Találatok a következő kifejezésre: Ha az vérképeimen a (33 db)

Ha valakinek tökéletes a vérképe, minden érték bőven referenciatartományban, gyulladás sincs, az kizárja hogy súlyos betegsége legyen?

Mert nekem tegnap nézek vért, de olyan kakául vagyok hogy csuda... mintha nem is én lennék, nyomott vagyok, szédelgek, cseng a fülem.. huh... időjárás???

Legjobb válasz: Sajnos jó vérkép mellett is lehet nagy a baj,de persze itt nem hiszem h az lenne.Lehet lappang benned valami vagy az idõjárásváltozás visel meg(bár nem vagyok se orvos se látnok).Egyik ismerõsöm édesapja rákban hunyt el és végig jó vérképe volt:( Szóval a vérkép sajnos nem elég.

Sajnos jó vérkép mellett is lehet nagy a baj, de persze itt nem hiszem h az lenne.Lehet lappang benned valami vagy az idõjárásváltozás visel meg(bár nem vagyok se orvos se látnok).Egyik ismerõsöm édesapja rákban hunyt el és végig jó vérképe volt:( Szóval a vérkép sajnos nem elég.
Nekem is tökéletes a vérképem, gyulladásra utaló tünetem nincs, viszont másfél hónapja be vannak dagadva a nyaki nyirokcsomóim úgy, hogy semmilyen más tünetem nincs ezen kívül. És hogy megtudják, hogy kórokozó okozza-e a nyirokcsomó megnagyobbodást, ezért arra külön vérvételt csináltak, amit elküldtek vizsgálatra, aminek hetek múlva van csak eredménye. Amire amúgy még mindig várok, mert nem igen sietik el.
A kérdező hozzászólása: az én apukám is rákban halt meg, az anyukám is rákos volt, de õ hálistennek él, viszont a vérkép mutatta a fehérvérsejt szám emelkedettség miatt a bajt, a vérsejtsüllyedés, és a hemoglobin szám, nomeg a crp... tehát már megkérdeztem dokit, ilyenkor elvben és gyakorlatban sem lehet probléma :) a második válaszadónak mondom: nekem már hónapok óta nagyobbak a nyirokcsomók a nyakamon, de ultrahang alapján nem kóros, és ha az lenne, akkor a fehérvérsejtek összetevõinek száma nagyon magas lenne, lehet, hogy évek óta ott vannak nekem is, csk most van egy sz..abb idõszakom és most tapiztam meg. Ha kóros tûbiopsziát alkalmaznak. Régen rengetegszer volt mandulagyulladásom és abból maradhatott vissza, infektológus mondta :) amúgy 31 éves és igen aktív hölgyemény vagyok, még talán nem visz el a rettegett kór... de azért én is vigyázok :) köszi a válaszokat :)
ha kicsit eltér az még nem számít rossz vérképnek:)
Nekem is pont ezek, plusz még a cukrom picit magasabb. Kaptam gyógyszert. Most már minden ok. Szerintem nem olyan rossz. 21/L
A kérdező hozzászólása: A magas cukrodra kaptál gyógyszert? Nekem a 7 rossz értékbõl 4 a vasammal függ össze elvileg (transzferrin, transzferrin szaturáció, vas, vaskötõ kapacitás).
A nõk nagy hányada vashiányos (menstruáció). Emiatt lehet.
Nem a cukromra kaptam, hanem a vasamra. A cukor nem vészes.Azt mondta a doki.

Ha valami "nőgyógyásszal kapcsolatos" gyulladásom van azt kimutatja a vérkép, vagy csak nőgyógyászi vizsgálat után tudom meg biztosra?

Elkezdett hullani a hajam. A bőrgyógyász elküldött vérvételre fül orr gégészetre, és fogászatra. A nőgyógyászt csak megemlítette, hogy az is lehet. Nem szeretnék még nőgyógyászhoz menni. Ha esetleg ott van gyulladásom azt kimutatja a vérkép ugye?

Legjobb válasz: A vérkép csak azt mutatja ki, hogy VALAHOL van gyulladás. Ha valahol van gyulladás, azt végig kell zongorázni, míg meg nem találják, hogy hol.

A vérkép csak azt mutatja ki, hogy VALAHOL van gyulladás. Ha valahol van gyulladás, azt végig kell zongorázni, míg meg nem találják, hogy hol.
Így igaz. A gyulladást mutatja ki, aztán olyan sorrendben mész, ahogy akarsz. Fogászat a leggyanúsabb ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: A vérképemmel minden rendben volt, az nem mutatott ki gyulladást.
Akkor nincs gyulladásod.
Az elsõ voltam, és még egyszer elolvastam a kérdést. Nyilván idült nõgyógyászati gyulladásra gyanakszol, mert ha akut gyulladásod lenne, akkor erõs panaszaid lennének: fájdalom, láz... Ha vérképed rendben volt, akkor nincs idült gyulladás a szervezetedben. A hajhullás lehet vitaminhiány és hormonális dolgok miatt is. Talán egy hormonvizsgálat sem ártana.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Hormonvizsgálatot hol végeztethetek és hogyan?

Ha góc van a szervezetben, azt a teljes vérkép kimutatja?

Góc alatt gondolok itt például gócos mandulára, vagy krónikus mandulagyulladásra, ilyenek...

Legjobb válasz: Igen, elég jó valószínûséggel.

Igen, elég jó valószínûséggel.
A fehérvérsejt szám, és a vér süllyedés emelkedett lesz.

HIV fertőzött lehetek ha voltam vérvételen (a fogamzásgátló tablettám miatt) és teljesen jó a vérképem? Mivel volt az AIDS világnap így kicsit beparáztam hogy mi van ha még is. Várom a válaszokat

Legjobb válasz: Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99,999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.

Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99, 999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.
Ha vért adsz, mint véradó, ott megnézik.
Bárki lehet HÍV fertõzött, nem ezzel kezdi bemutatkozáskor - ha tud róla egyáltalán. Tíz évig is lappanghat!
Nameg orálszex ellen sem véd a gumi..
Gumi sem 100% ha csókolóztok is. Ha van egy pici seb vagy ínysérülés a szájban és annyi volt..
Nem vehetõ észre ha nem ezt vizsgálják..
Jaj, jesszus. Hát hamarabb is gondolkodhattál volna kislány. irány akkor hiv szûrésre, mert a mezei vérvételbõl ez nem fog kiderülni.
A kérdező hozzászólása: Voltam teszten..és most kezdek el izgulni hogy mi lesz az eredmény..de jobban frusztrál hogy ha én az vagyok akkor a párom is az:S
ezt nem a normál vérvételen nézik, hanem el kell menned spéci szûrésre. a vérvételtõl meg nem leszel aids-es, mert steril tût használnak...
A kérdező hozzászólása: írtam hogy voltam teszten....
megvan az eredmeny????Ne aggodj semmi baj nem lesz kis paragepem:-D csak vicc volt:-P
A kérdező hozzászólása: még nincs majd jövõhéten
A kérdező hozzászólása: nincs trombózis gyanúm ezért voltam vérvételen és tiszta volt
Trombózis(gyanú?) mellett hogy szedhetsz fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: még annyi hogy az ÁNTSZ-ben van gyors vizsgálat mint a aids napon ami 1 óra alatt kimutatja vagy nincs?
Ne izgulj, ezrelékekben mérhetõ az esély, hogy elkaptad. De el kell menni vizsgálatra és késõbb óvakodni az ilyen kalandoktól!
A kérdező hozzászólása: köszönöm..remélem nem lesz semmi
Nyugi! Minimális az esélye, hogy elkaptad. A világnapon, persze, kiver a hideg verejték, de egy szûrõvizsgálatra elmész, és akkor megnyugodhatsz. 2 héttel a fertõzés elkapása után már biztosan kimutatható, megfelelõ szûrõvizsgálattal. Menj el, de ne idegeskedj, nincs akkora gáz, hogy emiatt parázz.
A kérdező hozzászólása: olvastam olyat is hogy valami 10% hogy elkapjuk..ennek mekkora a valóság alapja?
50-50
A kérdező hozzászólása: szerdán megyek szûrésre ..mennyi az esélyem ha akkor vesztettem el és azóta csak 1 partnerem van?
A kérdező hozzászólása: Csak félek hogy a mostani páromat esetleg megfertõzhettem..várom a válaszokat:O
A kérdező hozzászólása: volt még nyár elején egy egy éjszakás kalandom..de utána volt ugye a vérvétel ami tiszta..de észre vehetõ egy mezei vérvételrõl sõt 2 vérvételem volt egyik a trombózis miatt másik meg valami futó betegségem miatt..
A kérdező hozzászólása: Megkaptam az eredményt Negatív lettem..ez legyen intõ példa mindenkinek. Ha arra kerül a sor hogy szexuális kapcsolatot létesítesz egy idegennel akkor használjatok gumit..és csak akkor írassatok fel fogamzásgátlót ha maximális a bizalom..mert az csak a nemkívánt terhességtõl véd. Puszi

Mit jelent az ha a teljes vérképemen a monocyta értéke 0, 90-el több mint ami elő van írva?

ez mitől lehet? ez az egyetlen eltérés van a vérképemen.

Legjobb válasz: A mi laborunkban a norm monocyta érték 0-1,0 között van. Nem tudom,h ahol csinálták mennyi a referencia tartomány pontosan,de minimális emelkedés nem biztos,h kóros. Amúgy vírusos,bakteriális fertõzések esetén,de tumoroknál is megemelkedik a monocytaszám(de akkor nem ilyen minimálisan!) Gyakran vannak un. labor hibák is. Ha minden más negatív nem kell vele foglalkozni!

A mi laborunkban a norm monocyta érték 0-1, 0 között van. Nem tudom, h ahol csinálták mennyi a referencia tartomány pontosan, de minimális emelkedés nem biztos, h kóros. Amúgy vírusos, bakteriális fertõzések esetén, de tumoroknál is megemelkedik a monocytaszám(de akkor nem ilyen minimálisan!) Gyakran vannak un. labor hibák is. Ha minden más negatív nem kell vele foglalkozni!
Ha az összes többi érték jó és csak ez a minimális eltérés van, akkor szerintem semmi kórosat, ha nagyobb eltérés lenne, akkor talán valamilyen gyulladásos folyamatra utalna, de majd a doki megmondja.
A kérdező hozzászólása: azt írja a tartományra hogy <8, 00% és nekem meg 8, 90% lett
Ilyen minimális eltéréssel, ha egyéb negatív nem kell foglalkozni. Nyugodj meg.

Ha valaki sulyos halálos beteg, esetleg rakos azt kimutatja a vérkép? Hogy van valami kilenges a szervezetbe?

25eves vagyok, állando emesztorendszeri problemaval, voltam vervetelen ami tökéletes volt, akkor valoszinutlen, h valami halalos betegsegem van ugye?!

Legjobb válasz: Ha szorulásos, és ez miatt aranyeres vagy, akkor az étkezési és kaja-összeválogatási szokásokon (is) kellene valamit változtatni. Állítólag segíti az emésztést, ha odafigyelünk, hogy: - mindig alaposan rágjuk meg az ételt mielõtt lenyeljük (öregjeink szerint 33x kell rágni az egyes falatokat!). Persze nem kell szerintem 33x, de azért étkezés közben figyelj erre - a zöldség-gyümölcs-fõzelék félék legyenek az étrendedben minden nap túlsúlyban - lehetõleg kevesebb szénhidrátos kaja, mint a fõtt tészták, kenyérfélék, és hasonlók - rágcsálj olajos magvakat: lenmag, tökmag, napraforgó mag, dió, mogyoró, ezek is segítenek - a száraz kaják, mint a kétszersült, vagy a szárazra sütött húsok, biztosan nem kedveznek. Sõt, vannak emberek, akiknél pl. a csípõs kaják, pörköltek, kolbászok is szorulást okoznak. Jó ha odafigyelsz erre is, lehet hogy te is ebbe a csoportba tartozol. És persze, amiket még az orvos mond és gyógyszert is adott gondolom.

Ha szorulásos, és ez miatt aranyeres vagy, akkor az étkezési és kaja-összeválogatási szokásokon (is) kellene valamit változtatni. Állítólag segíti az emésztést, ha odafigyelünk, hogy: - mindig alaposan rágjuk meg az ételt mielõtt lenyeljük (öregjeink szerint 33x kell rágni az egyes falatokat!). Persze nem kell szerintem 33x, de azért étkezés közben figyelj erre - a zöldség-gyümölcs-fõzelék félék legyenek az étrendedben minden nap túlsúlyban - lehetõleg kevesebb szénhidrátos kaja, mint a fõtt tészták, kenyérfélék, és hasonlók - rágcsálj olajos magvakat: lenmag, tökmag, napraforgó mag, dió, mogyoró, ezek is segítenek - a száraz kaják, mint a kétszersült, vagy a szárazra sütött húsok, biztosan nem kedveznek. Sõt, vannak emberek, akiknél pl. a csípõs kaják, pörköltek, kolbászok is szorulást okoznak. Jó ha odafigyelsz erre is, lehet hogy te is ebbe a csoportba tartozol. És persze, amiket még az orvos mond és gyógyszert is adott gondolom.
Nincs.Inkább hipohondriád van. Egy refluxot, nem neveznék halálosnak.De valóban nem élünk örökké. Van olyan vérvizsgálat, ami kimutatja a tumort, de ezek szerint nem tartották fontosnak, mikor az ultrahang is megfelel.
Kedves 12-es! Ha nem értesz valamihez, ahhoz inkább ne szólj hozzá, mert több kárt csinálsz, mint hasznot!! Inkább olvass utána, keress a neten és tanulj belõle, vagy válaszolj másra, az egsészségügyi témákat meg hagyd másnak.
A gyulladást kimutatja, de nem minden rákot lehet felismerni csak a vérképbõl.
nekem a kávé és a rendszeres mozgás segített ebben (persze a fentebb felsorolt ételek is hozzájárultak , ja és a mindennapos odafigyelés) Ez van
A kérdező hozzászólása: Ha ilyeneket eszem szilvalekvar, rost, kamillatea akkor laza a szekletem, nem vizszeru, de nincs is egyben.
Amik nekem használtak szorulás ellen: kukorica, sült tök, kivi. Fellazítják a székletet. Próbáld ezekkel kiegészíteni a kajádat hátha beválik.
A kérdező hozzászólása: Ezekre odafigyelek. Nekem olyan problemam van, hogy erzem az ingert, ki is jon valami erolkodve, de bent is marad még, ami elobb utobb kijon.Nincs ver a szekletembe. Az aranyerem is tunetmentes. Visszahuzodik, csak, mintha ettol nem urulnek ki rendesen, mintha ez akadalyozna. Lehetseges? Vervetelem tökéletes
Elvileg van egy olyan labor valami CEA/CREA/CERA valami ilyesmi rövidítése van neki, rákgyanúra azt írják fel, de ha ott valamelyik érték eltér a határértéktõl az se biztosan jelent rákot, de azt onkológus elemzi ki. Ha meg aranyered van az se halálos, szorulástól elõ szokott jönni, nekem is volt már.
És szerinted ez halálos? Minden második ember ezzel küzd. Vegyél patikában Darmphlege gyógynövényt, este vegyél be egyet, az aranyeret kenjed, és minél többet mosakodj.
A kérdező hozzászólása: Elso, emesztesi problemam van, nem refluxom. Szorulasos, aranyeres vagyok.
Nem vagyok orvos, de az biztos, ha rákgyanús lennél, már 66x szövetmintát vettek volna tõled, és befektettek volna a kórházba egy nagy, általános kivizsgálásra, stb. stb. Nyugodj meg, szép, hosszú élet áll elõtted, emésztési probléma ide vagy oda. Az majd megoldódik, ne félj!
Néhány rákfajtánál speciális vérvizsgálat kimutatja, de ez kb három, úgy emlékszem, a mell, nõgyógyászati és prostata rákot mutatja ki a tumormarker

Ha trombózis gyanús a lábam, és az orvos csak véna uh-ra küldött, akkor az elég, vagy ha ott nem találnak semmit sem, akkor nincs is vérrög sehol a szervezetemben? Mert vérképet nem kért.

Legjobb válasz: 1. az UH nem "szar" 2. nem ismerjük az állapotodat, fölösleges vizsgálatot kérni pedig felelõtlenség 3. a veszélyes MVT (mélyvénás trombózis) ellátásában is alapvetõen különbözik a profilaktikus és a kuratív ellátás

1. az UH nem "szar" 2. nem ismerjük az állapotodat, fölösleges vizsgálatot kérni pedig felelõtlenség 3. a veszélyes MVT (mélyvénás trombózis) ellátásában is alapvetõen különbözik a profilaktikus és a kuratív ellátás
A vérképet -> D-dimer <- meg kell nézni.
A kérdező hozzászólása: Na, ez az, én is így tudom...-ezért nem értem kristálytisztán, hogy most miért csak egy szar uh-ra küldött el...
Fáj a lábad?Hogy vetted észre?
Ha a Doppleren (UH-n) kizárták a thrombosist, akkor a lábadban biztosan nincs, de valóban kérni szoktak mostanában kiegészítõ vérvizsgálatot is (én is ugyanezt jártam végig márciusban, s nem is engedtek el amíg meg nem lett a véreredmény, s attól függetlenül is kaptam Fraxiparint a hasamba - végül az UH. kizárta a thrombosist, de azóta is ugyanúgy dagad a lábam).
Igen, nagyon magas lesz a süllyedés.
17.57. : Nem lesz semmi baj, szépen meggyógyulsz!! Szorítok - soha ne add fel!!!
A kérdező hozzászólása: 17:57-es: ismét KÖSZÖNÖM. Úgy néz ki, hogy rosszindulatú az elváltozás. Nagyon kedves Schmitt Pál: igen, ezen a tetves világon mindenkinek van problémája, de ez nem azt jelenti, hogy bele kellene rúgni a másikba. Részemrõl ezzel lezártnak tekintem a dolgot.
17.57-es vagyok :-) Nagyon szívesen tettem, hisz tudom milyen érzés a tehetetlenség és a várakozás! Soha ne add föl, nem lesz semmi baj! Amikor engem operáltak, volt egy betegtársam, akinek levették a fél mellét, s Õ vigasztalt engem! Soha nem felejtem el amit akkor mondott: "ne félj, nem lesz semmi baj, a Jó Isten mindenkire csak annyi terhet rak amennyit el bír viselni" - mondta ezt Õ, aki a kemoterápiára készült (hála azóta túl van rajta, és jól van - én pedig ekkor szorítottam Neki és nem hagytam magára!) Bízz, nem lesz semmi gond!!! :)
Én is túl vagyok már ilyeneken... És ne hidd, hogy csak neked van problémád ezen a tetves világon.
A kérdező hozzászólása: Kedves Schmitt Pál, valóban, a többiek is korrekt választ adtak. És képzeld, adtam nekik zöld kezet, ami ezen az oldalon úgy hiszem, szintén korrekt. Hadd engedtessék meg, hogy annak, aki szerintem még ennél is többet érdemel, külön megköszönjem. A te beszólásod viszont egészen biztos, hogy nem segített. Tudod, ha semmilyen módon nem tudok valakinek segíteni - sem vigasztalni, sem korrektül válaszolni - akkor inkább befogom. Mindegy, neked azt kívánom, hogy ilyen helyzet miatt soha ne kényszerülj arra, hogy belekapaszkodj egy-egy jó szóba, amit idegentõl kapsz!
Schmitt Pál...a 17.57-es különösen emberi volt, ami ilyenkor jól esik az embernek.Ne csipkelõdj. Kedves kérdezõ, ne gondolj rosszra, és ha az eredmény "ESETLEG" rossz lenne, akkor sem kell feladnod a reményt.Ne gondolj rosszra.Csak jóra gondolj.
Nem csak egy választ kaptál. Tudom, hogy rossz helyzetben vagy, de ha vigasztalást keresel, akkor ne kérdést tegyél fel, hanem írd ki, hogy vigasztaljon mindenki. Azt hiszem a többi válasz is konkrét és válasz a kérdésedre...
A kérdező hozzászólása: 17:57-es, KÖSZÖNÖM az emberi szavakat!
Nem. Maximum lehetnek rá utaló dolgok (pl. a magas süllyedés), de nem törvényszerû. Csak a leukémiát lehet diagnosztizálni vérképbõl.
Ne sírj, mert azzal tovább gyengíted az immunrendszeredet - különösen, ha nem írták le egyértelmûen, hogy rossz! Nagyon átérzem a helyzetedet, mert 2010. õszén engem is kiszûrtek (pedig rendszeresen járok, mert több emlõcysta-mûtétem volt már), és én is kétségbe voltam esve - különösen, hogy alapvégzettségem szerint eü. dolg.vagyok. Tõlem is venni akartak biopsziát, de ahhoz a sebész beutalása kellett volna, s mivel már többször mûtöttek, megkerestem az orvosomat, s Õ azt mondta, hogy annyira pici (8 mm-es volt), hogy nem lenne szerencsés megszurkálni, inkább vegyük ki mielõbb. Megoperált s amíg a szövettanra vártam szó szerint pánikbeteg lettem...de negatív lett (amit nem hittem volna, meg voltam gyõzõdve, hogy rossz lesz)! Szóval amíg a végsõ szövettan a kezedben nincs, próbálj nem gondolni rá, mert amíg le nem írják az ellenkezõjét, addig van remény!!! :) Drukkolok!
Nekem például minden frankó volt, még a tumormarkerek is negatívak voltak. És 6X4 centis volt a daganatom...
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, most adtál egy kis reményt... holnapután megyek biopsziára, a mellemben levõ csomó miatt. Két kisgyerekem van, miattuk rettegek... hogy mi van, ha... szinte egész nap bõgök. Rendszeresen vesznek tõlem vért (más okból), és a fehérvérsejt-számmal sosincs gond.
Kérdezõ! Azóta mi van veled? Hogy vagy?
