Találatok a következő kifejezésre: Ha azt meg van (5272 db)

Mi az amit a röplabdások az UJJUKRA tekernek ha az meg van sérülve?

A leukoplast-on kívül. Azt hiszem amire gondolok fehér szín?.

Legjobb válasz: Tudom hogy valami másra gondoltál :) De csak 1 féle van. Ez pedig a ragasztó. Ebbõl látsz feketét és fehéret is. Általában akkor használják ha sok meccs van hamar egymás után és az ízületeiket védeni akarják. De akár baleset megelõzésképpen is felrakható. Persze meg kell szokni a játékot ragasztóban is. Teljesen más :)

Tudom hogy valami másra gondoltál :) De csak 1 féle van. Ez pedig a ragasztó. Ebbõl látsz feketét és fehéret is. Általában akkor használják ha sok meccs van hamar egymás után és az ízületeiket védeni akarják. De akár baleset megelõzésképpen is felrakható. Persze meg kell szokni a játékot ragasztóban is. Teljesen más :)
A kérdező hozzászólása: A Tape nevû volt. Ezt ajánlották, csak közben elfelejtettem a nevét.. De, köszönöm a választ!
Az nem más mint leukoplast. Egy ragasztó.
A kérdező hozzászólása: Direkt leírtam hogy "A leukoplast-on kívül."...
Melifix..ilyet énis szoktam, bár nem olyan erõs de megteszi..:)

Tengerimalac ügyben:a popójánál van a bélzacskó és az ha az meg van dagadva időnként és ilyen fehér "valami" látszik mikor megy, az normális?

étvágya van, semmi más tünet nincs. tapasztalatok? mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ha kitisztítod idõnként és babaolajjal bekened, azzal biztos, hogy jót teszel! Olvasd el ezt az oldalt! http://www.gemon.ro/beteg4.htm

Ha kitisztítod idõnként és babaolajjal bekened, azzal biztos, hogy jót teszel! Olvasd el ezt az oldalt! http://www.gemon.ro/beteg4.htm
A kérdező hozzászólása: okés köszi a segítséget!

Kisfiam 4 hónapos és 1 hetes, ha az ölemben van, felhúzza magát ülésbe. Nem korai ez még? Nem erőlteti meg a gerincét?

Úgy ültettem az ölembe, ahogy a hordozóban szokott ülni, egy pillanat alatt felhúzza magát, nézel?dik és élvezi. Ma már a feje sem ingott egy picit sem. Két napja amikor el?ször csinálta, még picit ingott a feje, de már nem. Szépen egyenesen ül. Hagyhatom neki?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is ebben a korban kezdett felhúzódzkodni, sõt a babakocsiban sem akart már feküdni. De én vártam 5 hónapos koráig. Még nagyon inog, de a babakocsiban csak ülve van el. Sõt a kezemben is ücsörög, pedig szerintem még nem szabadna, csak akkor ha már egyedül tud ülni.

Szia! Az én kislányom is ebben a korban kezdett felhúzódzkodni, sõt a babakocsiban sem akart már feküdni. De én vártam 5 hónapos koráig. Még nagyon inog, de a babakocsiban csak ülve van el. Sõt a kezemben is ücsörög, pedig szerintem még nem szabadna, csak akkor ha már egyedül tud ülni.
Az én kisfiam is ugyanennyi idõs, de már 1 hónapja ezt csinálja. Elõször még nehezen ment, most már semmi erõlködés nélkül felhúzza magát ülésbe. Azt mondják, hogy ha magától csinálja, akkor már kész rá, csak erõltetni nem szabad semmit.
Ilyen korban már elkezdik ezt csinálni. Nyilván ha nem lenne rá érett a szervezete, nem csinálná. Én még egy kicsit (1 hónapot) nem ültetném féfekvõbe, ha kibírja. Ölben lehet néha, lányom is imádta.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor a babakocsival még várok, az ölemben meg úgyis csinálja:)

Miért akad a sims3 a laptopomon ha az eredetik vannak meg? És vinnie kellene normálisan.!

Legjobb válasz: hát, az hogy eredeti vagy sem, nem számít vagy nem bírja a géped. vagy videókártya probléma húzd lejjebb a grafikát minimumra vagy próbáld meg futtatni grafikus processzorral, ha van ilyen lehetõség

hát, az hogy eredeti vagy sem, nem számít vagy nem bírja a géped. vagy videókártya probléma húzd lejjebb a grafikát minimumra vagy próbáld meg futtatni grafikus processzorral, ha van ilyen lehetõség
A kérdező hozzászólása: oké megpróbálom !! köszönöm

Autó vásárlás hogyan? Hogy észerű várolni ne legyen belőle baj az adóhivatallal! Pénz van de nem akarok hitelt venni nyakamba ha már meg van rá a szánt összeg!

kocsit akarok venni ,bejelentet melom nincsen de zsetonom van !

Legjobb válasz: Az ajándékozási illeték sokkal több mint az átírási illeték! Amúgy mindegy,mert ígyis-úgyis rád száll! Nekik mindegy ki vagy,honnan jöttél .. egy a lényeg: Pénzel kopasszanak meg (fõleg ha átlag ember vagy)! Ha netán a közeljövõben külföldre költözést terveznék (vagy csak megfordult a fejedben) érdemesebb addig várni és akkor ott venni egyet! :) SOK SIKERT!

Az ajándékozási illeték sokkal több mint az átírási illeték! Amúgy mindegy, mert ígyis-úgyis rád száll! Nekik mindegy ki vagy, honnan jöttél .. egy a lényeg: Pénzel kopasszanak meg (fõleg ha átlag ember vagy)! Ha netán a közeljövõben külföldre költözést terveznék (vagy csak megfordult a fejedben) érdemesebb addig várni és akkor ott venni egyet! :) SOK SIKERT!
Ha rád akar szállni, rád is fog. Nem attól függ honnét veszed, vagyis csak részben. Az a lényeg, hogy inkább magánszemélytõl vedd és az adásvételi papírra "megegyezezés szerinti ár"-at kell írni. Ez lehet 500forint, de akár 5 millió is. Itt még mindig meg tud fogni, ha rákeresnek az autó tipusára és megnézik kb mennyi a piaci értéke. Létezik az ajándékozós módszer, ahol pedig mindegy hogy nincs legális kereseted, a kocsit úgyis ajándékba kapod ingyér. Érted...
A kérdező hozzászólása: mi az a része amikor ki irják adatlapra kocsinak uzemben tartoival is akár? ez mit takar? ...... ha nekem JÁNDÉKOZÁK PÉLDA 500 .000 FT KOCSIT EGY JO SZÁNDÉKU MAGÁNSZEMÉLY , utána milyen dolgokat kell még fizetnem papirok átirás?
A kérdező hozzászólása: mondjuk egy 500 000 ft -os gépkocsinak ez menyit takar egy ilyen illeték forma ? ha ajándékba kapom a kocsit? ......
Annyit tudsz tenni, hogy nem veszel túl drága autót, és jóval kevesebbet írtok az adás-vételire a valós árnál. Ilyen szempontból jobb, ha kereskedõt veszel, mert ott le van könyvelve a vételi ár.
A kérdező hozzászólása: magánszemélyre gondolok vásárláskor....mert 500 ezer és oda irnánk eladta mondjuk , , , , 220 ért. ...... vagy üzembentartoival de akkor elöte iratok papirt vele bármi van vele halál vagy más akkor kocsitól kocccolás van:) ...... ajándékozás sem rossz csak azt az illetéket kell meg tudni menyi is az . ......
Baleset okozásnál lehet a te neveden a biztosítás. Hagyaték tárgyalásakor megbeszélheted az örökössel, hogy te már kifizetted a kocsi árát, hagyja rád és te átírod magadnak, vagy továbbra is csak üzemelteted és az örökös nevén marad a kocsi. Ahogy írtam, a szerzõdésre megegyezés szerinti árat kell írni és kész.

2 éves lányom a punciját dörzsöli mindenhová, néha napokig nem csinálja, de néha meg egész nap. És tényleg mindenhová dörzsöli még ha az ölembe van akkor is hozzám dörzsöli. Meddig fogja még csinálni? Tapasztalatokat szeretnék?

Hallottam, hogy nem szabad neki megtiltani,de hiába próbálom elterelni a figyelmét, szépen mondani hogy ne csinálja, mert fájni fog neki, semmi nem használ.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy valami hüvelyi folyás van a háttérben? Csak egy tipp, nekem két lányom van, egyik sem csinált ilyet...

Nem lehet, hogy valami hüvelyi folyás van a háttérben? Csak egy tipp, nekem két lányom van, egyik sem csinált ilyet...
masztizik...tetszik, nem tetszik, de korán kezdte. Barátnõm lánya is ilyen, nem látta sehol, de megtetszett neki és csinálja.Durva ugye? Elõttem hálistennek nem csinálja, más elõtt sem, csak otthon. DE, nem szabad tiltani, ne is mond neki szépen sem, hogy ne, csak azt, hogy ezt csak itthon csinálja, mert más elõtt nem illik:) Amúgy én is ilyen voltam, bár késõbb kezdtem 2 évvel, de iszonyat durva rá visszaemlékezni...nagyon beletudok pirulni:S Négy éves szexgép..wááá:S
Igen, már valószínûleg jónak érzi és ezért tudattalanul is csinálja. Ezek a maszturbálás elsõ lépései. Megtiltani nem szabad, de azért nyilvánosan ne csinálja, bár az oviban volt már olyan kislány, aki ünnepségen állandóan a szoknyája alá nyúlt, mitha a harisnyától viszketett volna, de aztán kiderült, hogy magához nyúlt.
Szerintem ne mondd neki, hogy fájni fog, inkább azt kell megmagyarázni, hogy nem illik nyilvános helyen csinálni, mint ahogy pisilni és vetkõzni sem szokott az ember nyilvánosan. Ebbõl meg fogja érteni, hogy nincs baj vele, csak nem tartozik másra, és oda fog figyelni rá (egy idõ után)...
Igen, valóban "csak" maszturbál. Én is kb. ennyi idõsen (2-3 évesen) kezdtem. Rám rám szóltak, és az lett az eredménye, hogy onnantól kezdve titokban, de szégyenkezve tettem. Pedig nem is értettem még, hogy mért voltak annyira kiakadva a felnõttek. De mégis éreztem, hogy ez valami rossz, szégyenteljes. És ez az érzés a mai napig is megmaradt. Én azt javaslom, hogy inkább próbáld megbeszélni vele, hogy ez egy olyan dolog, amit csak akkor szabad, mikor senki se látja, hogy látod, anyuci se csinálja sose, mikor itt vagy. Vagy ilyesmi. Én legalábbis így próbálkoznék a lányomnál.
Elsõ vagyok: Persze hallottam róla, hogy lehet ilyen, meg, hogy nem szabad tiltani, meg, hogy ez normális (bizonyos fokig), csak nem találkoztam még vele személyesen.
Még úgy kb 90 évig fog maszturbálni.
Hát igen.Ezt élete végéig csinálja majd, de ha már érti a dolgokat, akkor nem teszi nyilvánosan.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak, köszi a választ! Nincs baja szerintem, fertõzés ilyesmi nincs. Néha napokig eszébe sem jut csinálni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon vicces...
Ha nem tiltod neki, azt se mondd, hogy ettõl fájni fog! Ettõl ugyanúgy kialakulhat negatív komplexus, ami a késõbbi szexuális életét befolyásolja. Ne könyörögj neki, de igenis szólj rá, hogy mások elõtt ezt nem illik. Nyilván felnõttként nem fogja mások elõtt csinálni, de ahhoz az kell, (kellene) hogy gyermekkorban szeretetteljesen kiépíts egy egészséges szeméremérzetet benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Azért dörzsöli a punciját, mert jól esik Neki. Sok kislány csinálja, és a kisfiúk is dörzsölik a kukijukat. Teljesen természetes! Csak annyit mondj Neki, hogy csak akkor csinálja, ha egyedül van, mert ez csak Rá tartozik.
Szia! Nálunk ugyanez a helyzet.2 éves lányom így alszik el.A bölcsibe azt mondták, hogy valamilyen hiányérzetet pótol így a gyermek és lefekvéskor addig legyünk vele, míg el nem alszik.Tehát vonjuk el a figyelmét.Persze ez csak egy vélemény tõlük.Nekem senki nem említette szexuális mivoltját a dolognak. Én 3 napja próbálkozom, eddig semmi. Ti jutottatok valamire???Erika

Mi a fontosabb egy kapcsolatban? Mennyire fontos nektek férfiaknak az, hogy gyorsan megkapjatok egy nőt? Miért érzitek úgy, hogy csak akkor lesz a tiétek, ha már meg van?

Legjobb válasz: "Miért érzitek úgy, hogy csak akkor lesz a tiétek, ha már meg van?" Kérdésben a válasz. :D Egy párkapcsolathoz hozzátartozik a szex is.

"Miért érzitek úgy, hogy csak akkor lesz a tiétek, ha már meg van?" Kérdésben a válasz. :D Egy párkapcsolathoz hozzátartozik a szex is.
Elsõ nagyon jó. Ha már megvan. Na de mi ez a kérdés istenem. Nekem mindig a lány mondta hogy mostmár vigyek gumit legközelebb. Sose én kezdeményeztem a szexet.
A kérdező hozzászólása: Ez csak egy egyszerû kérdés volt.. sosem viselkedtem még így, mint most. Biztos megszállt valami. :)
Mi a fontosabb??... a szex, a jó szeretkezés alapja a kapcsolatnak...na de nem kell azonnal ágyba bújni! Hagyd, hogy meghódítson! Magamból kiindulva, amelyik lányt hamar megkaptam, nem is kellett másra! Kell egy kis rózsaszín köd, ha komoly kapcsolatot akarsz! Személy szerint értélkelem, ha egy nõ nem adja könnyen magát...mármint ha épp nem disznó hangulatban vagyok!:)
18:10 Én sem írhattam volna jobban :D
"ha egy nõ nem adja könnyen magát...mármint ha épp nem disznó hangulatban vagyok!:) " mintha én írtam volna:)
nekem minden csajomra várni kellett egy hónapot az effektív dugásig. na persze, addig cumiztak rendesen, mint a kisangyalok, úgyhogy nem bántam. :D
A kérdező hozzászólása: Ha semmi nem lett volna, akkor el is hagyod?? Ennyire nem vagytok képesek várni? :)

3.5 honapos babam legszivesebben ulne. Ha az olombe van es a hata meg van tamasztva art neki?

Legjobb válasz: 4 hósan már ült a lányom mindenki csodálkozott rajta. nem egyformán fejlõdnek a gyerekek, vannak ilyenek, akik korábban csinálnak dolgokat a társaiknál. Ha ülteted is nyúlj a hóna alá és egy kicsit segíts neki, hogy ne roggyon meg a háta, mert az árt neki, és csak rövid ideig.

4 hósan már ült a lányom mindenki csodálkozott rajta. nem egyformán fejlõdnek a gyerekek, vannak ilyenek, akik korábban csinálnak dolgokat a társaiknál. Ha ülteted is nyúlj a hóna alá és egy kicsit segíts neki, hogy ne roggyon meg a háta, mert az árt neki, és csak rövid ideig.
Azt mondják addig nem szabad ültetni a gyereket míg magától nem ül. Az én lányom mindig hasizomból akart ülni, mert kihagyott egy fejlõdési fázist a forgást. Ha a fejét tartja és a háta támasztva van, lehet ültetni enyhén hátradöntve. Ha fel tudja húzni magát a kezed segítségével akkor már biztosan lehet ültetni.

4 hónapos babát lehet kagylóüléses babakocsiba ültetni ha teljesen meg van döntve az ülés?

Legjobb válasz: Amíg nem tud önerõbõl felülni-ez nem azt jelenti, hogy te felülteted és úgy marad-, addig csak vízszintesben szabad lennie hosszútávon. 1-2 óra babaülés az autókázáskor még oké, vagy ha kézben ülteti az ember rövidebb ideig, esetleg hintaszékben ülhet még kicsit. Sok gyártó azt mondja, nem károsak a babaülések---azért én nem ültettem bele, csak a kocsiban. Hintaszékben volt, hogy ült, de max 1 órát és én is olyan 4 hónapos korától ültettem bele. 8 hónaposan ült fel elõször. 6 hónaposan váltottunk át sportkocsira, de nem ült benne órákig.

Amíg nem tud önerõbõl felülni-ez nem azt jelenti, hogy te felülteted és úgy marad-, addig csak vízszintesben szabad lennie hosszútávon. 1-2 óra babaülés az autókázáskor még oké, vagy ha kézben ülteti az ember rövidebb ideig, esetleg hintaszékben ülhet még kicsit. Sok gyártó azt mondja, nem károsak a babaülések---azért én nem ültettem bele, csak a kocsiban. Hintaszékben volt, hogy ült, de max 1 órát és én is olyan 4 hónapos korától ültettem bele. 8 hónaposan ült fel elõször. 6 hónaposan váltottunk át sportkocsira, de nem ült benne órákig.
Ezzel en is gondban voltam, mert marnem nagyon akart vizszinteaen fekudni. Sot, hisztis, nyugos volt miatta. Picit felemeltem a kocsit es maris jobb lett. Ez nem azt jelenti, hogy felultettem! A lenyeg, hogy ne sokaig legyen igy. Egy rovid seta, utazas sztem belefer. Ahogy telt az ido, valamivel hosszabbodott a kisse felemelt babakocsizas. Most fel eves, mar nagyon ulne, huzogatja fel magat, igy ratertunk a sport ulos fazonra, de ebben is dontom, amikor engedi :) ám az erdeklodese, nezelodese miatt alig hagyja. Viszont ahogy elalszik benne, egybol vizszintesig dontom. (termeszetesen en is olvastam, hogy amig nem ul, kizarolag vizszintes, de en meg olyan anyukaval nem talalkoztam, aki ezt "be is tartotta". Ha valaki igen, le a kalappal. Foleg a baba elott!
Nem lehet addig betartani a csak vizszintest amig fel nem ul mert mar baromi kivancsi az a gyerek 3-4 honaposan! Az enyem onnantol, h kicsit messzebbre latott mar, itthon sem viselte el ha valaki ugy akarta fogni. A lenyeg, h ne a gerincet terhelje a sulya, es ezt nem csak ugy lehet betartani, h vizszintesen van. Pl a hordozokendoben v csatos hirdozoban is ugy van alatamasztva, h ne a gerincet terhelje. Az en lanyom kinotte a mozest hosszra, de a sportreszbe meg nem nott bele, igy muszaj vagyok a hordozoban vinni, meg szerencse, h az is rateheto a babakocsira (persze nem orakat).

Mennyi joga van egy szülőnek beleszólni a felnőtt gyermeke életébe, ha az még otthon él?

Sok széls?séges kérdést olvasgatok itt a Gyakorin: egyes helyeken a 13 évesek már agyba-f?be szexelnek a szül?i liberalizmus miatt, máshol 19 éveseknek még könyörögniük kell azért, hogy egy hónapban egyszer elmehessenek bulizni. A huszonéves fiatalok többsége otthon lakik és nem tud függetlenedni - tehát önálló feln?tt és mégis függ a szül?kt?l. Nyilván sok konfliktus származik abból, ha a gyerek és szül? eltér? elveket, értékeket vall (mert ugye ez gyakran megesik), ilyenkor össszecsap az "Én már feln?tt vagyok, azt csinálok, amit akarok" és az "Amíg az én házamban laksz, az lesz, amit én mondok". Természetesen mindkett?ben ott az igazság - de hol a határ? Mikor és kinek kell alkalmazkodnia? Hogy lehet megoldani, amikor egy szül? nem enged valamit a feln?tt gyermekének, az pedig kénytelen alárendel?dni? Mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Szerintem abban, ami mást is érint rajta kívül, abba van beleszólásuk, ha a testvéreket is érinti, akkor nekik is. De igazából ennek mindenhol így kellene lennie, ha rajtam kívül mást is érint, befolyásol, akkor megbeszélem vele.

Szerintem abban, ami mást is érint rajta kívül, abba van beleszólásuk, ha a testvéreket is érinti, akkor nekik is. De igazából ennek mindenhol így kellene lennie, ha rajtam kívül mást is érint, befolyásol, akkor megbeszélem vele.
Valahogy mindkét részrõl meg tudnám érteni a dolgot, de..valahogy mégse. Azt nem értem hogy minek megtiltani huszonéves gyerekétõl bármit is..most azért mert otthon lakik? Mert "az én házamban azt csinálsz amit mondok"? Milyen idétlen felfogás már ez? Nem 10 éves pisisrõl van szó..Viszont ha a gyerek otthon csücsül és nem csinál semmit, közbe kéreget pénzt szórakozásra akkor megértem, és jogos. Én örülök hogy olyan családban lehetek ahol nem volt senkinek megszabva semmilyen határ, akár 14 évesen is elmehettem volna bulizni, de mondjuk én nem akartam. Jó 15 éves koromig otthon gubbasztottam is alig jártam el barátokkal vagy bárkivel. Hirtelen kezdtem szórakozni járni 16 évesen, és nem lett beleszólva hogy 10re legyél otthon, vagy ha odaérsz vagy elindul haza telefonálj...(nyomkövetõt a telefonba esetleg?) Sok mindent kipróbáltam, csináltam hülyeségeket mint mindenki más, de sok mindenben okosabb lettem, sok mindent felfogtam, megértettem, és tanultam a hibáimból. Ami nem történt volna meg ha a szüleim megtiltottak volna mindent. Akkor talán most itt ülnék és ezer meg egy dolgot nem értenék és hülye lennék hozzá. Nõvérem 15-16 évesen költözött el elõször barátaival albérletbe, tartott 1-2 hónapig hazaköltözött mert nem sült el jól. De anyámék elengedték, hadd lássák hogy mit lát és hogy él egy felnõtt. De volt hova hazajönnie. Ha nem engedik elköltözni nehezebben boldogult volna késõbb, bár idõvel azt is megtanulta volna. Én úgy vagyok vele hogy egyszer élünk, próbáljuk ki amit akarunk és élvezzük egy kicsit az életet, ne korlátozzunk senkit, hacsak nincs rá valamilyen ok, ne merüljünk bele a szürke hétköznapokba. Amíg van mellettünk valaki aki támaszt nyújt nekünk ha segítség kell, használjuk ki, mert ezért van a szülõ, hogy segítsen a gyerekének. Én mikor nem tanultam nem dolgoztam csak szenvedtem otthon, akkor is azt mondta apám hogy mindig a gyerekük leszek, bárhogy lesz, õk segíteni fognak lehetõségeikhez mérten, addig lakok itthon ameddig akarok, mert tudják milyen nehéz a mai világban egy fiatalnak saját életet kezdenie. Mert k*rva szép egy albérletben kezdeni a nagybetûs életet, ezekkel a röhejes fizetésekkel, és magas költségekkel. Én viszont sose kértem pénzt mert így is élõsködõnek éreztem magam..mégse érzem azt hogy milyen szar ember lennék, tudom értékelni az életet, akik velem vannak, akik segítenek nekem, és még most is ha kérnek valamit én pattanok és csinálom. Mert megérdemlik.
Írjál konkrétumot, mert így tényleg csak azt lehet tanácsolni, hogy valamiben a szülõnek kell engednie, valamiben pedig a gyereknek.
Szerintem a minden családtagot érintõ dologban van beleszólásuk, de a magánélet tabu kellene, hogy legyen. Maximum javaslatot tehetnének rá a szülõk.
Ha két vagy több ember együtt él, mindenkinek kell alkalmazkodni. Legyenek akár hazsok, testvérek, kollégiumi szobatársak. Ha huszonéves fiatal lakik a szüleivel, akkor meg kell adnia a szülõnek a szabadságot neki. (Ha esetleg addig nem sikerült a szülõ saját elveit belénevelni, akkor már úgy is késõ.) Viszont a "gyereknek" nem szabad ezzel a szabadsággal olyan fokon visszaélnie, hogy ezzel a szülõnek aggodalmat, vagy kényelmetlenséget okozzon. Továbbá illik a szülõnek segiteni. Ha esetleg még nincs jövedelme, hogy az anyagiakba is beszálljin, akkor házimunkával is segíthet.
Van joga hozzá. Most értettem meg, ahogy elköltöztem. Anyám is mindenbe beleszólt, nem kezelt felnõttként, dehát nem is voltam az. Most látom, hogy magam gondoskodok magamról. Nem jó a beleszólás, de nem tud másmilyen lenni, más korosztály, más értékrend, más neveltetés... Nem lehet kivédeni!
20 éves vagyok, itthon lakom de dolgozó ember vagyok Nekünk nem kell kompromisszumokat kötni, mert mindig katonás felfogás kísérte az életem Máig nem fér bele hogy valakivel itthon züllést rendezzek, esetleg dáridózzak, én szüleim szemébõl tudom olvasni azt amit szívesen látnak és amit nem Soha nem volt nálunk tipikus kamasz lázadás, mindig megértették velem hogy mi a jó, mivel kéne várnom, mit kell jobban átgondolni mielõtt belevágok Tetoválásaimat is már saját keresetembõl vittem végbe, egy szavuk nem volt csak megmosolyogták 12évesen már tudtam hogy, a mostani szülõk idejében nem volt köntörfalazás, ha nem értett szépszóból a csemetéjük Az apa kivágta otthonról mint a sz*rt <- Ezt lehetne gyakorolni most is nagyon sok családban Úgy gondolom akkor lehet engednie a szülõnek, ha a gyerek egyébként okos, és szófogadó 20/F
A bulizásba való beleszólás teljes képtelenség. Nyugodtan mehet, miért is kéne tõle tiltani? Max. akkor, ha züllött társasággal van együtt, akkor érdemes nyomást gyakorolni rá, beszélni a fejével. Vagy ha a tanulás rovására menne. Egyetem, tanulás szempontjából is érdemes irányítgatni, egy érettebb felnõtt már jobban tudja mit érdemes választani, nem csak a szívével gondolkodik. Barátnõ kérdése pedig olyan, mintha egy azonos nemû barátról lenne szó. Mindegy, hogy haver vagy barátnõ, ha nem szimpatikus, teljesen rendjén van, hogy nem engeded a házadba/lakásodba.
Azt viszont nincs értelme megtiltani, hogy menjen a barátnõjéhez, mert csak olaj lenne a tûzre. Tehát nálad ne találkozzanak, de a fiad mehet a lányhoz. Munka elvállalásába nem érdemes beleszólni. Hadd próbálja ki magát több területen is, ami neki tetszik. Szintén kivétel, ha túl sokat dolgozna a tanulás rovására.
A kérdező hozzászólása: Az olyan tipikus dolgokra gondolok, amikor egy szülõ például nem engedi a 19-20 éves gyerekét bulizni. Egyszerûen azt mondja, nem mehet, amire a gyerek elméletben könnyen rávághatja, hogy csakazért is elmegy, de ebben az esetben nyilván büntetés várja majd pl. lelki terror képében. Vagy a szülõ meg akarja szabni, hogy a gyereke milyen egyetemre menjen vagy ppen melyik munkát vállalhatja el és melyiket nem. Esetleg, nem szimpatikus számára a gyermeke párja és azért meg akarja szabni, hogy mikor mehet el hozzá, és megtiltja, hogy hozzájuk menjenek a fiatalok.
22 éves koromig laktam otthon (19tõl volt saját keresetem is). A szüleim világéletemben "fogtak" Én a következõt csináltam: nem vittem fel a páromat, mert oké az õ házuk, ne alkalmazkodjanak senkihez. Minden másba nem szólhattak bele, pedig próbáltak. Jött a lelki terror is. De egyszerûen kisétáltam az ajtón. Nem érdekelt, hogy "megtiltották" hogy a barátomnál aludjak, vagy hogy bulizni menjek. Általában alapból 9-10 után estem haza, mert barátokkal voltam. Ilyenkor jött a hogyan mész másnap dolgozni? Hát hogyan? Úgy hogy felkelek :)
Vannak külömbözõ emberek mindegyiket másképp nevelik de a lényeg az .... lehet h nagy korú vagy de a szüleid csak azért szolnak bele a dolgaidba mert megakarnak óvni , lehet h vannak túlzások de ilyenkor lekel velük ülni és meg kell beszélni velük ezt az egészet mert lehet hogyha nem teszed meg akkor szép lassan elkezdtek távolodni egymástól .

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!