Találatok a következő kifejezésre: Ha az szeretném beiratni (5 db)

Amikor megszületett a fiam, az én nevemre kerül és nem lett beírva apa sem. Ha most szeretném beíratni az apja nevét az anyakönyvi kivonatba, az hogyan működik?

Nem változtatnám meg a gyerek nevét, az marad ahogy van, csak szeretném ha fel lenne tüntetve az apa neve az anyakönyvin.

Legjobb válasz: Okmányiroda?

Okmányiroda?
apasági nyilatkozat kell és meg keresni a helyi anyakönyvi hivatalt.
az apukától kell egy teljes jogú apasági nyilatkozat. Aztán gondolom okmányiroda. De ha odatelefonálsz, megmondja az ügyintézõ, hogy mit tegyél.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Kislányom jövő márciusban lesz 3 éves. Ugye jól tudom, hogy most kell beíratnom az oviba, ha azt szeretném, hogy 3 éves korától járhasson?

Van év közbeni felvétel? Igaz, hogy nálunk semmi esély, annyira nincs hely, azért reménykedek a csodában. Viszont ha el sem mennék beíratni, akkor a jövő tanévben egyáltalán nem lenne lehetőség ovit kezdeni, igaz? Jól gondolom?

Legjobb válasz: Az én fiam most volt március 20-án 3 éves és most írattam be csak az oviba. Szeptembertõl fog járni.

Az én fiam most volt március 20-án 3 éves és most írattam be csak az oviba. Szeptembertõl fog járni.
igen, most kell beíratnod de hogy mikortól járhat azt az oviba meg mondják.lehet már márciusba mehet de lehet hogy csak szeptembertõl, az ovi válogatja.nekünk küldtek ki papírt az óvodai beíratásról, õ is évközi induló volt nem szeptemberi.
Úgy tudom, hogy idén januártól legalább napi 4 órában kötelezõ az ovi. Szerintem mindenképpen most jelezd, mert így az ovinak is könnyebb.
utolsó, nem jól tudod... 5 éves kortól kötelezõ... majd 2014-tõl lesz 3 éves kortól kötelezõ a beíratás...
Nálunk ez így van kiírva: Az új oktatási törvény értelmében, a gyermek abban az évben amelynek augusztus 31-éig a harmadik életévét betölti a nevelési év kezdõ napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson köteles részt venni. Nálunk már idén be kell íratni azt a gyereket is aki jövõ év elején tölti be a hármat, és mehet tavasszal oviba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor megyek és beíratom jövõ héten. Az bizonytalanított el, hogy barátnõm kislánya egy hónappal fiatalabb a lányomnál, jövõ áprilisban lesz 3 éves. Bement a vezetõ óvónõhöz megkérdezni, hogy mi legyen a beíratással, és kerek-perec elhajtotta õt azzal, hogy még várólistára/elõjegyzésbe sem veszi fel a kislányt, mert nem tölti be a 3. életévét idén dec. 31-ig. Ráadásul ott van is férõhely elméletileg.
Ma 8.29 vagyok. Köszi az infót az oviról. Annyi minden van, hogy keveri az ember. Lehet a bölcsivel kevertem, amiért jan. 01-tõl fizetni kell. Azért szerintem ha nem is kötelezõ, jó szólni ha márciusban menne a kislány. Sok sikert a kérdezõnek:)

Ha óvodába szeretném beíratni a kislányomat, akkor milyen szempontokat kell figyelembe venni az óvodák felszereltségével kapcsolatosan, a személyzettel kapcsolatosan? Mi a jó és mi a rossz egy óvodában?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy hol laksz. Nálunk (kisváros) nagyon szegények az ovik (illetve a város-a fenntartó). Így meg van a minimális felszereltség ami szükséges. A többit meg megoldja az ovi, ahogy tudja (csoportpénzbõl, bálak, kerti partyk szervezése (tombola) ilyenekbõl szereznek pénzt nálunk. Ebbõl vesznek játékokat, mennek kirándulni stb. Ahova kisfiam fog járni, az nagyon jó. Itt van tõlünk 3 percre:-), nagyon kedvesek az óvónénik-ami szerintem a legfontosabb. Az udvar szép nagy, biztonságos, sok játékkal. Belül szépen van dekorálva, olyan kis gyermek csalogató.

Attól függ, hogy hol laksz. Nálunk (kisváros) nagyon szegények az ovik (illetve a város-a fenntartó). Így meg van a minimális felszereltség ami szükséges. A többit meg megoldja az ovi, ahogy tudja (csoportpénzbõl, bálak, kerti partyk szervezése (tombola) ilyenekbõl szereznek pénzt nálunk. Ebbõl vesznek játékokat, mennek kirándulni stb. Ahova kisfiam fog járni, az nagyon jó. Itt van tõlünk 3 percre:-), nagyon kedvesek az óvónénik-ami szerintem a legfontosabb. Az udvar szép nagy, biztonságos, sok játékkal. Belül szépen van dekorálva, olyan kis gyermek csalogató.
Nekem anno két lehetõségem volt, vagy viszem helyben 8000 fõs kisváros, itt 3 ovi van, hasonló lehetõségekkel, vagy viszem 20 km-re a városba, ahová dolgozni járok, itt számtalan hiper-szuper ovi van. Én a kisvárosi, helyi ovinál döntöttem. A szempont elsõsorban az óvónõ és a dajka személye volt, nem nyaliztak, tárgyilagosak, de nagyon kedvesek, õszinték voltak. Az óvónéninek 25 év van már a háta mögött, minden a kisujjába, ez is pozitív. Aztán szempont volt, hogy ismerje a helybeli gyerekeket, mert az élete a településhez köti legalább 18 évre, és kellenek a barátságok. A mi ovink is biztosít fejlesztõ és gyógypedagógiai, pszichológiai foglalkozásokat, gyógytestnevelésre, angol tanulásra, hittanra, néptáncra és zenére is van lehetõség. Mi hittanra járunk, a többivel ráérünk szerintem iskolában megismerkedni, ha lez kedve. Nem akarom terhelni, az én elvem, hogy ameddig lehet legyen gyerek, és játsszon, amennyit csak lehet, ne a kötelezõ foglalkozásokról szóljanak már az ovis évek is. Jaj , majd efeejtettem, nekem szempont volt a minél kisebb csoportlétszám, itt 20-an vannak, ez barátságos. Az is tesztik, hogy minden hónapban vannak családi rendezvények, pl. bográcsolással egybekötött udvarrendezés, kirándulás a település melletti tanyákra, ezek ingyenesek és szuper jó programok vannak.
Olyan helyre add, ahol anyás (apás / nagymamás) beszoktatás van. Méghozzá úgy, hogy a gyerek igényeihez alkalmazkodva döntheted el, hogyan hosszabbítod a bent töltött idõt, illetve meddig üldögélsz a csoportszoba sarkában vagy a folyosón, és nem közlik három nap után, hogy most már tessék itt hagyni, ebéd (alvás!) után lehet jönni a gyerekért. Jó ha van nagy udvar, és NE legyen tv, dvd meg akármi lejátszó még az esõs napokra se. Sõt, szerintem számítógép se legyen, bár ha húsz gyerek osztozik egy gépen ebbõl nem juthat túl sok. Csak nehogy valakinek eszébe jusson, hogy a jobb kihasználás érdekében udvari játék helyett is bent maradhat számítógépezni egy-egy gyerek...


Mi a feltétele vagy az akadálya annak hogy ha nem a körzetes óvodába szeretném beíratni a gyermekem?

Mik a tapasztalatok?örömmel fogadják a nem körzetes gyerekeket,vagy inkább elutasítóan?Úgymond "menjenek a saját körzetükbe."

Legjobb válasz: Szerintem függ attól, hogy mennyire telített a kiválasztott óvoda. Ha a körzetbõl megtelik, hiába is szeretnék felvenni a más körzetbõl jelentkezõket, el kell tanácsoljanak. Az én lányom nem a körzeti óvodába jár, nem volt felteétele a felvételnek, mindenkkit felvettek, aki jelentkezett... igaz, kisvárosban élünk, itt egyik oviban sincs túljelentkezés. Feltételül pl. azt szabhatják, hogy a körzetben dolgozz vagy ott éljenek a nagyszülõk...

Szerintem függ attól, hogy mennyire telített a kiválasztott óvoda. Ha a körzetbõl megtelik, hiába is szeretnék felvenni a más körzetbõl jelentkezõket, el kell tanácsoljanak. Az én lányom nem a körzeti óvodába jár, nem volt felteétele a felvételnek, mindenkkit felvettek, aki jelentkezett... igaz, kisvárosban élünk, itt egyik oviban sincs túljelentkezés. Feltételül pl. azt szabhatják, hogy a körzetben dolgozz vagy ott éljenek a nagyszülõk...
szerintem egy feltétele van: legyen hely és ez az akadálya is, ha nincs hely. Miért utasítanák el, az óvóda ebbõl él. Minél több gyerek jár oda, annál több pénzt kapnak.

Ha az ismerőseimet szeretném beiratni ide akkor mit kell tennem?

Legjobb válasz: Nem értem, mit szeretnél. Regisztráció van, e-mail címmel, csak akkor van értelme regisztrálni, ha aktív az ember, kérdez, válaszol, vagy nyomon akarja követni a kérdéseket.

Nem értem, mit szeretnél. Regisztráció van, e-mail címmel, csak akkor van értelme regisztrálni, ha aktív az ember, kérdez, válaszol, vagy nyomon akarja követni a kérdéseket.
Miért te szeretndéd, õ nekik kell regisztrálini és aktívnak lenni. Bocsi de ez a nem az iwiw:-))))))
Semmit nem kell beirják a honalpot regisztrálnak azt csinálják amit mindannyian, ennyi, mér te hogy jötttél ide?? Meghivtak??
És különben is, beiratni az iskolába szokták a gyerekeket :) ))) Itt regizni kell, de csak annak, aki akar. Amúgy az a poén, hogy szimplán egy e-mail cím és egy jelszó megadásával lehet regisztrálni, az e-mail címrõl még csak visszaigazolás sem kell, tehát bárkinek az e-mailjérõl lehet regisztrálni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!