Találatok a következő kifejezésre: Ha az személy, (567 db)

Ha lejára személyim az baj ha nem csináltatok újat ha mellette van a jogosítványom? Hisz az is megfelel személyi azonosításra. Nem büntetnek meg érte?

Legjobb válasz: Ha nálad van a lakcímkártyád is, akkor nem büntetnek meg. Csak külföldre nem mehetsz személyi vagy útlevél nélkül.

Ha nálad van a lakcímkártyád is, akkor nem büntetnek meg. Csak külföldre nem mehetsz személyi vagy útlevél nélkül.
A kérdező hozzászólása: azt tudom :D nem terveztem h utazgatok :D köszönöm :D

Hova töltsem ki a gyerekeim személyi lapját népszámláláskor, ha az állandó lakcímük nem ugyanaz, ahol élnek?

A számlálóbiztosok sincsenek egy állásponton, a mienk azt mondja, oda töltsem ki, ahol élnek, a másik meg azt, hogy mindkét helyre (ez logikátlan).

Legjobb válasz: "SZEMÉLYI KÉRDÕÍVET kell kitölteni ! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerûen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt), ! azokról a személyekrõl, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de ! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide idõszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek, ! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes idõtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot." Ahol él. Mindkét helyre nem lehet. Van a személyi kérdõíven olyan rovat, ahol lehet jelölni, hogy máshol van az állandó lakcíme.

"SZEMÉLYI KÉRDÕÍVET kell kitölteni ! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerûen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt), ! azokról a személyekrõl, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de ! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide idõszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek, ! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes idõtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot." Ahol él. Mindkét helyre nem lehet. Van a személyi kérdõíven olyan rovat, ahol lehet jelölni, hogy máshol van az állandó lakcíme.
hol élnek életvitelszerûen? ott kell személyi lapot kitölteniük.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, én is erre gondoltam, de az a számlálóbiztos, aki azt mondta, hogy mindkét helyre kell, olyan erõszakos volt, hogy elbizonytalanodtam.
Ennyit a számlálóbiztosok felkészültségérõl. Még jó, hogy drága pénzen oktatták õket, és pénzt kapnak a kérdõívek kihordásáért és a kitöltött kérdõívek darabszáma után is.

Mit tegyek, ha az esküvőm előtt 2 héttel jár le a személyi igazolványom? Nem veszem fel a férjem nevét, akkor is újat kell csinálni az esküvő után?

Legjobb válasz: Ha nem változik a neved, miért kellene újat csináltatni???? Nincs rajta a személyin a családi állapotod...

Ha nem változik a neved, miért kellene újat csináltatni???? Nincs rajta a személyin a családi állapotod...
Ha a neved nem változik meg miután férjhez mentél, akkor inkább most csináltasd meg mielõtt lejár. Ilyenkor fele annyiba kerül csak, mint amikor már lejárt az igazolvány.
Új személyit mindenképp kell csináltass, hiszen le fog járni. Én a lejárat elõtt menten újat csináltatni, szót nem szóltak érte; megcsinálták. Intézd el minél hamarabb, és akkor nem fog szorongatni az a 2 hét.
Ha van jogsid vagy útleveled, meg lakcímkártyád, akkor nem is kell új személyi amíg elõbbiek is érvényesek. Azokkal is igazolhatod magad. Okmányirodás honlapokon olvass utána!
A kérdező hozzászólása: És ha megcsináltatom most, akkor újat kell csináltatni az esküvõ után (marad az eredeti nevem)?


Hamarosan lejár a személyi igazolványom. Mit csináljak? Az Okmányirodába kell időpontot kérni, vagy elég, ha a személyim lejárta előtt 2-3 nappal bemegyek és csináltatok újat?

Legjobb válasz: Bemehetsz csak úgy is, de ne 2-3 nappal elõtte, hanem egy-két héttel (ennyi kell, hogy megcsinálják). Viszont jobb, ha idõpontot kérsz, mert akkor nem kell 6 órát várnod.

Bemehetsz csak úgy is, de ne 2-3 nappal elõtte, hanem egy-két héttel (ennyi kell, hogy megcsinálják). Viszont jobb, ha idõpontot kérsz, mert akkor nem kell 6 órát várnod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget.

Ha az Egyesült Királyságba vagy Írországba utazok útlevél is szükséges? Nem elég a személyi, mint az Unióban? Vagy ők nem részei?

Legjobb válasz: Annyira része az EK, hogy a kezdetek óta benne vannak. Nem kell, csak a személyi.

Annyira része az EK, hogy a kezdetek óta benne vannak. Nem kell, csak a személyi.
A kérdező hozzászólása: És Írország része?
írek is EU de a wikipedia is elmondja tökéletesen.
Elég a személyi, az viszont mindenképp kell. És nem a kezdetektõl, csak 1973 óta tagok mindketten.

Ha 3 személy is állít valamit a pasimról (ugyan azt), és a pasim tagadja. I áll felljebb, akk kinek higgyek? :S

nem els? alkalom...

Legjobb válasz: Ki az a három személy(közeli ismerõs,iskola társ,haver satöbbi)?

Ki az a három személy(közeli ismerõs, iskola társ, haver satöbbi)?
Hát üljetek le mind az öten. Ne te közvetíts, hogy "azt hallottam"
Te mit érzel? õszintén persze. ha valami van azt ha nem is tudod érezned kell, hacsak nem akarsz tudni róla. akkor meg mindig bedõlsz úgyis neki. A lényeg, hogy te kell ismerd annyira, hogy ezt el tudd dönteni, megbízol, megbízhatsz benne vagy sem.
Én azt mondom higgy a barátodnak.
Az elõzõ (#5-ös) téved. Az hogy többször is elõfordult már ilyen, AZ a gyanús. Önmagában az, hogy valamit többen állítanak, az lehet sikeresen terjesztett pletyka, vagy vele ellenséges társaság, rosszakarók.
Gyanús, de egyáltalán nem biztos, hogy igaz. Nem annyira nehéz ugyanazt a mocskot terjeszteni valakirõl. Fõleg ha mondjuk valaki elkezdi terjeszteni, azt a másik továbbdja, stb. Máris több helyrõl visszahallod, és semmi alapja nincs. De azért az is elgondolkodtató, hogy rákérdezni se mersz...
1.Ki az a 3 személy? Milyen közel áll hozzád/hozzátok. 2.Milyen kapcsolatba vannak egymással és veletek? 3.Van valamilyen alapja amit állítanak? 4.Lehetne e oka valamelyiknek bemocskolni pasidat (féltékenység, bosszú) 5.Figyeld a reakciókat.Kérdezd ki barátodat és a 3 személyt és aki korrektebb, részletesebb, határozottabb választ ad annak higgy.Aki mellébeszél , akadozik a beszéde és nem részletes ne higgy. A 3 személyt egyenként is kikérdezheted külön - külön ha eltér amit mondanak akkor mocskolásról van szó.Ha ugyanúgy mondanak el minden részletet, elgondolkodtató.
A helyesírási szótárnak!
Ha ugyanarról a személyrõl többen is állítanak valamit, az már gyanús.
A kérdező hozzászólása: vagy egyáltalán mint tegyek?? :S unom már h mindig ez van... és én vagyok a hisztis ha rákérdezek h igaz-e...
A kérdező hozzászólása: rákérdeztem a barátomtól és a szemembe hazudott, h nem igaz... 3napig nem találkoztam vele, mert idõre volt szükségem h ugymond felldolgozzam az egészet... a 4. napon amikor találkoztam vele (vagyis amikor lejött nálunk) akk rákérdeztem még1x és bevalta az egészet, h mégis igaz volt az egész... legszívesebben szakítottam vna vele, de olyan szinten szeretem h nem ment... kapott egy utolsó esély. lehet h nem jó ötlet, de bízok benne h többé nem folrdúl elõ ilyesmi. azért köszönöm a tanácsokat, amelyek segítettek is! :) )

Symbian (s60) telefonon hol lehet azt bealitani hogy tegyuk fel megnyomom az 1-es gombot hossszan hivja x szemelyt es ha az 5-t akkor hivja z szemelyt?

Legjobb válasz: Válasszuk a Menü > Beállítások és az Hívás > Hívás lehetõséget..Gyorshívás. Az 1-es gomb általában a hangpostáé.

Válasszuk a Menü > Beállítások és az Hívás > Hívás lehetõséget..Gyorshívás. Az 1-es gomb általában a hangpostáé.
A kérdező hozzászólása: igen ezt igy meg is talaltam de csak annyit tudok hogy be/ki nem tudom a szamhoz a nevet parositani
Nem az 1-esre teszed hanem a 2-esre.Az 1-est nem lehet változtatni.

Egy 2 fős háztartásban ha az egyik személy kapja a 22.800Ft-ot, a másiknak mennyi fizetése esetén vonják meg a a segélyt?

Legjobb válasz: Miért vonnák meg a segélyt? Szerintem ilyen nincs, az alanyi jogon jár függetlenül a másik személytõl akivel együtt élsz.

Miért vonnák meg a segélyt? Szerintem ilyen nincs, az alanyi jogon jár függetlenül a másik személytõl akivel együtt élsz.
A két testvér nem 2 fõs háztartásnak számít, hanem 2 db 1 fõs háztartásnak. Megkaphatjátok mindketten.
A kérdező hozzászólása: Akkor két testvér kaphat attól, hogy egy címen vannak bejelentve?
A lányom öt hónapja nem talál munkát kapja a 22.800 Ft-ot, az apjának 2011-ben megszünt a munkahelye és most kapta meg a határozatot, hogy kapja, ja és egy címen laknak. Igen, de csak úgy, hogy különállóként van bejelentve, úgy jár, de házastársaknál nem!
A lányom öt hónapja nem talál munkát kapja a 22.800 Ft-ot, az apjának 2011-ben megszünt a munkahelye és most kapta meg a határozatot, hogy kapja, ja és egy címen laknak.
Azt a 22800Ft-oy F.h.t.nek hívják október óta, de ha a két házastárs közül az egyik dogozik, pl. 50-60ezret kap, vagy többet havonta, akkor a másik fél sem kaphat f.h.t-t de más fajta segélyt sem, kivétel egyszeri segély, pl. fautalvány kp.stb.
Az egy fõre jutó maximum 25.650.- Ft lehet. (a nyugdíjminimum 90%-a) 2 felnõtt esetében 1, 9 az arányszám amivel osztják a jövedelmet. Tehát ha a másik fél nettó 48.735.- forint fölött keres, már nem jár a foglalkoztatást helyettesítõ támogatás (22.800) "Akkor a segély után "eltartott" státuszba kerül?" Ha ez alatt azt érted, hogy a Tbje hogy lesz rendezve, akkor: már nincs ilyen, hogy a házastárs jogán igénybe veheti az egészségügyi ellátásokat. Ha megvonják a segélyt, fizetnie kell az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami most havi 6390 forint.
"Szerintem ilyen nincs, az alanyi jogon jár függetlenül a másik személytõl akivel együtt élsz." És ebben a mondatban a kulcsszó a szerinted.
A kérdező hozzászólása: Akkor a segély után "eltartott" státuszba kerül?
Fejenkénti huszonezer... lemaradt.
Ha egy helyre vagytok jelentve, és vmelyikõtök dolgozik, akkor megvonják. Ha 2en vagytok egy háztartásban. Ha többen, akkor max akkor kaphatod továbbra is, ha a kereset nem haladja meg azt a huszonezer Ft-ot.
Akkor természetesen megvonják, az ismerõsöm felesége sem kaphatott semmit, mert a férje dolgozott és létminimumra volt be jelentve!Na persze a már említett kiskapuval meg tudták oldani, még munkát nem talált!
A kérdező hozzászólása: Neeem! Arra gondoltam, hogy ha az egyik személy dolgozik, és mondjuk keres nettó 80-at, akkor a másiktól megvonják e a segélyt? Vagy mi ez az összeghatár?
Ha a RÁT-ra gondolsz, akkor azt egy háztartásban csak egy ember kaphatja. Ha az egy fõre jutó összeg nem haladja meg a RÁT összegét, akkor kapod. Ha meghaladja, akkor már nem. Ha másfajta segélyt kapsz, akkor nem tudom:)
Nagy tévedésben vagytok, mert nem jár akkor, ha egy háztartásban már az egyik kapja!Viszont van kiskapu, ami legális!Házaspároknál az egyik fél, ha van rá lehetõsége jelentkezzen be egy másik lakcímre, ideiglenes tartózkodási jelleggel és akkor megkapja mindkettõ!
Ha az egyik személy kapja a 22.800 Ft-os bérpótló juttatást, attól még a másik személy is kaphat akár ugyanezt, akár rendkívülit.
Boccs, a mindketten megkaphatják akkor lenne érvényes, ha a testvéred sem dolgozna. Ha dolgozik, akkor te megkaphatod, az õ jövedelme nem számít, nem is kell feltüntetned a kérvényen.

Személyi segítői állást találtam fogyatékosokat gondozó otthonban. Ha az feltétel, hogy 1993 évi III. törvény szerinti végzettségem legyen, akkor nekem a teológusi az jó? (felsőfokú diploma)

Keresgéltem interneten, de a pontos jogszabályt, amely ma hatályos, sajnos nem találtam.

Legjobb válasz: Hát könyörgöm, hogy jön a teológia a személyi segítõhöz??? A szakképzettség itt ápoló, szociális munkás, szakgondozó, gyógypedagógus, stb...

Hát könyörgöm, hogy jön a teológia a személyi segítõhöz??? A szakképzettség itt ápoló, szociális munkás, szakgondozó, gyógypedagógus, stb...
Nekem mindig azt mondták ne vigyek személyit külföldre, mert úgysem fogadják el (a régi fajtát), az útlevél pont elég.
Ha nincs személyid most, jó lesz az útlevél is!Lakcímkártya nem kell! Személyibõl is csak az újat, a kártyásat fogadják el!
Vagy személyi + lakcímkártya, vagy útlevél (önmagában). Tökéletesen megfelel Olaszországba bármelyik. Én is megyek oda mostanában, és 2 éve is voltam.
Útlevél mellé nem kell lakcím kártya, viszont én személyi nélkül nem biztos hogy elmernék indulni. Mondjuk nem tudom, útlevelet is elfogadják személyi helyett legtöbbször bárhol. Ha személyivel mennél, akkor kéne lakcímkártya, mert azok érvényesek csak együtt.
Hallod, kettõvel ezelõtti kérdés is ugyan ez. Még a fõoldalon is kinnt van. Nézz egy kicsit, mielõtt felteszed a kérdést. Ha te tetted fel mindkétszer ugyan azt a kérdést, akkor inkább nem is szólok semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Érdekesnek találom. hogy útlevélhez kell a lakcímlártya. A személyim régi tipusú volt, ezért nincsen lakcímkártyám, de köszönöm a tájékoztatásodat.Üdv: Gábor
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen MINDENKINEK a hasznos válaszokat.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!