Találatok a következő kifejezésre: Ha az személy, akinek (274 db)

Jár akkor is az ápolási díj, ha a személy akit ápolok bizonytalan időre kórházba kerül?

Nekem kell jeleznem az önkormányzat felé, ha a személy akit ápolok kórházba kerül? Vagy ekkor autómatikus, hogy nem kapok ápolási díjat?

Legjobb válasz: ez így van. Ha nem Te ápolod, akkor nem Te kapod. a kórházban tartózkodási idõ alatt, ott szakdolgozók ápolják, aminek az ellenértékét az OEP fizeti. Ezért erre az idõre, felfüggesztik, szüneteltetik az ápolási díj folyósítását.

ez így van. Ha nem Te ápolod, akkor nem Te kapod. a kórházban tartózkodási idõ alatt, ott szakdolgozók ápolják, aminek az ellenértékét az OEP fizeti. Ezért erre az idõre, felfüggesztik, szüneteltetik az ápolási díj folyósítását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ :) Õk autómatikusan tudni fogják hogy ne utaljanak? Vagy nekem kell szólni? Ha nekem kell szólnom, akkor kinek?
annak az intézménynek, aki az ápolási díjat folyósítja.
Az IP címet esetleg és onnan hogyan tovább, mert abból az ég világon semmit nem tudsz meg...
Honnan gondolod, hogy nem is létezik? Egyébként ha mobilnetje van, akkor állandóan változik az IP címe. Kideríthetetlen.


Ha a facebook ismerősnek ajánl nekem személyeket akkor valószínű, hogy engem is ajánl azoknak a személyeknek?

Legjobb válasz: konkrétan nem a fészbúk ajánl valakinek másokat. hanem egy általad ismert és felvett személy ajánl neked másokat akiket õ ismer és esetleg azok közül te is felveszel valakit,téged nem ajánl a fészbúk csak úgy magától másoknak. csak ha te ajánlod másoknak hogy hahó itt vagyok vegyetek fel listátokra.. remélem érthetõ voltam..

konkrétan nem a fészbúk ajánl valakinek másokat. hanem egy általad ismert és felvett személy ajánl neked másokat akiket õ ismer és esetleg azok közül te is felveszel valakit, téged nem ajánl a fészbúk csak úgy magától másoknak. csak ha te ajánlod másoknak hogy hahó itt vagyok vegyetek fel listátokra.. remélem érthetõ voltam..
A kérdező hozzászólása: Igen érthetõ volt. Köszi.

Macedóniába kell útlevél? Esetleg, ha olyan válaszolna aki személyivel átlépte a macedón határt azt megköszönném!

Legjobb válasz: Elég a személyi igazolvány. Európai Unió tagországain kívül az alábbi országokba lehetséges még személyi igazolvánnyal beutazni, illetve ezen országokon átutazni: Andorra, Bosznia-Hercegovina, Izland, Lichtenstein, Macedónia, Monaco, Montenegró, Norvégia, Svájc, Szerbia.

Elég a személyi igazolvány. Európai Unió tagországain kívül az alábbi országokba lehetséges még személyi igazolvánnyal beutazni, illetve ezen országokon átutazni: Andorra, Bosznia-Hercegovina, Izland, Lichtenstein, Macedónia, Monaco, Montenegró, Norvégia, Svájc, Szerbia.
Osztom az elsõ válaszadó kommentjét, mert valóban úgy van. Nem szükséges útlevél, elég a személyi. Mi megyünk idén görögbe, elég nekünk is csak személyi :)
Elég a személyi, nem szükséges útlevél. "Esetleg, ha olyan válaszolna aki személyivel átlépte a macedón határt" Ha biztosat akarsz akkor javaslom a külügyminisztérium honlapján tájékozódj. Teljesen irreleváns, hogy kit engedtek már át és mivel, hiszen akár változhattak is a szabályok mióta ott járt bárki. Ezért javaslom a külügyminisztériumot. EZ IS a feladatuk, hogy megmondják melyik országba mik a beutazás feltételei és még sok más hasznos dolgot is megtalálsz a honlapjukon.

Hogyan éljem az életem, ha képtelen vagyok elfogadni azt a személyt, aki vagyok? Néha egyszerűen undorodom magamtól.

Legjobb válasz: lehet nem is az a személy vagy, akinek látszol...keresd magadban meg az igazi önmagad...ha õszintén teszed, akkor megleled...:) Egyébként mindenki tud változtatni a személyiségén bármikor, csupán gyakorlás az egész. Hajrá. :) üdv 25/F LastOne.Left

lehet nem is az a személy vagy, akinek látszol...keresd magadban meg az igazi önmagad...ha õszintén teszed, akkor megleled...:) Egyébként mindenki tud változtatni a személyiségén bármikor, csupán gyakorlás az egész. Hajrá. :) üdv 25/F LastOne.Left
Ennél már csak az rosszabb, amikor valakivel elkezditek kedvelni egymást és te ez miatt megkedveled saját magad, de aztán kiderül, hogy ez mégsem elég a csajnak. Szóval vagy idióta leszel, akit kihasználnak mások ezért szeretnek, vagy egoista aki jól érzi magát de kevésbé szeretik.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Ha én beakarok vonzani 1 személyt az életembe, akkor ez azt jelenti hogy ő is bevonzott engem?

ezt hogy ő is bevonzott engem úgy értem hogy ő is sokat gondolt rám pozitívan? vagy ez csak a részemről működik és bevonzom őt? megjegyzem hogy már nem egyszer sikerült sikereket elérnem vele

Legjobb válasz: Szia! (szkeptikusok ne olvassák :)) Ez talán kicsit segíthet: én láttam/olvastam a Titkot, és még pár hasonló témájú könyvet. Na most ugye a Titok azt mondja, hogy bármit be tudsz vonzani. Elvileg ez így is van, de! Egy másik könyv ezt megerõsítette, azonban figyelmeztetett, hogy konkrét személyek és dolgok bevonzása bajt hozhat rád. Mondjuk munkát keresel, és szeretnél az x helyen dolgozni, és azt vonzod be; és bár megkapod, boldogtalan leszel ott (mert pl. a munkatársak olyanok, etc.). Ha viszont azt kéred, hogy a neked megfelelõ munkahelyet sodorja eléd az élet, akkor az már nem olyan konkrét, és lehet, hogy jobban jársz vele. Remélem segíthettem. :)

Szia! (szkeptikusok ne olvassák :) ) Ez talán kicsit segíthet: én láttam/olvastam a Titkot, és még pár hasonló témájú könyvet. Na most ugye a Titok azt mondja, hogy bármit be tudsz vonzani. Elvileg ez így is van, de! Egy másik könyv ezt megerõsítette, azonban figyelmeztetett, hogy konkrét személyek és dolgok bevonzása bajt hozhat rád. Mondjuk munkát keresel, és szeretnél az x helyen dolgozni, és azt vonzod be; és bár megkapod, boldogtalan leszel ott (mert pl. a munkatársak olyanok, etc.). Ha viszont azt kéred, hogy a neked megfelelõ munkahelyet sodorja eléd az élet, akkor az már nem olyan konkrét, és lehet, hogy jobban jársz vele. Remélem segíthettem. :)
3 Ezt én is meg tudom erõsíteni saját tapasztalattal, bár nekem párkapcsolat terén sikerült egy olyan alakot bevonzanom, aki szöges ellentéte annak, amit szerettem volna. Így azt mondom, mielõtt be akarnátok vonzani valamit, elõször a fejetekben kell rendet tenni.
szia, eben lehet valami mert én is tapasztalok ilyeneket, csak én álmodok róla és akkor jön úgymond az illetõ.
Igen, a vonzas "törvenye" kölcsönös, mind2-töknek dolga van a masikkal. De nem feltetlenül a sok pozitiv gondolattal vonzottatok be egymast... A vonzas "törvenye" egy nagyon összetett dolog.

A kerdesem az volna, hogy mi a helyzet, ha valaki hazassagot kot kettos allampolgarsagu szemellyel, akkor se jogosult a fentiekre? (zoldkartya, stb. )

Az ESTA korlátozásai: Ön nem jogosult az Egyesült Államokban való munkavégzésre; nem jogosult 90 napnál hosszabb ideig maradni; nem jogosult megváltoztatni a bevándorlási állapotát; és nem jogosult zöldkártyáért, vagy az Egyesült Államok állampolgárságáért folyamodni, ha az Egyesült Államokba az ESTA hatálya alatt lép be.

Legjobb válasz: Marmint, ha az ESTA-val beutazott szemely amerikai allampolgarral kot hazassagot? (most az mindegy, hogy az amerikai allampolgar kettos allampolgar-e, mert az USA szemeben az szamit, hogy amerikai, a tobbi allampolgarsagaval nem foglalkoznak) Szoval, ha ez a kerdes, akkor de, amerikai allampolgar kozeli hozzatartozoja (hazastars, szulo, gyerek) kivetel a korlatozas alol es folyamodhat zoldkartyaert. En is ESTA-val jottem annakidejen, ferjhez mentem, es kaptam zoldkartyat.

Marmint, ha az ESTA-val beutazott szemely amerikai allampolgarral kot hazassagot? (most az mindegy, hogy az amerikai allampolgar kettos allampolgar-e, mert az USA szemeben az szamit, hogy amerikai, a tobbi allampolgarsagaval nem foglalkoznak) Szoval, ha ez a kerdes, akkor de, amerikai allampolgar kozeli hozzatartozoja (hazastars, szulo, gyerek) kivetel a korlatozas alol es folyamodhat zoldkartyaert. En is ESTA-val jottem annakidejen, ferjhez mentem, es kaptam zoldkartyat.

Ha rajtakapnak egy jogsival nem rendelkező személyt, amint vezet, egy jogsival rendelkező személlyel (aki az anyósülésen ül) akkor a pénzbüntetésen kívül még milyen büntetést kapnak?

Legjobb válasz: Hát elméletileg mikor átengeded valakinek a volánt saját autónál, köteles vagy meggyõzõdni róla, hogy nem ittas ( persze nem szondával, de ha már látszik is rajta, hogy részeg...), és rendelkezik az autó vezetéséhez szükséges engedéllyel. Ha valamelyiken elvérzik, minden törvényes eszközzel köteles vagy megakadályozni, hogy vezessen. Ezt 100 fajta módon lehet magyarázni.

Hát elméletileg mikor átengeded valakinek a volánt saját autónál, köteles vagy meggyõzõdni róla, hogy nem ittas ( persze nem szondával, de ha már látszik is rajta, hogy részeg...), és rendelkezik az autó vezetéséhez szükséges engedéllyel. Ha valamelyiken elvérzik, minden törvényes eszközzel köteles vagy megakadályozni, hogy vezessen. Ezt 100 fajta módon lehet magyarázni.
A jogsival rendelkezõ személy akkor kap büntetést ha övé az autó és átengedte neki a vezetést, ha nem az övé és alapból semmi köze hozzá csak beült mellé azért nem büntethetik meg mert nem az õ dolga. Ha pedig õt is megbüntetik akkor õ olyan 70-80 ezerre számíthat a jogsi nélküli illetõ meg olyan 200 ezerrel talán megússza a dolgot plusz 3-4 év vezetéstõl való eltiltással jutalmazzák így még a jogsiját sem tudja megszerezni addig.
Ezt a vezetéstõl eltiltást nem tudom honnan veszik az emberek. Lehet, hogy van, én nem hallottam róla. Ittas vezetésnél, baleset okozásnál van. Mivel az már bûncselekmény lehet, jogsi nélkül vezetés szerintem szabálysértés kategória. Egyébként engem már kaptak el jogosítvány nélküli vezetésért ( motorkerékpár volt), pénzbírság volt és semmi, de az égvilágon semmi eltiltás, vagy korlátozás nem történt.
A kérdező hozzászólása: köszi:D
A kérdező hozzászólása: eltiltják a jogsiszerzéstõl vagy nem? :D
Gyakoroljatok inkább az udvarban, vagy üres saját, forgalomtól elzárt telken. Ott nem köthet belétek senki, és nyugodtabban tudtok gyakorolni.
ha feljelent a rendõr akkor eltiltanak. Nem gondolkoznak! Ha fain és jó a kedve akkor csak bírság vagy ha az éjszakája is jól telt, mert asszonytól megkapott mindent csak ejnye-bejnye és elenged...
Nem értem mért kockáztat sok ember ha elkapnak 1-szer vagy 2-szer annyi a büntetés összege amiböl le lehet tenni a jogsit.

Abban az esetben ha van egy ceg es bebukik, aztan eladja az autojat egy fizikai szemelynek, aki meg nem iratta at, de mar az ovenek szamit, a kotelezo biztositast mar lehet fizikai szemelyre kotni?

vagy meg mindig ugy szamoljak hogy jogi szemely...a hasznalo szamit vagy a volt tulajdonos...?

Legjobb válasz: Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó,ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.

Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó, ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!