnek némileg csökkennek az önrendelkezési jogai. Ez most így durván hangzik, de így van.
Én is pécsi vagyok de direkt Szigetváron szültem, és én ott végig ihattam, holott végig úgy volt, hogy császároznak téraránytalanság miatt. Aztán végülis nagyon nehezen de sikerült megszülnöm hüvelyi úton. Ha nem ihattam volna tuti nem tudom végigcsinálni, mert annyira kiszáradt a szám még így is, hogy összeragadt a szárazságtól. Igaz hogy kb. fél litert ittam a 12 óra alatt vagy még annyit sem, de nagyon sokat segített az biztos. És nem hánytam és hányingerem is csak akkor volt, amikor a férjem késve hozta a vizet. De szerintem sok függ a szülésznõtõl, mert utólag mondta, hogy kicsit parázott, hogy nehogy a doki leszúrja ha gáz van. Szóval hogy mennyire szólhatsz ebbe bele fogalmam nincs, legjobb ha elõre megdumálod a dokival hisz neked már van tapasztalatod. Mondd el neki hogy az elsõnél milyen rosz volt szomjasan vajúdnod és talán engedékenyebb lesz. Könnyû szülést kívánok.
szia nem tom, ott milyen a szülõszoba, én alternativban szültem, és lehet azért engedték, de én rengetegett ittam, kb 1 liter szénsavmentes ásványvizet, igaz egy éjszaka alatt, de az utolsó 2 órában már nem lehetett..de nem volt hányingerem tõle
Szia! Kórháza válogatja, engednek-e inni. Nálunk nem lehetett, az elõttem szólók már írták, a lehetséges mûtét miatt. Én reggeltõl voltam szülõszobán, mivel elfolyt a magzatvíz, de fájásim nem voltak. Estére lett meg a picúr, és én nagyon szomjas és éhes voltam. Az elején, mikor még tudtam mászkálni és engedtek is, lezuhanyozhattam, és bevallom õszintén, ittam titokban zuhizás közben. Késõbb meg is bántam, mert hánytam 2x is (bár valószínû amúgyis hánytam volna, de így rosszabb volt), úgyhogy utólag átgondolva csak 1-2 kortyot ittam volna inkább, vagy kiöblítem a számat. Viszont azt hülyeségnek tartom, hogy nálunk még szõlõcukrot szopogatni se engedtek...:-( Remélem hamar meglesz a babád, és nem lesz idõd megszomjazni! :-) 5 hós baba anyukája
Én is csak titokban iszogattam keveset a kecskeméti szülészet mosdójában és zuhanyzójában, és semmi bajom nem lett tõle. Szülés után viszont (gondolom a vérveszteség miatt is) nagyon szomjas voltam, és akkor már nem tudtam kiszökni :)

Ha ittam peteérés után a palástfű teát és késik a nem várt akkor már ne igyam vagy még ihatom, mert úgy tudom hogy azt menzeszig kell inni?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan ihatod. Sõt, a 12. hétig javasolják is, mert csökkenti a vetélés veszélyét. Én is ittam volna tovább is, de kb a 6. héttõl nem bírtam lenyelni, mert egyszerre vissza kívánkozott:) Amúgy mikor szeretnél tesztelni? Majd írj fejleményeket! 13 hetes pocakos

Szia! Nyugodtan ihatod. Sõt, a 12. hétig javasolják is, mert csökkenti a vetélés veszélyét. Én is ittam volna tovább is, de kb a 6. héttõl nem bírtam lenyelni, mert egyszerre vissza kívánkozott:) Amúgy mikor szeretnél tesztelni? Majd írj fejleményeket! 13 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: hát holnap reggel szeretnék csak nem biztos hogy merek:( de majd megírom hogy mi volt:)
Szia! Tegnapi vagyok:) Van valami fejlemény?
Szia! Mi a fejlemény? Babóca? :)
A kérdező hozzászólása: Szia:) nincs babóca:(( de most elkezdtem a clostít meg voltam vérvételen és ott csak az LH hormon volt egy picit alacsonyabb a referencia tartománytól! jövõ héten megyek hozzá, remélem lesz babóca minél hamarabb bár azt azonnal felírnám ide mindenhova:) ))) kellemes hétvégét:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!