Találatok a következő kifejezésre: Ha azt hogy pl. :5 (34 db)

Ha azt mondjuk, hogy pl. :5 hetes terhes vagyok, akkor az aktus volt 5 hete vagy a beágyazódás?

Legjobb válasz: Egyik se! Az utolso menstruaciod elso napjatol szamitjuk.

Egyik se! Az utolso menstruaciod elso napjatol szamitjuk.
A kérdező hozzászólása: Igen ez tiszta, de én nem a számításra vagyok kiváncsi, hanem, hogy VALÓBAN hogy van!?
Ha azt mondod: 5 hetes terhes vagy, az ezeket jelenti: -5 hete kezdodott az utolso mensid, tehat a terhesseg kora 5 het -amennyiben a ciklus kozepen volt a peteeresed, kb. 3 hetes a benned levo magzat. Vili? :)
Valóban úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta. Ezt nem lehet szebben megfogalmazni. Ha öt hetes terhes vagy, akkor az azt jelenti, hogy öt hete volt az utolsó mensid elsõ napja. Ha a ciklusod olyan, ahogyan az a nagykönyvben megvan írva, tehát 28 napos, akkor 12-14 nappal rá volt körülbelül a peteérésed, akkortájt való szeretkezésbõl lett a megtermékenyülés. De a peteérés csúszhat, nem törvényszerû, hogy mikor van, épp ezért számolják a heteket a mensi elsõ napjától, mert azt a legtöbb nõ jegyzi és ez az egyetlen, ami biztos. Majd 12. hét környékén ultrahanggal megállapítható, hogy mennyi idõs is pontosan a baba.

Egy kaja hozzávalójához ha azt mondják pl hogy kell 5 dkg liszt, akkor honnan lehet tudni h én pont 5 dkg-t teszek bele?

vagy ezt csak kb-ra kell?

Legjobb válasz: Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.

Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.
A kérdező hozzászólása: hát pl az én mamám nem használ, mégis a legjobban fõz:)
A kérdező hozzászólása: sokan használnak amugy ilyen konyhai mérleget?
Persze a mamád már tapasztalt, nagyjából látja, érzi, hogy mennyi az az 5 dkg. De szinte majdnem minden háztartásban van konyhai mérleg. Hasznos kis szerkezet :-)
lehet venni olyan mérõedényt is, aminek az oldalán különbözõ anyagokra (cukor, liszt, só, búzadara stb.) olyan skála van, ami megmondja, hogy ha eddig töltöd, az ennyi súlyra. egyébként ha már majd fõzöl egy ideje, akkor neked is lesz szemmértéked a dologhoz. De vannak olyan receptek is, hogy bögre liszthez félbögre akármi stb. Az is érdekes, hogy ha megnézed a kockamargarin, vagy a kockavaj csomagolását, akkor ott rajta van, hogy mekkora szelet (asszem) 10g. amúgy én is konyhai mérleget használok, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Kis segítség: -1, 5dkg = 1 csapott evõkanál -2dkg = 1 púpozott evõkanál -65dkg = 1 liter (ez csak a lisztre vonatkozik)

Hogyan lehet kiszamitani azt, hogy : Van egy szam pl. : 5. Mennyi lesz a szambol ha a szamnak a 20% hozzaadjuk?

Bocs ha erthetetlen de nem ertek ehhez azert kerdem. Ha lehet kepletet is kernek.

Legjobb válasz: 5nek kell a 20%-a. Ezek szerint az 5 a 100%. A 20% a 100% ötöde, vagy 0,2-szerese. Ezek szerint: 100% -> 5 20% -> 5:5=1 Tehát, ha hozzáadod a 20%-át, akkor 6-ot kapsz. De ez általánosan valóban így néz ki. Egy szám 20%a az a 0.20-szorosa (mert ez a % fogalma), tehát, ha hozzá akarod adni a 20%át, akkor a számhoz, ami a szám 1szerese, hozzáadod a 0.2szeresét, ami összesen a szám 1+0.2=1.2szerese.

5nek kell a 20%-a. Ezek szerint az 5 a 100%. A 20% a 100% ötöde, vagy 0, 2-szerese. Ezek szerint: 100% -> 5 20% -> 5:5=1 Tehát, ha hozzáadod a 20%-át, akkor 6-ot kapsz. De ez általánosan valóban így néz ki. Egy szám 20%a az a 0.20-szorosa (mert ez a % fogalma), tehát, ha hozzá akarod adni a 20%át, akkor a számhoz, ami a szám 1szerese, hozzáadod a 0.2szeresét, ami összesen a szám 1+0.2=1.2szerese.
Van egy szám. Mivel nem tudjuk értékét, ezért elnevezzük valaminek, mondjuk x-nek. Ha ehhez az x számhoz hozzáadjuk annak 20%-át, akkor kapunk egy másik számot, mondjuk y-t. x 20 %-a 0, 2*x. Tehát akkor felírhatjuk, hogy: y=x+0, 2x Kiemelve x-et egyszerûbbé tehetjük: y=(1+0, 2)x y=1, 2x
A kérdező hozzászólása: mi van...? ez nekem kinai... :|
A kérdező hozzászólása: egyszerubben nem lehetne. pl.: kisamitjuk 5 nek a husz szazalekat es hozzaadjuk az othoz.
pontosan azt csinálta :P
Pont azt kell csinálni. Kiszámolod az 5 20%-át és hozzáadod.
A kérdező hozzászólása: DE HOGYAN?
Csak ismételni tudom az elõzõket. Amelyik számról van szó, annak veszed a 20%-át. Azt úgy veszed, hogy 0, 2-vel beszorzod az adott számodat. Miután meg van ez a szorzat, akkor hozzáadod a számodhoz (jelen esetben az 5höz) Ha ezek után se érted, akkor reménytelen vagy, bocsi
De sokkal egyszerûbb 1, 2-vel megszorozni (csak egy mûvelet a kettõ helyett).

Mit kell mondani, ha az öregek megkérdeznek sok hülyeséget pl. hogy megy a suli? Hány 5-öst vittél haza? mi a helyzet a lányokkal/fiukkal? és hogy lehet lekoptatni őket?

Legjobb válasz: Erre elvileg szépen és illedelmesen kell válaszolni. Nos, rájöttem, hogy ha õszintén és udvariatlanul válaszolok, megdöbbennek és leállnak. Tehát nálam így néz ki: Hogy megy a suli? Szarul. Hány 5-öst vittél haza? Két éve egyet se. Mi a helyzet a lányokkal/fiúkkal? Semmi közöd hozzá! :D:D:D Általában nem kérdeznek tovább.

Erre elvileg szépen és illedelmesen kell válaszolni. Nos, rájöttem, hogy ha õszintén és udvariatlanul válaszolok, megdöbbennek és leállnak. Tehát nálam így néz ki: Hogy megy a suli? Szarul. Hány 5-öst vittél haza? Két éve egyet se. Mi a helyzet a lányokkal/fiúkkal? Semmi közöd hozzá! :D:D:D Általában nem kérdeznek tovább.
ÉS arra h."de megnõttél!!!"--mit lehet mondani???? én ettõl megyek a falnak:O tudom kiváncsiak és nem kéne udvariatlannak lenni, de kiakaszt a dolog.
én fõsulis vagyok, és csak jövõ héttõl lesz megint szorgalmi idõszakom.ezért vagyok itt de hogy jön ez a kérdéshez??
én is egyetemista vagyok vizsgaidõszak van :D
-hogy megy a suli? -sehogy ott van azóta amióta megépitették. el nem mozdult onan. -nem mentél iskolába? -nincs suli. -miért? lebontoták?
hogy megy a suli? jól. (tökmind1 h igaz-e) hány 5-öst vittél haza? hát nem is tudom.. mi a helyzet a fiúkkal? semmi
hogy megy a suli?-->nem megy, áll. Hány 5-öst vittél haza?---->mikor?(az elmúlt 10 évben vagy a múlt héten?? mi a helyzet a lányokkal/fiukkal? -->erre sztem még a felnõttek se tudják a választ:Otehát én se.. sztem jópofának fognak tartani:)
A kérdező hozzászólása: most azért vagyok ittion mert az orvos nem engedett suliba. de ti is betegek vagytok, vagy lógtok a suliból?
Mivel már nem oszt nem szoroz az öregeim véleménye, én mindig azzal kébítom a fejét amit hallani akar hozzáálás a legjobb.Így legalább a jó viszony meg a karácsonyi ajándékpénz is biztosítva van.Konfligtusokat nem érdemes családon belül.Hátrány.

Úgy tudom hogy ha veszek egy 7, 5 J-os azaz 175 m/s-es légpuskát akkor ahhoz nem kell engedély. A kérdésem pedig, ha otthon szeretnék vele lőni, akkor ahhoz kell valakinek szólni, úgy értem hogy pl: a faluban az önykormányzatnál?

Legjobb válasz: "7,5 J-os azaz 175 m/s-es" Energiát nem tudsz sebességre váltani, ahogy hosszúságot sem súlyra :) Igaz, 7.5J alatt nem kell engedély. Nem kell bejelenteni, használhatod, de a biztonsági szabályok betartásával és nem is zavarhatsz vele másokat.

"7, 5 J-os azaz 175 m/s-es" Energiát nem tudsz sebességre váltani, ahogy hosszúságot sem súlyra :) Igaz, 7.5J alatt nem kell engedély. Nem kell bejelenteni, használhatod, de a biztonsági szabályok betartásával és nem is zavarhatsz vele másokat.
A kérdező hozzászólása: Csak azért írtam hogy a 7, 5 J az megegyezik a 175 m/s-el mert amit szeretnék venni nem volt oda írva hogy hány J-os http://www.katonadolog.hu/product/webaruhaz/LEP9/09Legpuskak..

Infósok! Excelben hogy lehet azt megoldani, hogy ha ki akarom íratni hogy pl 6 óra és 10:30 között 4, 5 óra telt el?

Próbálkoztam ha függvénnyel kiírta az egész órákat, tehát hogy 6 óra és 10:30 között 4:30 óra telt el.. de én úgy szeretném, hogy úgy írja ki, hogy 4,5. Ezt meg lehet csinálni Excelben?

Legjobb válasz: Kettõt kivonod egymásból. A kapott eredmény 4:30 lesz. Ezt számmá alakítod (formázod): jobb gomb / Cellaformázás / Szám / Szám Lesz belõle 0.19... Ezt megszorzod 24-gyel és megvan a 4.5

Kettõt kivonod egymásból. A kapott eredmény 4:30 lesz. Ezt számmá alakítod (formázod): jobb gomb / Cellaformázás / Szám / Szám Lesz belõle 0.19... Ezt megszorzod 24-gyel és megvan a 4.5
A kérdező hozzászólása: És tényleg!!! :) köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ha ehhez a kapott számhoz hozzá akarnék adni mondjuk 5-öt, akkor már rossz lesz az eredmény. Sokkal nagyobb szám jön ki :/ Ebben tudsz segíteni?
A kérdező hozzászólása: Ja, mert az egyik idõ a másik szám formátum volt :) akkor minden megvan köszi

Kismamik! Éreztetek a terhesség elején pl, 5. -ik 6. -ik hétben furát az alhasatok tájékán? Olyasmire célzok, hogy pl nem tudtátok elviselni ha a nadrág ott volt vagy ott túl szoros volt és néha lüktető érzést éreztetek?

sajnos PCOs vagyok, ezért nemtudom kiszámolni mikor is jön meg legközelebb. 1 hete kb érzékenyek baromira a mellbimbóim, állandóan kidudorodnak és úgy érzem leszakadnak a melleim ha leveszem a melltartót. És úgy érzem fel is vagyok puffadva. Ehhez jönnek még ezek a fura érzések amiket leírtam. Tesztelni majd pénteken fogok, hátha...

Legjobb válasz: Szia! Teszt elõtt egy héttel utaztunk autóval 170 km-t. Minden bajom volt a nadrágomban (pedig nem volt szûk), zavart a biztonsági öv, sõt, a férjemmel ahogy együtt voltunk, nem bírtam elviselni, ha a hasa az enyémhez ért, folyamatosan kettõnk között tartottam a kezem.

Szia! Teszt elõtt egy héttel utaztunk autóval 170 km-t. Minden bajom volt a nadrágomban (pedig nem volt szûk), zavart a biztonsági öv, sõt, a férjemmel ahogy együtt voltunk, nem bírtam elviselni, ha a hasa az enyémhez ért, folyamatosan kettõnk között tartottam a kezem.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ! Úgy érzem kezdhetek reménykedni :)
Én ennyire az elején még "csak" az émelygéssel küszködtem, de a 8 héttõl már ki kellett vennem a nadrágomból az övet, mert nyomta a hasam, amikor ültem és autózáskor a biztonsági övet is el kellett a hasamtól tartani egy kicsit, pedig akkor még semmi sem látszott a pocakból.
A kérdező hozzászólása: Én nem émelygek, még enni sem eszem többet, néha néha megkívánok valamit de úgy, hogy azt érzem hogy ha nem ehetem meg akkor biztosan belehalok :D a puffadtsággal küszködöm. És egyre többet érzem a lüktetést ott lenn a hasamban. Nem tudjátok ez mi lehet?
Még nem tudtam, hogy terhes vagyok, amikor valamiért kényelmetlen volt a hasonalvás. Pedig én mindig úgy alszom, de onnantól nem bírtam úgy aludni. Akkor lehettem 4-5 hetes terhes. Remélem sikerült a baba! Szorítok! :) Üdv: egy 16 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon drága vagy!! :) Mindenkinek ment a "lájk" :)
Szia, én most 6.hétben vagyok. A puffadassal én is küszködök, érzek az alhasamban néha ilyen szurkalo érzést, de azt még nem éreztem hogy idegesítene a nadrág. A melleim nagyon fájnak, az egész be van duzzadva. A szavaidból ítélve szeretnél baba, hát szurkolok neked.
Szia, én az 5. hétben vagyok, a biztonsági öv engem is folyamatosan zavar, kis csipesszel megfogatom, így tudok vezetni..

Ha egy vonat indulása előtt mondjuk 5 perccel érek be a pályaudvarra, kaphatok még arra a járatra jegyet? Vagy van bármi időkorlát, hogy pl legalább negyed órával az indulás előtt meg kell történnie a jegyvásárásnak?

Legjobb válasz: Van 5 perces idõkorlát, de csak azokon a helyeken, ahol 1 fõ dolgozik az állomáson, és ugyanaz az ember a forgalmista és a péntáros. De azt vedd figyelembe, hogy ha késõn érsz ki, és nagy a sor, attól még nem vagy jogosult a kalauztól pótdíjmentesen venni a jegyet.

Van 5 perces idõkorlát, de csak azokon a helyeken, ahol 1 fõ dolgozik az állomáson, és ugyanaz az ember a forgalmista és a péntáros. De azt vedd figyelembe, hogy ha késõn érsz ki, és nagy a sor, attól még nem vagy jogosult a kalauztól pótdíjmentesen venni a jegyet.
És tanuld meg: váró vonat nincs csak váróterem!
elsõne: "de "normál" vonatra nincs ilyen" ilyen fogalom, hogy "normál vonat" nincsen! A vonatnemek: személy, sebes, gyors, expressz, InterCity, EuroCity, EuroNight, ... Amire te gondolsz, az felár nélkül igénybevehetõ vonat. Minden vonat normál, ezért úgy értelmetlen a mondat...
Nincs, ha IC, akkor elfogyhat a helyjegy, de "normál" vonatra nincs ilyen.
Nincs idõkorlát. Ha gondot okoz ad idõben odaérés: esetleg elõre megvásárolhatod a jegyedet a neten keresztül...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Elméletileg ott leszek én bõven, csak gondoltam jobb félni, mint megijedni, így megkérdeztem, mi lenne, ha nem sokkal az indulás elõtt érnék csak be valamiért...
Jól van, szóljál bele, szerinted miért tettem idézõjelbe? Mindenki tudja mire gondolok, akkor meg mit kell itt oktatgatni?

Igaz-az hogy minden tartózás pl. Banki, APEHos tartózás is elévül 5 év után, ha nem tudják behajtani az illetön?

Legjobb válasz: Nem. Akkor évül el, ha nem AKARJÁK behajtani. Tehát ha még idõben küldenek egy hivatalos felszólítást - akkor újraindul az 5 év.

Nem. Akkor évül el, ha nem AKARJÁK behajtani. Tehát ha még idõben küldenek egy hivatalos felszólítást - akkor újraindul az 5 év.
akkor ha 5 évig semmit nem tesznek az ügy érdekében. de ha 4 év 11 havonta küldenek egy felszólítást, akkor megmarad.
Hát a büntetõjogi elévülés valóban elég "szûk kivonat", meglehetõsen le lett egyszerûsítve.
nem a tartozás évül el hanem az eljárás. banki apeh-os dolgokat nem tudom, de a telefonos kábel tv s internetes tartozást ha nem hajtják be 1 év alatt, akkor nem hajthatják be utána.
Értsétek már meg, hogy az érvényesíthetõség az utolsó érvényesítési kísérlettõl számított, meghatározott idõ után évül el. Tehát ha egy számla 2013. március 18-án járt le, akkor a számla érvényesíthetõsége nem szûnik meg 2014. március 18-cal, ha közben kapsz 2013. április 20-án, majd 2013. május 22-én, 2013. július 4-én, 2013. november 10-én, 2014. január 20-án stb. megkeresést a tartozásodról, mert ezek a megkeresések (itt fontos, hogy a törvényben meghatározott szempontok szerint megtett, vagy végrehajtható követelés esetén végrehajtási cselekménynek megfelelõ eljárás) az elévülést újraindítják. Tehát ha az utolsó esemény 2014. január 10-i, és 2015. január 10-ig nem történik semmi egyéb, akkor beszélhetünk egy távközlési szolgáltatásból eredõ követelés érvényesíthetõségének az elévülésérõl...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!