Találatok a következő kifejezésre: Ha az szerint (850 db)

Mit jelent az, ha azt mondjuk, hogy definíció szerint?

a definíciót tudom mit jelent. (nem tudtam milyen kategóriába tegyem)

Legjobb válasz: Legjobb tudomásom szerint akkor használjuk,ha valamirõl szeretnénk véleményt alkotni,tulajdonságot leírni,stb,és túlságosan hosszú lenne egyben azt is elmagyarázni,hogy mi,miért van? Így,ha az adott dolognak van elõre meghatározott definíciója,akkor ezzel tulajdonképp ezt a hosszú definíciót helyettesítjük. Feltételezve,hogy a hallgatónk ismeri a definíciót. Pl: A hang sebessége definíció szerint megváltozik vízben. Tudjuk,hogy a hang sebessége definiált sebesség. 331 m/s 0C 769Hgmm nyomású térben. Hogy ezt ne kelljen minden esetben elmondani,helyette használjuk a definíció szerint kifejezést. Én így gondolom. De remélem lesz,aki nálam sokkal biztosabb ebben,és egyben engem is kijavít!

Legjobb tudomásom szerint akkor használjuk, ha valamirõl szeretnénk véleményt alkotni, tulajdonságot leírni, stb, és túlságosan hosszú lenne egyben azt is elmagyarázni, hogy mi, miért van? Így, ha az adott dolognak van elõre meghatározott definíciója, akkor ezzel tulajdonképp ezt a hosszú definíciót helyettesítjük. Feltételezve, hogy a hallgatónk ismeri a definíciót. Pl: A hang sebessége definíció szerint megváltozik vízben. Tudjuk, hogy a hang sebessége definiált sebesség. 331 m/s 0C 769Hgmm nyomású térben. Hogy ezt ne kelljen minden esetben elmondani, helyette használjuk a definíció szerint kifejezést. Én így gondolom. De remélem lesz, aki nálam sokkal biztosabb ebben, és egyben engem is kijavít!
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Miért van az, hogy ma a fideszesek szerint, ha a fidesz szorít meg, akkor az jó, mert meg kell lépni ahhoz, hogy majd jó legyen, de ha az mszp szorít meg akkor az népnyúzás és semmi értelem?

Mintha akkor nem kellet volna megszorítani. Sokkal kisebb bajban lennénk ha hagyták volna a megszorítás, de akkor a fidesz (és támogatói) tiltakozott ellene, ha most szorítanak meg, hogy kisebb legyen a hiány (és, hogy sok dolgot amit elbasztak megpróbálják befoltozni), az meg jó, mert az a fidesz megszorítása. Tehát már ott élünk, hogy ha nem az én pártom szorít meg az népnyúzás, ha ő, akkor annak meg hálásnak kellene lenni.

Legjobb válasz: Mert a fideszes szavazók hívõk! Vagyis õk úgy tekintenek a fideszre mint egy egyház! természetesen nem szó szerint de átvitt értelemben! Kicsit olyan mint az 1984 címû könyv ami félelmetes hisz ezek szerint az ilyen emberek valóban köztünk élnek! Annó a fideszesek legfõbb érve a fidesz mellett az volt hogy a komcsi idõk embereinek felelõsségre vonása kell és ki kell derülnie az ügynököknek! És minden fideszes ezt szajkózta! Most meg pont az ellenkezõjét hisz a fidesz most már az "óvatosan haladás" elvét hírdette meg! Magyarán ugyan az a szavazó a legfõbb célban pár nap alatt 180 fokos fordulatot vett érvelésben!! Normális ember elfordult volna a pártjától de õk észre se veszik! És iszonyat veszélyesek hisz úgy szavazzák meg a pártjukat hogy teljesen mindegy hogy az mit csinál!! Ha kitalálná hogy mindenkinek ezután indiánszögdelésben kell közlekednie akkor felvonulásokat tartanának hogy kiálljanak emellett! Az egyetlen esélyünk hogy a rengeteg normális embert, a szavazók 70-80%-át aktivizáljuk hogy leválsuk õket! mert az emberek fele most nem is szavazna mert nincs kire! Bár inkább szavazzon valaki a mszp-re, lmp-re, jobbikra minthogy valaha is a fidesz a hatalom közelébe kerüljön!!

Mert a fideszes szavazók hívõk! Vagyis õk úgy tekintenek a fideszre mint egy egyház! természetesen nem szó szerint de átvitt értelemben! Kicsit olyan mint az 1984 címû könyv ami félelmetes hisz ezek szerint az ilyen emberek valóban köztünk élnek! Annó a fideszesek legfõbb érve a fidesz mellett az volt hogy a komcsi idõk embereinek felelõsségre vonása kell és ki kell derülnie az ügynököknek! És minden fideszes ezt szajkózta! Most meg pont az ellenkezõjét hisz a fidesz most már az "óvatosan haladás" elvét hírdette meg! Magyarán ugyan az a szavazó a legfõbb célban pár nap alatt 180 fokos fordulatot vett érvelésben!! Normális ember elfordult volna a pártjától de õk észre se veszik! És iszonyat veszélyesek hisz úgy szavazzák meg a pártjukat hogy teljesen mindegy hogy az mit csinál!! Ha kitalálná hogy mindenkinek ezután indiánszögdelésben kell közlekednie akkor felvonulásokat tartanának hogy kiálljanak emellett! Az egyetlen esélyünk hogy a rengeteg normális embert, a szavazók 70-80%-át aktivizáljuk hogy leválsuk õket! mert az emberek fele most nem is szavazna mert nincs kire! Bár inkább szavazzon valaki a mszp-re, lmp-re, jobbikra minthogy valaha is a fidesz a hatalom közelébe kerüljön!!
4/4. Ha a Fidesz MOST nem akar hitelt felvenni, akkor miért teper Orbán most asz Uniónál? Ami a kommunikációt illeti, mindeg is messze jobban tudott hazudni, mint az összes többi párt. Csak te is a feltétlen, gondolkodás nélküli híve vagy a Fidesznek. A kisembereknek pedig most sokkal rosszabb, mint az elmúlt 20 évben bármikor.
Azért, mert a FIDESZ sokkal ügyesebb a kommunikációban, illetve inkább azt írnám a manipulációban. Szegény Gyurcsány még volt olyan balek, hogy a nevére vett egy a mostaninál kisebb megszorító csomagot, és õ magyarázgatta, hogy nem is fog ez annyira fájni. Orbán van olyan fifikás, hogy szegény Széll Kálmánnal viteti el a balhét, róla nevezték el a megszorítócsomag-sorozatot, és Cséfalvay államtitkár ismertette a részleteket. Orbán és hû társa, Matolcsy meg csak a víziókkal foglalkoznak, azt vázolgatják, hogy milyen jó lesz majd jövõre. A piszkos munkából meg látszólag szépen kimaradnak. Nekem elég 10 másodperc, hogy ezt átlássam, másnak sajnos évek kellenek, ezért az orbánizmus a magyar körülmények között mûködik.
"Azért, mert a FIDESZ sokkal ügyesebb a kommunikációban, " Mint Fideszes azt mondom, hogy a Fidesz leggyengébb pontja az pont a kommunikáció... A két megszorítással annyi bajom van, hogy míg az MSZP megszorított, mellette hitelt is vett fel. És a kettõnek együtt abszolút nincs értelme. A Fidesz nem akar hitelt, amit nagyon jól tesznek. Sajnos az elõzõ 20 év látszólagos jóléte (amibõl a kisember semmit sem látott) nem volt már tartható. Igazából 2006 után az MSZP-nek kellett volna komoly megszorításokat csinálnia és elkerülni a hitelezést. Õszöd után úgyis mindegy lett volna már nekik, hogy mitõl veszítenek a népszerûségbõl, viszont most nem itt tartanánk.
mert ez valóban így van
Hát ezen röhögtem kínomban én is, hogy mikor az MSZP akarta bevezeti ezeket az adókat, akkor kézzel-lábbal tiltakozot a Fidesz;most meg õk csinálják. "Tehát már ott élünk, hogy ha nem az én pártom szorít meg az népnyúzás, ha õ, akkor annak meg hálásnak kellene lenni."-pontosan ez megy.
A drága adóhalmozó politikusaink nyakát kellene megszorítani meg azoknak a hülye birkáknak a nyakát, akiknek ez még tetszik is!
"Hát ezen röhögtem kínomban én is, hogy mikor az MSZP akarta bevezeti ezeket az adókat, akkor kézzel-lábbal tiltakozot a Fidesz;most meg õk csinálják." Pontosítok: nem akarta, hanem bevezette.
Pontosa., A fityesz kézzel lábbal tiltakozott , népszavazást csinált és sokkal nagyobb megszorításokat eszközöl, mint amit vétozott.
A kérdező hozzászólása: "Most a Jobbik ugyan uszíthatna, de hát havi 30 milla fejenként a két kereskedelmi TV-nek, és meg sem említik õket." a tv2-õt annyira nem tudom, de ha néha nézel rtl-t ott azért elég sûrûn bírálják a kormány munkáját mind a híradóban, mind a házon kívülben.
Az MSZP idejében mindig a FIDESZ uszította a népet. Most a Jobbik ugyan uszíthatna, de hát havi 30 milla fejenként a két kereskedelmi TV-nek, és meg sem említik õket. (Jó mondjuk állandóan pert nyer a Jobbik, de az nem olyan .)
A kérdező hozzászólása: "A kisember viszont belerokkan az újabb, évi tízezrekben mérhetõ költségekbe!!!" Jövõre a tegnapi adóknak hála, átlagosan 30-40 ezerrel megye el több évente.
A kérdező hozzászólása: "Csak most az idõhúzásunk havonta 20-30 milliárdba kerül. Ha szeptemberig húzzuk a dolgot akkor vagy 200-250 milliárdot buktunk éves szinten. " A molnál láttuk, hogy kit érdekel egy kis veszteség. Sokkal jobb volt Orbánnak, hogy ha õ veszi meg 80 milliárddal drágábban, mint mikor Bajnai akarta.
A kérdező hozzászólása: "A hitelfelvétel meg nagyon jó döntés volt!!" Az igaz, hogy az IMF hitel kellet. Nézzük csak meg a görögöket. Elõször nem kellet, majd államcsõd, majd mégis felvették. Mi ezt megelõztük. DE más országok is csak akkor kezdték el felvenni mikor ugyanúgy mint mi közel voltak a csõdhöz. Persze azóta itthon már megint volt csúcson a csõdkockázat.
A kérdező hozzászólása: "Mint Fideszes azt mondom, hogy a Fidesz leggyengébb pontja az pont a kommunikáció... " Ez azért fogós dolog. Itthon mindent úgy kommunikál le, hogy az nem megszorítás, meg az nekünk csak jó és örüljünk az úja adóknak (ezen be is haltam, mikor a fideszes képviselõ, nem értette, hogy miért lenne rossz a távközlési adó, inkább örülni kellene neki, mert nem beszélünk majd sokat.), közben külföldön az ellenkezõjét mondják. Csak azt felejtik el, hogy az újságírók tudnak angolul és értik, hogy mit mondanak. A két kedvencem, mikor itthon szidták Bajnait, kint megdicsérték és ami nem rég volt, hogy amit az Eu-bak küldtek levelet abban konkrét megszorítást írnak, majd mikor rákérdeztek az volt a válasz, hogy rosszul lett lefordítva, mert nincsenek megszorítások.
A kérdező hozzászólása: "Igazából 2006 után az MSZP-nek kellett volna komoly megszorításokat csinálnia és elkerülni a hitelezést." De kik is voltak akik a legjobban ellenezték a megszorítást? Pont azok akik most ugyanúgy megszorítanak. Azt akkor is tudták, hogy kellene a megszorítások, csak ugye a népszerûség fontosabb. Így a megszorítások töredékét tudták bevezetni. Közvetett módon nem csak az mszpt (persze jogosan) lehet hibáztatni.
A kérdező hozzászólása: "A két megszorítással annyi bajom van, hogy míg az MSZP megszorított, mellette hitelt is vett fel. És a kettõnek együtt abszolút nincs értelme. " Akkor ebben pont hasonlít a fideszre. Csak a fidesz nem konkrétan hitelt (pl IMF) vesz fel, hanem államkötvényt bocsát ki. Tavalyi év elején volt az eddigi legnagyobb nemzetközi kötvénykibocsátása Magyarországnak. ÉS ez ugye így jobban hangzik, de közben ugyanaz mint a hitel. És azt se felejtsük, hogy tavaly azért tudták a hiány 3% alatt tartani mert beolvasztatok a költségvetésbe az mnyp pénzekbõl. A nélkül 7% lett volna. ÉS azt se, hogy az idei év elején volt csúcson a nettó államadósság. De ha csak az elsõ pontot vesszük figyelembe, akkor is látszik, hogy a fidesz ugyanúgy a hitelekre (államkötvényre) apellál.
Szerintem alig van a "világon" csatorna a Hir vagy Echon kivül, ami ne bírálná a fidesz nagyon érdekes polgári pártoktól eltérõ politikáját, ami látszólag a hatalom megtartására és megszilárdítására törekszik. Látszólag hazafias gyakorlatilag ÖNÖS /vagyongyarapítás/ érdekek motiválják. Igaz egyik kutya másik eb. Itt már csak egy harmadik forradalom hozhat teljes- és mindenki számára igazságosabb változást.

Ha az UH szerint egy héttel előrébb vagyok, mint a számított idő, akkor a szülésorvos ezt veszi mérvadónak? Tehát ha 40 hetesen még nem indul be a szülés, beindítja?

Mivel a számítások szerint ugye akkor már 41 hetes. Egyébként faros a babám, és gondolom ez is számít.

Legjobb válasz: Én is elõrébb vagyok egy héttel UH szerint, mint mensi szerint, és már én is gondolkodtam ezen. Aztán arra jutottam magammal, hogy nst-n úgyis nézni fogják a babát, hogy mikor kell(ene) megszületnie. Nem hiszem, hogy emiatt megindítanának egy szülést, hogy nincs pontos kiírt szülési dátum. Nálad inkább az fog számítani, hogy faros a babád. Üdv, 30 hetes kismami

Én is elõrébb vagyok egy héttel UH szerint, mint mensi szerint, és már én is gondolkodtam ezen. Aztán arra jutottam magammal, hogy nst-n úgyis nézni fogják a babát, hogy mikor kell(ene) megszületnie. Nem hiszem, hogy emiatt megindítanának egy szülést, hogy nincs pontos kiírt szülési dátum. Nálad inkább az fog számítani, hogy faros a babád. Üdv, 30 hetes kismami
Attól függ, hogy mikori uh-ról van szó. Én külföldön vagyok, itt a várható születési kort elõször az elmaradt mensi alapján határozzák meg, majd a 12. héten van az elsõ uh, aminek a lényege az, hogy a baba méretei alapján belõjék a terhesség tényleges korát. Ekkor ha kell, akkor módosítják a várható születési dátumot. A késõbbi uh-kon már egyáltalán nem foglalkoznak vele, mert akkor a baba már genetikai adottságai miatt lehet kisebb/nagyobb egy-két héttel, pár nappal, függetlenül a terhesség tényleges korától. Nem tudom, hogy Magyarországon ez hogy mûködik, de ha nem így, vagy ha nem korai uh-ról van szó, akkor kétlem, hogy foglalkoznának egy hetes eltéréssel. A 40 hétre 1-2 hetes túlhordást engedélyeznek, ez kórháztól és orvostól függ, illetve folyamatosan járni kell ellenõrzésre, nézik a magzatvizet és a baba szívhangját, ha bármilyen rendellenesség van, például magzatszurkot találnak a vízben, akkor azonnal indítják a szülést.
A 37+1 napos UH-on az én babámat is 38+1-nek mondták, de az orvosom azt mondta, ilyenkor már nem változtat a szülés idõpontján, tehát nekem maradt az október 13-a. Pedig a szonográfus azt mondta, hogy a szülés várható idõpontja okt. 5-e!! Szeretném, ha neki lenne igaza, mondjuk szerintem én nem "félidõben" fogantam meg, hanem mensi után pár nappal (minden egyes uh szerint), úgyhogy reménykedem az 5-ében. Nálad biztos figyelik a babád és aszerint indítják, hogy hogy van! Gondolok az életjelenségekre, magzatvízre. Hacsak addig magától ki nem kéredzkedik! Könnyû szülést Nekünk!! ;-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, szülészorvost akartam írni. :)
Nálam a genetikai vizsgálat 12 hetesen 5 nappal idõsebb terhességet állapított meg. A doki azt mondta egy hetes eltérésnél nem módosítanak a kiírt idõponton. Egyébként a kiírt dátumhoz képest két hét plusz mínusz születés normális. 32 hetes kismama
Nekem módosították!Május 30.a volt az eredeti idõpont, aztán az uh alapján május 23.a lett, végül a babám május 13.án született, több mint 3 kilóval.Megnéztem a kórházi zárójelentést(kíváncsi voltam, mit írnak majd rá)és a gesztációs héthez 39 volt írva.Tehát az új idõponthoz számították. Lehet, h ezt kórháza és dokija is válogatja.Én a Szt.Istvánban szültem.20hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha az uh és a menstruáció szerint is egyforma a terhesség kora, akkor mikor foganhatott a baba?

A menstruációm szerint (dec. 17) és az uh alapján is ma vagyok 15 hetes és 4 napos terhes. Mikor foganhatott a baba?

Legjobb válasz: szia hát biztos nem a menszeszed napján :) nekem is így volt a lányommal ahogy neked minden stimmelt uh szerint és menszi szerint is. de én tudtam hogy vmikor peteérés körül foganhatott vagy elõbb .. erre nem tudok mit válaszolni ilyen az élet :) örüljünk hogy egészséges és rendben van minden !!!

szia hát biztos nem a menszeszed napján :) nekem is így volt a lányommal ahogy neked minden stimmelt uh szerint és menszi szerint is. de én tudtam hogy vmikor peteérés körül foganhatott vagy elõbb .. erre nem tudok mit válaszolni ilyen az élet :) örüljünk hogy egészséges és rendben van minden !!!
Szia!Én pont egyidõs babás vagyok veled!:D én sem tudom pontosan, hogy mikor foganhatott.dec. 30. vagy jan 1. az tuti.De nagyon idegesít, hogy nem tudom!!!
15 hete és négy napja. Keress egy naptárt, és pörgessd vissza!
A kérdező hozzászólása: Az pontosan a menstruációm elsõ napja. És akkor nem szeretkeztünk a párommal!! Ezért is kérdeztem, hogy akkor ez most hogy is van?? De azért köszi szépen! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem a peteérésem jan. 1-jén volt (ez tuti, mert mindig érzem) és akkor voltunk együtt a párommal. Én úgy tippelem, hogy akkor történt a fogantatás is. (rá pont egy hétre volt egy pár csepp vér a fehérnemûmön, gondolom a beágyazódástól és a mnestruáció elõtt már 3 nappal + lett a tesztem) Csak az érdekel, ha tényleg így volt, ahogy én gondolom, akkor a baba méretei uh alapján és a menstruáció elsõ napja hogyan adhat egyforma értéket? Pusztán csak kíváncsiság, persze az a lényeg, hogy jól van és egészséges, csak érdekelt a dolog!! :D
Szia! Én 32 hetes vagyok.Nekem augusztus 23-án volt az utolsó mensi elsõ napja és a baba szeptember 7-én fogant.
Neked olyan december 30-31 körül foganhatott. Elõzõ voltam.

Egy ezredik kérdés a szakdolgozatos hivatkozásokról. Ha az interneten lévő cikkekből veszem az infókat, és nem szó szerint idézem, kicsit átfogalmazom, hogy kell hivatkozni rá?

Pl. ha nincs szerző, évszám, semmi... Írjam le csak az URL-t a végén lévő irodalomjegyzékbe? És az átfogalmazott bekezdés végére ugyanúgy mondjuk [2.], [3.], stb?

Legjobb válasz: Ha nincs szerzõ: Sz.n.:URL. megtekintés dátuma:év.hó.nap. A konkrét bekezdésben is le kell hivatkozni, ha szó szerint veszed, ha nem, ez is egy másik ember szellemi terméke, hivatkozni kell rá.

Ha nincs szerzõ: Sz.n.:URL. megtekintés dátuma:év.hó.nap. A konkrét bekezdésben is le kell hivatkozni, ha szó szerint veszed, ha nem, ez is egy másik ember szellemi terméke, hivatkozni kell rá.

Hány hetes terhes vagyok? A doki szerint 7 (pzs: 35 mm, CRL: 13 mm), viszont ha az utolsó mensi 1. napjától számítom (nov. 19), akkor a 8. végén vagyok.

A véd?n? nem akar még felvenni, azt mondta várjam meg a 10. hetet...

Legjobb válasz: A doki a méretek szerint állapítja meg a terhességet, mivel lehet a pé-d késõbb volt. Hallgass rá, még ha mást is mond mint amit te hiszel, van elég tapasztalata a témában. Amúgy én is pont ebben a cipõben járok, de hidd el, tényleg fölösleges külön elméleteket gyártani, csak feszült leszel miatta. A védõnõdet nem értem, ha van már szívhang és orvosi diagnózis a terhességrõl, akkor minek akar várni a 10. hétig? amúgy ennek sincs olyan nagy jelentõsége, ha ez a heppje... ne hagyd, hogy az ilyen számunkra fontos, de ha összességében nézed nem túl nagy jelentõséggel bíró dolgok felidegesítsenek. Hajrá :)

A doki a méretek szerint állapítja meg a terhességet, mivel lehet a pé-d késõbb volt. Hallgass rá, még ha mást is mond mint amit te hiszel, van elég tapasztalata a témában. Amúgy én is pont ebben a cipõben járok, de hidd el, tényleg fölösleges külön elméleteket gyártani, csak feszült leszel miatta. A védõnõdet nem értem, ha van már szívhang és orvosi diagnózis a terhességrõl, akkor minek akar várni a 10. hétig? amúgy ennek sincs olyan nagy jelentõsége, ha ez a heppje... ne hagyd, hogy az ilyen számunkra fontos, de ha összességében nézed nem túl nagy jelentõséggel bíró dolgok felidegesítsenek. Hajrá :)
Az én manóm CRL-je 7+1-nél volt 13mm, mint neked.
Szia! Elõször is: gratula. Aztán: A védõnõnek attól az idõponttól, amikor megállapították a terhességet kutya kötelessége felvenni! A terhességed a 8. héten tart, de a dokinak is igaza van, mert a mért adatok alapján a baba mérete a 7. hétnek felel meg. Aggodalomra semmi ok, a 12. heti és a 18. heti eredmények szoktak a pontosak (pontosabbak) lenni.
A terhesség idõtartamát hivatalosan az utolsó menstruációtól számolják. A babák az elsõ 12 hétben (függetlenül attól, hogy a terhesség végére mekkora baba lesz belõlük) egyformán fejlõdnek. A dokiknál van egy táblázat amivel alapján az UH-n mért adatokat összehasonlítják. Ha a baba nagyjából középidõben fogant akkor nagyjából megfelel a mérete a terhesség korának. Annak, hogy a baba mérete kisebb mint a terhesség kora, annak nagy valószínûséggel az az oka, hogy a középidõhöz viszonyítva késõbb fogant.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, szép napot nektek és jó babavárást!
Táblázatból megnéztem az elõbb, az alapján 7.4 hetes terhes vagy:)
Az én mazsolám 7.1hetesen volt 10mm.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, aranyosak vagytok!

Mit gondoltok arról, ha valaki szerint 1 gyerek mellett mindent meg lehet otthon csinálni és szerinte aki panaszkodik meg folyton elúszik a teendőivel, az csak rosszul osztja be a napját vagy lusta?

Legjobb válasz: Én az elsõ gyerek mellett simán megcsináltam mindent, de õ mintababa volt. Amióta 3-an vannak, soha nem érek a dolgaim végére, ha a nagy oviban van akkor sem. Szerintem a babától is függ, hogy mennyire van el egyedül, mikor mennyit alszik stb. Anyukától is függ, ismerek olyat, aki szó szerint szarik mindenre, mert egyszer kicsi a gyereke, és minden percet vele akar tölteni. Szerintem mindenki úgy csinálja ahogy neki/nekik jó. Nálam van egy "alap" tisztaság, ha a játékok szét vannak dobálva az nem érdekel, mert 3 perc után újra szétszórják. A vasalnivaló mindig csak gyûlik :D fõzni sem szoktam minden nap. De nem érzem lustának magam, mindig van mit csinálnom :D

Én az elsõ gyerek mellett simán megcsináltam mindent, de õ mintababa volt. Amióta 3-an vannak, soha nem érek a dolgaim végére, ha a nagy oviban van akkor sem. Szerintem a babától is függ, hogy mennyire van el egyedül, mikor mennyit alszik stb. Anyukától is függ, ismerek olyat, aki szó szerint szarik mindenre, mert egyszer kicsi a gyereke, és minden percet vele akar tölteni. Szerintem mindenki úgy csinálja ahogy neki/nekik jó. Nálam van egy "alap" tisztaság, ha a játékok szét vannak dobálva az nem érdekel, mert 3 perc után újra szétszórják. A vasalnivaló mindig csak gyûlik :D fõzni sem szoktam minden nap. De nem érzem lustának magam, mindig van mit csinálnom :D
amire akarom, h. legyen idõm, arra van. akkor is, ha nem alszik a gyerek, csak akkor 3x annyi idõt vesz igénybe. pl. ha elõzõ nap lusta voltam elmosni, kifõzni a cumisüvegeket, amikor a gyerek aludt, akkor másnap kell, mikor ébren van. így pihiszékbe teszem magam mellé a konyhapultra, cumi a szájába, trécselek vele, meg tekintget a fûszerekre. sztem ha akarja az ember meg lehet oldani. a porszívó hangját szereti, azt is meg tudom csinálni, de a felmosáskor már sírdogál, így az megint 3x annyi idõt vesz igénybe.
azért nagyon nem mindegy, hogy mennyi idõs a gyerek :) mert pár hetes baba mellett tuti nem így van. nagyobb gyerek mellett egyetértek. nekem is egy gyerekem van, mindent meg tudok mellette csinálni, pedig dolgozom. sokkal egyszerûbb volt mikor egész nap vele voltam, bár akkor sokszor elúsztam a teendõimmel, de mert bevallom lusta vagyok :) szívesebben csavargok vele egész nap mint vasaljak vagy mosogassak :D most nem tehetem meg, mert 4kor hozom el az oviból, este 7re vacsinak kell lennie az asztalon, tiszta ruhának kell lennie reggelre, stb, muszáj villámgyorsan megcsinálni :) régebben meg csak tettem-vettem, az egész napom elment azzal, hogy kicsit csináltam ezt, kicsit játszottunk, kicsit elkezdtem fõzni... szóval ha valaki jól beosztja az idejét és igyekszik tartani magát ahhoz amit reggel eltervez akkor meg is tudja csinálni :) mondjuk ezt így a férjemnek azért nem vallanám be :D
Hát ez attól is függ, hogy mi az a "minden". Mert azt elhiszem, hogy egy gyerek mellett nem feltétlenül tud háromfogásos vacsorát összedobni, minden nap vasalni, porszívózni, felmosni, és úgy élni, hogy soha egyetlen játék sincs szétdobálva. De aki azt állítja, hogy neki egyáltalán nincs ideje se fõzni se takarítani, az tényleg lusta. Gondolom, annyi idõs gyerekrõl beszélünk, aki még alszik délután, nem hiszem el, hogy abban a pár órában ne lehetne megfõzni egy egyszerû ebédet, és csinálni valami minimális takarítást. Bár az is igaz, hogy amióta két gyerekem van, sokkal összeszedettebb vagyok ezen a téren, pedig a nagy már nem is alszik délután. Amíg csak õ volt, én is folyton elúsztam. De be kell vallanom, tényleg nagyon lusta voltam. :)
Mikor 1-2 gyerekem volt még csak , mindig panaszkodtam , hogy milyen nehéz , nincs semmire idõm (persze utolag rájöttem , hogy csak lusta voltam , meg szivesebben olvastam , tévéztem , mint takaritottam), most , hogy van 5 kisgyerekem már nem panaszkodok, mindent meg lehet csinálni , csak nem állitom olyan magasra a mércét. Egyébként az aposom nyitotta fel a szemem , aki egyszer részegen nekemesett , hogy mit panaszkodok, mikor régen 8-10 gyerek mellett is mindent megcsináltak az asszonyok és nem csak a háztartást vezették , hanem a földeken is dolgoztak stb..., és ez milyen igaz, azota is ez a mondat van a fejembe.
Nekem mindig mindenre volt idõm, nyilván ez arra vonatkozik aki még nem dolgozik, úgy már azért nehezebb a dolog, de amíg anyuka otthon van, rengeteg ideje van.
Igaza van, én 2 gyerek mellett is meg tudok mindent csinálni és a lakás is mindig tiszta és rend van.
Igaza van, szerintem sem nehéz egy gyerkõccel, vérmérséklettõl függetlenül. Elsõ gyermekem nagyon kis kukac, de mindig maradt idõ például arra, hogy naponta fél órát tornázzak, adjak magamra. Szerintem aki a te megfogalmazásod szerint folyton elúszik a teendõivel, valóban lustálkodhat.
Azt gondolom, hogy igaza van. Egy normálisa vezetett háztartás rendben tartása nem több órás feladat.
gyerek-és anyukafuggo...A fiamnál én is el voltam havazva eleinte, igaz, hasfájos, nyugos volt, nem volt el sokáig, ha letettem, nem aludt éjszaka sem vagy csak ugy pár orára felekelt(nekem ez volt a legnehezebb, emiatt nappal is sokszor olyan voltam, mint a zombi). Ugyhogy az elso év nekunk is errol szolt, emellett rosszul osztottam be az idomet is. Sosem panaszkodtam, de szét voltam esve az elso évben. Aztán egyre jobb lett. Másfél évtol bolcsi, munka, tulorák, mégis minden megvolt. Most a másikkal vagyok itthon. O nyugodt, békés baba kezdettol, éjszaka tudok pihenni, napkozben igy fejenállva is bírnám:) ugyhogy biztosan ketton áll a vásár, meg hogy kinek mi a fontos....ha nincs kedvem, akkor nem gyozok semmit, még ha egész nap alszik is a gyerek.
mentem is vasalni, mert ha itt ulok, magátol nem torténik meg:) utolso
Nem tudom hogy vagytok vele, de ez nem is csak a babától függ, sokkal inkább a mi fásultságunktól. Nem nagy a kecó(68nm), de ha qvára semmi kedvem rendbe-ráncba szedni, akkor 3nap alatt se vagyok kész vele. Ha pedig nem 4 bal lábbal kelek fel akkor a szekrények tetejétõl a függöny-ablak mosáson át az alap tisztításig mindennel alig 4óra(2gyerekkel), egy dolog van amit ha fejbelõnek se, az a vasalás, se régen se most, és talán a jövõben sem leszek hajlandó Amikor a fiammal kilábaltam egy randa depibõl, akkor érdekes nem úszott tovább a lakás rendezettek a szekrények, tiszta minden azóta is(na jó a falak megsínylik a gyerekeket)
Azt, hogy igaza van, pláne ha a gyerek 1, 5 év alatti, vagy 3 év feletti, ugyanis 1, 5-3 év közötti gyerek nagyon eleven, kíváncsi már nagyon jól mozog, szóval akkor nehezebb, de amúgy akarás, és beosztás kérdése az egész.Mindenkinek arra van ideje amire akarja.
hozzáteszem még azt is, hogy depis voltam, tanultam a fiam mellett a két alapvetõ dologgal mindig is gond volt vele(alvás, evés), 1, 5 éves kora óta dolgozom is, és így is simán beosztom az idõmet, már persze nehezebb most 2 éves és eleven, makacs, kíváncsi, mindig figyelni kell rá, vannak veszélyes napok amikor ön és közveszélyes, de szerencsére azért el tud játszani magában, szóval magamból kiindulva csak akkor nincs idõm ha épp lustálkodom inkább

Ha mindenki szerint a jó szex a párkapcsolat alapja, mivel azokkal, akik nem jók az ágyban?

Számomra egyszer?en hihetetlen, hogy mindenki, férfi és n? is a jó szexel példálózik, amikor a jó párkapcsolatot írja le. Gyakorlatilag ez áll az els? helyen, minden mást megel?z. Én ezzel nem értek egyet, de nem err?l akarok vitatkozni. Csak az érdekel, mi van azokkal, akik nem jók az ágyban? Ugyanis a jó azt jelenti, hogy van rossz is. Az emberek nem emelnék ki a JÓ SZEXET, ha mindegyik emberrel jó lenne. De ez nincs így. Viszont ha valaki nem jó az ágyban, annak soha az életben nem lesz ideális, harmonikus párkapcsolata? Magyarán megrohad egyedül? És minden boldog párkapcsolatban lév? ember jó az ágyban?

Legjobb válasz: 1. Nem mindenki szerint a szex a jó párkapcsolat alapja. 2. Mivel szerencsére mindenkinek kicsit más minõsül jónak az ágyban, ezért aztán aligha akad olyan, aki ne találhatna ehhez partnert. Más kérdés, ha mondjuk komoly szervi elváltozás vagy probléma van, és pl. teljesen impotens valaki, mert azt meg kezeltetni kell.

1. Nem mindenki szerint a szex a jó párkapcsolat alapja. 2. Mivel szerencsére mindenkinek kicsit más minõsül jónak az ágyban, ezért aztán aligha akad olyan, aki ne találhatna ehhez partnert. Más kérdés, ha mondjuk komoly szervi elváltozás vagy probléma van, és pl. teljesen impotens valaki, mert azt meg kezeltetni kell.
nem az az alapja, de nagyon fontos része. a rossz szexuális élettõl tönkremehet egy kapcsolat
A kérdező hozzászólása: *mivan
Ja és a 3. pont: 3. A szex tanulható. Senki nem kezdi lepedõakrobataként. És még csak több száz szexuális viszony sem kell hozzá, bõven elég, ha valaki figyel a partnerére, ha a pár képes megbeszélni, kinek mi jó, hogyan, és hajlandóak kellõ mennyiséget gyakorolni, türelemmel és szeretettel fordulva a másik felé.
A jó szex jó összhangot jelent. Tehát nem versenyfutás, hanem társastánc.
A szexuális képességeink nagyrészt nem adottságok, hanem bõven tanulhatók. Szóval tessék utánaolvasni, gyakorolni, hogy jó legyél az ágyban.

Van egy 1 TB-os külső HDD-m, ami HDSentinel Pro szerint 19%-os, és 94 db hibás szektor található a felületén. Leteszteltem még két programmal, de azok szerint nincs rajta hiba. Mi lehet a hiba? (ha egyáltalán van)

Mellesleg néha kattog is, ilyenkor újrainditom a gépet, és utána helyreáll.

Legjobb válasz: A hibás szektorok javíthatók (kicserélhetõk tartalékra) ha teljesen kinulláztatod a vinyót megfelelõ szoftverrel DOS alól, majd újraparticionálod és formázod. Ha tudod hová tenni addig a rajta lévõ dolgokat, akkor tedd meg, ártani biztos nem fog. A kattogás lehet például áramellátási hiba is, de akár a természetes mûködése is. Így leírás alapján nem lehet többet mondani.

A hibás szektorok javíthatók (kicserélhetõk tartalékra) ha teljesen kinulláztatod a vinyót megfelelõ szoftverrel DOS alól, majd újraparticionálod és formázod. Ha tudod hová tenni addig a rajta lévõ dolgokat, akkor tedd meg, ártani biztos nem fog. A kattogás lehet például áramellátási hiba is, de akár a természetes mûködése is. Így leírás alapján nem lehet többet mondani.
A kérdező hozzászólása: Kép a HDDTune-ról: http://img715.imageshack.us/img715/3698/hdtunebenchmarkhitac..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... Sajnos csak 2 db merevlemezem van, és ez a HDD már 700 GB-nyi adatot tárol, nem tudom az összeset kimásolni róla. Ezalatt lefuttattam még egy programot DOS alatt (MS ScanDisk), de ez sem jelölt szektorhibát. Lehet hogy csak a program diagnosztizál félre?

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!