Találatok a következő kifejezésre: Ha azt hogy pl. Bélával (28 db)

Ha azt mondom, hogy pl. "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az helyes, ha múlt időre gondolok (tehát már nem járok vele abba a moziba), vagy csak akkor helyes, ha azt mondom, hogy "Bélával jártam ebbe a moziba"?

Legjobb válasz: a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.

a "Bélával szoktam ebbe a moziba járni" az nem múlt idõ, és nem is lehet abba gondolni, a "Bélával jártam ebbe a moziba az abszolút múlt.
Ha B.-val szoktam ebbe a moziba járni mondatot vesszük, az azt jelenti, hogy van egy B. nevû ismerõsöm, barátom, akivel rendszerint, a jelent is érintve ebbe és ebbe a moziba szoktam látogatni. Ha múlt idõt a akarsz kifejezni, akkor mondd inkább azt: Bélával már jártam ebben a moziban, ha ez nem volt rendszeres. Bélával jártam ebbe a moziba -- ha ez rendszeres volt. A szoktam ált. jelen idõre, rendszeres cselekvésre vonatkozik. Minden jót! Koska
Szerintem meg helyes az 1. verzió. Ha nagyon hangsúlyos, hogy már nem áll fenn a dolog, akkor mondhatod úgy is: Bélával szoktam volt moziba járni. Ez a régmúlt, amit a mai magyar nyelv már nem használ, de ettõl nem helytelen, sõt, szerintem választékos is.
"Belaval jartam ebbe a moziba"
Szerintem: Bélával ebbe a moziba jártam. Esetleg: Ebbe a moziba jártam Bélával.
Belaval szoktam ebbe a moziba jarni -az olyan h jartal es most is vele jarsz oda....a masik meg h belaval jartam ebbe a moziba az kizarolag a multra vonatkozik....vagyis regebben de most, jelenleg mar nem:D
ha ragaszkodsz ezekhez a szavakhoz: "Bélával régen ebbe a moziba szoktam járni"

Egy kaja hozzávalójához ha azt mondják pl hogy kell 5 dkg liszt, akkor honnan lehet tudni h én pont 5 dkg-t teszek bele?

vagy ezt csak kb-ra kell?

Legjobb válasz: Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.

Ennek lemérésére szokták használni a konyhai mérleget.
A kérdező hozzászólása: hát pl az én mamám nem használ, mégis a legjobban fõz:)
A kérdező hozzászólása: sokan használnak amugy ilyen konyhai mérleget?
Persze a mamád már tapasztalt, nagyjából látja, érzi, hogy mennyi az az 5 dkg. De szinte majdnem minden háztartásban van konyhai mérleg. Hasznos kis szerkezet :-)
lehet venni olyan mérõedényt is, aminek az oldalán különbözõ anyagokra (cukor, liszt, só, búzadara stb.) olyan skála van, ami megmondja, hogy ha eddig töltöd, az ennyi súlyra. egyébként ha már majd fõzöl egy ideje, akkor neked is lesz szemmértéked a dologhoz. De vannak olyan receptek is, hogy bögre liszthez félbögre akármi stb. Az is érdekes, hogy ha megnézed a kockamargarin, vagy a kockavaj csomagolását, akkor ott rajta van, hogy mekkora szelet (asszem) 10g. amúgy én is konyhai mérleget használok, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Kis segítség: -1, 5dkg = 1 csapott evõkanál -2dkg = 1 púpozott evõkanál -65dkg = 1 liter (ez csak a lisztre vonatkozik)

Hogy lehet azt megcsinálni házilag programmal, hogy ha én megyek pl az utcán, akkor betegyem magamat pl egy erdőbe? Hogy ott megyek meg stb. Meg állatokat bele generálni? Nem kérek alázásokat, kritikákat, csak válaszokat. Köszönöm.

Legjobb válasz: "betegyem magamat egy erdõbe" - Teleport? Házilag tuti nem fog menni. "állatokat bele generálni" - Bele mibe? De gondolom virtuális valóságra gondolsz, vagy az augmented reality-re. Elsõ lépés: szerkessz magadnak egy olyan szemüveget, amiben monitor van. Ha ez megvan, lehet folytatni.

"betegyem magamat egy erdõbe" - Teleport? Házilag tuti nem fog menni. "állatokat bele generálni" - Bele mibe? De gondolom virtuális valóságra gondolsz, vagy az augmented reality-re. Elsõ lépés: szerkessz magadnak egy olyan szemüveget, amiben monitor van. Ha ez megvan, lehet folytatni.
A kérdező hozzászólása: én 3d bluebox technikara gondoltam hogy tudok futne az, erdõben stb... gondolom érted ezt hogy lehet.
A kérdező hozzászólása: akkor ehhez vmi vaszon kell?
*mármint pl. a Mátrix werkfilmjét
Nem a bluebox/greenblox egy technika. Kék/zöld (lényeg, hogy semleges színû) háttér elõtt veszik fel a jeleneteket, és aztán a szín helyére be tudnak tenni bármit. Nézz werkfilmeket, pl. Mátrix.
A kérdező hozzászólása: ez a bluebox egy program?
Jah, hogy videót akarsz felvenni, amin látszol. Jó, hogy leírod egy nap után. :D Erdõbe úgy teszed magad, hogy bluebox-ban rohangálsz és egy videószerkesztõvel a kék hátteret lecseréled erdõre. Persze az erdõt is fel kell venni. Modelleket is biztos be lehet tenni. A Sony meg az Adobe csúcs videószerkesztõi biztos tartalmaznak hasznos funkciókat ezekhez. De ezek (is) kívül esnek az én ismereteimen.
A kérdező hozzászólása: De én telljesen másra gondoltam. Amúgy modellezni modelleztem már. Gondoltam hogy youtubera akarok videókat feltenni. Hogy erdõbe vok, meg stb. De ezt valami programmal akarom megcsinálni. Meg hogy a videóba tudjak mozgó figurákat csinálni stb... Ezeket mivel lehetne megcsinálni.
Az Oculus Rift például $300, ha jól látom. http://www.oculusvr.com/ De nehogy megvedd, amíg soha életedben nem programoztál és nem modelleztél.
A kérdező hozzászólása: az a szemüveg mennyibe kerül?
Beállsz az adott színû háttér mögé majd sony vegassal leveszed a színt és beraksz a helyére egy erdõt.Ha más állatokat szeretnél berakni animálj le egy állatot úgy hogy az animációban áll valami zöld elött és ugyanaz a technika.


Hogyan méretezik az ablakokat? Ha van egy pl.59x135 ablakszárny akkor ezt a méretet hogyan kell érteni? Ez ül bele a lyukba vagy ez fexik rá a szélére?

Legjobb válasz: Amekkora a meret, az belefer a lyukba. Ha pl. egy 100x205 cm ajtod van, akkor a nyilas kb 104x207. (mert lent nincs res amit a pur hab kitoltson. Az ablaknal korbe korbe 2cm-t rahagysz.

Amekkora a meret, az belefer a lyukba. Ha pl. egy 100x205 cm ajtod van, akkor a nyilas kb 104x207. (mert lent nincs res amit a pur hab kitoltson. Az ablaknal korbe korbe 2cm-t rahagysz.
khm... azt hiszem nem egyre gondolunk....
A kérdező hozzászólása: Szerintem se, én az ablakszárny méretére vagyok kivi.

Ha az van hogy 'hálózaton belül' akkor pl. ha 30-as vagyok akkor csak 30-ast tudok hívni: Ez azt jelenti? Ha nem mit?

köszi

Legjobb válasz: Igen azt jelenti. A saját hálózaton belül, példádban a 30-as.

Igen azt jelenti. A saját hálózaton belül, példádban a 30-as.
Igen, ezt jelenti. Tehát ha pl. t-mobile oldalán (30as) az van oda írva, hogy hálózaton belül 15ft a percdíj, akkor 30-ast tudsz annyiért hívni.
ez így elég zavarós. A hálózaton belül azt jelenti ige hogy 30ból 30aba megy a hívás de olyan konrétan sztem h csak 30ast tudsz hívni vagy csak hálózaton belül tudsz telefonálni olyan nincs. Olcsóbbak szoktak lennei a percdiíjak ha hálózaton belülit hívsz de azon kívül mást is tudsz nem csak 30ast de konrétan a hálózaton belül azt jelenti h ugyan oylan szolgáltatónál vagytok mind ketten. Nem tudom jobban megfogalmazni.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi :)
Amióta létezik a számhordozás fogalma, azóta ez a "30"-as dolog nem teljesen igaz. Ugyanis ha egy korábbi 30-as számhordozással mostmár vodafone-s lett, attól az õ telefonszáma ugyanúgy 30-as marad, viszont a szolgáltatója a vodafone, tehát nem fog hálózaton belüli hívásnak számítani. Viszont ha egy korábbi vodafone-s (70-es) szintén számhordozással lett t-mobile-os, annak szintén megmaradt a 70-es telefonszáma, mégis hálózaton belüli hívásnak számít.
Pontosan, ahogy az elõttem szóló írta. Nem harmincas hívhatsz hálózaton belül, hanem bármilyen számot, amely a t-mobilenál van. Ez lehet 20-as, 30-as vagy 70-es is.
T ügyfélszolgálatnál mást jelent a hálózaton belül, azt a számot csak T-mobile számról lehet hívni. :)
Egyetértek Korbáccsal. 2. a fele is elég , hogy szétcs.eszd a gerinced.
egy edzetlen és elhanyagolt törzset simán kicsinálhat napi 100+ felülés, uh 1 hónap alatt lehet egy kiszakadt porckorongod is akár, mint nagy eredmény. ha törzsre akarsz edzeni, akkor kezd a csípõemeléssel, a homorítással, az elülsõ híd tartással, a lábemeléssel és a haspréssel. aztán ha már elég erõs a törzsed, akkor jöhet a felülés a teljes híd és a haskerék. de alap, hogy a törzs mind a két oldalát egyformán erõsíteni kell, nem csak az egyiket.
100 az nem sok...
Kettes: neked lehet, hogy nem, de van akinek a 10 is sok. A has egy olyan izom, ami gyorsan regenerálódik és erre nem lehet olyan edzéstervet írni, hogy pl. 1 hónapon keresztül végezz X felülést. Elsõ héten lehet, hogy nehéz lesz, de utána már nem sok erõfeszítést fog jelenteni, fokozatosan kell növelni, kevesebbel kezdd. Minél többféle gyakorlat legyen kombinálva, ami edzésenként is más (éppen azért, mert gyorsan alkalmazkodó izom).
Felülésbõl inkább egyet se, a hasprés sokkal jobb és egészségesebb is.
Mert az embernek mindig az kell, ami nem az övé amint megkapja rögtön unalmas lesz számára.
Félsz a kötõdéstõl? Én erre tippelek... De kevés az információ, ennyibõl nem lehet eldönteni. Én egy elkerülõ kötõdési stílusra tippelek, aminek elég meghatározott "tünetei" vannak, abból el lehetne dönteni, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Még nem volt barátnõm inkább csak kavartam a lányokkal !
Kiábrándulsz belõlük mire megismered, de elõre nem lehet sajnos tudni, hogy ki milyen...
Én nem vettem észre ilyet.
Én ilyesmit még nem vettem észre, de az is igaz, hogy még senkinek nem mondtam olyant, hogy mivategec*
Én sem tapasztaltam ilyet.
2 órán belül? ilyen lassú felfogású ismerõseid vannak?
Én nem szoktam két órát várni, ha nem válaszolnak - általában továbbmegyek vagy leteszem a telefont.
A kérdező hozzászólása: Akkor sajnos csak nekem vannak ilyen elcseszett ismerõseim. :(
Én nem is vagyok olyan ismeretségi körben, ahol a "Mi van te g.ci" dívna (vagyis van egy-két volt o.társam, aki a haverjaiból így beszél, de velük sem vagyok beszélõ viszonyban, csak köszönök, ha találkozunk). Olyan egyszer volt ugyan, hogy az egyik barátnõm a blogomban egy bejegyzésre sem reagált jó ideje, olyasvmire sem, ami nagyon lelkis volt, és örültem volna neki, de amikor elmélkedtem vmirõl az õ egyetemi közegével kapcsolatban (nem kifejezetten úgy, hogy XY egyeteme, hanem reál vs. bölcsész szak, általánosságban, és az oktatással kapcs. volt, és nem is sértõen), ami neki nem tetszett, azért arra vette a fáradságot, hogy írjon egy jó hosszú kioktatást.
Ha hülyén szólsz hozzá, alkoholt sejt, gyorsan kimenti magát és max 1-2 óra múlva indul segíteni.

A kérdésem az hogy ha veszek egy gyári számítógépet és ha bővíteni akarom pl van benne 4giga ram és 5gb-ramot akarok bele belerakom, akkor lefüstöl a gép? Szóval lehet bővíteni akármilyen téren a gyári gépeket?

A gyári gép alatt értem a Dell,Asus,Lenovo,Fujitsu Siemens stb.

Legjobb válasz: Azok a konfigok úgy szarok ahogy vannak. Állítsd össze a saját géped, azt bármikor tudod bõvíteni.

Azok a konfigok úgy szarok ahogy vannak. Állítsd össze a saját géped, azt bármikor tudod bõvíteni.
Ezekbe az elõre összerakott gépekbe ha belenyúlsz bukod a garit, Meg amúgy sem valami jók. Inkább írd le mennyibõl vennéd és mire szánod, és majd összeírunk egy jót.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi amúgy haveroméknak van egy ilyen üzletük és használtan 20"monitorral bill+egér el 33ezer. DDR2 2gb-ram 376mb videókártya 2magos proci.De igaz az hogyy tönkremegy a gép hogyha kicserélek benne valamit?
Dehogy megy tönkre.
A kérdező hozzászólása: Köszi haver. rendes vagy. :) ) Másik haver aztmondta hogy elbaszódik.. :/ De te rendesvagy köszi. Megy a like. :P
Töröld az elõzményeket, cookiekat, ûrlapaatokat, mentett jelszavakat a böngészõdben.
A kérdező hozzászólása: köszi, megtettem, de minden maradt a régiben


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!