Találatok a következő kifejezésre: Ha az szeretnék saját boltba (2 db)

Ha az Unióból szeretnék saját boltba csokoládét behozni (tehát továbbértékesítésre , ahhoz milyen engedélyek szükségesek?

Legjobb válasz: közösségi adószámot kell kérned, az tuti, hogy más engedély kell-e azt nem tudom

közösségi adószámot kell kérned, az tuti, hogy más engedély kell-e azt nem tudom
Ha Magyarországon amúgy "megvan az iparod", akkor az nem igazán oszt vagy szoroz, hogy honnan van a csoki (Unión belül a honnan!) A közösségi adószámot ki kell váltanod, de ez nem kerül semmibe. ÁFA-t itthon fizetsz, külföldön nettót. További "költséged" nincs. [Tehát nincs vám és ilyesmi.]
Igen.
Igen, amennyiben nincs meg a végzettséged hozzá, akkor KÖTELES VAGY egy megfelelõ végzettségû személyt fix fõállásban alkalmazni. Ennek hátránya, hogy minden esetben kell lennie legalább egy alkalmazottadnak, akkor is, ha egyébként nem megy az üzlet.
Igen! Végül is nehéz lenne úgy egy cukrászatot mûködtetni, hogy ott senki se ért ahhoz, amit csinál.
A kérdező hozzászólása: kõszi :)
Tipikus helyzeteket szülne, hogy te , mint tulaj akarod megmondani, hogy mit hogyan kéne csinálni, egy olyan emberrel szemben, aki tudja hogy mit hogyan kell csinálni. Javasolnám, hogy menj el egy cukrászdába, ahol termelõ is van némi rutint szerezni:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!