Találatok a következő kifejezésre: Ha az teszten (602 db)

8 tesztet írt.
A kérdező hozzászólása: ééééés ez hogy derült ki? :D
jelölje az utolsó elötti tesztek pontszámainak összegét y a megírt tesztek számát n (y+97)/n= 90 y+97 = 90*n (y+73)/n = 87 y+73 = 87*n A két egyenletet egymásból kivonva:24 = 3*n n=8

Baj, ha az előírt időnél tovább kell a tészta?

Legjobb válasz: Nem tudtam hogy van arra elõírt idõ hogy meddig kell a tészta, mivel nekem kell kettõkor de néha este hétkor is kell a tészta. Attól függ van-e étvágyam rá. Viszont ha pizzát vagy kenyeret akarok sütni akkor szerintem sem mindegy meddig KEL a tészta, mert ha sokáig hagyod összeesik ("kimegy belõle a levegõ").

Nem tudtam hogy van arra elõírt idõ hogy meddig kell a tészta, mivel nekem kell kettõkor de néha este hétkor is kell a tészta. Attól függ van-e étvágyam rá. Viszont ha pizzát vagy kenyeret akarok sütni akkor szerintem sem mindegy meddig KEL a tészta, mert ha sokáig hagyod összeesik ("kimegy belõle a levegõ").
szerintem nem, én is keltettem mar egy éjszakán at tesztát
Nem jó, ha sokáig kel, mert akkor valóban összeesik, túlkel! A kelt tésztákat a duplájára kell keleszteni. Velem volt már úgy, hogy belekezdtem a fánk készítésébe, de közbejött valami, és nem tudtam megvárni, hogy meleg helyen megkeljen, és kisüssem. Ilyen esetben mindig hûvös helyre vagy hûtõbe teszem az összegyúrt, dagasztott tésztát. Ott órákat, sõt egy napot is elvan, és semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem az elõírt idõt, hogy amennyi a receptbe van írva. De azért köszi az eddigi válaszokat =).
Az utolsó válaszoló vagyok. Nem baj, ha a receptben elõírtnál tovább kel, de figyelj rá oda, hogy ne keljen túl.

Kazettás tesztet megzavarhat, ha az ujjammal csepegtetem bele a vizeletet és nem pipettával (mivel hiányzott a pipetta a csomagból, itthon meg nem találtam :S)?

Legjobb válasz: ha tiszta volt a kezed és nem áztattad el nagyon a tesztet akkor szerintem nem zavarja be. ma csináltad a tesztet? én kb egy órája csináltam (én is kazettásat) és negatív lett. :( neked mi lett az eredmény?

ha tiszta volt a kezed és nem áztattad el nagyon a tesztet akkor szerintem nem zavarja be. ma csináltad a tesztet? én kb egy órája csináltam (én is kazettásat) és negatív lett. :( neked mi lett az eredmény?
na arra a kiírásodra írtam hogy nekem 12 nap késés után lett halvány pozitív az a fajta tesz :D igazság szerint március 7-re nem várom, de most annyira érzékeny a mellbimbóm hogy csináltam egy tesztet ma is de full negatív lett. :( gõzöm sincs mitõl lehet neked a nyilallás.pontosabban le tudod írni hogy hol érzed?
ja bocsi, nem a te kérdésedhez írtam a halvány tesztet hanem egy másik kérdéshez
A kérdező hozzászólása: :) Na hajrá, meg van idod!! Hat jobboldalt a petefeszkemnel néha erõsebben, néha kevésbé, néha csak ugy tompan fajdogal vagy kisugárzik a mehembe, fõleg a mehem felsõ részen érzem és olyan "meleg" vagy hogy is fogalmazzak... :S Elég érthetetlen. :D Mar tobb (1-2) hete érzem, mikor teszteltek azt a "pozitivat" elotte nagyon eros szúrás volt ugyancsak a jobb oldalon és hihetetlenül fajt a derekam (sosem szokott amugy) meg bizsergett a mellem, aztan megjött valamennyire és nem figyeltem tovabb ezekre a dolgokra. Azota (miután elmúlt) folyamatosan erzekeny a jobb oldalam, nem tudom mitõl. :S Az elobb pl. behuztam a hasam direkt, lam mit érzek és nagyon fura volt, fajt, most meg pl. semmi. :|
A kérdező hozzászólása: Néha-néha meg az is elõfordul, h a mindjart megjön érzéssel faj. Most csak tompan "bizsereg", felül, jobb oldalt a mehem és petefeszkem környéken.
húúú hát nem is tudok mire gondolni mert nekem ilyen még nem volt.vetélésem volt már de az nem ilyen volt és nem tartott ennyi ideig. nem tudok sajnos neked segíteni.ha nekem valami rejtéjes tünetem van akkor beírom az összes tünetet a google-be és megnézem mit ad ki. próbáld ki, hátha ad valami támpontot. de ne vedd 100 százalékra mit ki ad, mert nekem egyszer kijött a vastagbél daganat. mint a hülye rohantam az orvoshoz és kiderûlt hogy "csak" belsõ aranyér

Terhes lehetek-e, ha a teszten a 2. csík halvány volt, de mikor elmentem az orvoshoz ő nem talált az ultrahangon semmit?

Igazság szerint 3hete voltam együtt a barátommal,de nem szeretnénk babát mert még fiatalok vagyunk.Védekeztünk de lehet,hogy valami nem volt rendben 4napja késik a mensim és holnap megyek kon trollra mert tegnap még semmi jele nem volt a terhességnek.

Legjobb válasz: Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.

Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ válaszoló! Mint kiderült pocaklakó van a dologban, de azt kell mondjam sajnos... Jövõ héten lesz a megszakítás már ma lett volna csak közben megbetegedtem.Ez a döntés valószinüleg megváltoztatta az életem minden szemszögbõl a felelõtlenségtõl kezdve még sorolhatnám, de ahogy a mondás is megerõsíti-mindig a saját hibáiból tanul az ember. De köszönöm az aggódást és az érdeklõdõ szavakat:) Sok sikert mindenkinek az életben. Sziasztok
2-es vagyok! Sokat gondoltam ám rád, szóval akkor még mindig függõben vagy! Majd írj, hogy mi lett az eredmény! Kiváncsiak vagyunk!
A kérdező hozzászólása: Hát nem látott még semmit az orvos...kaptam valami gyógyszert ami állítólag segíthet hogy ne tapadjon meg, de nem 100%, szerda körül meg kéne jönnie azt mondta az orvos, ha nem akkor kontroll 2án.
Kedves Kérdezõ mi van veled? Látott valamit az orvosod? Bár szerintem még nem nagyon mert még ha terhes is vagy akkor is még nagyon picike lehet. Talán egy vérvétel hitelesebb lenne.
Kedden teszteltem halvány pozitívat, pénteken az orvos nem látott terhességet. Egy hét múlva ott "vigyorgott" az ultrahangon az azóta 1 éves kisfiam. Nekem akkor azt mondta a dokim, hogy a tesztek elõbb mutatják a terhességet, mint ahogy õk látják az UH-n.
A kérdező hozzászólása: Persze megírom:) Nem szeretnék ártani a picinek ha mégis ugy alakul, hogy lesz, ugyhogy nagyon remélem, hogy csak vaklárma az egész...
Persze, lehetsz terhes. Anno én pont azon a napon csináltam meg az elsõ terhességi tesztet(nekem is nagyon halvány két csík volt), amikor meg kellett volna jönnie, du. el is mentem a dokihoz, de még semmit nem látott.
2-es vagyok! Azért ha nem megeröltetõ, és lesz idõd, megírod kedves Kérdezõ, hogy hogyan alakult a sorsod? Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretnéd.Gondolok rád holnap!
Lehetsz terhes. Még nagyon korai, ezért nem is látni még semmit. Holnap sem biztos, hogy látni lehet majd. 1-2 hét szerintem, mire majd valóban ki tudja mondani a doki a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, de nem nyugodtam meg.Megmondom õszintén, hogy remélem hogy csak késik és a temszt tévedett. Nem csináltam másik tesztet remélem hogy holnap az orvos tud majd valami biztatòt mondani.
Nekem is nagyon halvány vot a 2. csík. Ennek eredményeképpen állandóan tesztelgettem. Amikor elmentem az orvoshoz, akkor egy doboznyi, tesztcsikot kiboratottam az asztalára. Megnézte, mindet, kb. vagy 15-öt. Talán egyet talált benne, amire azt mondta, hogy nagy jóindulattal talán esetleg egy db. ami pozitív lehet, de azt mondta, hogy menjünk át az ultrahangra. Ott volt a monitoron a babám, szívhanggal. Ekkor voltam már 8 hetes. :-P Szóval, nemtudom, hogy ez most lehangol-e de nekem ez volt a tapasztalatom, és úgy, hogy szerintem a létezõ, és kapható legkülönbözõbb márkájú teszteket kipróbáltam.
2-es vagyok!Ó Istenem! Sajnálom nagyon, de ha nem tudjátok vállalni...!Nem tudok mit mondani, nem kerültem hál Istennek ilyen helyzetbe, hogy az elvetetés mellett kellett volna hogy döntsek! Mostani fejjel, hogy már gyerekem van, azt mondom, hogy soha nem lennék rá képes, de arra is emlékszem, hogy amikor nagyon fiatal voltam, és felmerült a gyanúja, hogy babám lehet a felelõtlenségem miatt, csak egy dolog lebegett az éretlenségem miatt a fejemben, hogy ha mégis, akkor el kell vetetni!Csak magammal törõdtem, hogy a hibámat hogyan hozhatom helyre, és hogy tartsam titokban. :-( Persze a szüleim nem hagyták volna vszínû ha kiderül, de végül csak vaklárma volt, nem volt baba szerencsére, de tanultam belõle.Nálad következménye lett, és ennek sajnos egy egész életen át viseled a lelkedben a nyomát. De fel a fejjel! Tanulj belõle, és vigyázz magadra! Jó egészséget kívánok Neked!

Ha a tésztán nem érezni hogy romlott attól még lehet az? Az ok amiért kérdezem, hogy kint állt éjszaka fõzés után másnap délig.

Legjobb válasz: Ha tojásos tészta, akkor könnyen lehet romlott. Ha tojás nélküli, akkor max. nagyon száraz lehet.

Ha tojásos tészta, akkor könnyen lehet romlott. Ha tojás nélküli, akkor max. nagyon száraz lehet.
Szerintem annak semmi baja.
Én egészen biztosan kidobnám.
Mi van rajta? Mibõl van a tészta? Én dobnám a kukába :)
a tészta nem romlik valami könnyen...
De ha valami tejszínes, húsos tészta, akkor azért elég necces :) Vagy üres, kopasz tésztáról van szó?

Ha sütés elõtt bekenem a mézeskalács tetejét tojásfehérjével az csak színt ad neki, ugye? Az tészta állagán nem változtat?

Legjobb válasz: Nem fog változmi a tészta állaga, nem áztatod el benne ugysem. + egy ötlet ha keményre sikerül a mézeskalács : Be kell tenni egy légmentesen zárhato dobozba és közé kell tenni egy fél szelet normál kenyeret... 1-2 nap és puha, omlós lesz ! ;) Kellemes ünnepeket !

Nem fog változmi a tészta állaga, nem áztatod el benne ugysem. + egy ötlet ha keményre sikerül a mézeskalács : Be kell tenni egy légmentesen zárhato dobozba és közé kell tenni egy fél szelet normál kenyeret... 1-2 nap és puha, omlós lesz ! ;) Kellemes ünnepeket !
A kérdező hozzászólása: Viszont tünetek vannak...nem értem
Csinálj reggeli 1-bõl más fajtával (ha lehet, 10-essel).

Úgy néz ki terhes vagyok, a tesztem potitív! Az a baj hogy dohányzom, az elmúlt napokban sikerült már csökkentenem! De úgy érzem ha az orvos kimondja hogy babát várok könnyebb lesz! Az izgalom és a mi lesz? Tényleg terhes lehetek?

Egyszer?en még nem tudom elhinni és felfogni!Nem hagy nyugodni,azt hiszem még ezért állok vele hadilábon!MIT TEGYEK?Hétf?n megyek dokihoz,addig nem lesz baj ha egy pár szálat elszívok?

Legjobb válasz: Elmondom neked, hogy én hogy csináltam. Hosszú évek óta dohányoztam, és szerettem is dohányozni. (8-9 év) Mondhatni a hobbim volt, napi dobozzal elszívtam. (a legerõsebbõl)Amikor terveztük még csak a babát, én sem tudtam letenni. De amikor megláttam a pozitív tesztet, kezemben égõ cigivel, én azzal a mozdulattal nyomtam el, mintha égette volna a kezemet. Ez most nem az az idõszak lesz az életedben, amikor az a fontos, hogy te mit akarsz, hanem az, hogy egy élet növekszik benned, és mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy esélye legyen az egészséges életre. Ezért az õ érdekében szüneteltesd a cigarettázást. Én is azt mondom magamnak, hogy nem szoktam le, soha nem is fogok sajnos, de az biztos, hogy amíg terhes vagyok, vagy amíg szoptatok, egy slukkot sem fogok elszívni. Nehéz, de meg lehet csinálni. Ha nekem sikerül, neked is sikerülni fog. Üdv, 38 hetes kismama

Elmondom neked, hogy én hogy csináltam. Hosszú évek óta dohányoztam, és szerettem is dohányozni. (8-9 év) Mondhatni a hobbim volt, napi dobozzal elszívtam. (a legerõsebbõl)Amikor terveztük még csak a babát, én sem tudtam letenni. De amikor megláttam a pozitív tesztet, kezemben égõ cigivel, én azzal a mozdulattal nyomtam el, mintha égette volna a kezemet. Ez most nem az az idõszak lesz az életedben, amikor az a fontos, hogy te mit akarsz, hanem az, hogy egy élet növekszik benned, és mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy esélye legyen az egészséges életre. Ezért az õ érdekében szüneteltesd a cigarettázást. Én is azt mondom magamnak, hogy nem szoktam le, soha nem is fogok sajnos, de az biztos, hogy amíg terhes vagyok, vagy amíg szoptatok, egy slukkot sem fogok elszívni. Nehéz, de meg lehet csinálni. Ha nekem sikerül, neked is sikerülni fog. Üdv, 38 hetes kismama
Szia! Én rengeteget bagóztam napi 1, 5- 2 doboz cigit is elszívtam!! Megcsináltam a tesztet és akkor szívtam el az utolsó szál cigit! Nem mondom hogy egyszerû volt, nagyon hisztis vagyok és mindennel nagyon türelmetlen, de hidd el értük tudsz nagyon kemény lenni! Légy erõs és gondolj arra, hogy ott van egy pici pocaklakó akinek az egészségéért TE vagy a felelõs! Én Bízom benne hogy te is letudod tenni a cigit! gondolj a pirurkádra!!
12:36os! gyenge vagy nagyon, borzasztóan! nem pontozlak le, az csak játék lenne, és tedd össze a két kezedet, ha az élet nem pontoz le. én is barna szofit szívtam, ez nem kifogás. remélem a babád majd megbocsát neked egyszer. elsõ hozzászóló voltam.
Szia! Én csak 5 évig dohányoztam, de napi 2 doboz ment el.Mivel tudtam, hogy babát szeretnék, leszoktam.De szenvedtem mint a kutya, de csak 3 hét után.Addig egész jól bírtam.Ha akkor babás lettem volna sokkal könnyebb lett volna leszoknom(lelkileg).Szóval szeritem használd ki, hogy pocaklakód van és hidd el annyira el leszel vele foglalva, hogy nem is fogod kívánni.És valóban egybõl tedd le és ne fokozatosan! Ja, az én taktikám az volt, hogy iszonyatosan rossz cigit szívtam direkt, hogy megundorodjak.Hát bevált.....brrrrr, még belegondolni is rossz. Sok sikert és egészséget nektek!
Szia én most várom a második babánkat. Az elsõnél nem tudtam teljesen letenni napi 1-2 szálat szívtam...nem lett a kisfiamnak semmi baja, viszont elég hamar visszatértem a napi fél 1 dobozra (sajnos szoptatás mellett...habár továbbra is egézséges) mikor nov. elején nem jött meg akkpr is csak a dohányzás miatt vettem tesztet mert, nem terveztük csak összejött. Addig míg a doki meg nem erõsítette kb. 3 szálat szívtam naponta. Mostanában van 4 hónapja hogy teljesen letettem, de néha bizony annyira idegbeteg tudok lenni h elgondolkodtató nem lenne-e kevésbé ártalmas a babámnak ha 1-2 szálat mágis elszívnék. Szerintem csak saját döntésed hogy teljesen leteszed- e, mert más ugysem érzi azt amit te.
Szia! Én tavaly január elsején ugy döntöttem hogy leteszem a cigit, mivel férjhez megyek és szeretnék babót.Majd augusztusba ( az esküvöm után 5 héttel)meghalt édesapám és a cigi volt az elsõ amihez nyúltam.A baba továbbra is tervbe volt de én állandóan ideges voltam és nagyon sok cigit elszívtam.Idén januárban volt egy furi érzésem és egyik nap azt mondtam nem gyújtokrá.Vettem egy tesztet ami pozitiv lett.Na én attól a naptól nem gyújtottam többet rá.A férjem az ugyan úgy pöfékel és kifejezetten zavar a füst, néha nem is értem hogy a fenébe tudtam én ezt a büdös vacakot szívni.A saját és a babád érdekébe tedd le a cigit, hidd el még a közérzeted is jobb lesz. Jó baba várást!
Én nem dohányoztam olyan sok éve, viszont igenis szerettem cigizni. Nem a nikotin hiánya volt rossz, hanem maga a megszokás hiányzott! Sikerült letenni a cigit, mielõtt fogant a babánk, de így is van lelkiismeret furdalásom, hogy nem ment hamarabb! Eleinte hiányzott, de csak a mozdulatok. egy idõ után meg már eljutottam odáig, hogy nem bírom a füstöt. Már van, hogy az a kicsi füst is zavar, amit az fúj rám, aki az utcán elmegy mellettem. Nos az biztos, hogy nem akarok újra rágyújtani! Nagyon sok káros dolog van az életünkben, amit nem tudunk kikerülni. Így én is igyekszem azokat kerülni, amik rajtam múlnak! Ennyit megérdemelnek ezek a kis drágák! Én azt mondom, hogy ha nem is most, de a doki után tedd le! Szerintem az a jó, ha azonnal, nem pedig fokozatosan, mert az sokkal nehezebb! Én tudom! Nagyon sokan meghozzák ezt az áldozatot és neked is menni fog! :) 27 hetes kismami
Én is dohányoztam amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Én erõsen függõ voltam. Végül mindenféle szál csökkentése, meg nyüglõdések után úgy sikerült letennem, hogy 3 napig nem mozdultam ki és megkértem a párom, hogy ha sírok, kiabálok, akármit csinálok ne adjon cigit. (Szükség is volt rá.) Egyébként utána olvastam és mindenütt azt találta, hogy napi 10 szál alatt nem kimutatható eltérés a fejlõdésben statisztika eszközeivel.

Ha ovulációs tesztet használok hőmérőzés helyett, az is megbízható? Melyik a jobb/biztosabb?

Nekem valahogy nagyon bonyolultnak t?nik a h?mér?zés, valamint nem biztos hogy minden reggel van alkalmam "nyugodtan" h?mér?zni, miel?tt kikelek az ágyból.. Viszont láttam hogy sokaknak h?mér?zés segítségével sikerült teherbe esni. Ezt kiváltja teljesen az ovulációs teszt? (pl ha 2 naponta csinálom). Vagy ez nem biztos hogy megmutatja a peteérést? Ki melyiket ajánlaná?

Legjobb válasz: Én az ovu tesztet ajánlanám neked inkább,mert én is kipróbáltam a hõmérõzést,de sosem volt egyértelmû.Sõt,terhes is alacsony hõvel lettem,pedig azt mondják,ha leesik a hõ,megjön.Hát nálam nem így mûködött,pedig mindig is rendszeres volt a ciklusom és pontos a mensim.Az ovu teszt viszont nagyon bevált. 31 hetes kismama

Én az ovu tesztet ajánlanám neked inkább, mert én is kipróbáltam a hõmérõzést, de sosem volt egyértelmû.Sõt, terhes is alacsony hõvel lettem, pedig azt mondják, ha leesik a hõ, megjön.Hát nálam nem így mûködött, pedig mindig is rendszeres volt a ciklusom és pontos a mensim.Az ovu teszt viszont nagyon bevált. 31 hetes kismama
csatlakozom az elõttem szólóhoz, a hõ nem egzakt, én is próbáltam, nem ért semmit, amikor LH-teszteltem, akkor rögtön megfogant a fiam!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! :) Akkor kipróbálom az ovu tesztet, remélem hogy nekem is sikeres lesz :) )

Ha LH tesztet használok és 2 napig erős pozitív volt, és 2 napja tök negatív az azt jelenti, hogy nem jött össze a baba?

Mert úgy tudom, lehet jóstesztként használni az LH tesztet mivel ha sikerült a teherbeesés akkor magas marad az LH és egyre er?södik a mensihez közeledve.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem ne alapozz erre, mert van akinek bejött, és van akinek nem. Ha nem jön meg, akkor terhességi tesztet csinálj. szorítok

Szia. Szerintem ne alapozz erre, mert van akinek bejött, és van akinek nem. Ha nem jön meg, akkor terhességi tesztet csinálj. szorítok
Ne add fel, 2-3 nap múlva csinálj mégegyet! Drukkolok! Egyik válaszoló.
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom, nem mértem, mert nekem azon sose látszik semmi:( Meg így , hogy elõtte nem mértem, sok értelme nincs, vagy igen?? Mindenképp 37 felett kell legyen?
Ez csak annyit jelen, hogy lezajlott a peteérés. Nem mindenkinek marad pozitív, ha baba van. Sõt kevés nõnek jelzi így a teszt. Türelem!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) ...dec.6-án van értelme tesztelnem elõször...fúú de messze van..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a drukkot :) sajnos meg is jött azóta:(((( Nem értem én ezt...a fiammal egybõl terhes lettem elsõ hónapban ahogy próbálkoztunk..Most meg fél éve már, hogy nem akar jönni a baba :((
A kérdező hozzászólása: ÓÓ köszönöm akkor még reménykedhetek :)
Mennyi a testhõmérsékleted? Nekem mikor teherbe estem 37.1 37.2 volt (ébredés után ki nem kelve az ágyból szájban mérve) Ekkor már tudtam, hogy baba van.
A hõmérõzés lényege, hogy tudd, mennyi az alaphõd... Van, aki hidegebb, és terhesen sem megy 37 fok fölé.
A kérdező hozzászólása: Na hát akkor semmi értelme..igy tudtam én is, hogy lényeg a viszonyítás. Akkor marad a reménykedés Mikulásig.
A kérdező hozzászólása: Csináltam ma tesztet sajnos negatív :(((((( Bár mensinek semmi jele, és nem is érzek semmit hogy meg akarna jönni, pedig 2 napja késik..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!