Találatok a következő kifejezésre: Ha azt hogy egy (12803 db)

Mi a véleményetek arról, ha azt mondja egy szülõ a nagykorú lányának, hogy a fiúját iskolázatlansága miatt nem kedveli?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Igazából nincs gyerekem, de én se örülnék ha a gyerekem egy h.ülyével állítana haza. Szerintem nem az lehet a baj, hogy csak egy szakmája van, mert ezzel máris többmindene van mint a mostani fiatalság felének, hanem, lehet, hogy a stilusával és az alap kulturáltságával van baj.. Ez az egy szakma dolog még elmegy, ha csak 8 általánosa lenne, tökéletesen megérteném az anyukát. Bár az se mindegy, hogy milyen az a szakma...

Igazából nincs gyerekem, de én se örülnék ha a gyerekem egy h.ülyével állítana haza. Szerintem nem az lehet a baj, hogy csak egy szakmája van, mert ezzel máris többmindene van mint a mostani fiatalság felének, hanem, lehet, hogy a stilusával és az alap kulturáltságával van baj.. Ez az egy szakma dolog még elmegy, ha csak 8 általánosa lenne, tökéletesen megérteném az anyukát. Bár az se mindegy, hogy milyen az a szakma...
#8: te nagyon hülye vagy :D (a jó értelemben)
#15, igaz, de a végzettség miatt van, hogy magasabb lehet a bérezés :)
Itt Magyarországon egyáltalán nem számít hány szakmád van. Vagy meg tudsz fogni egy munkahelyet vagy nem. Én sem szándékozom továbbtanulni mert a tanárok ha zaklatnak annál jobban semmit nem rühellek. Nekem csak 1 érettségim van és tessék... Ugyanazt a CNC melót csinálom a 3 szakmás + szintén érettségizett kollégámmal. És fordítva is igaznak tartom azt, hogy lehet valaki sík hülye (meg tahó utolsó alak) 3 diplomával is. Vagy emberileg megállja valaki a helyét vagy nem. Ennyi! Én valószínûnek tartom, hogy többrõl van itt szó mint végzettségrõl. És te miért foglalkozol más kapcsolatával? Együtt vannak, kufircolnak, ez rájuk tartozik. A barátnõje bugyiját nem húzhatod le helyette. A saját életedbe fektess energiát ne a másikéba még akkor is, ha a legjobb barátod az illetõ.
Egyáltalán ki az aki legálisan tud milliárdokat csinálni? Hopsz.
kit ismersz aki legálisan milliárdokat csinált 8 általánossal?
hát akit én komoly kapcsolatra választok, annak a kedves szülei érezzék megtisztelve magukat.Az apuka borral kínál az anyuka süteménnyel :D
Tetszik, nem tetszik, nem a szülõnek választunk párt, hanem magunknak. Pontosan ezért kell minél elõbb önállósodni és elhúzni otthonról, hogy a szülõknek esélye se legyen beleszólni. Jómagam, csak 24 évesen lettem önálló, mai eszemmel már 18 éves koromban elhúznék otthonról. Én személy szerint soha nem toleráltam, ha beleszólnak a párválasztásba, 16 éves koromban történt meg utoljára, de akkor sem volt rám nagy hatással a szülõk papolása. Úgy tanulok, ha én szúrom el, nekem erre van szükségem. Persze önállóság alatt azt értem, hogy önellátó vagyok, tehát nem járok a szülõk nyakára kuncsorogni, hanem minden kiadásomat magam finanszírozom. Érdekes jelenség, hogy sok 30 év feletti, felsõfokú végzettséggel szülõkkel él együtt, ami az én meglátásom szerint szánalmas. Amikor ismerkedek nálam nem a végzettség az fontos, hanem sokkal inkább a talpraesettség.
Nem normális, de én is el fogom várni a lányomtól ( 1 éves ), hogy normális fiúja legyen, tanult, jól keresõ. Persze amit az a nõ csinál, az sem normális, én õszintén megmondom, hogy nem akadnék fel ezen, engedném neki hogy járjanak, de csak ha jónak látom a srácot. Szóval én is minél jobbat akarnék, de nem tiltanám, csak ha egy drogos bûnözõ ( vagy cigány ) lenne az illetõ.
6-os csak az a baj, hogy álszent szülõket ismerek. Õk se voltak különbek, de tiltani tudnak. Kurtak agyba fõbe meg nagy korkülönbségek is voltak és az ilyenek játszák az agyukat. Hány példát hozzak fel? Képmutató csürhe.
Ez azért családfüggõ is erõsen. Például egy többedik generációs értelmiségi családban, ahol pl. anyuci egyetemi tanár, apuci felsõ vezetõ, elég furán nézne ki, ha a mondjuk végzõs gyógyszerész kislány beállítana Béjlával, a hidegburkolóval... Míg ahol apuci pék, anyuci pénztáros, lehet hogy burkoló Bélát is jobban elfogadják kozmetikus Kati mellé.
Igen van beütése és ha a lánya hallgat is rá akkor annak is az van.
A szülõk is pont annyira különbözõek, mint bármely ember.Van, aki úgy véli, hozzájuk, a gyerekükhöz csak bizonyos végzettséggel bíró ember passzol. Ez nem beütés . Simán csak egy életszemlélet. Bezzeg, ha "csak egy szakmával " bíró , igen jól prosperáló vállalkozás tulajdonosa lenne az a fiatalember, tuti, nem számítana a szülõknek, hogy iskolázatlan.
nem vagyok szülõ, de nekem se tetszene. magamnak se aluliskolázott párt keresek az hogy másnak jó olyan pasi is, abba nem szólok bele,
Én is ismerek ilyen típusú szülõket. Vannak olyan szülõk, akikben erõsen érzõdik a társadalmi rétegek megkülönböztetése és elkülönítése. Nekem van egy fiú ismerõsöm, akinek csak egy érettségije van, nincs konkrét szakmája, de dolgozik, mellette nagyon intelligens, és okos srác. A lány pedig orvosnak készül (legalábbis a szülei akarják annak) és volt már rá precedens, hogy elkezdték piszkálni a srácot, hogy õk nyilván nem egy "rétegbe" tartoznak, mivel a srác normál, rendezett anyagi körülmények között él, a lány pedig jómódúan.
Ismerek olyan embert, akinek 8 általánosa van, és több milliárdja! És saját erõbõl szedte össze, nem apuci-anyucitól kapta/örökölte. Sokkal többre vitte, mint mások. Egy szakma is elég, ha emellet a normális életkörülményeket biztosítani tudja. Legalábbis szerintem.
Én azt nem értem, hogy egy névtelen oldalon miért tagadják le magukat az emberek.
16-os hát elhiheted, hogy nemsok minden látszik abból. Azért a kis havi pár száz forintért vigyoroghatsz.

Ha elérem hogy egy lány belém szeressen és szexre kerül a sor és a farkam túl kicsi akkor azt a lány elnézi nekem?

Vagy kinevet és dob engem? Esetleg megértö lesz? Kis farokal ki lehet elégiteni egy lányt? 21f

Legjobb válasz: Nekem volt egy tapasztalatom egy 13cmes farokkal. Hát nem sokra ment vele. Kb mint mintha egy szempilla spirált dugdostam volna fel magamnak... több volt mint a semmi, de azért a valaminél kevesebb. Bocsi ha túl nyers vagyok, de ez az igazság és ezen nem tudok mit szépíteni. Nem vagyok nagyon tág, de sokat nem éreztem, se elõrõl, sem háturól ha betette... Mondjuk az orális könnyebb volt vele, mert alig kellet bevennem a számba s már szinte úgy nézett ki mintha torokra vettem volna... Nekem nem jött be, mondjuk, igaz, hogy nem is szerettem az illetõt, de ha elõszõr beleszeretnék, és szeretném a személyiségéért az illetõt akkor tuti hogy nem zavarna, max nem nagyon szexelnénk, és szinlelnék néha orgazmust hogy érezze ettõl jobban magát, de nagyon hosszú távon mint például, házasság, nem hiszem, hogy bevállalnám így... Engem ez így valahogy nem elégített ki.

Nekem volt egy tapasztalatom egy 13cmes farokkal. Hát nem sokra ment vele. Kb mint mintha egy szempilla spirált dugdostam volna fel magamnak... több volt mint a semmi, de azért a valaminél kevesebb. Bocsi ha túl nyers vagyok, de ez az igazság és ezen nem tudok mit szépíteni. Nem vagyok nagyon tág, de sokat nem éreztem, se elõrõl, sem háturól ha betette... Mondjuk az orális könnyebb volt vele, mert alig kellet bevennem a számba s már szinte úgy nézett ki mintha torokra vettem volna... Nekem nem jött be, mondjuk, igaz, hogy nem is szerettem az illetõt, de ha elõszõr beleszeretnék, és szeretném a személyiségéért az illetõt akkor tuti hogy nem zavarna, max nem nagyon szexelnénk, és szinlelnék néha orgazmust hogy érezze ettõl jobban magát, de nagyon hosszú távon mint például, házasság, nem hiszem, hogy bevállalnám így... Engem ez így valahogy nem elégített ki.
Ha szeret és normális a lány, nem hiszem hogy ezért elhagyna.
ugyan ilyennel vagyok együtt, nagyon régóta, csak meglepõ elsõre, de utána ha tényleg szeret elnézi, én is elnéztem a barátomnak, mivel nem tehet róla.
Aki szereti, az úgy ahogy van(kicsivel/nagyal elfogadja, az örül, ha az adott emberrel lehet. Számtalan módja van a máik fél kielégítésének, nem ügy..
5 elméletben lehetséges, csak az elmélet és a gyakorlat között ott vannak az emberi tulajdonságok
4 Nincs bajban.
attól függ, ha 7-8centinél kisebb, akkor picit bajban vagy
Nem a méret a lényeg:D
Mekkora az a kicsi?
Jól kiröhögne vagy sajnálna.

Lányok! Ha azt mondjátok egy fiúnak, hogy nem túl férfias, az mit jelent nálatok? Hogyan értitek? Külsõleg, belsõleg, vagy nektek milyen egy "férfias" férfi?

Legjobb válasz: Legyen határozott kiállása, legyen rajta egy KIS izom meg hús (tehát ne legyen csontosan vékony), hordjon normális férfi ruhákat (nem a mai "páwahhh" stílusnak megfelelõ V-póló és telekakilt gatya). Ezen kívül legyen elõzékeny, nem nagyképû ha ugyanakkor meg semmit nem mer megtenni. Legyen megbízható és lehessen rá számítani, ha meg kell védenie egy adott szituációban.

Legyen határozott kiállása, legyen rajta egy KIS izom meg hús (tehát ne legyen csontosan vékony), hordjon normális férfi ruhákat (nem a mai "páwahhh" stílusnak megfelelõ V-póló és telekakilt gatya). Ezen kívül legyen elõzékeny, nem nagyképû ha ugyanakkor meg semmit nem mer megtenni. Legyen megbízható és lehessen rá számítani, ha meg kell védenie egy adott szituációban.
A húst úgy értettem, hogy ne legyen vézna... nem feltétlenül csak izom.
"legyen rajta egy KIS izom meg hús" OMG, hús = izom!
Ja, és hozzátenném, hogy nálam az ész is nagyon dominál!
A mai fiúk pl. nem túl férfiasak, és sajna a következõ generáció sem lesz, úgy néz ki.Véznák, latoltgatyásak, arcbafésült hosszabb haj, lányos arc, vászoncipõsök. SZÖRNYÛÛÛÛ! Az igazi férfinak van kiállása, tudja mit akar, ugyanakkor nem önzõ, macsós, van némi izom rajta, ezáltal ha hozzáérek, nem egy gyerektestet-hanem egy férfitestet érintek, ugyebár?
#5 Akkor viszont tényleg nem értem mondom, mert szerintem nem szimpatikus, pláne nem kelt vonzalmat. Sosem értettem az ilyesmit, ha valakiben az kelt vonzalmat, ha a másikon látja, hogy irányító típus és neki nem lehet megmondani mit csináljon. (Mondjuk én általában nem akarom megmondani a másiknak mit csináljon - ha nagyon nem tetszik az alap viselkedése akkor eleve nem fogom megkedvelni, ha megkedveltem akkor meg valószínûleg úgysincsenek olyan szokásai amik nagyon zavarnának -, csak cserébe szeretem ha õ sem mondja meg nekem.) Nem azt szereti a legtöbb ember, ha általában úgy vannak a dolgok ahogyan õk akarják...? Én igen, és ez szerintem kizárja a túl határozott elképzelésekkel rendelkezõ emberek szimpatikusnak tartását.
nem is értem honnan veszed ezt, hogy nem cél az, hogy ne tûnjön fel, hogy nem lehet dróton rángatni, vagy a nõk kedvence a téma terelésének nyugtázása? nagyon is cél, hogy az ilyesmi már az elején és folyamatosan éreztetve legyen, hogy na itt nem fog menni. persze az is igaz amit te írsz, mert ha van önálló gondolata a csajnak és kölcsönös a szimpátia, akkor alapból felesleges a játszma, mert jön magától és természetes. de az ilyesmi meg ritka.
Szerintem meg pont azok a férfiasabbak akik nem próbálják irányítani a másikat. Nekem mindig vannak ötleteim majdnem mindennel kapcsolatban és örülök, ha használjuk is õket, nem lenne jó, ha a másiknak pl. túl határozott ötletei lennének és az enyémek lennének többségében semmibe véve - irányító csávó azoknak kell szerintem akik maguktól csak úgy sodródnának amúgy. (Mármint nincs baj azzal ha épp úgy van valami ahogy a másik mondja, természetesen nem csak úgy lehet ahogy én mondom... - csak ne azért legyen úgy mert azt mondja, hogy így lesz, hanem kérdezze meg, jó-e így nekem és akkor ha úgy érzem jó akkor jó. (Ne illembõl mert úgysem megyek bele ha valami nem tetszik, ha túl sokat erõszakoskodik akkor meg szépen lassan kiábrándulnék belõle.) Én is így szoktam amúgy, én sem azt mondom sosem, hogy valami így vagy úgy lesz és pont.) Párbeszédet meg minek irányítani...? Hiába hiszik azt egyesek (PUÁ-k) hogy nem tûnik fel, de feltûnik és totál ellenszenves lesz tõle azonnal a másik, nem pedig vonzó és férfias... (Igazából mindig olyan érzésem van az ilyen "domináns" férfiakkal kapcsolatban, hogy baromi gyerekes a viselkedésük. Nem látom bennük néha a logikát.) Ha röviden kellene összefoglalnom, általában pont azokat a férfiakat tartom férfiasnak, akik a többség által férfiasnak mondott férfiaknak szinte teljesen ellentétei.
legközelebb verd el jól az asszonyt, ha neki ez hiányzik
a kontrollhatóságra értik. egy férfias férfit minimálisan vagy nehezen tud kontroll alatt tartani, ezért nõ a férfi vonzalmi értéke. gyakrabban irányít, párbeszédet, cselekvést. nem jön zavarba, nem kér jóváhagyást legfeljebb illembõl és kezdeményez.
Értem, hogy hogyan érted, csak tévesen használod a szót. A hús az az izom és csak az izom. Nincs olyan hús, ami nem izom és nincs olyan izom, ami nem hús. Ugyan az a kettõ. Teljesen :) Csak emberre a hús szót nem nagyon használják, mert nem eszik meg, kivéve Hannibal Lechter :)


Primecoin pool miner v0.8 RC1, ez egy trójai? -vagy mi? -és ha az, hogyan tudom likvidálni?

Van vírus keresõ a gépen (Windows Defender), de nem veszi észre, ezt a valószínûleg rosszindulatú programot.

Legjobb válasz: Ennek a programnak az ég egy adta világon semmi köze nincsen a virusokhoz. Egy a bitcoinhoz hasonló digitális pénz "farmolására" szolgáló program. Azaz egy anonim pénznem. Semmi köze nincs a trójaiakhoz. A "farmolás" során egy bonyolult matematikai mûveletet hajt végre a számítógéped, ez pörgeti a processzort. Szóval nem virus de még csak köze sincs hozzá. DE: valószínûleg valaki a saját primecoint accountjával farmoltatja a gépedet(hacsak nem te telepítetted fel, és nem te akartad erre használni). Így viszont a Windows Defender helyett próbálj meg valami értelmesebb viruskergetõvel átnézni a gépet, bár lehet nem talál semmit[sõt biztos, mert ez nem virus, de remélhetõleg van egy inicializáló script amit felimerhet a virusírtó]. Ha nem ismeri fel, akkor nincs mese rakd újra a gépet

Ennek a programnak az ég egy adta világon semmi köze nincsen a virusokhoz. Egy a bitcoinhoz hasonló digitális pénz "farmolására" szolgáló program. Azaz egy anonim pénznem. Semmi köze nincs a trójaiakhoz. A "farmolás" során egy bonyolult matematikai mûveletet hajt végre a számítógéped, ez pörgeti a processzort. Szóval nem virus de még csak köze sincs hozzá. DE: valószínûleg valaki a saját primecoint accountjával farmoltatja a gépedet(hacsak nem te telepítetted fel, és nem te akartad erre használni). Így viszont a Windows Defender helyett próbálj meg valami értelmesebb viruskergetõvel átnézni a gépet, bár lehet nem talál semmit[sõt biztos, mert ez nem virus, de remélhetõleg van egy inicializáló script amit felimerhet a virusírtó]. Ha nem ismeri fel, akkor nincs mese rakd újra a gépet
Töröld le, ez egy virtuális pénzt (ún. Primecoin -t) "bányászó" program. Igen nehéz elmagyarázni hogy konkrétan mit is csinál, de én mégis megpróbálkozom vele. A számítógéped proszesszorát arra hasznosítja ez a kedves program, hogy a Primecoin (XPM) elnevezésû virtuális pénz hálózatán kriptográfiai feladatokat végezzen el és ezzel segítse a tranzakciókat és így pénzt keressen. Ezt ún. pool -okba tömörülve teszik, magyarán csoportokba, így nagyobb esélyük van 1-1 feladat megoldására. Amennyiben megoldanak egy ilyen feladatot, a pool-ban lévõ összes tag egyenletesen vagy arányosa elosztva kap XPM jutalmat, amit aztán kereskedõknél átváltanak valódi pénzzé. Mivel a kérdésedbõl kiderült hogy a progit egy 3. személy telepítette a gépedre, valószínûleg a gépedet zombiként használják fel, magyarán nem neked keres pénzt a géped hanem másoknak. Valószínûleg egy zombi hálózat tagja a számító géped. Ha megszünteted az internet kapcsolatot a gépeden, valószínûleg azt fogod tapasztalni hogy a program nem indul el, majd mikor újra csatlakozol, megint elindul. Ennél mélyebben nem mennék bele, ha érdekel keress rá a coin bányászás -ra Google -ba. Remélem tudtam segíteni! :)

Mit jelent az hogy egy óra automatikus led világitással rendelkezik? Azt irja hogy magamfelé forditval bekapcsol a világitása. Máskor nem csak ha ránézek.

Legjobb válasz: Tényleg létezik ilyen dõlés kapcsoló. Ez egy kicsi alkatrész ami ha megdöntöd 15 vagy 30 fokban, akkor zár egy áramkört ami éppen be kapcsolhatja a háttér világítást is. Ha ilyen van benne, az így mûködik.

Tényleg létezik ilyen dõlés kapcsoló. Ez egy kicsi alkatrész ami ha megdöntöd 15 vagy 30 fokban, akkor zár egy áramkört ami éppen be kapcsolhatja a háttér világítást is. Ha ilyen van benne, az így mûködik.
Vettél mozgás érzékelõs éjjelit? ..már mint éjjeli lámpára gondoltam. :) ) Szerintem egy kis manó ül benne és amikor meglátja a szemed, akkor kapcsol. De adj ám neki enni, különben éhen pusztul!
Tuti nem! :)
Mi a [email protected]ól beszélsz?
A kérdező hozzászólása: faxom tudja
A kérdező hozzászólása: ez aranyos volt tuti csaj vagy
Az pont azt jelenti amit írsz. Van benne egy kis dõlésérzékelõ és ha megvan az a sebesség és szögelmozdulás ami egy óra megnézésével szokott járni , bekapcsolja a világítást. Ez a funkció kikapcsolható.

Mitől van az, hogy egy androidps telón, ha egy alkalmazást átmásolok az SD-kártyára, egy része még a telefonban marad?

Miután átmásoltam, a méretét is kisebbnek jelzi. A "fennmaradó méret" meg a telefon tárolóját használja.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy most az alkalmazás telepítõjét másoltad-e át *.apk vagy a telepített alkalmazást. Vegyük azt, hogy magát az alkalmazást. Androidon tudsz írni a fájlrendszerbe. Például tudsz könyvtárakat, fájlokat létrehozni. Ha a programnak van ilyen jellegû tulajdonsága, pl.: egy vásárló lista program, akkor bizonyos adatokat kiment a fájlrendszerbe. Azért a telefon memóriájába menti az adatokat, mert amikor írják az alkalmazást senki sem lesz biztos benne, hogy a telefon, amire felrakják az alkalmazást van benne SD kártya. Az is lehet, hogy nem bõvíthetõ. De a telefon memóriája akkor is kell, hogy legyen. Amiatt történik oda a mentés.

Nem tudom, hogy most az alkalmazás telepítõjét másoltad-e át *.apk vagy a telepített alkalmazást. Vegyük azt, hogy magát az alkalmazást. Androidon tudsz írni a fájlrendszerbe. Például tudsz könyvtárakat, fájlokat létrehozni. Ha a programnak van ilyen jellegû tulajdonsága, pl.: egy vásárló lista program, akkor bizonyos adatokat kiment a fájlrendszerbe. Azért a telefon memóriájába menti az adatokat, mert amikor írják az alkalmazást senki sem lesz biztos benne, hogy a telefon, amire felrakják az alkalmazást van benne SD kártya. Az is lehet, hogy nem bõvíthetõ. De a telefon memóriája akkor is kell, hogy legyen. Amiatt történik oda a mentés.

Mélyen felháboritott egy az előbbi kérdések egyike. Mi az hogy egy randin a srácnak kell fizetnie, ha tetszik ha nem? !

Mert rendben van, a pasi fizet, felajánlja, a csaj elfogadja az ok.De hogy igy elmegy a csaj kizabálja a srácot a pénzéből és utánna rá se szarik, az már kicsit sok.Meg hogy igy elvárom hogy fizessen...fizessen a rosszseb az ilyen ribizliknek... Jogosan vagyok felháborodva?

Legjobb válasz: a minap a musicfmben szövegeltek errõl, nincs egységes álláspont. a magam részérõl én csak akkor mondanám csajnak, hogy fizesse vmibõl a részét, ha már régebben együtt vagyunk, és õ is keres nagyságrendileg annyit mint én. Ugyanakkor tényleg mindenki máshogy vélekedik errõl, szóval legjobb tisztázni elõre, hogy ne legyen ilyen kasszánál köcsögösködés

a minap a musicfmben szövegeltek errõl, nincs egységes álláspont. a magam részérõl én csak akkor mondanám csajnak, hogy fizesse vmibõl a részét, ha már régebben együtt vagyunk, és õ is keres nagyságrendileg annyit mint én. Ugyanakkor tényleg mindenki máshogy vélekedik errõl, szóval legjobb tisztázni elõre, hogy ne legyen ilyen kasszánál köcsögösködés
Multkor még valami egyenlõségért harcoltak a feministák, megkapták erre nem tetszik. :DDD
ez helyzetfüggõ. ha egy fiatal kiscsajjal futok össze, akkor gond nélkül meghívom egy fagyira mondjuk. de pl két hete úgy randiztam egy nõvel, hogy addig forgattam az agyát, hogy õ hívott el randizni engem, ami egy közös edzés lett végül, amit naná, hogy õ fizetett nekem örömmel, utána meg õ vett fagyit nekem. de amúgy fagyinál, vagy egy üdítõnél többet alapból nem költekezek elsõ randikon, ezeket meg akkor is elfogyasztanám, ha mondjuk a munkatársammal iszok egy kv-t. ha meg a krapek akkora balek, hogy költekezõs elsõ randit tervez, mikor még sehol semmi, akkor hajrá lányok, zabáljátok ki a vagyonából az idiótát!:)
úgy vagyok vele hogy elsõ randin én fizetek, de az elözõ kérédsben lévõ csaj hozzá állása nagyon bunkó volt.
éhes lettem
Szerintem nem. Mert én nem tartom magamat ri*bancnak már bocsika. Ha a fiú randizni hív, akkor fizesse is :$
Ez már tudod, szerintem, neveltetés kérdése. Hogy volt nevelve otthon, az otthoni 7 év. Ha alapból puffban van tartva otthon, akkor ne várd el tõle, hogy 1forintot is pótoljon, ha meg vann benne egy kis érzet, akkor magától felajálja, hogy fizeti az õ részét, vagy a számla felét... 18/L
A fiúnak illik felajánlani, h fizet, de amelyik lány ezt el is várja, az pénzéhes lotyó, és nem szabad vele összejönni.
Elsõ randira, már nem azért, de miért hívja meg valaki valami nagyon komoly helyre? Elsõ randinak max ilyen "megiszunk valamit/fagyi/stb kategória"-féle költekezések érdemesek, de én általában inkább közös sétát vagy valami pénzmentes programot szoktam ajánlani, mert ott egyrészt, bármikor leléphetsz, még nincs meg az a kellemetlenség sem, hogy ha nem tudtad meginni az összes limonádéd a randi ideje alatt, akkor még ott maradsz és õ meg várja, hogy befejezd, meg stb. Aki olyan balfék, hogy fizetõs helyre hívja a lányt a legeslegelsõ randira, ráadásul drága fizetõs helyre, akkor vessen magára. Tény, hogy gusztustalan, ha valaki elvárja, hogy a másik fizessen, de az is igaz, hogy a fiúnak illik általában. Elvégre ha már elhívja, vagy meghívja... Mert tényleg hogy néz ez ki: "Meghívhatlak egy hambira? Jah, de te fizeted!" Az már nem is meghívás...
Elsõ randin nem kell egy puccos étterembe vinni :D Fagyi, üditõ vagy csak szimplán séta a városban vagy parkban. :)
Szerintem az 1. randin a fiúnak illik fizetnie, tehát neki kell odafigyelnie arra, hogy hívja-e egyáltalán enni/inni a lányt vagy csak sétálni mennek, akkor fagyi / üdítõ. Fiatalabb koromban az egyik srác kitalálta, hogy menjünk el kajálni, õ fizeti az enyémet, de én fizessem az övét, na ez kicsapta a biztosítékot :DDD
Én személy szerint kellemetlenül érezném magam, ha mindent a pasi fizetne. :D
A kérdező hozzászólása: koszi megegyszer a valaszokat! :)
Válaszolok még a végére én is. Amióta keresetem van, tök alap, hogy én fizetek az elsõ randin, de soha nincs nagy "költsége" a dolognak - egy fagyi, üdítõ, ilyesmi. Emellett jól esik, ha a lány nem érzi magától értetõdõnek, hogy én fizetek. Amikor meg nem dolgoztam, igyekeztem olcsó randikat szervezni, mûködött az is. Ja, és volt, hogy találkoztam egy lánnyal, séta, kávé, fagyi, fizetek, aztán sétáltunk tovább, közölte, hogy õ inna még egy kávét (hozzáteszem, elég egyértelmû volt, hogy tõlem várta, hogy fizessek). Megkapta, de azóta sem látott :) Tényleg függ attól is, hogy ki keres, és milyen program van. Barátnõ szintnél meg megint más - én kerestem, a lány nem, elvittem nyaralni, és 80%-ban én fizettem mindent. Õ beletette, amit tudott, és rendben volt a dolog. De nem is õ harcolt a nyaralásért, én akartam menni :)
Közösen kell fizetni ez a kölcsönös érdeklõdés jele. Amúgy meg le kell szarni vállalni kell a kockázatot.
Hogy már a 10. randin vannak túl, akkor már nem olyan rizikós, ha a fiú fizet, mert akkor biztos már van köztük valami, viszont elsõ randin még nem ajánlatos ilyen gálánsnak lenni...
Hát, én fel szoktam ajánlani, hogy fizetek, de mi tagadás, egy nõnek mindig jól esik az udvariasság, és valahogy olyan gavalléros, ha a fiú nem enged fizetni (legalábbis az elsõ randin). Hozzátenném, hogy nem sokszor randiztam eddig, és csak akkor megyek el valakivel, ha komolyan akarok is valamit tõle, tehát kihasználásról szó sincs. A költekezõs randikat meg alapból rühellem (étterem stb.), nálam max. egy-két üveg sör fér bele, persze az sem kocsmában, hanem boltban véve, úgy olcsóbb :D Tényleg csúnya, ha egy lány mindig elvárja a meghívást, de én legalább olyan szánalmasnak tartom, ha elsõ randin a fiú egy gombóc fagyira nem képes meghívni a lányt...(Persze ha hetente új elsõ randija van valakinek, akkor ne csodálkozzon, ha költséges a dolog, na de csak nem ez az általános.)
De az alap felállás nem az, hogy "elmegy a csaj kizabálja a srácot a pénzébõl és utána rá se szarik, " hanem, hogy találkoztok és vagy kialakul valami kölcsönös szimpátia vagy nem. Amúgy #16-nak nagyon igaza van: "de amúgy fagyinál, vagy egy üdítõnél többet alapból nem költekezek elsõ randikon." Nem is érdemes. Gondolj bele, egy hat fogásos vacsora második fogásánál kiderül, hogy nem vagytok szimpatikusak egymásnak. Akkor mi lesz? Egyébként meg szerintem nem jogos a felháborodásod, mert egyrészt tényleg úgy illik, hogy ha te hívod meg valamire, akkor felajánlod, hogy kifizeted a részét, másrészt meg a nõk elég kis százaléka hajt az ingyen kajára. Én spec rosszul érzem magam, ha állandóan mindenre meg vagyok hívva, úgyhogy vagy felajánlom, hogy fizetem a részemet, vagy én is meghívom/meglepem az illetõ pasast valamikor valamire/valamivel.
Én nem vártam el soha senkitõl, hogy fizessen, sõt legtöbb esetben én voltam az aki még az elsõ randik alkalmával közölte, hogy akkor menjen felesbe, ez így tiszta és nincsenek kínos pillanatok a pénztárnál. Ennek ellenére voltak olyan fiúk, akik ragaszkodtak hozzá, hogy õk fizessenek, akkor elfogadtam. Viszont, ezek mind olyan szituk voltak, hogy beültünk egy helyre, és iszogattunk egy két pohár italt, szóval nem volt egy eget rengetõ költség. Ha a srác hív el randizni, általában õ választ randi helyet, õ visz el valahova. Ha olyan sráccal randiztam volna, aki mondjuk pl a Gundel éttermet tartja megfelelõ elsõ randi helynek, és oda visz, akkor szíve joga, viszont ha így dönt igenis fizessen õ. Viszont már elõre tisztáznám vele, hogy ez a hely nem az én pénztárcámnak való, ebbõl valszeg tudni fogja, hogy oké, ha ide visz igenis neki kell fizetnie.
A kérdező hozzászólása: Nem arrol van szo h ha együtt vagyunk.Hanem egy szimpla randin.Mert én sztem az 1. randin illene mindenkinek a saját reszet fizetnie.
A kérdező hozzászólása: 12-es! Még ha kicsit engedékeny vagyok...ok, felajánlom h fizetek...DE AZ H ELVÀRJA A CSAJ...nagyon pénzéhségre utal...
A kérdező hozzászólása: Valaki Vagyok Én! Milyen egyenlõségért?
A kérdező hozzászólása: az h elhiv randizni, nem zabalni meg pialni hiv hanem azert mert meg akarja ismerni a masikat.
Hát szerintem, hogy ha a srác hívja el a csajt randira akkor azért illõ lenne neki fizetnie.De az viszont az meg milyen, hogy a csaj elvárja hogy a pasi fizessen..te jó ég..:D Én személy szerint mindig megkérdezem, hogy biztos ne fizessük közösen? és nem várom el, hogy a pasi költsön rám, sõt nem is nagyon szeretem ha költenek rám:D
A kérdező hozzászólása: utolso, ott a pont.ez lenne a helyes. köszönöm a valaszokat, a bunkokat bejelentettem, az ertelmeseknek ment a zold pacsi!
Szerintem valamilyen szinten jogosan, mármint az, hogy elvárják, én sosem vártam és a mai napig sem várom el, hogy valaki fizessen helyettem. Ha meghív, felajánlja elfogadom, de nem csinálnék belõle problémát ha nekem kéne fizetnem a részem. De errõl is mindenkinek más a véleménye, szóval a legjobb ezt elõre megbeszélni a randi elején és akkor már nem lehet gond.
Persze, ha a csaj egy pénzéhes bunkó, és csak azért megy el, hogy egy jót zabálhasson, vagy kihasználhasson, akkor nem kell. De ez a stílusából azonnal kiderül, az olyat meg nem tudok ki hívná randira... :) De ha egy normális lányt elhívnak a fiak, akkor nem ugyan nem kötelezõ, de legalábbis illendõ lenne neki fizetnie, ha már a csaj rábólint. Nem tudom, szóval az olyan érdekesen venné ki magát, hogy lenne egy fiú, aki közölné hogy mindent megtenne meg megadna nekem, aztán elmegyünk randira, jól érezzük magunkat, aztán a végén hátradõl és közli, hogy: "bocs, fizessé' má te." Vagy a randi az nem azzal kezdõdik, hogy "meghívhatlak valamire?..." vagy ez már maradi?
A kérdező hozzászólása: 21-es! 1. Randi elõtt sztem nem szokott férfi olyat mondani h barmit megtennek erte stb....nem is ismeri, azert hivja el randizni h jobban megismerje szemelyesen. Ha szimpi meg ilyesmi meg tetszunk egymasnak es mondjuk tobbi randira is sor kerulne akk onnantol kezdve en fizetnek.
Pénzéhes ribizli... Fõleg hogy az egyik legdrágább helyre mentek, mert gondolom a kfc-s sztorin akadtál fenn. :) Egy randi ne a szerencsétlen srác csõdjével legyen egyenlõ.
Holnap találkozom egy lánnyal, neten ismertük meg egymást. Igazából én nem mondtam neki, hogy oké randi, pedig szeretem leszögezni a dolgokat. Találkozzunk, bedobunk egy pizzát vagy gyros-t. Meg fogom hívni, én hívtam el, az eddigi beszélgetéseink alapján rendesnek tûnik. Ha összejövünk majd egy idõ után, akkor már szerintem elõállok a gazdasági terveimmel.

Kinek, hogy növekedett a pocakja? Baj, ha az enyém egy jó ideje nem nőtt, és ugyanakkora a körfogata?

Ma vagyok 34 hetes,folyton mérem a pocakom,és most már egy jó ideje megállt.63-64 cm-rel kezdtem,ma a 34.héten 113 cm,de szeptember 1-én már 112 cm volt. Ha ránézek,akkor szerintem sokat n?tt,de úgy t?nik mégse. A baba szerintem jól van,egész nap mocorog,meg rugdos,meg azóta kétszer voltunk orvosnál,és normál adatokat produkált,s?t valószín? magas lesz,de mégiscsak fura..

Legjobb válasz: Szerintem ne méregess és ne agyalj ilyeneken, mert a hasméret (amennyiben nem látványosan irreális méret a korhoz képest) semmit nem jelent és teljesen alkatfüggõ. Nekem, bár nem mértem soha, pl úgy volt, hogy az elején nagyon korán kezdett el nõni viszonylag nagyra. A 14. hétre úgy néztem ki mint egy 5 hónapos kismama. Aztán megállt egy idõre, utána megint hirtelen nagyot nõtt. De akkorát, hogy a 24. hét környékén az emberek kérdezgették, hogy mikor szülök, már nagyon a végén vagyok? Én meg mondtam, hogy nem...azóta nem nõtt szerintem semmit, most kb a "korának megfelelõen" néz ki, senki nem hüledezik, hogy mekkora. ha minden vizsgálat jó, és mocorog is, akkor miért kéne aggódni? 30 hkm

Szerintem ne méregess és ne agyalj ilyeneken, mert a hasméret (amennyiben nem látványosan irreális méret a korhoz képest) semmit nem jelent és teljesen alkatfüggõ. Nekem, bár nem mértem soha, pl úgy volt, hogy az elején nagyon korán kezdett el nõni viszonylag nagyra. A 14. hétre úgy néztem ki mint egy 5 hónapos kismama. Aztán megállt egy idõre, utána megint hirtelen nagyot nõtt. De akkorát, hogy a 24. hét környékén az emberek kérdezgették, hogy mikor szülök, már nagyon a végén vagyok? Én meg mondtam, hogy nem...azóta nem nõtt szerintem semmit, most kb a "korának megfelelõen" néz ki, senki nem hüledezik, hogy mekkora. ha minden vizsgálat jó, és mocorog is, akkor miért kéne aggódni? 30 hkm
Szia! Én is sokat mértem a pocakomat, 90 cm-rõl kezdtem, és most 105 cm.Én 34+3 napos vagyok, a baba jól fejlõdik 2200 gramm. Senki nem gondolja hogy nemsokára szülök.

Ha azt írják egy laptop adataihoz hogy beépített wifi van, akkor az azt jelenti hogy van ingyen net?

Legjobb válasz: Kedves elõzõ off. Válasz: Ha van a környékeden router azaz olyan mint egy kis beltéri azaz ami pl vna a thomenak csak kisebb és van rajta egy vagy 2 antenna és ahoz hozzá tudsz férni akkor igen ingyen van míg a jel tart úgy értve ,hogy pl neked van routered és a következõ városban akarsz netezni róla 100%,hogy nem fog menni max a házban és azon kívül érdemes olyan helyre rakni a routert ahol kevés a fal a laptop és a router között a fal vastagsága is számít pl egy nappali megfelelõ lehet vagy egy folyosó.

Kedves elõzõ off. Válasz: Ha van a környékeden router azaz olyan mint egy kis beltéri azaz ami pl vna a thomenak csak kisebb és van rajta egy vagy 2 antenna és ahoz hozzá tudsz férni akkor igen ingyen van míg a jel tart úgy értve , hogy pl neked van routered és a következõ városban akarsz netezni róla 100%, hogy nem fog menni max a házban és azon kívül érdemes olyan helyre rakni a routert ahol kevés a fal a laptop és a router között a fal vastagsága is számít pl egy nappali megfelelõ lehet vagy egy folyosó.

Kedves Fiúk!  Ha azt mondjátok egy lánynak,  hogy aranyos,  kedves és szép,  azt mennyire gondoljátok komolyan?  És ha a fiú az egyik legjobb barátod?

Legjobb válasz: Attól függ kinek mondom, és mire mondom, ha az egyik legjobb barátod, és bíztos vagy benne hogy az , akkor nem hazudik , és úgy gondolja!

Attól függ kinek mondom, és mire mondom, ha az egyik legjobb barátod, és bíztos vagy benne hogy az , akkor nem hazudik , és úgy gondolja!
Ha ismered a fiút, akkor gondolom tudod, h komolyan gondolja e.Én ilyet csak komolyan tudnék mondani.
Hát ha azt mondom akkor komolyan gondolom, csak nem kell rögvest arra gondolni, hogy na most már csapjunk bele a lecsóba. Attól, hogy a leánykagyermek kedves, szép, aranyos már egybõl nem a 9 hónapos alagút elõestéjére hajtok. :)
alap:kedves, aranyos, szép olyanra ilyeneket nemondhatok, ha nem jön be, stb szóval tényleg komolyan gondolom, szerintem ezzek mindenki ígyvan. 17F
Én csak komolyan mondanék ilyet, de hozzáfûzöm, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy "úgy" gondolok rá :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!