Találatok a következő kifejezésre: Ha az vérképeimen (40 db)

Ha teljes vérképet szeretnék csináltatni (nincs semmi bajom csak érdekel) akkor is ad beutalót az orvos? Vagy csak betegség kapcsán?

Legjobb válasz: Az éves szûrõvizsgálatokba beletartozik a vérkép is. Egy lelkiismeretes háziorvos megcsináltatná a laborvizsgálatot magától is. A mi háziorvosunk szokta javasolni, úgyhogy szerintem tegyél egy próbát mindenképpen. Nagyon sok betegséget ki lehet így mutatni.

Az éves szûrõvizsgálatokba beletartozik a vérkép is. Egy lelkiismeretes háziorvos megcsináltatná a laborvizsgálatot magától is. A mi háziorvosunk szokta javasolni, úgyhogy szerintem tegyél egy próbát mindenképpen. Nagyon sok betegséget ki lehet így mutatni.
Nem fog adni, én is akartam és nem kaptam.

Azt mit jelent, ha a vérképben magas az alkalikus-fosztatát?

Legjobb válasz: http://www.pirula.net/szakok/normalertekek/alp.htm

Szia! Kiderült, hogy neked mitõl volt magas az alkalikus foszfatáz szinted? Nemrégen kaptam meg a laboreredményem, és nekem is nagyon magas ( 328 ).

Mit jelent, ha a vérkép eredménye szerint az Se fruktózamin magasabb lett a normálisnál?

Majd visszamegyek vmikor a dokihoz, de a héten nem rendel.

Legjobb válasz: gondolom cukorbeteg vagy, olyankor szokták nézni.ha igen akkor tartsd be a diétát, és pontosan vedd be a gyógyszert/add be az inzulint

gondolom cukorbeteg vagy, olyankor szokták nézni.ha igen akkor tartsd be a diétát, és pontosan vedd be a gyógyszert/add be az inzulint
A kérdező hozzászólása: 214 és 285 között jó, de nekem 345 lett. :S
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok cukorbeteg, de pont ezért kértem a dokitól beutalót, mert anya az, ilyen ellenõrzésbõl. :( Ezt nem értem, majdnem mindennap mozgok, nem eszem sok édességet. Ez azt jelenti h cukorbeteg lennék? Nem lehet a stressztõl is akár, h így megemelkedett? Mert az utóbbi idõben eléggé ki voltam, gyomorgörcs, meg minden?
A kérdező hozzászólása: Mert anya szokta néha nézni a cukromat, h megböki az ujjam, de eddig mindig normális volt.
én ugy tudom, hogy ezzel a vizsgálattal nem lehet kimutatni cukorbetegséget, azt csak éhgyomri glükóz szintel lehet. ezzel a cukorbetegek vércukorszintjét nézik 1-2 hétre visszamenõleg. elsõ voltam.

Ha a vérképemen rendben van a TSH hormonszint megnyugodhatok, vagy az ultrahang a mérvadó a pajzsmirigy nem megfelelő működésére?

véreredményemen jó a hormonszint, tehát megnyugodhatok?

Legjobb válasz: T3 T4 is jó? Mert a TSH egyedül nem elég.

T3 T4 is jó? Mert a TSH egyedül nem elég.

Ha az orvos megállapította a terhességet, hogy lehet, hogy a vérkép nem mutatja a Hcg-t?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama

Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama
Megint elsõ vagyok: amikor én voltam a dokinál az én babámnak sem volt még szívhangja, még sem kért a doki hcg-t. Ma már 18 hetes vagyok és szépen fejlõdik a baba!
Ezt nem nagyon értem! Hogyan állapította meg? Uh-val? Hány hetes terhességet állapított meg?
A kérdező hozzászólása: Igen, Uh-val, 5 heteset. Aztán rá egy napra mentem vérvételre, de az eredményben nem látok ilyet, h Hcg..pedig elvileg kellene legyen, nem?
kell, de mit mondott? mert a barátnömnél volt olyan hogy látott valamit az orvos vérvételre küldte (ismétldöröe 2 nap múlva megint) és mivel egy alacsony hcg szint volt de nem növekedett ezért egy elhalt magzata volt, ami sima menstruációval távozott kb egy hétre rá. szóval a doki felelötlenül jelentette ki hogy egy életképes terhesség, mert 5 hetesen tuti nem volt szívhang sem még.
A kérdező hozzászólása: Azt nem is mondta, h van szívhang, csak annyit, h 5 mm-es gesztációs zsákot lát. Ráadásul semmi tünetem nincs, úgy értem, sem mellfeszülés, sem hányinger, semmi...Egyszóval nem értem. És csak jövõ héten tudok visszamenni hozzá.
Szia! A vérvétel eredményében csak akkor szerepel, a hcg szó is, ha a doki kérte ezt a hormon vizsgálatot. Lehet a Tied nem kérte, mert nem a terhesség tényét vizsgálta, hiszen látja a babát, hanem csak az állapotodra volt kíváncsi...vas...stb. Gratulálok amúgy :)
Szia! Igaza van 12:21-nek, ha már elõtte nap megállapította, akkor nem feltétlen kért HCG-t, csak ugye amúgy is kérnek vérvételt, ha kiderül, hogy terhes vagy. Legalábbis nálunk így volt, aztán amikor olyan vérvételre küldött, hogy konkrétan a HCG-t nézte, na akkor rajta volt a papíron, hogy Béta-hcg, illetve az értéket is feltüntették. Remélem segítettem. Üdv.
Ha a doki megállapítja a terhességet, akkor nem kér HCG-t. Csak akkor, ha odamész, hogy volt pozi teszted, de õ mégsem lát semmit!

Ha az eddigi vérképeimen a cukorszintem 3.4 és 3.6 volt, mennyi esély van arra hogy esetleg cukros legyek? 22 hetes vok

Legjobb válasz: Szia!Erre a kérdésedre nagyon nehéz válaszólni!Mert lehet eddig jó a cukor értéked,de lehet holnap már nem lesz jó.Tudod a hormonok amik most túltegnek bennük sok mindent befólyásolnak!De bizzunk benne,hogy nem leszel cukor beteg terhességed alatt.Nekem élhgyomora általába 4-4,5 az értékem,és mikor volt a szõllõcukros terhelésem az is jó volt.Szóval nyugi bizz a jóban!26 hetes kismami

Szia!Erre a kérdésedre nagyon nehéz válaszólni!Mert lehet eddig jó a cukor értéked, de lehet holnap már nem lesz jó.Tudod a hormonok amik most túltegnek bennük sok mindent befólyásolnak!De bizzunk benne, hogy nem leszel cukor beteg terhességed alatt.Nekem élhgyomora általába 4-4, 5 az értékem, és mikor volt a szõllõcukros terhelésem az is jó volt.Szóval nyugi bizz a jóban!26 hetes kismami
Ez nagyon változó. Nekem az éhgyomri cukraim 4mmol/l voltak, a terheléses meg 8-10-11 mmol/l, aztán a terhelés után 4 órával meg 3-ra esett le. Egy kismama szervezete totál felborul, anyagcsere, hormonrendszer meg minden.Aztán szülés után minden visszaáll a régi mûködésbe.

Ha valakinek tökéletes a vérképe, minden érték bőven referenciatartományban, gyulladás sincs, az kizárja hogy súlyos betegsége legyen?

Mert nekem tegnap nézek vért, de olyan kakául vagyok hogy csuda... mintha nem is én lennék, nyomott vagyok, szédelgek, cseng a fülem.. huh... időjárás???

Legjobb válasz: Sajnos jó vérkép mellett is lehet nagy a baj,de persze itt nem hiszem h az lenne.Lehet lappang benned valami vagy az idõjárásváltozás visel meg(bár nem vagyok se orvos se látnok).Egyik ismerõsöm édesapja rákban hunyt el és végig jó vérképe volt:( Szóval a vérkép sajnos nem elég.

Sajnos jó vérkép mellett is lehet nagy a baj, de persze itt nem hiszem h az lenne.Lehet lappang benned valami vagy az idõjárásváltozás visel meg(bár nem vagyok se orvos se látnok).Egyik ismerõsöm édesapja rákban hunyt el és végig jó vérképe volt:( Szóval a vérkép sajnos nem elég.
Nekem is tökéletes a vérképem, gyulladásra utaló tünetem nincs, viszont másfél hónapja be vannak dagadva a nyaki nyirokcsomóim úgy, hogy semmilyen más tünetem nincs ezen kívül. És hogy megtudják, hogy kórokozó okozza-e a nyirokcsomó megnagyobbodást, ezért arra külön vérvételt csináltak, amit elküldtek vizsgálatra, aminek hetek múlva van csak eredménye. Amire amúgy még mindig várok, mert nem igen sietik el.
A kérdező hozzászólása: az én apukám is rákban halt meg, az anyukám is rákos volt, de õ hálistennek él, viszont a vérkép mutatta a fehérvérsejt szám emelkedettség miatt a bajt, a vérsejtsüllyedés, és a hemoglobin szám, nomeg a crp... tehát már megkérdeztem dokit, ilyenkor elvben és gyakorlatban sem lehet probléma :) a második válaszadónak mondom: nekem már hónapok óta nagyobbak a nyirokcsomók a nyakamon, de ultrahang alapján nem kóros, és ha az lenne, akkor a fehérvérsejtek összetevõinek száma nagyon magas lenne, lehet, hogy évek óta ott vannak nekem is, csk most van egy sz..abb idõszakom és most tapiztam meg. Ha kóros tûbiopsziát alkalmaznak. Régen rengetegszer volt mandulagyulladásom és abból maradhatott vissza, infektológus mondta :) amúgy 31 éves és igen aktív hölgyemény vagyok, még talán nem visz el a rettegett kór... de azért én is vigyázok :) köszi a válaszokat :)

Ha nem szólok az orvosnak, hogy adipexet szedek akkor azt fogják hinni a vérkép alapján, hogy drogozom?

Az adipex gyógyszer fentermint tartalmaz, ami amfetamin származék. Egy teljes vérvizsgálat (de nem drog miatt vizsgálnak) kimutatja egyáltalán a fentermint vagy csak akkor ha drogozás gyanúja miatt vizsgálnak?

Legjobb válasz: Ezerszer leírtuk már, hogy egy sima vérkép esetén nem néznek drogokat. Ezzel együtt a gyógyszer okozhat változásokat a vérképben, tehát jó lenne, ha a doki tudna róla, mert esetleg egy csomó felesleges kivizsgálást megspórolsz.

Ezerszer leírtuk már, hogy egy sima vérkép esetén nem néznek drogokat. Ezzel együtt a gyógyszer okozhat változásokat a vérképben, tehát jó lenne, ha a doki tudna róla, mert esetleg egy csomó felesleges kivizsgálást megspórolsz.
ha kicsit eltér az még nem számít rossz vérképnek:)
Nekem is pont ezek, plusz még a cukrom picit magasabb. Kaptam gyógyszert. Most már minden ok. Szerintem nem olyan rossz. 21/L
A kérdező hozzászólása: A magas cukrodra kaptál gyógyszert? Nekem a 7 rossz értékbõl 4 a vasammal függ össze elvileg (transzferrin, transzferrin szaturáció, vas, vaskötõ kapacitás).
A nõk nagy hányada vashiányos (menstruáció). Emiatt lehet.
Nem a cukromra kaptam, hanem a vasamra. A cukor nem vészes.Azt mondta a doki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!