Találatok a következő kifejezésre: Ha az nem tudunk megegyezni, (6 db)

Vannak-e további költések (per, illeték) akkor, ha nem tudunk megegyezni, mert nálam semmi nem maradt és anyagi követeléseim vannak? Az 1 tárgyalás már megvolt, ahol Õ fizetett 12000-et.

Az 1. tárgyalás megvolt, amit a férjem közössel adott be, de nem mentem bele, mivel nálam semmi anyagi nem maradt és nem is akartam válni, hisz szeretem. (igaz ez az id? múlásával elmarad. Ha most megy a per tovább a vagyonmegosztásra és a megromlást feltáró okokra, akkor nekem kellesz-e vmi-t befizetni?

Legjobb válasz: igen, minden egyes peres tárgy sok sok pénz. az elsö tárgyaláson a az illetéket fizettétek ami 12000 Ft. de a perköltségek igen magasak, hogy ezt kifizeti azt nem tudom.

igen, minden egyes peres tárgy sok sok pénz. az elsö tárgyaláson a az illetéket fizettétek ami 12000 Ft. de a perköltségek igen magasak, hogy ezt kifizeti azt nem tudom.

Ha az anyagiakban nem tudunk megegyezni, akkor kell-e nekem az általam kért vagyontárgyak értéke után illetéket fizetnem? És mikor? Amikor kérem, vagy amikor döntöttek és megkaptam?

Az exem semmit nem akar adni, így hosszú tárgyalás lesz. Én már eljöttem t?le, minden nála van, illetve beépítve a házába. Ha kérem a részem, akkor tényleg kell vagyonosodási illetéket fizetnem? És neki semmit?

Legjobb válasz: nem kell illetéket fizetni, csak ha lakárészt kapsz azután. Olyan nincs hogy nem akar adni semmit, ha nem írtál alá házassági szerzõdést cseszheti. Ne hagyd magad!!!

nem kell illetéket fizetni, csak ha lakárészt kapsz azután. Olyan nincs hogy nem akar adni semmit, ha nem írtál alá házassági szerzõdést cseszheti. Ne hagyd magad!!!

Éllet társi kapcsoltaból szeretnék kilépni és külföldre (haza) költözni, de van egy közös gyermekünk (20hós), el vihetem Õt magammal (anya vagyok) ha az élettársammal nem tudunk megegyezni?

a lényeg hogy a gyermek kettõs állampolgár (apja meg az én állampolgárságomat is megkapta) viszont a gyermek elhelyezési perig ha oda fajulna nem tudok egy házban maradni az élettársammal , itt Magyarországon viszont nem tudok hova menni, csak haza tudnák(külföldre). Foghatom a gyereket és mehetek vele ha az élettársam nem írná alá a papírt a megegyezésrõl mármint hogy a gyereket magammal vigyem egy másik országba. SOS segítség kellene, mert már pszihikailag nem bírom a kapcsolatban maradást :(

Legjobb válasz: szerintem nem. érdemes megkérdezni egy ügyvédet errõl.

szerintem nem. érdemes megkérdezni egy ügyvédet errõl.
Átmenetileg kereshetsz egy albérletet is egy-két hónapra, ahol gyerekkel befogadnak, amíg nem tudod rendezni a tényleges hazautazást. Esetleg egy jó barátnál ellakhatsz egy-két hónapot, ha a barát is belegyezik. Gondolkozz, milyen lehetõségeid vannak még. Esetleg veszel egy nagy levegõt, megnyugszol, és leülsz megbeszélni a továbbiakat az élettársaddal.
Milyen gyerek rablásra??? Olvasd már el mit írtam!
A kérdező hozzászólása: "Átmenetileg kereshetsz egy albérletet is egy-két hónapra" ügyvédre nincs pénzem, szerinted albérletre hogy lenne? :) haza tudnék menni anyámékhoz, csak az a baj hogy az külföldön van. Bár nyaralni vihetem oda, ha jól tudom nem kell az apa beleegyezése ha rövidebb idõre viszem el a gyereket a nagyanyjához "nyaralás" céljából. ok ismerõsnél meghúzhatnám magam de a gyereket hova rakom, most bölcsibe jár (ott ahol alakunk) mert én meg dolgozom.
Semmiképpen nem viheted el az országból hosszabb távra! Amennyiben elviszed, a Hágai egyezmény alapján eljárást indítanak ellened, ahol az senkit sem érdekel, milyen az apa, csak azt vizsgálják, hogy volt-e engedélyed. Ha nem volt, akkor azonnal vissza kell vinned a gyermeket a tartós lakóhelyére! Ez nagyon rossz pont a gyermekelhelyezésnél! Ahogy feljebb javasolták, elõször gyermekelhelyezés kell, utána apai vagy gyámhivatali engedély.
"ügyvédre nincs pénzem, szerinted albérletre hogy lenne? :) " Kérsz kölcsön szülõktõl rokonoktól. Pénz nélkül mégis mit vársz majd valaki eltart válás után is vagy mi?
A kérdező hozzászólása: 18-as válaszadó!, most nincs pénzem, mint irtam apuka nem dolgozik, szerinted ki fizeti a lakhatásunkat a lakáshitelt meg az életet? ÉN! és nem marad semmim, ezen felül nincs pénzem ügyvédre. Saját agamat fogom eltartani meg a gyereket, de legalább lesz tetõ a fejünk fölött, ( szüleim háza)amíg összekaparok saját lakhatásra eddig sem kellett hogy eltartson bárki... a bunkó megjegyzésektõl mentesítsetek kérlek, nem erre kértem tanácsot, senki nem tudja mi van a háttérben szóval...megköszönném...
17-es vagyok, kérlek olvasd el még egyszer amit írtam. Ez a pontos jogi háttere a dolognak. Tudom, jártas vagyok ebben. Ne csinálj butaságot! Amúgy ha nem titok, melyik országban élsz most?
Melyik orszagban vagy?
A kérdező hozzászólása: Magyarországon vagyok!
A kérdező hozzászólása: Gyermekünket nem tudná nevelni, depressziós, öngyilkossági hajlammal, pszichiátrián is volt az idén 1 hónapot (mivel beszedett gyógyszereket elõttem)..ez miatt...kész rémálom vele már, semmi sem jó amit teszek, mindent megszól, legtöbbször kiabál velem még akkor is amikor a gyermekünk a kezemben alszik, vagy altatnám...egyszerûen pszichikai terror alatt érzem magam :( szóval gáz, azért írtam hogy SOS segítség kellene mármint tanács!
Elöször is kell egy gyerekelhelyési határozat, mert jelenleg mindkettötöknek egyforma jogai vannak a gyerekkel szemben. Mivel a gyerek még elég pici, igen nagy valószínüséggel neked fogják ítélni. Másodszor a külföldre költözéshez VAGY az apa (és a gyámhatóság) beleegyezése kell, VAGY - amennyiben indokolatlanul megtagadja -, a gyámhatóság indokolt esetben engedélyezheti az apa belelegyezése nélkül is. Erre jó indok, hogy neked ott a családod, ahová költöznétek. Viszont a láthatást neked kell biztosítani (ilyen esetben rendszerint nem kéthetenként egy-egy hétvége, hanem egy-egy ritkább, de hosszabb idejü látogatást szokás megítélni), és az ezzel kapcsolatban felmerülö többletköltségeket (az apa ide-oda utazása, esetleges szállásköltségek) neked kell fizetni. Mindenképpen menj be a bíróságra, ott van ingyenes tanácsadás, segítenek neked a szükségese beadványokat megfolgalmazni és beadni, illetve az esetleges fontos dolgokra fel tudják hívni a figyelmedet. Amit SEMMI ESETRE SEM SZABAD, az a "fogd a gyereket és vidd", mert ezzel egyrészt büncselekmény követsz el, amiért börtönbe kerülhetsz, másrészt garantáltan elveszik töled a gyereket.
"Ha házasok v élettársatok vagytok és elviszed az rablásnak számít, így feljelenthet ha bunkó. " Ne haragudj de akinek egyik napról a másikra eltûnik a gyereke és az jelenti a rendõrségen nem bunkó, hanem normális. Te gyereked nem jönne haza te is bunkó lennél ha rendõrséghez fordulnál?
SOS?
Az apa beleegyezése nélkül nem viheted el a gyereket. Ha elviszed, akkor az apa bejelentést tehet a rendõrségen, és akkor téged megbüntethetnek. Inkább sos-ben vedd fel a kapcsolatot egy válóperes ügyvéddel, aki tudja a jogszabályokat, és megmondja, mit hogyan kell csinálnod.
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy nincs pénzem ügyvédre :(
Nem viheted el az apa beleegyezése nélkül külföldre. Feljelenthet, nemzetközi elfogatóparancs stb... Ráadásul a bíróságon is elég rossz pont lenne neked az elhelyezésnél, apa esélyei jelentõsen megnövekednének, ha õ is akarja a gyereket nevelni. Keress egy ügyvédet, elég bonyolult alapból a gyerekelhelyezés, kettõs állampolgárnál meg gondolom még nehezebb.
Fogd a gyereket és menj, te vagy az anyja, mert ha itt hagyod, akkor esélyed sem lesz megkapni.
4-es vagyok: van ingyenes panasznap, jogsegélyszolgálat a bíróságon. Menj be a helyileg illetékes bíróságra és kérdezz körbe.
Ha jogilag elváltatok és nálad van elhelyezve a gyerek viheted, de ha ott született akkor az apja korlátozhatja a külföldre való költözést... Ha házasok v élettársatok vagytok és elviszed az rablásnak számít, így feljelenthet ha bunkó. Ez elég hosszadalmas procedúra... inkább próbálj az apával megegyezni "házon belül" Sok sikert :) !
"Fogd a gyereket és menj, te vagy az anyja, mert ha itt hagyod, akkor esélyed sem lesz megkapni." És mi van akkor? A férfi meg az apa. Biztasd csak egy jó kis gyerekrablásra annak aztán tuti lesz eredménye.
Itt van egy ingyenjogász oldal, olvasd el, hátha találsz benne valami hasznosíthatót, hogy ingyen hozzájuss a megfelelõ jogi információkhoz: [link]
en ugy tudom, ha nem vagytok összeházasodva elég a gyerek anyakönyvi kivonata !!! en mindenhova igy utazom a gyerekkel és még mést nem kértek, illetve ahelyi konzul is ezt mondta!


Mit csináljak ha nem tudok megegyezni az LB-mel?

Legjobb válasz: 2: Csak egyszer nehogy legyen egy saját véleményed valamirõl. Lehet hirtelen egyedül találod magad, és mindenki les rád, hogy úrrr isten, ki ez, hát nem is ismerjük...

2: Csak egyszer nehogy legyen egy saját véleményed valamirõl. Lehet hirtelen egyedül találod magad, és mindenki les rád, hogy úrrr isten, ki ez, hát nem is ismerjük...
Tegyél úgy mintha egyetértenél vele. Én mindig ezt csinálom, így sosem veszünk össze. Lehet, hogy hülyeség, de én mindenkivel így jövök ki xD
Az ki? És miben?
2. vagyok! Nekem is megvannak a saját véleményeim, és ezeket meg is osztom a többiekkel, de viszont ha nem értenek velem egyet, akkor nem is erõltetem tovább..
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Gondolom, az LB a legjobb barátnõ akar lenni. Mondd meg neki, hogy ha meghalsz, mindenenedet rá fogod hagyni. Tudniillik az ilyen hülyékre mindent rá kell hagyni. Meglátod, nem fog többet vitatkozni.

Mi a helyzet akkor, ha nem tudunk megegyezni az ingóságokon?

Közös megegyezéssel szeretnénk válni,de nem tudunk megegyezni.Elvileg felezni kell mindent,de honnan tudhatom meg mi mennyit ér?

Legjobb válasz: Közös megegyezés: Már a nevében is benne van,hogy mindenben közösen megegyeztek, vita nélkül megoldjátok a gondot. Mivel ti ingóságokon vitáztok már szó sincs közös megegyezésrõl. Ilyenkor írtok listát az összes ingó vagyonról,mellé írva hogy annak idején mennyiért vettétek. A listát a bíróságon leadjátok,hogy képtelenek vagytok egyezkedni,így a bíróság segítségét kéritek. A bíró elsõ menetben arra kér titeket,hogy írjátok össze kinek mire van szüksége.Majd a per alatt egyezkedtek a bíró elõtt.. De pár ingó vagyon tényleg megér annyit,hogy hónapokig marakodjatok???

Közös megegyezés: Már a nevében is benne van, hogy mindenben közösen megegyeztek, vita nélkül megoldjátok a gondot. Mivel ti ingóságokon vitáztok már szó sincs közös megegyezésrõl. Ilyenkor írtok listát az összes ingó vagyonról, mellé írva hogy annak idején mennyiért vettétek. A listát a bíróságon leadjátok, hogy képtelenek vagytok egyezkedni, így a bíróság segítségét kéritek. A bíró elsõ menetben arra kér titeket, hogy írjátok össze kinek mire van szüksége.Majd a per alatt egyezkedtek a bíró elõtt.. De pár ingó vagyon tényleg megér annyit, hogy hónapokig marakodjatok???
Kérdezd meg a párod, õ majd megmondja!
Miért kellene felezni? Elõször is írjátok össze hogy milyen ingóságok vannak és ezekbõl ki mit akar, továbbá honnan van. Amit valaki a házasságba hozott, az nem közös vagyon, az az illetõ különvagyonához tartozik. Közös vagyonban az megy át, amit helyette vettetek. Pl. te vittél a házasságba egy tévét. Ha az még megvan, az a tiéd. Ha közben tönkrement és vettetek újat, na az már közös és felezni kell. Örökölt cuccok szintén különvagyon, azé, aki örökölte. Ajándékba kapott dolgok szintén azé, aki kapta.
Erre van egy jó módszer, és ha értelmes a párod akkor belemegy, így nem kell bíróságon vitatkozni. A lényeg, hogy licitáljatok minden tárgyra, hogy kinek mennyit ér és azé, aki többet ad érte. Majd a végén összeadjátok az összegeket és a különbség felét odaadja az kp.-ben a másiknak, akinek több jött ki. Ez azért jó, mert az a tárgy, ami mindkettõtöknek kell, azé lesz, akinek többet is megér, és így a másik is jól jár, az meg ami nem kell senkinek, azt valaki kettõtök közül fillérekért is megszerezheti. Szerintem ez egy jó módszer, bár az ügyvédek nem favorizálják, mert sokat kell vele dolgozniuk, de ha magatok közt meg tudjátok így oldani, akkor el tudtok válni közös megegyezéssel.
A kérdező hozzászólása: Én próbálnék közös nevezõre jutni de a férjem szinte mindent magának akar....
Akkor nem lesz közös megegyezés. Milyen ingóságokról van szó, ki vitte azt a házasságba? Én írtam, hogy miét kéne felezni - azt nem pocicsapásra van, hanem tényleg így tekinti a jog. A cuccok nem felezõdnek automatikusan.
A kérdező hozzászólása: A különvagyonnal nincs gond, azokkal dolgokkal van amit közösen szereztünk.Két gyermekünk van az egyik velem marad a másik vele.A gyerek saját dolgait(ágy, íróasztal)sem akarja ideadni.

Ha a volt feleségem emelni akarja a gy. Tartásdijt. De én nem tudok többet fizetni, akkor mit csináljak ha megegyezni nem hajlandó. Most van kettő kis lányom, az új kapcsolatom- bol, és úton van a harmadik. Mit csináljak?

13000ft-ot fizetek.a jövedelmem 70000ft.a párom a kicsik miatt nem tud dolgozni.26000ft családit kap.

Legjobb válasz: A bíróságon figyelembe fogják venni a jövedelmed. Az teljesen érdektelen ebbõl a szempontból, hogy a párodnak van-e munkahelye, jövedelme, neki nem dolga az elõzõ kapcsolatból származó gyerek gyt-jét fizetni. Szóval, ha õ félmilliót is keresne, de te csak 70-et, akkor sem emelnék meg a gyt összegét. 3 gyerek mellett 70-bõl biztos nem fogják megemelni a gyt-t, hiába próbálkozik. Egy másik család rovására nem döntenek, ebben biztos lehetsz.

Amúgy ha 3 vagy több gyerek van, akkor 50%-ot vonhatnak
A bíróságon figyelembe fogják venni a jövedelmed. Az teljesen érdektelen ebbõl a szempontból, hogy a párodnak van-e munkahelye, jövedelme, neki nem dolga az elõzõ kapcsolatból származó gyerek gyt-jét fizetni. Szóval, ha õ félmilliót is keresne, de te csak 70-et, akkor sem emelnék meg a gyt összegét. 3 gyerek mellett 70-bõl biztos nem fogják megemelni a gyt-t, hiába próbálkozik. Egy másik család rovására nem döntenek, ebben biztos lehetsz.
Megpróbálhatja, de annyit ér el, hogy csökkenteni fogják a gyt. összegét 8.750.- Ft-ra. Ha 70.000.- a fizetésed, annak az 50%-a oszlik el a négy gyerekre, tehát az 35.000 osztva 4-gyel, így jön ki a 8.750.- Megemelni nem fogják.
A gyerektartás maximási összege a nettó jövewdelmed 50%-a lehet, ez az összes gyereked közt egyenlöen oszlik meg. Ha tehát lesz négy gyereked nemsokára, akkor mindegyiknek 12, 5% jár. A volt feleséged kérhet akármit, ennél többet nem itélnek meg neki.
Ha a feleséged akarja, úgyis beadja az emelési kérelmet a bíróságra, de nem hiszem, hogy ha még van 3 gyereked, emelni fogják. De azért nem kéne így több gyereket vállalni, hogy alig tudjátok eltartani õket. (Nem arra gondolok, hogy a 3-at vetessétek el, mielõtt félreérti vki.)
Fizess neki 14 ezret. Az a 70 ezer 20 %-a. A bíróság sem ítél meg többet.
Azért, mert a semmire felelõtlenül bevállalsz még x gyereket, attól még az elsõnek nem jár kevesebb. A bíróság max a bejelentett jövedelmed 20%-át fogja megítélni.
Nem fogják megemelni, de így tényleg felelõtlenség még egy gyereket vállalni.
Nem fogják megemelni a tartásdíjat. Gyakorlatilag most összesen három gyermeked van. A fizetésed 20%-a 14 ezer forint, elvileg ez oszlana fel a három gyermekre, tehát ha 13 ezret fizetsz, így is többet kap, mint amennyit a bíróság megítélne. Az élettársad jövedelme pedig nem számít bele a gyerektartásba. Ha sokat ugrál a volt feleséged, te menj a bíróságra, hogy csökkentsék le a mostani 13 ezer forintot fõleg, hogy már útban van a negyedik baba is. A kereseted 20%-a négy felé oszlik, vagyis egy gyerekre 5 ezer forint jutna. Neki is, nemcsak a mostani, új kapcsolatodból született gyerekeidnek. Ne hagyd magad zsarolni!
17:44-es: Tudsz olvasni? Tudsz szöveget értelmezni? "Most van kettõ kis lányom, az új kapcsolatom- bol, és úton van a harmadik." MIKOR menne dolgozni, ha nemsokára szülni fog?
A kérdező hozzászólása: okos emberek adjatok munkát akkor vidékrõl jártam fel Bp-re vonatbérlet 28500+ metró és 70nél sehol nem adnak többet és hurcoljam meg a gyerekeimet hogy hajnalba tegyem õket ki az intézmények elé mivel itt 7tõl van ovi suli és 7-7:30 munkakezdés általában. Jelentkeztem ezer helyre és semmi. akasszam fel magam okosak?
A kérdező hozzászólása: katam ma munkát bp-en 2000ft-ért naponta és 1400ft lenne a vonatjegyem megy valaki helyettem?
A bíróságon kiszámolják, hogy mennyi jár neki. Megmondom õszintén nem tudom, hogy apának mennyi bért számítottak ki, mert taxis és buszsofõr tehát sehol sem konkrét jövedelmet kap, de én olyan 150 körül lehet és anya így kap 25öt. A bíróságon kiszámolják, hogy mennyit vagy képes kifizetni.
Gyest azért csak kap? Ha már nem, akkor meg nyugodtan mehet dolgozni a feleséged.
A kérdező hozzászólása: Sok okoskodónak csak annyi a még meg nem lévõ csak tervezett 3. gyerekre miért is kapnék gyedet vagy bármit? 2közös gyermekünk van jelenleg.Senki nem lát bele a másik életébe így nem lehet ítélkezni. És a legtöbb elvált szülõnél ez nagy vitakérdés mert az anyuka nem bír magával. A volt férjnek nem kötelessége eltartani a volt nejét és ha az anya erõsködött hogy nála legyen a gyerek akkor tartsa el gyt+csp+segélyek nehogy már ne legyen elég 1gyerek szükségleteire havonta úgy hogy ruhát stb. kap.Sok elvált nõ azt hiszi a gyt. az amibõl fizetni tudja a lakáshitelét, autóját....cigaretta meg még sorolhatnám.
De bizony, ha már gyerekkel rendelkezõ partnert választasz, számolni kell a már meglévõ gyerekkel! Annyit szabad vállalni, amennyit vele együtt tudunk anyagilag ellátni. Ha van már 3 gyereke, akkor számolok azzal, hogy vagy választok mást, vagy nekünk már nem lesz, esetleg egy. 4 gyereket elindítani az életbe, támogatni ma akár felnõttként is, ( mert szüksége lehet rá ma), nem egyszerû dolog. Mindenki látja gyerekvállalás elõtt, mennyi pénze van. Belefér-e még egy gyerek. Ha bele, jöhet, ha nem, akkor nem. Ha sok gyereket szeretnék, nem választok olyat, akinek már van, netán több is. Gondolkodni kell!
drága utolsó. minek mondasz olyat, amirõl fogalmad sincs??? a GYEDet akkor kapná, ha elõtte dolgozott. ha nem dolgozott, akkor GYES, ami kemény 28500ft. Hacsak a kisebb nem töltötte már be a kettõt, mert akkor egy forintot nem kap a családin kívül.. Kérdezõ, nyugi, nem fogják megemelni
Hol volt az ép eszetek, amikor még 3 gyereket csináltatok?! Minek kellett, ha a már meglévõkre sem volt pénz? Amúgy meg ne sunyítsd el, hogy a feleséged gyedet is kap, szóval min.160000 befolyik nálatok, csak sajnáljátok a pénzt a már elfelejtett nagyobbtól. Szégyellheted magad, és a nõd is!
Bírom a lepontozást, azért ilyen keresetre, ha van már 2 gyerekem, akirõl illene gondoskodnom, nem vállalnék harmadikat.Ne izgulj kérdezõ, nem fogják megemelni, az ex majd sokra megy azzal a pénzzel.
Most leokosozhatsz, de ilyen körülményekre miért vállaltál még egy gyereket. Mi jól állunk, mégis gondolkodom, hogy akarok e másodikat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!