Találatok a következő kifejezésre: Ha az vizsgálaton azt (307 db)

Nem, miért kellene levenni?
hát ha mondja akkor levesz azt is - ennyi az egész
hu akkor én tuti megkérnélek rá!
amúgy szép vagy?
A kérdező hozzászólása: 19
amikor ezt mondják, én leveszem a nacit és a bugyit
Én úgy szoktam hogy a melltartó marad ha nem vagyok biztos akkor megkérdezem és ennyi! A melltartó is fehérnemû szóval bugyi is marad meg a melltartó is!
Az a legbiztosabb, ha eleve nincs cicitámasz, se bugyingó. Nm fáj a fejed, hogy le, vagy sem.
Én nem veszem le, csak ha szól, hogy azt is. De ha a légzésedet akarja vizsgálni a sztetoszkóppal és útban van a pántja vagy vmi, akkor mindenképp szól.
érdekes, de 50 fölött soha nincs a melltartó pántja útban... nem kell levetni, sõt ragaszkodhatsz hozzá, hogy az marad!..
Nem szoktam levenni, csak ha vizsgálat tényleg megköveteli. Volt már nem is egyszer amikor nem engedtem a levenni felszólításnak és nem volt az égvilágon semmi probléma belõle, tudomásul vették...
Balesetin nem kell levenni semmit! Vetkõztetnek :)
ha nem fehér a bugyi akkor azt is le kell venni.Erre emlékszem!
A kérdező hozzászólása: Tiffany, és a fehérnemûre vetkõzésnél bugyi-melltartó marad, vagy csak a bugyi? Üdv, Andi
lol
nem erre gondol, hanem fel akar szedni
A kérdező hozzászólása: nincs semmi bajom a külsõmmel, a melleimmel is elégedett vagyok, ha erre gondolsz. Csak kíváncsi vagyok, hogy ki hogy viselkedik ilyen helyzetben. Ha nekem derékig kell vetkõzni, én leveszem a melltartót is. Már ha éppen van rajtam...
ezt felejts el GYIKen senkit se lehet felszedni, tapasztalatból tom ;)
A kérdező hozzászólása: hát mert gondolom a derékig vetkõzés az magában foglalja a melltartó levételét is, nem?
16:32 mert "pont" azon a vékony vonalon akarja hallgatni a légzésed... 50 év fölött már úgyis ragyogóan hallja....


Ha jó lesz az NST pénteken, akkor nem csinálnak magzatvíz vizsgálatot? 40hkm

Legjobb válasz: Én is voltam 40hetesen Nst-n, minden oké volt, doki csak aláírta és mehettem haza. Másnap menni kellett uh-ra, és akkor csináltak magzatvíz vizsgálatot, mert kiderült hogy kevés a magzatvíz. Kérdésedre válaszolva, ha jó az Nst, nem csinálnak magzatvíz vizsgálatot.

Én is voltam 40hetesen Nst-n, minden oké volt, doki csak aláírta és mehettem haza. Másnap menni kellett uh-ra, és akkor csináltak magzatvíz vizsgálatot, mert kiderült hogy kevés a magzatvíz. Kérdésedre válaszolva, ha jó az Nst, nem csinálnak magzatvíz vizsgálatot.
általában terminus után egyik nap NST másik nap AMnioszkópia nálunk így volt. csak sajnos mikor aminónak kellett volna lennie csak Nst volt pedig addigra már belekakált a vízbe 40 + 5 napon volt ez...
Ezt nem nõgyógyásznál végzik, hanem urulógusnál.
Nekünk nõgyógyász kérte a vizsgálatot. Kértem idõpontot ahol ezt a vizsgálatot csinálják. És vittük a "cuccot", nem ott kellett. Csak annyi hogy 1 óra alatt be kell érni vele.
Szia. Mi is vittük, nekünk is 1 óra volt beérni vele.
Szia! Mi egyszer vittük, az elsõ vizsgálathoz, azóta viszont az inszemekhez és lombikokhoz helyben kell megoldani a dolgokat. Nem tudom segítene-e a párodnak ellazulni, ha mondanánk, hogy mi nõk szívesen elcserélnénk az összes vizsgálatunkat az õ "ciki" vizsgálatáért. :-) Amúgy ott mindenki saját magával van elfoglalva, nem azt fogják lesni, hogy õ mit csinál. :-) Tesznek rá nagy ívben. A dokiknak és nõvéreknek pedig csak az eredmény számít. :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy irtatok. és még annyit hagy kérdezzek má mennyi idö mulva lesz eredmény? hogy megállapitsák lehet e babánk.aki má ezen tul van kérem irja meg nekem köszönöm.Piroska.
Szia! Nekünk már régen volt, de úgy emléxem, még aznap volt eredmény. :-)
Szia! Nekünk 1 hét volt mire megjött az eredmény! 2. válaszoló.
Szia! Ha te kérted a vizsgálatot, akkor kérheted, hogy titkos legyen, s ne tudjon róla az ovi és az iskola se.
A kötelezõ iskolaérettségi vizsgálatot már decemberben elkezdik a szakemberek az ovodákban. Ez szerintem nagyon korai, mert következõ szeptemberre rengeteget fejlõdnek még kis 5-6 évesek. Szerintem ha kéred, hogy ne küldjék sehova a vizsgálat eredményét, nem küldik el.
Emailben tudok neked küldeni feladatlapokat iskolaérettségi vizsgálatokhoz. Esetleg ezt otthon végignézheted a gyerekkel.

Középiskolában az orvosi vizsgálaton ha felszólít minket az orvos akkor kötelező levetkőzni? Akár meztelenre?

Neten olvasgattam ilyen dolgokat hogy vannak iskolák ahol az orvos kötelezi a diákokat hogy vetkőzzenek le meztelenre mert vannak olyan vizsgálatok amik ezt indokolják. Ha egy orvos mond ilyet akkor azt kötelező megtenni vagy el lehet azt utasítani? Ha nekem azt mondják vetkőzzek le meztelenre és ha nemet mondok akkor mi történik? Mert én úgy hallottam ha nincs meg az orvosi alkalmasság akkor abból gond lehet. Nem tudom hogyan megy az ilyen nálunk általánosba csak fehérneműre kellett vetkőznünk de ott mondták hogy gimis korban szoktak tartani egy olyan vizsgálatot amikor mindent néznek, csak az valahogy kiesett már nálam hogy is van ez, de itt olvasgattam a neten ott írták hogy volt olyan iskola ahol kötelező volt meztelenül lenni.

Legjobb válasz: Teljesen meztelenül nem vizsgálhat meg, persze ez csak a rendõrtisztin meg a katonai sulikban szokás inkább bár ott sem kérik azt hogy légy teljesen meztelen csak egy pár másodperces vizsgálat az a része és ennyi. Középiskolába amúgy nálunk is volt egy iskola doki akinek ez volt a mániája bugyi, melltartóba kellett lennünk egy várószobába négyen voltunk ott lányok, és egyenként hívtak be minket akkor ott az ajtónál már a bugyit és melltartót is levetették volna de nem tették mert az orvos elõtte megkérdezte hogy csinálhat-e nemi szerv vizsgálatot is persze ránézésre, páran bevállalták a dolgot õk meztelenül voltak mert közben magasságot is nézték meg minden és akkor ne kelljen azért felöltözniük hogy húzzák az idõt de ez nem volt kötelezõ. Viszont vannak olyan helyek ahol kötelezõen elvárják ezt, de akkor sem kényszeríthetnek erre senkit, akkor szólni kell az igazgatónak és ennyi.

Teljesen meztelenül nem vizsgálhat meg, persze ez csak a rendõrtisztin meg a katonai sulikban szokás inkább bár ott sem kérik azt hogy légy teljesen meztelen csak egy pár másodperces vizsgálat az a része és ennyi. Középiskolába amúgy nálunk is volt egy iskola doki akinek ez volt a mániája bugyi, melltartóba kellett lennünk egy várószobába négyen voltunk ott lányok, és egyenként hívtak be minket akkor ott az ajtónál már a bugyit és melltartót is levetették volna de nem tették mert az orvos elõtte megkérdezte hogy csinálhat-e nemi szerv vizsgálatot is persze ránézésre, páran bevállalták a dolgot õk meztelenül voltak mert közben magasságot is nézték meg minden és akkor ne kelljen azért felöltözniük hogy húzzák az idõt de ez nem volt kötelezõ. Viszont vannak olyan helyek ahol kötelezõen elvárják ezt, de akkor sem kényszeríthetnek erre senkit, akkor szólni kell az igazgatónak és ennyi.
Teljesen meztelenre nem kell. Bugyi maradhat az emberen.
Ha megmérik pl. az ember testsúlyát, még jó, hogy le kell vetkõzni (fehérnemûre), meg levenni a cipõt, mert különben a mérleg azt is mérné
Középiskolában ilyen már nincs. Rendõrképzõknél van ilyen csak. Az orvosi alkalmassági vizsgálat kimerül a szemvizsgálatban, vérnyomásban, reflexvizsgálatban, hallásvizsgálatban és lúdtalpvizsgálatban. Plusz a súlyt és magasságot nézik. De levetkõzni, fõleg meztelenre nem kell.
nálunk még a nadrágot sem kell levenni
Nincsenek középiskolában meztelenre vetkõzõs orvosi vizsgálatok, nem is lennél köteles ilyen utasítást végrehajtani egyébként. Nem tudom ki terjeszti széltében-hosszában ezeket a történeteket itta GyK-n meg máshol is a neten, de tuti, hogy kamu az egész.
De csak deréktõl felfele kellett "vetkõzni"-
3as válaszoló vagyok Most jutott eszembe, hogy egyszer (a 4 év gimi alatt) volt olyan, hogy megmondták, hogy adott nap vizsgálat lett. Egy külön terembe jött a doktornõ, csak nõk voltak benn és melltartóra kellett leöltözni.Megnézte hátulról a hátam és a pajzsmirigyemet asszem. :)
Nálunk csak felülrõl kellett levetkõzni.
Ez iskola függõ. Én informatika szakközépbe jártam, de nálunk volt ilyen vizsgálat 9., 10. és 12. osztályban, mind a háromszor fehérnemûig le kellett vetkõzni. Csak így tudták megnézni a gerincet, lúdtalpat stb. Meg fel kellett feküdni egy ágyra és elkezdték nyomkodni a hasunkat.
Most végeztem gimiben, nekem sosem kellett levetkõzni és nem is vetkõztem volna, mindaddig amíg nem látnám indokoltnak(mondjuk sürgõsen be kellene avatkozni.) Nekünk az orvosi vizsgálatok során mindig megmérték a vérnyomásunkat, magasságunkat, súlyunkat, volt fül és szemvizsgálat(nemcsak távollátás, hanem színtévesztést is). Aztán volt tüdõtérfogat mérés.Kérdezte, hogy van-e valami betegségem.Megnézték még a hátamat, hogy van-e valami rendellenesség. Na itt fel kellett húzni hátulról a felsõt és behajolni!:D de nem volt ebben semmi, megnézte a hátam és kész.Ja még a vizsgálat napján kellett vizelet mintát hozni. :)
Nekünk gimiben egyszer volt olyan vizsgálat, hogy a dokinál le kellett tolni a gatyát, hogy megnézze, van-e valakinek fitymaszukulete...tuleltuk. :-)

Ha PCOS lennék azt bármiféle nőgógyászati ultrahangos vizsgálaton látták volna?

Az utóbb fél évben kétszer is voltam nőgyógyásznál ultrahangon, azt mondták minden rendben van, de nemigazán tudom, hogy mit néztek.. leletet nem adtak róla. Most endokrinológus szakorvos UH-ra küldött, mivel úgy gondolja, ki kéne zárni, hogy PCOS vagyok. Lehetséges, hogy bár voltam ultrahangon, de valami mást néztek, nem azt a részt, ahol ciszták lehetnek? Vagy egy ilyen vizsgálaton kiderült volna?

Legjobb válasz: Õszintén? Elméletileg látni, igen, és az orvosi vizsgálatok azért lennének, hogy az elváltozásokat kiszûrjék. Gyakorlatilag 4 orvosi papírom van arról, hogy nincs PCOS-em, erre egy véletlen folytán egy igazi orvos tényleg megnézett, és tele vagyok cisztákkal mindkét petefészkemben, a tesztoszteronom 7x volt, és az inzulinom 150-es 20 helyett. Szerinted?

Õszintén? Elméletileg látni, igen, és az orvosi vizsgálatok azért lennének, hogy az elváltozásokat kiszûrjék. Gyakorlatilag 4 orvosi papírom van arról, hogy nincs PCOS-em, erre egy véletlen folytán egy igazi orvos tényleg megnézett, és tele vagyok cisztákkal mindkét petefészkemben, a tesztoszteronom 7x volt, és az inzulinom 150-es 20 helyett. Szerinted?
Ha ezek 3. napi értékek. Akkor kimondottan rosszak a hormonjaid. Ez egyértelmûen pcos hormon sor. tesztoszteron mennyi?
bocs, doli=doki :)
Nekem nem látott a doli cisztákat uh-n, viszont az inzulinom mégis magas lett. Az IR pedig összefügg a pcos-sel:(
A kérdező hozzászólása: LH 5.38 (2.00-15.00)
És mennyi az LH eredményed?
A kérdező hozzászólása: eredményem: FSH 2.98 (3.50-10.00) prolaktin 534.3 (90.0-500.0) A többi az átlag tartományba esik, azok azért nem írtam le. A prolaktint azóta beállították bromocriptinnel, már 3 hónapja nem szedem, és egyelõre lent maradt. Remélem így is marad :) Tüneteim ami miatt elmentem a dokihoz: mensi elõtt pár nappal (2-3-4) barnázás. Egyéb tünetem nincs!
Nekem hüvelyi uh-val derült ki, én is láttam a meg nem repedt visszamarad tüszõket, a dokim azt mondta cisztám nincs. Elküldött 3. 21. 26. napi vérvételekre (hosszú ciklus miatt) ott pedig minden eredményem olyan lett ahogy a nagykönyvben meg van írva. szóval ez számomra is érdekes. És még peteérésem is volt!
A pcosnek sok tünete van és nem mindnek kell meglennie.Viszont a hormonvizsgálat kimutatja, ha az vagy. De ha volt hüvelyi uh-od, azon látszania kell. Meg mondjuk azt sem értem, hogy nem adnak papírt az uh-ról???
a pcos-nek nem feltétele, hogy cisztáid legyenek, így nem biztos, hogy látszik uh-n. Mik a tüneteid? 3. napi hormonsorod milyen lett?
A kérdező hozzászólása: :O Komolyan?????? :O Testo 2, 05 <2.90

Mi van akkor, ha rossz lett az AFP? (0, 66) Milyen további vizsgálatra kell akkor elküldeni? Ki az, aki ilyen esetben értesít a további vizsgálat/vizsgálatok szükségességéről?

Legjobb válasz: Egy per évekig elhúzódik és akkor sem biztos,hogy felelõsségre vonják! Ha egy kismama úgy érzi,hogy tovább menne genetikai tanácsadásra, akkor tegye meg, nem kell ehhez senkinek asszisztálni!

Egy per évekig elhúzódik és akkor sem biztos, hogy felelõsségre vonják! Ha egy kismama úgy érzi, hogy tovább menne genetikai tanácsadásra, akkor tegye meg, nem kell ehhez senkinek asszisztálni!
Elvileg a 18. heti uh-nál küldenek tovább genetikai vizsgálatra illetve a nõgyógyásszal egyeztess, mert õ is küldhet.
A kérdező hozzászólása: A doki nem mondott rá semmit, a védõnõ azt mondta ez még belefér. Ha nem küldenek további vizsgálatra és ne adj isten beteg baba születik, akkor terheli az orvost és/vagy védõnõt valamilyen büntetõjogi felelõsség?
Az AFP egy elavult és elég megbízhatatlan vizsgálat, nyugaton már nem is alkalmzzák. Ha nem pont a 16. héten veszik le a vért, simán lehet fals rossz eredmény. Ettõl függetlenül az orvos el kellene küldjön spec. magzati szívultrahangra (barátnõimet legalábbis mind arra küldték). Nem hinném, hogy van büntetõjogi felelõsség, de gondolod, hogy az enyhítené a beteg baba szüleinek bánatát?
A kérdező hozzászólása: A bánatot nem enyhítené, de egy estleges kártérítési per az intézmény/orvos/védõnõ ellen, (mert nem irányították tovább a kismamát további vizsgálatokra és így egy szívbeteg down szindrómás baba született, akinek különleges ellátásra van szüksége) biztosítaná a gyermek megfelelõ fejlesztését, mûtéteit, stb.
Én úgy tudom, hogy a genetikai vizsgálatok nem kötelezõek, a TB sem támogatja. Ráadásul kockázatos is, veszélyezteti a magzat életét (beszúrnak hozzá egy tût és mintát vesznek vagy a magzatvízbõl vagy a méhlepénybõl vagy vért vesznek tõle, nem tudom pontosan). Stresszt okoz neki, az biztos, olvastam errõl orvosi cikkeket. Nem minden baba éli túl a beavatkozást, Ezért döntsd el, hogy megéri-e egy tényleg elavult afp-vizsgálatra alapozni. Én el se akartam rá menni, csak kötelezõ, ha szeretnék gyedet kapni.

Gáz ha szőrösen megyek az orvoshoz vizsgálatra?

Holnap megyek ultrahangra, de a kozmetikusom lemondta a mai gyantáztatást. Leborotválni nem akarom, mert szúr utána és olyankor nehezebb is leszedni utána gyantával, na meg nem szép, mivel ki is pattogzok. Kb. fél centis sz?r van rajta ez gáz?

Legjobb válasz: Abszolút nem gáz. Én nem szõrteleníteném magam egy nõgyógyásznak. Másrészt õt úgy sem az érdekli, hogy szõrös e vagy sem, a vizsgálathoz semmi köze.

Abszolút nem gáz. Én nem szõrteleníteném magam egy nõgyógyásznak. Másrészt õt úgy sem az érdekli, hogy szõrös e vagy sem, a vizsgálathoz semmi köze.
El se tudod képzelni, hogy a nõgyógyászodat mennyire hidegen hagyja a szõrzeted.
Hol? Lábad, hasad, nemi szerv?
Csak a bikinivonalra gondolsz, ugye? Sztem nem gáz! Nem is fog rá emélkezni, ha legközelebb mész, hogy elõzõlegy hogy is látott! Jól mondta az egyik hozzászóló, ez kb a dokinak olyan mint az asztalosnak egy darab fa. Jó kis hasonlat! :-) Jót nevettem rajta.XD
Egyébként meg egy idõ után tiszta életveszély a borotva. Valamelyik nap romantikázás esetére megpróbáltam eltávolítani a feleslegesnek vélt szõrzetet, komoly vérveszteség árán sem sikerült. A szomszéd szobában alvó 18 hóst is felébresztette a kacagásával, amikor meglátta a szexisre készített terepet: a'szonta, hogy érdekes, mert egy angol kert van ötvözve a Fûrész címû film legborzasztóbb jeleneteivel. 33 hetes km
Én direkt mindig akkorra növesztettem picit amikor dokihoz kellett menni:) utána rohanás haza és borotvát neki:) )apáé a csupasz, dokié a szõrös.
Én is ugyanígy jártam :-))) A kozmetikusom lebetegedett és másnap kellett dokihoz mennem. Én sem nyúltam hozzá, a dokim abszolút nem foglalkozott vele. Szerintem te se nyúlj hozzá borotvával!
Dehogy gáz. Én mindig úgy idõzítem az intim szõrtelenítést, hogy mire megyek dokihoz nõjön ki a szõr picit. Nekem az lenne irtó kellemetlen, ha frissen, csupaszra borotváltan kellene mennem hozzá, nehogy azt higgye neki borotválom. :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi. Csak itt sok olyat olvastam már, hogy mielõtt mennek vizsgálatra elõtte szõrtelenítenek.
A legtöbb nõgyógyász nem is szereti, ha szõrtelenítenek a kismamák odalenn, mert a szõr épp véd a fertõzések ellen. Különben nem fogja nézni, hogy szõrös vagy vagy sem... nki az egyik nõi nemiszerv olyan, mint a másik, pont úgy néz rá, mint az asztalos egy darab fára.
A kérdező hozzászólása: intim részre gondoltam persze, máshol nem vagyok szõrös :)
Miért lenne gáz? A vizsgálat szempontjából mindegy, adokit meg marhára nem érdekli.
Szerintem nem CSAK a bikinivonalra gondolt, hanem a teljesre ;-) Én is gyantáztani szoktam a kozmetikussal (lent is teljesen), de semmi gond, ha most a doki miatt ez kimarad. Nem fog vele foglalkozni. Amúgy is, ha eddig gyantáztattad, nehogy elkezdd borotválni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!