Találatok a következő kifejezésre: Ha az vége (1420 db)

Világegyetem végtelen akkor hány rendszer van de ha belegondoltok hol a vége, ha nincsen vége Ha a világegyetemben létrejött egy civilizáciió ami végtelen akkor a világegyetemben végtelen civilizáció létezik. Az űrnek nincsen vége?

Legjobb válasz: A szokásos válasz: a körnek sincs vége, tehát egyfajta végtelen. Egyébként vigyázni kell a végtelen fogalmával. Nemcsak értékileg elképzelhetetlen, hanem hibás következtetést is gondolhatunk mögé. Pl a függvénytanban a végtelen számnak tekintése helyett a határértéket használják a minden korláton túl növekvõ mennyiségekre. Egyes matematikai elméletekben a valós számokat kiegészítették végtelen elemekkel, és az így kapott halmazon újraértelmezték a mûveleteket. A geometriában sokszor szemléletes egy végtelen távoli pontot elképzelni, például a parabolát egy ellipszisnek tekinteni, amelynek egyik fókuszpontja végtelen távol van.

A szokásos válasz: a körnek sincs vége, tehát egyfajta végtelen. Egyébként vigyázni kell a végtelen fogalmával. Nemcsak értékileg elképzelhetetlen, hanem hibás következtetést is gondolhatunk mögé. Pl a függvénytanban a végtelen számnak tekintése helyett a határértéket használják a minden korláton túl növekvõ mennyiségekre. Egyes matematikai elméletekben a valós számokat kiegészítették végtelen elemekkel, és az így kapott halmazon újraértelmezték a mûveleteket. A geometriában sokszor szemléletes egy végtelen távoli pontot elképzelni, például a parabolát egy ellipszisnek tekinteni, amelynek egyik fókuszpontja végtelen távol van.
1, végtelen 2, végtelen - nincs vége 3, igen, végtelen 4, nincs mert végtelen
Na most higgadj le szépen, nyugi, és próbáld meg szép szabatosan, pontosan megfogalmazni, hogy tulajdonképpen mit is szeretnél kérdezni? Mert amit írtál, az egy nagy zagyvalék. Szerintem érthetetlen. De ha valakinek sikerül kihámozni hogy mit is szeretnél, annak õszinte elismerésem.
A kérdező hozzászólása: Csak azért lett zavaros mert leírtam a teljes gondolatmenetem de túl hoszúra sikeredett így maradtak a föbb kérdések /250 karakter/ Köszi dellfil a válaszod tevoltál aki elgondolkodott rajta és nem vágta rá hogy hülyeség foglalkozz valami mással. Igaz a körnek nincsen vége de egy idõ után elértél a kiindulási ponthoz. A számok is végtelenek de mindig ismétlõdnek.

A Mass Effect 3 végén, ha az Extended Cut DLC-t felrakom, és a Renegade Ending-et (azaz amikor elpusztítom a kaszásokat) választom, akkor milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy Shepard túlélje?

A Triológiát szeretném perfectül végigvinni,azért kérdem tőletek.:)

Legjobb válasz: Ahhoz csak annyi kell hogy 5000-nél több EMS-ed legyen. Azt meg baromi egyszerû megcsinálni fõleg ha megvan a trilógia összes DLC-je. Told végig mindhárom játékot paragonon (jobb oldalon a legfelsõ válasz) a 2-õben élje mindenki túl az 1-ben meg ne öld meg Wrex-et. Ha mindent így csinálsz akkor a játék végére bõven meglesz az 5000 EMS. Ha valamiért nem akkor játsz egy kicsit a multival az feljebb tornássza az EMS értékét.

Ahhoz csak annyi kell hogy 5000-nél több EMS-ed legyen. Azt meg baromi egyszerû megcsinálni fõleg ha megvan a trilógia összes DLC-je. Told végig mindhárom játékot paragonon (jobb oldalon a legfelsõ válasz) a 2-õben élje mindenki túl az 1-ben meg ne öld meg Wrex-et. Ha mindent így csinálsz akkor a játék végére bõven meglesz az 5000 EMS. Ha valamiért nem akkor játsz egy kicsit a multival az feljebb tornássza az EMS értékét.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Az 1.-részben sikerült maximális példaképpel végigvinni a játékot, és egyértelmûen túlélte Wrex:) a 2.-részt is sikerült hibátlanul végigvinnem, csak sajnos azért nem kezdek bele a 3.-részbe mert nagyon várom a magyarositást:) Mégegyszer köszi válaszod!:D

Diákpénztáros vagyok, ha hiányom van esetleg azt mikor tudom meg? Műszak végén az kiderül? Vagy majd csak akkor ha hó végén sokkal kevesebbet kapok?

Legjobb válasz: Szerintem mûszak végén ha elszámolsz. Ha hiányod van jegyzõkönyvet is fel kellene vennie a fõnöködnek, csak az alapján fizetethetik meg a hiányt, ha az benne van a munkaszerzõdésedben, hogy anyagi felelõsséggel tartozol. Ha nincs, nem kérhetik tõled, legfeljebb felmondhatnak.

Szerintem mûszak végén ha elszámolsz. Ha hiányod van jegyzõkönyvet is fel kellene vennie a fõnöködnek, csak az alapján fizetethetik meg a hiányt, ha az benne van a munkaszerzõdésedben, hogy anyagi felelõsséggel tartozol. Ha nincs, nem kérhetik tõled, legfeljebb felmondhatnak.

Annyit kérdeznék hogy ha év végén van mondjuk 300 mulasztott órám (Pl:270 igazolt 30 igazolatlan) év végén de van elegendő jegyem akkor nemlesz semmi baj? Mert tudom hogyha nincs elegendö jegyed és az oráknak a 30% án részt kell venni.

Legjobb válasz: A házirendben ez van Ha a tanuló mulasztásainak száma már az elsõ félév végére meghaladja a meghatározott mértéket (a tantárgy évi óraszámának 30 %-át), és emiatt teljesítménye érdemjeggyel nem értékelhetõ, félévkor osztályozó vizsgát kell tennie.

A kérdező hozzászólása: A házirendben ez van Ha a tanuló mulasztásainak száma már az elsõ félév végére meghaladja a meghatározott mértéket (a tantárgy évi óraszámának 30 %-át), és emiatt teljesítménye érdemjeggyel nem értékelhetõ, félévkor osztályozó vizsgát kell tennie.
Nem számít a jegy, ha megvan a 70% hiányzásod, akkor nem osztályoznak le. vagy osztályozóvizsgát kell tenni, vagy ismételsz.
Félreértelmezted a mondatot. Nem 30%-on kell jelen lenned, hanem maximálisan annyiról hiányozhatsz. És nem összesen, hanem tantárgyanként külön-külön.
A 30 igazolatlan miatt mondjuk nem kapnak a szüleid családi pótlékot, ezt is vedd figyelembe.
A kérdező hozzászólása: igen ugy értem hogy az akkor mindegy hogyha 300 orám van de a 70%on benvoltam és van elegendö jegyem?
Hát szerintem 300 óra az rohadt sok ( csak érzékeltetésként: nekünk 3 év alatt volt 310 irodalom óránk) és ezt te egy év alatt összehoztad. És hogy tanultál?
Nem. ez nem úgy mûködik, hogy ha az egyik megvan akkor a másik felett szemet hunynak. Hivatalosan 30%-os hiányzás után osztályozóra kell menni, mindegy, hogy hány jegyed van, 300 óra után pedig akár igazolt, akár igazolatlan, kereshetsz magadnak új iskolát. Ez törvény. Nincs kibúvó, hacsak nincs állati jófej ofõd, aki kiradíroz pár hiányzást.

Ha azt szeretném mondani, hogy menjen egyenesen az utca végéig, kb.1 km aztán forduljon balra (az utca végénél), akkor ez így jó?

Go straight along about 1 km, and then turn left. Vagy inkább Go straight ahead at the end of the road and then turn left.

Legjobb válasz: to the end of the road at the end nem a végéig hanem a végén menjen egyenesen

to the end of the road at the end nem a végéig hanem a végén menjen egyenesen
"Go straight forward" Menjen egyenesen elõre, majd forduljon balra
"Go straight ahead and then take the first turning on your left" (Menj egyenesen elõre és fordulj be az elsõ mellékutcánál)

Ha az elején (12. hétig) sokat híztam van rá remény hogy később helyes táplálkozással mégse lesz olyan sok a vége volt vki így hogy 12. hét után "összekapta" magát evés terén?

Tudom hogy a baba a legfontosabb és számomra is így van de egyszerűen kétségbe vagyok esve. Amúgy sem vagyok egy kis súlyú valaki, teherbeesés időpontjáig 1400 kcal-os diétát tartottam, futottam mellette. 177 cm vagyok, az elmúlt fél évben fogytam le 71-72 kilóra 84 ről, és további 4-5 volt tervben. Terhes lettem borzasztóan vártuk, nagyon örülünk neki. De! Az 5.hét közepétől olyan hányinger van rajtam émelygés, puffadás rosszullét egész nap néha csak feküdni tudok, a cicijeim duplájára nőttek stb. Nem bírom/bírtam tartani a diétámat mert ránézni sem bírok a sovány húsra, zöldségekre sovány tejtermékre. Valamit enni pedig muszáj mert a 7.héten napokig hánytam és infúzióra be kellett mennem a kórházba. Akkor eldöntöttem hogy nem érdekel, ami eszembe jut és jó kedvvel megeszem, azt fogom enni. Nem zabálok/zabáltam továbbra sem, de ettem mint egy normál ember. Pl. reggelire vajas zsömle vagy friss kifli párizsival,vagy virsli, gyomorégére rosszullétre keksz, pattogatott kukorica túrórudi mert azt éreztem jónak (hónapok óta rá se néztem ilyenre, aki diétázik az tudja, ilyenek nem férnek bele 1400 kcal ba egy nap)gyümölcsből csak a narancs. Ebédre ettem krumplit, rizst, tésztát amit épp megkívántam. Délutántól még rosszabb lett a helyzet olyankor tényleg már semmi se ment le a torkomon tudom furcsa de csak fagyi vagy jégkrém. Ez szintén nem egy kalória szegény dolog bár ezt az algida lightot vetettem a férjemmel de mindegy. Lényeg : 12. hét plusz 4 kiló! 76 kiló vagyok és a baba még semmi súlyt nem nyom. Kérdésem: járt vki így, és a 12.hét után enyhültek a tünetek, vagy megszűnt ez a borzalmas puffadás emésztési zavar hányinger? Utána tudott rendesen egészséges dolgokat enni? Van rá remény hogy nem hízom ilyen ütemben tovább?

Legjobb válasz: Szia nekem az elsõ 3 hónapban híztam 4 kilót utánna két hetene 0.5 kg és ez így ment a végéig csak a vége 7-8 kg lett nem sok

Szia nekem az elsõ 3 hónapban híztam 4 kilót utánna két hetene 0.5 kg és ez így ment a végéig csak a vége 7-8 kg lett nem sok
Elõzõ vagyok azt elfelejtettem írni mindent ettem amit kívántam.
Ez csak rajtad múlik. Én az egész terhesség alatt 3 kilót híztam, mert ch diétát kellett tartanom. Tehát majdnem 10 kilót fogytam a 9 hónap alatt.
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm tudom hogy rajtam múlik, és mindent megpróbáltam de akkor SEMMI nem ment volna le a torkomon ha tartani akarom a diétát:( Ezért is kérdezem hogy van e remény rá hogy lesz jobb ez az egész emésztéses zûr vagy végig elkísér? :(( Éhezni nem akarok mert el is ájultam már egyszer a buszon. De hozzám annyira ragaszkodnak a kilók hogy nagyon nehéz lesz leadni ha sokat felszedek a 9.hónap végéig.:( A másik a mozgás az orvosom nem javasolja a futást már, de mindegy is mert egyszerûen egész nap aludtam volna/aludnék még mindig tart és legutolsó gondolatom futni menni..:(
Elsõ terhességemnél az elsõ 3 hónapban híztam 5 kilót és a következõ 5, 5-ben még 5-öt. Mert a második és harmadik harmadban oda tudtam figyelni az étkezésemre. Sajnos az elsõ harmad folyamatos fejfájással telt, ami csak akkor múlt el, ha teleettem magam és egyébként is mérhetetlenül kívánós voltam. AZtán második terhességem elõtt hiába határoztam el, hogy már az elején oda fogok figyelni... Az elsõ haramadban ugyanúgy képtelen voltam visszafogni magam.
Én is híztam már az elejétõl, de nekem nem volt hányingerem. Elõtte egészségesen étkeztem, de ahogy terhes lettem szinte csak egészségtelen dolgokat kívántam, amikre elõtte rá sem néztem. A vége 15 kg lett.:)
Én is 4 kg-t híztam az elsõ 12 hétben. Nagyon küzdök a gyomorsavammal, így sokat eszek nassolok, mert amúgy meg állandóan savat hánynék. Teljes kiõrlésû dolgok nem jók, mert nem szívják fel a savam. Nem tudok felvágottat enni, mert felfordul tõle a gyomrom. Így maradt a vaj, sajt, lekvár ilyesmi. Annyi, hogy inni viszont csak mentes vizet iszom. 30 hetes vagyok +15kg-val. Már beletörõdtem, hogy minimum +20-al megyek szülni. Addig nem aggódok amég az eredményeim jók. Cukorterhelésem is nagyon jó lett. Sajnos ennyi gyomorsavval nem tudok diétázni... :( 30 khm
Én most vagyok 19hetes és 3-4 kg-ot híztam. Szinte mindet az elején szedtem fel, már most alig hízok valamit két hetente 20-30 dekát. Annyi, hogy este nem eszek max 7kor vacsorázok. Reggelizek és ebédelek rendesen illetve vacsorázok is. Plusz néha becsúsznak nasik. Tornázok, biciklizek és sokat sétálok. Mivel télen lettem terhes már plusz két kgmal kezdtem a terhességet a nyári súlyomhoz képest. Egyébként 162cm vagyok és jelenleg 61kg.

Van összefüggés ha az elején sem akkor a végén sem vagy akkor jön amikor akar?

Gondolok ebben a kérdésben a hízásra, cukorbetegségre, vizesedésre stb.

Legjobb válasz: Bármi jöhet még, de ne legyen semmi bajod. A 20. hétig nem híztam semmit mégis +13 kiló lett a vége, pedig én cukorbeteg vagyok és végig szigorúan tartottam a diétét, mint ahogy egész életemben is. Vizesedni a 38. héten kezdtem. A cukorterhelést pedig éppen azért csinálják a 24. hét környékén, mert akkor kezd emelkedni az inzulinigény, tehát attól hogy most jó a cukrod, még lehet rossz terheléses eredményed. Ne gondolj ilyesmire, bízzunk benne, hogy semmi baj nem lesz.

Bármi jöhet még, de ne legyen semmi bajod. A 20. hétig nem híztam semmit mégis +13 kiló lett a vége, pedig én cukorbeteg vagyok és végig szigorúan tartottam a diétét, mint ahogy egész életemben is. Vizesedni a 38. héten kezdtem. A cukorterhelést pedig éppen azért csinálják a 24. hét környékén, mert akkor kezd emelkedni az inzulinigény, tehát attól hogy most jó a cukrod, még lehet rossz terheléses eredményed. Ne gondolj ilyesmire, bízzunk benne, hogy semmi baj nem lesz.
Szia! Nekem sem volt gond a cukrommal terheléses vizsgálatig ott viszont magas lett. De félned nem kell tõle ha véletlen nem lesz jó akkor diétázni kell ami nem vészes. A 26. hétig kb 3 kiló jött fel de utána megindult most 7kg-nál tartok bár szerencsére a hasamon kívül nem látszik:-)Boldog Babavárást:-)32hkm

Hogyan "közelítsek" a lányok felé, ha azt akarom, hogy ne csak barátság legyen a vége?

Hol is kezdjem, 22 éves vagyok , és még mindig nem volt barátn?m :S Mostanában megint összejöttek a dolgok így vizsgaid?szak közepette, sok vizsga stb... de így se tudok nem erre gondolni. Mindig az a vége, hogy jó jó, szívesen eljönnek velem mint baráttal csinálni valamit -.- Kezdem unni. Mindig csak arra vagyok jó, ha segítség kell, de egyébként meg ... . Pedig nem arról vagyok híres, hogy olyan keveset beszélek, hogy úgy kell kihúzni bel?lem a szót. De akkor biztos dagadt disznó vagyok... hát ez se állja meg a helyét, mert én az vagyok, aki ehet, de nem hízik t?le, szoval nem tudom. Az alapok megvannak, de valami mégse jó:S

Legjobb válasz: Nem a külsõdön múlik. Tény, hogy fontos a külsõ, de az csak az elején számít. Tény, hogy a jóképû pasikkal könnyebben szóba állnak a nõk, de ha a pasi utána nem tudja fenntartani a nõben az érdeklõdést, akkor ugyan az lesz a vége, mintha egy lúzer próbálkozna (tulajdonképpen a jóképû pasi ilyenkor egy lúzer). Ha már megy az ismerkedés, meg mered szólítani a nõket, tudsz velük beszélgetni, akkor viselkedj úgy, mint egy alfa hím. Légy domináns, pl. te irányítsd a beszélgetést. De ne azzal, hogy te beszélsz, hanem a kérdéseiddel beszéltesd a csajt. Ha jól csinálod, akkor mindjárt az elején (nyilván nem a legeslegelején) tisztázhatod, hogy neked vannak barátaid, nem barátkozni akarsz. Ami nagyon fontos: te nem akarod sem fölszedni, sem megdugni, stb., esetleg flörtölni akarsz. Te meg akarod ismerni, meg akarod róla tudni, hogy van-e olyan jó, hogy érdemben foglalkozz vele. Érted a különbséget? Egy kicsit magadat a nõ fölé helyezed, hogy a nõ akarjon téged. Ezt csinálják az alfa hímek és a nõk ezt imádják, akkor is ha tagadják. Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell nézni õket, vagy nagyképûnek, beképzeltnek, bunkónak kell lenned, a tiszteletet meg kell adnod, de a méltóságodat is meg kell tartanod.

Nem a külsõdön múlik. Tény, hogy fontos a külsõ, de az csak az elején számít. Tény, hogy a jóképû pasikkal könnyebben szóba állnak a nõk, de ha a pasi utána nem tudja fenntartani a nõben az érdeklõdést, akkor ugyan az lesz a vége, mintha egy lúzer próbálkozna (tulajdonképpen a jóképû pasi ilyenkor egy lúzer). Ha már megy az ismerkedés, meg mered szólítani a nõket, tudsz velük beszélgetni, akkor viselkedj úgy, mint egy alfa hím. Légy domináns, pl. te irányítsd a beszélgetést. De ne azzal, hogy te beszélsz, hanem a kérdéseiddel beszéltesd a csajt. Ha jól csinálod, akkor mindjárt az elején (nyilván nem a legeslegelején) tisztázhatod, hogy neked vannak barátaid, nem barátkozni akarsz. Ami nagyon fontos: te nem akarod sem fölszedni, sem megdugni, stb., esetleg flörtölni akarsz. Te meg akarod ismerni, meg akarod róla tudni, hogy van-e olyan jó, hogy érdemben foglalkozz vele. Érted a különbséget? Egy kicsit magadat a nõ fölé helyezed, hogy a nõ akarjon téged. Ezt csinálják az alfa hímek és a nõk ezt imádják, akkor is ha tagadják. Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell nézni õket, vagy nagyképûnek, beképzeltnek, bunkónak kell lenned, a tiszteletet meg kell adnod, de a méltóságodat is meg kell tartanod.
a LÁBADDAL
Hát a 32 az már rég nem lány... xD
Én is így vagyok, csak én lányban és már 32. Úgyhogy nem annyira gáz, mert van még idõd. Engem is mindig nagy ívben letojnak. Hiába vagyok normális, azt gondolom nem is ronda, csak valahogy mindig a nyomulós, rafkós kis macák kellenek mindnek.
Lehet az arcod nem szimpatikus nekik
# 5/5 Ez valami pua csel? Amugy elmeletben szep es jo, de a gyakorlatban sokkal nehezebb a vonzalmat felkelteni, tobb kell oda mint jo duma...

Ha megnyomjátok heréiteket vagy azok végét nektek milyen szintű és fajta fájdalom lép elő? Az normális ha mind a 2 vége fáj?

Legjobb válasz: Mindenhol fáj az ha kelleténél jobban meg van nyomva . A herék nagyon érzékenyek.

Mindenhol fáj az ha kelleténél jobban meg van nyomva . A herék nagyon érzékenyek.

Lehetséges a teherbeesés, ha az ovuláció napján kétszer voltam a párommal pár óra leforgása alatt és mindkét esetben csak a végén húztunk gumit?

Azért érdekelne,mert utánna szúrkált a hasamba és a mellem is szörnyen érzékeny volt. A menstrúációm két nappal korábban jött és nem is volt a megszokott (kevesebb volt és hol barna hol véres),de így is 5 napig tartott. Azóta is szúr a hasam alja,fáj a derekam és a fejem. Folyton savam van,étvágyam semmi. Nem akarok tesztet csinálni, mert félek,hogy csak túlreagálom és más bajom van (októberban m?töttek pajzsmirigyre). Bocs,ha hosszúra sikeredett,de így teljes. Szerintetek?

Legjobb válasz: Az óvszert szabályosan akkor használod, ha az elsö pillanattól kezdve rajta a párodon, ha csak a végén húzza fel, akkor jóformán nem ér semmit.

Az óvszert szabályosan akkor használod, ha az elsö pillanattól kezdve rajta a párodon, ha csak a végén húzza fel, akkor jóformán nem ér semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!