Találatok a következő kifejezésre: Ha az teszt azt (2099 db)

FB-n csináltam egy álprofilt, és elküldtem a francba elég csúnyán egy emberkét büdös k*va stb. Emiatt ha feljelentést tesz az illető, akkor kinyomozhatják az IP címet? Hamis adatok voltak megadva fb-n, már megbántam!

Legjobb válasz: Senki sem azt fogja nézni, hogy vajon a város az-e amit megadtál, hiszen bárki bármit írhat. Ha a saját IP-címedet használtad, az akkor is hozzád fog tartozni ha hamis nevet adtál meg. Feljelentés esetén a rendõrség elkérheti az üzemeltetõktõl az IP-címet, abból mennek tovább a szolgáltatóhoz, ahol már biztos nem hamis adatok lesznek megadva, hanem a szerzõdõ fél hivatalos adatai, ahol már gondolni lehet hogy a családból csak a kis hülye Ferike lehet aki azt hitte bármilyen jogsértést elkövethet, mert az interneten annak adja ki magát akinek akarja.

Senki sem azt fogja nézni, hogy vajon a város az-e amit megadtál, hiszen bárki bármit írhat. Ha a saját IP-címedet használtad, az akkor is hozzád fog tartozni ha hamis nevet adtál meg. Feljelentés esetén a rendõrség elkérheti az üzemeltetõktõl az IP-címet, abból mennek tovább a szolgáltatóhoz, ahol már biztos nem hamis adatok lesznek megadva, hanem a szerzõdõ fél hivatalos adatai, ahol már gondolni lehet hogy a családból csak a kis hülye Ferike lehet aki azt hitte bármilyen jogsértést elkövethet, mert az interneten annak adja ki magát akinek akarja.
Nyugodj meg, ebbõl tényleg nem lesz semmi szerintem. Maximum ha találkozol vele az utcán, az üzi módjáért kérj tõle bocsánatot, de ha valamilyen szinten indokolt volt az üzi, akkor tedd hozzá hogy büdös kva.:D
A kérdező hozzászólása: meg leoltottam, hogy hogy néz ki...meg ne vegye a bnõm nevét a szájára......meg hogy szét van... ( tudjátok)ilyenek...tényleg csúnya dolgokat írtam...de neki ment csak az üzi, és csak 1 db...:((
A kérdező hozzászólása: Hát elég csúnya dolgokat írtam neki...trágár módon...meg arra kértem, hogy hagyjon békén...és tényleg csak neki lett címezve, de többet eskü soha senkinek nem írok ilyet....és igen nem is állt a levélben fenyegetés, hogy meg leszel verve stb.... csak csúnyán közöltem vele tényeket...ilyen sztem naponta 100*or történik emberek között is... csak hát igen..face-to face kellett volna intézni ezt, de azért megnyugodtam most picit...mert tényleg megbántam!
Ennyiért ha fel is jelent, akkor sem fog törõdni vele a rendõrség, maximum annyit mond hogy nem történt bûncselekmény, mert se zaklatásnak, se másnak nem minõsül még. Az már egy másik kérdés, hogy a csajszi valószínû sejti, ki vagy, nem? Ha nekem írogatna egy frissen regisztrált, hogy hagyjam békén, akkor csak az írhatja, akit még nem hagytam békén, nem?:D Hiába álnév, meg mittudomén.
A kérdező hozzászólása: személyes volt az üzenet...és csak 1 ment el, több nem..tehát nem zaklattam... és nem is fenyegettem, hanem konkrét tényeket tudattam vele, hogy õ egy **** és hagyjon békén minket...mert velem gyûlik meg a baja, kb ennyi volt a lényege..de nagyon megbántam már!
A kérdező hozzászólása: Akkor minden attól függ, hogy tesznek-e bejelentést? És...ha vki tesz ismeretlen tettes ellen feljelentést, akkor mennyi idõ az, amire házhoz jön a levél, vagy ilyesmi? Am. a magyar rendõrség egy ismerõsöm szerint nem veszi komolyan az ilyen dolgokat, csak ha zaklatás lenne...
Nem egészen. Ha feljelentenek akkor elindul egy nyomozás. A rendõrség nem megkérdezi a szolgáltatót hogy ki akarják-e adni egy elõfizetõ adatait, hanem az IP birtokában egy bírói utasítás alapján kötelezik rá. Itt neked nincs beleszólási jogod, nem mondhatod azt hogy nem járulsz hozzá. Ilyen gondolatmenet alapján bármilyen bûncselekmény bizonyíthatatlan lenne, mert csak azt mondja az elkövetõ hogy nem szeretné hogy kiderüljön valami és akkor megállt minden. Holott pont az történik, hogy például lefoglalják az elkövetés eszközét és majd szakértõ vizsgálja a körülményeket. Egyszerû példa: házkutatási parancs. Hiába mondod azt hogy nem mehetnek be a házadba (magántulajdon), egy felsõbb utasítás alapján a rendõr akár erõszakot alkalmazva is bemegy, és rád törik az ajtót ha megakadályoznád.
A kérdező hozzászólása: hát most múltam el 18...szóval nagykorú vagyok...:S de a szolgáltató is puszira nem biztos, hogy kiad adatokat a rendõrségnek nem? Mert õk is félnek attól, hogy a felhasználó pert indít ellenük, nem?
Ezt senki nem fogja tudni megmondani, mert nem látunk bele abba hogy mi történt, hogy a másik fél hogyan viselkedik. Tegyük fel a legrosszabbat, hogy feljelentenek: ha még fiatalkorú vagy, én elmondanám a szülõknek mi történt, ne érje õket meglepetés. A megbánás bár enyhítõ körülmény, attól még nem mentesít semmi alól. Naná, hogy mindenki megbánja utólag, fõleg hogy azzal mentse magát és kevesebb büntetést kapjon. Te pedig így is - úgy is tanultál az esetbõl. A mostani és következõ generációnak már természetesen az internetes zaklatás elkövetése, azt gondolják hogy egy álnév mögött bárkinek bármit mondhatnak következmények nélkül, holott ugyanúgy el lehet a neten is bûncselekményeket követni, mint szemtõl szemben.
A kérdező hozzászólása: Akkor várható valami féle retorzió?:( Ajj, de megbántam pedig..:S
A kérdező hozzászólása: húhh, azért most megkönnyebbültem...mert érted szülõknek sem hiányzik a + gond...ígyis van elég...!

A videókártya miatt akadozhat a You Toube? Mert ha le teszem az oldalt a tálcára, akkor rendesen szól, nem akadozik!?

Legjobb válasz: Próbáld ki, van pár praktika hogy mi okozhatja, ez így eléggé bõ.. - [link]

Próbáld ki, van pár praktika hogy mi okozhatja, ez így eléggé bõ.. - [link]
talán itt olvastam egyszer egy olyan dolgot, hogy õ elõször rakja fel a flash playert, még a böngészõ elõtt, és úgy neki nem akadozik.


Fontos, most rendeltem egy uj alaplapot. és van hozá cd meg minden. Ha bele teszem az alaplapot a gépbe akkor kell valamit csinálni a cd-vel vagy nem?

Legjobb válasz: Ha úgy érzed hogy valami nem mûködik, akkor elõveszed a cd-t és telepíted a drivert, ha minden ok, akkor hagyod.

Ha úgy érzed hogy valami nem mûködik, akkor elõveszed a cd-t és telepíted a drivert, ha minden ok, akkor hagyod.
Alaplap cserénél általában újra kell telepíteni a gépet. Miután felraktad a Windows-t, az alaplaphoz mellékelt CD-rõl fel kell telepítened a fontosabb drivereket (chipset, hangkártya, hálózati kártya, stb.).
A kérdező hozzászólása: hangot mag a többit tudom hogy kell. egy részt le töltöm interneten. de különben cd-én van? csak azt nem tom hogy mi az a chipset?

Mit tudok tenni ha kárt tesznek az albérletemben a bérlőim és az okozott kár több100 e értékű akár?

Legjobb válasz: Ha szerzõdésed van, akkor elteszed a kauciót és azonnal kiteszed õket, és polgári perrel behajtatod a károdat. Ha nincs szerzõdésed és nem fizet, akkor lenyeled, vagy levered.

Ha szerzõdésed van, akkor elteszed a kauciót és azonnal kiteszed õket, és polgári perrel behajtatod a károdat. Ha nincs szerzõdésed és nem fizet, akkor lenyeled, vagy levered.
A kérdező hozzászólása: Ment a pont köszi :)

Ha egyes kiírások fb on lajkot kapnak az jelentheti azt hogy az illetőnek teszek?

Legjobb válasz: Nem, hanem jónak tartja a kiírást..(egyetért vele, viccesnek találja, vagy éppen szánalmasnak és ironikus lájkot ad :D) De ha leírod mit lájkolt többet tudunk.

Nem, hanem jónak tartja a kiírást..(egyetért vele, viccesnek találja, vagy éppen szánalmasnak és ironikus lájkot ad :D) De ha leírod mit lájkolt többet tudunk.
HA képet lákolt? akkor mi van?? = Semmi!!!
Ez nem igaz szerintem ... legalábbis magamból kiindulva, én mindig is azoknak a lányoknak like-om a képét akik tetszenek... (igaz ilyen kiírásokat meg ilyesmi marhaságokat nem szoktam.. csak képeket :) ) 17F
like=elolvastam, megnéztem a mai világban ezt jelenti.a sok jópofizó, kétszínû, álszent ember mindent lájkolgat

Vírust szedtem be, ha karanténba teszem, azzal megoldódik a probléma?

Pár perce rákattintottam véletlenül egy vírusra amit msnen küldött más gépe, mert szövegbe ékel?dött be, és azthittem, tényleg képet küld. Most 5 percenként behülyül a gép, lefagy, és mindenkinek küld vagy 6szor ilyen linket. Elindítottam a vírus ellenörz?t (avast) ha megtalálja és karanténba teszem akkor már nem lesz hülye? vagy hogy írtsam le a gépr?l? ehhez abszolút nem értek, általában a vírusra kattintva kijön ilyen h "törlés" de nem merek rákattintani nehogy csak a karanténból törölje ki. Valaki felvilágosítana? Bocs ha rossz helyre tettem a kérdést!

Legjobb válasz: háát...ha karanténba helyezed elvileg megkell szünnie egy nagyon hasznos tipp: tudom milyen ez az msn nézd meg a képet téma.. egyet jegyezz meg: soha de soha nem nyiss meg olyan fájlt,képet,weboldalt stb.-t amit elõtte nem beszéltetek meg h elkûldi vagy utána nem kérded meg... és egykis jóhír is=) aki kûldte neked..annakis vírusos a gépe=)..legyen ez picit megnyuktató=)=)

A kérdező hozzászólása: köszi már feltelepítettem meg a másikat is! eddig nincs "tünet"
Gondoltam, hogy nem találja, ha elõbb látom a kérdést, be is írtam volna, hogy állítsd le a keresést. Mert ha felismeri, akkor az állandó védelme felismerte volna. Rakd fel ezt, és futtasd le, frissítés után: http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022.. Esetleg, ha tudod használni a csökkentett módot, akkor úgy futtasd. Amit talál, azt karanténozd. És hagyd fent a gépeden, havonta futtasd. Szerintem nemigen lesz már baj... Egyébként bekerülhet az avast! adatbázisába is, a következõbe. Majd, ha a Malwarebytes' amit linkeltem, kész a vizsgálattal, akkor az avastnak nyomj egy kézi frissítést.
A kérdező hozzászólása: BAJ VAN! A VÍRUSÍRTÓ NEM TALÁLJA a vírust! :( azt írja 0 fertõzött fájl! most akkor..mi legyen?
A kérdező hozzászólása: köszi! tudom tudom nemszabad megnyitni csak bnõm aki írta sokszor küld netrõl képeket.. és írta írta a szöveget és rögtön beleékelõdött ez a nézd meg a képet, és pont hasonlórol dumáltunk, rákattoltam és már késõ volt. Azt ovlastam, karanténba kell helyezni, aztán újraindítani és utána törölni, különben sziát inthetsz a rendszerednek!
Egyre több az msn-en terjedõ féreg. Ha jó megoldást akarsz, (és ha fenn van a messenger plusz is!) akkor telepítsd fel a WLM-Safe nevû skriptet. Az alábbi funkciók találhatók meg a programban: Képes a linkküldõ vírusokat felismerni és figyelmeztetni a veszélyre Anti-Spam: Blokkolja a névtelen üzeneteket a partnereidtõl Anti-Flood: Véd az üzenetek elárasztásától(floodolástól) Másolás védelem: Figyelmeztet ha valamelyik partnered lemásolja a Nicknevedet Anti-Bot: Figyelmeztet ha egy Bot-tal beszélgetsz(automatikus üzenetküldõ) Anti-Hackers: Figyelmeztet ha egy nem biztonságos partnerrel beszélgetsz. innen letöltheted: http://wlm-safe.uptodown.com/en/
marha megnyugtató hogy a másé is vírusos, azért lett az övé is az.. :) nem tudom mivel van dolgod, ezt az avastot nem ismerem, norton párti vagyok, msn-t sem használok, de futtass teljes rendszer vagy mély vizsgálatot - netet minél hamarabb lõdd le, ugyanis a trójaiak egy fajtájával az a baj, hogy egyre több helyrõl szedik a tesóikat, miközben mindenhova beássák magukat.. amit talál az avast azt törölheted nyugodt szívvel.. bár én nem bíznám rá a gépem.. legrosszabb esetben az mbr szektorra is rámásznak, akkor még a formatálás sem segít, mindig visszafog mászni - persze erre is van megoldás
háát...ha karanténba helyezed elvileg megkell szünnie egy nagyon hasznos tipp: tudom milyen ez az msn nézd meg a képet téma.. egyet jegyezz meg: soha de soha nem nyiss meg olyan fájlt, képet, weboldalt stb.-t amit elõtte nem beszéltetek meg h elkûldi vagy utána nem kérded meg... és egykis jóhír is=) aki kûldte neked..annakis vírusos a gépe=)..legyen ez picit megnyuktató=)=)
Hát figyelj amikor bedobja hogy vírust talált ésrámész hogy törlés akkor nem a karanténból törli hanem a géprõl. Egyébként a karantéban már nem tudja megbolondítani a gépet velem is volt már ilyen. A karantén pont erre van. Elzárni a vírusokat.
Elõzõ voltam (már ha addig nem írnak), ha addig írnak, akkor: a kommented utáni. Egyébként én, ha linket küldök, mindig leírom, hogy mi az, és ezt várom el mástól is. Addig rá se kattintok. És jól megnézem a linket, hátha látszik belõle, mi az. Ja, és az avast! mellé kell kiegészítõ védelem. Nálam a Malwarebytes' és a Windows Defender is ott van, persze nem állandó védelemmel, néha futtatom õket. Ilyen helyzetre tartogatom igazán, hogy megmentsék a gépet. :)
A kérdező hozzászólása: kössz!
Sikerült? Hogyan?
Ha végeztél ezzel a problémával, (talán nem olvastad el...) telepítsd fel a WLM-Safe scriptet a Messengerre, mert nagyon hasznos...
Szerintem ha karanténba kerül akkor onnan nem tud aktív lenni. De ha a törlést választod akkor sem okozol problémát, hiszen minek is kellene egy vírusos fájl vagy program. A vírusirtó kiírja a fájl vagy program nevét amelyet karanténba helyezett. Erre a vírusra kellene a neten rákeresni és ott választ adnak a vírussal kapcsolatos eljárásra. Vannak spec programok ezek irtására.

Mit lehet tenni hisztinél, ha mást tesz az egyik felnőtt, mint a másik?

Most lesz két éves hamarosan a párom gyermeke, és heti 3 napot van nálunk. Elég hisztis lett mostanában, mindenért fel kell venni, ha valami nem úgy van, ahogy akarja, akkor a hátára veti magát és sír. Tudom, hogy dac- és hisztikorszak van, de a párom, meg otthon is az anyja, azonnal felkapják, így csak er?sítik a gyerekben, hogy ez milyen jó. Én nem kapom fel mindenért, hagyom kicsit. Amikor huzamosan sokat vagyunk együtt, akkor szinte már nem is hisztizik, de amint megérkezik az apja, újból hisztigép lesz. Félek, hogy vagy én is alkalmazkodom a felkapdosáshoz, vagy megutál a gyerek.

Legjobb válasz: Szerintem Te csinálod jól. Más ha vígaszra vágyik egy gyerek, mert pl elesett, és más ha hisztizik. Ezért megutálni nem fog, csak tudja, hogy veled meddig mehet el. Persze, hogy próbálkozik, feszegeti a határait. Nem tudsz beszélni a pároddal?

Szerintem Te csinálod jól. Más ha vígaszra vágyik egy gyerek, mert pl elesett, és más ha hisztizik. Ezért megutálni nem fog, csak tudja, hogy veled meddig mehet el. Persze, hogy próbálkozik, feszegeti a határait. Nem tudsz beszélni a pároddal?
Hát igen .Én vagyis mi próbálunk együtt mûködni .Ha én nem akkor apa se , ha én igen akkor apa is vagy fordítva.Szerintem meg te csinálod jól.Próbáld meg beszélni az apukával , hogy együtt mûködjetek .Sok kitartást.

Ha felülésezek, az lerántja az oldalamról az "úszógumit"? vagy csak hasizmot csinál alá de a háj attól még rajtam marad? Vagy még ennyit se tesz?

Ha hasznos, elvileg mennyit kéne csinálnom és milyen rendszerességgel? (hozzátenném, nagyon kezd? vagyok,semmi hasizmom sincs! :D)

Legjobb válasz: aha, a háj alá csinál izmot, de ha mellé minden nap ugrálsz helyben 1 órát valami gyors zenére, akkor a háj is lemegy :)

aha, a háj alá csinál izmot, de ha mellé minden nap ugrálsz helyben 1 órát valami gyors zenére, akkor a háj is lemegy :)
Én úgy tudom hogy nem lehet kockahasat csinálni ha csak haspadozol (tudom nem ez volt a kérdés) Ezért szerintem fogyni kell, de lehet hatásos ha oldalra fordulsz felülés közben félúton
Nem a hasazással lehet zsírt leadni, hanem megfelelõ diétával... még mindig... 1200-szor felteszik ezt a kérdést naponta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindhármótoknak!
B válasz csak hasizmot csinál alá de a háj attól még rajtam marad

Hogyan tanulta meg babátok az önálló evést kanállal? Ha elé teszem az ételt, csak szét keni, és túrkál kézzel a tányérba. A kanállal meg csak hadonászik.12 hónapos a baba.

Legjobb válasz: Erre a legegyszerûbb megoldás a két kanalas módszer. Baba kezében kanál, te kezedben kanál. Te eteted,õ pedig turkál a kajában. Idõvel ellesi a mozdulataid és utánozni fog, mindig egyre ügyesebben. Sajnos kosszal jár, de ezen túl kell lenni. Az viszont nem jó, ha vezeted a kezét, mert akkor azt érezheti, hogy amit õ csinál az nem jó,õ erre egyedül nem képes. Saját magának kell rájönni a lényegre. Persze a kanalat megigazíthatod a kezében, de ne irányítsd. Egy gyeden lévõ bölcsõdei gondozónõ

Erre a legegyszerûbb megoldás a két kanalas módszer. Baba kezében kanál, te kezedben kanál. Te eteted, õ pedig turkál a kajában. Idõvel ellesi a mozdulataid és utánozni fog, mindig egyre ügyesebben. Sajnos kosszal jár, de ezen túl kell lenni. Az viszont nem jó, ha vezeted a kezét, mert akkor azt érezheti, hogy amit õ csinál az nem jó, õ erre egyedül nem képes. Saját magának kell rájönni a lényegre. Persze a kanalat megigazíthatod a kezében, de ne irányítsd. Egy gyeden lévõ bölcsõdei gondozónõ
Szia.A lányom is 12 hónapos és 1 hete kezdtem hagyni ill segiteni a kanállal evést.Ha hagyom akkor szintén csak hadonászik, de ha én etetem kiveszi a kezembõl mert õ akarja csinálni.Igy õ fogja a kanalat én meg fogom a kezét és irányitom.Be a tányérba, majd a szájába.Nagyon élvezi 1szer 2szer már ügyesen megcsinálja egyedül is.Sztem nem kell igy hosszú idõ neki hogy magától is tudjon enni.
Bár nem vagyok bölcsödei gondozó, de sztem ha irányitom az nem baj.És hogy azt fogja hinni hogy amit csinál az rossz, hát ha azt vesszük nem is a kanállal kell hadonászni...viszont az (legalább is nálunk) nem célravezetõ hogy nézi ahogy eszem.És tudni fogja ezt egyedül is csinálni sõt lehet hamarabb is mintha hagynám. De amúgy mindenki máshogy csinálja, ki jobban ki rosszabbúl..
Erre nagyon jó példa, hogy az egyik ismerõsünk épp azt mesélte, hogy a kisfiam mikor oviba ment már szépen evett kanállal meg villával erre az oviba vissza nevelték a csak kanállal mint és csak marokra fogja a gyerek, holott szépen evett már normálisan.Így a gyerek otthon normálisan az oviban marokra fogott kanállal evett-döbbentem mikor ezt hallottam, én tuti megmondanám az óvónõnek, hogy hagyja úgy enni ahogy otthon eszik...furcsa , hogy vissza nevelik a gyerekeket...
A kérdező hozzászólása: Sajnos már 2 hónapja van a kezében evés közben kanál, de még mindig csak játszik, hadonászik vele, úgy hogy szerintem így nem fogja soha megtanulni :( És honnan tudjátok, hogy bal, vagy jobb kezes, mert egyszer az egyikbe fogja, máskor a másikba?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!