Találatok a következő kifejezésre: Ha az számomra (2749 db)

Biológia BSc elvégzése után milyen mesterképzésre érdemes menni, ha az számít, hogy minél több pénzt keressek?

És mennyit kereshetnék vele körülbelül?

Legjobb válasz: Ha a pénz motivál, akkor csak szólok, hogy ne bioszra gyere, mert az elsõ évet se fogod tudni befejezni (legalábbis az SZTE-n biztos nem). És mellesleg ha azt mondjuk neked pl., hogy a neurobiológia (ezt csak a példa kedvéért mondom), akkor arra fogsz menni függetlenül attól, hogy nem is érdekel és nem is vagy tehetséges benne? Sok értelme van mit ne mondjak -.-"

A kérdező hozzászólása: A mikrobiológia is érdekelne egyébként.
Te tudod, mondjuk mielött ide jöttem én nem szerettem annyira a növényeket, az állatok érdekeltek, most meg már nem tudom eldönteni, hogy mikro- vagy növénybiológára menjek msc-n. Sok olyan van itt, akik lecsúsztak az orvosiról és b tervnek jelöltek meg ezt, bár nem értem miért, kb. semmi köze az orvosihoz. De ez nem az a szak, amit azért tanulnak, mert sok pénzt lehet vele keresni, sõt én eddig csak olyat olvastam, hogy egyáltalán nem keresett szakma, de én úgy tartom, hogy ha akarok, akkor el tudok helyezkedni. Elég monoton meló, akik már dolgoznak, szerintuk egész napos meló, gyakran éjszakázni is kell, kevés magánélet, de ez nem tudom mennyire igaz. A pénz menyisége növekszik a "tudás" szerinte, tehát Phd-sek többet kapnak, jobban el tudnak helyezkedni stb.
Ha a pénz motivál, akkor csak szólok, hogy ne bioszra gyere, mert az elsõ évet se fogod tudni befejezni (legalábbis az SZTE-n biztos nem). És mellesleg ha azt mondjuk neked pl., hogy a neurobiológia (ezt csak a példa kedvéért mondom), akkor arra fogsz menni függetlenül attól, hogy nem is érdekel és nem is vagy tehetséges benne? Sok értelme van mit ne mondjak -.-"
A kérdező hozzászólása: Hát tudom.. orvosira akartam menni egyébként, csak oda most idén biztos nem vennének fel, meg ott vannak még a feljebb leírt problémák. Szóval az egyetlen opcióm az a biológia. Abban reménykedem hogy az MSc már jobban fog tetszeni
Ha utálod a növény-állatos, ökológiás részt, akkor nem hiszem hogy tetszene bármi is itt biosz szakon, mert szinte 90% csak ezek vannak. Ha sejt-és molekulárisra szakosodt, akkor ökológia csak 2 félévbe lesz, a többiben növényszervezettan/rendszertan/élettan, állatrendszertan/szervezettan, élettan, genetika, mikrobiosz és kb. ennyi. olyanokat, mint gimiben, hogy kiválasztás, szaporodás egyebek nem igen lesznek, vagyis csak pár tárgy erejéig (humábiológia).
A kérdező hozzászólása: Mármint az orvosoknál sok a probléma, csak úgy halmozódik. (szinte semmi fizetés, HATALMAS felelõsség, semmi megbecsülés, végtelen stressz)
A kérdező hozzászólása: Pont, hogy a növények nem érdekelnek :) Egyébként azért kell keresnem az aranyközéputat, mert próbálok racionális maradni.. Azt, hogy azt csinálom amit szeretek, viszont ló[email protected] sem keresek és úgy kell leélnem az életem hogy spórolnom kell minden [email protected], nem bírnám elviselni (mégegyszer). Nem akarok milliomos lenni, szó sincs róla. Csak ha mondjuk lesznek gyerekeim szeretnék nekik mindent megadni, és az életemet is minél kevesebb probléma nélkül leélni (ami az orvosoknál elég sok, de egyébként az orvosi is érdekel nagyon).
- Ha érdekelnek a növények, akkor növényi hatóanyag-kutatásféleséget javaslok, azzal sok helyen (élelmiszeripar, kozmetika...) el lehet helyezkedni, és ezek olyan dolgok amire van kereslet. - Lehet hogy nem vagy pénzéhes, de a kérdésed: "(...)ha az számít, hogy minél több pénzt keressek?" - Az orvosok az életüket teszik fel gyakorlatilag az emberekért, nem keresnek arany középutat.
A kérdező hozzászólása: Még nem kezdtem el a BSc-t, szóval annyira nagy belelátásom nincs a dologba. Õsszel kezdem (TUTI h felvesznek). A biológiának igazából az állatos-növényes, ökológiás részét utálom. Szóval engem érdekelne a gyógyszeripar és az egészségügy is. De jó olvasni hogy a gyógyszeriparban lehetne pénzt is keresni. (egyébként nem vagyok pénzéhes, nem igazán motivál, viszont néha félre kell tennie az embernek, azt amit szeret, és találni kell egy aranyközéputat).
Ha csak a pénz érdekel (meg a biosz), akkor ne menj egészségügybe (pl gyógyszeripar, kezdõ fizu 200E, késõbb gyárban milla is lehet, ha jó vagy). Egészségügybe olyan ebmer menjen, aki elhivatot, mert a pénz szaga az emberek egészségét kockáztatja. Inkább olyan szakmát keress, amivel el lehet helyezkedni, és érdekel (azaz legyen biztos állásod egy jó fizetéssel, ami nem feltétlenül eszméletlen magas, de maradjon kalácsra is, ahogy a mondás tartja).
És melyik része az, ami érdekel? Meg egyáltalán elkezdted mér a Bsc-t?
A kérdező hozzászólása: Még egyszer leírom: SZERETEM A BIOLÓGIÁT, persze nem az egészet, vannak olyan részei amik hidegen hagynak. De igazából csak azért kérdezem hogy tudjam az érveket felsorakoztatni egyik-másik MSc mellett/ellen.
A kérdező hozzászólása: Igen, de azok nem érdekelnek. A biológia viszont érdekel. És ezekkel az általad leírt szakmákkal mennyit lehet keresni körülbelül? Kezdõfizetés? Mennyire lehet ezt feltornázni?
Ha a pénz a legfontosabb, mentél volna brókernek, ügyvédnek, politikusnak. Vicc nélkül. Ezek a pénzéhes szakmák. Amivel ma el lehet helyezkedni, az a biotechnológia, vagy valami amivel a gyógyszeriparban lehet dolgozni (akár gyár akár patika).
A kérdező hozzászólása: mármint nyílván nem az MSc-tõl függ, hogy mennyit keresek, hanem a munkahelytõl.. szóval akkor úgy kérdem hogy melyik MSc-vel lennének a legjobb elhelyezkedési lehetõségeim ha a pénz a legfontosabb?

Morrison's Operába mennyi a belépõ? :D (szombaton, ha az számít)

Legjobb válasz: http://www.femina.hu/terasz/igy_szorakozz_szinte_ingyen

A kérdező hozzászólása: köszi :)

Nekem nincsen vírusírtóm, csak ilyen próba verziók, de nem ér semmit. Nekem olyan oldal kéne, ahonnan tudok le tölteni, ami nem próbaverzió, és jó is? ! W7-em van, ha az számít.

Legjobb válasz: Comodo Internet Security, mondjuk. Keresd az ingyenes verziót, ez tûzfal és vírusirtó is. De az Avira-t is szokták ajánlani: http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

Comodo Internet Security, mondjuk. Keresd az ingyenes verziót, ez tûzfal és vírusirtó is. De az Avira-t is szokták ajánlani: http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus
ezek is kódok, nem frissítési szerver, ha csak egy kattintást is rászántál volna a válaszomra.
Aztán Eset letiltja a frissitõ szervert és semmit sem véd. Használd újságkóddal.
15:51 - ez miért tört? a kód is teljesen legális, csak többen használják. eset.hu-ról leszeded az esetet, innen meg szerzel hozzá kódot...
Comodo tûzfal+ Avira párosítás. Évek óta használom gond nélkül:-)
15 09: törtet vírusirtóból nem használunk. Rengeteg jó ingyenes is van. Avast, Avira stb.
én ESET Smart Securityt használom, kódot meg innen szerzek: nod32.comoj.com
A kérdező hozzászólása: jah az sem lenne rossz!!! de köszi azért a segítséget meg is próbállom!!!
jó, nekem meg egy pénztermõ fa kéne XD aki keres az rendszerint talál is...

A cicám (fiú cica) nagyon lefogyott, nem olyan nagy az étvágya mostanában. Sokkal több figyelemre vágyik mint előtte. Ha az számít akkor ivartalanítva van. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Legjobb lenne orvosnak megmutatni, bármi baja is van, jobb mielõbb kezeltetni. Ha nehezen pisil, akkor lehet húgykõ is, stb...

Legjobb lenne orvosnak megmutatni, bármi baja is van, jobb mielõbb kezeltetni. Ha nehezen pisil, akkor lehet húgykõ is, stb...
Mindenképpen orvos, mi itt hiába találgatunk, nem fogunk rájönni, mi baja. Lehet, hogy szegénynek fájdalmai vannak (bár igaz, hogy akkor inkább elbújna), de a fogyás mindenképpen rossz jel. Valóban lehet húgyúti betegség, figyeld, hogy nem pisil-e nehezen. Akár igen, akár nem, irány az orvos!

Akkor is véd a tabi 1 hónap után, ha az számomra nem a megfelelő?

Ha mondjuk kiderül, h nekem nem ez a megfelel?, m pl. még a 4.hónap után is sokáig menstruálok t?le(doki azt mondta, h az els? 1-2 hónapban ez normális), akkor azért még véd a terhesség ellen??

Legjobb válasz: Attól még véd, de szerintem érdemes lenne felkeresni a dokid és ha szükséges, írass fel másik tabit. Vagy szedj sok c-vitamint, az is jó hatásos szokott lenni ilyen probléma esetén.

Attól még véd, de szerintem érdemes lenne felkeresni a dokid és ha szükséges, írass fel másik tabit. Vagy szedj sok c-vitamint, az is jó hatásos szokott lenni ilyen probléma esetén.
Háááááát, én nem vennék rá mérget, hogy igen! Hiszen, ha van ilyen mellékhatás, akkor valószínûleg ahhoz nem tartalmaz elég hormont a te tabid, hogy a szervezetednek elég legyen. Pl. a Lindynette 20 és a Lindynette 30 közt is az a különbség, h a 30-ban több hormon, van akinek csak ez a mennyiség jó. De szerintem erre a kérdésre a dokid kielégítõbb választ tud adni.
A kérdező hozzászólása: köszi!orvosnál már voltam, mert most az elsõ levélnél voltak gondok, de mondta, h ez normális, és, ha a másodiknál is lesz, az is normális, na de akkor az elsõ levél után már véd vagy nem?mert ugye, az, h nekem az nem megfelelõ majd késõbb derül ki, de erre nem mondott semmit:S:S
védeni sztem véd ha fellépnek mellékhatások, akkoris! (kivéve ha kihányod/kif.sod mielõtt még felszívódna de az ugye más kérdés :P)
nekem is ilyen gondom volt, de attól ugyanúgy véd.de menj el dokihoz és madj ír fel 3fázisú tablettát, ami beállítja majd a menstruációd.
A kérdező hozzászólása: voltam dokinál, azt mondta, hogy ez normális.mást nem mondott.

A sims 3 ba hogy lehet az énekes jartassagot szerezni ha az szamit valamit 10. szintu zongoram es gitarom van? (laszall az ej es a var a aszinpad kiegeszito megvan)

Legjobb válasz: Nekem csak a Vár a színpad van meg, és úgy kell, hogy szakmát keresel az újságban, telefonon vagy számítógépen, és ott van az énekes, most, hogy egyre gondolunk azt nem tudom, mért nekem csak a Vár a színpad van meg :)

Nekem csak a Vár a színpad van meg, és úgy kell, hogy szakmát keresel az újságban, telefonon vagy számítógépen, és ott van az énekes, most, hogy egyre gondolunk azt nem tudom, mért nekem csak a Vár a színpad van meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszike :D

Akik barnára festik a hajukat azok számára melyik márka és melyik árnyalat vált be? Engem a világosabb barnák érdekelnének és nem vöröses beütésűek.

Legjobb válasz: Syoss-nak vannak szép barna színei, nekem az vált be, árnyalatot nem tudok mondani mert nekem sötét:)

Syoss-nak vannak szép barna színei, nekem az vált be, árnyalatot nem tudok mondani mert nekem sötét:)
A kérdező hozzászólása: és melyikkel festetted hogy sötét?
Csokibarnával festettem. Mondjuk én direkt sötétet szerettem volna, nekem az szép lett és nincs vörös beütés pedig elõtte mindig volt. Világossal még nem próbálkoztam. Nem tudom mennyire szeretnél világos hajat, de szerintem a mézbarnának szép színe van. amúgy itt vannak a barna árnyalatok http://www.syoss.hu/index.php?id=124 :)

Szerinted pályaválasztáskor milyen sorrendben jelöljem meg az alábbi középiskolákat Debrecenben? Ha az számít, hogy jó magatartású diákok között tanulhassak és minél jobb képzést kaphassak az idegen nyelvekből?

- Ady Endre Gimnázium: magyar-angol kéttanítási nyelv? - Balásházy János: angol nyelvi el?készít? - Dienes László Gimnázium: angol nyelvi el?készít? - Dienes László Gimnázium: magyar-angol kéttanítási nyelv? - Erdey Grúz Vegyipari: angol-magyar kéttanítási nyelv? - Fazekas M. Gimnázium: angol nyelvi el?készít? ang-német - Medgyessy F. Gimnázium: angol idegen nyelvi tagozat - Kossuth L.Gyk.Gimnázium: idegen nyelvi alapozású osztály Szerintetek milyen sorrendben jelöljem meg ?ket, ha számomra legfontosabb az, hogy jó magatartásúak között tanulhassak és minél jobban elsajátíthassam az idegen nyelveket? Miket hallottatok ezekr?l az iskolákról, osztályokról, itteni társaságokról? Milyen nyelvvizsgákat adnak ezekben az iskolákban? Bármi érdekel! Köszönöm mindenkinek.

Legjobb válasz: Szia! Én így jelölném: 1. Fazekas 2. Ady 3. Kossuth

Szia! Én így jelölném: 1. Fazekas 2. Ady 3. Kossuth
Utolsónak teljesen igaza van, én nem akartam írni az Adyról, de tényleg az megy ott, amit az utolsó írt. Nagyképû, beképzelt gyerekeket nevelnek, de tudás nincs a háttérben. Az igazgató meg csak a népszerûségre törekszik, mint a Meggyesi igazgatója is. A Fazék még tudásorientált.
Debrecenben magasan a Fazekas a legjobb, az én fiam is odajárt, és játszve végezte a Mûegyetemet utána. A nyelvi osztályairól is csak jót hallottam.
sajnos hiába TÁGos vagyok, azt kell hogy mondjam, sokkal nagyobb a hátszele az egésznek, mint amilyen valójában.tény, kell tanulni.de végzõsként azt mondom, ha újra tehetném a Fazekasba mennék mindenképp. :)
Én is úgy jelölném be a helyedben, mint az elsõ. Hogyha elsõsorban az idegen nyelvek érdekelnek, akkor mindenképpen valamelyik gimit ajánlom. Személy szerint a Fazekast, mert engem oda vettek fel, arra a szakra, amit te is írtál :) Elég sok nyelvórám lesz. Heti 10 angol és 6 német. A nyelvvizsgát nem az iskola adja. A magatartás pedig kiszámíthatatlan. Nyilván mindenhol vannak "jó" meg "rossz" gyerekek is.
Én a Dienesbe jártam. Nos annyi a véleményem, hogy a nyelvtanítás olyan általános, nem mondanám olyan kiemelkedõnek. Magatartásilag pedig eléggé vegyes. Igaz két éve végeztem szóval nem tudom, hogy azóta változott-e valami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Még várom a válaszaitokat...
A TÁG-ban nincs rendes nyelvoktatás. Tudom, épp ott végeztem.. Meg egyre több a sznob beképzelt diák is, én nem ajánlom.(a Kossuthot sem egyébként, oda volt osztálytársaim jártak, és nem nagyon szerették)
Tóth Árpád Gimnáziumba nem szeretnél menni? Jó hely, és a te szempontjaid alapján megfelelõ lenne számodra.
Mindenki gimnáziumba akar menni? hol vannak a szakmunkások?

GTA IV telepítése során ezt az üzenetet kaptam a rendszertől: "Your system is incompatible with %P. " Ez egyrészt mit jelent? Másrészt pedig hogy lehetne megoldani a problémát? (64bites win7-em van, ha az számít vmit)

el?re is köszi!

Legjobb válasz: dvd meghajtó jobb click majd megnyitás. Itt keresd meg a Setup-ot. Majd ismételten jobb click és tulajdonságok. a megjelenõ ablakban a kompatibilitást állítsd xp-re majd alkalmaz gomb. Most csak megnyitod a setupot és már telepíteni fogja :)

dvd meghajtó jobb click majd megnyitás. Itt keresd meg a Setup-ot. Majd ismételten jobb click és tulajdonságok. a megjelenõ ablakban a kompatibilitást állítsd xp-re majd alkalmaz gomb. Most csak megnyitod a setupot és már telepíteni fogja :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: De nekem Windows 7em van, nem XP-m, és a kompatibilitásnál nincs Win7....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!