Találatok a következő kifejezésre: Ha az toxémia (7 db)

Ha az anyánál toxémia gyanú áll fenn, akkor hogy lehet, hogy a baba szívhangja a CTG-n tökéletesen jó eredményt mutat? Ez esetben nemhogy a baba szívhangjának "rossznak" kellene lennie? 37 hetesen.

Legjobb válasz: Ha még nem nagyon súlyos a toxémia akkor jó a baba szívhangja. Én amikor a toxémia miatt már vizeletet sem ürítettem akkor még mindig jól volt a babám is. Végül befektettek 38 hetesen a kórházba és megindították a szülést, nehogy gond legyen belõle! Ha nem jön már vizelet azonnal szólj az orvosodnak!!!

Ha még nem nagyon súlyos a toxémia akkor jó a baba szívhangja. Én amikor a toxémia miatt már vizeletet sem ürítettem akkor még mindig jól volt a babám is. Végül befektettek 38 hetesen a kórházba és megindították a szülést, nehogy gond legyen belõle! Ha nem jön már vizelet azonnal szólj az orvosodnak!!!
A kérdező hozzászólása: hát ezt a toxémia gyanú diagnózist én állítottam fel magamnak, hál istennek nincs baj a vizeletemmel, a vérnyomásom a kezdetektõl fogva kicsit magasabb volt, de bogyót szedek rá és még mindig a kezdeti adagnál tartok, szóval nem megy 140 fölé, csak a lábam dagad ... de itt már a lábdagadást is úgy kezelik mintha leprás lennék komolyan .... egy csomó eü. alk. mesélte, hogy olyan vizesek voltak a lábaik a terh. utolsó heteiben, hogy menni alig bírtak, de nem piszkálták õket "feleslegesen", meg nem riogatták, egyéb tünetük nem volt, a babák idõre, rendben születtek, aztán a víz távózott .... szóval én amúgy is hajlamos voltam vizesedére, és én már szerintem a sok belemagyarázás miatt pánikolok be .... de köszi a választ Neked és jó egészséget:-)!

A második terhességnél mennyi az esély toxémiára ha az első terhességemnél toxémiám volt?

Hétvégén teszteltem pozitívat és 2 hét múlva megyek orvoshoz. kicsit izgulok. Nem szeretnék most is végig aggódni a toxémia miatt.

Legjobb válasz: Szia! Nem feltétlenül kell hogy újból az legyen,de elég nagy a valószinûsége! Igyál sok folyadékot majd és lehet kapni olyan sót a bioboltokban,amit ilyen esetekben használni lehet,mert a rendes sók bármilyen kis mennyiségben is fogyasztod õket megkötik a vizet a szervezetben. Azért nagyon szoritok,hogy ez a terhességed toxémiamentes legyen!:)))

Szia! Nem feltétlenül kell hogy újból az legyen, de elég nagy a valószinûsége! Igyál sok folyadékot majd és lehet kapni olyan sót a bioboltokban, amit ilyen esetekben használni lehet, mert a rendes sók bármilyen kis mennyiségben is fogyasztod õket megkötik a vizet a szervezetben. Azért nagyon szoritok, hogy ez a terhességed toxémiamentes legyen!:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Aranyos vagy! Több olyan esetrõl hallottam hogy a 2. terhesség simán ment. Már most elkezdem a sószegény diétát. Abból gond nem lehet.
Én is toxémiás voltam, most 31 hetes vagyok a második babóval, edig semmi hál'Istennek.Belenéztem angol kutatási eredményekbe, ott minimálisra teszik a második terhességnél az elõfordulási valószínûségét, feltéve, ha azonos az apa. Állítólag az elsõ toxémia alkalmával antitestek termelõdnek, amelyek a további terhességekkor védik a méhlepényt. Szóval ne aggódj, én majdnem ottmaradtam a nagyfiammal 5 évvel ezelõtt, nem véletlenül ekkora a korkülönbség.Kicsi az esélye nagyon(8%), ha jó kezekben vagy, nem lehet semmi bajotok.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó hírek.:) ))) Nekem 3 éves a kisfiam. Nem voltunk életveszélyben mert nagyon enyhe volt a toxémia és idõben elkezdték kezelni ez volt a szerencse. A 37. hétig kihúztuk. Remélem most nem lesz semmi gond.
Második vagyok, nekünk nagyon gáz volt.240/150-es vérnyomással császároztak...Most még csak nem is diétázom, teljesen jól vagyok.Azóta orvost váltottam(eddig 2szer), mivel megfogadtam akkor, hogy ha egy csepp kételyem is támad a szakértelmét illetõen, nem maradok.Még mindig nem vagyok biztos benne, hol fogok szülni...

A vizesedés mikor alakulhat ki? És mik a tünetek? És tulajdonképpen mi az a terhességi toxémia? És mi lehet a babával ha az alakul ki?

Legjobb válasz: Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.

Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.
a vizesedes a terhes nok nagy szazalekanal a terhesség végefelé alakul ki (van, akinél nincs egyáltalán). hasznos dolog, barmilyen kényelmetlen, mert állítólag konnyebb lesz tõle a szules. a terhességi odema tunete a láb dagadása, de van, akinek a keze-ujjai, sot, a szules napjan az arca is bedagad. ez elmulik, szules utan sokat fogunk wcre maszkalni, es jobban is fogunk izzadni. a terhességi toxémia terhességi mérgezés magyarul, ami azzal jár, hogy nagyon vizesedsz, napok alatt felszedsz 4-5 kilót, a vizeletedben fehérjét, vagy gennyet találnak, és hogy az egekben van a vérnyomásod. altalaban benntartanak a korhazban, és figyelnek, ha valami valtozas van, annak megfeleloen kozbelepnek, illetve probalnak tunetmentesiteni (beloni a vernyomasod, stb). Ezeknek a tuneteknek egy resze eleg konnyen felismerheto (azert is szaporodnak a vizsgalatok a vege fele, és szerintem ha gond van, még te is észreveszed), közbe tudnak lépni, hogy ne legyen semmi gond a babaval. ne aggodj!


Ha az első terhessés toxémia nélkül normálisan lezajlott, akkor a második babával lehetek toxémiás ugyanattol az apátol?

Nem nagyon értem ezt a toxémia dolgot.

Legjobb válasz: Az apával ez semmilyen összefüggésben nincs. És igen, a másodikkal lehetsz, akkor is, ha az elsõvel nem voltál, mert ezzel sem függ össze. Minden terhesség más.

Az apával ez semmilyen összefüggésben nincs. És igen, a másodikkal lehetsz, akkor is, ha az elsõvel nem voltál, mert ezzel sem függ össze. Minden terhesség más.

A II. fokban érett méhlepény, az még nem olyan rossz? 36 hetes vagyok. Már nem emlékszem, pedig itt olvastam már róla. Ha fehérvérsejt van a vizeletbe az tényleg a toxémia jele? Nem vizesedek, 8kg-ot híztam a vérnyomásom is jó.

Legjobb válasz: A méhlepényed teljesen jó, nekem is annyi volt, és azt mondta a doki, h ez jó. Nem fehérvérsejt, hanem fehérje jelezheti a toxémiát.

A méhlepényed teljesen jó, nekem is annyi volt, és azt mondta a doki, h ez jó. Nem fehérvérsejt, hanem fehérje jelezheti a toxémiát.
Ebben a korban már II. fokba kell is, hogy legyen a lepény érettsége. Fehérje toxémiára utalhat, de csak akkor, ha vizesednél és magas lenne a vérnyomásod. Ha csak ez lépett fel, akkor valami fertõzésrõl lehet szó.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi.Az uh-án azt mondta a doki, hogy elvan meszesedve több helyen.A toxémiát gondoltam, de valaki azt mondta ez is az, de ha jól tudom ez valami gyulladás.
A II. fokon érett lepény szerintem ilyen idõs korban már jó, nekem is volt fehérje a vizeletemben és valószínûleg felfáztam. Cickafark teát ittam esténként és ülõfürdõztem és elmúlt, de ez nem csak a felfázásra jó, hanem egyéb gyulladásokra is a nõk számára. A következõ vizelet adáskor már rendben volt minden.

A terhességi toxémia csak és kizárólag abban az esetben áll fenn, ha mind a 3 tünet (vizesedés, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben) együtt jelentkezik?

Vagy van olyan tünet, ami a f?tünet, és mellesleg általában de nem mindig kíséri a másik kett??

Legjobb válasz: Szia.Szobatársamnak volt,a 31.hétre megcsászározták:(,magas vérnyomás,dagadt végtagok(inkább a lába vizesedett),nehéz légzése volt(mintha ült volna vki a mellkasán),aztán megjelent a fehérje is a vizeletében meg epét hányt,szar volt a gyomra.Nem ez miatt került be,hanem mert kisebb volt a babája mint a nagy átlag.Sürgõsségi császár lett,nem sokon múlt,hogy mindkettõjüknek baja legyen.1090g és 37cm volt a baba.Ha vmit észre vettél magadon inkább menj és nézesd meg nehogy baj legyen. Üdv Üdv

Szia.Szobatársamnak volt, a 31.hétre megcsászározták:(, magas vérnyomás, dagadt végtagok(inkább a lába vizesedett), nehéz légzése volt(mintha ült volna vki a mellkasán), aztán megjelent a fehérje is a vizeletében meg epét hányt, szar volt a gyomra.Nem ez miatt került be, hanem mert kisebb volt a babája mint a nagy átlag.Sürgõsségi császár lett, nem sokon múlt, hogy mindkettõjüknek baja legyen.1090g és 37cm volt a baba.Ha vmit észre vettél magadon inkább menj és nézesd meg nehogy baj legyen. Üdv Üdv

Ha a vérnyomásom ingadozik, nincs fehérje a vizeletben, és kicsit vizesedek, az már toxémia?

Holnap megyek dokihoz.Az utóbbi pár napban volt hogy magasabb vérnyomást mértem itthon is, de általában 140/90 alatt volt, egyszer ment fölé.A bokám kezdett dagadni pár napja, eddig nem dagadt semmim, csak néha nagy melegben.A vizelettel nem volt semmi gond, tegnap mérték.Eddig 13 kilót híztam, az utóbbi 5 hétben majdnem négy kilót, de egy hónapig csak feküdtem, lehet az is rátett a kilókra, meg ugye a víz.

Legjobb válasz: Szerintem csak simán közeledik a szülés! ne aggódj, de minden tünetet mondj el a dokinak, nehogy baj legyen! A császárral meg semmi baj, én is császáros voltam, el voltam keseredve, de a mûtét után 5 perccel már örültem hogy biztonságosan "kivették" a gyerekemet, minden rendben volt utána is! Jöjjön aminek jönnie kell:)

Szerintem csak simán közeledik a szülés! ne aggódj, de minden tünetet mondj el a dokinak, nehogy baj legyen! A császárral meg semmi baj, én is császáros voltam, el voltam keseredve, de a mûtét után 5 perccel már örültem hogy biztonságosan "kivették" a gyerekemet, minden rendben volt utána is! Jöjjön aminek jönnie kell:)
Szia! Egyetértek az elõttem szólóval!Közeleg a szülés, akkor szokott feljebb menni a vérnyomi!Igyál sok folyadékot, az kimossa a mérgezõ anyagokat a szervezetedbõl és ha birsz sétálj, amikor kedved van hozzá!A mozgás segiti levinni a vérnyomást! További jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kicsit félek, nehogy a babámnak legyen baja, de inkább kórház, bármennyire is nem szeretem.Majd holnap elválik. Minden jót nektek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!