Találatok a következő kifejezésre: Ha azt meg van duzzadva (9 db)

Miért csinálják ezt a babáim? Fogzási fájdalomcsillapításra mit javasolnátok (ha sokszor kellene adni, ezért fájdalomcsillapító kizárva)? Ha már meg van duzzadva az ínyük jó pár hete/hónapja, nyűgösek napközben

és éjszaka is és már piros foltok vannak az arcukon a savas nyáltól, mennyi id? lehet mire kijön a foguk?

Legjobb válasz: Dentinox,napi 3 szor,dologél napi 5 ször lehet bekenni vele az ínyüket.Amikor már nagyon szenvedett az én kicsikém,akkor én adtam este elalvás elõtt 2,5 ml nurofent.Attól egész jól aludt.Kitartás:)

Dentinox, napi 3 szor, dologél napi 5 ször lehet bekenni vele az ínyüket.Amikor már nagyon szenvedett az én kicsikém, akkor én adtam este elalvás elõtt 2, 5 ml nurofent.Attól egész jól aludt.Kitartás:)
Szia! Viburcol kúp és valamelyik alkati homeopátiás golyó. Nekünk a chaomilla vulgaris vált be napi 3x5 golyó és este a kúp. Már 3 hónapja használjuk nyûgisebb heteken.
Ugyanaz, mint az elõzõ válaszolónál, Chamomilla Vulgaris Ch 15 napi 3X5 golyó, estére Viburcol kúp. Kitartás, már nem sok van vissza.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezek mind vannak itthon, de nem nagyon használnak. MÉg az elsõ napokban úgy tûnt igen, de azóta csak rosszabbodik a helyzet. VAjon még hetek, vagy akár hónapok kérdése, mire kijönnek azok a fránya fogacskák?

Lány cicánál ivartalanítás után a varratoknál meg van duzzadva. Jövő hét csütörtökön visszük varrat szedésre. Aggódom a duzzanat miatt, mint ha mozogna a varratok alatt. Jogos az aggodalmam?

A cica egyébként jól van,eszik,iszik rendesen.

Legjobb válasz: Mi pénteken visszük a cicát varratszedésre,és neki is meg van duzzadva.Nekem normálisnak tûnik ez,na de hogy mozog is a varratok alatt..ilyet nem tapasztaltam.

Mi pénteken visszük a cicát varratszedésre, és neki is meg van duzzadva.Nekem normálisnak tûnik ez, na de hogy mozog is a varratok alatt..ilyet nem tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Remélem semmi komoly és csak én "képzelem be", hogy baj van :)
A duzzanat az lehet folyadékfelgyülemlés miatt (ami normális), meg lehet gyulladás miatt, ami annyira nem. Persze nagy gond akkor sincs, maximum nem fogja kivenni a varratokat az orvos. Ne hagyjátok, hogy nyalogassa, mert attól duzzad be.
Ez nem kóros, kb. két hét alatt elmúlik, ne agódj. Az én cicámnál is volt és az orvos megnyugtatott hogy ez nem gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nekem is olyan volt neki, tegnap volt itt az orvos varratotszedni, azt mondta gyönyörûen gyógyult : )
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha már nagyon meg van duzzadva az ínye, és ma iszonyatos nyűgös volt egész nap, akkor mennyi idő, még kibújik a foga? Mármint duzzadt ínytől számítva nektek mikor bújt ki?

Legjobb válasz: Szerintem már nem kell sok Pár nap,de ha nagyon nyügi, tiszta kézzel megmaszirohatod vagy adj egy rágókát a kezébe... Ha esetleg ez sem segít,bekenheted Dentinoxal,de ezt tényleg a legvégsõ esetben! :)

Szerintem már nem kell sok Pár nap, de ha nagyon nyügi, tiszta kézzel megmaszirohatod vagy adj egy rágókát a kezébe... Ha esetleg ez sem segít, bekenheted Dentinoxal, de ezt tényleg a legvégsõ esetben! :)
13 nap telt el a duzzadás és a fog kibújása közt nálunk. Semmi nyûglõdést nem vettem észre, kicsit rosszabbul evett az utolsó pár napon.
Változó. Volt, hogy 1 hónap telt el, de legutóbb pl. 1 nap. Este megmasszíroztam az ínyét, a foga ekkor még nem volt kint. Másnap a délutáni alvás elõtt cseréltem pelust, akkor láttam, hogy kibújt a fogacska.
Nálunk 3-4 nap volt. :) Sokat rágókázott és kibújt neki. Párszor bekentem Dologéllel neki.
nekünk dec.30-a óta és semmi sincs azóta de várjuk türelemmel.

Ha azt érzem meg van duzzadva a jobb petefészkem utalhat terhességre?

A mellem is feszül és néha fáj a csíp?m a combom.

Legjobb válasz: Hát ez így önmagában még nem tünet, mert a petefészked fájhat mástól is. Inkább várj még pár napot és csinálj tesztet! Én is így voltam, mindenben jeleket kerestem, de valójában a terhesség is úgy jelentkezett nálam mint sokaknál, hogy meg akar jönni, de mire vár....? Aztán kiderült, hogy ez ilyen érzés elõször, aztán volt is egy minimális barnás váladékozás, de ez is normális, mint kiderült, mert ekkor ágyazódik be és menzesz körül járhat minimális vérzés szerû folyással. Szóval ez így még kevés sajnos.

Hát ez így önmagában még nem tünet, mert a petefészked fájhat mástól is. Inkább várj még pár napot és csinálj tesztet! Én is így voltam, mindenben jeleket kerestem, de valójában a terhesség is úgy jelentkezett nálam mint sokaknál, hogy meg akar jönni, de mire vár....? Aztán kiderült, hogy ez ilyen érzés elõször, aztán volt is egy minimális barnás váladékozás, de ez is normális, mint kiderült, mert ekkor ágyazódik be és menzesz körül járhat minimális vérzés szerû folyással. Szóval ez így még kevés sajnos.

Ha már a fogínye meg van duzzadva, az ínye szinte átlátszó színű ahol kibújna a fogacska is pöttybe már teljesen latszik az inye alatt a foga mennyi idő lehet még kibújik?

Legjobb válasz: nekem onnantól kezdve mikor rajta volt a kis pötty 2 nap volt mikor már éreztem a picike kis fogát.

nekem onnantól kezdve mikor rajta volt a kis pötty 2 nap volt mikor már éreztem a picike kis fogát.
A kérdező hozzászólása: Akkor innentõl figyelgetem neki hátha egyszercsak kibújik :) Igazából nem ugy lâtom a pöttyöt hanem az ínye alatt a fogat látom annyira átlátszó az ínye

4 hós elmúlt a kisfiunk és a foga jöhet neki ha alul az ínyén ahol majd kifog jönni a 2 kis fogacskája meg van duzzadva és van rajta valami kis fehét folt?

nem lehet letörölni, tehát nem tej vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: Ott vannak már azok a fogacskák nemsokára áttörik a fogínyét. a tünetei is egyértelmûen jelzik.

Ott vannak már azok a fogacskák nemsokára áttörik a fogínyét. a tünetei is egyértelmûen jelzik.

Szerintetek az orvosi zsályát ihatom -e tea formájában ha a nyaki nyirokcsomóim meg vannak duzzadva? /megfázás/

Naponta hány csészével lehet a teából fogyasztani, mert azt olvastam, hogy mérgező hatású.

Legjobb válasz: Cickafarkteát igyál, az nem mérgezõ! Erõs gyulladáscsökkentõ hatású, és annyit ihatsz belõle amennyi jól esik.

Cickafarkteát igyál, az nem mérgezõ! Erõs gyulladáscsökkentõ hatású, és annyit ihatsz belõle amennyi jól esik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat!

Nagyon fáj a mellem már nem is tudok szoptatni. Lefejem a tejet és azt kapja üvegből a baba. A mellbimbóm meg van keményedve és duzzadva már az is fájdalmat okoz ha a póló hozzáér mit tegyek hogy javuljon a helyzetem?

Legjobb válasz: Vegyél garmastan kenõcsöt, minden szopi után kend be jó alaposan és hagyd szabadon a melled!teljesen szabadon!nekem most 5 hetes a babám, és az elején annyira fájt, hogy konkrétan sírtam mikor szoptattam, a mellbimbóm meg vérzett, teljesen ki volt sebesedve.Én ezt csináltam, még éjjel is úgy aludtam, hogy szabadon volt a mellem, figyeltem, hogy ne érjen hozzá a paplan.Nem hogy a pólótól fájt, fürdés után megtörölni nem tudtam. KITARTÁST!!!el fog múlni hidd el, és nem fog fájni, én már meg sem érzem, mikor szoptatok!

Vegyél garmastan kenõcsöt, minden szopi után kend be jó alaposan és hagyd szabadon a melled!teljesen szabadon!nekem most 5 hetes a babám, és az elején annyira fájt, hogy konkrétan sírtam mikor szoptattam, a mellbimbóm meg vérzett, teljesen ki volt sebesedve.Én ezt csináltam, még éjjel is úgy aludtam, hogy szabadon volt a mellem, figyeltem, hogy ne érjen hozzá a paplan.Nem hogy a pólótól fájt, fürdés után megtörölni nem tudtam. KITARTÁST!!!el fog múlni hidd el, és nem fog fájni, én már meg sem érzem, mikor szoptatok!
Hát ugyanaz volt velem is, mint az elsõ válaszadónál - az elsõ 1-2 hónap rémes volt, bevérzés, duzzadás, égetõ érzés, fájdalom... én is egy szál cicben voltam otthon, amikor csak tehettem (mondjuk szerencsére nyár volt, bár ha jó a fûtés, úgy is jó) saját anyatejeddel is próbáld meg kenni, az is jó sebgyógyító. Meg a PureLan nevû krémet ajánlják, teljesen natúr és jó zsíros, hátha... én is azt mondom, kitartás, nehogy feladd, utána milyen jó lesz, ha beáll!
Jó a garmasztán kenõcs is a második válaszoló amit írt nem ismerem nekem a mother love kenõcs nagyon jó csak azt sajnos már késõn vettem meg amire nagyon figyelj oda hogy bármivel is kenegeted nagyon vékonyan kenjed mert én is kenegetem mindenfélével és tályog lett a mellembe be gennyesedet már most talán a vége felé járok el múlik lassan de azt mondta a doki aki kezelt hogy attól lett hogy nagyon sebes volt és túl sok kenõcsöt használhattam nagyon felpuhult és be jutottak a baktériumok a mellembe inkább az anyatej a legjobb szerintem
Nekem a patikában kevert lidokainos krém remekül bevált. Azonnal enyhítette a fájdalmat (már csak azért is, mert hûtõben kell tartani...), 2-3 nap alatt pedig teljesen rendbe hozott. Szoptatás elõtt a lido miatt ugyan le kell mosni, de azt egyébként se árt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem nem sebes a mellbimbóm hanem csak fáj. Olyan állapotban van hogy le tudnék szúrni vele valakit nagyon kellemetlen. Nagy a fájdalom küszöböm de ez már közeliti a türéshatárt nagyon el vagyok keseredve. A bal cicimbõl már alig jön tej és mégis nagyon fáj.

52 napja nem jött meg, azóta is reggelente rosszul vagyok, hányingerem van alig birok felkelni. De ha eszem valamit elmulik, a melleim is megvannak duzzadva, erösen látszanak az erek, a hasamon is. Lehet ez terhesség?

Ha lepihenek akkor is sokszor vagyok rosszul, bizonyos dolgokra ha ránézek öklendezek tölük, nem kell hogy bödös legyen vagy koszos, bármi ami elöttem van. És hamar ideges vagyok dolgokon, és feszült. Utal ez terhességre?

Legjobb válasz: Nekem is voltak ilyen tüneteim az elején. De ez nem jelent semmit. Menj el nõgyógyászhoz! Ennyi késés után már látnia kell a babát. A bizonytalanságnál még a biztos rossz is jobb, fõleg ebben az érzékeny témában!

Nekem is voltak ilyen tüneteim az elején. De ez nem jelent semmit. Menj el nõgyógyászhoz! Ennyi késés után már látnia kell a babát. A bizonytalanságnál még a biztos rossz is jobb, fõleg ebben az érzékeny témában!
Szia! Utalhat terhességre. De nagyon csodálkozom, hogy még miért nem mentél orvoshoz???? Ha 28 napos ciklussal számolunk, akkor már 6-7 terhes lehetsz és indokolt orvoshoz menni. Ha kizárható a terhesség, akkor meg azért indokolt felkeresni az orvost, mert ez nem normális, ha eddig nem jön meg. De a tüneteid alapján lehetsz terhes. Legalább vegyél egy tesztet, már biztosan ki kell mutatnia!
Szia, nem csináltál tesztet??? Csak mert ez már rengeteg késés....
Sajnos nem biztos, h terhes vagy. Nekem ugyanezek a tüneteim voltak, és nem volt baba. Pusztán azért jöttek elõ ezek, mert jó kis hormonzavarom lett! Ránéztem a kedvenc testápolómra, és rohantam öklendezni a mosdóba. A párom azt mondta, együnk húslevest, rohantam hányni! A cicijeim fájtak, feszültek, kék erek jöttek rajta! És baba sehol! A hormonzavar és a terhesség tünetei azonosak. Gondolom már teszteltél, és negatiiv lett, ezért tetted fel ezt a kérdést! Igy tehát a hormonzavar maradt, nem volt peteérésed, ez felboriitott mindent. Menj dokihoz! Mert ez kezeletlenül csak rosszabb lesz. azért gondolom, h hormonzavar, mert nem hiszem el, h nem teszteltél még, ha gyereket akarsz...!!!
Spuri a nõgyógyászhoz, és tuti hogy terhes vagy. Úgy hogy Gratula! :)
Nekem is hasonló tüneteim vannak, nekem is 51 napja nem jött meg, de én csináltam kb. egy hete két pozitív tesztet, amúgy holnap megyek nõgyógyászhoz, mert szeretném hallani a kicsi szívhangját is és ilyen 7-8 hetesen már tutira hallatszik vagy látszik, nem tudom, h pontosabb :D . Jah! Ilyenkor már este is tesztelhetsz akkor is kimutatja. De mindenképpen irány a doki mostmár, mert ha ennyit késik annak mindenképpen oka van és ha nem terhesség (amit kétlek) akkor más! Ha gondolod írj majd privit nõgyógyász után, pont ugyanannyi hetesek vagyunk ha terhes vagy :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!