Találatok a következő kifejezésre: Ha az nem tudunk (4121 db)

19 eves leszek! A menstuaciom mar 6 napja kesik es nem tudom hogy mire gondoljak? Lehet terhesseg is es ha az nem tudom elvetesseme? 4 eves kapcsolatom van!

Legjobb válasz: Szia! Lehet baba, de lehet csak a hormonok játszanak veled. Szerintem minél hamarabb csinálj egy tesztet, aztán elgondolkodhatsz a lehetõségeidrõl.

Szia! Lehet baba, de lehet csak a hormonok játszanak veled. Szerintem minél hamarabb csinálj egy tesztet, aztán elgondolkodhatsz a lehetõségeidrõl.
Nem tudhatjuk hogy hogy védekeztek, nem tudjuk hogy terhes vagy e. A Rossmanban 400 ft-os Facelle terhességi teszt, az már biztos hogy kimutatja. De ha 4 éves kapcsolatod van, és a párodnak munkája, vagy esetleg van valami anyagi segítség, akkor semmi kép nem öld meg a babádat, márha van! Sok sikert kívánok! 20hkm
Teszt lenne az elso lépés hogy megtudd.Ha jol mukodik a kapcsolatotok és bíztok-szeretitek egymást akkor ne vatesd el:(
A kérdező hozzászólása: kosziii mindenkinek:)
Mi történt? Megjött végül? :)
A kérdező hozzászólása: megjott orvoshoz voltam es valami gyogyszert irt fel hogy tobbe ne jatszadozzon:) egyebkent orulok mert meg annyira nem vagyok felkeszulve az anyasagra

Nyugdíjas szülőktől behajthatják-e a gyerekük adósságát, ha az nem tudja fizetni? (hiteltartozásra gondolok)

Szüleimhez két éve állandó bejelentettként visszaköltözött testvérem a válása után. Eladósodott, nem tudja fizetni a hiteleit, a végrehajtók már felszólítgatják. Lehet-e káruk ebb?l a szüleimnek?

Legjobb válasz: Azonnal jelentkezzen ki.Attól még lakhat ott,de ne legyen bejelentve.Ugyanis az van,hogy a szüleidnek kell majd szerencsétleneknek igazolni,hogy a lakásukban található értékek valóban az õ tulajdonuk.Ha errõl semmit nem tudnak felmutatni,a végrehajtó elviheti-sajnos.

Azonnal jelentkezzen ki.Attól még lakhat ott, de ne legyen bejelentve.Ugyanis az van, hogy a szüleidnek kell majd szerencsétleneknek igazolni, hogy a lakásukban található értékek valóban az õ tulajdonuk.Ha errõl semmit nem tudnak felmutatni, a végrehajtó elviheti-sajnos.
Így van. Ha nem hajlandó kijelentkezni, kényszerkijelentést kell kérni a jegyzõtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...eddig is szorongtam emiatt, de most még jobban!

Ha valakinek van "okosorája" annak a segitseget kerem. Szeretnek venni egyet csak nem tudom, hogy milyet. Az biztos hogy Samsung csak azt nem tudom, hogy Gear Fit; Gear 2 vagy Gear 2 neo legyen Indokot is irjatok. Szerintetek meik a jobb?

Gear Fit

Legjobb válasz: A Gear 2-ben vagy egy 2 MP-es kamera a Neoból ez hiányzik, de így 30ezerrel olcsóbb is. A Gear Fit kevesebb funkciót tartalmaz: nincs mikrofon, hangszóró, kamera, tehát Sci-Fi-s telefonálásra nem alkalmas, ezen kívül irLED sincs benne, ami a TV vagy más eszközök távirányítását tenné lehetõvé. (A Gear Fit viszont szerintem sokkal jobban néz ki és jobban viselhetõ, mint a Gear 2 és Neo, de ez csak zárójelben.) Szóval tudásban a Gear 2 a legjobb, ár érték arányban a Neo, designban szerintem a Fit, de az utóbbi erõsen szubjektív. Azért azt remélem tudod, hogy ezek csak Samsung telefonokkal használhatók, ezen belül is csak korlátozott számú típussal. Az oldal legalján van a lista: [link]

A Gear 2-ben vagy egy 2 MP-es kamera a Neoból ez hiányzik, de így 30ezerrel olcsóbb is. A Gear Fit kevesebb funkciót tartalmaz: nincs mikrofon, hangszóró, kamera, tehát Sci-Fi-s telefonálásra nem alkalmas, ezen kívül irLED sincs benne, ami a TV vagy más eszközök távirányítását tenné lehetõvé. (A Gear Fit viszont szerintem sokkal jobban néz ki és jobban viselhetõ, mint a Gear 2 és Neo, de ez csak zárójelben.) Szóval tudásban a Gear 2 a legjobb, ár érték arányban a Neo, designban szerintem a Fit, de az utóbbi erõsen szubjektív. Azért azt remélem tudod, hogy ezek csak Samsung telefonokkal használhatók, ezen belül is csak korlátozott számú típussal. Az oldal legalján van a lista: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat hasznos volt, amúgy tudom hogy csak samsunggal megy de köszi


Most mondja meg valaki! Mit tegyek hogy elfelejtesem végre? Nagyon szeretem de ő engem nem. Mindent megadnék neki de azt amit ő akar azt nem tudom (meleg/gay téma ha nem érdekel ugorj tovább)

Meleg fiú vagyok, és nagyon szerettem egy fiút, aki viszont hetero. Nagyon szeretem még így is, hogy tudom, hogy ő engem nem, mit tegyek hogy ne akarjam mindenkiben őt látni, akivel lefekszem? (mert tartós kapcsolatot nem bírok senkivel se találni, csak vele tudtam volna)

Legjobb válasz: Hát erre nem nagyon lehet mit mondani :( Az emberek 100%-a átesik szerelmi csalódáson, a melegek 90%-a pedig egy heteróval kapcs. szerelmi csalódáson :( Ez van sajna. A legtutibb módszer az, ha tényleg MINDEN kapcsolatot megszakítasz vele, és soha többé nem keresed, de ez rohadt nehéz. Tudom, mit érzel :( Tudom, hogy közhely, de az idõ minden sebet begyógyít, szóval csak járj nyitott szemmel, és úgy fog valaki más betoppanni az életedbe, hogy még azt hiszed, hogy mindig a heteró srácba vagy szerelmes, aztán rájössz, hogy már nem is belé voltál, csak az emlékébe, és majd tudsz nyitni az új felé :) Sokunkkal volt ez így :) Na kitartást, meg küldök egy virtuális ölelést ;) 18/F

Hát erre nem nagyon lehet mit mondani :( Az emberek 100%-a átesik szerelmi csalódáson, a melegek 90%-a pedig egy heteróval kapcs. szerelmi csalódáson :( Ez van sajna. A legtutibb módszer az, ha tényleg MINDEN kapcsolatot megszakítasz vele, és soha többé nem keresed, de ez rohadt nehéz. Tudom, mit érzel :( Tudom, hogy közhely, de az idõ minden sebet begyógyít, szóval csak járj nyitott szemmel, és úgy fog valaki más betoppanni az életedbe, hogy még azt hiszed, hogy mindig a heteró srácba vagy szerelmes, aztán rájössz, hogy már nem is belé voltál, csak az emlékébe, és majd tudsz nyitni az új felé :) Sokunkkal volt ez így :) Na kitartást, meg küldök egy virtuális ölelést ;) 18/F
akkor ne feküdj le senkivel.

Pár napja fáj a fogam, a baj az hogy nem tudom melyik.2hete voltam betömetni az utolsó lyukasat. Azt nem tudom hogy ha elmegyek hogyan tudja meg melyik fáj? Mivel ilyenkor a röntgen tudomásom szerint nem javasolt.12hetes kismama.

Legjobb válasz: Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Ha álmomban nem tudok futni, akkor levegő hiányom van. De mi van akkor amikor pont az ellenkezője történik?

Szóval álmaimban néha lassított felvételben futok, mintha vízben futnék, vagy talaj alattam ellentéte irányban mozogna. Erre azt mondják, hogy azért van, mert valójában nincs elég leveg?m. Na de mi van akkor, amikor azt álmodom, hogy hosszú távokat futok le probléma nélkül? Mindig bajom volt a futással suliban, sosem tudtam jól leveg?t venni, de sokszor álmomban meg tökéletesen megy. És olyankor nem is a futás a lényeg, hogy menniyt meg milyen gyorsan futok, hanem, hogy úgy tudok futás közben lélegezni, hogy az nem fáj és kiegyensúlyozott. Gyakran álmodom olyat is, hogy belesek/ugrok/vagyok medencében (mindig medence, sosem tó vagy tenger) és azt hiszem nem tudok ott lélegezni, de aztán mégis sikerül. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Ki tudja? Az álomkutatással az a baj, hogy az álmokat nehéz objektíven megfigyelni csak az álmodó tudja, hogy mi történt. Ez a levegõhiányos dolog pedig biztos, hogy nem állná ki a tudományosság követelményeit, inkább tûnik valami légbõl kapott (persze ettõl még lehet, hogy jó) magyarázatnak. Szerintem inkább arról lehet szó, hogy az agy hirtelen nem tudja reálisan lemodellezni azt, hogy mit is kellene érezned, vagy egyszerûen nem is akarta reálisan lemodellezni. Alvás közben más agyterületek aktívak, vagyis inkább vannak olyanok amik nem aktívak alvás közben, míg ébren igen.

Ki tudja? Az álomkutatással az a baj, hogy az álmokat nehéz objektíven megfigyelni csak az álmodó tudja, hogy mi történt. Ez a levegõhiányos dolog pedig biztos, hogy nem állná ki a tudományosság követelményeit, inkább tûnik valami légbõl kapott (persze ettõl még lehet, hogy jó) magyarázatnak. Szerintem inkább arról lehet szó, hogy az agy hirtelen nem tudja reálisan lemodellezni azt, hogy mit is kellene érezned, vagy egyszerûen nem is akarta reálisan lemodellezni. Alvás közben más agyterületek aktívak, vagyis inkább vannak olyanok amik nem aktívak alvás közben, míg ébren igen.
Általában légszomjjal kapcsolatos, ha zuhansz vagy elakadsz valahol. Ha sok a levegõ, ahhoz nincs egyértelmû álom: sokan teljesen szabad repülésrõl álmodnak ilyenkor. Lehetséges, hogy nálad meg a tökéletes futás jön.

Özvegyi nyugdíj igényléséhez szükséges munkaviszonyt igazoló papírokat honnan tudom beszerezni, ha azokat nem találom?

Több tíz évre visszamenõleg kellene igazolni elhunyt édesanyám munkahelyeit, de valószínûleg már nincsenek is meg. Ezek nélkül viszont nem tudunk édesapámnak özvegyi nyugdíjat igényelni. Be lehet valahonnan máshonnan szerezni ezeket a hivatalos igazolásokat? Munkaügyi Központ esetleg? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ezeket az igazolásokat kizárólag a volt munkahelyrõl tudod utólag beszerezni, ha még vannak. Ha nincsenek, akkor onnan, ahova a végelszámolás, felszámolás után a munkaügyi iratok kerültek, valamilyen levéltárba. Mivel ezeket a köröket nagyon nehéz lefutni, ezért írd be az Édesanyád általad tudott munkahelyeinek nevét, címét, mindent, amit tudsz róla, hogy kb. mettõl meddig dolgozott ott, és a nyugdíjbiztosítási igazgatóság (vagy már más a neve?) hivatalból kikéri õket a levéltárból. Abban az esetben, ha ott sem találják, szoktak kérni felkutatható tanúkat, akik igazolni tudják a jogviszonyát. Ha ilyen sincs már, akkor bezárult a kör...:)

Ezeket az igazolásokat kizárólag a volt munkahelyrõl tudod utólag beszerezni, ha még vannak. Ha nincsenek, akkor onnan, ahova a végelszámolás, felszámolás után a munkaügyi iratok kerültek, valamilyen levéltárba. Mivel ezeket a köröket nagyon nehéz lefutni, ezért írd be az Édesanyád általad tudott munkahelyeinek nevét, címét, mindent, amit tudsz róla, hogy kb. mettõl meddig dolgozott ott, és a nyugdíjbiztosítási igazgatóság (vagy már más a neve?) hivatalból kikéri õket a levéltárból. Abban az esetben, ha ott sem találják, szoktak kérni felkutatható tanúkat, akik igazolni tudják a jogviszonyát. Ha ilyen sincs már, akkor bezárult a kör...:)
A kérdező hozzászólása: Uram atyám, ez elég lehetetlen küldetésnek hangzik így. Köszönöm a választ!
A Nyugdíjfolyósító vagy a TB nem segít ebben?
A kérdező hozzászólása: A nyugdíjfolyósító kérte be jó régre visszamenõleg a munkáltatói papírokat, emiatt vagyunk gondban, mivel ennyire régieket a lakásában nem találtam, de emlékezetbõl sem tudnám megmondani. TB-re nem is gondoltam.
Még hozzátenném. 1992. óta biztosan van NYENYI nyilvántartás a nyugdíjbiztosítási szerveknél, tehát ott tutira meg kell lennie minden nyugdíjjal kapcsolatos jogviszony igazolásnak. Ezt a munkáltatók minden évben egyszer kötelesek voltak jelenteni nekik. Az elõtte években is volt nyilvántartás, de hogy milyen jellegû, arra már nem emlékszem. Elméletileg a munkakönyv megszûnése utáni idõszak nyilván van tartva náluk. Az elõtte lévõt pedig a munkakönyvvel tudod igazolni, vagy más módon. Az a korosztály, amelyik még abban az idõben élt, hogy nem voltunk "papírország", igazából már mind nyugdíjas kor körül van. Kevés, aki nem. Egészségbiztosítási Pénztár ebben nem hiszem, hogy tud segíteni, nem sok köze volt/van a dologhoz, valamint olyan jogviszonyt nem igazol le senki, amelyik nem nála volt letöltve. Milyen alapon is tenné? Gondolom, ez egyértelmû...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Ha nyúlbiztossá szeretném tenni a szobát, konkrétan most a vezetékes részre gondolok, elég a kábelokat kábelcsatornába húzni? Azt nem tudja szétrágni a nyuszi majd?

Valami ilyesmire gondoltam:

Legjobb válasz: elvileg elég kell hogy legyen, bár így is lóg ki belõle de nem tudom hogy hogy vannak a kábelek, lehet ezt is megkezdi de jóval vastagabb mint a kábel és rá tudod nevelni hogy nem szabad anélkül hogy megcsapná az áram :)

elvileg elég kell hogy legyen, bár így is lóg ki belõle de nem tudom hogy hogy vannak a kábelek, lehet ezt is megkezdi de jóval vastagabb mint a kábel és rá tudod nevelni hogy nem szabad anélkül hogy megcsapná az áram :)
Mi is ilyet használtunk mikor nyuszink volt, így teljesen hidegen hagyták a kábelek.
nyúlbiztos:D:D
Ez a legtutibb megoldás, sajnos eddig csak feketében láttam. Másodpercek alatt a kábelen van, hosszában van felhasítva: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=850977
ez a parfümös érdekes mert az én nyuszim rólam is és apáról is nyalogatja a pacsulit, ha felveszem egybõl ott kezd szimatolni és pusziszkodni ahova fújtam, de lehet csak az én drágaságom nem riad vissza tõle :)
Ez nagyon jó!=) De van még egy tippem, ami nálam csincsillànál bevált:ha van valami régi parfümöd, vagy kölnid amit már úgy sem használsz, akkor abból egy cseppet rácsöppintesz arra a helyre, ami nem kívánatos, aztán a nyuszi távolról elkeröli azt a helyet.;)
A kérdező hozzászólása: Köszii a tippet :)
Meg amit nem használsz éppen, mikor a nyuszi kinn van, azt húzd ki a konnektorból, a kapcsolóval ellátott elosztót (ha namúgy nincs rá szükség) kapcsold ki. Lehet kapni valami sprét is (biztos bors vagy paprika van benne), de az csak akkor jó, ha te sem fogdosod azt a vezetéket, mert a kezed is olyan lesz
A kérdező hozzászólása: Szuper, köszii szépen :)
A kérdező hozzászólása: Köszii a válaszokat!! Igazából a színe mindegy, csak a funkcióját lássa majd el rendesen :)

Tisztelt Válaszadók! Jelenleg megvásárolható-e a Gynevac injekció? Ha igen hol, és mennyibe kerül? Azt tudom, hogy mindkettőnknek fel kell venni, de azt nem tudom egy vagy két dobozzal kell személyenként?

Állandóan visszatérő kismedence gyulladás kezelésére szeretném felvenni, hogy a közeljövőben tervezett kisbabánk összejöjjön!

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy az Európa Patikákban kapható. Az áráról csak annyit tudok hogy igen borsos, talán 60.000Ft körül van egy adag (ez lehet hogy több ampulla).

Úgy tudom, hogy az Európa Patikákban kapható. Az áráról csak annyit tudok hogy igen borsos, talán 60.000Ft körül van egy adag (ez lehet hogy több ampulla).

Szeretnék patkányt, mindenképpen fiút és többet mert a patkányok nagyon szociális lények és nem szeretném ha egyedül lenne csak azt nem tudom, hogy 2 pateszt hozzak haza vagy 3-mat meg hogy a fiúk nem fognak-e össze verekedni ha nagyobbak lesznek?

Legjobb válasz: Három patkánynak nagyobb ketrec kell, ha ezt meg tudod oldani, akkor hozhatsz annyit is. Ha normális tenyészetbõl hozod õket, akkor nem fognak verekedni, de amúgy elõfordul olyan, hogy az ivarérett hímek megkattannak. Ez nem normális, viselkedéshibának számít, de a sima bolti, sokszor vegyesen(kígyókajának vagy díszállatnak, aminek épp megveszik) tenyésztett patkányoknál azért rendszeresen elõkerülnek ilyen jószágok.

Három patkánynak nagyobb ketrec kell, ha ezt meg tudod oldani, akkor hozhatsz annyit is. Ha normális tenyészetbõl hozod õket, akkor nem fognak verekedni, de amúgy elõfordul olyan, hogy az ivarérett hímek megkattannak. Ez nem normális, viselkedéshibának számít, de a sima bolti, sokszor vegyesen(kígyókajának vagy díszállatnak, aminek épp megveszik) tenyésztett patkányoknál azért rendszeresen elõkerülnek ilyen jószágok.
Szerintem 3-t mert ha beteszed hozzájuk a kezedet hamarabb le eszik róla a húst!
Gyere adok neked 30at is, most láttam elöbb a fészernél. Akkora volt mint egy foxi, ha kell-írj!
Szerintem, ha még nem volt patkányod, csak egyet vegyél. Ki kellene tapasztalnod, hogyan nevelheted. Kettõ patkány már egymást is neveli, és ha nem vagy eléggé tapasztalt, el fognak kanászodni, és könnyedén a fejedre nõnek. Szocializálódásra te is meg fogsz neki felelni, mint társ. :) Az ivaros fiuk néha össze fognak ugrani, ha mégis kettõ mellet döntesz.
A kérdező hozzászólása: Már volt három patkányom is igaz különbözõ nemûek(2 lány és 1 fiú)és külön voltak tartva, azért hogy ne szaporodjanak...
Ha már van némi tapasztalatod, nyugodtan tartsad õket együtt, de ha nagyon elmérgesedne köztük a viszony, akkor mindenképp legyen egy "elkülönítõd" (ketreced). Ha már kis korukban összeszoknak, késõbb sem fognak komoly kárt tenni egymásban, pár apró csetepaté pedig hozzátartozik a szocializálódásukhoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!