Találatok a következő kifejezésre: Ha az után (5206 db)

Hogyan iranyul az autora hato eredo ero, ha az ut vizszintes szakaszan egyenletesen gyorsul?

Legjobb válasz: Az úttal párhuzamosan, elõrefelé irányul. Kétféleképpen is meg lehet közelíteni: 1 - A testek a rájuk ható erõk eredõjének az irányában gyorsulnak. 2 - A kocsira 3 erõ hat. A gravitációs erõ, ami lefelé irányul. Azt kioltja a vele ellentétes tartóerõ, amit az út fejt ki rá. Tehát függõleges irányban az erõk eredõje 0. A motorja által forgatott kerekeinek és az útnak a kölcsönhatásából származó erõk pedig elõre hajták. Vagyis ezek eredõje elõre mutat vízszintesen.

Az úttal párhuzamosan, elõrefelé irányul. Kétféleképpen is meg lehet közelíteni: 1 - A testek a rájuk ható erõk eredõjének az irányában gyorsulnak. 2 - A kocsira 3 erõ hat. A gravitációs erõ, ami lefelé irányul. Azt kioltja a vele ellentétes tartóerõ, amit az út fejt ki rá. Tehát függõleges irányban az erõk eredõje 0. A motorja által forgatott kerekeinek és az útnak a kölcsönhatásából származó erõk pedig elõre hajták. Vagyis ezek eredõje elõre mutat vízszintesen.
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen kosoznom!

Egy gyalogos sebessége v=75m/min. Mekkora utat tesz meg 1min, 15min, 1h, 1s, 12s t min alatt? Mennyi idő alatt ér célba, ha az út 75m, 450m, 3000m, 5m, sm?

Az eredmény is jó lenne de a kérdés igazából az hogy hogyan kell kiszámolni??? előre is köszönöm

Legjobb válasz: 74m/ mperc ezek után csak összszorzod 1.1*75 2.15*75 3.60*75 4.75/60 5.75/5 V=s/t S=v*t t= S/V

74m/ mperc ezek után csak összszorzod 1.1*75 2.15*75 3.60*75 4.75/60 5.75/5 V=s/t S=v*t t= S/V
6.1 perc 7.6 prc 8.40 perc 9.1/15 pec 10.s/v idõ alatt
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen sokat segített:)

Mennyire szokás meghívni az egész családot a polgári szertartásra, ha az után mindenki mehet haza, mert nincs lagzi?

Nem csak a párnak és a 2 tanúnak kéne ilyenkor ott lennie?

Legjobb válasz: Én ha nem tudnám legalább megkínálni valamivel a családot, meg kicsit leültetni, akkor olyanokat, akik nagyon messzi laknak, nem hívnék. Mert azért mondjuk 200 km-rõl elvonatozni, vagy kocsikázni elég fárasztó, ráadásul a kb. fél órás szertartás után fordulhatnak is vissza. Olyat tudok elképzelni, hogy az esküvõre mindenki hivatalos, utána meg esetleg van egy kis szûk körû családi vacsora, amire csak a nagyon közeli rokonságot hívják meg. De nagyon távol élõket, csak a polgári szertartásra én nem hívnék meg így.

Én ha nem tudnám legalább megkínálni valamivel a családot, meg kicsit leültetni, akkor olyanokat, akik nagyon messzi laknak, nem hívnék. Mert azért mondjuk 200 km-rõl elvonatozni, vagy kocsikázni elég fárasztó, ráadásul a kb. fél órás szertartás után fordulhatnak is vissza. Olyat tudok elképzelni, hogy az esküvõre mindenki hivatalos, utána meg esetleg van egy kis szûk körû családi vacsora, amire csak a nagyon közeli rokonságot hívják meg. De nagyon távol élõket, csak a polgári szertartásra én nem hívnék meg így.
Tõletek függ csak. Így is lehet, de azért a szüleiteket csak illene meghívni, hacsak nem utáljátok egymást!
Meghívhatsz, akit akarsz, csak tüntesd fel a meghívón, hogy nem lesz utána lagzi. Bár ha már meghívod õket, akkor egy minimális vendéglátást csinálhatnátok, mittudomén utána kiülni a parkba némi pogácsával, hangulatos lenne :)
Vidékre meghívni az egész rokonságot, az esküvõ után meg szélnek ereszteni Õket minimális megvendégelés nélkül? A pár meg a 2 tanú meg vacsorázgat? Hát, ez bunkóság a javából.
Nincs szokás. A szokások max a templomi esküvõre vonatkoznak - az ugyanis a "hagyományos". De ma már azért sem szól senki, max a rosszindulatú vénasszonyok, ha a templomi is eltér a hagyományostól. A polgári olyan, amilyet akartok, ha csak 2 tanúval lesz, azzal sincs gond, de az emberek nagy része szeretné, ha ezen az eseményen a rokonai is ott lennének. Ha nincs lagzi, akkor is sokan tartanak egy családi vacsorát utána, hogy legyen egy kis ünnepi hangulat.
Ismerõsömék csináltak ilyet. Elmentek jó messzire lakni, ott tartották az esküvõt, de még egy kis süti semmi sem volt. Egyáltalán semmi. Kb. anyakönyvvezetõ, gratuláció, sziasztok mehettek haza. Nem ment el senki és nagyon csodálkoztak..
Még egy ebéd vagy egy vacsora sincs a szûk családi körnek a házasságkötés után? Mert ha van, akkor azért azokat illik meghívni a házasságkötésre, akiket az ebédre vagy vacsorára is meghívtok. De ha semmi sem lesz utána, hát azért valóban, ha nem vagy rosszban a szüleiddel, esetleg testvéreiddel, azért azokat illene meghívni. De akkor meg hogy néz ki, hogy semmivel sem vendégelitek meg õket e célból? Mondjuk a ti dolgotok. De én legalább egy kis ünnepséget tartanék otthon. Egy kis sütemény, kis ital. Ha másra nincs is anyagi keret.
Ja, bocs most olvastam, hogy nem a ti házasságkötésetekrõl van szó. Szóval erre felénk, ha csak polgári szertartás is van, de nincs nagyobb lagzi utána, akkor a szûk családi kör van ott a házasságkötõ teremben és utána háznál szokott lenni egy kisebb megvendégelés a szûk családi körnek. De persze ahány ház, annyi szokás.
A kérdező hozzászólása: Nem én az egyik barátomék házasodnak. Valahova mennek õk mennek és a 2 tanú. Ettõl függetlenül elmegyek, bár ezért vidékre utazni nem sok értelmét látom.
A kérdező hozzászólása: Jajj, engem csak meghívtak, én nem csinálnék ilyet. Vagy nincs esküvõ, vagy egy minimális lagzi/vacsora van legalább a családdal és a szûk baráti körrel. Ráadásul vidéken, ahol meg aztán végképp szokás a lagzi.
A kérdező hozzászólása: Na most a másik kérdésem, hogy ilyenkor illik-e valami vinni? Nem nagyon járkálok esküvõre, bár nem hiszem, hogy ilyen feltételekkel kellene, de sértõdést sem szeretnék.
Leírom a kérdésed tanulságát: Te olyan ember vagy, akinek ha házasodik a barátja, de nem ad ennek alkalmából semmit, akkor feleslegesnek tartod, hogy elutazz, és megnézd élete egyik legfontosabb eseményét. Az én egyik barátnõm olyan ember, hogy amikor veszélyben volt az esküvõnk költségvetése (kirúgtak váratlanul a munkahelyemrõl) és megkérdeztem, hogy ha csak polgári lesz és után semmi, akkor is eljön-e egy másik megyébõl, akkor azt válaszolta: Ki nem hagynám az esküvõd, hiszen egyszer van az életben. Szóval...ja... 24N
"Na most a másik kérdésem, hogy ilyenkor illik-e valami vinni? " Ha elmész, igen, illik.
A kérdező hozzászólása: Én számos dologban segítettem, a költözésben, úgy, hogy a benzint én fizettem. Általában én emelem fel a telefont, hogy mi van veletek. Azt meg fenntartom, hogy én azt tartom korrektnek, ha az ajándékért cserébe egy rohadt pohár narancslevet és legalább egy szelet zsíros kenyeret lila hagymával kapjanak a vendégek. Barátom vagy nem barátom.
Mondd el neki, ha olyan jó barátok vagytok, h ezt így nem illik, és nekik hogy esne fordítva?

Legalább milyen hosszú utat kell építeni egy 1300 m magasan fekvõ városból egy 3000 m magas hágóra, ha az út a sehol sem lehet meredekebb 12 lejtõ%-osnál?

Legjobb válasz: A szint különbség: 1700 m alfa = arc tg(0,12)=6,84277° úthossz = 1700 / sin(alfa) = 14268,3 m

A szint különbség: 1700 m alfa = arc tg(0, 12)=6, 84277° úthossz = 1700 / sin(alfa) = 14268, 3 m
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Te is "szereted", ha az úton 95-nél hátulról "tolnak"?

Tapasztalataim szerint az autósok kb. 20%-a annyira nem tartja be a követési távolságot, hogy az úton kilométereken keresztül szabályosan rátapad az el?tte közleked?re, és 1-2 méterrel mögötte pofátlankodik. Nem arról az esetr?l van szó, amikor egy autó csigasebességgel bosszantja a többi közleked?t, és mindenki ki akarja kerülni, hanem arról, amikor én is a megengedett maximális sebességgel, vagy azt pár km/h-val meghaladva haladok. Persze, ha satufékeznék, és belém jönne a marhája, még neki állna feljebb. Pedig nagyon szívesen megtenném... Mit lehetne tenni az ilyen bunkók ellen?

Legjobb válasz: Kedves 20:07! Tudod, mikor én a saját tempómban megyek 100km/h-val és szembõl jönnek, elõttem 3-an vannak normális követési távolságban és a román autós úgy gondolja, hogy akkor õ elõz.. na akkor szerintem az a nem normális. Ez az amire emlékszem, utána arra, hogy felébredek a kórházba és csövek lógnak ki belõlem. Szinte sokkot kapok, hogy mi lehet a kisbabámmal, akit 8 hónapig védtem a hasamba, aki semmirõl nem tehet! Ezután bejön az ápolónõ az orvossal és beadják a nyugtatót, hogy normális körülmények között tudjanak tájékoztatni, a kislányom él, sikerült megmenteniük az életét, de nem sokon múlott. Kínok kínja között kiengednek a kórházból. Nem csak fizikai fájdalmakkal, hanem lelkiekkel is. Emellett neveld fel az újszülöttedet, aki minden percet újra átél, mert olyan szr az emberi szervezet, hogy ilyen apró korban is több napig emlékeznek dolgokra... Tudod - bocs, hogy ezt írom -, de telibe szrom, hogy Olaszországba hogy vezetnek, vagy bárhol máshol. Ez Magyarország, még ha szr is!!! Itt, ha az a szabály, hogy 90km/h, akkor az annyi.. Majd, ha valaki tönkreteszi a családodat - reméljük nem lesz így - vagy átmész majd hasonló dolgon, akkor felfogod majd, hogy minek mi a következménye.

Kedves 20:07! Tudod, mikor én a saját tempómban megyek 100km/h-val és szembõl jönnek, elõttem 3-an vannak normális követési távolságban és a román autós úgy gondolja, hogy akkor õ elõz.. na akkor szerintem az a nem normális. Ez az amire emlékszem, utána arra, hogy felébredek a kórházba és csövek lógnak ki belõlem. Szinte sokkot kapok, hogy mi lehet a kisbabámmal, akit 8 hónapig védtem a hasamba, aki semmirõl nem tehet! Ezután bejön az ápolónõ az orvossal és beadják a nyugtatót, hogy normális körülmények között tudjanak tájékoztatni, a kislányom él, sikerült megmenteniük az életét, de nem sokon múlott. Kínok kínja között kiengednek a kórházból. Nem csak fizikai fájdalmakkal, hanem lelkiekkel is. Emellett neveld fel az újszülöttedet, aki minden percet újra átél, mert olyan szr az emberi szervezet, hogy ilyen apró korban is több napig emlékeznek dolgokra... Tudod - bocs, hogy ezt írom -, de telibe szrom, hogy Olaszországba hogy vezetnek, vagy bárhol máshol. Ez Magyarország, még ha szr is!!! Itt, ha az a szabály, hogy 90km/h, akkor az annyi.. Majd, ha valaki tönkreteszi a családodat - reméljük nem lesz így - vagy átmész majd hasonló dolgon, akkor felfogod majd, hogy minek mi a következménye.
És az nem veszélyezteti mások életét, aki ráfékez a hátul jövõre? Vagy épp a volvós gyökér? Én sem szoktam méterekre rámászni az elõttem lévõre, de ha elõzni akarok, akkor bizony kisebb követési távolságot tartok. És ha valaki utol ér nem szívozok vele, azért ért utol, mert gyorsabban megy, had menjen, jobban zavar, aki beláthatatlan helyen elõz.
Húzódj le és nyomj egy jobbra indexet, engedd el, had menjen. Én is szoktam tapadni, ha sietek és nagyon fel tud idegesíteni, ha valaki pont 50-nel megy városban. De ha 95-nél így tol, azt tényleg jobb elengedni, nehogy belehajszoljon egy balesetbe.
Ez engem is rohadtul irritál. Én azt szoktam csinálni ha nagyon felidegesít, hogy leveszem a lábam a gázról. Ha szembõl jönnek az a legjobb:) . Nem tudd egybõl elõzni. Ha kell akkor simán lefékezem akár 30km/h-ra is. Majd mikor nem jön szembe semmi a mögöttem lévõ az õrület határán lévõ idióta elkezd elõzni akkor megtudja mit tud a 2.8 Bi-Turbo benzines Volvo:) Nem engedem el. Szépen visszaáll mögém és az út hátralévõ részében 100 méterre lemaradva mögöttem poroszkál.
Borzalmas, amit a 3-mas válaszoló írt. Meg a kérdést se igazán értem. Én soha nem csinálok semmibõl presztízskérdést se az úton, se máshol. Ma rámtapad így valaki, megpróbálom elengedni. Nem az én dolgom azt megítélni, hogy ki mennyivel akar és tud menni. Ha te a megengedett sebességgel mész, attól én még miért ne mehetnék többel? Ki vagy te, hogy ezt minõsítsd? Látszik, hogy magyarok vagytok, és nem éltetek külföldön. Olaszországban fel se merül egy ilyen probléma, nem is értené senki. Ott együttmûködnek az emberek, és mindenki mehet a maga tempójában és stílusában, és ezt senki nem kifogásolja. Nálunk miért nem lehet így?
Rám nem nagyon szoktak tapadni mert olyan sebességgel megyek , passat CR TDI 170 LE.Nagyon utálom amikor elõttem totyorognak gyök 2-vel vagy 50-el mikor sokkal többel lehetne menni és az út és környezeti viszonyok is engedik.Azokat tartom bunkónak akik nem engednek elõre mert nem bírja ki a hülye suzukis ha megelõzik.
A 7. vagyok velem a suzukis gyökerek szívóznak néha mert nem bírják ha megelõzik a fostalicskájukat és kénytelen vagyok rájuk "tapadni" olyankor.
20.16, 20.19! Borzalmas lehet így élni, hogy mindig elõre beképzeltek ilyen borzalmakat. Én meg azt mondom, ha nincs baj, akkor nincs baj. Ha nincs, akkor miért kell csinálni? A baj csak abból van, hogy ti feleslegesen és szándékosan bajt csináltok. Azt meg rá kéne bízni másra, hogy hogy vezet, kár ezen rivalizálni meg kioktatni. Más is van olyan felnõtt ember mint ti.
Nekem most legutóbb volt, kecskemétrõl jöttem haza autópályán tesómmal. én vezettem egy Passatot. tempomatot beállítottam 140-re. a marha régi yarisos külföldi rrendszámmal mögöttem rátapadt, nyilván többel akart menni mint 140. :) Ezt mégis hogy gondolta? látszott az autón majdnem szétesett már:( De csak nyomta neki... Látta hogy nem húzodik ki, erre elkezdett levillogni!!?? Olyan ideges lettem, pedig én lány létemre nem szoktam idegeskedni, de már tesóm is ki volt, hogy mit akar már a másik! szégyen vagy nem szégyen, én belefékeztem, hogy vegye a lapot!! 25/L
Azért mókásak ezek a válaszok: Sok válaszoló azért izélgeti a másikat, mert nem akar szabálytalankodni. Magyarország, szeretlek!
Utolsó én is passatos vagyok , sajnos én is tapasztaltam hogy pár kis autót vezetõ ember meg akarja mutatni hogy a kocsija (1.3-as suzuki vagy a te esetedben yaris) tud gyorsan menni , mikor nem tud az nem autópályás közlekedésre való csak nem bírják felfogni , nem képesek belátni az autóik korlátait míg egy 170 lovas passat tud menni 140-el minden erõlködés nélkül egy 3 hengeres yaris meg majdnem szétesik 140-él és úgy bõg mintha maximumra állítanál egy porszívót.
Kedves utolsó. Igazad van, az én helyzetem annyiban más, hogy a passat az páromé, sokszor oda adja nekem, na olyankor én is utálom amikor rám másznak, egyébként meg nekem van egy peugeot 107 esem. na azzal tudom hol a helyem a közlekedési láncban!! :) Nem vagánykodom, nem nyomom neki, elengedem a nagy autókat! :) Tehát én mind 2 típusba tartozom, átérzem egyiket és másikat is:)
Nekem az elsõ autóm egy IV-es Golf volt 1.6-os azzal én sem mentem mivel tudtam a korlátait.Tudtam hogy nem bír annyival menni.
kedves utolsó...igen én is egyetértek azzal, hogy tudjuk a kocsink korlátait, nincs annál szánalmasabb mint mikor pl. piros lámpánál a kis autós suzukison annyira látszik, hogy most megmutatom mindenkinek, hogy én indulok el elõbb!!! Pfuu :)
kérdezte a kérezõ, hoghy mit lehet tenni ez ellen? én jelzésértékûen be szoktam fékezni...próbálok úgy fékezni, hogy ne jöjjön belém, de azért mégis vegye a lapot, hogy nagyon rám jött. Egyébként le akalappal 10 esetbõl kb.8szor a befékezés után le is maradnak rendesen, veszik a lapot. na az a másik 2 esetben még dudál is és villog, hogy mit képzelek magamról, hogy beelfékezek...de a legtöbb esetben használ a befékezés...
Hát sajnos itt elég jellemzõ ez az irigység , fõleg a suzisok azt hiszik hogy akinek nagy autója van az nem dolgozott meg érte.Pedig én ugyanúgy megdolgoztam az eddigi összes autómért mint õ a suzukiért.Csak én elég törtetõ vagyok és törtettem is rendeset a külföldi állásért meg tettem is érte.
igen ezzel egyetértek! Tényleg általánosítanak ezek az autósok, nekik valami miatt csak az jutott és akinek már csak egy picit is jobb, fiatalabb, drágább autója van azt lenézik!
Én azt mondom minden csak akarat kérdése.Én 16 évesen elhatároztam hogy felépítek magamnak egy életet , anyagi helyzetet és meg is tettem.És tettem is érte hogy elérjem azt amit akarok és nem a szüleim segítettek.
Szeretek terpeszkedve autózni, kényelmes tempóban. Ha nincs esély, hogy megelõzzenek, akkor kevéssel az objektív felelõsség határa alá lövöm be a tempóm, és azt csinálnak mögöttem amit akarnak. Ha könnyedén ki tudnak elõzni, talán néha tökölök is :S Kényelmesebb az autóm mint a szobám :)
Ez jó megoldás, tetszik:D
Hasonló megoldásom nekem is van, igaz, azt jobbára a hátulról reflektorozókkal szemben szoktam alkalmazni. Egy szúrófényû halogénlámpát raktam be a kalaptartóra, és egy kapcsolóval tudom irányítani. Meglepõdik a barom, amikor visszavakítom a hátsó ablakból. Érdekes, azonnal letudja kapcsolni a távolsági fényszóróját. :)
helyesbítés: 2db ködzáróm van..
Azokkal nincs baj akik megelõznek adandó alkalommal, de akik csak hobbiból tolnak 2méteres követési távval azok veszélyeztetnek.Ilyenkor hátsó ködzáró fel ablakspricni elõl hátul bekapcsol .Ilyenkor általában veszik a lapot." ködzáróm van gyárilag simán féklámpának nézik , a vízpermetbõl meg jut nekik is bõven..Ha mégsem tágít .akkor az õ 2-3méteres féktávjához igazítom a sebességemet, mert így biztonságos.Ha elõttem kiugrik egy vad és vészfékezek , akkor az ilyen barom 100% összetöri a kocsimat.Ezt nem fogják fel ezek az idióták!
Nekem is vannak irigyeim. Emlékszem elõzõ autóm egy kis smart volt...olyan irigyek voltak az emberek, de azt már nem látták hogy egy 10 éves autóról beszélünk! :) csak azt látták, merci, smart, fiatal lány, sõt azt sem látták, hogy hitel volt rajta...:) konkrétan ahol elõzõleg éltem, ott a szomszédok szemét nagyon szúrta, sehol sem parkoltam jó helyen, mindnehol útban voltam, még cetliket is hagytak a kocsimon hogy nem állok jó helyen!! :) egy smartnak valahogy sehol nem volt jó helye!! :) azóta szerencsére már nincs meg az autó, megutáltam a smartot:) akit lehet lebeszélek róla...most szintén van egy peugeot 107-em. hát az sem tetszik sok mindenkinek...
Az eszükbe sem jut hogy valaki esetleg külföldön dolgozik és annyit keres mint itthon 1 vállalkozó.Elég korlátoltak igen.Engem a szüleim mindig úgy neveltek hogy legyek olyan mint az általad említett emberek.Nem kevés irigyem van a környéken pedig ez nem egy szegény környék.
Kedves utolsó. És még hány ilyen ember van...csak a korlátoltabbja nem látja ezt be, és rögtön támad, hogy vagy apuci kicsi gyereke lehetsz, elkényeztetett lehetsz, vagy lopsz, csalsz, adót csalsz stb hogy ilyen autód van...Teljesen más! Én tettem fel kérédst már a Családi témakörben is...na ami még ott megy az kritikán aluli:) Azt a sok megkeseredett embert:( nem is a kérdésre válaszolnak, sõt van hogy még azt sem tudják, hogy én nõ vagyok, mert nem derül ki a kérdésembõl, de én már gondolhatod hogy a fiatal szeretõ lehetek csakis akiért el lett hagyva a család!! :) ) húú de kiborítanak az ilyen emberek!! nyilván magukból indulnak ki:)
06:58: Persze, te csak betartottad, de miért kell önkéntes rendõrt játszani? Elengedted volna, hogy menjen a dolgára, te meg utána ugyanúgy betarthattad volna a szabályokat. De egyszerûbb volt sz0patni ....
Nem tudom hogy az ország melyik részén laksz de itt nyugat-Magyarországon a fõ utak többségén lehetne menni 120-al is sõt még többel is szoktak.Persze télen amikor az útviszonyok nem megfelelõek akkor még 90-el sem szabadna menni de amikor tud az ember és a környezeti és útviszonyok engedik miért ne mehetne gyorsan?
A kérdező hozzászólása: "Ha te a megengedett sebességgel mész, attól én még miért ne mehetnék többel?" Például azért, mert kockáztatod mások életét. Ha a sietõs vagánykodók feltekerednek a fára, nem sajnálom õket, de amikor egy kisgyerek árván marad, mert szabályosan közlekedõ szüleibe belerohan egy idióta, akkor elszorul a torkom. "Ki vagy te, hogy ezt minõsítsd?" Egy egyszerû, szerény autós, aki naponta 50-100 km-t vezet, és szeretne két lábán kiszállni az autójából.
Már vártam, hogy mikor hozzátok fel a hülye Suzukis témát... A 4-es út, mivel nap, mint nap itt közlekedek én is SUZUKIVAL, leírhatatlanul stresszes. Persze itt mindenki azt hiszi, hogy csak õ tud vezetni, a másik, mert kisebb teljesítményû autója van, hülye gyökér. Én mindenhol betartom a maximális sebesség korlátot, városban is, országúton is. És baromira nem szokott érdekelni, hogy a mögöttem lévõ mennyire siet, ha siet, akkor menjen. Ha meg tud elõzni, elõzzön. Attól mert a másik mögöttem jön, nem leszek frankóbb gyerek, ha én is megmutatom, hogy milyen gyorsan tudok menni, sõt, éppen az ellenkezõjét vallom. Magyarországon nincs közlekedési kultúra, mindenki a sebesség növelésével akarja megoldani az összes közlekedési helyzetet.
Kedves utolsó nem a hozzád hasonló suzukisokról beszéltem hanem azokról akik jobbra-balra mozgolódnak az úton mikor meg akarná õket elõzni az ember.Sajnos ilyenek legtöbbször a suzukisok (tisztelet a kivételeknek).És igen nincs közlekedési kultúra sajnos , én dolgoztam Németországban ott teljesen másképp közlekednek.
nah csak elõkerült egy suzukisokat szidó. Amúgy én megyek suzival is, de pl mikor egy mercivel jártam akkor is betartottam a sebességkorlátokat. Lexarom hogy tetszik e másnak vagy nem. Ha ott mászik mögöttem és szabad az út indexelek hagy menjen. Nekem elég a 90. ha nem érti lassítok kb 80ra és megelõz. Aztán visszaállok a 90 re. Az, hogy nem engedem el egy faxság ahohy a 3mas írta. Olyat nem játszok, veszélyes is lehet, bunkóság is.
látom mire telefonon bepötyögtem már írtatok... :)
én azt szoktam csinálni hogy vissza teszem 4-esbe és padló gáz
19:54: " Majd mikor nem jön szembe semmi a mögöttem lévõ az õrület határán lévõ idióta elkezd elõzni akkor megtudja mit tud a 2.8 Bi-Turbo benzines Volvo:) " << hátte mi g3c| vagy wazze xD Üdv egy szintén T6-os kolléga :)
Egyszer Körmendtõl az országhatárig bosszantottam egy kamionost. Nem bírt magával, állandóan beleállt a seggembe. Na, jól van barátom, mostantól betartom végig a szabályokat. Lakott területen kívül nem tudott megelõzni, mert nem bírta a 90-es tempót, lakott területen pedig a 30-as táblánál is 30-cal mentem. Õ nagyon ideg volt, de én élveztem...
Mert te egy jó nagy b*zi vagy barátom. Erre nem tudok mást mondani. Nem értem miért kell sz0patni azt, aki sietne(mert nem hobbiból nyomja neki). Ha tudnád, mibõl áll egy kamionos munkája, akkor valszeg nem így állnál ehhez(ha igen az megint csak téged minõsít).
22:55 "Õ nagyon ideg volt, de én élveztem..." Erre a mondatodra akkor is emlékezz amikor ugyan ilyen ember miatt esetleg a TE életmentõ dolgaid nem érkeznek meg valahova idõbe, mert egy másik ember élvezi, hogy egy 40-tonnás dögöt szopat egy 1 tonnás "szutyokkal". És barátom elhiheted, hogy az a kamion is bírta volna simán a 90-et, csak neki nem annyi a megengedett. Üdv. Egy volt kamionos.
Nagyon büszke lehetsz magadra. De igazából szánalmas vagy, majd ha téged korlátoznak a munkádban, remélem akkor is ilyen boldog leszel. Sohasem csesztetném a teherautósokat, se a kamionosokat, ha õk nem lennének, [email protected]ám magamat az összes boltban, elmehetnék jó messzire a [email protected] És nem csak én, hanem mindenki más. Sohasem bunkóznék velük, mindig beengedem õket sorolni, meg mindenben amiben csak tudok segítem a munkájukat. Az én kamionhoz képest csöpp autóm úgyis simán behozza, mivel gyors, az õ gépük pedig nagy és lassú. Na jó a román kamionosokkal kicsit ellen érzetem van, amennyi hírt hallok, meg ismerõseimet, hogy miket csinálnak. De ez nem utálat, mert ellenem nem csináltak még semmit. A suzukisokat utálom, akik mennek 40-50-nel, de széles úton is középen, hogy nehogy megelõzzük õket.
Nos azért a kamionosok is szokták sz0patni a népet. Egyszer engem is szivatott egy, bár lehet hogy csak egy bamba majmot fogtam ki. Molyolt 60nal miután a szembejövõk elmentek gondoltam megelõzöm, de az bemászott középre. Nem fértem el mellette. Némi villogás, duda semmi. Jöttek szembe, visszahúzódott, majd középre ment ismét. Ezt sokáig játszotta. Már legalább 6 autót tartott így fel, mikoris kicsit szélesedett az út, és befértünk, akkor kapcsolhatott mert visszament a sávjába. 6ból kb 5 autós dudált ennek a faxnak mikor elõzte. Ilyen is van, de nagyon ritka.
A 17-es vagyok HAHÓ CSAK
A 17-es vagyok HAHÓ CSAK BETARTOTTAM A SZABÁLYOKAT.
Magyarországon elég idiótán van megcsinálva a Kresz szabályzat az tény.30 lakott területen?!90 fõúton?!Nevetséges az egész!Fõúton 120 kellene a maximális sebességnek , úgysem megy senki sem 90-el ott.Autópályára meg korlátlan kellene mint Németországban. Utolsó válaszoló te akkor is szándékosan akadályoztad a mögötted haladó teherszállító jármûvet ami bunkóság és kib_szás.Majd ha holnapután nem lenne kenyér a boltban és mehetnél 40 km-el messzebb biztos nem így gondolkodnál.
Velem egyszer addig játszotta ezt az illetõ, hogy megálltam elõtte, majd kiszálltam, és a letekert ablakán keresztül orrbavágtam, majd elegánsan tovább mentem a megszokott tempómmal. Valamiért nem jött utánam, de nem tudom, hogy miért nem. (Megjegyzem, hogy ezerszer lett volna alkalma addig, hogy megelõzzön, de õ "nevelni" akart, villogott, dudált.) Mentségére szolgáljon, hogy akkor kispolszkim volt, és nem látott bele.
08:56-nak! Igen, vannak érdekes szabályok a kreszben, de egy szr úton, ami tele van kátyúval, hogy a pics*ba mennyek 120-al??? Én krvára nem akarom a kocsim tönkretenni!
Imádom, fõleg a 4-es úton... Szolnok - Budapest rally ... Fõleg akkor 'szerettem' bele, mikor balesetünk volt és onnan vittek a szülészetre. Épp hogy életben maradtunk a lányommal. És ezt sehol nem reklámozzák, a románt felelõsségre vonták azt csókolom. Ha nem 'kéne' hazajárnom Pestre, el se indulnék a 4-es úton.

Lányok ti mit csináltok ha az úton szembe sétál veletek egy nagyon jóképű srác?

pl. mélyen a szemébe néztek rámosolyogtok lesütitek a tekinteteket mert megijedtek vagy pl. magatokban mosolyogtok stb.

Legjobb válasz: hiába....idegen szval ha mosolyogtok is egymásra akk is lehet többé nem fogtok találkozni szval ha látsz egy kis esélyt is rá../avagy ilyen elsõ látásra dolog lenne akk szólísd meg valamilyen indokkal vagy mond az igazat aztán majd reagál de több ilyen kérdés is van sztem olvasgasd vagy tégy fel egyet..:)na kicsit eltértem a tárgytól bocsesz:)

hiába....idegen szval ha mosolyogtok is egymásra akk is lehet többé nem fogtok találkozni szval ha látsz egy kis esélyt is rá../avagy ilyen elsõ látásra dolog lenne akk szólísd meg valamilyen indokkal vagy mond az igazat aztán majd reagál de több ilyen kérdés is van sztem olvasgasd vagy tégy fel egyet..:) na kicsit eltértem a tárgytól bocsesz:)
Eszembejut a barátom, hogy õ milyen helyes hozzá képest, és mennyire tetszik. :) Én emiatt mosolyodom el, nem az illetõ miatt.
Sajnálnám szegényt mert lekileg tuti kattant, amúgy nem érdekelnek a helyes pasik engem sosem vonzottak
Szimplán elmegyek mellette. :D
elõször a szemébe nézek, majd lesütöm a szemem. :)
A szemébe nézek és elmosolyodom, meg magamba elkönyvelem, hogy "azt a ku..a, de jó hapsi".
megnézem... aztán megyek tovább.:D
Elmegyek mellette, és mikor nem látja akkor mosolygok és vidulok:DD
kicsit mosolyra húzom a számat, a szemébe nézek majd lesütöm a szemem :$ :)
Na ilyen velem sokszor volt már, hogy jött velem szembe egy szép lány és a szemembe nézett, majd lesötötte a szemét meg még azt vettem észre, hogy szokták a hajukat is simítgatni. Csak az a gond, hogy én ronda fiú vagyok. :/

Ha az út szélén várakozok, akkor is tartsam magam bekötve?

Mert ha félreállok, amíg várok valakit, vagy csak bemegy a tesóm a boltba, mindig kikötöm magam. Aztán elgondolkoztam a minap, hogy ha így belém jönnek hátulról, akkor is összetöröm magam, nem kell ahhoz mennem. Szóval ha egy helyben várakozok a kocsival az út szélén, és valaki belém jön, akkor jobb, ha be vagyok kötve?

Legjobb válasz: Szerintem annak kevesebb az esélye,hogy állás közben beléd mennek,mint menet közben!Én akkor szoktam nem kikötni magam,ha viszonylag rövid idõre kell megállnom!Szerintem ezt te tudhatod igazán....mikor érzed biztonságba magad,ha be vagy kötve,vagy ha nem!!!És ez a fontos!!!

Szerintem annak kevesebb az esélye, hogy állás közben beléd mennek, mint menet közben!Én akkor szoktam nem kikötni magam, ha viszonylag rövid idõre kell megállnom!Szerintem ezt te tudhatod igazán....mikor érzed biztonságba magad, ha be vagy kötve, vagy ha nem!!!És ez a fontos!!!
azt csinálsz amit akarsz
Nem úgy van az a mondás, hogy a k u r v á k mennek bal oldalt? :)
"A lany mindig a ffi jobb oldalan megy" És ez egy kõbe vésett baromság amit "kötelezõ" lenne betartani mi? Mázli, hogy nem minden ember droid akikre még rá lehet erõszakolni ilyen divatjamúlt baromságokat.
A lany mindig a ffi jobb oldalan megy :)
Szerintem lényegtelen, hogy ki melyik oldalon megy, legfeljebb ilyen "elit" körökben fontos ahol még az alsógatyád színe és szabása is meg van szabva meg hogy hogyan kell enni (500 villával egy sima rántott szeletet). Amúgy meg úgy kell menni ahogy kényelmes. Nekem úgy jó ha bal oldalt vannak mellettem az emberek (mindenkinél így van) mert arra jobban tudok fordulni, jobbra nehezebben megy.
Én mindig párom jobb oldalán megyek. Így szoktuk meg :) Amúgy meg, ha valami közeleg felénk csak félre ugrunk :D ha meg nem, nagy valószínûséggel mindkettõnket eltalál, szóval tök mindegy, hogy elõbb kapom az arcomba a motort vagy késõbb, egy századmásodpercnyi különbséggel ..
szerintem annyira de annyira tökmindegy :D a lényeg, hogy szeressen... 24/L
A kérdező hozzászólása: Ezt nem tudom, de menejen kint és csapja el egy vandál motoros? :D
Ott állt a lány az út jobb oldalán, egy sárga rózsa hervadt homlokán...
http://csubakka.hu/wp-content/uploads/2011/03/magassag.jpg Ilyen magasról letojom..Az a lényeg ne f.ss tõle..Nem volt még punci ami harapott volna:D
belül, a védelem fontosabb.
??? Mi a faszomról írsz össze-vissza? :D Nincs rá szabály, hogy ki melyik oldalon meg! :D Nem tudom honnan szedted ezt... Vagy te valami hagyományõrzõ vagy? :D
Bizony még azokra is kell!
Ha pedálos autót veszel, arra nem kell jogosítvány!
Persze a kategória se igazán jó!
A kérdező hozzászólása: Mondjuk egy olyanra amivel a strandokon árulnak, amibe még kilóméteróra sincs
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel 1-2lóerõ motor van benne
Kerékpár az amit emberi erõ hajt és ezt egy max. 300 W-os motor segíti! Az 1-2 lóerõs ha 3 kerekû akkor segédmotoros kerékpárnak számít és AM kategória, ha 4 kerekû akkor quad (minimum A1), vagy mopedautó a besorolása (minimum B1-es jogsi kell)!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!