Találatok a következő kifejezésre: Ha azt nekem, (7159 db)

Átalakíthatom egy kutyaiskola "alapelveit", ha az nekem nem tetszik?

Pl.a suliban nem adhatunk jutifalatot,csak dícsérhetünk,de azt is módjával,nehogy kizökkentsük a kutyát.Nekem ez nem tetszik,mert látom a kutyán hogy hiába dícsérem nem örül neki (inkább kényszer).Otthon megszokta,hogy kap jutifalit és dícséretet is,ha megcsinálja a dolgokat.(boldog volt,örömmel csinálta)

Legjobb válasz: Szerintem is keress más sulit. Ha még nem vagytok olyan szinten a kutyáddal, hogy már a jutalomelhagyásnál jártok, hanem megszokta, hogyha csinál valamit, jutalmat kap érte, akkor szegény tök össze fog zavarodni. Azt hiszi, hogy valamit nem jól csinál, hiszen ha jól csinálná biztos kapna jutalmat. Merre laksz? Nincs valami normálisabb iskola a környéken? Szerintem jobban tennéd ha ezt mihamarabb ott hagynád.

Szerintem is keress más sulit. Ha még nem vagytok olyan szinten a kutyáddal, hogy már a jutalomelhagyásnál jártok, hanem megszokta, hogyha csinál valamit, jutalmat kap érte, akkor szegény tök össze fog zavarodni. Azt hiszi, hogy valamit nem jól csinál, hiszen ha jól csinálná biztos kapna jutalmat. Merre laksz? Nincs valami normálisabb iskola a környéken? Szerintem jobban tennéd ha ezt mihamarabb ott hagynád.
Hagyd ott a sulit! Ennél még az is többet használ, ha egyedül tanítod. Itt nem fog megtanulni semmit ezt garantálom, sõt lehet, hogy rosszabb lesz a viselkedése, mint mielõtt elkezdtétek a sulit.
Amiket leírsz, azok alapján enm vinném oda a kutyámat... Menjetek el onnan, és keress valódi, jó kutyaiskolát. Ha nem örömmel csinálja a kutya, és persze te is, akkor mi érteleme...? Én a kiképzõmet hagytam ott, mint a huzat, aki a kicsi 7 hónapos kutyámra szögest akart rátenni... Csak annyit mondtam neki, hogy "ezt biztos nem!!!" ÉS ennyi volt. Azóta nem hívott, és én sem kerestem. Jobban is jártunk:)
A kérdező hozzászólása: Már ezért elhagytuk a jutifalizást otthon is, de néha azért még kapott, hiszen így maradt lelekes. Azért még adnék pár esélyt ennek a sulinak, és ha negatív változást tapasztalok, akkor lépek...végülis csak 2 óra volt eddig. Csak arra lennék kíváncsi, hogy otthon kaphat-e néha jutfalit? Mert a kutyasuliban azt mondták (én ezt teljesen abszurdnak tartom) hogy azért nem adunk a kutyának jutalomételt, mert akkor mi lealacsonyodunk, hogy felajánljuk neki a mi zsákmányunkat.??!!
A kérdező hozzászólása: Ja, és lenne még 1 kérdés: ha ki akarrnék lépni a suliból bukom a pénzt is, amit befizettem?
Ez attól függ, hogy hogy volt a megállapodás... Én nem tudom.... Nézd a kutya kajából ért. Aztán ahogy felnõ az ember mellett megtanulja a jelzéseit. Tehát, most ügyes voltál, most mérges vagyok stb... DE, eleinte kell a kaja.... Nézd az én kiképzõm nagyon hülye volt tényleg. De a kaját úgy nyomtuka kutyába...:) Nem tudom. MElyik kutyaiskola ez? Ilyet még sehol se hallottam, hogy nincs jutalomfalat...
Figyelj, ne adj több esélyt ennek a helynek! Én is ilyen helyre vittem a kutyámat, csak azt érték el, hogy engem is megtámadott. Aztán elvittem egy rendes suliba, ahol megnevelték. Ezek a módszerek jó esetben egy kedvetlen, gépies kutyát eredményeznek, rossz esetben egy kezelhetetlen kutyát. Jobb helyeken a 60-as években volt utoljára divat így tanítani a kutyát. A kutyasuliban, ahova régen jártam, volt egy ilyen kutya. Nagyon magas szintû tudása volt. Azonban a gazdájának folyamatosan ordítania kellett, hogy a kutya megtegye, amit kér. Ha egyetlen jutalomfalatot adott volna, az a kutya világbajnok lehetett volna, így csak egy kedvetlen, makacs kutya volt.
Ez olyan, mintha egy gyereket úgy tanítanának, hogy ha rossz, azonnal egyest kap, de ha jót csinál, annyit mondanak, h jól van, de azt is csak módjával. Te hogy éreznéd magad ettõl? Ne sajnáld a befizetett pénzt, úgyis elvesztetted amikor ilyen helyre beiratkoztál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.:( Ez a suli Kesztehlyen van, és sajna csak ez van a legközelebb hozzánk. Most, az itthoni gyakorlásnál egyszer-egyszer kap jutifalit, és így már tetszik neki.Szerintem ott is becsúsztatok sumákba egy jutifalit, ha ügyes lesz, max jól [email protected]

Ha 2015 jan.15-re várható a baba születése, kérhetem a tgyás-t a 2013-as jövedelmem alapján? Nincs valami méltányosság ilyenkor, ha az nekem sokkal kedvezõbb?

van valamiféle átfedés ilyenkor az év elején született babák esetében a számításokban?

Legjobb válasz: Ne haragudj,de ezen jót nevettem :) Nem lehet ilyet kérni.

Ne haragudj, de ezen jót nevettem :) Nem lehet ilyet kérni.
A kérdező hozzászólása: ja jól van...nem ez a legfontosabb persze...csak elkezdetem agyalni....
Igen kérheted!! Mégpedig úgy hogy megigényled a kiírt nap elõtt 28 nappal. Akkor az decemberre esik, így a tavalyi béredet veszik alapul. Én is így csináltam, 2014.01.16-ra voltam kiírva, 2013.12.12-tõl kapom a tgyást, a 2012-es jövedelmem alapján.
Ha még 2014-ben kéred, akkor a 2013-as alapján számolnak, én is így voltam, 2014 januárra voltam kiírva, december 20-tól kértem a tgyást, mert nekem is így jobb volt. A gyedet viszont már a következõ évi alapján számolják.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez jól hangzik, ezt fogom csinálni én is :)

14 évesen fekete körömlakk fiunak? Hello.14 évesen festhetem a körmömet feketére? Ha az nekem tetszik, megy a stílusomhoz (minden ruhám fekete és szürke és rock zenét hallgatok)

Hello.14 évesen festhetem a körmömet feketére?Ha az nekem tetszik,megy a stílusomhoz (minden ruhám fekete és szürke és rock zenét hallgatok)

Legjobb válasz: hát fessed, de nem csodálkozz, ha emiatt majd beszólogatnak...

hát fessed, de nem csodálkozz, ha emiatt majd beszólogatnak...
Nekem semmi bajom a fekete körömlakkal.Ha festeni akarod, hát fesd! Szard le mások véleményét!
14 évesen még lányként is beszólnának a suliban, mert tiltja a házirend, stb. Fiúként pedig megkapnád mindenkitõl az oltást, na meg ne csodálkozz, ha homokosnak gondolnak majd. Ha ez zavarna, akkor inkább ne csináld. Amúgy se. Ha híres rocksztár leszel, a színpadra oké, ott nem zavar egy pasin se a smink, se a körömlakk, az alakítás része. De egy nyamvadt kisfiún... ne haragudj, de nevetséges. :D Megjegyzem a körömfestés nem annyira rockeres, mint emós, esetleg darkos, ha már.
Szia. Hát én is rockot hallgatok, de életbe nem festettem a körmöm, pedig én lány vagyok. És nekem is majdnem minden ruhám fekete... :) Festeni festheted, de fiúként érdekes (soha nem fogom megérteni mire jó). És igen ezt valószínû többen meg is fogják jegyezni.
Hallod ne tedd. A rendes rockerek ilyen kis b*zi emonak fognak tartani. Egy fiú ne fesse a körmeit, még akkor sem ha rocker vagy metál arcnak tartja magát. Egy rocker lány
Ku.va szar gyerekkorod lehetett ha ilyen hülye gyerek lettél..
Férjem és családja kõkemény metálos... nekem is sok ismerõsöm van akik ilyen téren mozognak, magam is szeretem a rockot.... de az én FÉRFI ismerõseimnek eszébe nem jutna festeni a körmét. Fogadjunk divatrocker vagy :)
Légyszi ha fiú vagy ne fesd a körmödet!!!! Kérlek szépen, nagyon szépen kérlek plííííz!!!!
ezt inkább az emósok szokták egyébként szerintem nem ciki. de ha csak azért fested mert illik a stílusodhoz akkor inkább ne.
Ha téged nem zavar, hogy kapsz majd negatívat is (biztosan fogsz) akkor fesd, a lényeg, hogy te jól érezd magad a bõrõdben:) )
10.vagyok, na jó, inkább nem szólok bele, nincs közöm hozzá végülis


NST-vizsgálat eredményén az alsó vonal jelzi a fájásokat? Ha az nekem teljesen egyenes volt, az azt jelenti, hogy még semmi fájás és messzebb még a szülés? 37 hetes km

Legjobb válasz: Az azt jelenti, hogy nincs méhtevékenységed. Nem csak fájásokat mutat, hanem mindenfajta méhösszehúzódást is. De ez még nem azt jelenti, hogy messze a szülés, mert az bármikor megindulhat.

Az azt jelenti, hogy nincs méhtevékenységed. Nem csak fájásokat mutat, hanem mindenfajta méhösszehúzódást is. De ez még nem azt jelenti, hogy messze a szülés, mert az bármikor megindulhat.

Ha az a srac aki tetszik nekem, elkerte a telefonszamom, az azt jelenti valamilyen mertekben tetszhetem neki? Es az nyomulasnak szamit, ha bippelgetek neki, es irok neki smst?

Legjobb válasz: "bippelgetek neki" <--- ez mit akar jelenteni?XDXD mellesleg,azt gondolom,hogy van esélyed a fiúnál.az nyomulásnak számít-e ha sms-t irsz neki nem tudom.Ezt te tudhatod maximum,hiszen mi nem ismerjük.Mindenkinek más számít nyomulásnak!visazont NE irj sok sms-t,mert nem biztos h örülni fog neki! amugy hány éves vagy?(csak azért,mert ilyet szinte mindenki tud már.én pl. 14/L vok és naggyából tudom,pedig még nemvolt barátom!)

"bippelgetek neki" <--- ez mit akar jelenteni?XDXD mellesleg, azt gondolom, hogy van esélyed a fiúnál.az nyomulásnak számít-e ha sms-t irsz neki nem tudom.Ezt te tudhatod maximum, hiszen mi nem ismerjük.Mindenkinek más számít nyomulásnak!visazont NE irj sok sms-t, mert nem biztos h örülni fog neki! amugy hány éves vagy?(csak azért, mert ilyet szinte mindenki tud már.én pl. 14/L vok és naggyából tudom, pedig még nemvolt barátom!)
Hát az a helyzet hogy én egy srác vok, és én is csináltam nem is rég ilyet... Nyugodtan húzz bele, bár ez nem teljesen ok, mert ha a srác egy nagymenõ és szépnek tart akkor HAJRÁ !!!! Remélem együtt lesztek: CUPIDO
A kérdező hozzászólása: Tudom h picit fura a kerdes, es nem szoktam ilyen lenni, de ezzel a fiuval minden olyan mas, elveszek ha beszlgetnem kell vele magy valami ilyesmi :( ... 16 vagyok es volt mar baratom nem is egy, de most nem tudom mi lett velem:( egyszeruen millioszor meggondolom h ami csinalok jol csinalom e vagy nem :( es talan ez igy nem is olyan helyes .

Van egy pasi aki tetszik nekem csak az a baj, hogy ők nagyon jól állnak anyagilag. Nem szeretném ha azt hinné, hogy csak a pénze miatt akarok vele összejönni. Mit tegyek, hogy sikerüljön?

Legjobb válasz: Ha van kellõ kisugárzása és önbecsülése a srácnak, akkor nem úgy áll neki az életnek, hogy õt csak a pénzéért akarhatják. Fõleg, hogy ha még fiatalabb és nem önálló, mert akkor a pénze a szüleié igazából. Szerintem nagyon egyszerû, ha drága dolgokat akar neked venni, csak akkor fogadd el, ha te is képes vagy azt hasonló értékû ajándékkal viszonozni. Ami túl drága ahhoz, hogy magadnak megvedd, azt tõle se fogadd el. Ha nem látja, hogy hasra esel attól, hogy nekik van mit a tejbe aprítani, akkor nem fog pénzhajhásznak gondolni. De persze ehhez az is kell, hogy a srác ne könnyû prédát keressen, vagyis ne gondolja azt, hogy pénzen bárkit meg lehet venni. Én ezeket a dolgokat tisztáznám az elsõ randikon, persze csak tapintatosan. Az õszinte beszéd sokat segít, nem elég, hogy gondolunk valamire, vagy félünk valamitõl, hanem ki is kell mondani.

Ha van kellõ kisugárzása és önbecsülése a srácnak, akkor nem úgy áll neki az életnek, hogy õt csak a pénzéért akarhatják. Fõleg, hogy ha még fiatalabb és nem önálló, mert akkor a pénze a szüleié igazából. Szerintem nagyon egyszerû, ha drága dolgokat akar neked venni, csak akkor fogadd el, ha te is képes vagy azt hasonló értékû ajándékkal viszonozni. Ami túl drága ahhoz, hogy magadnak megvedd, azt tõle se fogadd el. Ha nem látja, hogy hasra esel attól, hogy nekik van mit a tejbe aprítani, akkor nem fog pénzhajhásznak gondolni. De persze ehhez az is kell, hogy a srác ne könnyû prédát keressen, vagyis ne gondolja azt, hogy pénzen bárkit meg lehet venni. Én ezeket a dolgokat tisztáznám az elsõ randikon, persze csak tapintatosan. Az õszinte beszéd sokat segít, nem elég, hogy gondolunk valamire, vagy félünk valamitõl, hanem ki is kell mondani.
A kérdező hozzászólása: De ahoz, hogy barátkozzam vele elõbb a közelébe kell, hogy férkõzzem. De hogyan???
Ne udvarolj neki, csak barátkozz vele. Ha jól érzi magát a társaságodban, és azt látja, hogy nem akaszkodsz rá, hogy kihasználd, akkor ha csak egy kicsit is tetszel neki, idõvel õ fog udvarolni neked.
Jaaa, értem:-)és az új kiszemelted is "paraszt"?Gondolom akkor mezõgazdasággal vagy állatokal foglalkozik az exed!?Így kérdem, hogy paraszt-e?Mert ha mint ember paraszt az más.Na szóval érted mit akarok már kérdezni?
A kérdező hozzászólása: Leparasztoztam és õ ezt zokon vette mivel õ a szó szoros értelmében az.
Mivel bántottad meg?Ha megkérdezhetem?Már csak azért is mert lehet, tényleg elmondta neki és ha nagyon gáz akkor lehet hagynod kellene ezt a pasit!
A kérdező hozzászólása: Persze ismerjük egymást, régen a haverjával jártam csak nagyon megbántottam a srácot és emiatt szakítottunk, tuti, hogy elmondta neki. Emiatt is félek hozzá közeledni.
nem tudom ismeritek már egymást vagy csak Neked tetszik? ha csak utóbbi, akkor nem könnyû legalább néha beszélgettek is? N
Hát akkor óvatosan közelíts felé.Megértem, hogy fél kicsit attól, hogy megint csak egy kihasználós lány kerül az útjába.Amikor az én párom szingli lett, a környékbeli csajok csak úgy ugrottak rá.Persze mindegyik kiéhezett kis lotyó volt:-) Ti beszélgettek, találkoztok, ismer téged?
A kérdező hozzászólása: 1. Az a baj, hogy szegényt már sok lány kihasználta. Minden lány csak a pénzre meg a jómódra hajtott. 4. Még a szüleivel lakik de már van saját lakása.
Hát ez sokmindentõl függ ám.Szülõkkel él e még vagy egyedül meg ilyenek.Az én párom is elég jó anyagi helyzetben volt mikor nekem megtetszett, én pedig nem mondhatnám! Igazából nem görcsöltem ezen, hogy nehogy azt gondolja nekem a pénze kell.Magamat adtam, és ezt õ tudta mert mondjuk elõtte is ismertük egymást már 2 éve. Azóta a felesége vagyok:-)3 éve vagyunk együtt. Ne parázz ezen, add magad!
A kérdező hozzászólása: Én 25 õ 33
Hány évesek vagytok?
Hát ismered nem?Mondjuk ha valami szórakozóhelyen találkoztok, menj oda hozzá, beszélgess vele vagy mit tudom én.Aztán majd szép lassan megy minden magától ha õ is úgy akarja!

Ha tetszik nekem egy lány Egy hétig Nem voltam A közelébe nem láttam nem halottam róla És egyszerűen hogy nem láttam őt És amikor haza jöttem a táborból sokkal Jobban szerettem de nem merem neki el mondani az baj?

És ha azt mondod hogy igen akkor mit tegyek? Mert félek elmondani neki Szerintetek mit csináljak?:/

Legjobb válasz: Hívd el fagyizni , aztán sétálni, ha nem lehetséges, azt csak kapsz elég pozitív visszajelzést és el mered majd mondani neki, meg rájön magától is :) Ha nem tudsz vele találkozni, mert messzebb lakik, akkor írj rá ha fent van valamelyik közösségi oldalon, ott is bókolhatsz neki, hidd el abból is fogja tudni a lány, hogy tetszik neked :)

Hívd el fagyizni , aztán sétálni, ha nem lehetséges, azt csak kapsz elég pozitív visszajelzést és el mered majd mondani neki, meg rájön magától is :) Ha nem tudsz vele találkozni, mert messzebb lakik, akkor írj rá ha fent van valamelyik közösségi oldalon, ott is bókolhatsz neki, hidd el abból is fogja tudni a lány, hogy tetszik neked :)

Ha tetszik nekem egy lány és megkérdezem tőle hogy tetszek e neki és vissza írja, hogy is-is akkor az a lányoknál konkrétan mit jelent? :D

Kiváncsiság-ból érdeklődöm:))

Legjobb válasz: Szerintem is inkább jelenti azt, hogy nem tetszel neki, de lehet, hogy tetszel, csak nem akarja kimondani nyíltan... Ezt úgy tudod kideríteni, ha nem keresed, nem írsz neki. Ha õ sem keres fel, biztosra veheted, hogy nem tetszel neki.

Szerintem is inkább jelenti azt, hogy nem tetszel neki, de lehet, hogy tetszel, csak nem akarja kimondani nyíltan... Ezt úgy tudod kideríteni, ha nem keresed, nem írsz neki. Ha õ sem keres fel, biztosra veheted, hogy nem tetszel neki.
általában nemet.én is ezt írnám ha nem akarnék megbántani valakit. vagy csak fél bevallani...:)
szerintem azt, hogy nem igazán, legalábbis külsõleg, de lehet megismerne vagy nem tetszel neki, de nem akart megbántani
Azt, hogy nem tetszel vagy közömbös vagy, de ezt nem bírja egyenesen megmondani neked. De legjobb, ha õt kérded meg, mit jelent nála, hogy is-is.
én egyszer megmondtam a leendõ barátomnak, hogy az is-is az nálam nemet jelent, csak ez sokkal kedvesebb.
inkább azt hogy nem, csak nem akart megbántani...:/

Miért van az hogyha a párommal szeretkezünk és hamarabb elmegy mint én akkor ő az ujjával elégitene ki de ez nekem fájdalmas. Félek ha mondom neki megbántom vele. Mit tegyek? 20/L

Legjobb válasz: Mondd meg neki, hogy számodra fájdalommal jár az, ha az ujjaival kényeztet aktus után. Nehogy már emiatt megsértõdjön. Hány éves? Ha szeret, és nyilván szeret, mert máskülönben sz*rna rá, hogy elélvezel-e vagy sem, akkor meg fogja érteni. De annak semmi értelme, hogy neked fáj, õ meg azt hiszi, hogy de nagyon jó neked. A kapcsolat alapja a kommunikáció.

Mondd meg neki, hogy számodra fájdalommal jár az, ha az ujjaival kényeztet aktus után. Nehogy már emiatt megsértõdjön. Hány éves? Ha szeret, és nyilván szeret, mert máskülönben sz*rna rá, hogy elélvezel-e vagy sem, akkor meg fogja érteni. De annak semmi értelme, hogy neked fáj, õ meg azt hiszi, hogy de nagyon jó neked. A kapcsolat alapja a kommunikáció.
Evvel nem vagy egyedül. Én is így vagyok. Megmondtam neki és nem lett belõle semmi. Megértette és kis idõ múlva megtanultunk egymásra hangolódni. Ha emiatt egy férfi berág annak úgy is kell... Amúgy nálam ilyenkor a körme az ami fáj. Hiába vágja le, akkor is marad mindig egy icipici körömrész ami fáj. Vagy vegyetek egy mûfalloszt. 23/N
szia! próbálja meg valahogy máshogy csinálni volt amikor nekem is fájt de megtanulta hogy mi jó nekem és mi nem azóta csak néha kell rászolnom hogy óvatosabban. (1 éve járok a barátommal 8 hónapja szexelünk) 16/L
Elõször is nõj fel.... aztán pedig mondd meg neki, ha valamit nem szeretsz. Szerencsétlen csávó nem gondolatolvasó, és csak jót akar neked.

Hogyan tanítsam meg a kutyámnak azt hogy ha eldobom neki a labdát akkor hozza vissza vezényszóra?

pl :hozd! hozd ide ilyesmikre gondolok

Legjobb válasz: Ha szeret a labdával játszani és hordozgatni, csak éppen nem viszi oda akkor nem olyan nehéz betanítani neki ezt a parancsot. Két játékkal csináld, az egyiket eldobod és amikor a kutya megfogta akkor megmutatod neki a másikat és azzal odahívod és közben mondod a parancsszót. Hamar rá fog jönni, hogy mi a feladata, jutalomfalattal is jutalmazhatod, ha visszahozta. Ha alapból nem nagyon érdekli a játék a kutyát, akkor szinte lehetetlen megtanítani ezt neki, hacsak nem kelted fel az érdeklõdését iránta. Az én kutyám a "Hol a labda?" parancsszóra ugrik is a játékáért.

Ha szeret a labdával játszani és hordozgatni, csak éppen nem viszi oda akkor nem olyan nehéz betanítani neki ezt a parancsot. Két játékkal csináld, az egyiket eldobod és amikor a kutya megfogta akkor megmutatod neki a másikat és azzal odahívod és közben mondod a parancsszót. Hamar rá fog jönni, hogy mi a feladata, jutalomfalattal is jutalmazhatod, ha visszahozta. Ha alapból nem nagyon érdekli a játék a kutyát, akkor szinte lehetetlen megtanítani ezt neki, hacsak nem kelted fel az érdeklõdését iránta. Az én kutyám a "Hol a labda?" parancsszóra ugrik is a játékáért.
Eleinte ne dobáld a labdát, csak sokat játszatok vele. Ha figyel a labdára dicsérd meg. Ha látja, hogy neked fontos a labda, neki is azzá válik.Ha visszahozza /akár véletlenül is/ ne vedd el azonnal, elõbb simogasd meg alaposan, érezze, hogy neked tetszõ dolog történt. Ha van aportírozó hajlama könnyû lesz......ha nincs sokat kell vele játszani.Sokszor elmegy a labdáig, de nem viszi a gazdihoz. Soha ne próbálj feléje menni, inkább az ellenkezõ irányba mozdulj, több esélyed van arra, hogy megindul utánad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!