Találatok a következő kifejezésre: Ha az nem jutott (30 db)

A kormány komolyan így akarná segíteni a pályakezdőket? AZ nem jutott eszükbe, hogy lehet ne a munkavállalót szívassak, hanem ha a munkáltató pályakezdőt vesz fel akkor jelentős adókedvezményt kap? A munkáltatónak ugyanúgy jól jár.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azzal segítené a fiatalok foglalkoztatottságát, hogy csökkentené a pályakezd?k minimálbérét. Szakért?i vélemények szerint ezzel nem érhet? el különösebb változás, ez csupán "nagy lufi, amit fellövünk, de nem történik semmi".

Legjobb válasz: http://hvg.hu/karrier/20120531_minimalber_csokkentese

A kérdező hozzászólása: http://hvg.hu/karrier/20120531_minimalber_csokkentese
Adókedvezményt azért nem adnak a munkáltatóknak, mert azzal maguktól vonnák meg a pénzt.Inkább elveszik a pályakezdõ fiataloktól(is).
Nem üldöztek még el elég fiatalt?? Isten barmaitól mikor szabadulunk??Ez a kormány maga az apokalipszis! Arra hajtanak, hogy minél több csoportot tudjanak kreálni, akiknek valami mondva csinált indokkal csökkenthetik a keresetét.Ott van ugye a közfoglalkoztatottak minimálbére, ami kevesebb a normál min.bérnél...A nem szakképzettek csökkentett bére, akkor most jönne ez...Lassan haladunk afelé, hogy itt is egy tál rizsért fognak dolgozni a beosztottak, vagy teljesen ingyen?! A munkáltatóknak eddig is éppen eleget igyekeztek kedvezni, de minek?Csak visszaéltek minden kedvezménnyel, a munkanélküliség mégsem csökken, mert a munkáltatók a kedvezményeket "lenyelik".
A kérdező hozzászólása: De az a kérdés még mindig fönnáll, hogy nem lenne e jobb az adókedvezmény a munkáltatók felé?
A kérdező hozzászólása: "ma 13:10" Nem a tiédre értettem az iróniát. Hanem a ma 10:55-re. Õ ironizált ezzel. Pont arra utalt, hogy sokan nem tudnak szülõi támogatást kapni.
Én nem mondtam ilyet, pusztán mitõl evidens valakinek, hogy 25 éves koromig el tudnak tartani a szüleim? Én sokakat ismerek, akiket nem tudnak. Nem hiszem, hogy ez a szülõk hibája. De ne az verje a nyálát, akinek apuci meg anyuci mindent kifizet, hanem örüljön neki.
A kérdező hozzászólása: "Nagyokos, meg sem fordult a fejedben, hogy nem mindenkit tudnak eltartani a szülei?" Iróniának szánta.
Igen, látom már ez a vita is abba torkollik, hogy a szülõk hibája, hogy úgy vállaltak gyereket, hogy nem tudják eltartani, amíg õ maga pénzt nem keres.
Nagyokos, meg sem fordult a fejedben, hogy nem mindenkit tudnak eltartani a szülei?
Na, 7. leírtad a helyzetem. (6. voltam, és én is jogász vagyok)
Visszatérnek a Horthy-rendszerbe. Akkor, ha valaki szakmát akart tanulni, 3 évig kellett inasnak lennie. Az elsõ évben, vagy még tovább is, a mesternének is kellett segítenie a háztartásban. Reggel 7-8-ra kellett mennie. Haza csak akkor mehetett, ha a mester elengedte. Ha sok volt a munka, akár 10-12 órát is dolgozhatott. Fizetést pedig nem kapott egy fillért sem. Ha a mester nagyon rendes volt, akkor a 3.évben adott neki néha egy kis borravalót. De ez elég ritka volt. A szegény, protekció nélküli jogász elmehetett gyakornoknak egy ügyvédi irodába, de évekig ingyen dolgozhatott. Vagy a polgármesteri Hivatalban lehetett ingyenes gyakornok. Egy pályakezdõnek miért kellene annyi fizetés, hogy megéljen belõle? Azért vannak a szülei, hogy eltartsák.
Én már így is ingyen dolgozom, szóval olyan mindegy... :(
Nagyon nagy ötlet! De az még jobb lenne ha a pályakezdõ ingyen dolgozna. Nem?! Most minek fizetni neki. Kapjanak egy tál rizst azt kész. A kínaiak is elvannak annyival. Nem elég, hogy a magyar órabér kb 20% a németnek (miközben a termelékenységbeli különbség csak kb 70-75%os) most még ezt is csökkenteni akarják. Szuper! Ennyi agytröszt egy helyen.
Szánalmas!
60 ezer forint a minimálbér nettó összege, ha ezt csökkentik 20-40%-kal akkor szerintem az a fiatal is elhúz ebbõl az országból aki eddig nem tervezte ezt. Még annyit se keresnének , mint egy közmunkás. Nyugaton a 300 ezret is eléri a minimálbér, nem ugyanaz a szitu.
Ha a pályakezdõk kevesebbet keresnek akkor hol lesz az a babyboom amit ígértek? Vagy akkor a kevesebbõl kéne több embernek megélnie? Katasztrófa az a kapkodás amit csinálnak! A fidesz gazdaságpolitikája egy ötleteléshez hasonlít mint amikor mindenki bedob valamit a kalapba aztán azt megvalósítják, anélkül hogy bárki akár csak egy picit is elgondolkozna az értelmén... A fidesznek 2/3-ada van! Így azért már idegesítõ hogy a csökkenõ gazdaságot és minden bajt még mindig reflexbõl, visszamutogatással oldanak meg! És ígérnek 1 millió munkahelyet, 2 hét alatt rendet, babyboomot... aztán koppan mindenki... Csak a fidesz szavazó ajnároz tovább...
Szerintem legegyszerûbb lenne kreálni egy fidesz-szavazó bért.Mondjuk, havi 30 000Ft.Ez csipetnyit több, mint a segély...

Itt siránkozó szûz fiúcskák! Az nem jutott még eszetekbe, hogy egy csúnya lánynak esélytelen a párkapcsolat, míg egy csúnya fiúnak ha jó dumája van, vagy jó egzisztenciája még mindig kaphat nõt?

Már a sokadik nyafogós kérdést olvasom, hogy bezzeg a lányoknak mindig jobb, mert nem kell soha semmit lépniük egy kapcsolatért. És mi van a ronda lányokkal? Ez még nem jutott eszetekbe? Náluk mégis ki próbálkozik?

Legjobb válasz: Hát többen, mit a ronda fiúknál.

Hát többen, mit a ronda fiúknál.
"Míg egy ronda fiú akármilyen dumával rendelkezhet, egzisztenciával, stb, a jó csajokat nem õ fogja meghúzni." Igen, mert ugye csak a jó csajok érdekesek... Ha BÁRKI jó lenne, a ronda fiúknak is lenne csaja, csak hát annyira mégsem mindegy nekik sem ezek szerint. Nem tudom honnan veszik, hogy MINDEN lánynál sorban állnak a szõke hercegek, de az nagyon nem igaz... Még a nem csúnyáknál sincs így. Elképzelésem sincs mibõl gondolják ezt, de azt sem, hogy miért hiszik, hogy a lányoknak könnyebb... Oké, hogy szerintük nekik nincsenek nagy elvárásaik, csak a lánynál "alapfelszereltség" legyen a szépség és a csinosság. Számukra csak az számít igazi elvárásnak, ami ezen felül van.
Hát kezdjük ott, hogy szerintem nincs olyan, hogy csúnya vagy szép. Mindenkinek más tetszik. Senkinek sem esélytelen a párkapcsolat, egyáltalán nem. Tök mindegy, hogy fiú vagy lány. Szánalmas ez a kérdés, de nem is vártam mást...
Én átlagosaknál vagy (mások által átlag alattinak tartott) lányoknál próbálkozom, mégsem jön össze. Engem nem érdekel a külsõ. 30+F
Egyáltalán nincs igazad! Ma egy mondjuk ki ronda srácnak, esélye nincs! De egy ronda lánynak, mivel puncija van, hiába ronda akkori van esélye… Tíz évvel ezelõtt kicsit más volt a helyzet. Lássátok a saját esetem, egész õszinte leszek! Bevallom én mozgássérült vagyok! No, nem olyan tolószékes, mint amire mindenki elsõre gondol! Nem vagyok tolószékes! Azt szoktam mondani úgy közlekedem, mint a sorozatbeli dr. House. Valóban hasonló a járásom, és mióta a sorozat megy kicsit ráeszméltek az emberek, hogy nem minden sérült tehetetlen… Én úgy látom, hogy mióta egy másik sorozat a Szex és New York bejött szépen elterjedt a szingliség eszméje és akkor lett vége a férfi nemnek. Egy ronda lány hiába ronda a luk az luk! A pasi meg úgy gondolkodik „Nem szerelemre kell, na és aztán?” A dumám mindig is jó volt! A Szex és New York elõtt sokkal könnyebben lehetett ismerkedni. Még modell külsejû nõkkel is beszélhettem, sõt arra is volt példa, hogy egy modell külsejû lányt szerettem s a lány viszont szeretett. Aztán persze lelépett a szomszédjával, aki egy izompacsirta, de semmi agya, ahogy a fotóján látni… Mindez régen volt lassan 10 éve! Manapság már csak a külsõ az egzisztencia! Addig szóba se állnak az emberrel. Trendivé lett a nõk közt ez a 35 év alatt, kuss, pasik… Persze manapság is beszélgetek sok lány barát van, nekem mesélik ha bajuk van, ahogy mondják lelki szemetesláda lettem, de beláttam ennél több sosem lesz! Szégyen és gyalázat látni, hogy sok „fiúcska”, ahogy én szoktam mondani „kényszerbuszivá válik” csak mert mindenhonnan csak elutasítást kap… Mert persze a ronda nõ is a hercegre vár fehér lovon. Bárki is, vagy aki indítottad e témát, te biztos nem vagy fent mondjuk szexpartner keresõ oldalakon… Tele van ronda, elhízott, életunt, nõkkel, akik már évek óta ugyanazzal a hirdetéssel, ugyanazzal a fotóval vannak ott… valahol szétintem, már õk is tudják értelmetlen és még mindig arra várbaj, hogy majd kifogják a jó testû herceget. Csakhogy ez hazugság! Ha néha be is lép egy-egy jó pasi arra 10 perc után lecsapnak, a pasi meg úgy gondolkodik a luk az luk élek az alkalommal kész… Miért ne tenné ? Hiába tartja, magát az ember valami fen költ lénynek, ez az egész nem már, mint a jó öreg Darwini evolúció! A gyenge pasi nem kell senkinek, de a ronda nõ szexre alkalmas… ez ilyen egyszerû…
úgy látszik, még nem értük el a panaszkodás csúcsát, mindig rá lehet valami fordulattal kontrázni.
"Egy ronda lány hiába ronda a luk az luk! A pasi meg úgy gondolkodik „Nem szerelemre kell, na és aztán?” " A nõi nem álmainak netovábbja, hogy ilyen magas szinten értékeljék õket. Lehet ezt a külsõre és mindenre fogni, hárítani a felelõsséget a másik nemre, de aki ilyen kijelentést tesz, annak nem hiszem, hogy ne lenne a belsõjével valami probléma. Viszont ha ezt belátja az ember, akkor sajnos már nem tudja a felszínes, gonosz nõk nyakába varrni a problémát.
Ismét csak saját példa! Én bottal járok épp ezért még a prostikkal is hosszasabb beszélgetések után találkoztam épp azért hogy tudják hogy bár másképp járok én is ember vagyok. De mi történt? Persze hogy rá kérdeztem a találkozás után hogy találkozhatunk e még vagy zavaró volt a helyzetem... A válasz egyértelmû volt..zavarta õket sõt megalázónak tartották hogy velem ezért többet nem... És mivel nem Pesten élek ezért szó szerint ezek a lehetõségek is elfogytak.. magyarul jártam mindenkinél akiknél lehetett...
Kedves #17. hozzászóló! Az illetõ nem a nõi nemet értékelte, ha nem tûnt volna fel, hanem azt kívánta ezzel jelezni, hogy a férfiak többsége a nemiszerve után megy... Egyébként - hogy ne menjünk messzire - ismertem valakit, aki kifogyhatatlan volt a poénokból, az örökös nemi közösülésre utaló asszociációktól kezdve a "kit, hol, hogyan sz....patott meg" témán át a "hahaha, szívesen hancúroznék veled" témáig, minden nap ez volt, maximum a poénok sorrendje változott és a lányok egyetlenegyszer sem unták meg, nem mondták: "ezt már most halljuk tizennyolcezredszerre, nem unalmas?" és mindig tele volt nõkkel, az alfahím...
Ez itt a Gyakori, nem az élet. Itt mindenkinek az a Szent és Igaz, amit maga megtapasztalt. Amit a másik mond az hülyeség. Kivéve, ha ugyanúgy rinyál.
Szerintem relatív a szépség, mindenkinek más a szép. Ha egy nõ belenéz a tükörbe, csak a hibáit látja. Én sem tartom szépnek magam, még is voltak akik próbálkoztak nálam. Ha egy pasi szûz, tegyen érte hogy ne legyen az. Járjon el szórakozni, ismerkedni hátha talál valakit. Semelyik nem nehéz, csak tenni kell ellene.
jajj istenem hát gyönyörû mondjuk jogos de ha fiú vagy akkor mért néznéd a lányok oldalát?
szanalmas :D Napi szinten kaptok ti is elég ajánlatot :D
"míg egy csúnya fiúnak ha jó dumája van, vagy jó egzisztenciája még mindig kaphat nõt?" Látszik anyukám hogy te még semmit nem tudsz az életrõl, a férfiakról meg pláne. Pont ellenkezõleg. Ha egy lány mondjuk nem a legszebb, akkor még mindig van esélye fiúknál, akkor is ha nem a leghelyesebbeknél. Míg egy ronda fiú akármilyen dumával rendelkezhet, egzisztenciával, stb, a jó csajokat nem õ fogja meghúzni.
A k*rvák bárkivel megb*szatják magukat. A ronda fiúkkal is. De a csajoknak nem ilyen egyszerû.
Hagyjuk már, egyik ismerõsöm olyan tanfolyamon volt, hogy csak nézett mennyi ronda, ijesztõ, ráadásul jellemre sem vonzó nõi lény volt ott és mindnek volt párja, sõt már gyereke is nem is egynek. Ellenben volt pár rendes fiú, aki a kutyának sem kellett, mert rondák és a lányok is csúfolták õket. Ennyit errõl. Az más kérdés, hogy a ronda lányok is válogatnak nagyon.
Sokak szerint jóképûség szempontjából "benne vagyok a top kategóriában" és nekem a külsõ nem számít, sõt, valahogy olyannal találkoztam, hogy sok lány el van szállva magától, ha jobb az átlagosnál... Nem volt sose barátnõm. 30+F
most azt sem tudom h kit sajnáljak jobban..
jó, most lett elegem :D tegyünk egy próbát! 22 éves, átlagos külsejû srác vagyok. bevállalok randit pár itt siránkozó csúnya lánnyal, de csak Budapesten! várom a priviket, kíváncsi vagyok mennyi lesz.
Ez így ahogy van, nem igaz. A nõknek sokkal könnyebb dolguk van, mert nem nekik kell kezdeményezni. Ennyi.

Az nem jutott eszükbe az okos állatvédőknek, hogy ebben a cikkben a dög esetleg nekiment valakinek, és azért lett ketté vágva? Te mit tennél ha neked támadna és lenne nálad eszköz? Én használnám!

a href="http://kuruc.info/r/35/61526/" target="_blank">http://kuruc.info/r/35/61526/

Legjobb válasz: Azt is jól pofán vágnám aki ilyen eszközzel mászkál az utcán, ezt elõre leszögezném. Tegyük fel a valószínûtlent, miszerint tényleg nekitámadott az a maximum 10 kilós kutya... Ugyan kérlek. Ezt te sem gondoltad komolyan... Ezek amúgy is hordában járnak és a kutyák sem támadósan a környéken, sõt alig van kóbor kutya, azok pedig a légynek sem tudnának ártani, inkább elfutnak. Annyira abszurd a feltételezés is, hogy valaki esetleg támadás közben ilyen sebet tud ejteni egy kutyán. Állatkínzás volt, nem más.

Azt is jól pofán vágnám aki ilyen eszközzel mászkál az utcán, ezt elõre leszögezném. Tegyük fel a valószínûtlent, miszerint tényleg nekitámadott az a maximum 10 kilós kutya... Ugyan kérlek. Ezt te sem gondoltad komolyan... Ezek amúgy is hordában járnak és a kutyák sem támadósan a környéken, sõt alig van kóbor kutya, azok pedig a légynek sem tudnának ártani, inkább elfutnak. Annyira abszurd a feltételezés is, hogy valaki esetleg támadás közben ilyen sebet tud ejteni egy kutyán. Állatkínzás volt, nem más.
Idióta, a kutya fejllel elõre támad, mivel a harapása a fõ fegyvere, te pedig szintén szembõl védekezel. Akkor hogy a fenébe tudod megvágni merõlegesen a háta közepét? Sehogy. Ilyet csak oldalról lehet csinálni, az meg nem támadó állat ami oldalt áll neked.
A probléma ott van, hogy az "embervédõk" is az ilyen férgeket védik, mint amilyen te is vagy kérdezõ... Mennyivel szebb lenne az élet, ha az ilyen embernek nem nevezhetõ lényeket, mint TE vagy a cigányság, húznák karóba...
de a sebet nézve legalább nem szenvedett sokat szegény állat, szinte le van fejezve, ha lenne nálam eszköz ????? igen, csak úgy természetesen járunk szamurájkardal az utcán.... meg macsétával... egyébként meg elég egy határozott mélyrõl jövõ ráüvöltés és hirtelen megindulás a kutya felé ha támad. egybõl megérzi hogy game over legalábbis kint az utcán, nem szükséges ketté vágni.
Öregem, te olyan hülye vagy mint a seggem lyuka....
Istenem, mekkora idióta vagy, kérdezõ! Nézz már rá arra a kutyára, te szerencsétlen! Lehetett kb. 10 kg. Inkább az olyan férgeket vágnám ketté, akik ezt tették. Mellesleg mégis ki mászkál szamurájkarddal az utcán?
Elmebeteg aberrált mocskok mászkálnak a földön! Mit csodálkoztok?! Le kell õket vadászni és kész. És nem az állatokra gondoltam..
Jesszusom... Ha nekimegy az embernek egy kutya, és tegyük fel, hogy egy borjú méretû kutyáról van szó, talán, és csak akkor érteném meg, ha valaki fegyverhez folyamodik. (Ki mászkál az utcán ilyen fegyverrel???) Mert valószínû, hogy az emberben felülkerekedik a túlélési ösztön, vagy az, hogy védelmezi a gyermekét stb. De ebben az esetben? Ezzel a pöttömnyi kutyával? Az ekkora kutyának tényleg csak elég, ha ráijesztesz, vagy megrúgod, ha ezután is neked ugrik.
Persze én szamuráj kardal járkálok

Ha az előváladék nem jutott be, de a nemi szervemhez ért, akkor az teherbe ejthet?

Legjobb válasz: Ha biztos nem jutott be semmi a hüvelybe akkor nem.

Ha biztos nem jutott be semmi a hüvelybe akkor nem.
Ha csak a nemi szervedhez ért, akkor nem lehetsz terhes.
Ha a füledbe megy akkor sem leszel terhes. a nemi szerved nem itatóspapír, ha nem ment be semmi, akkor nyugodj meg. Hol volt a gumi? hol a tabletta?Te tudod!!
attól függ h hol ért oda.. ha pl. a hüvelynél, akkor van rá esély.

Gond ha 11 hónaposan hátrafelé mászik. Előre csak pár lépést tud megtenni. Felállni csak a térdelésig jutott. Valahol azt olvastam, hogy nem olyan jó, ha hátrafelé másznak, de azt nem találtam sehol, hogy miért?

Legjobb válasz: Szia, lehet, hogy én írtam. Én egy Dévénys gyógytórnásztól hallotam mikor a miénket hordtuk. Õ mondta, hogy ne hadjuk hátra fele mászni és, hogy akadályozzuk meg ha így akar mászni. És õ mondta azt is, hogy 10 hónapos koráig kell megtanulni mászni és tõle hallotam azt is, hogy baj ha kihadja a mászást.Igaz ezzel ellentétesen a védõnõnk meg azt mondta, hogy a legtöbb kisbaba elõször hátrafele kezd el mászni. Ezért is lepõdtem meg annyira mikor masszásra vittük és pont az ellenkezõjét állította. Mindenesetre én azért megnézetném a saját magam megnyugtatása végett egy szakemberrel. Az enyém most 10 hónapos és már jár. Egy kicsit le vagytok maradva. Pedig az enyém is le volt maradva.Fõleg olyanoknak ajánlják a Dévényi módszert akiknek hosszú volt a vajúdás vagy korábban jött a pici a kelleténél.Esetleg megpróbálhatod elvinni, sok okos dolgot megtudsz az elsõ alkalommal akkor úgy is csak felmérik a gyereket.

Szia, lehet, hogy én írtam. Én egy Dévénys gyógytórnásztól hallotam mikor a miénket hordtuk. Õ mondta, hogy ne hadjuk hátra fele mászni és, hogy akadályozzuk meg ha így akar mászni. És õ mondta azt is, hogy 10 hónapos koráig kell megtanulni mászni és tõle hallotam azt is, hogy baj ha kihadja a mászást.Igaz ezzel ellentétesen a védõnõnk meg azt mondta, hogy a legtöbb kisbaba elõször hátrafele kezd el mászni. Ezért is lepõdtem meg annyira mikor masszásra vittük és pont az ellenkezõjét állította. Mindenesetre én azért megnézetném a saját magam megnyugtatása végett egy szakemberrel. Az enyém most 10 hónapos és már jár. Egy kicsit le vagytok maradva. Pedig az enyém is le volt maradva.Fõleg olyanoknak ajánlják a Dévényi módszert akiknek hosszú volt a vajúdás vagy korábban jött a pici a kelleténél.Esetleg megpróbálhatod elvinni, sok okos dolgot megtudsz az elsõ alkalommal akkor úgy is csak felmérik a gyereket.
Nem értem, mi rosszat írtam, nem hiszem, hogy egy ekkora babának már esetleg kötelezõ lenne mindent tudnia..jó, akkor csak vidd fejlesztésre, úgyis most ez a divat, hogy mindenki Dévény-tornára jár... A 4. babámmal vagyok itthon, így láttam már ezt-azt és azt is tudom, hogy minden baba máshogyan fejlõdik, egyiket sem szabad a másikhoz hasonlítgatni.. na, mindegy, te tudod..
Köszi, nem rád értettem..
Egyáltalán nem baj, ha egyelõre még keveri a "sebességet", majd rá fog arra is, jönni, hogy hogyan kell elõre felé haladni. Hagyd, hogy a maga ütemében fejlõdjön, mindennek el fog nála is jönni az ideje. Neki kell rájönnie mindennek a "titkára".
A kérdező hozzászólása: Köszi.
A kérdező hozzászólása: számomra a válaszod hasznos volt, nem én pontoztalak le.

Lehet baj ha az alaplapon az egyik lyukba nem jutott csavar?

A jobb alsó lyuknál nincs olyan anya amibe be lehetne csavarni. Van még elől, ahol már nem tart az alaplap, de azt nem tudom kicsavarni olyan erősen van benne. Az alaplaphoz semmi nem ér hozzá csak annyi hogy ott a jobb alsóban így akkor nincs csavar.

Legjobb válasz: Nem lesz baj. Ahol nincs hely, oda távtartót szoktak rakni, de ennek csak akkor van szerepe, ha valamit csatlakoztatsz az alaplaphoz és ez megakadályozza, hogy megroppanjon a nyák.

Nem lesz baj. Ahol nincs hely, oda távtartót szoktak rakni, de ennek csak akkor van szerepe, ha valamit csatlakoztatsz az alaplaphoz és ez megakadályozza, hogy megroppanjon a nyák.

Nektek még nem jutott eszetekbe földalatti bunkert építeni? Teljesen komoly, mit tennétek ha kitörne az atomháború?

A nagy fejesek megúsznák, én meg menyjek csak meghalni? Ló[email protected]$zt! kb ez 50 év múlva lesz, nemde?

Legjobb válasz: A bunkerben lassú halálod lenne. Elfogyna az élelmiszer, a víz (levegõt alapból nem tudnál gyártani) és ha kimennel a felszínre, ugyanolyan lassú, fájdalmas halálod lenne...talán jobb elvillanni, mint hetekig, hónapokig haldokolni.

A bunkerben lassú halálod lenne. Elfogyna az élelmiszer, a víz (levegõt alapból nem tudnál gyártani) és ha kimennel a felszínre, ugyanolyan lassú, fájdalmas halálod lenne...talán jobb elvillanni, mint hetekig, hónapokig haldokolni.
A kérdező hozzászólása: Akkor az ûrbe kell menekülni.
xddd milyen igazad van:D de az legalább annyira lehetetlen lenne:(
A kérdező hozzászólása: Nem, ûr kolóniát akarnak a Marsra. Bár a cikkek szerint csak 4 emberrel: 2 férfival és 2 nõvel. 1 férfival és 3 nõvel gyorsabban menne :D

Meleg vagyok, nincsenek barátaim. Ha az öngyilkosság is eszembe jutott akkor mit tegyek? Nem találom a helyem.

Legjobb válasz: Járj el otthonról és szerezz barátokat :) Legyél közvetlen. Az hogy meleg vagy ne fogjon vissza semmiben. Ugyan olyan ember vagy mint más, és hidd el ha jófej vagy megkedvelnek és nem fog senkit se érdekelni hogy meleg vagy vagy sem :D

Járj el otthonról és szerezz barátokat :) Legyél közvetlen. Az hogy meleg vagy ne fogjon vissza semmiben. Ugyan olyan ember vagy mint más, és hidd el ha jófej vagy megkedvelnek és nem fog senkit se érdekelni hogy meleg vagy vagy sem :D
velem is ez a helyzet csak én hetero vagyok 22/F
Azért ez nem teljesen igaz "vagy megkedvelnek és nem fog senkit se érdekelni hogy meleg vagy vagy sem"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a lelkesítést és a normális válaszokat. Megmutatátok hogy vannak még normális emberek a világon.
Szia! En is meleg vagyok, az elejen mig eltudtam fogadni magam hasonlo gondolatokkal kuzdottem, reven szoros csaldikapcsolatom miatt(tobbek kozott)meg sem tettem(tehetem) meg ezt, nem szerettem volna fajdalmot okozni a szeretteimnek.Mozdulj ki otthonrol, jarj akar meleg helyekre is, biztos osszefogsz baratkozni uj emberekkel, en igy tettem.A baratikorombol tudja mindenki a bealittosagom, nincs is gond ezzel, megjegyzem a tobbsege hetero.Fontos az otthonrol kimozdulas, jarj ismerkedni, jo lesz majd meglatod.
Akar a neten is ismerkedhetsz, baratkozhatsz, ha valakit zavar, hogy meleg vagy, az nem valo baratnak. Akar irhatsz is nekem. Keress fel egy pszchologust es kezeltesd a depressziodat, mert segitseg nelkul eleg nehez kilabalni belole.
Az 5ös vagyok! Az elejen, jartam en is pszihologushoz, semmit nem segitett az akkori terapia, ra kellet jonnem hogy a sorsom a kezemben van, a legjobb ha en rakok magamban rendet.Akkori idoben, kb 15 eve, rossz tapasztalatot szereztem veluk szemben, azota ha barmilyen gondom is van, probalom sajat magam azt megoldani.Legjobb ha tenyleg szerzel magadnak baratokat, meleg szorakozohelyeken vagy akar interneten keresztul, meglatod ha mar vannak melletted baratok, valtozni fog az eleted.Masik, azzal ne torodj hogy meleg vagy, az igazi baratok elfogadnok olyannak amilyen vagy, nekem a barataim tobbsege hazas, hetero de nincs gond a szexualis beallitottsagommal, ez nem tema.
Te, mégis mennyire bírságoltak meg, hogy inkább költözöl, csak ne keljen fizetni? O.o
5 év után évül el.
Hogyne találnának rád. Név, születési dátom, anyja neve, ez a kombó elég jól beazonosít mindenkit, ezt meg nyilván felírták.
Halálod után biztosan elévül.
5 év az elévülési idõ de csak akkor ha az 5 év alatt egyszer jön felszólítólevél a BKV-tól.Ahogy jön egy levél(sima levél már elég)akkor onnan ketyeg újra az 5 éved.Így akár 10-15 évig is elhúzódhat. Ez pedig már nem 6000 forint büntetés lesz hanem 300.000 ezer forint.A sógornõm most ennyi fizet, mert anno annak idején mint diák elkapták..Bírósági végzést kapott, mert a BKV beperelte..(csak megsúgom neked, hogy a sógornõm háromszor költözött, és megtalálták) Szóval inkább fizesd ki amíg nem olyan sok a büntetés
A kérdező hozzászólása: Anyukám neve nem szerepel az adatok közt. Simán mondható utólag, hogy nem én voltam, csak valaki bemondta a nevem, cimem meg a születésem. vagy ez összetettebb ennél?
Ha aláírtad a papírt amikor elkaptak, akkor nem kétséges, hogy te voltál.

Orvostanhallgatók! Nektek mikor kellett a tankönyveket megvenni? Már rögtön nyáron vettétek, vagy megvártátok az év elejét? Esetleg ha vártatok őszig, kaptatok valami kedvezményt? És nem volt olyan, hogy valakinek nem jutott valamilyen tankönyv?

Legjobb válasz: Teljesen általános, hogy nem jut valakinek tankönyv. Ezért szokás kölcsönözni, felsõbb évesektõl kunyerálni vagy antikváriumokban nézelõdni. Elõre pedig nem érdemes megvenni a könyveket, mert ha megvetted mondjuk 8ezerért és a tanár tök mást kér, akkor nem jártál túl jól. Érdemes megvárni, hogy mibõl kérnek számon (az órán hallottakon kívül).

Teljesen általános, hogy nem jut valakinek tankönyv. Ezért szokás kölcsönözni, felsõbb évesektõl kunyerálni vagy antikváriumokban nézelõdni. Elõre pedig nem érdemes megvenni a könyveket, mert ha megvetted mondjuk 8ezerért és a tanár tök mást kér, akkor nem jártál túl jól. Érdemes megvárni, hogy mibõl kérnek számon (az órán hallottakon kívül).
A kérdező hozzászólása: Akkor se, ha nekünk fent van egy tankönyvlista a neten? A másik, meg hogy vannak könyvek amiket meg akarok venni, pl. anatómia atlasz, de ha meg tudom venni 25-ért a 40000 helyett akkor inkább kivárom... Csak nem tudom, hogy érdemes-e várni.
Érdemes, évelején (elsõ 2hétben) mindig van jegyzetbörze, mikor a felsõbbévesek megszabadulnak a könyveiktõl, olcsóbban tudod tõlük megvenni, mint a boltból. A könyvesboltokban is szokott némi év eleji kedvezmény lenni, pl. 40000ft-os atlasz 30000ft. Ha a suli kezdés elsõ pár napjában intézed az egészet, nem fog elfogyni. Ha mégis vmi balszerencse folyton ez lenne, még mindig ott a könyvtár. Legalábbis, nálunk Pesten nem volt probléma.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm erre voltam kíváncsi!:)
Nálunk Szegeden több dolog miatt is érdemes várni szeptemberig. Egyrészt OH-knak kedvezmény jár, azt hiszem 10 vagy 15%. Másrészt kapunk minden év elején 13500 forint tankönyvtámot, ami a diákon van rajta. A diákot pedig csak szeptemberben kapjuk meg. Plusz nemárt felsõbb évesektõl megkérdezni, hogy mit kell megvenni és mit nem, mert a tankönyvlistára olyanokat is felírnak a könyvesboltban, amire az égvilágon semmi szükség.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!