Találatok a következő kifejezésre: Ha azt az orvos, (1804 db)

Budapesten annyi a fizetése egy utcaseprőnek, mint egy kezdő orvosnak. Csodálkoznak, ha elmegy az összes orvos külföldre? Miért a semmirekellő politikusoknak vannak milliós fizetéseik, nem pedig azoknak, akik megmentik az életünket? Nem vérlázító?

forrás: origo

Legjobb válasz: Akkor most hasonlítsd össze, mit is csinál egy utcaseprõ, és milyen munkaidõben. Mit egy kezdõ orvos. Akibõl egyesek tévképzetével ellentétben nem mindenki szülész, aki cipõsdobozban viszi haza a paraszolvenciát... Nincs ügyelet, nem kell 24 órákat ébren maradni, nem életek függnek tõle, nem vonják felelõsségre, ha rosszul söpört össze, 8-tól 4-ig dolgozik, mire zár a suli, már otthon van a gyerekkel. Az a hülye, aki ezek után tanul ebben az országban... Akinek van kapcsolata, az pikkpakk lehet vezérigazgató egy érettségivel is, közel fog kerülni a húsosfazékhoz. Ha nem, akkor elmegy asszisztensnek a haver cégéhez, akkor is megkapja a nettó 300 ezres fizetést. Aki tanult: tanárok, orvosok, stb, az meg dolgozhat vakulásig, és nem keres annyit, mint egy operátor valami gyártósor mellett, akinek 12 év alatt, kegyelemkettessel lett meg a nyócáttalános.

Akkor most hasonlítsd össze, mit is csinál egy utcaseprõ, és milyen munkaidõben. Mit egy kezdõ orvos. Akibõl egyesek tévképzetével ellentétben nem mindenki szülész, aki cipõsdobozban viszi haza a paraszolvenciát... Nincs ügyelet, nem kell 24 órákat ébren maradni, nem életek függnek tõle, nem vonják felelõsségre, ha rosszul söpört össze, 8-tól 4-ig dolgozik, mire zár a suli, már otthon van a gyerekkel. Az a hülye, aki ezek után tanul ebben az országban... Akinek van kapcsolata, az pikkpakk lehet vezérigazgató egy érettségivel is, közel fog kerülni a húsosfazékhoz. Ha nem, akkor elmegy asszisztensnek a haver cégéhez, akkor is megkapja a nettó 300 ezres fizetést. Aki tanult: tanárok, orvosok, stb, az meg dolgozhat vakulásig, és nem keres annyit, mint egy operátor valami gyártósor mellett, akinek 12 év alatt, kegyelemkettessel lett meg a nyócáttalános.
Igazából egy tisztességes országban az utcaseprõknek is jól meg kellene élniük, egy orvosnak meg pláne. Nálunk egyik sem él meg jól, csak a haveri kutyák, akik bekerülnek az ismerõs mellé a cégek vezetésébe, aztán meg keresztbe szalmát nem tesznek, inkább felvesznek még valakit maguk mellé, aki dolgozik helyettük.
Csak jelzem hogy ne nézzük le az utcaseprõket, mert pl ausztriában csak osztrák álampolgár lehet kukás vagy utcaseprõ és nem is [email protected] fizetésért!1500-2000 euró körül keresnek, ott nem úgy néznek egy kukásra mint nálunk! Nyílván nem hasonlitható össze a kettõ, de ott külön szakmát is tanulnak a kukások ha jól tudom!És meg is nézheted hogy török vagy cigány vagy bármely más etnikumot nem látsz a kukás autón csüngni!Az már más kérdés hogy ott egy orvos az 5 szörösét keresi egy szakmunkásnak! Náluk pont forditva vannak a dolgok, nálunk a fegyõrök, tûzoltók, rendõrök, mentõsök, és hasonló foglalkozásuak keresnek [email protected]!Na ez nyugaton pont forditva van, ott egy fegyõr megkeresi az 2500 eurót, míg itthon csak alig a 100 ezret!
Ezen nincs mit csodálkozni. Ha nem volna paraszolvencia akkor már nem is lenne "egyetlen" orvos sem az országban.
Nagy baj lesz ebbõl pillanatokon belül, meg már van is. Nõ a várakozási idõ mindenütt, nem látják el az embereket rendesen vagy sehogy. Én már észrevettem, hogy mindenütt csak öreg orvosok vannak. Orvosnak több mint 20 évig tanul az ember (mindent beszámítva), és ez rengeteg erõfeszítést igényel az egyéntõl és a családtól anyagilag is. Egy kukásnak meg nem kell semmiféle felkészültség. Itt tartunk!
ma 10:36! Magyarországon még akkor is kevesebb fizetést kapnak. Még az osztrákoknál kapott fizetés is sokkal jobb, mint a magyar.
A "semmirekellõ politikusok" nélkül anarchia és észak-korea-szerû körülmények köszöntenének be! Gondolkozz, mielõtt írsz!
Ezekre a politikusokra szavaztunk az elmúlt 15 évben , ne csodálkozzatok a parlamenti munka azzal kezdõdik, hogy az õ fizetésüket rendezik. A parlamenti közvetítésekbõl látszik , hogy nincsenek ott , így nem lehet a napi eseményekrõl hozzászólni, dönteni....

Ha abbahagyom az általános orvosit, akkor vissza kell fizetnem azt a tandíjat amíg oda jártam? Illetve, ha megbukok, akkor már túl jutok a 12 féléven, így azt az egy évet ki kell fizetnem? állami finanszírozásban

Legjobb válasz: 14 félévet finansziroznak az orvosisoknak. Azt hiszem az új szabály értelmében, ha az elsõ félév után otthagyod még nem kell fizetned.

14 félévet finansziroznak az orvosisoknak. Azt hiszem az új szabály értelmében, ha az elsõ félév után otthagyod még nem kell fizetned.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Esemény utáni tablettát írattam fel egy másik városban, ha elmegyek az itthoni orvosomhoz, ő látni fogja a gépén, hogy felírták nekem azt a gyógyszert? .

Legjobb válasz: Elösször áruld el hogy csináltad,mert egy embernek csak egy háziorvosa lehet az egész országban.Ha vényköteles a gyógyszer,benne lesz a rendszerben,és látni fogja sõt még azt is hogy kiváltották-e a gyógyszert.

Elösször áruld el hogy csináltad, mert egy embernek csak egy háziorvosa lehet az egész országban.Ha vényköteles a gyógyszer, benne lesz a rendszerben, és látni fogja sõt még azt is hogy kiváltották-e a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: nõgyógyásznál írattam fel...


Ez mit jelent az, hogy 30%-ot fizetni kell a kórházi ellátásból, ha nem az ügyeletes orvost választom szüléskor?

Minisztérium: Az Országgy?lés által december 11-én megszavazott törvény szerint 2007. január 1-jét?l a betegnek akkor kell ún. részleges térítési díjként kifizetnie a finanszírozási költségek 30%-át, de maximum 100 ezer forintot, ha nem az intézmény munkarendje szerinti orvost választja.

Legjobb válasz: Ez nem csak akkora vonatkozik, ha nem fizeted a Tb-t? Amúgy errõl még nem hallottam ,

Ez nem csak akkora vonatkozik, ha nem fizeted a Tb-t? Amúgy errõl még nem hallottam ,
Ilyet inkább a választott kórháztól kérdezz, vagy magától a választott orvostól, õk biztos tudnak válaszolni. Én nem tudom, mert én az ügyeletes dokinál szültem.
Én választott orvosnál szültem, és még a terhességem elején erre rákérdeztem nála. Nekem nem kellett pluszban fizetni semmit, mint ahogy a többieknek sem, akik választott orvosnál szültek, de azért jobb, ha rákérdezel az orvosodnál. (Lehet, hogy függ a kórháztól.)
2 hete szültem a választott orvosomnál (nem az ügyeletesnél) és nem kellett semmi ilyesmit fizetnem.

Május 2-ára vagyok kiírva. És az orvosom bejelentette, hogy e hónap végén át megy egy másik korházba. És ha megszülök pár nappal előbb akkor levezeti a szülést de ha nem akkor marad az ügyeletes orvos?

Pedig egész végig hozzá jártam magánrendelésre neki vittem a pénzt és akkor most cserben hagy? Hogy induljak így neki a szülésnek nem is fogom ismerni azt a másik dokit. Direkt szerettem volna,hogy legyen fogadott orvosom már lepecsételtettem vele elég hamar a kiskönyvemet is. Kicsit kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: Na ezért nem pénzelek én egy orvost sem!!! Most jobb helyzetben vagy? Elment egy csomó pénzed és nincs orvosod... De ne félj, az ügyeleten sem lesz semmi baj, sokan így szülünk mi pórnép, pénz és fogadott orvos nélkül. És túléljük.-) Amúgy már van kórház, ahol szabályzat, hogy orvos nem lehet bent, ha nem ügyeletes, tehát nincs olyan, hogy fogadott orvos, mert nem mehet be hozzád, ha nem ügyel, hiába fogadott orvosod. És ez egyre több kórházban bevezetésre kerül!!!

Na ezért nem pénzelek én egy orvost sem!!! Most jobb helyzetben vagy? Elment egy csomó pénzed és nincs orvosod... De ne félj, az ügyeleten sem lesz semmi baj, sokan így szülünk mi pórnép, pénz és fogadott orvos nélkül. És túléljük.-) Amúgy már van kórház, ahol szabályzat, hogy orvos nem lehet bent, ha nem ügyeletes, tehát nincs olyan, hogy fogadott orvos, mert nem mehet be hozzád, ha nem ügyel, hiába fogadott orvosod. És ez egyre több kórházban bevezetésre kerül!!!
Én is úgy gondolom, hogy ne aggódj! Az ügyeletes doki is ugyanolyan jól le fogja vezetni a szülést, mint a fogadott! Ami szerintem fontosabb és ha téged megnyugtat, akkor tedd ezt, fogadj fel egy szülésznõt. Szerintem fontosabb mint a fogadott orvos, mert õ van veled végig a vajúdás alatt. Szerintem inkább lelki okok miatt ragaszkodunk a fogadott orvoshoz, mert megnyugtat ha van, de ettõl még ugyanúgy el fog látni az ügyeletes is. Szerintem ezt játszd le magadban és nem lesz gond!!!!
Szia, miért nem kérdezted meg tõle? De szeritem -bár nem tudom hova megy- neked ott "kellene" szülnõd ahol õ dolgozik, fõleg ha fogadott, márpedig az. Kérdezz rá, az a legbiztosabb-emiatt idegeskedni ráérsz akkor ha azt mondja nem vállal az új kórházban. Akkor viszont, bár sovány vígasz-talán jobb is így. Ha képes "cserben hagyni" megette a fene. Remélem csak feleslegesen aggódsz, sok sikert és szép szülést 35 hetes kismama
Szerintem erre igazán nem volt szüksége "kedves pónép". Van aki nem azért szül fogadott orvosnál mert felveti a pénz...De ez már magánügy. Tudod, tanácsot kért-nem ilyen okos hozzászólást.
Pórnép akart lenni-csak az ilyenektõl agymenést kapok. Ne aggódj, kérdezz rá a dokitól. Biztosat, csak Õ tud mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És egyáltalán nem vet fel minket a pénz! Az a baj, hogy kb. 70 km-re megy tõlünk a doki (Pestre) és én nem akarok ott szülni. Úgy, hogy marad az ügyeletes doki ha nem jön pár nappal elõbb a picúr!
Ne aggódj!!! Én már kétszer szültem, de nem volt fogadott orvosom. A doki az szinte benn sincs. A szülésznõ az aki végig melletted van. A doki max. a kitolási szakaszban, meg a varrásnál van jelen. Szóval ne aggódj. A munka java úgyis a tiéd, meg a babódé. :) )) Õt meg abszolút nem fogja érdekeli, hogy hol és kinél fog kibújni. Ha jön akkor jön. Ha ott leszel téged sem fog érdekelni, hogy ki van ott veled, csak legyél túl rajta. Persze nem mindegy, hogy milyen a szád íze, mikor bemész a korházba. De ha ott vagy és megindul, akkor már mindegy, hogy ki ül a lábad között, csak szedje ki belõled. :) )))

Ha belázasodik az ujszülött babám éjszaka akkor hova vigyem ügyeletre (Pécsen lakunk), vagy hivjam a körzeti orvosát vagy van ügyletes gyerekorvos?

Aki pécsen lakik és tud valamit erröl irjon,a dokival még csak egyszer beszéltem de sajnos ezt nem mondta.Irjatok cimet és vagy telefonszámot is ha tudtok!Köszi!

Legjobb válasz: Ha van ügyeletes gyerekorvos akkor az az elsõ ha nincs akkor a sima ügyeletes orvos v.kórház,de arra figyelj,hogy az orvosok szinte utálják ha berohansz a lázas gyerekkel.Nekem azt mondták az az elsõ,hogy megpróbáljam levinni a lázat,hûtõfürdõ,kúp,szirup...lázas gyerekkel ne induljak. Tehát ha nincs 39 fokos v.a feletti láza,akkor kibírja a gyerekorvosig is.Ha viszont tartósan van 39 körüli láza és nincs gy.orvos,akkor gyerekügyelet v.kórház-gyerekosztály. Központi Gyermekorvosi ügyelet helye: 7623 Pécs, József Attila u. 11. Tel.: (72) 535 974

Ha van ügyeletes gyerekorvos akkor az az elsõ ha nincs akkor a sima ügyeletes orvos v.kórház, de arra figyelj, hogy az orvosok szinte utálják ha berohansz a lázas gyerekkel.Nekem azt mondták az az elsõ, hogy megpróbáljam levinni a lázat, hûtõfürdõ, kúp, szirup...lázas gyerekkel ne induljak. Tehát ha nincs 39 fokos v.a feletti láza, akkor kibírja a gyerekorvosig is.Ha viszont tartósan van 39 körüli láza és nincs gy.orvos, akkor gyerekügyelet v.kórház-gyerekosztály. Központi Gyermekorvosi ügyelet helye: 7623 Pécs, József Attila u. 11. Tel.: (72) 535 974
Pécsi vagyok és az a megoldás ha bemész a gyerekklinikára. József A. utca, zsolnay-szobor alatt a pepsi-s háznál kel bekanyarodni. Ha szól a doki hoy minek hoztad be egy kis lázzal, nyugodtan mondd meg, hogy azért mert megijedtél, nem vagy orvos és nem szeretnéd félrekezelni. Az újszülöttet nem lehet hûtõfürdõzni, arra nagyon kellfigyelni. Sajnos tényleg úgy van mint az elsõ válaszoló írta, hogy nem örülnek, de õszintén mondom és elnézést ha durva, menjen a picsába az a doki aki ilyen, ha felemeli a hangját , emeld fel te is... Remélem azért nem lesz láz.
Sziasztok! Én is vittem már be az egy éves gyerekemet éjszaka az ügyeletre a klinikára 39, 1 fokos lázzal. Elõtte hûtõfürdõ, két féle lázcsillapító sem használt. Egy hülye picsát fogtunk ki mi is, gyanítom mérges volt, mert felkeltettük. Kiabált az egy éves, síró gyerekkel, hogy nyissa ki a száját, hogy bele tudjon nézni és velünk is úgy beszélt, mintha perfekt orvosi tudással kellene rendelkeznünk...Szóval igenis, talpraesettnek kell ott lenni és véletlenül sem tétovázni elõtte, hogy vigyem-vagy ne. Minél elõbb leviszik a magas lázat, annál jobb! És azért orvos, hogy segítsen!

Ha van fogadott orvosom és időpontra megyek genetikai ultrahangra és az én orvosom is megnéz meg aki ugyeletben lesz akkor adnom kell pénzt a orvosomnak?

Legjobb válasz: Szia amenyibennem magánrendelésre mész nem kell pénzt adnod egyik orvosnak sem gondolom a fogadott dokidhoz szoktál magánrendelésre járni ott elég hogy fizetni kell amugy milyért lesz ott mindkét doki na nem mintha baj lenne legalább alaposabb lesz a vizsgálat de ilyet még nem halottam nálunk nincs doki az uh-szobában az aszisztensnõ csinálja és az erdményel ahoz a dokihoz megyek amelykhez akarok na a lényeg hogy ha nem magánrendelés nem kell fizetni senkinek jó baba várást

Szia amenyibennem magánrendelésre mész nem kell pénzt adnod egyik orvosnak sem gondolom a fogadott dokidhoz szoktál magánrendelésre járni ott elég hogy fizetni kell amugy milyért lesz ott mindkét doki na nem mintha baj lenne legalább alaposabb lesz a vizsgálat de ilyet még nem halottam nálunk nincs doki az uh-szobában az aszisztensnõ csinálja és az erdményel ahoz a dokihoz megyek amelykhez akarok na a lényeg hogy ha nem magánrendelés nem kell fizetni senkinek jó baba várást
Miért akarod elkapatni õket? Nem fizetsz eleget?

Hogyan nézik meg az orvosok, a munkáltatók, hogy alkalmazva vagyunk e vagy sem? Milyen oldalra lépnek fel? Ezt megnézhetjük mi is ha tudjuk az adatainkat?

Legjobb válasz: Az orvosok TB alapján nézik ezt meg. Nekik van egy rendszerük ahová beírják a TB számodat és ott kidobja hogy van-e rá fedezet vagy nincs. Nem feltétlen van beírva a munkáltató neve de az esetek többségében a munkáltató fizeti a TB-t vagy ha esetleg olyan képzésre jár az illetõ akkor az, de lehet munkanélkülikén kérvényezni az önkormányzatnál hogy 1 évig fizessék õk, vagy te magad is fizetheted. Egyébként az orvosok adatbázisba szokták írni hogy ki hol dolgozik csak mert ha valami panasszal menne be az illetõ akkor az alapján utána tudnak nézni hogy ott van-e valami fertõzés, vagy bármi ami okozhatta ezt és akkor nem küldik el a beteget mindenféle szûrésre hanem ha gyanú az hogy járvány miatt lett beteg akkor már rögtön vagy gyógyszert ír fel neki a doki vagy ha súlyosabb a helyzet akkor elküldi egy adott szakorvoshoz.

Az orvosok TB alapján nézik ezt meg. Nekik van egy rendszerük ahová beírják a TB számodat és ott kidobja hogy van-e rá fedezet vagy nincs. Nem feltétlen van beírva a munkáltató neve de az esetek többségében a munkáltató fizeti a TB-t vagy ha esetleg olyan képzésre jár az illetõ akkor az, de lehet munkanélkülikén kérvényezni az önkormányzatnál hogy 1 évig fizessék õk, vagy te magad is fizetheted. Egyébként az orvosok adatbázisba szokták írni hogy ki hol dolgozik csak mert ha valami panasszal menne be az illetõ akkor az alapján utána tudnak nézni hogy ott van-e valami fertõzés, vagy bármi ami okozhatta ezt és akkor nem küldik el a beteget mindenféle szûrésre hanem ha gyanú az hogy járvány miatt lett beteg akkor már rögtön vagy gyógyszert ír fel neki a doki vagy ha súlyosabb a helyzet akkor elküldi egy adott szakorvoshoz.
A magyarorszag.hu-n te is meg tudod nézni, csak elõtte regisztrálni kell valamelyik okmányirodába. Ingyenes. Sok mást is látsz, pl. az orvos/kórház miket számol el utánad, a munkáltató fizeti a TB-t, adót. Mennyi pénz ment a nyugdíjhoz.
"Ezt megnézhetjük mi is ha tudjuk az adatainkat?" igen. itt: http://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/taj.html a TAJ szám érvényességét és az azzal összefüggõ többi adatot, egy ingyenes "Ügyfélkapu" regisztráció után, lekérdezheted. http://imagerz.com/QE4XWEtvAwMCUA9KEAVQ
http://taj.oep.hu/taw/taa/ (Itt egyszerûbb)

Mit csináljak, ha nekem minden álmom az, hogy orvos legyek, de nem lehetek? Hogyan lehet ezt elfogadni? Mi legyek helyette?

Mindig is az volt az álmom, magamtól tanultam biológiát, kémiát itthon, mert egy szakközépiskolában nem igazán magas szint? az oktatás. Sajnos nem tehetjük meg, hogy én annyi ideig tanuljak még, minél hamarabb a saját lábamra kell állnom. Ezen kívül viszont más nem is érdekel, szóval nem tudom, hogy mit csináljak érettségi után. Van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Ha orvosnak nem mehetsz, keress másik egészségügyi szakmát ami érdekelne. Pl gyógypedagógus, rehabilitációs akárki, ápoló, mentõs ápoló, szülésznõ, stb. Ezek tény hogy nem adnak olyan magas "egzisztenciát", mint amilyet egy orvosi diploma, ugyanakkor még is valahol közel leszel hozzá, és egyszer idõd és pénzed adódik rá még mindig elkezdheted az orvosi egyetemet immáron már nem a szüleid nyakán.

Ha orvosnak nem mehetsz, keress másik egészségügyi szakmát ami érdekelne. Pl gyógypedagógus, rehabilitációs akárki, ápoló, mentõs ápoló, szülésznõ, stb. Ezek tény hogy nem adnak olyan magas "egzisztenciát", mint amilyet egy orvosi diploma, ugyanakkor még is valahol közel leszel hozzá, és egyszer idõd és pénzed adódik rá még mindig elkezdheted az orvosi egyetemet immáron már nem a szüleid nyakán.
Nemár, ennyire azért nem lehet rossz a helyzet, szerintem kicsit árnyaltan látod a dolgokat. Ha tényleg érdekel az orvosi pálya (és nem csak a fizu miatt) akkor menj be egy közeli Vöröskeresztes irodába és beszéldd le velük hogy szeretnél önkénteskedni náluk véradáskor segíteni meg ilyesmik. Onnan is be lehet jutni az egészségügybe, ápolónak, mentõsnek, de talán egészen az orvosi pályáig eljuthatsz idõvel.
Nézd két dolgot tehetsz, 1. fogod magad feladod az álmaidat egy idõre és elmész mondjuk ápolónak vagy gyógytornásznak. 2. Ragaszkodsz az álmaidhoz. Ha az utóbbit választod, az kemény meló lesz. Én orvosira járok és kb. 50-60 ezerbõl jövök ki egy hónapban, de ebben benne van minden a kolitól kezdve az utazáson át a napi két meleg kajálásig, valamint heti egy mérsékelt iszogatás is. A te helyzetedben a HÖK-tõl tudnál kb. húszezer forint szoctámot igényelni havonta, továbbá ha jól tanulsz még egy tízes tanulmányi ösztöndíjat össze lehet szedni, habár az már kemény dió. Tehát egy teljes tanév (10 hónap) kb. 300 ezerbe kerülne neked. Ebben a tankönyvek nincsenek benne, de azokat a könyvtárból is ki lehet venni. A probléma viszont itt kezdõdik, ugyanis orvosi mellett nagyon megerõltetõ, és nehéz dolgozni. Csak nagyon kevesen tudják megcsinálni (általában mentõznek).

Szerintetek az igaz, hogy ha valakinek van fogadott orvosa, de az valamiért nem megy be a szülésre, akkor az ügyeletes orvos nem igazán akar segíteni? Ha igen, miért veszélyeztetik két ember életét?

Legjobb válasz: HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni

HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni
én nem így tapasztaltam, vannak ügyeletes orvosok, akik nem tesznek sokat a kismamákért, de ezek emberileg ilyenek, függetlenül a fogadott orvosodtól. Akik kismamák most meghaltak, mind a fogadott orvos "keze által". Ez szerintem orvos kérdése. Ha kifogsz egy jó ügyeletest, akkor mindent meg fog tenni érted. De kifoghatsz egy [email protected] fogadott dokit is és ott maradsz. A másik pedig mellettem volt egy vajúdú nõ, felhívták az orvosát (egy neves fõorvos, aki beüzent, hogy természetes szülés lesz, hagyják vajúdni, reggel 7-re érkezik)Na most az ügyeletben én fiatal kisdokikkal(megkockáztatom rezidensekkel)találkoztam, persze, hogy nem tesznek semmit / nem mernek tenni semmit, amikor egy fõorvos ezt üzeni. (És hozzá teszem 3 kg-os kicsi babát jósoltak és lett neki közel 5 kg-os, 65 cm babája, de reggel hétig vajúdott és megszülte, nem ez volt legszebb napja.) Az én orvosom olyan volt, mindenki megmondta a városban, hogy õ nem üzenget, indul, ha hívják. De amíg nem hívták, én úgy éreztem, mindent megtettek értem az ügyeletben lévõ orvosok.
nekem akkor hatalmas szerencsém volt az ügyeletes dokival!nem vonakodtak semmitõl, tették amit kellett tenniük és uúy ahogy kellett!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!