Találatok a következő kifejezésre: Ha azt az orvos, hogy (645 db)

Ha valakinek az a baja, hogy nem tud közlekedni és fél az emberektől, az hogy megy el az orvoshoz?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint, ez a fajta szorongás (vagy pánik betegség) többnyire akkor van ha az illetõnek egyedül kell közlekednie. Ha elkíséri valaki, akkor nem érzi vagy nem olyan mértékben, hogy ne jutna el az orvoshoz.

Tapasztalatom szerint, ez a fajta szorongás (vagy pánik betegség) többnyire akkor van ha az illetõnek egyedül kell közlekednie. Ha elkíséri valaki, akkor nem érzi vagy nem olyan mértékben, hogy ne jutna el az orvoshoz.
Szia! Át tudom érezni a problémádat mert hasonló helyzetben voltam magam is. Elõször is kell egy nagy adag elhatározás, hogy mindenképpen meg szeretnél gyógyulni és ennek az a módja, hogy orvoshoz mész. Bár én már az orvosokról átváltottam természetgyógyászra aki gyógyszer szedése nélkül is tud segiteni. Van többféle módszer én a kineziologiát választottam. Ne várd a csodát hanem tegyél annak érdekében, hogy ki tudj mozdulni otthonról. Kezdetben én is "bezárkoztam" kerültem minden olyan helyzetet ami utazással volt kapcsolatos, viszont igy nem lehet élni. De erre magadnak kell ráébrednek akkor tudnak a hozzátartozoid is segiteni. Minden jót kivánok!
az orvos csak a nyugtató pirulákat ismeri, érdemes a megoldáson törni a fejünket a hogyanon, és megjön a válasz. ne másoktól várd a megoldást, mert az benned van, lépj kapcsolatba önmagaddal tedd fel saját magadnak a kérdést, és dönts!

Az orvosnak minden esetben kötelessége közölni a beteggel a diagnózist, még ha ez azt is jelenti, hogy meg fog halni?

Szóval pl.,ha családtag,nagyon közeli hozzátartozó megkéri az orvost,hogy ne mondja el az érintettnek,hogy meg fog halni,akkor mi a helyzet? Figyelembe veszi az orvos a körülményeket,vagy valami szabály van erre,hogy a beteggel m.képpen közölni kell?

Legjobb válasz: Ha a beteg rákérdez az orvosnál, akkor az orvosnak kötelessége õszintén és legjobb tudása szerint válaszolni a betegséggel és annak lehetséges kimenetelével kapcsolatban.

Ha a beteg rákérdez az orvosnál, akkor az orvosnak kötelessége õszintén és legjobb tudása szerint válaszolni a betegséggel és annak lehetséges kimenetelével kapcsolatban.
Általában ha szinte biztosan halálos kimenetelû a betegség, akkor tapintatból meg szokták kérdezni a beteget, hogy biztosan szeretné-e hallani a teljes diagnózist. Ha erre nemmel válaszol, akkor nem mondják meg. A beteg hozzátartozóinak viszont semmilyen infót nem adhatnak ki, ha ezt a beteg kifejezetten megtiltja. ez az orvosi titoktartás. Ha nem tiltja meg, vagy nem tudja megtiltani (pl. kóma, vagy mentális betegség), akkor csak a legközelebbi családtagoknak (vagy a kijelölt kapcsolattartónak) mondják el a dolgokat.
A jogszabály szerint az orvos azt tájékoztathatná, akinek a beteg engedi. Ha a beteg azt mondja, hogy õ nem akarja tudni, de mondják el a feleségének, akkor csak a feleségének szabadna elmondania az orvosnak. Olyat viszont nem lehet csinálnil hogy a beteg tudta nélkül a rokonokkal beszél. Azmás kérdés, hogy a gyakorlatban nem így mûködik.
magánklinikán amugy megcsinálják.
Szerintem ügyeletes orvosnál nincs túl sok esélyed, hogy ismeretlenül kockáztasson bármennyiért. Ha ezt szeretnéd, inkább magánorvosoknak kéne "utána nyomoznod" - van-e olyan, aki a terhesgondozások alkalmával talál indokot.
Ügyeletes orvos biztos nem fog megcsászározni még plusz pénzért sem. Az már akkora rizikó neki, hogy hülye lenne vállalni.
elvileg erre nincs lehetõség, gyakorlatilag meg pénzzel el lehet intézni. csak a megfelelõ orvos és a megfelelõ összeg kell hozzá. kétségkívül mindkettõnek megvan az elõnye és a hüvelyi szülés és a császár egyaránt "elsülhet rosszul", fõleg ami az anyát illeti, de a babának mindenképp és az anyának meg nagy átlagban sokkal jobb és elõnyösebb a spontán szülés.
ügyeletes orvosnál amúgy esélytelen. fogadott orvossal is jó elõre meg kellene beszélned, h hajlandó-e erre. tehát a kérdésben taglalt körülmények között kizárt, h orvosi indok nélkül császározzanak
csak a "némi" pénz kevés ehhez...
Az ügyeletesnek is másik dokival konzultálnia kell, meg anesztes, stb...ezt normál esetben labor elõzi meg, megbeszélés az anesztessel..szoval esélytelen...
Szerintem ha nem indokolt akkor nem császároznak meg. Hosszabb a felépülési idõ a császárból és egy komoly mûtétnek számit, átvágják a hasizmot. De ettõl függetlenül kérdezd meg nyugodtan hátha a pénz ellenében felvágnak.....
Szültél már?vagy elsõ baba? én bánom hogy császáros lett a szülésem, hasamon egy nagy vágás, nehezen tudtam a babámat ellátni, és van egy tenyérnyi hely a hasamon ami a mai napig érzéketlen.
Ilyen nincs.. A császárt még fogadott orvosnál sem kérheted elméletileg. De miért nem akarsz simán szülni?
ÉN ismerek olyan nõt akinek szinte berögzõdött volt a terhessége elejétõl hpgy " Márpedig õ tuti nemtudja megszülni a gyereket " Mindezt azért mert vékony alkatú ÍGy ment ez végig, aztán mondta hogy 250e fizettek a dokijuknak
Én inkább simán szülnél ha kell még 10 is, mint egyszer császárral!!!!! :D Hülyén hangzik, de így van! Bár nálunk, az ügyeletes nem csinál császárt, sõt, ha még pénzt kínálsz ért, hogy csináljanak, akkor még a kismama bánja, de a fogadott orvos simán megteszi, 100000-ért :D Erre tökéletes példa volt unoka hugim, és a sógornõm!!
25, akkor most tegyél mellé egy videót a hüvelyi szülésrõl! Amúgy mégis, mennyivel jobb a fogó-vákum, mint a császár? Semennyivel! Akkor inkább a császár! Kérdezõ! Csak úgy tudod megoldani, hogy fogadsz orvost, sajnos ügyeletesnél esélytelen. Magánorvosnál olyan 100-120E és a felett lehet megoldani. Amúgy az is lehet, hogy a természet megoldja helyetted.
Na jo de itt csak azért lenne szó császárrol mert a kérdezõ "csak ugy" nem akarja...szoval nem beszéltünk itt még komplikáciokrol ahol fogó kell esetleg
azért írtam, mert írták, hogy olyan nincs, hogy nem tudja megszülni, mert akkor fogó-vákum. És sok mindent tud befolyásolni, ha bebeszéli magának, hogy nem fog menni.
De szerintem õ nem magának fogja bebeszélni. Õ a dokinak akarja mondani, hogy császározza meg, mert nem tudja megszülni. A fogót meg arra írták szerintem, hogy császárt akkor sem csinálnak, ha vákuummal ki tudják szedni a babát. Ha "csak" annyira akad el, kiszedik fogóval, vákuummal. Ahhoz "nagyobb dolog" kell, h vigyenek vkit császározni, nem csak az, h jajj nekem nem megy.
Nem tágultam oxira, fájásom nem volt, a legkellemetlenebb az infúzió miatti fekvés volt :) 5 óra után mondta a dokim , készüljek lelkileg, szerinte császár lesz, kérni nem kértem, de amikor kimondta, elmondtam, erre vártam. 100ezret kapott
Én magándokihoz jártam és kértem tõle, hogy császározzon meg. 130000 kellett fizetni és egyáltalán nem bántam meg. :)
ezt kérésre csak magánklinikán csinálják jókora összegért, egyébként pedig csak ha tényleg nincs más mód.
Hát akkor ne szülj, nem kötelezõ. Vagy gyûjtesz egy rakás pénzt és megbeszéled a császárt fogadott dokival vagy magánklinikán. Mennyi idõs vagy?
60e volt a normál szülés 5 éve!! és ez nem a fõváros...más választás nincs, akkor bentmarad a gyerek :) ))
A kérdező hozzászólása: Pár ismerõsöm tanácsolta, hogy mondjam azt, hogy nem tudom megszülni a babát és akkor kinlódás helyett inkább megcsászároznak. Ismerek egy doktornõt aki pénzért megcsászároz bárkit.
Ha nem lesz fogadott orvosod, örülhetsz, ha az ügyeletes normálisan foglalkozik veled. Többnyire kérésre még a privát orvos sem császároz csak úgy. Talán magánklinikán lenne érdemes ezzel kopogtatni. De ott többszázezres tétel a "némi pénz". Off: ha semmi nem indokolja a császárt(téraránytalanság, elhúzódó vajúdás, stb...) hidd el, jobban jársz egy hagyományos szüléssel. Néha nem is olyan gáz az sem.
Olyan nincs hogy azt mondod hogy nem tudod megszülni...akkor rásegitenek, akár fogó, akár vákuum, ha nem tágulnál, tágitanak...az orvosoknál nem létezik olyan hogy nem tudom....azt nevezik hisztinek, és keményen rá is förmednek arra aki ilyen kifogással él.
A kérdező hozzászólása: Jópár nõgyógyászt és szülésznõt ismerek.
minek kérdezel, ha ellentmondasz. nálam téraránytalanság volt. a kitolási szakasz (!) 160. percében mondtam az ügyeletesnek, h nem bírom tovább, de nem császároztak amúgy szinte minden nõ szájából elhangzik ez a mondat adott ponton szülés közben, úgyhogy nem fognak fejvesztve szikéért rohanni.
Ha ennyi dokit ismersz minek kérdezel?
A kérdező hozzászólása: Mennyi pénzt illik adni? Szerintetek 50000 elég lesz?
Ha mindenképp császárral akarod, akkor fogadj orvost! Ügyeletes orvos ezt neked nem fogja megcsinálni, fõleg nem némi pénzért. A pénzt meg a dokival tudod megbeszélni, mennyiért vállalja be. 3-4-500 ezer...Ki tudja...
50.000-et sima szülésnél adnak. Minimum... Nem fognak megcsászározni azért, mert azt mondod, nem bírod. Oxi, kézzel tágítás, injekció, vákuum...
A kérdező hozzászólása: Akkor inkább nem szülök.
33-as. Nem csak magánklinikán csinálják meg kérésre.


Esemény utáni tablettát írattam fel egy másik városban, ha elmegyek az itthoni orvosomhoz, ő látni fogja a gépén, hogy felírták nekem azt a gyógyszert? .

Legjobb válasz: Elösször áruld el hogy csináltad,mert egy embernek csak egy háziorvosa lehet az egész országban.Ha vényköteles a gyógyszer,benne lesz a rendszerben,és látni fogja sõt még azt is hogy kiváltották-e a gyógyszert.

Elösször áruld el hogy csináltad, mert egy embernek csak egy háziorvosa lehet az egész országban.Ha vényköteles a gyógyszer, benne lesz a rendszerben, és látni fogja sõt még azt is hogy kiváltották-e a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: nõgyógyásznál írattam fel...

Ez mit jelent az, hogy 30%-ot fizetni kell a kórházi ellátásból, ha nem az ügyeletes orvost választom szüléskor?

Minisztérium: Az Országgy?lés által december 11-én megszavazott törvény szerint 2007. január 1-jét?l a betegnek akkor kell ún. részleges térítési díjként kifizetnie a finanszírozási költségek 30%-át, de maximum 100 ezer forintot, ha nem az intézmény munkarendje szerinti orvost választja.

Legjobb válasz: Ez nem csak akkora vonatkozik, ha nem fizeted a Tb-t? Amúgy errõl még nem hallottam ,

Ez nem csak akkora vonatkozik, ha nem fizeted a Tb-t? Amúgy errõl még nem hallottam ,
Ilyet inkább a választott kórháztól kérdezz, vagy magától a választott orvostól, õk biztos tudnak válaszolni. Én nem tudom, mert én az ügyeletes dokinál szültem.
Én választott orvosnál szültem, és még a terhességem elején erre rákérdeztem nála. Nekem nem kellett pluszban fizetni semmit, mint ahogy a többieknek sem, akik választott orvosnál szültek, de azért jobb, ha rákérdezel az orvosodnál. (Lehet, hogy függ a kórháztól.)
2 hete szültem a választott orvosomnál (nem az ügyeletesnél) és nem kellett semmi ilyesmit fizetnem.

Ha az orvos szerint már érezhetõ a magzat feje vizsgálat közben, akkor az azt is jelenti, hogy már befordult a szülõcsatorna irányába?

Vagy arra csak a vajúdás során kerül sor?

Legjobb válasz: 38+párnaposan/ hetesen vizsgált utoljára a doki és azt mondta hogy érzi a fejét! 36.héttõl pingvinesen jártam ,szúrt,nyomott,nyilalt oda lent,gondolom beékelõdött a feje! 39+4napra szültem.

38+párnaposan/ hetesen vizsgált utoljára a doki és azt mondta hogy érzi a fejét! 36.héttõl pingvinesen jártam , szúrt, nyomott, nyilalt oda lent, gondolom beékelõdött a feje! 39+4napra szültem.
Szia. Akkor mar biztos befordult, nekem 37. hettol bent volt megis kerek 40-re szultem. Iszonyatosan gyorsan jott ejfelre mentunk 5 percesekkel a korhazba es 1:50-kor kint volt. Kedd delutan voltam ctg 0 fajassal, 2221 es ertekkel. Hazajottunk es 10-kor kezdodtek a fajasok de egyaltalan nem fajt. Konnyu szulest kivanok!!!

Május 2-ára vagyok kiírva. És az orvosom bejelentette, hogy e hónap végén át megy egy másik korházba. És ha megszülök pár nappal előbb akkor levezeti a szülést de ha nem akkor marad az ügyeletes orvos?

Pedig egész végig hozzá jártam magánrendelésre neki vittem a pénzt és akkor most cserben hagy? Hogy induljak így neki a szülésnek nem is fogom ismerni azt a másik dokit. Direkt szerettem volna,hogy legyen fogadott orvosom már lepecsételtettem vele elég hamar a kiskönyvemet is. Kicsit kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: Na ezért nem pénzelek én egy orvost sem!!! Most jobb helyzetben vagy? Elment egy csomó pénzed és nincs orvosod... De ne félj, az ügyeleten sem lesz semmi baj, sokan így szülünk mi pórnép, pénz és fogadott orvos nélkül. És túléljük.-) Amúgy már van kórház, ahol szabályzat, hogy orvos nem lehet bent, ha nem ügyeletes, tehát nincs olyan, hogy fogadott orvos, mert nem mehet be hozzád, ha nem ügyel, hiába fogadott orvosod. És ez egyre több kórházban bevezetésre kerül!!!

Na ezért nem pénzelek én egy orvost sem!!! Most jobb helyzetben vagy? Elment egy csomó pénzed és nincs orvosod... De ne félj, az ügyeleten sem lesz semmi baj, sokan így szülünk mi pórnép, pénz és fogadott orvos nélkül. És túléljük.-) Amúgy már van kórház, ahol szabályzat, hogy orvos nem lehet bent, ha nem ügyeletes, tehát nincs olyan, hogy fogadott orvos, mert nem mehet be hozzád, ha nem ügyel, hiába fogadott orvosod. És ez egyre több kórházban bevezetésre kerül!!!
Én is úgy gondolom, hogy ne aggódj! Az ügyeletes doki is ugyanolyan jól le fogja vezetni a szülést, mint a fogadott! Ami szerintem fontosabb és ha téged megnyugtat, akkor tedd ezt, fogadj fel egy szülésznõt. Szerintem fontosabb mint a fogadott orvos, mert õ van veled végig a vajúdás alatt. Szerintem inkább lelki okok miatt ragaszkodunk a fogadott orvoshoz, mert megnyugtat ha van, de ettõl még ugyanúgy el fog látni az ügyeletes is. Szerintem ezt játszd le magadban és nem lesz gond!!!!
Szia, miért nem kérdezted meg tõle? De szeritem -bár nem tudom hova megy- neked ott "kellene" szülnõd ahol õ dolgozik, fõleg ha fogadott, márpedig az. Kérdezz rá, az a legbiztosabb-emiatt idegeskedni ráérsz akkor ha azt mondja nem vállal az új kórházban. Akkor viszont, bár sovány vígasz-talán jobb is így. Ha képes "cserben hagyni" megette a fene. Remélem csak feleslegesen aggódsz, sok sikert és szép szülést 35 hetes kismama
Szerintem erre igazán nem volt szüksége "kedves pónép". Van aki nem azért szül fogadott orvosnál mert felveti a pénz...De ez már magánügy. Tudod, tanácsot kért-nem ilyen okos hozzászólást.
Pórnép akart lenni-csak az ilyenektõl agymenést kapok. Ne aggódj, kérdezz rá a dokitól. Biztosat, csak Õ tud mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És egyáltalán nem vet fel minket a pénz! Az a baj, hogy kb. 70 km-re megy tõlünk a doki (Pestre) és én nem akarok ott szülni. Úgy, hogy marad az ügyeletes doki ha nem jön pár nappal elõbb a picúr!
Ne aggódj!!! Én már kétszer szültem, de nem volt fogadott orvosom. A doki az szinte benn sincs. A szülésznõ az aki végig melletted van. A doki max. a kitolási szakaszban, meg a varrásnál van jelen. Szóval ne aggódj. A munka java úgyis a tiéd, meg a babódé. :) )) Õt meg abszolút nem fogja érdekeli, hogy hol és kinél fog kibújni. Ha jön akkor jön. Ha ott leszel téged sem fog érdekelni, hogy ki van ott veled, csak legyél túl rajta. Persze nem mindegy, hogy milyen a szád íze, mikor bemész a korházba. De ha ott vagy és megindul, akkor már mindegy, hogy ki ül a lábad között, csak szedje ki belõled. :) )))

Ha kimegyek babyszitternek Angliába, hogyan megy az orvosi biztosítás? Ha mondjuk orvoshoz kéne menni esetleg?

Legjobb válasz: Szia! A családnak kell bejelentenie, hogy náluk laksz és akkor jár az orvosi ellátás (mármint a sürgõsségi vagy az orvosi, de pl. a fogorvosi nem). De ha jól tudom, most, hogy EU tagok vagyunk, ez alapján is jár az ellátás...de nem tudom, ehhez ki kell-e tölteni valamit vagy kell-e valamilyen igazolvány...

Szia! A családnak kell bejelentenie, hogy náluk laksz és akkor jár az orvosi ellátás (mármint a sürgõsségi vagy az orvosi, de pl. a fogorvosi nem). De ha jól tudom, most, hogy EU tagok vagyunk, ez alapján is jár az ellátás...de nem tudom, ehhez ki kell-e tölteni valamit vagy kell-e valamilyen igazolvány...

A tüdõmön kerekárnyékot találtak, szeretném ha elmagyaráznák az alábbi 2 CT eredményem. Szeretném ha tájékoztatnának hogy mit tehetek gyógyulásom érdekében. Orvosom szeretne irányítani tûs mintavételre biopsziára. Végzik ezt vizsgálatot altatásban?

2CT leletem:

Legjobb válasz:
Az egészet nem fordítanám le, mert sok értelme nincs. A leletek alapján gondolom voltál egy tüdõszûrésen vagy röntgenen, ahol találtak egy árnyékot. Mivel a röntgen nem tudja megmondani, hogy mi van ott, csak azt, hogy vmi van, ezért továbbküldtek CT-re. A CT-n a bal tüdõdben találtak egy olyan gócot, ami lehetséges, hogy rosszindulatú. Ezért kértek egy tükrözést, hogy onnan vegyenek mintát. De tükrözéssel nem érnek el minden területet, csak ami közel van a hörgõhöz. A vett mintáról nem igazolódott, hogy rosszindulatú lenne. Azért javasol az orvosod biopsziát, mert azzal meg lehetne határozni, hogy akkor most rosszindulatú az a vmi vagy sem. Szerintem ez igen csak fontos lenne, tekintve, hogy az elõzõ CT-hez képest az új CT felvételen annak a vminek a nvekedése látható, ami nem éppen jó jel. A gyógyulásod érdekében azt teheted, hogy elmész a vizsgálatra, és követed az orvosok utasításait.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az egészet nem fordítanám le, mert sok értelme nincs. A leletek alapján gondolom voltál egy tüdõszûrésen vagy röntgenen, ahol találtak egy árnyékot. Mivel a röntgen nem tudja megmondani, hogy mi van ott, csak azt, hogy vmi van, ezért továbbküldtek CT-re. A CT-n a bal tüdõdben találtak egy olyan gócot, ami lehetséges, hogy rosszindulatú. Ezért kértek egy tükrözést, hogy onnan vegyenek mintát. De tükrözéssel nem érnek el minden területet, csak ami közel van a hörgõhöz. A vett mintáról nem igazolódott, hogy rosszindulatú lenne. Azért javasol az orvosod biopsziát, mert azzal meg lehetne határozni, hogy akkor most rosszindulatú az a vmi vagy sem. Szerintem ez igen csak fontos lenne, tekintve, hogy az elõzõ CT-hez képest az új CT felvételen annak a vminek a nvekedése látható, ami nem éppen jó jel. A gyógyulásod érdekében azt teheted, hogy elmész a vizsgálatra, és követed az orvosok utasításait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt. tûs mintavétel biopszia Végzik ezt vizsgálatot altatásban?
Nem. Több idõ lenne elaltatni meg felébreszteni mint maga a beavatkozás. Adnak érzéstelenítõt a szúrásnál, ha nagyon ideges vagy miatta, kérdezd meg, hogy bevehetsz-e elõtte valami enyhébb nyugtatót.
Kedves Kérdezõ! Erõsíteni tudom az elsõ hozzászólót, annyi kiegészítéssel, hogy mihamarabb kezd meg a további kivizsgálást, vagyis a mintavételt. Mivel nõtt az a valami... Üdv, !
Mennyi idõs vagy?
Dohányos vagy (v. voltál)?
Végülis (csak) a bal oldaliban volt valami "gyanús" képlet -

Hogyan nézik meg az orvosok, a munkáltatók, hogy alkalmazva vagyunk e vagy sem? Milyen oldalra lépnek fel? Ezt megnézhetjük mi is ha tudjuk az adatainkat?

Legjobb válasz: Az orvosok TB alapján nézik ezt meg. Nekik van egy rendszerük ahová beírják a TB számodat és ott kidobja hogy van-e rá fedezet vagy nincs. Nem feltétlen van beírva a munkáltató neve de az esetek többségében a munkáltató fizeti a TB-t vagy ha esetleg olyan képzésre jár az illetõ akkor az, de lehet munkanélkülikén kérvényezni az önkormányzatnál hogy 1 évig fizessék õk, vagy te magad is fizetheted. Egyébként az orvosok adatbázisba szokták írni hogy ki hol dolgozik csak mert ha valami panasszal menne be az illetõ akkor az alapján utána tudnak nézni hogy ott van-e valami fertõzés, vagy bármi ami okozhatta ezt és akkor nem küldik el a beteget mindenféle szûrésre hanem ha gyanú az hogy járvány miatt lett beteg akkor már rögtön vagy gyógyszert ír fel neki a doki vagy ha súlyosabb a helyzet akkor elküldi egy adott szakorvoshoz.

Az orvosok TB alapján nézik ezt meg. Nekik van egy rendszerük ahová beírják a TB számodat és ott kidobja hogy van-e rá fedezet vagy nincs. Nem feltétlen van beírva a munkáltató neve de az esetek többségében a munkáltató fizeti a TB-t vagy ha esetleg olyan képzésre jár az illetõ akkor az, de lehet munkanélkülikén kérvényezni az önkormányzatnál hogy 1 évig fizessék õk, vagy te magad is fizetheted. Egyébként az orvosok adatbázisba szokták írni hogy ki hol dolgozik csak mert ha valami panasszal menne be az illetõ akkor az alapján utána tudnak nézni hogy ott van-e valami fertõzés, vagy bármi ami okozhatta ezt és akkor nem küldik el a beteget mindenféle szûrésre hanem ha gyanú az hogy járvány miatt lett beteg akkor már rögtön vagy gyógyszert ír fel neki a doki vagy ha súlyosabb a helyzet akkor elküldi egy adott szakorvoshoz.
A magyarorszag.hu-n te is meg tudod nézni, csak elõtte regisztrálni kell valamelyik okmányirodába. Ingyenes. Sok mást is látsz, pl. az orvos/kórház miket számol el utánad, a munkáltató fizeti a TB-t, adót. Mennyi pénz ment a nyugdíjhoz.
"Ezt megnézhetjük mi is ha tudjuk az adatainkat?" igen. itt: http://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/taj.html a TAJ szám érvényességét és az azzal összefüggõ többi adatot, egy ingyenes "Ügyfélkapu" regisztráció után, lekérdezheted. http://imagerz.com/QE4XWEtvAwMCUA9KEAVQ
http://taj.oep.hu/taw/taa/ (Itt egyszerûbb)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!