Találatok a következő kifejezésre: Ha az vizsgálaton azt mondták (15 db)

Kedden töltöm a 40. hetet. Akkor kell mennem magzatvíz vizsgálatra. Azt mondta a doki hogy szerinte addig be fog indulni a szülés, de ha nem, akkor bent fog tartani?

Legjobb válasz: Valószínûleg bent fog tartani. De ha nem indul el az uraság vagy hölgyike sem kell izgulnod mert nem tudják pontosan kiszámolni. Tehát ha kicsit elõbb vagy késõbb startol akkor is csak a kiíráshoz képest csúszik. Sok sikert. Boldog babázást! :)

Valószínûleg bent fog tartani. De ha nem indul el az uraság vagy hölgyike sem kell izgulnod mert nem tudják pontosan kiszámolni. Tehát ha kicsit elõbb vagy késõbb startol akkor is csak a kiíráshoz képest csúszik. Sok sikert. Boldog babázást! :)
Talán addigra beindul, de ha nem szerintem bennt maradsz már, de az se több szerintem 1-2 napnál, mert ha túl hordod a babát, már meg szokták indítani. nyugi, rendbe lesz minden:)
Ha elsõ babáról van szó, valószínû, hogy nem tartanak bent, mert egyrészt spórolnak az ágyakon, másrészt elsõ szülõk esetében elég gyakori a túlhordás, max azt mondják majd, hogy járj be 1-2 naponta CTG-re/NST-re/amnioscopiára

Terheléses vércukor vizsgálathoz azt mondta a dokim hogy 2 dl teába tegyek Glükózt és egy nagyon pici citromlevet. Normális, ha ilyet itatnak?

Mindenhol azt olvasom hogy cukros vizet kell inni nem teát.

Legjobb válasz: Neten olvasni olyat, hogy lehet ízesítetlen teába is tenni. De én azt javaslom, hogy ne te csináld meg, nálunk szigorúan a laboros keveri ki. Nem fogadják el, ha nem õk keverik be. Éhgyomorra menj oda, vidd a port meg vigyél citromlét, azt beleteheted. Az a biztos!

Neten olvasni olyat, hogy lehet ízesítetlen teába is tenni. De én azt javaslom, hogy ne te csináld meg, nálunk szigorúan a laboros keveri ki. Nem fogadják el, ha nem õk keverik be. Éhgyomorra menj oda, vidd a port meg vigyél citromlét, azt beleteheted. Az a biztos!

Ma sztks nőgyógyásznál voltam rákszűrésen, közben mondta az aszisztensnek, h méhszájseb, meg még 2 valamit (? ), ha elmegyek a rákszűrés eredményéért, azon rajta lesz ennek a vizsgálatnak az eredménye? Hogy néuóz ki egy rákszűrés lelete?

Legjobb válasz: Egyáltalán én honnan tudhatom meg szerintetek, hogy mi volt az a másik 2 dolog, amit nem értettem? Nekem semmit nem mondott a dokinõ, csak, hogy kész vagyunk.

A kérdező hozzászólása: Egyáltalán én honnan tudhatom meg szerintetek, hogy mi volt az a másik 2 dolog, amit nem értettem? Nekem semmit nem mondott a dokinõ, csak, hogy kész vagyunk.
Legközelebb ha a dokinál nem értesz valamit, akkor megkérdezed, mert a 2 valamibõl mi nem fogjuk tudni megállapítani. A rákszûrés eredményébõl nem fogod tudni ezeket, ott az a lényeg, hogy ha szûz vagy akkor P1, ha nem vagy már szûz akkor P2, ha P3 vagy több akkor gond van.
Semmilyen leletet nem adott ? Milyen kezelést javasolt?
A kérdező hozzászólása: na nem kötözködés, de nem is arra irányult ez a kérdés, hogy szerintetek mi lehet az a két dolog amit nem értettem. nem adott ambuláns lapot, közben rájöttem, hogy ez nem sztk, hanem egy ilyen eü centrum, ami fizetõs, de kerületi lakosoknak ingyen van. hát tényleg annyi volt, hogy a vizsgálat után visszajöttem az öltözõbõl, és mondta h "készen vagyunk". én még megkérdeztem, hogy telefonálnom kell -e a rákszûrés eredményéért, és mondták, hogy nem, be kell jönni, rendelési idõben bármikor, idõpontot sem kell ahhoz kérni. Max. majd elmegyek a nõdokihoz, akihez járok, csak ugye nem szerettem vna ezért fizetni, ha nem muszáj.(nem vagyok szûz, de még rákszûrésen nem voltam, azért nem tudtam rajta van -e annak az eredményén kívül, a nõgyógy. vizsgálatról is -e vmi.)
A kérdező hozzászólása: A másik, pedig, hogy itt nem arról volt szó, hogy én "nem értettem valamit", az orvos az aszisztensének diktálta ezeket, nem hozzám szólt!
Szerintem elvárható lett volna hogy az orvos felvilágosítson arról amit talált nálad. Menj el a másikhoz!
A kérdező hozzászólása: hát úgy néz ki az lesz:)


Ha az ultrahangos vizsgálaton azt mondták hogy terhességgyanús vagyok, de csak 20-án kellene megjönnie a nensimnek, mikor érdemes tesztet csinálnom?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem 20.-a elõtt semmiképpen. Nekem a mensi elmaradásának napján mutatta ki a teszt a terhességet. De vannak akik nem ilyen szerencsések és 1-2 hetet is várniuk kell hogy elég magas legyen a hcg szint és a teszt ki tudja mutatni. Légy türelemmel.

Szia! Szerintem 20.-a elõtt semmiképpen. Nekem a mensi elmaradásának napján mutatta ki a teszt a terhességet. De vannak akik nem ilyen szerencsések és 1-2 hetet is várniuk kell hogy elég magas legyen a hcg szint és a teszt ki tudja mutatni. Légy türelemmel.
Szerintem is várd meg a 20.-át.Az elõttem szólóhoz csatlakoznék, nem mindenki olyan szerencsés, hogy hamar pozitívat mutat a teszt. Várj türelmesen és vigyázz magadra. Sok sikert.

Toxoplazma ügyben tanácstalan vok. Háziorvost kérdeztem, de azt mondta nem kell vizsgálat, még akkor sem ha terhes leszek? ! Van cicám. Azt mondta csak akkor kell, ha pl. valaki már többször elvetélt. Követeljem a vizsgálatot?

Egy éve benti a cicám, tavaly kalandozott egyet, még bolhát is szerzett, alig birtuk kiirtani! Azóta már benti cica, nem érintkezett más állatokkal, viszont én almozom. Ha teherbeesem, kell valamilyen vizsgálat? Mondjam az orvosnak a cicát?

Legjobb válasz: A nõgyógyász fog elküldeni a vérvételre, szólj neki, hogy te szeretnéd ezt a vizsgálatot (úgy rémlik 1-2 hét, mire megvan az eredmény, legalább nálunk). A háziorvosnak ehhez semmi köze. Én követelném a helyedben a vizsgálatot, de a cicádtól teljesen függetlenül. Akkor is kérném, ha közöm nem lenne a cicákhoz. Toxoplazma lehet nyers husiban, tengerimalactól, mosatlan gyümölcstõl... Ha negatív lesz az eredmény, tehát még nem voltál toxoplazmás, akkor a terhesség alatt valószínû többször fogják ezt ellenõrizni.

A nõgyógyász fog elküldeni a vérvételre, szólj neki, hogy te szeretnéd ezt a vizsgálatot (úgy rémlik 1-2 hét, mire megvan az eredmény, legalább nálunk). A háziorvosnak ehhez semmi köze. Én követelném a helyedben a vizsgálatot, de a cicádtól teljesen függetlenül. Akkor is kérném, ha közöm nem lenne a cicákhoz. Toxoplazma lehet nyers husiban, tengerimalactól, mosatlan gyümölcstõl... Ha negatív lesz az eredmény, tehát még nem voltál toxoplazmás, akkor a terhesség alatt valószínû többször fogják ezt ellenõrizni.
Nekem nincs cicám, csak gyerek koromban volt. A 12. héten elvileg megcsinálják a toxot is, legalábbis eddig úgy volt. Nem értem a dokidat. Ez egy sima vérvétel, 2 hét alatt van meg az eredmény, nem veszít vele semmit, viszont te megnyugodhatsz. Mindenképpen kérd a vizsgálatot. Én most fejeztem be egy 8 hetes genetikára való szaladgálást, mert az egyik ilyen "feleslegesnek" tartott tesztem pozitív volt. Na ezt a 8 hetet nem kívánom senkinek. 31 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod, sokat segítettél! Egyébként ha pozitív, akkor is tudnak valamit segíteni? Az sem végzetes? Annyit tudok, hogy egy súlyos fertõzés, de nem tudom, van-e ellenszere...
1.vagyok, ha pozitív, tehát már voltál toxoplazmás, akkor az jó, akkor nem kell aggódni, mert védett vagy és a babád is ha negatív, akkor sem kell aggódni, csak jobban odafigyelni, nyers hús után kezet mosni, gyümölcsöt megmosni, mielõtt megeszed, ahogy takarítod a cicádat, jól moss kezet utána (de még jobb, ha veszel fel gumikesztyût). Ha terhesen kapod el a toxoplazmát, és kimutatja a vérvétel, igen, lehet kezelni és akkor nem lesz semmi baja a babádnak, ezért is kell kérni a vizsgálatot mindenképpen. Én kétszer voltam terhes, viszont még soha nem estem át a toxoplazmán, de nem lett semmi baj, én a tengerimalacaimat pucolgattam rendszeresen.
Mosonmagyaróváron kötelezõen ingyenesen megcsinálják ezt a vizsgálatot, meg másfajtákat is, amit máshol nem. Én nem értem, hogy ez miért nem általános az egész országban?! Én a helyedben kérném ezt a vizsgálatot!!! Ja és nem a háziorvostól, hanem a nõgyógyásztól.
Nekem is van cicám, és én mindig kérem a vizsgálatot, bár itt fizetni kell rá, de inkább legyek én nyugodt. Nálunk délutánra megvan az eredmény (erdélyi vagyok). Ne föltétlenül a cicát mondd, hanem hogy kéred a vizsgálatot. Semmi közük, hogy miért kéred, fõleg ha fizetsz is érte. Szerintem mindenkinek joga az a vizsgálat, ami a szíve vágya.
Én kértem a vizsgálatot, pedig nekem sem akartak maguktól adni beutalót. Viszont, ha van cicád, akkor szerintem is csináltasd meg! Lökött egy doki, aki azt mondja, hogy akkor fontos, ha már elvetéltél! Jesszum, mekkora hülyeség. Miért kellene megvárni a tragédiát, amikor meg is lehet elõzni? Szerintem kérj beutalót vérvételre. Nekem 21 éve vannak macskáim, mégsem estem át a toxoplazmán, ezért én örültem, hogy tudtam mi a helyzet, és így jobban vigyáztam, nem is nyúltam a terhesség alatt az alomhoz!

Szombatra vagyok kiírva. Az orvosom tegnap azt mondta, ha utána hétfőig nem lesz meg, megindítaná kedden. Belemenjek? Az orvos legfőképp azért mondta ezt, hogy ne kelljen minden nap bemennem a kórházba vizsgálatokra. Engedjem hogy megindítsa?

Félek az indítástól nagyon és persze reménykedem hogy addigra kibújik a kisfiam.

Legjobb válasz: Az indított szülés általában hosszabb, elhúzódóbb, fájásgyengeség miatt gyakrabban elõfordul, hogy a vége császár. Ezt mérlegelve én inkább bejárnék nst-re naponta.. Én két gyereket hordtam túl, és kivártuk a dokimmal, amíg beindultak maguktól. Mindkettõ a betöltött 41. héten született. Én a Szent Imrében szültem, és ott problémamentes terhességnél 42. hétig várnak. Gondolom a dokid akkor lesz ügyeletes, és így neki kényelmesebb...

Az indított szülés általában hosszabb, elhúzódóbb, fájásgyengeség miatt gyakrabban elõfordul, hogy a vége császár. Ezt mérlegelve én inkább bejárnék nst-re naponta.. Én két gyereket hordtam túl, és kivártuk a dokimmal, amíg beindultak maguktól. Mindkettõ a betöltött 41. héten született. Én a Szent Imrében szültem, és ott problémamentes terhességnél 42. hétig várnak. Gondolom a dokid akkor lesz ügyeletes, és így neki kényelmesebb...
elsö vagyok bevállalnám nekem az orvosom se erre hajlandoságot nem mutat se arra hogy hazamehessek és a 41 héten szüljek hanem minden második nap oxitocinos infuzio. mely korházba vagy?
mit jelent nála a meginditás? magzatburok repesztés? én beválalnám!!!
8-as vagyok. Én nem császárral szültem, hanem hüvelyi úton. Ezt elfelejtettem írni. Nem mindenképp lesz operáció az indítás miatt.
Én nem bántam volna ha megindítja.Szerencsére 40+2-re megindult a szülés, de nekem is minden nap kellett már a kórházba járnom, ráadásul oda voltam rendelve 7-7:30-ra. Ha magától indul akkor is lehet császár.Nekem is vajúdás alatt döntöttek császár mellett.Én belemennék.Nem mindenkinek lesz indítottból császár.
Én már annyira várta, hogy megszülessen a lányom, hogy minden megoldás érdekelt :) Indított a doki, és nem mondanám, hogy elhúzódó volt a szülésem. 3 órakor mentünk fel a szülõszobára, megkaptam a beöntést, megkaptam a szülõszobámat, lezuhanyoztam, stb. 4 körül kaptam meg az oxitocint, burkot repesztett a dokim, az igazán durva fájások fél 7-kor kezdõdtek, addig nagyon vígan voltam. 8 órakor már kinn is volt a lányom... A következõ se legyen hosszabb :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságot! Én is abban reménykedem hogy addigra már a pindúrka is látni szeretne minket! :D
Az én dokim nem kérdezte meg, hogy beleegyezek-e. Úgy tudtam, hogy kópiára megyek, de nem. Utólag kiderült direkt repesztette meg a burkot. 41 hetes voltam, és örültem neki, hogy végre túl voltam rajta. Ne félj tõle, semmit sem fogsz érezni belõle, mint egy sima méhszáj vizsgálat annyi. De hátha keddig beindul magától, az lenne a legjobb. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nem is értem hogy miért nem mondta hogy feküdjek be. Sajnos naponta kellene bejárnom, nem kétnaponta.
Nálunk úgy mûködik, hogy aki betöltötte a kiírt idõpontot és nem szült meg, azt befektetik a kórházba, nincs lehetõség bejárni vizsgálatokra és a 42. hetet megvárják és ha nincs semmi gond, akkor indítják csak, de elõbb nem. Amúgy ha indítják és kapsz oxitocint is, akkor az pont hogy általában hamarabb lezajlik, viszont nagyobb fájdalmakkal járhat, mint akinek a természetes mederben folynak a dolgai. És sok orvos nincs az indítás mellett, mert hogy úgy vannak vele, a természet majd intézkedik, ne legyen felesleges mesterséges beavatkozás. A te orvosod ezek szerint nem ennek a pártján van. Igazából itt már a te döntésed. Én mondjuk bent feküdtem szülés elõtt a kórházban, nem ilyen miatt, de én inkább 2 naponta bejárogatnék, minthogy befektessenek, viszont nálad ilyenrõl nincs szó, ha már ennyit kihúztam, akkor lehet én is az indítás mellett lennék. De persze nem vagyok a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Dél-Pestiben fogok szülni. Az is a baj, hogy nem lesz aki bevigyen minden nap, így buszoznom és vonatoznom kellene, kb 3 órát összesen naponta, ezt pedig már nem igazán bírom. Viszont én is hallottam az indítás lehetséges hátrányairól. Szóval nagyon nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Igen, burokrepesztésre gondolt. Már a belsõ méhszájam is nyitva van kissé, azt mondta.
A kérdező hozzászólása: Végül bejartam minden nap nst-re es 40+5-nel beindult magatol a szules. Csodas kisfiam szuletett :) aki most mar 8 honapos. Sajnos vakuumra volt szukseg, de igy is azt mondom hogy konnyu szules volt! ! Még fajdalomcsillapitast sem kellett kernem!

Volt valakinek olyan tapasztalata, hogy az orvos a méh vizsgálata után azt mondta, hogy nem vagy terhes, de az ultrahang mást mutatott? Ha igen, hány hetesek voltatok ekkor?

Legjobb válasz: Nekem így volt... pozitív itthoni tesz. vittem pisit, ott is ellenõrizte, szintén pozitív volt. megvizsgált, ott nem érezte hogy terhes lennék. Utána jött az UH (hasi, nem hüvelyi) és ott már tisztán látszott a petezsák :) Annyit mondott hogy ha ott nem látszana, akkor jönne a hüvelyi UH a pozitív tesztek miatt. Mára 1,5éves :) Sok sikert! :)

Nekem így volt... pozitív itthoni tesz. vittem pisit, ott is ellenõrizte, szintén pozitív volt. megvizsgált, ott nem érezte hogy terhes lennék. Utána jött az UH (hasi, nem hüvelyi) és ott már tisztán látszott a petezsák :) Annyit mondott hogy ha ott nem látszana, akkor jönne a hüvelyi UH a pozitív tesztek miatt. Mára 1, 5éves :) Sok sikert! :)
Lemaradt... 6 hetes voltam kb. Pontosan nem tudom, mert gyógyszert kellett szednem, nem volt menszesz sem. A doki is meglepõdött. :)
Mindhárom gyermekemnél a 8. hétben tapintásos vizsgálattal nem tudta megállapítani a doki a terhességet, csak a hasi UH.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy nem vagy az, vagy csak nem mondta biztosra? Van, akiknél miért nem lehet egybõl megállapítani, másoknál meg már 4.-5. hétben?
Az elsõ vagyok...úgy fogalmazott, hogy így tapintásra nem érzi. de azonnal elõ is szedte az UH-t. Neked nem csinált UH-t? vagy az mit mutatott?

Nagy baj lehet? Múlt héten voltam vizelet vizsgálaton és kiderült hogy fehérje van benne. Nagyon aggódom mivel már 18 kg híztam is. A védőnőm azt mondta hogy ha 140 fölé megy a vérnyomásom azonnal menjek orvoshoz.

Most 33 hetes vagyok. Lehet hogy hamarabb beindítják a szülést?

Legjobb válasz: nekem volt egy kis gombás fertõzésem, ill. fogínygyulladásom, valószínû ezért volt fehérje a vizeletemben, de nálam ez nem okozott semmit.....gombát kezelték, fogínygyaulladást, meg szintén lehet kordában tartani.....A magas vérnyomás egy másik dolog, nekem alacsony volt, arra figyelni kell. Szerintem ne aggódj ezek miatt, ennyi idõs terhességnél már mindent nagyítóval néznek, h segíteni tudjanak ha van valami, de a legtöbb esetben ártalmatlanok a tünetek!

nekem volt egy kis gombás fertõzésem, ill. fogínygyulladásom, valószínû ezért volt fehérje a vizeletemben, de nálam ez nem okozott semmit.....gombát kezelték, fogínygyaulladást, meg szintén lehet kordában tartani.....A magas vérnyomás egy másik dolog, nekem alacsony volt, arra figyelni kell. Szerintem ne aggódj ezek miatt, ennyi idõs terhességnél már mindent nagyítóval néznek, h segíteni tudjanak ha van valami, de a legtöbb esetben ártalmatlanok a tünetek!
A kérdező hozzászólása: 2 hete voltam nõgyógyásznál mert több folyásom volt mint elõtte. Kaptam hüvelykúpot. akkor lehet hogy ez is befolyásolta? A vérnyomásom terhesség elõtt mindig 100 volt. Mostanában 120, de ez fölé sosem megy.
Akkor lenne gond, ha a fehérje mellett nagyon vizesednél és még a vérnyomásod is felszökne 140 fölé. Amíg csak a ferhérje van jelen, nagyon valószínû, hogy valami fertõzés okozza.
nekem azt mondta a védõnõ, h egy bõségesebb folyás is okozhat fehérjét a vérben.....így önmagában nincsen jelentõsége egyiknek sem, a tünetekre figyelni kell, esetleg kezelni, de ettõl még nem fogják beindítani, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: A lábujjaim meg a kezem szokott vizesedni de csak a nagy melegben. Ha hûvös van nincs gond.

A dokim azt mondta menjek vissza a kötelező vizsgálatokra, ha betöltöttem a 12. hetet és megkaptam a H1N1 oltást. Most akkor ezt, hogy is kell néznem?

Akkor a 12. hét elején kell visszamennem, vagy ha már a 13. -ba léptem? Mit jelent a betöltött 12. hét? A hét végét? Vagy elég ha már beleléptem?

Legjobb válasz: Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!

Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!
A 12+0 hét jelenti az, hogy pont akkor töltötted be a 12 hetet, a 12+1 hét már a 13. (-DIK, fontos a törzsszámnév képzõ), de a 12+6 hetes korodig orvosilag 12 hetesnek számítassz, mindegy, hogy már beléptél a 13-dikba. Õk mindig betöltött héttel számolnak. Tehát 12 hetes vagy: 12+0-12+6 hetes korodig. Ebben a 6 napban már beadathatod szerintem.
Szia! Én 12+6 naposan kaptam meg tegnap. Tõlem annyit kért a nõgyógyászom, hogy várjam meg a 12. hetet, szerintem én ezt teljesítettem, az orvos sem tiltakozott amikor beadta.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért, mert nekem a nõgyógyász azt írta a papírra, hogy 12 hét után védõoltás + nõgyógyászati kontroll.

Kiváncsi vagyok ha 39. hétbe vagy és azt mondta a doki hogy 2 ujnyira kivan nyitva akkor naponta kéne vizsgálatra járnom, nem kapok el fertözést?

vagy elég ha mondta a 40 .héten kedden menjek 9:00 re nst re.

Legjobb válasz: Nállunk a korházba 2 naponta hívnak be nst-re de ha elérni a 1cm tágulást akkor naponta és ha párosul hozzá esetleg gépjelezte fájás is akkor haza se engednek mert állandó megfigyelés alatt tartják a kismamákat.És igen sajnos hamarabb lehet fertõzést kapni amire amúgy is nagyobb az esély terhesség alatt.

Nállunk a korházba 2 naponta hívnak be nst-re de ha elérni a 1cm tágulást akkor naponta és ha párosul hozzá esetleg gépjelezte fájás is akkor haza se engednek mert állandó megfigyelés alatt tartják a kismamákat.És igen sajnos hamarabb lehet fertõzést kapni amire amúgy is nagyobb az esély terhesség alatt.
Szia én 1 ujjnyira voltam nyitva és csak 2 hét múlva szültem.És engem is heti 1x rendelt vissza. Vagyis 38 hetesen kezdtem el nyitódni, majd a szülés dátumán kellett újra mennem(10.26), de mivel nem akart még megszületni a fiam, így a betöltött 40hét után kell menni elvileg 2 naponta, tehát 10.28án mentem újra és 29én reggel 6:42kor megszültem :-) Szerintem ha nem használsz az ülõfürdõnél semmi habfürdõ..., akkor nem kaphattok el fertõzést.De ez az én privát véleményem és tapasztalatom. Boldog utolsó heteket, és könnyû szülést


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!