Találatok a következő kifejezésre: Ha azt hogy pl. :5 hetes (2 db)

Ha azt mondjuk, hogy pl. :5 hetes terhes vagyok, akkor az aktus volt 5 hete vagy a beágyazódás?

Legjobb válasz: Egyik se! Az utolso menstruaciod elso napjatol szamitjuk.

Egyik se! Az utolso menstruaciod elso napjatol szamitjuk.
A kérdező hozzászólása: Igen ez tiszta, de én nem a számításra vagyok kiváncsi, hanem, hogy VALÓBAN hogy van!?
Ha azt mondod: 5 hetes terhes vagy, az ezeket jelenti: -5 hete kezdodott az utolso mensid, tehat a terhesseg kora 5 het -amennyiben a ciklus kozepen volt a peteeresed, kb. 3 hetes a benned levo magzat. Vili? :)
Valóban úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta. Ezt nem lehet szebben megfogalmazni. Ha öt hetes terhes vagy, akkor az azt jelenti, hogy öt hete volt az utolsó mensid elsõ napja. Ha a ciklusod olyan, ahogyan az a nagykönyvben megvan írva, tehát 28 napos, akkor 12-14 nappal rá volt körülbelül a peteérésed, akkortájt való szeretkezésbõl lett a megtermékenyülés. De a peteérés csúszhat, nem törvényszerû, hogy mikor van, épp ezért számolják a heteket a mensi elsõ napjától, mert azt a legtöbb nõ jegyzi és ez az egyetlen, ami biztos. Majd 12. hét környékén ultrahanggal megállapítható, hogy mennyi idõs is pontosan a baba.

Egy nőgyógyászati rutinvizsgálat során már meg tudná állapítani a doki, hogy kb. (4-5) hetes terhes vagyok? Pl. Ha nem mondom neki, h esetleg az lehetek és más panasszal fordulok hozzá.

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel a méh állapotán 4-5 hetesen észreveszi, viszont azt nem lehet kizárni, hogy késõi beágyazódásod volt... Vagyis ha nem menstruálsz, akkor azért érdemes tesztelned egy idõ után mégis...

Nagy valószínûséggel a méh állapotán 4-5 hetesen észreveszi, viszont azt nem lehet kizárni, hogy késõi beágyazódásod volt... Vagyis ha nem menstruálsz, akkor azért érdemes tesztelned egy idõ után mégis...
ilyenkor a méhed már felpuhult, az uh-n legalább a szikhólyag látszik meg kell tudnia mondani
A kérdező hozzászólása: de nem végzett uh-s vizsgálatot.
6 hetesen voltam dokinál, manuális vizsgálattal azt mondta, hogy felpuhult, megnagyobbodott méh, itt valószínûleg baba van. Aztán persze uh-t is csinált és bebizonyosodott.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) akkor felesleges tesztet csinálnom...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!