Találatok a következő kifejezésre: Ha az vére (46 db)

Szerintetek, ha az évek során kifejlõdött volna egy olyan szárazföldi lény, ami nem tért át az édes vízre, hanem továbbra is csak sós tenger vizet fogyasztana, mert mondjuk a környezeti adottságai csak ezt teszik lehetõvé, akkor az milyen lenne?

Nem a külsõ adottságokra vagyok kíváncsi, hanem hogy a szervezete mennyiben különbözne tõlünk. Úgy értem, biztosan szüksége lenne sokkal több sóra mint nekünk, édes vizet fogyasztó lényeknek. A gyomra valószínûleg sokkal savasabb és erõsebb lenne... gondolom De mi az amiben még ezen kívül is más lenne?

Legjobb válasz: Elég valószínûtlen. A szárazföldi lények ugyanis éktelenül sok vizet vesztenek párologtatással. Ha a folyadékot sós vízbõl pótolnák, a vérük sótartalma halálosan felmenne, hacsak az evolúció nem "találna fel" egy tömény sót kiválasztó szervet, akkor a lény potyogtathatná a konyhasó-tablettákat. A tengeri halak és egyéb vízi lények szervezetének folyadék-vesztesége minimális, ezért el tudnak lenni a sós vízben.

Elég valószínûtlen. A szárazföldi lények ugyanis éktelenül sok vizet vesztenek párologtatással. Ha a folyadékot sós vízbõl pótolnák, a vérük sótartalma halálosan felmenne, hacsak az evolúció nem "találna fel" egy tömény sót kiválasztó szervet, akkor a lény potyogtathatná a konyhasó-tablettákat. A tengeri halak és egyéb vízi lények szervezetének folyadék-vesztesége minimális, ezért el tudnak lenni a sós vízben.
Akkor annyiban lenne más hogy lenne egy ilyen szerve ami kiválasztja. Onnantól kezdve semmiben.
A kérdező hozzászólása: Erõsségük a testi adottságaik mellett az eddig ismeretlen technológiájuk, ami felkészületlenül fog érni mindenkit. Ellenben elektronikailag le lesznek maradva tõlünk, ami pedig a mi elõnyünk lesz :D Egyébként nem egy inváziós könyvet írok. Sok minden más is szerepet kap majd a történetben a harcon, a technológián és a biológián kívül.
A kérdező hozzászólása: A vízzel kapcsolatban döntöttem, és édes víz fogyasztó lények lesznek. Egyszerûbb is, és felesleges bonyolítás lenne a másik út. A hasonlóság viszont szükséges, mert be kell tudjanak olvadni. Nem akarom lelõni a poénját a könyvnek, mert hátha majd elolvassátok talán egyszer :D Jelenleg a 7. fejezetet csiszolgatom, még egy 20-30 és kész is lesz :D A 90%-os oxigén tippet pedig megfogadom, és köszönöm szépen a logikus érvelést!
Az édesvízzel kapcsolatban: Az a Földön a tengervíz elpárolgásával és késõbbi lecsapódásával jön létre, azaz ha van fényforrás, sós víz és szárazföld, akkor VAN édesvíz is. Oxigén: Nem biztos, hogy a több jobb. A szervezet nem mûködik jobban a több oxigéntõl. Kicsit többtõl még igen, sokkal több az már mérgezõ. Mondjuk 10% többlet még jó, de a dupla az már nem. HIhetõbb is, ha azt mondod, hogy a légkörük a mi oxigénszintünk 90%-a, azon még elképzelhetõ egy földi típusú élet. Genetika: én nagyon javaslom, hogy ne vond meg a vállad, hogy ugyanaz legyen, mert azt egyszerû megírni. Az "ugyanaz csak kicsit más" módszer a lusta szerzõkre jellemzõ, de egy csomókérdést is felvet. Nincs semmi törvényszerûség, ami a földi élet genetikáját pont ilyenné teszi, tehát véletlenek sora miatt pont ilyen. Sõt, még a Földön is van élõlény, aminek pl a tripletjei mások vagy a DNS-e kicsit eltérõ bázisokat tartalmaz. Mitõl lenne egy ûrlény pont olyan, mint mi? Minden véletlen ugyanúgy történt?
Állítólag a könnymirigyeink is eredetileg a tengeri majom õseink fölös sót kiválasztó szerve.
Van olyan tengeri madár, amelyik tud sós vizet inni. Van egy szerve, amivel kiválasztja az édesvizet - a sûrû sós vizet meg visszaprüszköli az orrán keresztül. Innen kezdve pedig a szervezete pont olyan, mint a többi tengeri madárnak.
Ja bocs, most látom, hogy a hajuk a gyenge pontjuk, mint Ford Fairlane-nek. :)
De legyen valami gyenge pontjuk is, különben nem lesz happy-end. :)
A kérdező hozzászólása: Most pl az jutott eszembe, hogy kiválaszthatná a sót mondjuk a koponyáján keresztül mirigyekben, ami a hosszú haján át távozna. És lehetne a gyenge pontjuk a hajuk, amik nélkül nem tudnának rendesen kiválasztani (akár a békák a nyálkahártyájuk nélkül). Ellenben lehetnének picivel gyorsabbak, erõsebbek, jobb fizikai felépítésûbbek nálunk. Plusz a földön lévõ dupla mennyiségû oxigéntõl kitartóbbak és tûrõképesebbek mint bármelyik földi állat.
Ja, de attól még plusz poént bele tudsz írni, mert függetlenül attól, hogy az extra sószerv jelent-e elõnyt, még lehet valami más cuccuk is, ami viszont nagyon is elõnyös.
Állítólag a delfineknek olyan a vízháztartásuk, mint a sivatagban élõ állatoké. Nem igazán iszank tengervizet, legalábbis nagy mennyiségben nem, inkább a megevett állatokból nyerik a vizet. (Ha jól láttam, a linkelt cikkben is valami hasonlót írnak.)
Nem tudom hogy erre gondolsz-e, de a fókák és cetek csak tengervízhez férnek hozzá. A vérük és sejtjeik sótartalma ugyanolyan mint a többi emlõsé, a benyelt sót a vesén keresztül kiválasztják. http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=how-can-sea..
A kérdező hozzászólása: Ugyan ebben a légkörben élve? Mondjuk ilyesmire gondolok, hogy kevesebb tápanyagra lenne szüksége, a mi genetikánkat örökölve mondjuk nagyobbat tudna e ugrani, többet futni, erõsebb lenne e vagy az izomzata mennyiben lenne más? Igazából egy regényt írok, amiben egy hozzánk hasonló faj él. Azon tûnõdöm hogy adjak e nekik tisztított vizet, vagy maradjon a földüket körülvevõ sós víz. Mert ha valami kis plusz poént bele tudnék írni, az még jobban feldobná egy kicsit :) Persze azért nem akarok szuperhõsöket csinálni belõlük, csak egy ici pici különbség. A vérük pl, világosabb színû lenne (gondolom) a sótól... De javítsatok ki ha rosszul gondolom :)
A tengeri halak vízfogyasztása eléggé eltér például az emlõsökétõl. A külsõ-belsõ sós/édes víz ozmózisos nyomása és áramlása nem tartható fenn a szárazföldön.
A kérdező hozzászólása: Ez eddig nagyon jól hangzik. De mégis, milyen hatással lenne a só a lény szervezetére? Miben lenne több, vagy kevesebb mint mi emberek? Tegyük fel hogy ki tudja választani a sót valahogyan.
Mivel az emberi kromoszómákban a DNS-láncok nagy része valószínûleg evolúciós szemét és nem kódol már semmit, elképzelhetõ hozzánk nagyon hasonló lény harmadannyi kromoszómával, mint az emberi, ha a dns-láncuk úgymond öntisztító, a nem használt szakaszok az evolúció alatt eldobódtak. Ennek esetleg a hozzánk képesti elõnyeik-hátrányaik szempontjából lehet szerepe.

Mi van ha a veet szőrtelenítő krémet rákenjük a férjem arcára? Azt írják nagy betűvel, hogy NEM ALKALMAS arcra, de nekem még semmi bajom nem volt tőle, semmi bőrpír vagy ilyenek, és én használom bajusznál.

27N

Legjobb válasz: Ha te használod arcra akkor nagy valószínûséggel neki se lesz semmi baja tõle (persze simán elõfordulhat, hiszen mindnekinek más a bõre, másképp reagál, lehet h a te bõröd már hozzászokott, stb) de amúgy hosszútávon neked is azt ajánlom azt használd ami alkalmas arcra is :) nem véletlenül írják rá. Attól h rövidtávon semmi bajod még hosszútávon lehet nem tesz túl jót (fõleg h ezekben jó sok kemikália van) Amúgy megkérdezhetném, miért gyötröd szegényt ilyenekkel? :) Férfiaknak ott a borotva, sztem a legtöbb pasi az utolsó dolog amit az arcán szeretne tudni az a szörtelenítõ krém, kellemetlen a szaga, férfiaknak túl macerás stb...

Ha te használod arcra akkor nagy valószínûséggel neki se lesz semmi baja tõle (persze simán elõfordulhat, hiszen mindnekinek más a bõre, másképp reagál, lehet h a te bõröd már hozzászokott, stb) de amúgy hosszútávon neked is azt ajánlom azt használd ami alkalmas arcra is :) nem véletlenül írják rá. Attól h rövidtávon semmi bajod még hosszútávon lehet nem tesz túl jót (fõleg h ezekben jó sok kemikália van) Amúgy megkérdezhetném, miért gyötröd szegényt ilyenekkel? :) Férfiaknak ott a borotva, sztem a legtöbb pasi az utolsó dolog amit az arcán szeretne tudni az a szörtelenítõ krém, kellemetlen a szaga, férfiaknak túl macerás stb...
A férfiak bõre más, így érzékeny a borotválkozástól én nem tenném, mert elég komoly bõrgyulladás lehet belõle.Savat tartalmaz akár helyileg is kialakulhatnak hámlások.

Mit tegyek? Nem aztirja a billenyűzet amit én beirok ha példáúl megnyomom a bksp-t akkor 7nom ezt irja ve ha az A betűt yomom meg akkor 10 ir be

Legjobb válasz: Szerintem pucold ki abillentyûzeted.Lehet hogy sok piszok van a bill. közt és akkor ír már be teljesen mást.Most nem tudom hogy milyen szerrel jó tisztítani a billentyûket de ha utánanézel a neten hogy hogy kell billentyûzetet pucolni akkor biztos fogsz találni valamit.

Szerintem pucold ki abillentyûzeted.Lehet hogy sok piszok van a bill. közt és akkor ír már be teljesen mást.Most nem tudom hogy milyen szerrel jó tisztítani a billentyûket de ha utánanézel a neten hogy hogy kell billentyûzetet pucolni akkor biztos fogsz találni valamit.


Abból lehet valamilyen baj ha az anya vére 0+, az apáé pedig B-?

Legjobb válasz: Ebbõl nem, a fordítottnál szokott probléma lenni, de ott is csak akkor ha az anya RH-, és a baba az apa vércsoportját örökli. Az elsõ terhességbõl született babánál semmi, de szülés után anya kap egy injekciót ami megakadályozza, hogy a következõ babánál probléma legyen. Én is ilyen vércsoportú vagyok.

Ebbõl nem, a fordítottnál szokott probléma lenni, de ott is csak akkor ha az anya RH-, és a baba az apa vércsoportját örökli. Az elsõ terhességbõl született babánál semmi, de szülés után anya kap egy injekciót ami megakadályozza, hogy a következõ babánál probléma legyen. Én is ilyen vércsoportú vagyok.
Ebbõl a 2 vércsoportból nem lesz baj. Ahogy az elõzõ válaszoló írta, akkor lehet probléma, ha az anyuka RH-, az apuka pedig RH+. De ott sem mindig van gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

El akarok válni! Van egy lakásom. Amit még jóval házasságunk előtt vett édesanyám éve vagyunk házasok! . A lakás az én nevemen van! Senkivel se közös tulajdon, de párom azt szeretné ha fele az Õvé lenne. Jár neki a fele?

Már kérdezgettem itt ott azt mondták ebb?l nem jár neki semmi!

Legjobb válasz: Ha a lakás már az esküvö elött megvolt és ezt bizonyitani tudod, akkor az a tied, amit viszont a házasság alatt ráköltöttetek (renoválás, kölcsöntörlesztés) az a része közös. A párodnak csak a házasság alatti érteknövekedés fele jár, más nem.

Ha a lakás már az esküvö elött megvolt és ezt bizonyitani tudod, akkor az a tied, amit viszont a házasság alatt ráköltöttetek (renoválás, kölcsöntörlesztés) az a része közös. A párodnak csak a házasság alatti érteknövekedés fele jár, más nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudom bizonyítani persze hisz ott a papir!Adás vétel! 4 éve vagyunk házasok!
legyél nyugodt, abszolút semmi nem jár neki. max. amit az elsõ válaszoló írt (ha költöttetek a lakásra, annak a fele).
Nem jár neki a lakásod fele. Az elsõ válaszoló jól írta, amit ráköltöttetek az közös. Gondolom azt szeretnéd, hogy költözzön el, így viszont neked kell majd kifizetned õt. A bíróság majd a vagyonmegosztásnál eldönti, hogy a férjednek mennyi jár. Ne hagyd magad, legyél ügyes!
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a férj!!Én akarok válni, nem mindig a nõk akarnak!
max a szája járhat. nagy ívben röhögd ki a csávót... nem tudom ezt honnan veszi, de nem lehet nagy zseni... ha az én párom ilyesmit még csak gondolna is, sztem nagyon szépen elküldeném a búsba!!! mégis mit képzel, hogy azt majd lenyúlja, amiért a szüleid dolgoztak meg??? apám is próbálkozott hasonlóval anno, elegánsan el lett hajtva a piiicsaba...
A kérdező hozzászólása: A FÉRJ én vagyok mint irtam!!! A nõ olyan popsi hülye!
Tékitízi, akkor is ugyan az vonatkozik Rád, ha Te a férj vagy :) (A többiek azért gondolták, hogy nõ vagy, mert nagyobb számban írnak nõk ilyeneket és nem írtad a kérdésed mellé. Akik már a plusz kommented után írtak, szerintem azok sem olvasták még csak utána.)

Frissen műtött sebre ha Aloe Vera First spray-t fújok, azzal ártok neki?

Az orvos azt kérte, hogy varratszedésig ne érje se víz se semmi, de talán az aloe vera nem lenne rá rossz hatással. Nem feláztatni akarom természetesen, csak a napi tapaszcserénél egyet ráfújnék. Nem vagyok hülye, értem, hogy a doktor mit kér, de ezeket csak azért kéri, hogy el ne fert?z?djön a seb. De az aloe vera sparyt?l csak nem fert?z?dne el...nektek err?l mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Friss sebbe nem fújunk, kenünk semmi xart! Az orvos is elmondta nem? Akkormeg?

Friss sebbe nem fújunk, kenünk semmi xart! Az orvos is elmondta nem? Akkormeg?
Olvastad a válaszom elsõ felét? Friss sebbe nem fújunk és kenünk semmit! Mi ezen a bonyolult? Agymûtéted volt? Még aloeverás moslékot sem ami minden más szennyet tartalmaz! De te dolgod... Nah!
Te rettenet hü.e vagy! Hol írtam másodjára le hohy mit mondot az orvos? Szerinted mi a lófaxt jelent az hogy friss sebre semmit nem fújunk vagy kenünk? Mit? Vajon azért mert használ vagy árt? Te retardált majom! Sajnálom de ha ennyire homály vagy nem tudok veled normálisan beszélni! Kendd be, fújd be bammeg azt ne itt nyígj! Nem egy troll, hanem egy orvos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy leírtad még egyszer amit írtam. Az, hogy az orvos mit mond, az részben megkérdõjelezhetõ, mert nyilván nem fog egy olyan terméket ajánlani, ami inkább az alternatív gyógymódok közé tartozik és egy MLM rendszerû cég forgalmazza. Látszik, hogy nem jársz sokat egészségügyi intézményekbe, adj hálát az égnek. Sajnos az orvosok nagy része azt ajánlja, ami után a forgalmazó jutalékot fizet. Itt a hangsúly azon van, hogy ami a sebbel érintkezik, az steril legyen, mert szokták kenegetni a sebeket betadine-al közvetlen mûtét után is, ha a helyzet megkívánja. De mint mondtam, nem állok egyik oldalon se, a tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy harmadszor is leírtad amit én is a KÉRDÉSEMBEN...TUDOM, hogy mit mondott az orvos, FELFOGTAM, de érdeklõdök a tapasztalatokról, mert mint sok minden másra, ezekre is szokott lenni alternatív megoldás. Arról én nem tehetek, hogy Te csõlátású vagy. Nem azt mondtam, hogy "kutyaszart fogok kenni a sebemre", hanem, hogy "ártok-e az aloe vera GYÓGYNÖVÉNNYEL a sebnek". Jézusom. Imádom az ilyen fajta embereket, akik egész nap bújják a netet, hogy mikor olthatnak le valakit, direkt ezért írtam a kérdésemben, hogy "Nem vagyok hülye, értem, hogy a doktor mit kér" hogy kivédjem a fogyatékos trollok támadását, de úgy látszik nem sikerült.
A kérdező hozzászólása: Szövegértés egyes. No comment, jót mulattam. :D
azt írta az elõzõ, hogy friss! sebre ne fújjál semmit, mert az a szer nem steril és nem fertõtlenít, és a friss sebbe jutva okozhat gondokat.ha már kicsit gyógyult, akkor fujogathatod. ha vizezed a sebet, akkor meg nehezebben gyógyul.
En a mutetet koveto napon, friss aloavera zselevel, naponta tobbszor bekentem a vagast, amit az orvos nem tanacsolt, de nem ellenezte, mivel ismert! A varrat szedesnel meglepetten kereste az orvos a vagas helyet, mivel az nem latszott, holott 10 cm-es vagasrol volt szo! A lanyomnal szinten ezt hasznaltam, ahol a vagashelye nem lathato. En a friss zselet ajanlom, de bar ilyen szereket nem tennek ra, mivel barmi van rairva, ez mar nem az a friss noveny, aminek fertotlenito, gyulladascsokkento, fajdalomcsillapito, osszehuzo stb. hatasa van, ezekben a termekekben mar mas anyagok is kerulnek, ami mar artalmas lehet, ezert ha tenni akarsz ra, az csak a friss novenynek a zseleje legyen, s igyekezz a sargas szinu let ratenni, a novenyt megvagod, es a novennyel teszed ra, nem hasznalsz semmi vattat, ecsetet, csak maga a novenyt! Atsimitod a sebet ezzel, igy fertotlenited is es segited a gyogyulast!
Ha van First-öd akkor nyilván kapcsolatba tudsz kerülni FLPs orvossal is. Tõle kérj tanácsot, hogy lehet-e. Vagy nézz meg egy friss (idei, vagy tavalyi) FLP újságot benne van legalább öt orvos telefonszáma. Készséggel segítenek.

Herpeszre jó ha az aloe vera növény zselés cuccával kenegetem? Gyorsabban gyógyul?

Legjobb válasz: Az aloevera sebgyógyító, végülis, használhat. Én aloeverás(Forever-es) ajakápolóval szoktam, az is segít.

Az aloevera sebgyógyító, végülis, használhat. Én aloeverás(Forever-es) ajakápolóval szoktam, az is segít.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Bekentem azzal, kentem rá Zoviraxot, most épp fogrkém is van rajta...
Az aloe vera is segít, de ha legközelebb érzed hogy már herpeszed lesz és viszket a bõr és pirosodik, akkor kend be Herpesin kenõccsel, ki sem fog jönni, egy nap alatt elmúlik a viszketés is.

Ha az anyuka vére RH negatív az apukáé pedig RH pozitív, mennyi az esélye hogy az anya teste ellenanyagokat kezd termelni?

Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia! Én azt tudom, hogy a terhesség alatt ezt havonta nézni fogják. Én Rh negativ a férjem Rh pozitiv, nekem volt egy vetélésem igy akkor megkaptam az anti D-t.

Szia! Én azt tudom, hogy a terhesség alatt ezt havonta nézni fogják. Én Rh negativ a férjem Rh pozitiv, nekem volt egy vetélésem igy akkor megkaptam az anti D-t.
Szia! Akkor van probléma, ha az anya Rh negativ és a baba Rh pozitiv, vércsoportjaik összeférhetetlenek, de ez az elsõ babát nem kárositja, a késõbbi terhességnél lehetnek problémák. Ha az elsõ gyermek Rh pozitiv a szülés után anti D-nek nevezett ellenanyagot adnak be. Ez megelõzi a nehézségeket a következõ terhességnél.
Szia! Én is ugyanígy vagyok, mint az elsõ hozzászóló. Én 0RH negatív vagyok, a férjem 0RH pozitív. Nekem is volt vetélésem, akkor én is kaptam anti-D-t. De elsõ babánál nem lehet gond, a többi baba elõtt pedig kapsz anti-D injenkciót. 35 hetes kismama
Igen, mivel nagyon jó gyulladás csökkentõ !

Mi a címe annak a mesének, ami a cartoon networkon vagy TCM-en ment, egy cingár hercegről szólt, kinek volt egy kardja és ha azt kiabálta, vének tanácsa segíts, akkor izmossá változott és a kutyája is megnőtt és talán oroszlánná változott?

A gonosz meg azt hiszem egy koponyaarcú fekete varázsló volt vagy ilyesmi és voltak segédjei is pl egy boszorkány lila ruhában és lila varázslóbottal.

Legjobb válasz: Masters of the Universe

Masters of the Universe
He-Man


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!