Találatok a következő kifejezésre: Ha az rengeteg (119 db)

Rengeteg szülő van aki a következő dolgokat műveli a gyerekével:szexuális erőszak, gyilkossági kísérlet stb. Miért hiszik az ilyen kis p'tkányok, hogy mindez alol felmentést nyernek ha azt dörgölik az ember p'fájába hogy"mert én eltartalak"?

És ezek közül még kimaradt a mentális és testi terror,a fenyeget?zés a bántalmazás,súlyos testi sértés és még a többi.

Legjobb válasz: Szerencsére olyan rengeteg azért nincs, de sajnos még mindig kijelenthetjük, hogy összességében ma Magyarországon egy gyerek a saját szûkebb-tágabb családja körében van legkevésbé biztonságban, mert a gyermekkorúak elleni erõszakos bûntetteket zömmel ebbõl a körbõl követik el. Tényleg nagyon durván hangzik (fõleg azoknak, akik számára elképzelhetetlen az ilyesmi tett) de a statisztika több évtizede azt mutatja, hogy ÁTLAGBAN egy gyerek nagyobb biztonságban van az éjszakai nyócker kellõs közepén, mint a családja körében.

Szerencsére olyan rengeteg azért nincs, de sajnos még mindig kijelenthetjük, hogy összességében ma Magyarországon egy gyerek a saját szûkebb-tágabb családja körében van legkevésbé biztonságban, mert a gyermekkorúak elleni erõszakos bûntetteket zömmel ebbõl a körbõl követik el. Tényleg nagyon durván hangzik (fõleg azoknak, akik számára elképzelhetetlen az ilyesmi tett) de a statisztika több évtizede azt mutatja, hogy ÁTLAGBAN egy gyerek nagyobb biztonságban van az éjszakai nyócker kellõs közepén, mint a családja körében.
Kérdezd szexuális Zaklatás Pandát.
Szerintem a szexuális bántalmazást nem szokták indokolni. "Most molesztállak, mert eltartalak."
S
Még nem kérdezted meg?
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van!Sajnos azért akadnak zömmel ilyen családok, ilyen szülõk!Elég szomorú.Sajnos az ilyen emberek emelik a kezüket a legmagasabbra, amikor arról van szó egy szülöi értekezleten(ha persze eljárnak az ilyen kis alávaló p'tkányok)hogy kérem a szülök jelenkezzenek. Én simán adnék nekik pár ezer voltot, vagy én is ugyanugy bántalmaznám öket meg szemétkednék velük mint ahogy ök csinálják.Persze még van pofájuk olyanokat mondani hogy"ti értitek félre a helyzetet".Mert azt hiszi hogy szülõ aztán mindig neki van igaza, mert a gyerek az csak egy hülye, akinek bármit be lehet mesélni.
A kérdező hozzászólása: :) amugy még nem kérdeztem meg a pandát:) De mindenesetre örülök neki hogy ilyen poénra veszed a dolgot, mert szerintem egyáltalán nem vicces, vagy lehet neked azért vicces mert te el sem tudod képzelni hogy milyen egy ilyen "családban" felnõni.Mint általában a legtöbb fiatalnak és ezt nyugodtan ki is jelenthetem.Akik el vannak kényeztetve meg akik megkapnak minden amire csak rámutatnak a plázában és semmire nincsen gondjuk csak arra hogy mikor hová és milyen állapotban menjenek bulizni meg hány tini csajszit hülyitsenek és dugjanak meg a bmw-ben amit apuci adott kölcsön, utána meg mennek haza a meleg kajára meg a kellemes családi idillre, hogy aztán nézhessék a kedvenc sorozataikat.Mert sajnos ilyen h'lye szülõk vannak hogy teljesen burokban nevelik a gyereküket akik késöbb egyáltalán nem lesznek életre valók , mert fogalmuk sem lesz rola hogy mit jelent majd dolgozni, mert anyuci és apuci kifizeti az egyetemet meg a többit.Majd amikor meg a nyár közepén rájukesik egy esõcsepp, vagy jön egy 200 ft-os csekk akkor meg kétségbeesetten felhivják az ösöket a 200ezr ft-os ipod-rol hogy most mit csináljanak. Gratulálok a kedves szülöknek!! Kiváncsi leszek hogy milyen lesz még ez az amugyis sz'r és nevetséges világ hogyha csak ilyen emberek fogják alkotni a társadalmat, mert majd "futószalagrol" jönnek az ilyen emberek, mert a szülök ugy gondolják majd hogy ez a divat. :) Egyébként a az ilyen kis puhány elkényeztetett gyerekeknek minden ciki meg gáz, meg minden komoly dologból poént csinálnak, és általában az ilyenek nem tudják hová rakni az energiájukat meg a jólétüket és az ilyenek csinálnak sportot abból hogy a suliban minden nap megvernek egy diákot, fõleg ha még azt is látják hogy neked problémáid vannak otthon, akkor meg még jobban és sajnos egyre több ilyen gyerek van!
A kérdező hozzászólása: Nem akartam sértö lenni de szerintem ez nem vicces!

Mit jelent ha azt álmodtam hogy rengeteg szarvasbogár van a szobámban?

Fontos esemény el?tt állok, holnap lesz egy nagyon nagyon fontos vizsgám. Az álmomban a szobámban voltam, el?ször egy szarvasbogarat láttam meg, majd amikor jobban körbenéztem, egyre többet és többet láttam meg, szinte már lépni se tudtam a szobámban, annyira sok volt. Igazából nem félek t?lük, de a mennyiségük miatt, mégis megijedtem. Mert még ha egy darab van, akkor, jó... na de ennyi? Mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: Egy ír álmoskönyv szerint: nagyon fontos vizsga elõtt rengeteg szarvasbogárral álmodni jelent 1. humán tárgyból vizsgázónak: kiváló eredményt, 2. reál tárgyból vizsgázónak: kezdeti megtorpanást, majd egyre magabiztosabb kibontakozást, 3. babonás értelmiséginek: figyelmeztetést, hogy a tudásában bízzon és hagyja a francba azokat a nyüves szarvasbogarakat.

Egy ír álmoskönyv szerint: nagyon fontos vizsga elõtt rengeteg szarvasbogárral álmodni jelent 1. humán tárgyból vizsgázónak: kiváló eredményt, 2. reál tárgyból vizsgázónak: kezdeti megtorpanást, majd egyre magabiztosabb kibontakozást, 3. babonás értelmiséginek: figyelmeztetést, hogy a tudásában bízzon és hagyja a francba azokat a nyüves szarvasbogarakat.
Elõzõ válaszolónál a pont! :)
A kérdező hozzászólása: Hát a grafika nem tudom hogy humán -e vagy reál dolog, de nagyon jól ment! Köszi a válaszolónak!

Miért büntetik meg a balesetet szenvedett autóst? belementünk mi is az árokba, mert nem volt letakarítva az út.5000Ft ra bírságolt meg a rendőr. Ha azt a rengeteg autót megbírságolták, akkor jó bevétele volt a rendőrségnek.

Legjobb válasz: én sem értem hogy hibázásért miért kell büntetést fizetni,fõleg hogy ha senkiben és semmiben nem teszel kárt.többször jártam úgy hogy hibáztak az okmányirodában és vissza kellett mennem korrigálni az iratokat,mégsem vártam el hogy megbüntessék az ügyintézõt.a rendõrökrõl ne is beszéljünk. közúti veszélyeztetés fogalma: ha valaki a közlekedés más résztvevõit kár, baleset bekövetkezésének, a személy- és vagyonbiztonság sérelmének a lehetõségébe sodorja.

én sem értem hogy hibázásért miért kell büntetést fizetni, fõleg hogy ha senkiben és semmiben nem teszel kárt.többször jártam úgy hogy hibáztak az okmányirodában és vissza kellett mennem korrigálni az iratokat, mégsem vártam el hogy megbüntessék az ügyintézõt.a rendõrökrõl ne is beszéljünk. közúti veszélyeztetés fogalma: ha valaki a közlekedés más résztvevõit kár, baleset bekövetkezésének, a személy- és vagyonbiztonság sérelmének a lehetõségébe sodorja.
Nem ismerem a részleteket, de ha nem az útviszonyoknak megfelelõen közlekedtél, ami szinte biztos mert az árokban kötöttél ki, akkor közúti veszélyeztetésért megbüntethet. Lehet hogy még meg is úsztad 5000-el.
"útviszonyoknak megfelelõen kell vezetni" Persze, csak az útviszonyok pillanatok alatt változhatnak amire lehetetlenség felkészülni. Pl: Lefagyott útszakasz. Nem lehet mindenre felkészülni. Valami másért kaphattál büntetést, mert én is jártam így, de nem büntettek érte.
ma 11:05 Gondolom a havazás alatt történt, és az nem egy tizedmásodperc alatt esett le és alakult letaposott jéggé a kocsi elõtt. Akkor csak lehetett rá számítani hogy csúszni fog.
hülye aki kihívja a yardot ilyenkor
12-es, nem kötelezõ a téli gumi.(a csendõr hozzáállásán nem lepõdök meg, õk mindig az okokat keresik a büntetésre). és szégyenkezve bár de bevallom nem tudom hogy a hólánc Magyarországon kötelezõ-e kamionra.. remélem megmondja a tutit valaki ezzel kapcsolatban.
sokan még nem tudják, de lesz következménye az elakadáokozásnak... azt mondta egy rendõr, hogy nézte az autókat, és csodálkozott a nyári gumikon.. de hogy sok kamionosnál még lánc sem volt..kíváncsi vagyok a bírságra.. az ötezer egy kimondottan baráti összeg..
Ez ilyen, "örülj", hogy csak 5 ezer. Én sem tartom az ilyeneket helyesnek. Pl. óvatosan vezetsz, de hirtelen jön egy tankcsapda és még Te vagy a hibás, mert majdnem meghaltál. A párom az elsõ forgalmi óráján esett (motorral volt) és eltörte a kulcscsontját, fizethette a motorban esett kárt és meg is büntették, mert nem az idõjárási és egyéb viszonyoknak megfelelõen vezetett. Oké, valóban megkavarta egy autó és a sárfelhordás és bénázott, de ez volt az ELSÕ órája, nem tudott vezetni, azért ment oda, hogy megtanulja. De egy rutinosnál is elõfordulhat egy hirtelen, elõre nem látható probléma, ahogy említettem.
A kérdező hozzászólása: igen 15.én volt és 20km rel mentünk. az út havas volt, nem szórták, és gépeket se látott az út. Mégis mi voltunk a hibásak, mert a hókotró nem lehet mindenhol. KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
ma 11:38 Igen lehet hogy így volt, de most a kérdezõ büntetésérõl van szó, nem pedig a te megcsúszásodról. Gondolom a kedves kérdezõvel mindez a napokban lévõ havazás alatt történt.
"Gondolom a havazás alatt történt, és az nem egy tizedmásodperc alatt esett le és alakult letaposott jéggé a kocsi elõtt. Akkor csak lehetett rá számítani hogy csúszni fog." Nem, tavaly március közepén, nappali 15c átlag mellett. Út teljesen tiszta volt. Reggeli pára fagyott le egy szakaszon. Erre nem lehet felkészülni.
Rossz az egész szabályozás. Sõt egyik ismerösömet leszorították az útról és az árokban kötött ki. Ki jött a rendõr kapásból 15.000Ft. Mert a felesége mellette ült és az árokbahajtással veszélyeztette a felesége testi épségét. Ez volt a rendõr válasza. Ilyen esetben nem kell szólni a rendõrnek, ha meg ki jönnek okoskodni el kell onnan zavarni!
Biztos hogy nem tartottál be egy szabályt és azért tette. Én is jártam már így még 2 éve amikor a full jeges úton megcsúsztam igaz hogy lassan mentem de az is pont elég volt és mivel irányíthatatlan volt az autó becsúsztam és megbírságoltak 10 ezerrel pontosan azért mert nem közlekedtem szabályosan mivel látható volt hogy full jeges az út és még az a 30 km/h is sok volt és ha ez miatt lett volna koccanásom azért már mégtöbb bünti járt volna. Sajnos jogosan büntetik meg ilyenkor az embert.
A Kreszben benne van hogy az útviszonyoknak megfelelõen kell vezetni. Ha ez azt jelenti hogy 10zel tudsz csak menni, akkor 10zel kell menni, máskülönben balesetveszélyesen vezetsz, ami tilos és büntetendõ.
A kérdező hozzászólása: nem hívtuk ki, éppen arra jött


Melyik a jobb? Ha az embernek rengeteg felszínes 'mű barátja' van, vagy egy se?

Sok olyan, akire rosszban, bajban nem számíthatsz! Egyik se fog segíteni!

Legjobb válasz: Mért kell segítség? Alapból nem értem, hogy milyen "jövõkép" az, amiben a segítség miatt kellene valaki mellém. Van ilyen ismerõs is, meg olyan is a birtokomban, de nem érzem, hogy meghalnék nélkülük, mert nem segítenének, ha baj van. Eddig sem kérte segítséget, ezek után sem szeretnék... Azt mondom, magadnak alkosd meg a világot, amiben nem kell a másikra támaszkodnod... (innentõl szabad a fantáziád)

Mért kell segítség? Alapból nem értem, hogy milyen "jövõkép" az, amiben a segítség miatt kellene valaki mellém. Van ilyen ismerõs is, meg olyan is a birtokomban, de nem érzem, hogy meghalnék nélkülük, mert nem segítenének, ha baj van. Eddig sem kérte segítséget, ezek után sem szeretnék... Azt mondom, magadnak alkosd meg a világot, amiben nem kell a másikra támaszkodnod... (innentõl szabad a fantáziád)
Inkább egy se, mint 6milliárd felszínes barát. Most komolyan. Leszek inkább egyedül, de akkor legalább boldog leszek. Segítség kellene?

Rengeteg dolgot meg tudnak állapítani ha az agyat vizsgálják. (emotiv és hasonlók) De azt is meg tudják mondani ezzel a módszerrel hogy mit mond az egyén? Vagy ha valahogy a beszédért felelős idegeket vizsgálnák akkor lehetne?

Hogyan működik ezeknek az érzékelő részük?

Legjobb válasz:
Egyelõre biztosan nem, talán sosem lehet majd. Legalábbis úgy, hogy egy univerzális szerkenytût bárki fejére rakod, megmondja, mit gondol. Ennek egyszerû az oka, a beszédhez, emlékekhez tartozó agyterületek egyénenként randomban eltérnek. Az agy nem "szabványos", fejlõdésében igencsak kaotikus szerkezet. Az viszont nem kizárt, hogy elõbb-utóbb sikerül olyan szerkentyût csinálni, amit nagyon hosszú, mindenre kiterjedõ "kalibrálással" egy bizonyos személyhez lehet majd hangolni, hogy annak a gondolatait, talán a kimondani kívánt szöveget is be lehessen lõni. Pillanatnyilag csak olyan berendezések léteznek, amelyek ilyen kalibrálással, taníthatóan képesek testmozdulatokat elég jól átvinni és a tesztszemély is hozzá tud tanulni, hogy hogyan vezérelhesse a gondolataival a kimenetet. Ez alapján én nem zárnám ki, hogy ez az út továbbvihetõ a célzott gondolatok átvitelére is.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egyelõre biztosan nem, talán sosem lehet majd. Legalábbis úgy, hogy egy univerzális szerkenytût bárki fejére rakod, megmondja, mit gondol. Ennek egyszerû az oka, a beszédhez, emlékekhez tartozó agyterületek egyénenként randomban eltérnek. Az agy nem "szabványos", fejlõdésében igencsak kaotikus szerkezet. Az viszont nem kizárt, hogy elõbb-utóbb sikerül olyan szerkentyût csinálni, amit nagyon hosszú, mindenre kiterjedõ "kalibrálással" egy bizonyos személyhez lehet majd hangolni, hogy annak a gondolatait, talán a kimondani kívánt szöveget is be lehessen lõni. Pillanatnyilag csak olyan berendezések léteznek, amelyek ilyen kalibrálással, taníthatóan képesek testmozdulatokat elég jól átvinni és a tesztszemély is hozzá tud tanulni, hogy hogyan vezérelhesse a gondolataival a kimenetet. Ez alapján én nem zárnám ki, hogy ez az út továbbvihetõ a célzott gondolatok átvitelére is.
A kérdező hozzászólása: Egy egyén re kérdezem nem így univerzálisan és nem a ki kívánt mondani szöveget hanem azt hogy mit mond tehát ami valójában ki is mond.
Arra is vonatkoztatható.

Az normális, ha az zavar, hogy a barátom rengeteg csajjal volt együtt és nagyon sok barátnője volt már? 17/L

Nekem ? az els? és ez zavar engem. Õ 20 éves. Mivel tudom ezt kizárni? Már 3 hónapja együtt vagyunk :S

Legjobb válasz: Ha zavar, minek jöttél vele össze? Amúgy persze hogy normális, valami hülye gyík lehet.

Ha zavar, minek jöttél vele össze? Amúgy persze hogy normális, valami hülye gyík lehet.
Zavar nem zavar ez van...
normális az emberben van 1 ilyen furcsa kisajátító tudat h õ az enyém.....minek jöttél vele össze?
Remélem a hülyeséged, de lehet hogy te is egy leszel a sok közül.
A kérdező hozzászólása: Mert szerelmes vagyok. Majd elmúlik remélem ez a hülyeségem =)

Miért van az, hogy rengeteg webboltnál, vagy weboldalon, ahol kizárólag online árulnak valamit, nincs egy ár sem kiírva, hanem "ajánlatkérés" és ha azt akarok kérni, akkor az összes adatomat elkérik?

Persze nem adom meg és már megyek is tovább, de most nagyon feldühített, hogy kerestem valamit és 17 weboldalon volt így.

Legjobb válasz: Mit akartál venni?Pontosan?Valami nagy és drága dolgot?Pl. építõanyagot is attól függ milyen méretben kell stb.Illetve ha valamibõl sokat akarsz venni olcsóbb talán ezért.

Mit akartál venni?Pontosan?Valami nagy és drága dolgot?Pl. építõanyagot is attól függ milyen méretben kell stb.Illetve ha valamibõl sokat akarsz venni olcsóbb talán ezért.
A kérdező hozzászólása: Kiállított darabáruról lett volna szó, amibõl akár engedhetnek is több darab esetén (ez nem derült ki), tehát nem feltétlen kellett volna ajánlatkérés hozzá.
A Pokoli szerkezetek trilógia elsõ részébõl, Az angyalból.
A kérdező hozzászólása: Különösen mert ezt a szép nyelvünket csak így lehet megõrízni!
Csak annak húzza alá pirossal, aki annyira anlfabéta a böngészõkhöz, hogy kikapcsolja a helyesírás-ellenõrzõt.
Vagy pl. IE-t használ amiben nincs...
Nem érdekli az embereket, hogy helyesen írjanak. Pedig ez is egy bizonyítvány magáról az emberrõl.

Ugye, rengeteg magyar falu van, ahol jelentős a munkanélküliség. Mi lenne ha az ott élőknek az állam adna munkát mondjuk mezőgazdaságban?

Először elég nagy ráfizetés lenne az állam részéről, de gyorsan visszahozná az árát, ha nézzük hogy a magyar talaj elég jó minőségű, és hogy mennyi a munkanélküli ember Magyarországon. Az államnak lenne pénze fejlesztésekre, és a színvonal javítására, a munkanélküliség csökkenne, nem kéne külföldről behozni azt, amit itthon is meg lehet termelni, sőt még mi is tudnánk kintre exportálni.

Legjobb válasz: Az állam a sorsára hagyta a falvakat. Az öregek tengõdnek ott, a fiatalok meg áramlanak a nagyvárosokba, olyan lesz Budapest mint Mexikóváros, nyomornegyedekkel körülbástyázva.

Az állam a sorsára hagyta a falvakat. Az öregek tengõdnek ott, a fiatalok meg áramlanak a nagyvárosokba, olyan lesz Budapest mint Mexikóváros, nyomornegyedekkel körülbástyázva.
Ezt volt nem is olyan régen a TSZ. Ezt számoltuk fel.
"Mi lenne, ha azok, akik a településükön nem találnak munkát, más településeken is körülnéznének, ne adj'Isten nagyobb városokban is munkalehetõség után?" Az lenne, hogy a Nyugat-magyarországi városok megnõnének, mint a kis gömböc, a falvak és Kelet-Magyarország pedig kihalna. De ez a veszély nem fenyeget. Egy borsodi faluban élõ ember nem tudja eladni a házát, legfeljebb annyiért, amennyibõl olyan helyen, ahol van munka, még egy garázst sem tud venni. Egyébként úgy hallom, már Pesten sem lehet állást találni, szakmával sem, onnan is külföldre mennek sokan.
Azért, mert Európai Unió szabad versenyt célzó irányelve tiltja a mezõgazdaság ilyen szintû állami támogatását.
És van is olyan földterülete az államnak (lehetõleg pont zon a környéken), ami egyébként nincs kihasználva? Mert itt felénk az összes szántó mindig be van vetve... Ez egy elég fontos pillére lenne a tervnek.
Nem hiszem hogy az EU beleszólna, ha mondjuk nonprofit önkormányzati társaság megmûvelné a helyi bevetetlen földeket. Lehet, hogy több értelme lenne, mint másnaponta árokpartot kaszáltatni a közmunkásokkal.
Az államnak pénze? Ne röhögtess, mert belehalok! Nagy adóssága az van neki ! A munkanélküliek nagy többsége meg nem is akar dolgozni ! Megszokták az ingyenpénzt, na meg a 47 ezerrel töröljék a seggüket? Azért dolgozzanak nyolc órát? Vicc ? Mert annak nem valami jó!
A kérdező hozzászólása: ma 16:19: Aha, pedig arra van 800(!!!) milliója hogy népszerûsítse magát. Másrészt meg nem a jelenlegi kormányról beszélek, hanem csak úgy általánosságban hogy ezt kéne csinálni, szóval nem is 47 ezer ft-s bérekkel gondoltam. Másfelõl meg egy csomó olyan munkanélküli van, aki még segéllyel együtt is nyomorban élnek.
"Az lenne, hogy a Nyugat-magyarországi városok megnõnének, mint a kis gömböc, a falvak és Kelet-Magyarország pedig kihalna." Kihalna? Nyugaton 7% a munkanélküliség, keleten 20%. Tegyük fel, hogy átmenne keletrõl nyugatra az ottani lakosság 5%-a. Akkor a kelet kihalna? Micsoda gyermeteg ostobaság ez?
Nem ostobaság, tapasztalat. Ott élek. Innen az iskolázott fiatalok már mind elmentek Nyugatra, a falvakban csak nyugdíjasok és munkanélküliek élnek (Élnek??? Tengõdnek.) Más kérdés, hogy sok ismerõsöm vállalkozása becsõdölt Pesten, õk most hazajöttek, és a szüleik tartják el õket a nyugdíjukból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!