Találatok a következő kifejezésre: Ha az válasszuk, (101 db)

Ha meg lennének becsülve a szakmunkások és jobb fizetést kapnának akkor többen választanák ezt? Mert ma sokan nem válasszák a szakiskolát, főként azok válasszák akiket máshova nem vettek fel. Ezen felül nagy számban romák tanulnak itt.

"Magyarországon nincs kifejezetten jó híre a szakképzésnek, ezért rendszerint csak azok a diákok választják ezt a pályát, akiknek nem sikerült például középiskolába bekerülni. Szenes György, a Magyar Szakképzési Társaság elnöke szerint Magyarországon ma csak minden negyedik fiatal megy szakiskolába. Ezzel szemben minden harmadik diák a szakközépiskola mellett dönt, ahol az érettségit is megszerezheti, és egy évfolyamnak körülbelül a harmada választja a gimnáziumot. Ezért a vállalatok és a tanárok vélemény is az, hogy a szakiskolákban nem igazán min?ségi a merítés. És ezt megszenvedik azok a cégek is, akik kezüket tördelve keresik a jól kiképzett szakmunkásokat, pedig hajlandók lennének megfizetni ?ket. Sokan remélik, hogy a duális képzés bevezetésével megváltozik a szakmunkásképzés eddig nagyon „olajszagú“ imázsa is."

Legjobb válasz: Alapvetõen nem kéne felvenni a fõiskolákra, egyetemekre minden félanalfabéta idiótát, és akkor az egyéb faktorok lényegtelenek lennének. A HVG cikke csak kimagyarázása a dolgoknak. Jajj, hát kámfort játszik a minõségi munkaerõ. A munkaerõ elsõsorban azért csapnivaló, mert az oktatás maga förtelmes, az emberanyag pedig a középiskolák színvonalának köszönhetõen szintén minõsíthetetlen. Ennyi a lényeg, a többi csak duma. A fenti beidézett szöveg csak a kimagyarázása annak, hogy miért nem alapjaiban szar az egész magyar oktatási rendszer.

Alapvetõen nem kéne felvenni a fõiskolákra, egyetemekre minden félanalfabéta idiótát, és akkor az egyéb faktorok lényegtelenek lennének. A HVG cikke csak kimagyarázása a dolgoknak. Jajj, hát kámfort játszik a minõségi munkaerõ. A munkaerõ elsõsorban azért csapnivaló, mert az oktatás maga förtelmes, az emberanyag pedig a középiskolák színvonalának köszönhetõen szintén minõsíthetetlen. Ennyi a lényeg, a többi csak duma. A fenti beidézett szöveg csak a kimagyarázása annak, hogy miért nem alapjaiban szar az egész magyar oktatási rendszer.
Igazából sokan mennek szakiskolába , a húgom évfolyamából is többen , a jobb tanulók is. Csak az a baj hogy nekik sem jut munka.Ha meg jut akkor alig fizetnek nekik valamit.Akkor él meg egy szakmunkás ha vállalkozást csinál de ahhoz meg tõke is kell.A legtöbbjük kimegy külföldre mivel ott rendesen megfizetik õket alkalmazottként is.
Én is inkább a szakiskolát választottam mint a fõsulit. Nem voltam egy rossz tanuló a gimibe, de a fõsulin vagy egyetemen tuti nem állnám meg a helyemet. Sokan azért mennek fõsulira vagy egyetemre mert abban a hitben élek hogy ez az egyetlen remény a jól kereséshez és szerintük pitiáner dolog plusz sokan inkább csak az idejüket akarják húzni mert finoman szólva lusták dolgozni. Én érettségi után elkezdtem szakmát tanulni, jól megy és érdekel is és ha lesz "hírnevem" akkor akár saját vállalkozásom is lehet ami azért nem egy rossz biznisz ha jól csinálom. Az tény hogy sok szakmunkást nem fizetnek meg úgy ahogyan kellene, de sajnos nem nagyon van rájuk igény sem mivel alig van itt munkalehetõség.
A kérdező hozzászólása: ma 11:38 AZ általad említett emberek csak egy kis réteg. A nagy többség nem maszekol. VAgy te látsz 100 hirdetést az újságban, hogy válaszd õt? Egy nagyon kis része az aki jól keres, de a többség nem.
A kérdező hozzászólása: " Sokan azért mennek fõsulira vagy egyetemre mert abban a hitben élek hogy ez az egyetlen remény a jól kereséshez és szerintük pitiáner dolog plusz sokan inkább csak az idejüket akarják húzni mert finoman szólva lusták dolgozni. " Azt se felejtsük el, hogy ha nem fizikai munkát akarsz végezni akkor nem árt a diploma. ma már egy titkártól is elvárják.
"AZ általad említett emberek csak egy kis réteg. A nagy többség nem maszekol. VAgy te látsz 100 hirdetést az újságban, hogy válaszd õt? Egy nagyon kis része az aki jól keres, de a többség nem." Általában neten keresgélem ki õket. De kétlem ha az egyik 750k HUF/hét árat mond, akkor a másik azt mondaná, hogy á, nekem elég napi 15k is. Inkább azt tudom elképzelni, hogy annyira kevés a munka, hogy ha beesik egy akkor abból kell élni hónapokig. Azaz azzal az egy munkával tartom el fél évig az egész családját.
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit régebbi cikk, de a témához tartozik. http://oktatas.origo.hu/20090219/senki_nem_akar_szakmunkas_l..

Milyen kutyát válasszak, ha azt szeretném, hogy meg tudjon védeni?

Mint a kérdésben. Szeretnék egy kutyát, ami szükség esetén, ha valaki (ember) nekem jön, megvéd. Akár kettőt is. (Önző kérdésnek tűnhet, de nagy kert van, és tudnék enni adni, oltást adatni nekik, és természetesen foglalkoznék velük rendesen. Ha nincs ideje az embernek az állatra, akkor nem szabat tartani, ezt én is így gondolom.) Fajtája, nevelése milyen legyen (nem messze van egy szimpatikus kutyaiskola, ahova mindenképp vinném) vagyok kíváncsi. Mindenképp olyan legyen, ami intelligens és alapvetően nem agresszív, viszont ragaszkodó. Úgy gondolom, hogy biztosan létezik ilyen kutya, csak én nem tudom melyik. Tippeket, válaszokat köszönöm!

Legjobb válasz: a javaslatom Cane Corso-t, õsi õrzõ-védõ kutya. két arcú, de nem úgy mint egy német juhász. egyik arca: családban nyalizik, bújik, csókot kér és ad is, fel mászik az öledbe, vakartatja a hasát, ha ébren van követ, kísérget minden hová. egy 3 és egy 6 éves gyerek dögönyözi minden nap. nekik is szót fogad egyébként. a másik arcát ne tudd meg, mivel ki van képezve, vezényszóra fog (és ereszt is). nagyon éber, figyelmes, ja és pusztító az állkapcsa, brutális harapása van. az enyém simán lóg is pedig 58 kiló.

a javaslatom Cane Corso-t, õsi õrzõ-védõ kutya. két arcú, de nem úgy mint egy német juhász. egyik arca: családban nyalizik, bújik, csókot kér és ad is, fel mászik az öledbe, vakartatja a hasát, ha ébren van követ, kísérget minden hová. egy 3 és egy 6 éves gyerek dögönyözi minden nap. nekik is szót fogad egyébként. a másik arcát ne tudd meg, mivel ki van képezve, vezényszóra fog (és ereszt is). nagyon éber, figyelmes, ja és pusztító az állkapcsa, brutális harapása van. az enyém simán lóg is pedig 58 kiló.
A német juhász kutya tökéletes házörzésre és nagyon intelligens viszont viszont ha nem figyelnek rá, nem foglalkoznak vele kétarcú is lehet ami azt jelenti hogy soha nem tudod hogy mikor harap meg (az én kutyám is ilyen)viszont ha jó törõdést kap akkor majdhogynem nincs jobb társ nála.
Esetleg rottweiler?
Ahogy olvasom nem vagy jártas a kutyatartás területén. Mondjuk sokat tanulhatsz könyvbõl a suliban is a kutyával együtt. Nos ha a személyvédelem fontos, meg a területvédelem valami klasszikus erre való kutyát válassz. A németjuhász is nagyszerû lenne. Okos, könnyen tanítható, de persze sok foglalkozást igényel. Esetleg egy roti. Szintén szeret tanulni, igényli is, és nagyszerû mindkét feladatra. Ha 2 kell, akkor szuka kan pár legyen.
Dobermann? Esetleg bullmasztiff, boxer.
Egy ÓRIÁS SNAUCER vagy egy CANE CORSO
Egy ÓRIÁS SNAUER
Bernáthegyi Masztif fajták
*javaslom
A kérdező hozzászólása: 7-es neked is köszönöm a választ! A fekete németjuhászt (nem árt, ha vadnak néz ki) és a bullmasztiffot, meg a rottweilert fogom elsõ körben megfontolni, de az is lehet, hogy a többi közül lesz valamelyik, ha az az adott kutya lesz éppen jellemre tökéletes. Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon sokat segítettetek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a te válaszodat is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, felpontoztam õket, egyelõre mindkét fajta szimpatikus! Már vagy egy éve szeretnék kutyát, de most nagyon sürgõs lett, viszonylag gyorsan szeretnék dönteni... Köszönöm a válaszokat még egyszer!
segítek neked Brúnó:) schnauzer.

Melyik utasbiztosítást válasszam, ha azt szeretném, hogy?

Olyan biztosítónál kössek biztosítást, mely úgy térít, hogy ha valami történik akkor nem nekem kell el?re megfinanszírozni pl. az orvosi ellátást és utólag számla ellenében fizetnek, hanem ezt a biztosító és az eü. szolgáltató egymás között direktben intézi?

Legjobb válasz: Minden esetben elõre kell kifizetni neked a helyszínen az orvosi ellátást, és ha hazaértél a nyaralásból, akkor benyújtod az igényedet a biztosító felé, õk mérlegelik, hogy fizetnek-e és mennyit, aztán 1-2 hónapon belül kifizetik az összeget! Minden kinti ellátásra elvileg fizetnek, csak akkor olyan biztosítónál válts, aki a legtöbbet ígéri...

Minden esetben elõre kell kifizetni neked a helyszínen az orvosi ellátást, és ha hazaértél a nyaralásból, akkor benyújtod az igényedet a biztosító felé, õk mérlegelik, hogy fizetnek-e és mennyit, aztán 1-2 hónapon belül kifizetik az összeget! Minden kinti ellátásra elvileg fizetnek, csak akkor olyan biztosítónál válts, aki a legtöbbet ígéri...
A kérdező hozzászólása: És ha úgy alakul, hogy mondjuk összejön egy millió közeli számla (külföldön nem is kell nagy betegség hozzá) és nem tudom kifizetni (mert tényleg nem) akkor mi lesz? Lecsuknak? Mert a biztosítást pont azért kötném, mert nincsenek millióim ha baj ér.

Melyik utazási irodát válasszam ha az USA-ba szeretnék menni?

Egy kb. 10 napos csoportos kirándulás érdekelne. Biztosra akarok menni. Sosem vettem még igénybe utazási iroda szolgáltatását, nem tudom melyik megbízható stb... Aki tud segíteni megköszönném:)

Legjobb válasz: Egyszerûbb ha te foglalsz le mindent magadnak, legalább biztosan tudod mit kapsz. Repülõjegyhez ezt az oldalt: http://www.skyscanner.hu/ szálláshoz pedig ezt az oldalt ajánlom: http://kulfold.szallodacentrum.hu , nincs foglalási díj, vannak értékelések és hatalmas a választék.

Egyszerûbb ha te foglalsz le mindent magadnak, legalább biztosan tudod mit kapsz. Repülõjegyhez ezt az oldalt: http://www.skyscanner.hu/ szálláshoz pedig ezt az oldalt ajánlom: http://kulfold.szallodacentrum.hu , nincs foglalási díj, vannak értékelések és hatalmas a választék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de igazából azért szeretnék csoportosan utazni, mert nem beszélek angolul :/ Ott lenne velünk idegenvezetõ stb...és ilyenkor gondolom õk is intézik a szállást, egyebek.
Engem is érdekelne a dolog, én sem szívesen mennék egyedül!Körutat terveznél, vagy meg van az úticél, hogy pontosan hova lenne az út!A körutak viszonylag drágábbak, de pl.New York, Philadelphia stb...sokkal olcsóbb!Egyedül utaznál, vagy párban?Mármint úgy értem, hogy lenne útitársad?Nyilván csoportos utazás lenne, de mégis az ember olyas valakit is akar maga mellé, akit ismer!
Elõzõ vagyok, konkrét elképzelés van?Mármint hova tervezted, ill.hova szeretnél eljutni? http://chemoltravel.hu/korutazas/usa/az-amerikai-nyugat-csodai Mondjuk én a keleti partra gondoltam, de a nyugati partot is megnézném!Ha gondolod, én is szívesen csatlakoznék az utazáshoz, sajnos nekem nincs útitársam!26 éves lány vagyok!
onlineresorts.net-et tudom neked ajánlani.

Ha az olasz a fő nyelvem, másodiknak ne válasszam a spanyolt, mert nagyon össze fogom keverni, vagy lehet egymás mellett tanulni a kettőt?

Legjobb válasz: Nem fogod keverni õket, nem is értem, hogy merülhet ez fel. Viszont 2. nyelvként az angolt tanuld, ha már elkövetted azt a hibát, hogy nem ezt tanulod elsõ idegen nyelvként. Angol nélkül semmire se lehet menni, míg az olasztudásnak nincs nagy értéke (a spanyoltudásnak sincs).

Nem fogod keverni õket, nem is értem, hogy merülhet ez fel. Viszont 2. nyelvként az angolt tanuld, ha már elkövetted azt a hibát, hogy nem ezt tanulod elsõ idegen nyelvként. Angol nélkül semmire se lehet menni, míg az olasztudásnak nincs nagy értéke (a spanyoltudásnak sincs).
A matekról alkotott véleményem erõsen szubjektív.:D
Azt nem tudom, de angolt tanulsz? Mert ha nem, akkor mindenképpen azt válaszd, esetleg a németet, mert a spanyol és az olasz elég közel áll egymáshoz, szóval azt jó nyelvérzékkel akár egyedül is meg lehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: jellemzõ, hogy egybõl írják az angolt. ha nem írtam bele a kérdésbe, akkor légyszíves ne írjatok ti se ilyen tanácsokat, mert UTÁLOM AZ ANGOLT/ANGOLOKAT/AMERIKAIAKAT/MINDEN ANGOL DOLGOT! németül beszélek, olaszul most tanulok, és harmadik nyelvnek szeretném a spanyolt.
Hát akkor bocsánat, hogy megszólaltam, nem akartam véletlenül sem jó tanácsot adni. Én most angol-német mellett oroszt tanulok, ha tetszik akkor tanulj azt, de igen, a spanyol is hasznos.Sokan mondják, hogy keverik az angolt a némettel, de én egyáltalán nem, úgyhogy szerintem te sem fogod majd keverni a spanyolt az olasszal.
A kérdező hozzászólása: na, ez már egy hasznos válasz, szóval köszi :) :D
A kérdező hozzászólása: mondtam, hogy nem fogok angolt tanulni, mert gyûlölöm.
Bocsi, de lenne mit csiszolni a stílusodon. Egyébként ez olyan, mint a matek: Én is utálom, mégis "muszáj".( Erõsen ajánlott)
ma 16:17 Angoltudás nélkül max. szakmunkás lehetsz, vagy középfokú végzettséget igénylõ, alsó beosztású munkád lehet. Minden komolyabb álláshoz kell tudni angolul, tetszik, nem tetszik.
A mûanyag hajat nem lehet vasalni, göndöríteni, sem festeni.
A mûhajat úgy tudom vasalni nem lehet, de szerintem festeni és göndöríteni se. Ha viszont olyat veszel, ami igazi haj, azt nyugodtan kezelheted úgy, mintha a sajátod lenne. Ismerõsömnek is olyan van, õ festi és vasalja. 20L
Eredeti európai póthajam van, festeni, vasalni göndöríteni mindent lehet, mintha a sajátod lenne!:P:)

Milyen típusú laptopot válasszak, ha azt szeretném, hogy fusson rajta a TheSims3 maxon v. úgy közepesen?

Maximum 200.000 forintot tudok ráfordítani. Az a gond, hogy nem tudom minek kell megfelelnie a TheSims3-hoz. Meg nem is értek hozzá. :P

Legjobb válasz: Nézd meg: www.cdgalaxis.hu ott a sims 3-at a rendszerigényt és a hírdetõtáblákon már van 160.000-ért vista-s laptop amin ha megnézed lehet,hogy menni fog. Amúgy én egy játék miatt nem vennék laptopot mert ha megunom van egy laptopom csak úgy?

Nézd meg: http://www.cdgalaxis.hu ott a sims 3-at a rendszerigényt és a hírdetõtáblákon már van 160.000-ért vista-s laptop amin ha megnézed lehet, hogy menni fog. Amúgy én egy játék miatt nem vennék laptopot mert ha megunom van egy laptopom csak úgy?
De még annyi, hogy a laptopba alapból lesz szerintem dvd író ha kérsz bele.
"Még annyi, hogy szerinted a dvd-írót lehet laptopba tenni? Nos nem azt csak asztali gépbe lehet." Lehet a laptopba is rakni dvd-írót
A kérdező hozzászólása: Elnézést, azt elfelejtettem, hogy annyi igényem lenne, hogy legyen benne: wifi;bluetooth;cd/dvd-író-olvasó és esetleg webkamera. Lehet, hogy nem jön ki ennyiért, de azért elõre köszönöm. :)
Még annyi, hogy szerinted a dvd-írót lehet laptopba tenni? Nos nem azt csak asztali gépbe lehet.
Szerintem ne laptopot hanem fullos gépet vegyél 160ért már lehet kapni olyant amin miinden játék megy nem cska a sims
Én is inkább azt ajánlom, hogy ne laptopot, hanem asztali gépet vegyél. Mert a laptopot nem játszásra találták ki (Najó a másikat sem). 16/l
A kérdező hozzászólása: "Amúgy én egy játék miatt nem vennék laptopot mert ha megunom van egy laptopom csak úgy" Nem a játék miatt kellene laptop, de nagyon megtetszett ez a játék, s örülnék, ha majd a laptop is vinné. ... Szeretnék megköszönni minden eddigi választ, kívéve a dvd-írósokat :P

Szeretnék megtanulni elsõsorban okos telefonokra alkalmazásokat programozni. Milyen nyelvet válasszak ki alapnak, és további gyakorlás céljából, ha azzal végeztem merre lépjek tovább?

Windows 8-ra és Andoridra is szeretnék tudni alkalmazásokat programozni. Nekem eddig a C#t ajánlották alapnyelvnek, hogy elsõként azt tanuljam meg. Ez szerintetek is megfelelõ? Továbbá ha azon túl vagyok mit tanuljak még meg? Pl. Java kell-e stb.?

Legjobb válasz: WP-hoz C#, Androidhoz Java, iPhone-hoz ObjectiveC. Ha megunsz egy nyelvet, tanuld a következõ érdekeset. Végezni nem nagyon lehet, legalábbis nem 2-3 év.

WP-hoz C#, Androidhoz Java, iPhone-hoz ObjectiveC. Ha megunsz egy nyelvet, tanuld a következõ érdekeset. Végezni nem nagyon lehet, legalábbis nem 2-3 év.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ...ez lehet hülye kérdés, de teljesen kezdõ vagyok, szóval azt honnét fogom tudni, hogy tudok-e már programozni? :D Ha végezni nem igen lehet velük? Persze ez nem kételkedés a részemrõl, vhol a szívem mélyén sejtettem...csak arra akarnék kilyukadni, h mi az a szint amikor akár egy munkára is jelentkezhetek ezen tudásokkal?
> azt honnét fogom tudni, hogy tudok-e már programozni? Ha valaki elkezd neked munkabért utalni havonta. Vannak cégek, ahová felvesznek juniorokat, de kell hozzá egyetemi végzettség, meg erõs szakmai angol (mondjuk tanulni sem leht engol nélkül). Ez egy ilyen szakma. Tudni akkor fogsz igazán, ha valakinek kellenek a cuccaid amiket írsz.
A jó /(pap)/ programozó holtig tanul. Olyan nincs, hogy én már tudok programozni és kész. Azt folyamatosan kell tanulni.
A kérdező hozzászólása: Hát így már nagyjából átlátom legalább ezt a részt! Köszönöm a válaszokat! Egyetemi végzettség részemrõl ki van zárva...nincs rá lehetõségem. Angol tudásom középfokú, de írás talán üti a felsõfokot is, legalábbis tesztek alapján..., hát belevágok, aztán majd kiderül mire jutok vele! :)
Legalább valami OKJ-t csinálj.
Miért van kizárva az egyetem? Elég hasznos tud lenni egyébként. Lehet, hogy sok hülyeséget tanítanak, de ezért jó odafigyelni, mert még szükség lehet rá :D
A kérdező hozzászólása: OKJra én is gondoltam, de egyenlõre egyedül...aztán, ha továbbra is érdekel, akkor beiratkozok. Egyetem: mert anyagilag és idõben se engedhetem meg magamnak...sajna! :( Az eredményeim, meg anno nem olyanok voltak, h ösztöndíjat kaphassak, ha idõben meg is tehetném, h oda járjak!

Ha mind kettőre van pénzem melyiket vegyem? És mivel én Intel párti vagyok és aki az AMD -s configra szavazz indokolja meg hogy miért azt válasszam.!

ASROCK 970 EXTREME3 Kingston 8GB DDR3 1600MHz KIT(2x4GB) CL9 DIMM HyperX XMP Blu Edition AMD FX-8320 AM3+ 3,5GHz BOX Black Edition Sapphire HD7790 1GB GDDR5 A-Data 64GB 2,5" SATA3 Premier Pro SP900 Series ASP900S3-64GM-C Toshiba 1TB 7200rpm SATA-600 32MB DT01ACA100 Chieftec iARENA GPA-500S 500W 12cm Oem Asus DRW-24B5ST SATA Black OEM Chieftec CQ-01B-OP Midi Tower Táp nélkül Black 24 hónap garancia ------vagy------ processzor Intel Core i5-4570S 2.9/3.6GHz, 4 mag, 6MB cache, 4. generáció alaplap ASUS B85M-G, PCI Express 3.0, USB 3.0, SATA-3/6G memória 8GB DDR3 SSD 120GB Samsung 840 Series SATA-3 winchester 1TB 7200rpm SATA-3/6G grafika nVidia GeForce GTX 660 2GB DDR5 ház Cooler Master Elite Knight tápegység Cooler Master Elite Power 600W optikai meghajtó DVD-író

Legjobb válasz: Ha mind a kettõre van pénzed vedd mind a kettõt.

Ha mind a kettõre van pénzed vedd mind a kettõt.
A kérdező hozzászólása: külön van csak rá te idióta!
Akkor vegyél matchboxot, gyökér!
Egyiket se vedd! Jobbat is ki lehet hozni
Amúgy -a felesleges sértegetõs vitán felül- korábban az volt a választást esetleg befolyásoló különbség, hogy míg az Intel procii inkább a programokra, programozásra volt jobban "kihegyezve", addig az AMD a grafikai felhasználásokra. Nem tudom, még mindig így van-e, de pár évvel ezelõtt (jópár) az AMD 800 MHz-es processzorával gyorsabban futott a képszerkesztõ és videószerkesztõ, mint az Intel 1, 2 GHz-esével. Mérések bizonyították.

Mit válasszak megrendeléskor, ha azt akarom, hogy NE hozza ki házhoz a futárszolgálat a csomagot?

Rendelni szeretnék a netr?l, de nem akarom, hogy a futárszolgálat kihozza a házhoz.. Mindenképpen utánvétellel szeretnék fizetni, de hogyan oldhatom meg, hogy a csomagért bemehessek a postára, és ott tudjam átvenni? el?re is köszi a válaszokat :)

Legjobb válasz: Sajnos ez nem mindenhol megoldható. Ahol futárszolgálattal dolgoznak nem fognak a postára rohangálni a csomagokkal. Esetleg kérheted a csomagot a munkahelyedre, vagy ismerõsödhöz,aki általában otthon van és hagysz nála pénzt. Vagy a személyes átvétel van, ha megoldható. Sajna a webáruházak így mûködnek, általában nem a postával vannak szerzõdésben, mert drága

Sajnos ez nem mindenhol megoldható. Ahol futárszolgálattal dolgoznak nem fognak a postára rohangálni a csomagokkal. Esetleg kérheted a csomagot a munkahelyedre, vagy ismerõsödhöz, aki általában otthon van és hagysz nála pénzt. Vagy a személyes átvétel van, ha megoldható. Sajna a webáruházak így mûködnek, általában nem a postával vannak szerzõdésben, mert drága
Nem elég az infó! Attól függ, hogy honnan akarsz rendelni, melyik cégtõl, eladótól!
A kérdező hozzászólása: a ruha-ekszer.hu oldalról rendelek, és MPL futárszolgálat hozná.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat
Gondolom, "érzékeny" árucikkrõl van szó. Megkérhetsz egy nagyon megbízható jó barátodat és az õ címén rendeled meg. Másik, ami drága, postafiókot bérelsz és oda küldeted, amint megjött, megszünteted a fiókot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!