Találatok a következő kifejezésre: Ha az tagországain (4 db)

Ha az EU tagországain belül utazok autóval, ki kell váltanom a nemzetközi zöldkártyát, vagy most, a határok "megszűnése" után már nem?

Ausztriába mennénk egyébként.

Legjobb válasz: SZia. Olaszorszagban kell. A nagyvarosokba nem mehetsz be zoldkartya nelkul, ha megis negy buntetesre szamithatsz. Ausztriaban nem tudom mi a helyzet....

SZia. Olaszorszagban kell. A nagyvarosokba nem mehetsz be zoldkartya nelkul, ha megis negy buntetesre szamithatsz. Ausztriaban nem tudom mi a helyzet....
A kérdező hozzászólása: Most jöttem a biztosítóból - nem kell kiváltani. Olaszországba se kell! "Az érvényes felelõsségbiztosítás igazoló zöld kártyára a rendszámegyezményben részt vevõ országokban nincs szükség. Az egyezményt ratifikáló országok ugyanis a gépjármû telephelye szerinti ország hatósági jelzését (rendszámát), valamint a gépjármûvön külön elhelyezett ország jelzést elfogadják az érvényes felelõsségbiztosítás igazolásául. A magyar rendszám és ország jelzés (H betû) igazolja tehát az érvényes kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás meglétét. A Zöldkártya Rendszer tagországai: Ausztria, Albánia, Andorra, Belgium, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Franciaország (Monaco), Finnország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izrael, Iráni Iszlám Köztársaság, Írország, Izland, Luxemburg, Lettország, Lengyelország, Macedónia, Málta, Moldávia, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Egyesült Királyság (a Channel-szigetek, Gibraltár és Man szigete), Németország, Norvégia, Olaszország (Vatikán és San Marino Köztársaság), Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc (Liechtenstein), Svédország, Szlovák Köztársaság, Szlovénia, Tunézia, Törökország, Ukrajna, Jugoszlávia (külön megállapodás alapján)."

Hogy reagálna az Eu, ha egy nem Eu tagország megtámadna egy Eu tagországot?

Például Szerbia Horvátországot, vagy Magyarországot?

Legjobb válasz: Eu valszeg azonnal elítélné és felszólítaná Szerbiát h hagyja abban majd pedig a gazdasági szankcióknak köszönhetõen tönkre tenné Szerbiát, de mivel az eu nem katonai szövetség azért ilyet õ nem tudna mit tenni, hanem a NATO hadsereg jönne segíteni.

Eu valszeg azonnal elítélné és felszólítaná Szerbiát h hagyja abban majd pedig a gazdasági szankcióknak köszönhetõen tönkre tenné Szerbiát, de mivel az eu nem katonai szövetség azért ilyet õ nem tudna mit tenni, hanem a NATO hadsereg jönne segíteni.
Mivel csak névleges közös hadsereg van, ezért valószínûleg a NATO-t irányítanák rá a tagállamok. Persze elõtte még kiküldenének jó néhány felszólítást és gazdasági szankciókat is kilátásba helyeznének, illetve megvalósítanák.
Volimo te otad¾bino na¹a!!!! (L) (L)
Szerintem szankciókat vezetnének be. Merkel asszony felszólalna a Bundestagban, és adna 50 milliárd eurót Izraelnek. Barroso elítélné az agressziót. Cameron kijelentené, hogy soha többé nem kell a kelet-európai munkaerõ, majd behívna félmillió pakisztánit. Hollande luxusadót vetne ki mindenkire. Putyin, bár nem EU-s miniszter, de azért elfoglalná Kirgizisztánt.
Közben a Kelly USA külügyminiszter Budapestre repülne és tájékoztatná Orbánt , hogy Magyarország az USA "legnagyobb szövetségese". Ezután végig nézne mindent.
Sehogy.
Hát a külpolitika kicsit bonyolultabb dolog, mint ahogyan ezt itt páran látják. A válasz azon múlik, hogy provokáció nélkül támadtak-e. A legvalószínûbb forgatókönyv természetesen, hogy azonnal csapatokat küldenének a megtámadott országba, és kiszorítanák az ellenséges erõket, de nem vágnának vissza a támadó országnak katonailag ezután, hanem inkább gazdasági szankciókat hoznának.
EU-ban nincsen kollektív védelmi szerzõdés, meg intézményrendszere sincs egy közös nagyméretû katonai mûvelet levezetésére. De mivel a legtöbb EU tag NATO tag is, ezért szimplán a NATO lépne fel 5. cikkely szerint.

Ha valaki nem EU tagországhoz tartozik, de van letelepedési engedélye magyar országon az egyéb vízum nélkül mehet Nagy Britanniába turistáskodni, vagy dolgozni?

Legjobb válasz: nem. a letelepedési engedély csak magyarországra szól. Ha megkapja az állampolgárságot akkor mehet

nem. a letelepedési engedély csak magyarországra szól. Ha megkapja az állampolgárságot akkor mehet
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!