Találatok a következő kifejezésre: Ha azt a nagykonyvek, (6 db)

Igen, de ha a hõdet is méred mellé, az + segítség! Szerintem, ha babát szeretnétek, akkor essetek egymásnak!

Ha azt irjak a "nagykonyvek", hogy nyers hust, tojast es peneszes sajtot nem lenne indokolt enni, akkor a hazikolbasz is tiltva van?

itthon most csinaljak a hazikolbaszt es viszik fustolni..en meg imadom, ugyanakkor nyers hus:-(((.Csak megerositest kerek, hogy megcsak eszembe se jusson azt enni....

Legjobb válasz: Igen, próbáld meg megállni, lesz még alkalmad máskor! Vigyázz magatokra!

Igen, próbáld meg megállni, lesz még alkalmad máskor! Vigyázz magatokra!
Ha csak egy falatot eszel, az nem fog ártani, de próbáld meg a 9. hónapig kerülni az összes ilyen jelelgû ételt, hiszen a füstölés sem öl el minden baktériumot, neked viszont kettõtökre kell vigyáznod!! A másik kettõben is olyan bacik vannak, amik téged nem "bántanak", de a magzatra nézve végzetesek lehetnek.
És sülve nem szereted? Vagy úgy érted, hogy nyersen is megkóstolnád? Tudom mirõl beszélsz, nálunk is ugyanez van, de én szerencsére jobban szeretem megsütve. A tojást viszont nem értem, hiszen nagyon sok vitamin van benne és több helyen fel van tüntetve, hogy sokat kell belõle enni.
Nyers hús sajna tényleg nem jó...így siratom most egy darabig a tatárbeafsteak-et, és a házikolbászt, amit imádok.(De ha nem érzem meg az illatát, akkor nem kívánom.)Penészes sajtot sem nagyon javallják, én azért megengedtem magamnak egyszer-kétszer.Tojást meg csak nyersen ne fogyaszd, és ott is aszalmonella miatt mondják, h ne.Amúgy neh számûzd az étrendedbõl, mert teli van folsavval.

Az baj, ha a kicsim fogai nem a nagykönyv szerinti sorrendben bújnak ki? Vagy ez nem jelent semmit?

felül 3foga van, alul 2, az első fogak közül, és most bal oldalon alul a 4. foga kezdett el jönni. Remélem az elöl lévő 8fogból a maradék 3is jön majd és nem maradnak bent! :D

Legjobb válasz: Nem lesz tole semmi baja. Az en lanyomnak 6 honaposan jott ki az elso foga, ami az orlo volt. 2 honapos koratol szenvedett vele. 9honaposan 6 foga volt, abbol 2 felso szemfog. A vedonom kozolte, hogyha nem latja a sajat szemevel, akkor el se hiszi..

Nem lesz tole semmi baja. Az en lanyomnak 6 honaposan jott ki az elso foga, ami az orlo volt. 2 honapos koratol szenvedett vele. 9honaposan 6 foga volt, abbol 2 felso szemfog. A vedonom kozolte, hogyha nem latja a sajat szemevel, akkor el se hiszi..
Kisfiamnak alul jött ki négy foga, aztán utána a felsõk most jönnek mind a négy egyszerre. Nem jelent semmit. :)

Átlagosnak számít, ha egy csecsemő ténylegesen annyit alszik, amennyi a "nagykönyvben" meg van írva, vagy inkább az a kivétel?

Egy újszülöttnek kb. 16 óra, egy két hónaposnak kb. 14 óra, és így tovább... ez nagyon sok idő nappalra és éjszakára elosztva is... Ha a csecsemők többsége valóban ennyit alszik, akkor miért vált szinte legendássá a friss szülők kialvatlansága? Mi a kivételes: a táblázatok szerinti mennyiséget alvó kisbaba, vagy a rosszul, nehezen, kevesebbet alvó? A lényegre térve, ritkaságszámba megy, hogy én a két hónapos babámat nem tudom ennyi alvásra rábírni, és bárhogy igyekszem, nem ússzuk meg sírás nélkül az alvásidőket? Vagy a táblázatok egy ideális mennyiségről írnak, de más gyerekek sem alszanak olyan sokat? Lesz valami fizikai vagy egyéb baja a babának attól, ha pár órával kevesebbet alszik az ideálisnál (ha egyébként egészséges, jól fejlődik)?

Legjobb válasz: A 16 óra alvás nem egyhuzamban történik, 3 óra alvás 1-2 óra fentlét, ez az éjszakára is igaz, ezért kialvatlanok a friss szülõk!

A 16 óra alvás nem egyhuzamban történik, 3 óra alvás 1-2 óra fentlét, ez az éjszakára is igaz, ezért kialvatlanok a friss szülõk!
Ha 10 órát azért kb, alszik, és szépen fejlõdik, nem nyûgös, nem sír.fájlalja valamijét, akkor semmi baja nincs, nem lesz, nyugodj meg:) Az újszülöttek sajnos 3-4 órákat alszanak, aztán ébrenlét, megint alvás..Ezt egy felnõtt nem szokta meg, mi egybe aludjuk át az éjszakát, és felborítja a bioritmusunkat ez a fajta alvó-fennlévõ életmód, de ezen szinte mindenki átesik, nekünk se lesz bajunk.:)
Az én babám is keveset alszik, de azért meglepõdtem, mikor kiszámoltam pontosan ez hány órát jelent. Este 7-tõl reggel 7-ig alszik. 3* kel közbe kajálni, de ez csak 3*20 perc neki, nekem meg +3*1óra még az altatása/ez csak az én idõm. Ölbe alszik, de ha lerakom felébred/ Napközbe alig alszik. Semmit nem lehet csinálni mellette. 2-3 óránként kaja és altatás/ez kb fél óra és talán alszik 10-20-30 percet Ha összeadogatom végül is nem olyan rossz alvó, pedig annak tûnik. /1 hónapos/

7.5 hetes babás vagyok. A mellfeszülés majdnem teljesen elmúlt, ez baj? Folyton kell feszülnie és fájnia? A hasam ugyan úgy érzem. Első baba, kétségbe vagyok esve, ha nem azt érzem, amit a nagykönyvben megírnak. :S

Legjobb válasz: Nekem semmilyen terhességi tünetem nem volt, mégis már betöltött 40 hetes vagyok. Ne aggódj, mindenkinek más a terhessége...

Nekem semmilyen terhességi tünetem nem volt, mégis már betöltött 40 hetes vagyok. Ne aggódj, mindenkinek más a terhessége...
Szia! Ne idegeskedj! Én 6-7 hetes vagyok és nekem is elmúlt. Lehet, holnap viszont érezni fogod. Az is lehet, hogy terhesség végéig már nem. Ezen nem szabad aggódni, a kezdeti tünetek mindenkinél megszûnnek egy idõ után. :) Boldog babavárást! :) (Ja, és szerintem kevés embernek olyan a terhessége, amilyen a nagykönyvben meg van írva. Hiszen te is más vagy, mint a többi ember:)

Ha nem "nagykönyv" szerinti időpontban termékenyülök meg a ciklushoz képest, de tudom az időpontját, akkor mikor lehet legkorábban tesztelni?

Azért teszem fel a kérdést, mert mindenhol olyan válaszokat találok, amik szabályos ciklus számításra utalnak, meg következő menstruáció elmaradásához viszonyítanak... de ha nekem valamiért korábban történt volna a megtermékenyülés, nem a ciklus közepén, akkor nem kell megvárnom a következő elmaradt ciklust, mert már korábban kimutatható.. de pontosan melyik teszt és mikor (hány napra) tudja már legkorábban kimutatni? köszi a válaszokat

Legjobb válasz: szia, én Gabrielt használtam és mensi elött 1héttel és 2-nappal hamarabb kimutatta 4 hetes terhes voltam pedig elötte lévõ mensim normális volt teljesen azt mondta a dokim "egy ténylegesen élvezetes szex a babaáldás titka,nem a babáért való szex" és nem kell számolni a peteérést és görbét vezetni.

szia, én Gabrielt használtam és mensi elött 1héttel és 2-nappal hamarabb kimutatta 4 hetes terhes voltam pedig elötte lévõ mensim normális volt teljesen azt mondta a dokim "egy ténylegesen élvezetes szex a babaáldás titka, nem a babáért való szex" és nem kell számolni a peteérést és görbét vezetni.
A kérdező hozzászólása: #13: na ennyi.. erre voltam kiváncsi...
Te vitted el teljesen feleslegesen más irányba a szitut. A 2. válaszoló teljesen jó választ írt, annyi "hibája" volt, hogy nem feltételezett megtermékenyülést írt, hanem ovut, ez pedig téged megzavart, pedig tulajdonképpen vehetjük ugyanannak ebben az esetben. Mindegy, hogy az ovu mikor történik, középidõben, vagy máskor, ahhoz kell viszonyítani. Ha nem tudod pontosan, hogy mikor volt, hanem együttléttõl számolsz, akkor is ugyanazon "szabály" szerint kell eljárni, mivel így feltételezzük, hogy akár akkor is lehetett ovu. Tehát csak össze kellett volna raknod a képet, és ennyi.
Szia! Én is ebben a szituban vagyok. Április 1-jén volt meg, 5-6 körül múlt el teljesen. 8-án voltunk együtt a férjemmel és akkor történt meg a fogamzás is. Sem elõtte 3 hónapig nem volt szex, sem azóta nem volt (külföldön dolgozik). 22-én teszteltem pozitívat, 23-án voltam dokinál még nem látott nem érzett semmit. Április 24-én béta hcg-n, amelynek az értéke 336, majd két nap múlva 828 lett, 6 nap múlva kellett mennem kontroll vérvételre, amelynek az eredménye 8148 lett, azon a napon voltam uh-n hüvelyin, ott már látták a petezsákot mensi szerint 4 hét, kora szerint majdnem 6 hetes. Nem tervezett nálunk sem, esemény utáni tablettát vettem be rögtön másnap és mégis. Szóval, ahogy a dokim mondta bármi megtörténhet. Lehet egy rendkívüli peteérés. Nekem a szex után pontosan 14. napon nem reggeli pisibõl rögtön pozitív lett. Akkor még a mensihez volt 9 napom, tehát a mensi elõtt 9 nappal már tudtam.
A kérdező hozzászólása: #17: köszi, ez az igazi, amilyen választ vártam!!! :) gratula nektek! :) (mármint, ha örültök neki :) ) nálunk is az a helyzet, hogy hosszú idõ után voltunk együtt elõször, és ez különösen növeli az esélyét állítólag a megtermékenyülésnek... akkor most már tuti, hogy szombaton fogok tesztelni... hát, nem vagyok nyugodt :( pedig én nagyon örülnék még egy gyerkõcnek, de nem vagyunk olyan élethelyzetben sajnos, és a párom nagyon nem akarná... :( ezért vagyok miatta ideges...
Szia! Utolsó vagyok. Nekünk sem tervezett, sajnos mi sem állunk úgy anyagilag, két gyerkõcünk van, nagy most a dilemma. :( Szorítok, hogy úgy legyen, ahogyan szeretnéd. Azért írd majd meg mi lett az eredmény.
A kérdező hozzászólása: #19: ma csináltam egy tesztet, mert nem bírtam kivárni :D pozitív lett, halványan.. de aztán rákerestem itt, és állítólag az sokszor ad fals pozitív jelet... szóval jó nagy hülyeség volt most megcsinálni, mert most még jobban izgulhatok.. szombatig várni kéne, és akkor csinálok egy másik fajtát...
Ismét utolsó vagyok. Nem akarlak elkeseríteni, nekem is halvány lett, nem elsõ pisibõl. Aztán még egyet csináltam az is. Halvány, de tisztán látható, és nem kellett várni, szinte egybõl kijött a csík. Ha halványan látszik, akkor az bizony pozitív. De azért pár nap múlva csinálj még egyet. Hány napja történt a "fogantatás"?
A kérdező hozzászólása: #21: 11 napja történt... szóval elvileg már lehet jel, de valószínûbb, hogy még korai tesztelni, és lehetett csak rossz a teszt... azt tudom, hogy a halvány csík is csík, csak pont erre a fajta (expect) tesztre olvastam itt ma, hogy sokszor ad hamis pozitív jelet (ezért gondolom, hogy lehetett rossz az enyém is)... most majd veszek egy "gabriel" nevezetût, mert több helyen is azt olvastam, hogy ajánlják, mert megbízható...
A pozitív az pozitív. Fals pozitívak elõfordulnak, de nagyon ritkák. És nálad 11 nappal késõbb hihetõ is, hogy halvány. Szóval én valószínûnek tartom, hogy nem "hazudik" a teszt.
Egyszerre jött ki a 2.csík vagy idõn túl?Mert ha egyszerre akkor valószínû hogy baba van.Nekem egyszer volt olyan hogy hajnalban elsõ vizeletbõl megcsináltam, csak 1 csík jött ki.Majd délelõtt ránéztem akkor meg 2 csík volt rajta, majdnem dobtam egy hátast:-)) De nem voltam terhes mert megjött rendesen, csak késett.
A kérdező hozzászólása: #24: olvastam a leírást, hogy 10 percen túl nem értékelhetõ :D egyszerre jött ki, sõt elõbb, mint a tesztcsík.. és 10 percen túl viszont eltûnt... ez még furi azért egy kicsit, mert inkább fordítva szokott lenni, ha jól tudom...
A kérdező hozzászólása: #12: Te nem érted :D ÉN IS azt mondtam, hogy az nem érdekel, hogy mikor kellene naptár szerint, mivel lehet máskor is az ovu... csak mivel valaki ilyen választ írt, arra reagáltam korábban, hogy semmi köze a naptárhoz... de most már mindegy, mert látom, hogy kezd elmenni az egész abba az iránybaész, hogy "mibe lehet belekötni, hol írtam hülyeséget"... pedig az egész arról szólt csak, hogy HA nem naptár szerinti a dolog, hanem együttléthez képest számolok, akkor mikor és mivel lehet legkorábban kimutatni.. ennyi...
Szóval a lényeg, hogy még várj kb. 5 napot a teszteléssel.
Ovu után 14 nappal tesztelj legkorábban. Ha középidõben jön meg akkor is 14 nappal utána érdemes tesztelni.
A kérdező hozzászólása: köszi :) én pontosan tudom, hogy melyik nap lett volna a megtermékenyülés, és az még nincs 4 hete, szóval Neked csak véletlenül lett mensi elõtt ennyivel jó teszt, hiszen már több hetes terhes voltál, de én nem vagyok annyi... :) és sajnos nálunk nem tervezett a dolog, így inkább amiatt izgulok, hogy ne legyek az :(
A kérdező hozzászólása: #2: na de pont ez az, hogy az ovulációhoz semmi köze most! ha terhes lennék, akkor ez most bõven ovuláció (mármint ciklus szerint számítva) elõtt következett be!
A kérdező hozzászólása: asszem leírom inkább pontosan: szóval ha az utolsó mensi április 20-án jött meg, az "aktus" április 28-án volt... a következõ mensi kb május 20 körül lenne várható (kb 30 napos a ciklusom, de nem abszolút pontos)... akkor legkorábban ápr. 28-ához képest 14 napra érdemes tesztelni? vagyis május 12-én? abszolút semmi értelme egyik teszttel sem elõbb?
Nincs értelme elõbb tesztelni.De a legegyszerûbb ha megvárod hogy megjön e.Ha mensi elõtt tudod meg hogy terhes vagy akkor is hiába mennél el dokihoz mert nem látna semmit.6 hetesnél elõbb nem érdemes dokihoz se menni.
A kérdező hozzászólása: #6: persze, azzal tisztában vagyok, hogy dokihoz nem érdemes menni elõbb, de sajnos most kicsit izgulok, és minél hamarabb szeretnék valamit tudni...
Utolsó vagyok Ha 20.-án jött meg és 28.-án voltatok együtt akkor nem lehetsz terhes.Gondolom egy 5-6 napig tart a mensid és rá 2-3napra voltatok együtt.Akkor kétlem hogy lett volna peteérésed.
A kérdező hozzászólása: #7: elvileg én is tudom, de gyakorlatilag azért ez nem így mûködik a természetben, nem gépek vagyunk... persze, lehet, hogy nem vagyok, de az érzésem az, hogy igen, és szeretném tudni... (van már egy gyerekem, és pont ilyen érzés volt az elsõ terhességnél is, de akkor nem tudtam mi ez, és csak az elmaradt mensinél teszteltem... persze, lehet, hogy most nem vagyok terhes, de minél hamarabb szeretném tudni, mert ideges vagyok.. sajnos...)
Kedves kérdezõ! Azt kell hogy mondjam, hogy nagyon el vagy tájolva! Mi az, hogy az ovulációnak semmi köze hozzá? Ovuláció nélkül nem lehet teherbe esni! Csak és kizárólag azon a napon lehet, mikor az megtörténik. Az lehet akár az 5. a 10, vagy a 18. stb. ciklusnapon is, de mindenképpen csak akkor történhet megtermékenyülés, én onnantól kezdve kell számolni a 14 napot. Ha te azt gondolod, hogy a 28-i együttlétbõl foganhatott baba, akkor onnantól számolva kb. 14 nap múlva érdemes tesztelni, de akár várhatsz még kicsit többet, mivel így akár 30-31-én is történhetett a fogantatás, mert a spermiumok 2-3 napig életképesek, és megtermékenyítõképesek a nõi szervezetben. Szóval így igen, nem kell megvárnod feltétlenül a következõ menzeszt, mert így valamivel hamarabb kimutatható, mintha a ciklus közepén fogant volna.
A kérdező hozzászólása: #10: nem vagyok eltájolva, csak mivel az ovuláció napját nem tudom, így éppenhogy nem azt a számolást kérdeztem, hogy ovulációhoz képest hány nap... vagyis ahhoz semmi köze, hogy "elvileg mikor kéne ovulálnom"...
Nem érted....Nem az a lényeg, hogy mikor kellene ovulálnod naptár szerint, mivel az bármikor bekövetkezhet végül is. De ettõl függetlenül onnan kell számolnod. De hogy jobban értsd, a te esetedben attól a 28-i együttléttõl számoljuk, mert feltételezzük, hogy akkor volt ovud, vagy utána 1-2 nappal, mert különben nem beszélhetnénk arról, hogy lehetsz-e terhes.
Szia! Csináltál? Mi lett az eredmény?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!