Találatok a következő kifejezésre: Ha az nem tudunk megegyezni, akkor (4 db)

Ha az anyagiakban nem tudunk megegyezni, akkor kell-e nekem az általam kért vagyontárgyak értéke után illetéket fizetnem? És mikor? Amikor kérem, vagy amikor döntöttek és megkaptam?

Az exem semmit nem akar adni, így hosszú tárgyalás lesz. Én már eljöttem t?le, minden nála van, illetve beépítve a házába. Ha kérem a részem, akkor tényleg kell vagyonosodási illetéket fizetnem? És neki semmit?

Legjobb válasz: nem kell illetéket fizetni, csak ha lakárészt kapsz azután. Olyan nincs hogy nem akar adni semmit, ha nem írtál alá házassági szerzõdést cseszheti. Ne hagyd magad!!!

nem kell illetéket fizetni, csak ha lakárészt kapsz azután. Olyan nincs hogy nem akar adni semmit, ha nem írtál alá házassági szerzõdést cseszheti. Ne hagyd magad!!!

Vannak-e további költések (per, illeték) akkor, ha nem tudunk megegyezni, mert nálam semmi nem maradt és anyagi követeléseim vannak? Az 1 tárgyalás már megvolt, ahol Õ fizetett 12000-et.

Az 1. tárgyalás megvolt, amit a férjem közössel adott be, de nem mentem bele, mivel nálam semmi anyagi nem maradt és nem is akartam válni, hisz szeretem. (igaz ez az id? múlásával elmarad. Ha most megy a per tovább a vagyonmegosztásra és a megromlást feltáró okokra, akkor nekem kellesz-e vmi-t befizetni?

Legjobb válasz: igen, minden egyes peres tárgy sok sok pénz. az elsö tárgyaláson a az illetéket fizettétek ami 12000 Ft. de a perköltségek igen magasak, hogy ezt kifizeti azt nem tudom.

igen, minden egyes peres tárgy sok sok pénz. az elsö tárgyaláson a az illetéket fizettétek ami 12000 Ft. de a perköltségek igen magasak, hogy ezt kifizeti azt nem tudom.

Mi a helyzet akkor, ha nem tudunk megegyezni az ingóságokon?

Közös megegyezéssel szeretnénk válni,de nem tudunk megegyezni.Elvileg felezni kell mindent,de honnan tudhatom meg mi mennyit ér?

Legjobb válasz: Közös megegyezés: Már a nevében is benne van,hogy mindenben közösen megegyeztek, vita nélkül megoldjátok a gondot. Mivel ti ingóságokon vitáztok már szó sincs közös megegyezésrõl. Ilyenkor írtok listát az összes ingó vagyonról,mellé írva hogy annak idején mennyiért vettétek. A listát a bíróságon leadjátok,hogy képtelenek vagytok egyezkedni,így a bíróság segítségét kéritek. A bíró elsõ menetben arra kér titeket,hogy írjátok össze kinek mire van szüksége.Majd a per alatt egyezkedtek a bíró elõtt.. De pár ingó vagyon tényleg megér annyit,hogy hónapokig marakodjatok???

Közös megegyezés: Már a nevében is benne van, hogy mindenben közösen megegyeztek, vita nélkül megoldjátok a gondot. Mivel ti ingóságokon vitáztok már szó sincs közös megegyezésrõl. Ilyenkor írtok listát az összes ingó vagyonról, mellé írva hogy annak idején mennyiért vettétek. A listát a bíróságon leadjátok, hogy képtelenek vagytok egyezkedni, így a bíróság segítségét kéritek. A bíró elsõ menetben arra kér titeket, hogy írjátok össze kinek mire van szüksége.Majd a per alatt egyezkedtek a bíró elõtt.. De pár ingó vagyon tényleg megér annyit, hogy hónapokig marakodjatok???
Kérdezd meg a párod, õ majd megmondja!
Miért kellene felezni? Elõször is írjátok össze hogy milyen ingóságok vannak és ezekbõl ki mit akar, továbbá honnan van. Amit valaki a házasságba hozott, az nem közös vagyon, az az illetõ különvagyonához tartozik. Közös vagyonban az megy át, amit helyette vettetek. Pl. te vittél a házasságba egy tévét. Ha az még megvan, az a tiéd. Ha közben tönkrement és vettetek újat, na az már közös és felezni kell. Örökölt cuccok szintén különvagyon, azé, aki örökölte. Ajándékba kapott dolgok szintén azé, aki kapta.
Erre van egy jó módszer, és ha értelmes a párod akkor belemegy, így nem kell bíróságon vitatkozni. A lényeg, hogy licitáljatok minden tárgyra, hogy kinek mennyit ér és azé, aki többet ad érte. Majd a végén összeadjátok az összegeket és a különbség felét odaadja az kp.-ben a másiknak, akinek több jött ki. Ez azért jó, mert az a tárgy, ami mindkettõtöknek kell, azé lesz, akinek többet is megér, és így a másik is jól jár, az meg ami nem kell senkinek, azt valaki kettõtök közül fillérekért is megszerezheti. Szerintem ez egy jó módszer, bár az ügyvédek nem favorizálják, mert sokat kell vele dolgozniuk, de ha magatok közt meg tudjátok így oldani, akkor el tudtok válni közös megegyezéssel.
A kérdező hozzászólása: Én próbálnék közös nevezõre jutni de a férjem szinte mindent magának akar....
Akkor nem lesz közös megegyezés. Milyen ingóságokról van szó, ki vitte azt a házasságba? Én írtam, hogy miét kéne felezni - azt nem pocicsapásra van, hanem tényleg így tekinti a jog. A cuccok nem felezõdnek automatikusan.
A kérdező hozzászólása: A különvagyonnal nincs gond, azokkal dolgokkal van amit közösen szereztünk.Két gyermekünk van az egyik velem marad a másik vele.A gyerek saját dolgait(ágy, íróasztal)sem akarja ideadni.


Ha a volt feleségem emelni akarja a gy. Tartásdijt. De én nem tudok többet fizetni, akkor mit csináljak ha megegyezni nem hajlandó. Most van kettő kis lányom, az új kapcsolatom- bol, és úton van a harmadik. Mit csináljak?

13000ft-ot fizetek.a jövedelmem 70000ft.a párom a kicsik miatt nem tud dolgozni.26000ft családit kap.

Legjobb válasz: A bíróságon figyelembe fogják venni a jövedelmed. Az teljesen érdektelen ebbõl a szempontból, hogy a párodnak van-e munkahelye, jövedelme, neki nem dolga az elõzõ kapcsolatból származó gyerek gyt-jét fizetni. Szóval, ha õ félmilliót is keresne, de te csak 70-et, akkor sem emelnék meg a gyt összegét. 3 gyerek mellett 70-bõl biztos nem fogják megemelni a gyt-t, hiába próbálkozik. Egy másik család rovására nem döntenek, ebben biztos lehetsz.

Amúgy ha 3 vagy több gyerek van, akkor 50%-ot vonhatnak
A bíróságon figyelembe fogják venni a jövedelmed. Az teljesen érdektelen ebbõl a szempontból, hogy a párodnak van-e munkahelye, jövedelme, neki nem dolga az elõzõ kapcsolatból származó gyerek gyt-jét fizetni. Szóval, ha õ félmilliót is keresne, de te csak 70-et, akkor sem emelnék meg a gyt összegét. 3 gyerek mellett 70-bõl biztos nem fogják megemelni a gyt-t, hiába próbálkozik. Egy másik család rovására nem döntenek, ebben biztos lehetsz.
Megpróbálhatja, de annyit ér el, hogy csökkenteni fogják a gyt. összegét 8.750.- Ft-ra. Ha 70.000.- a fizetésed, annak az 50%-a oszlik el a négy gyerekre, tehát az 35.000 osztva 4-gyel, így jön ki a 8.750.- Megemelni nem fogják.
A gyerektartás maximási összege a nettó jövewdelmed 50%-a lehet, ez az összes gyereked közt egyenlöen oszlik meg. Ha tehát lesz négy gyereked nemsokára, akkor mindegyiknek 12, 5% jár. A volt feleséged kérhet akármit, ennél többet nem itélnek meg neki.
Ha a feleséged akarja, úgyis beadja az emelési kérelmet a bíróságra, de nem hiszem, hogy ha még van 3 gyereked, emelni fogják. De azért nem kéne így több gyereket vállalni, hogy alig tudjátok eltartani õket. (Nem arra gondolok, hogy a 3-at vetessétek el, mielõtt félreérti vki.)
Fizess neki 14 ezret. Az a 70 ezer 20 %-a. A bíróság sem ítél meg többet.
Azért, mert a semmire felelõtlenül bevállalsz még x gyereket, attól még az elsõnek nem jár kevesebb. A bíróság max a bejelentett jövedelmed 20%-át fogja megítélni.
Nem fogják megemelni, de így tényleg felelõtlenség még egy gyereket vállalni.
Nem fogják megemelni a tartásdíjat. Gyakorlatilag most összesen három gyermeked van. A fizetésed 20%-a 14 ezer forint, elvileg ez oszlana fel a három gyermekre, tehát ha 13 ezret fizetsz, így is többet kap, mint amennyit a bíróság megítélne. Az élettársad jövedelme pedig nem számít bele a gyerektartásba. Ha sokat ugrál a volt feleséged, te menj a bíróságra, hogy csökkentsék le a mostani 13 ezer forintot fõleg, hogy már útban van a negyedik baba is. A kereseted 20%-a négy felé oszlik, vagyis egy gyerekre 5 ezer forint jutna. Neki is, nemcsak a mostani, új kapcsolatodból született gyerekeidnek. Ne hagyd magad zsarolni!
17:44-es: Tudsz olvasni? Tudsz szöveget értelmezni? "Most van kettõ kis lányom, az új kapcsolatom- bol, és úton van a harmadik." MIKOR menne dolgozni, ha nemsokára szülni fog?
A kérdező hozzászólása: okos emberek adjatok munkát akkor vidékrõl jártam fel Bp-re vonatbérlet 28500+ metró és 70nél sehol nem adnak többet és hurcoljam meg a gyerekeimet hogy hajnalba tegyem õket ki az intézmények elé mivel itt 7tõl van ovi suli és 7-7:30 munkakezdés általában. Jelentkeztem ezer helyre és semmi. akasszam fel magam okosak?
A kérdező hozzászólása: katam ma munkát bp-en 2000ft-ért naponta és 1400ft lenne a vonatjegyem megy valaki helyettem?
A bíróságon kiszámolják, hogy mennyi jár neki. Megmondom õszintén nem tudom, hogy apának mennyi bért számítottak ki, mert taxis és buszsofõr tehát sehol sem konkrét jövedelmet kap, de én olyan 150 körül lehet és anya így kap 25öt. A bíróságon kiszámolják, hogy mennyit vagy képes kifizetni.
Gyest azért csak kap? Ha már nem, akkor meg nyugodtan mehet dolgozni a feleséged.
A kérdező hozzászólása: Sok okoskodónak csak annyi a még meg nem lévõ csak tervezett 3. gyerekre miért is kapnék gyedet vagy bármit? 2közös gyermekünk van jelenleg.Senki nem lát bele a másik életébe így nem lehet ítélkezni. És a legtöbb elvált szülõnél ez nagy vitakérdés mert az anyuka nem bír magával. A volt férjnek nem kötelessége eltartani a volt nejét és ha az anya erõsködött hogy nála legyen a gyerek akkor tartsa el gyt+csp+segélyek nehogy már ne legyen elég 1gyerek szükségleteire havonta úgy hogy ruhát stb. kap.Sok elvált nõ azt hiszi a gyt. az amibõl fizetni tudja a lakáshitelét, autóját....cigaretta meg még sorolhatnám.
De bizony, ha már gyerekkel rendelkezõ partnert választasz, számolni kell a már meglévõ gyerekkel! Annyit szabad vállalni, amennyit vele együtt tudunk anyagilag ellátni. Ha van már 3 gyereke, akkor számolok azzal, hogy vagy választok mást, vagy nekünk már nem lesz, esetleg egy. 4 gyereket elindítani az életbe, támogatni ma akár felnõttként is, ( mert szüksége lehet rá ma), nem egyszerû dolog. Mindenki látja gyerekvállalás elõtt, mennyi pénze van. Belefér-e még egy gyerek. Ha bele, jöhet, ha nem, akkor nem. Ha sok gyereket szeretnék, nem választok olyat, akinek már van, netán több is. Gondolkodni kell!
drága utolsó. minek mondasz olyat, amirõl fogalmad sincs??? a GYEDet akkor kapná, ha elõtte dolgozott. ha nem dolgozott, akkor GYES, ami kemény 28500ft. Hacsak a kisebb nem töltötte már be a kettõt, mert akkor egy forintot nem kap a családin kívül.. Kérdezõ, nyugi, nem fogják megemelni
Hol volt az ép eszetek, amikor még 3 gyereket csináltatok?! Minek kellett, ha a már meglévõkre sem volt pénz? Amúgy meg ne sunyítsd el, hogy a feleséged gyedet is kap, szóval min.160000 befolyik nálatok, csak sajnáljátok a pénzt a már elfelejtett nagyobbtól. Szégyellheted magad, és a nõd is!
Bírom a lepontozást, azért ilyen keresetre, ha van már 2 gyerekem, akirõl illene gondoskodnom, nem vállalnék harmadikat.Ne izgulj kérdezõ, nem fogják megemelni, az ex majd sokra megy azzal a pénzzel.
Most leokosozhatsz, de ilyen körülményekre miért vállaltál még egy gyereket. Mi jól állunk, mégis gondolkodom, hogy akarok e másodikat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!