Találatok a következő kifejezésre: Ha az olyan okosak, (6 db)

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Legjobb válasz: Azért mert õk okosak,és tanulni akarnak a hülyéktõl!

Azért mert õk okosak, és tanulni akarnak a hülyéktõl!
Azért, mert pontosan tudják, hogy a hülyéknek úgysem hisz senki :)
mindenki a hülyéket keresi, mert azokat lehet irányítani. :S az UFO-k sem szeretnének kiesni a pixisbõl... :D
.

Nincs pénzem elvégezni az orvosi egyetemet, de ha minden olyan könyvet elolvasok amiből ott tanulnak, lehetek olyan okos mint egy orvos?

Legjobb válasz: Szubjektív, de nem véletlen, hogy bizonyos szakok óralátogatottsághoz is kötöttek......, autodidakta módon nem kehet tanulni.

Nohát. Az elõadások általában nyíltak az egyetemeken, tehát ha tudod mikor vannak akkor akár el is végezheted, de ez csak az elmélet. Az orvosi szak pedig nem csupán ebbõl áll.
Szubjektív, de nem véletlen, hogy bizonyos szakok óralátogatottsághoz is kötöttek......, autodidakta módon nem kehet tanulni.
Elméletben teremészetesen lehetsz. Sõt, ha elég nagy az önszorgalmad, még az sem kizárt, hogy többet tudj, mint egy frissen végzett orvos. Csak attól mondjuk még egy beteget nem fogsz tudni megmûteni, meg nem biztos, hogy egy összetettebb tünettel rendelkezõ betegséget felismersz, mert ezekhez gyakorlat kell. Nagyon sok gyakorlat. Mert ugye az orvosi szakmában nem csak az a fontos, hogy tudd, mi mit okoz és hogyan kezelhetõ, hanem az is, hogy pl. egy bõrelváltozást magabiztosan felismerj, és ne diagnosztizálj félre. Ahhoz pedig sok olyat kell látnod, nem csak 1-2 mintaképet, ami a könyvekben van. A mûtét meg gondolom egyértelmû, az emberi testen belül nem minden olyan jól kivehetõ, mint a tankönyvi rajzokon. De a kérdésedre a válasz: igen, lehetsz. Csak így nem lehetsz orvos. 05:54 szerintem ezzel õ is tisztában van. És hogy mire jó? Miért, ciki a tudás?
Szerintem egy tisztességes sebésznek például nincs is feltétlenül olyan nagy elméleti tudása amit pár év alatt ne lehetne megtanulni szinte bárkinek. Egy jó sebésznek viszont biztos keze van, rengeteg gyakorlata és gyorsan tud helyes döntéseket hozni. Ezt könyvekböl nem tanulod meg.
A jó orvos attól jó, hogy amit megtanult hosszú évek alatt, azt tudja alkalmazni a gyakorlatban. A tudásodat tudod gyarapítani könyvek bemagolásával, de ha gyakorlatban nem alkalmazod, akkor elkopik az amit megtanultál(ha nem használod) és igazából nem is veszed hasznát.Ha ennyire érdekel és tanulni akarsz, akkor menj, próbáld meg az orvosit, ha jól tanulsz, szorgalmas vagy kapsz ösztöndíjat, abból fizetheted a könyveket, vagy menj el nyáron diákmelóra, gyûjtögesd a pénzt, tedd félre, hogy abból finanszírozhasd az egyetemet. Régebben én is sokat tanultam a biológiát, orvos, biológus akartam lenni, de nem mentem ezen a területen továbbtanulni, most meg nagyon bánom. Pár évvel késõbb jelentkeztem csak biológia szakra.
ne viccelj már, dehogy lehetsz, hát abból a könyvbõl nem tudod pl mit emelnek ki, melyek a fontos részei, stb ... na meg egy elõadás az adott tárgyból nem helyettesít semmilyen könyvet és akkor még hol van a gyakorlat ?? áááá teljes képtelenség hidd el nekem
na meg mellesleg mit kezdesz utána, ha nincs róla papírod, hiszen orvosként nem dolgozhatsz ???? max "feketeorvosként" de az meg durva és bûncselekmény is
Egyszerüen nem is fognád föl mit olvasol. Egyébként az egyetem nem drága a könyvek hozzá iszonyat drága. sógrom idén teszi le az utolsó vizsgáját és orvos lesz. de pl most rendelt 2 könyvet 60ezer ft-vol. Ez egy alap könyv nem is létezik másik ebböl. rengeteg gyakorlata volt, és a vizsgára csak alaptudást szereznek meg. még kb 10 év szakosodás mire egy normális önálló szakorvos lesz. vagy is a köv 10 évben szinte csak dolgozni fog, max pár szakvizsgát letesz, de csak gyakorlat. egy orvosi egyetemet elvégzett embernek csak nagyon alaptudása van az orvoslásról. persze egy életet meg tud menteni, és a legtöbb bajomra mindig tudja a választ, de pl terhes vagyok és ö soha nem orientálódott nögyógázast felé így foggalama sem volt az apró kérdéseimröl.
És ez mire lenne jó? Elolvasod, és azt hiszed mindent tudsz, amit egy orvos.Hát persze, elméletben lehet. De beteggel valóságban nem találkoztál. Mit gondolsz, miért tart olyan sokáig, míg valóban orvos lehet valaki? Ez nem olyan munka, hogyha elrontom, legfeljebb megy a selejtbe.
persze rajtad mulik de viszont a gyakorlatban nem! én is ovos szeretnék lenni, miböl kell érettségiznem hogy felvegyenek?
Okos lehetsz. De nem biztos, hogy felismernél egy összetett tünetekkel járó betegséget, vagy meg tudnál fogni egy szikét.
Nohát. Az elõadások általában nyíltak az egyetemeken, tehát ha tudod mikor vannak akkor akár el is végezheted, de ez csak az elmélet. Az orvosi szak pedig nem csupán ebbõl áll. Tehát vannak elõadások ahol akár az utcáról is be lehet menni ? 19F
Elözö: Persze, az összes egyetemi elöadásra besétálhatasz az utcáról, csak a gyakorlatokra nem. Csak derítsd ki mikor van az elöada´s ami érdekel, illetve készülj rá, hogy az "életten III" 4. órájára belépve egy kukkot nem fogsz érteni, ha elötte az összes ezzel kapcsolatos órát nem hallgattad végig.
köszönöm !

Bóknak elmegy ha ezt mondom egy lánynak: "te olyan okos/ügyes vagy h ha nem tudnám h lány vagy azt hinném egy fiúval beszélgetek" :D?

Legjobb válasz: hahah:DDD én barátnõmnek tolok hasonlóakat van amikor mérges van amikor elnevet rajta;)

hahah:DDD én barátnõmnek tolok hasonlóakat van amikor mérges van amikor elnevet rajta;)
ha már igazi neget akarsz nyomni ebbõl. -te olyan ügyes vagy-hatásszünet-tudsz pacsit is adni?
A kérdező hozzászólása: 15: veled is egyetértek egyébéként.. rengeteg buta, igénytelen tróger van..
amellett, hogy bunkóság, de ezt már egy páran kifejtették, hogy miért; egy nõnek sosem jó olyat mondani, amibõl valahol az következik, hogy férfias.
A helyzettõl is függ, de én nevetnék rajta szerintem, és nem érezném sértõnek. :D
A kérdező hozzászólása: Ebbõl lehet tudni, hogy te jófej és laza lehetsz :P
Ha jóban vagytok, max röhög rajta egyet, de sértésnek is veheti (nem túl szép egy lányhoz képest). Nekem részegen mondta egyik o. társam, hogy rendesebb CSÁVÓ vagyok mint a Béla... :D ja, de õ ezt nem úgy értette, hanem hogy rendes vagyok! :D Vicces volt.
Awww de aranyosan kapálóznak a csalódott, egy lánynak sem kellõ fiúkák, hogy az összes nõ buta. :( Nagyon beletaposott a céges bulin a jóseggû titkárnõ a szaros kis önérzetetekbe, ugye? :(
Mekkora bunkóság... én értem a viccet, de ilyesmit sose mondanék egy lánynak, pláne ha még tetszik is. Pont ellenkezõleg, õt tartanám értékesebbnek.
nem. ez egy elég durva sértés... csak azt veszi le belõle hogy hímsoviniszta p*cs vagy.
Nem, ez szimplán sértõ. Finomítanod kéne még ezen.
Én tudok viselkedni, nem foglak felképelni, talán még nevetek is rajta. Tudom, hogy az okos nõket nem tekintik páran nõnek, mert nem érzik mellette elég férfiasnak magukat, szóval ha a friendzone a célod, nyugodtan mondhatsz ilyeneket...
Öööö én nem örülnék neki... mert arra utal, hogy eleve azt feltételezed, hogy lány nem lehet okos. És meglepõdsz, ha valaki mégis az.
Már úgyis elsütötte a "poént"...grat
Ha a pasikat tartod többre, miért bókolsz lánynak?
férfiak 70%-a idióta. csak meg kell nézni munkájukat, végzettségüket, mire viszik 30+F
Nem mert ezzel azt fejeznéd ki hogy a nõk alapból buták :) és hülyébbek mint a férfiak. Pont emiatt néznéd férfinak ha nem tudnád hogy õ nõ mivel nõbõl nem néznéd ki hogy ilyen okos. Remélem érted. 25/N
Nagyon gagyi, és sablonos. Mondjuk egy tök hülye nõ lehet, hogy vigyorog rajta. De mondjuk az mindenen vigyorog.
Szódával sem.
Ez NEG-elés pua nyelven. Beosztod a lányt de közben poénosnak hat. Kettõs érzelmek generálása tudat alatt és így vonzalmat keltesz benne. Amúgy szerintem gagyi, mert ezzel pont azt fejezed ki, hogy a nõk buták, mint egy marék föld. Más kérdés, hogy ez igaz.
inkább ezt: Tudod nagyon szimpatikus vagy! Mondjuk nekem nem, de valakinek biztos! vagy menj oda hozzá, és mond ezt neki: -Szerettem volna beszélgetni a legszebb lánnyal! (õ elkezd mosolyogni) -Sajnos nem találtam meg! Veled amúgy mi újság? :D
Nem, ez szexista és nekem tuti az jönne le belõle, hogy nem tartod a nõket értékesnek.
A kérdező hozzászólása: Van benne igazság és pont ezt a választ kaptam az adott lánytól :D Amire megmondtam neki h nem szoktam félreérthetõen fogalmazni, hanem az az igazság h az átlaglányok buták :D
Nem igazán lenne kedvem veled többet beszélni
Én erre reflexbõl mondanám hogy nagy paraszt vagy... Valami kedvesebb esetleg?
A kérdező hozzászólása: Hidd el lenne ha ismernél ;) Akik lazán veszik az életet azért jól kijönnek velem, alapvetõen kedves vagyok csak õszinte és poénból bunkó és beszólogatós. De nem kell félteni a lányokat, õk is be szoktak ám szólni, én se haragszom meg soha egyik ismerõsömre se ezért.
Miért paraszt? Mert megmondja az õszintét, hogy a nõk 70%-a segghülye, és csak azért pasizik, hogy a késõbbi idõkben legyen valaki, aki eltartja õket? Hmmmm so good. Nem értem a logikád. Csajooooook, hajrá lehet lepontozni. Mondjuk azzal is azt a tényt erõsíted, hogy igazam van, és felháborodsz az igazságon ! :)
Férfiként mondom, hogy ez valami iszonyatosan paraszt beszólás. Full síknak kell lennie, hogy ez valakinek tetszen
Szerintem meg pont, hogy nem beszólás mert ebbõl következtetve szerinte a lányok többsége buta, de õt pedig náluk okosabbnak tartja (és emiatt azt hitte, hogy fiúval beszél). Mit kell ezen rugózni? Az más kérdés, hogy a többi lányról mit gondol. Akinek nem inge... Konkrétan erre a lányra vetítve pozitív dolognak számít.
Bóknak egyáltalán nem megy el, esetleg poénnak, de csak akkor, ha valakivel nagyon jó viszonyban vagy, jól ismeritek egymást. Ezzel a hatalmas poénnal tulajdonképpen azt mondod, h okosak, ügyesek csak férfiak lehetnek.

Ha az ember olyan okos lesz mint mondjuk a dr. House azzal télleg együttjár ez az anitszocialitás?

Legjobb válasz: Nem feltétlen ,rokonok közül nem tudok példát de ott vannak az agymenõk mind a maguk kis világában élnek robotot csinálnak stb de mással nem nagyon tudnak beszélni.

Nem feltétlen , rokonok közül nem tudok példát de ott vannak az agymenõk mind a maguk kis világában élnek robotot csinálnak stb de mással nem nagyon tudnak beszélni.
Nem kifejezetten. Én úgy vagyok vele, hogy ha nagyon buta emberek társaságában kell lennem napi szinten több órát, akkor rettentõ mód unatkozom, és nekem is vannak hülyeségeim, de nem viselkedem antiszociálisan. Aki meg bármilyen környezetben kitûnik okosságával... hát nem tudom. Akkor sem indokolt. Szerintem.
Szerintem azért nem keresik más emberek társaságát, mert tudják, hogy azok csak untatnák õket, vagy nem találnának közös témát..... Dr. House meg beképzelt, (amellett hogy kitalált) magasabb rendûnek látja magát a többieknél....
A kérdező hozzászólása: én hallottam olyat hogy az okos emberek többsége antiszociális nem pont ilyen módon mint a House csak másképp
A magas intelligencia azzal is jár, hogy rájössz mennyire álszent, beteg, kétszínû, önzõ az emberek többsége. Így igen, tényleg antiszociálisak, zárkózottak az ilyen emberek.

Tegnap volta szülőin, (kiscsoport), és ott az egyik anyuka azt mondta, hogy nem bir a gyerekével. Ha elveszi tőle a cumit, olyan hisztit lever, hogy inkább visszaadja. Erre a sok okos azt mondta, hogy lekell önteni, hideg vizzel?

Legjobb válasz: Próbáld ki a cumi-tündéres mesét! Adj elõ egy mesét (lehetõleg jól kiszínezve), aminek az a lényege, hogy létezik a cumi-tündér, akinek aza dolga, hogy összegyûjti a cumikat a nagy gyerekektõl, hogy odaadja a kicsi babáknak, akiknek jobban kell. Ezután egyik este egy szép színes ajándéktasakba együtt gyûjtsétek össze az összes cumit és akasszátok a bejárati ajtó kilincsére. És láss csodát, másnapra eltûntek a cumik, de a tündér valami ajándékot rakott a tasakba helyette... Ez egy ismerõsömnél bevált, de azért még hiányolta egy darabig a cumit.

Próbáld ki a cumi-tündéres mesét! Adj elõ egy mesét (lehetõleg jól kiszínezve), aminek az a lényege, hogy létezik a cumi-tündér, akinek aza dolga, hogy összegyûjti a cumikat a nagy gyerekektõl, hogy odaadja a kicsi babáknak, akiknek jobban kell. Ezután egyik este egy szép színes ajándéktasakba együtt gyûjtsétek össze az összes cumit és akasszátok a bejárati ajtó kilincsére. És láss csodát, másnapra eltûntek a cumik, de a tündér valami ajándékot rakott a tasakba helyette... Ez egy ismerõsömnél bevált, de azért még hiányolta egy darabig a cumit.
Anno a bátyámat a gyerekorvos rakta be a kádba a hidegvíz alá, a földön fetrengett mikor kijött hozzánk:) Mindjárt helyre billent. Én az arcát szoktam hidegvízel megmosni ha nagyon belemelegedik a hisztibe. Nyakon önteni nem akarom, utána átöltöztetni nehogy megfázon stb.újabb hisztit generálna.
Az elsõt én is nyakon zuttyantottam párszor, utána elég volt megfognom az üres poharat, vagy azt mondani, hogy akkor indulok a vízért, és azonnal elvágták a hisztit. A másodikat sose kellett, ugyanis nem hisztizett.
Én is megtettem az elsõ gyerekkel. Amelyik ilyen akaratos, ott csatát kell vivni, amit vagy te nyersz, vagy õ. Ha a hisztire meghajolsz és visszaadod a cumit, akkor õ nyert és ne is reméld, hogy valaha szót fogad neked. Másik két gyerekemnél sose kellett ilyet tenni, mert nem ilyen akaratos a személyiségük.
Sajnos növérem lányál is már elöfordult.Akkora hisztit csapott, hogy az csak na.Semmi nem használt....Hát láss csodát a víz hatott. Èn nem csinálnám a gyerekeimmel....
engem is öntött le az anyukám (gyrekorvos javasolta), én olyan földrevetõs hisztiket produkáltam és láss csodát abbahagytam
A kérdező hozzászólása: Úgyhogy megfogadtam, hogy egyik gyerekemnél se fogom ezt a módszert alkalmazni!!!
A kérdező hozzászólása: Én nem merném leönteni.Egyszer álmodtam, hogy leöntöttem és annyira elhezdett a levegõ után kapkodni, de a többit le se irom, és hála istennek fölkeltem.De annyira leizzadtam, mint még soha, és egybõl megnézetem õt az ágyába!
Hát annak idején az én anyukám is így kezelte a hisztimet, ami bevált. Én is próbáltam a kisfiamnál, bár nagyon nehezen vettem rá magam, de nálunk csak még nagyobb lett a hiszti, így nem is próbálkoztam vele többet.
engem is ontott le apu es az ocsemet is, mondjuk mar nagyobak voltunk.7-8evesek.

Ha ennyi okos ember van kis hazánkban, akkor miért engedik meg, azt hogy rabszlogaként éljenek, egy bizonyos olyan emberek által felépitett rendszerben, ami csak annak jó aki kitalálta? Gondolok pl a kormányra, meg a többire.

Én csak egy egyszer? szakmunkás vagyok.Ahogy olvasgatom itt a válaszokat,sokan képben vannak.Nekem csak az egyszer?,hétköznapi élethez van eszem,de már kb 15 évesen észrevettem/anyámékon/,hogy modern rabszolgaként fogok élni.amikor megkérdeztem vkit,akit okosabbnak tartottam magamnál,h miért is van ez,azt válaszolta:nem tudom. szerintetek helyes ez,hogy ilyen Gyurcsány félék irányítanak,kik még beszélni sem tudnak?És az iskolát végzett tanult emberek miért nem tesznek semmit?Ha tehettem volna és továbbtanulok,biztos kitúrnám az összes ilyen férget.

Legjobb válasz: ja és 23/ff,ez lemaradt.láttam ki szokták írni

A kérdező hozzászólása: ja és 23/ff, ez lemaradt.láttam ki szokták írni
A kérdező hozzászólása: te [email protected]öbb pénzem van itthon mint neked elhiszed?a kérdés nem arra irányult, h oktasson egy nagyarcú ember.ezt azért csak észrevenném.....
"te [email protected]öbb pénzem van itthon mint neked elhiszed?" Akkor mi a probléma? Élvezd. Szebb jövõt
Drágám, ha ilyen gazdag vagy (én otthon nem tartok készpénzt, mert ha betörnek, elviszik, arra van a bank), akkor miért panaszkodsz? Nincs mibõl enni? Nincs mibõl fûteni? Nincs mibõl öltözködni? Nincs mibõl kifizetned a számlákat? Mit akarsz? Menj szépen és gyújtsd fel a politikusok házait, ha valami nem tetszik.
Tudom, te biztos valami kis tejfölösszájú elkényeztetett kölyök vagy, akinek anyu-apu lakást és kocsit adott, meg állást a feneke alá protekcióval, és még ez se elég.
De jó, egy újabb hülye kérdés!:) Most az a bajod, hogy sok adót kell befizetned és kevés dolgot kapsz érte vissza? Vajon miért is lehet ez? (Pont olyan ez, mint a BKV jegyek példája) 1.) Mert sokat sikkasztanak fent! (ezt választással és új kormánnyal lehet megoldani!) 2.) Mert sokan nem adóznak és feketéznek (vagy a BKV-s példával élve bliccelnek)! Persze mondhatjuk azt, hogy alacsonyabb adók mellett biztos kevesebben feketéznének. Ok, ez nyilván így is van. De nem biztos hogy összességébe többet fizetnének be! Ha szerinted az egész választás elõre lerendezett, akkor csak sajnálni tudlak. Tehát teljesen felesleges elmenni akárkinek is szavazni, mert úgyis kész a végeredmény, hogy Fidesz:55%, Jobbik:20%, MSZP:15%, LMP: 5%, MDF 5%? Vagy ez ilyen kurucos össz-szabadkõmûves elképzelés, hogy mindent a zsidók irányítanak hátulról (talán még a Kurucot is, duplacsavar taktika?:) ). "Ha tehettem volna és továbbtanulok, biztos kitúrnám az összes ilyen férget." Jaj, ez annyira tipikus, a nem diplomásoktól, meg a beosztottaktól. Ha én diplomás lennék, ha én fõnök lennék, biztos mindent sokkal jobban csinálnék, meg persze tök szuper állásom lenne, csak azért mert szereztem egy diplomát. Ez kb. annyira tipikus mint a szakmunkások lenézése. De úgyis van egy halom pénzed, levelezõn (hétvégenként tanulva) szerezz egy diplomát, és váltsd meg ezt a világot!
23 éves vagy, még továbbtanulhatsz és szerezhetsz diplomát, van pénzed, miért nem vágsz bele, ha azt hiszed, a diploma megoldás lenne minden problémádra? Nem vagy elkésve, van egy kolléganõm túl a 30-on, most fog diplomázni (õt munkahely küldte el, aztán megszûnt a munkahelye, de végigcsinálja így is, hogy most már õ fizeti, mert nem olyan lusta dög, mint te, aki csak pofázni tudsz, de nem csinálsz semmit annak érdekében, hogy jobb legyen, elkényeztetett majom).
A kérdező hozzászólása: velem foglalkoztok, és nem veszitek észre, hogy szarban éltek.ehhez csak gratulálni tudok.de a kérdés még mindíg nem arról szól, hogy engem oltsatok neten név nélkül.
Okos gyerek vagy! Szeretnék neked ajánlani cikkeket. A mai hódítások már nem erõszakkal történnek... http://mek.niif.hu/01500/01560/html/03.htm http://blogol.hu/comment.php?log=2581615 Ha megnézted õket, érdekel a véleményed. Az elsõ eléggé hosszú, a másodikat nagyon ajánlom! Jó tanulgatást!
Az állami elvonás csak 54, 6%. Meg mindenen az ÁFA. És minden pénz elõbb-utóbb visszakerül az államhoz.
"pedig engem a szüleim csak annyiban segítenek, hogy lakhatok még velük, és nem kell albérletre költenem." Csak annyiban?:) Az az egyik legnagyobb segítség! Bár nekem is CSAK így segítettek volna. 18 éves korom óta albérlet, szerinted, hogy haladok elõre az életemben? Úgy kezdtem, hogy 12 órát dolgoztam, hogy ki tudjak mindent fizetni és még egyek is:) A barátnõm pedig még tanult, tehát eltartottam õt is, mert õ sem maradhatott már otthon... Szóval nagyon nagyon szerencsés vagy, hogy otthon maradhattál!
15:14 - Ha albérletre kéne költenem, már rég az utcán lennék, mert tele lennék adóssággal, amit nem tudnék fizetni...
15 évesen egy nagyon jó kérdést tettél fel. Korodhoz képest jól látod a dolgokat. Vagy tanulj tovább és túrd ki a férgeket, mert az eszed meg van hozzá, vagy hagyd el az országot, mert ennyi férget kítúrni nem lesz könnyü munka.
Megvan a lehetõséged, öcsém, hogy változtass ezen, miért hisztizel? És még a nõk a hisztisek, a pasik sokkal hisztisebbek. Ide figyelj, kölyök, ha nem tetszik, abbahagyhatod a dohányzást, úgyis káros, eladhatod a kocsit, és járhatsz biciklivel, az nem kér benzint, és még mozogsz is közben, elmehetsz külföldre, EU van, nem zárnak be, sokan mentek már. És persze elmehetsz szavazni is. Hajrá! Csak ne hisztizz, mert nevetségessé teszed magad pasi létedre.
A kérdező hozzászólása: batya.vakon élsz.nem zavar téged, h amit kitermelsz az államnak, abból semmit nem kapsz vissza?lehet azért tudják ezt csinálni évek óta mert ilyen az átlagember felfogása.
23.éves létedre meglehetõsen éretlen vagy. Az õsközösségben nem volt kormány.Ha elejtettek egy zsákmányt, és összvesztek rajta, az erõsebb fejbecsapta a gyengébbet, és övé volt a zsákmány. Ma már ez aligha mûködne. Vannak pártok, akik között a szavazók választhatnak.Aki a legtöbbet kapja, az alakíthat kormányt. Úgy vélem, hogy Jobbikos vagy.Ha õk gyõznének a választásokon, akkor õk is alakítanának kormányt, leneének politikusaik stb.Akkor is kellene dolgozni mindenkinek, és a fõnökétõl függne. Azon lehet vitatkozni, hogy jobban kormányoznának-e, mint a többi párt, de azon nem, hogy az ország nem minden lakosa egyetértene velük.( Ahogy a többi párttal és kormánnyal sem) Ha történetesen lenne diplomád, akkor mit akarnál-tudnál tenni, hogy ne legyél modern rabszolga? Rojtosra tépheted a szádat, de attól még nem változna meg semmi.
A kérdező hozzászólása: bolond vagy ember!!!a fizetésed ami adómentes kéne legyen, a 80% át leadózod.és keresd már meg nekem azt a törvényt ami ezt kimondja, meg azt is h adóbevallást kell csináljak a hivatalos keresetemrõl.errõl kik döntenek?az ilyen dolgokról beszélek.de látom félreértetted.
Ahhoz, hogy ne legyél modern rabszolga, neked kell tenned, az nem a kormányok dolga. A politikusok max. meghoznak szabályokat, vagy kitörölnek, de azt, hogy te modern rabszolga leszel vagy olyan, aki az álmait megvalósítja, nem õk mondják meg.
A kérdező hozzászólása: ja és szted nem befolyásolják a pártok a szavazatokat?az a bajod h nem látsz bele.
A kérdező hozzászólása: nem baj akkor lopok, csalok, hazudok, lehuzlak téged is, és azonnal lessz bmw, villa......
A kérdező hozzászólása: na és épp ez az.kik határoznak meg és milyen szabályokat!!!sztem nem oda valók.
Ha nem tetszik, menj el szavazni, vagy jelöltesd magad, bár arról már lekéstél idén, majd 4 év múlva, nekem volt ismerõsöm, aki nem politikát tanult, de jelöltette magát, és megtehette, indulhatott, csak végül nem lett eredményes, hátha te nagyobb sikerrel jársz. Azt azért hadd kérdezzem már meg, hogy milyen fizetésnek adózod le te a 80%-át? Ja, és még mindig ott a lehetõség, hogy kimehetsz külföldre, persze ahhoz nyelvismeret kell, de gondolom, ez egy 23 évesnek csak nem lehet akadály.
A kérdező hozzászólása: egszer leadózod a bruttoból a 40 vagy nem tudom mennyi százalékodat.marad a nettód.mindent amit veszel tetemes része adó.kenyér, tej.....benzinrõl meg cigirõl ne is beszéljünk.akkor mirõl beszélgetünk?számolj csak kicsit.nézd amit a magyar nép már befizetett az államnak, és azt a lóvét nem lopták volna el, itt amerika lenne, egy rossz út nem lenne......és nem 70 lenne a minimálbér.rosszul látom?
A kérdező hozzászólása: a szavazás egy olyan dolog ami sztem meg van buherálva kicsit.nézd meg amikor az eu ba menetelt szavaztuk meg.a szerzõdés elõre alá volt írva, te meg csak díznek mentél el szavazni.sok beleszólásod volt abba is.vagy ezt is rosszul látom?
A kérdező hozzászólása: lassan rájövök, nem az iskola teszi, azt h ki mennyire megvezethetõ.
mind szolgák vagyunk. az egész világon. a kormányok szolgái. a munkahely szolgái, a hatóságok szolgái, stb. igazából az nem mindegy, hogy ezt mennyire érzed? Mert pl a svájciak nem érzik, ott kapnak annyi dolgot cserébe a szolgálataikért, hogy kompenzálja, így jó életük lehet. itthon szart se kapsz, csak elvesznek még jutalomból. Ez itt a valódi diktatúra 2.0. Az életeben való érvényesülés amúgy kreativitástól függ. Ügyességtõl, talpraesettségtõl. Én pl nem fogadtam el a melóhelyem konkurenciájától az állásajánlatukat ami jó volt, mert a becsületemet nem adom el, hogy oda vigyem az itteni titkokat. Lesz más lehetõségem tudom. Ki lehet innen törni, rajta vagyok az ügyön.
Én nem cigizek, nem használok autót, nincs káros szenvedélyem, nettóban nem keresek sokat, de annak nagy részét félre tudom tenni, és kell is, hogy legyen mibõl kimennem külföldre néhány évre tanulni és dolgozni. Ezek szerint vagy te gazdálkodsz rosszul, vagy én vagyok kakukktojás, pedig engem a szüleim csak annyiban segítenek, hogy lakhatok még velük, és nem kell albérletre költenem.
bocs most látom már idösebb vagy. Akkor is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!